Dodaj do ulubionych

jakie opony kupic na zime?>?

IP: *.tn.pl 25.10.06, 22:13
mam dylemat, które opony kupic na zimę???w kazdym serwisie polecaja mi jako
najlepsze te ktore akurat maja na stanie. Jedni zachwalaja Yokohama, inni
twierdza ze sa kiepskie i lepsze beda Fulda, ponadto polecaja Michelin,
GoodYear,Proszę o pomoc. Jeżdzę bardzo dużo więc potrzebują naprawdę dobrych
opon. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: driver Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:22
      zalezy ile masz kasy!! generalnie kazdy serwis poleca to co ma i tu przyznaje
      racje!! kolega ma serwis opon i mówi ze na yokohamy maja najwiecej zwrotów!! ja
      jezdze na yokohamach ale letnich i nie narzekam!! mysle ze good year bedą dobre
      a najlepsze chyba pirelli!! ale decyzja nalezy do ciebie!!
      • Gość: A. Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.tn.pl 25.10.06, 22:32
        powiedzmy ze 1500 na komplet
        • Gość: Bogdan Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.prenet.pl 25.10.06, 22:39
          np. NOKIAN - jedne z najlepszych -ponadto na portalach opony.pl lub opony.com.pl
          są opinie o oponach, rankingi , punktacje - możan sobie sporo poczytać.
    • Gość: zadowolony Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:50
      yokohamy są ok. Ja kupiłem oponki w necie. Można wydać parę groszy mniej i mieć
      towar 1 klasa. Polecam netcar.pl
      • Gość: ert Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:54
        Kup sobie tygodnik "motor", tam jest test opon zimowych i w tej kwocie chya się
        zmieścisz, żeby kupić najlepsze.
        • Gość: t Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:20
          jezdze na BARUM i sobie bardzo je chwale:)3 sezon - nigdy sie w sniegu nie
          zakopalem ani nie stanalem na lodzie, jezdze w wkazdym terenie i w ciezkich
          warunkach
          • Gość: scrat Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:53
            ja tez jezdze na Barum - Polaris (165/65 R15). Rowniez 3 lub 4 sezon i bardzo
            sobie chwale te opony. Nie mialem z nimi przez ten okres uzytkowania zadnych
            problemow. Z czystym sumieniem moge polecic.
            • Gość: Q Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: 80.54.173.* 29.10.06, 15:52
              Continentale wg Auto Swiata sa najlepsze, sam mam i polecam
    • Gość: konrad Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.10.06, 23:27
      www.aih.pl/testadac.html tu masz test
      • Gość: A. Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.tn.pl 26.10.06, 18:20
        dzięki wielkie za wskazówki ale proszę jeszcze o opinie innych osób
        • Gość: brendan Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:40
          jeżdze na Kleberach i...nie żałuje wydanej kasy...polecam:)
    • Gość: A Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.tn.pl 29.10.06, 09:40
      ....
    • Gość: Martha Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.21.pl 29.10.06, 09:52
      ja mam GoodYear-y i bardzo dobrze sie na nich jezdzi
    • Gość: aloizy Zimowe ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:37
      ...
      • retro_80 Re: Zimowe ;) 29.10.06, 16:17
        Tak jest, popieram Alojza ,
        bez względu na markę , ZIMOWE !!!

W każdym razie jakie to nie będą , ważne aby miały dość bieżnika.
        • Gość: A Re: Zimowe ;) IP: *.tn.pl 29.10.06, 20:25
          .
          • Gość: kierowca Re: Zimowe ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:05
            w zeszłym sezonie kupiłem dwa komplety nowych opon marki NOKIAN po 320 zł za
            szt., nie są złe ale nie są też lepsze od Opony zimowe DĘBICA FRIGO 2 po 240 zł
            szt. w rozmiarze 205/65/15
            pozdrawiam
    • Gość: aronika Re: jakie opony kupic na zime?>? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:30
      jestem po 2 sezonach jazdy na Alpin 2 Michelina- w róznych warunkach przy
      roznych predkosciach( bez szaleństw) i sporym przebiegu. Spisują sie
      rewelacyjnie- jedynie przy silnym oblodzeniu traca przyczepnosc- no ale na to
      nie ma siły. Za to na sniegu i mazi sniegowej sa nie do pobicia wg mnie :)
    • Gość: Ewa Wyniki testu ADAC IP: 62.212.180.* 30.10.06, 08:27
      www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/default.asp?ComponentID=4919&SourcePageID=8762

Tam mozna objerzec wyniki dla roznych rozmiatow, ale ciekawe sa wyniki Billig
      Winterreifen, gdzie bardzo mizernie zostaly ocenione opony Debicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka