Dodaj do ulubionych

Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze

13.11.06, 12:32
Jeszcze dziś na e-tygodnik.pl będzie można zapoznać się z pełną listą
wszystkich radnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:51
      No to wyglada na to ze dalej bedzie syf kila i mogila...
      • Gość: bynio Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.cn.com.pl 13.11.06, 12:56
        Znowu ci sami ludzie . Tragedia dla miasta i mieszkańcow
        • Gość: wyborca_ Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:01
          Spoko bedzie wiecej kosciołów - przecież tak ich mało w Częstochowie...
        • Gość: bilder Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.dclient.hispeed.ch 14.11.06, 09:16
          Nic nowego...tylko ruina coraz wieksza....jak w krajach 10 swiata...Diabelski
          mlyn....
      • Gość: masa Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:40
        Ja tylko żałuję że więcej ludzi nie poszło i nie zagłosowało na Matyjaszczyka.
        Szkoda... byłby chyba fajnym prezydentem
        • Gość: kubek44 Re: .."byłby fajnym prezydentem"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:01
          na pewno tak fajnym jak bierut,jaruzelski, kwasniewski i cała ich zgrana
          czerwono-rózowa paczka.
          • Gość: A Re: .."byłby fajnym prezydentem"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:43
            Matyjaszczyk jest rudy ... a jacy są rudzi??? :)
            • harry1983 Re: .."byłby fajnym prezydentem"... 14.11.06, 12:03
              A skończy się jak zwykle - dupy się ruszyć nie chciało, a potem będą narzekać.
              Teraz to już pójdę wybrać tylko mniejsze zło, chociaż przewiduję, że będziemy mieć kolejne 4 lata dziadostwa powiązanego z kultem jednostki.
              Ludzie są sami sobie winni.
          • Gość: 123 Re: .."byłby fajnym prezydentem"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:07
            baranie co on ma wspolnego z komuna??
            przeczytaj ile lat ma matyjaszcyk a kieduy byla komuna
            idiota
      • Gość: radek -sasiad wron Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 80.54.173.* 23.11.06, 14:48
        p. Wrona nawet był wczoraj na otwarciu zwykłego sklepiku z odzieżą w alejach-
        stacza sie na dno. Jestem ciekawy czy po wyborach równiez tam by sie pojawił.
        Mieszkam na jednym podwórku z Nim ponad 25 lat i nikomu nigdy nie powiedział "
        dzień dobry", natomiast tuż przed wyborami nagle zaczął mówić , ale tylko
        niektórym. Ciekawe..............
    • Gość: Bej Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:02
      P. Giżyński ma Pan to na własna prośbe!!!
      Ludzie z PiS-u czas zmienić lidera i zabrac sie do roboty!!!!
      • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:07
        A co on zrobil? Ja na przyklad slyszalem fame ze na grabowce ksiadz w kosciele
        szepnal slowko na kogo najlepiej glosowac i stare babcie pognaly do szkoly
        oddac glos na Tadzia... Nie ma to jak stary sprawdzony kandydat, hę?
        • Gość: Azrael Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:17
          A to nie nowość. W parafi św. Kantego przy ulicy Czecha (rodowitej parafi
          Wrony) zawsze tak było. Zawsze ksiądz mowił, by głosowa na "dobrego
          pafarianina".Mieszkam na Czecha i słysze takie rzeczy,aż krew mnie zalewa. Ale
          mam czyste sumienie bo byłem, głosowałem i mój głos nie poszedł na konto wrony
          ani rozpondek, ani innego oszołoma z lpr-u.
          • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:23
            Szkoda tylko ze jak widac wiekszosc ludzi nie potrafi sie zasugerowac rozumem,
            tylko "wewnetrznym" glosem serca, delikatnie sugerowanego zewnetrznym glosem
            tego, ktory glosi slowo Boże... zupelnie bezinteresownie :)
          • Gość: widać ześ różowy:) Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 195.116.125.* 13.11.06, 13:55
            a moze Ty emeryt jesteś i głosowałeś swojego kandydata???:)))))) Chcesz znać
            prawdę? Nie było na KOGO głosować pomimo tych kilku kandydatów. A jesli oddałeś
            głos na Matyjaszczyka to..."gratuluję":))) Cz-wa zawsze głosowało "na różowo":P
          • Gość: Fantomas Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:12
            Gość portalu: Azrael napisał(a):

> ... Ale
            > mam czyste sumienie bo byłem, głosowałem i mój głos nie poszedł na konto wrony
            > ani rozpondek, ani innego oszołoma z lpr-u....

Oj mam dziwne wrażenie, że to sumienie nie jest całkiem czyste. Jeżeli chodzisz
            do kościoła, jeżeli jesteś wierzący, to prostą konsekwencją tego jest wybór
            wierzących ludzi na radnych, prezydentów itp.
    • Gość: Za nasze pieniądze Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.man.czest.pl 13.11.06, 13:06
      ...Wrona promował się przez całą kadencję!!! Nasz udział młodych i nieco
      starszych mieszkańców jest konieczny. Nie dajmy się ogłupiać plakatom,
      zdjęciom, gazetkom propagandowym. To naprawdę żenujące. Wszyscy litościwie
      kiwają głową, ale jeszcze trzeba samemu oddać swój głos w akcie sprzeciwu tej
      obłudzie. Ideały, programy Wrony są tylko dla wyborców! A prawda jest taka, że
      Wrona nie szanuje ludzi. O tym można by pisać elaboraty. Każdy, kto miał okazję
      poznać bliżej tego bezwzględnego człowieka to wie, że człowieczeństwa w nim
      niewiele. Oczywiście pełna kultura dla mediów i każdej ważnej persony, ale dla
      przeciętnego obywatela to bezwzględny typowy gracz. Dla Wrony liczą się tylko
      układy, certyfikaty, dyplomy, rubryki, budynki tylko NIE LUDZIE. Dla
      mieszkańców jest niedostępny. Nie ma szans bez protekcji przeciętny zjadacz
      chleba przedstawić mu swojego problemu, a o rozwiązaniu może sobie pomarzyć. Bo
      przecież Prezydent ma ważniejsze sprawy niż problemy mieszkańców - pojedynczych
      jednostek, które dla Wrony nic nie znaczą!!! Jest też grono osób, które mają
      okazję, na co dzień o tym się przekonywać pracując na wizerunek tego gracza od
      kilku lat za pieniądze miasta w urzędzie. I żeby, chociaż robili to z
      przekonania. Niestety pracują, bo mają rodziny na utrzymaniu, dzieci w szkole,
      kredyty do spłacenia i niestety nie mogą wyjechać za granicę. W tym politycznym
      wyścigu szczurów nie liczy się dobro niczyjej rodziny, zdrowie dzieci, czas
      ojców czy matek, którzy jak szef czeka na efekty nie śpią po nocach i pracują
      24 na dobę i 7 dni w tygodniu - w urzędzie miasta oczywiście. Przyszłe matki po
      stażu zwalniane są z pracy w 8 miesiącu ciąży, chociaż to już 4 umowa o pracę,
      ale zawarta na czas określony. Oczywiście niby chroni nas prawo pracy, ale
      która kobieta w takim stanie mimo sugestii radcy prawnego o wygraniu sprawy w
      sądzie pracy podejmowałaby walkę zamiast spokojnie donosić ciążę. Oczywiście
      dla młodych ludzi, którzy mają być do dyspozycji dzień i noc, albo szukać innej
      pracy, bo kolejki innych kandydatów czekają, no i pensja najniższa w kraju,
      godziny nadliczbowe ponad 200 w roku - oczywiście bezpłatne i bez możliwości
      odbioru. Państwowa Inspekcja Pracy już nieco pomogła, zagroziła Wronie,
      ukaraniem go jako pracodawcy. Nawet wprowadzono konkursy przy przyjmowaniu
      nowych pracowników, ale tylko nieliczni znają kulisy tej gry kadrowej. Kadrowa
      urzędu to bezwzględna kobieta, ale przecież jest efektywna, szef zadowolony z
      efektów i Pani Dyrektor również, więc wszystko gra. I niech nikt się nie łudzi,
      że związki zawodowe NSZZ Solidarność w urzędzie coś pomogą. Na pewno nie te w
      urzędzie, bo szef związków też wieloletni pracownik urzędu, jak i kadrowa, i
      boi się ugryźć rękę, która go karmi. Trzeba szukać pomocy dalej najlepiej od
      razu w Katowicach... PIP też już poznała wielu skrzywdzonych przez Wronę ludzi
      i ich dramaty, kiedy potracili rodziny, a w najlepszym przypadku własne
      zdrowie. Nie jesteś cyborgiem jak Wrona to jesteś NIKIN. Jesteś
      przeciętniakiem, zwykłym mieszkańcem, a może szarym pracownikiem, to po prostu
      jesteś słaby, masz problemy to się nie liczysz. Nie możesz biegać z ulotkami po
      ulicach i agitować to nie licz na pomoc w żadnej sprawie przeciętnego
      mieszkańca miasta. Mieszkańcy się dla Wrony nie liczą. Tylko TADEUSZ WRONA
      Prezydent Miasta Częstochowy - i nazwisko zawsze większymi literami od
      stanowiska i nazwy miasta. A za to wszystko płaci urząd z płaconych przez nas
      podatków, ale to i tak jeszcze za mało. Bo Tadeusz Wrona kolekcjonuje dyplomy,
      certyfikaty, nie wystarczy mu wielotysięczna pensja, o jakiej przeciętny
      Częstochowianin nawet nie ma, co marzyć, zwłaszcza jak kilka lat wstecz
      Wrona "sprzedał" nasze województwo w zamian za ustanowienie jego pomysłu... Kto
      pamięta jeszcze tamte czasy i reformę administracyjną?.. Niech ten obłudny
      gracz, który sobie założył własną partię w mieście po swoim nazwiskiem już
      więcej nie bawi się naszym życiem i to za ciężko przez nas mieszkańców w formie
      podatków wypracowane dla miasta pieniądze. Prezydent Miasta to funkcja
      społeczna - nie dla zawodowego karierowicza Tadeusza Wrony. Błagam dajmy szansę
      nam mieszkańcom, niech nikt nie steruje nami, wynikami obłudnych ankiet i nie
      decyduje gdzie mamy sprzedawać, kupować, otwierać firmy, sklepy a nawet bary.
      Wrona to gracz co ustawia wszystko tylko dla siebie, ludzie to w jego rękach
      narzędzia. Zatrudnić, zwolnić, praktykantkę, kobietę no cóż, że właśnie w
      ciąży, dyrektora Teatru, no cóż że się załamał i mu się zmarło. Układy są
      najważniejsze. JESLI JESZCZE O TYM NIE WIESZ TO TUTAJ NAPISANE TO TYLKO KROPLA
      W MORZU. A przecież to jest NASZE miasto, a nie oszołoma Wrony i kilku jego
      fanatycznych funkcyjnych urzędników i urzędniczek, którzy kreują go na
      taaakiego "dobrego gospodarza" i wykorzystują do tego święte słowa Papieża Jana
      Pawła II, że "Częstochowa to dobre miasto". Częstochowa jest naszym miastem,
      miastem nas mieszkańców - ludzi, kobiet, dzieci, mężczyzn, naszych problemów i
      potrzeb, a nie jest areną dla popisów jednego uzurpatora Wrony. Niech w drugiej
      turze zwycięży osoba, która nie będzie tak obłudna jak ON, i tak na ten wynik
      pracował przez całą kadencję, a naprawdę powinien nad wizerunkiem miasta tak
      jak np. Prezydent Wrocławia, którego nazwiska nie znam, ale wiem z całą Polską,
      że "Wrocław, to miasto, które rozwija"!!! Niech Częstochowa rozwija się dla NAS
      mieszkańców, a nie promuje figurę polityka. Nie dajmy mydlić sobie dalej oczu.
      Otwórzmy oczy. Nie dajmy się zastraszać zerwaniem chorych układów. Niech w
      drugiej turze wygra CZESTOCHOWA a nie WRONA!!!!
      • Gość: Analityk Prezydent - słaby wynik przy słabej frekwencji.... IP: *.prenet.pl 13.11.06, 13:12
        ...uwzględniając intensywność kampanii prezydenta Wrony (aż bałem się otworzyć
        lodówkę)i tubę propagandową jaka towarzyszyła jego dzałaniom - to wynik jest co
        najwyżej średni.
        Niektórzy prezydenci osiągnęli ponad 70% przy lepszej frekwemncji - czyli
        głosowało na nich proporcjinalnie niemal 3xwięcej mieszkańców.
      • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:13
        Albo w czestochowie mieszkaja w wiekszosci debile, albo Wrona sfingowal
        wybory... w sumie co to dla niego.
        • Gość: wyborca_ Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:15
          Obawiam sie ze raczej ta pierwsza wersja jest prawdziwa...
          • Gość: ja też obawiam się Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:15
            że debile mieszkają
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI poziom nienawiści przekracza normy graniczne... IP: *.um.gov.pl 13.11.06, 13:29
        Poziom nienawiści przekracza w tym tekście dopuszczalne normy :-).
        Na częstochowskim forum jest kilka takich osób, które bez tego żyć nie mogą.
        Ale weźcie sobie panowie opluwacze do ręki jakikolwiek podręcznik PR-u.
        Człowiek obrzucany nieustannie błotem zyskuje sympatię i wygrywa.
        • Gość: set Re: poziom nienawiści przekracza normy graniczne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:57
          Panie Leśnikowski cieszę się, że Pan się odnalazł.
          Pozdrawiam.
          Byle do II tury.
      • Gość: gość Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:17
        W pełni zgadzam się z tymi słowami. To totalna żenada, że osoba tego pokroju
        jaką jest oby były prezydent jawi się jako wizytówka naszego miasta ( nota bene
        za nasze pieniądze)
      • Gość: to trzeba było Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:14
        iść i głosować. Co chcecie to macie : 34 % głosujących ..........a reszta po co
        tu mieszka ??
      • Gość: t Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:42
        palant
    • Gość: abiks1981 Częstochowa to uspione miasto!!! IP: 212.244.68.* 13.11.06, 13:08
      Nie chcę mieszkać w mieście w którym nic dobrego się nie dzieje.Przez 4 lata
      rządów Pana Tadeusza :kilka remontów dróg(bardzo udane skrzyżowanie na północy
      łączące dzielnicę północ z warszawską-najpierw otwarcie póżniej rozpierduch i
      robienie kanalizacji a teraz uruchomienie sygnalizacji świetlnej ,która
      wprowadza więcej zamieszania niż pożytku),stadion Włókniarza,którym tak bardzo
      chwali się pan Wrona jakby z własnej kieszeni zasponsorował całą kwotę
      potrzebną na budowę a i jeszcze remont ratusza.Mnóstwo tego.
      Jedyna dobra rzecz to naprawa finansów po rządach lewicy(zwłaszcza prezydenta
      Marasa).Niestety to nie powstrzyamło setek młodych ludzi przed wyjazdem z
      naszego miasta a nawet kraju.
      Gdzie są inwestorzy,gdzie jest praca???Przez 4lata nie przybył nam żaden
      znaczacy pracodawca.Potrzebujemy prezydenta tak samo skutecznego i aktywnego
      jak jest we Wrocławiu.Mam dość tej stagnacji.Miasto się starzeje brak w nim
      życia.Mam dość prezydenta,który dba tylko o swój wizerunek i potrafi otwierać
      tylko inwestycje nawet te ,które nie zostały jeszcze ukończone.
      4 lata rządów pana Wrony mnie zawiodły.Czas na zmiany.Dlatego oddam swój głos
      na pania Rozpondek.
      • Gość: będzisz miał Re: Częstochowa to uspione miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:18
        to samo: Rozpodkowa jest beznadziejna pod każdym względem , Wrona również.
        • Gość: Azrael Re: Częstochowa to uspione miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:27
          A przecież Rozpondkowa razem teraz z Wrona urzędowała. I co zwojowała? Nic!
          Oboje i Wrona i Rozpondek są po jednych pieniądzach. Mam w du...szy drugą turę.
          Bo Rozpondek to nie jest opozycja dla Wrony, to jego echo. Częstochowa upada!
        • Gość: arek Re: Częstochowa to uspione miasto!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.11.06, 16:53
          Częstochowa to maruder w województwie śląskim. Prawie zupełny brak nowych
          inwestorów lokujących tutaj fabryki dające rozwój i miejsca pracy.
          Zaintresowanych odsyłam na stronę Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej
          (www.ksse.com.pl/inwestorzy).Porównajcie inne miasta naszego województwa.
          Dlatego Wrona musi odejść!!!!!!
          • Gość: Arek Cz-wa to maruder w woj. śląskim!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.11.06, 17:03
            Częstochowa to maruder w województwie śląskim pod względem rozwoju. Prawie
            zupełny brak inwestorów lokujących tutaj swoje zakłady produkcyjne dające
            rozwój i miejsca pracy. Dla zainteresowanych odsyłam na stronę Katowickiej
            Specjalnej Strefy Ekonomicznej , do której należy również nasze miasto
            (www.ksse.com.pl/inwestorzy). Porównajcie inwestycje w innych miastach. DLATEGO
            WRONA MUSI ODEJŚĆ!!!
            • Gość: enya Re: Cz-wa to maruder w woj. śląskim!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:19
              Zgadzam się, "naszczęscie albo i nie" zależy to od nas o tego czy pójdziemy do
              urn i na kogo oddamy głos.Jeśli chcemy zmian w tym mieście musimy stawić sie
              troche liczniej w lokalach wyborczych niż w pierwszej turze
            • Gość: janusz Re: Cz-wa to maruder w woj. śląskim!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:50
              za to emertowana bibliotekarka na pewno przyciągnie kapitał: postaci zatęchłych
              woluminów z epoki socjalizmu!
      • Gość: abc Re: Częstochowa to uspione miasto!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:21
        Popieram!Za czasow Tateusza Wrony miasto straciło swoj presiż,nie ma inwestorow
        i nie dzieje sie nic znaczacego dla poprawy zycia mieszkancow,wzrosły jedynie
        długi,ktore tak naprawde bedziemy spłacac my wszyscy a nie Pan Prezydent!!!
      • Gość: t Re: Częstochowa to uspione miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:40
        zawsze możesz wyjechać, a gdybyś zabrał z sobą jeszcze paru kolegów to wzrósłby
        przez to średni poziom IQ mieszkańców.
    • Gość: olaff Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 212.160.86.* 13.11.06, 13:10
      kpina te wybory to kpina
    • Gość: scubabe Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 212.160.86.* 13.11.06, 13:11
      No to napewno niczego sie nie doczekamy poza wybrukowanym miastem.
    • Gość: Azrael Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:13
      To jest ogromna porażna dla Częstochowy.Wstyd mi,że mieszkam w takim
      mieście.Wstyd mi za ludzi, którzy nie poszli do głosowania. Zamiast coś zmienić
      w ustroju tego miasta, większość wyborców zagłosowała wronę. Ten człowiek
      nadaje się, ale do zarządzania wywózką śmieci.Ale też nie, bo pewnie wszystkie
      trafiły by pod Jasną Górę. Panie Wrona,jeśli znów ci się "pyknie" i zostaniesz
      prezydentem (Boże uchowaj) to weź sie za miasto a nie właź w d... klerowi.
      Ludziom potrzeba nowych miejsc pracy, a nie kolejnych kościołów!!!!
      • Gość: hmm?? Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:16
        A slyszeliscie ze kazdy rejestrujacy samochod w urzedzie miejskim,
        placi "dobrowolny" datek na jasna gore w wysokosci zdajesie 35 zł?
        • Gość: Azrael Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:24
          ??? No to już przegięcie. Prędzej świnia niebo zobaczy, niż oni moje pieniądze.
          Mało to worna dał na nich. I jeszcze się szczyci tym, że nowe komisariaty
          pobudował.... JAAASNE, a za czyjej kadencji zlikwidowano połowę częstochowskich
          komistariatów? Za poprzednie jkadencji Worny,w tym czasie jak straciliśmy
          województwo, bo Wrobie tej jego koscistej .... nie chciało się ruszyć.
          • Gość: forumowicz Że co?? IP: *.eranet.pl 13.11.06, 13:38
            Ludzie, emocjonalnie to piszecie, ale nie w zgodzie z rzeczywistością.

Azrael w ostatnim akapicie napisał: "Za poprzedniej kadencji Wrony, w tym
            czasie jak straciliśmy województwo". Otóż: jak straciliśmy województwo to
            prezydentem była Pani EWA JANIK z SLD.

Więc bądź precyzyjny.
            • Gość: Azrael Re: Że co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:45
              No moze istotnie się troszkę zagalopowałem.

Ale fakt, faktem, że Wrona najlepszym rozwiazaniem teraz dla Częstochowy nie
              jest.
              • Gość: Genek Re: Że co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:07
                Wrona nigdy nie walczył o województwo, jemu było wygodnie, żeby częstochowa nie
                była województwem.
                • Gość: gość Re: Że co?? IP: 80.48.49.* 13.11.06, 18:19
                  prezydentem była Rozpondek , a Wrona posłem ;
                  jedno nie zrobiło nic w stolicy za obroną , drugie
                  poszło po bandzie i zagłosowało za likwidacją !
            • Gość: e Re: Że co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:06
              Gość portalu: forumowicz napisał(a):

> Ludzie, emocjonalnie to piszecie, ale nie w zgodzie z rzeczywistością.
              >
              > Azrael w ostatnim akapicie napisał: "Za poprzedniej kadencji Wrony, w tym
              > czasie jak straciliśmy województwo". Otóż: jak straciliśmy województwo to
              > prezydentem była Pani EWA JANIK z SLD.
              >
              > Więc bądź precyzyjny.

Ale Wrona był posłem AWS - partii która w całości opowiedziała się za
              zniszczeniem województwa częstochowskiego. To on sie do tego przyczynil swoimi
              rekami!!!!
            • Gość: . Re: Że co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:24
              Akurat wtedy, kiedy straciliśmy województwo prezydentem była rozpądkowa
            • redakcja_czestochowa Re: Że co? 13.11.06, 19:31
              Gość portalu: forumowicz napisał(a):

Otóż: jak straciliśmy województwo to prezydentem była Pani EWA JANIK z SLD.
              > Więc bądź precyzyjny.

Forumowiczu, Ty także się mylisz! W 1998 r. gdy zapadała decyzja o likwidacji
              województwa częstochowskiego prezydentem Częstochowy była Halina Rozpondek i to
              ona organizowała akcję na rze jego obrony (m.in. wraz z Markiem Perepeczko
              marsz protestacyjny w Warszawie). Ewa Janik prezydentem została dopiero po
              wyborach pod koniec 1998 roku, kiedy to decyzje już zapadły i wybrano też
              władze nowego województwa śląskiego. Tadeusz Wrona był wtedy posłem z AWS.
              Jeżeli komuś wytykasz błąd, to sam napisz prawdę, bo też się kompromitujesz.
              Pozdrawiamy
              • Gość: MB Redakcja gazety niby tylko prostuje IP: 212.87.240.* 14.11.06, 09:19
                ale jednak robi to bardzo emocjonalnie w strone pani Rozpondek z PO. A ja
                właśnie dlatego zagłosuje na Wronę, bo PO to różowe sprzedawczyki
              • Gość: Gość@ Re: Że co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:14
                Gwoli ścisłości, kiedy zapadła decyzja o likwidacji województwa, a kiedy
                p.Rozpondek pojechała z delegacją do Warszawy. Tego już Gazeta nie podaje, a ja
                wiem, że była to już tzw."musztarda po obiedzie" i nic nie znacząca
                demonstracja. Kiedy trzeba było walczyć o województwo wszyscy decydenci
                "pochowali głowy w piasek" i tylko taka jest prawda!Może Gazeta prześledzi daty
                i nas o tym poinformuje.
              • Gość: tomi Re: Że co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:49
                Ale Wrona głosował za likwidacją województwa wraz z posłem Zającem, który
                startował z list PO na radnego miasta. Cyż to nie jest zastanawiające? I ja sie
                pytam o co ty chodzi, gdyż wiele rzeczy nie rozumiem. pozdrawiam
              • Gość: eugienusz Troszkę obiektywizmu może by się przydało! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:56
                Otóż jesli to, co robiła p. Rozpondek nazywa się akcją na rzecz ratowania
                dawnego województwa to gratuluję poczucia humoru szanownej redakcji! Proszę
                sobie przejrzeć ówczesne informacje i prównać zakres działań radnych i
                urzędników innych instytucji i ich skalę w takich miastach jak Bydgoszcz, Opole
                czy Kielce. Tam było widoczne działanie, akcja, pospolite nieposłuszeństwo, jak
                np. wojewoda z Bydgoszczy, którego AWS za chwilę zdjął z urzędu. Czy p.
                Rozpondek odważyła się na taki krok? Nie! To była akcja-fasada, dla wywołania
                efektu, że coś się robi. Żenujące jest krycie i usprawiedliwianie działań
                pozornych rzeczonej tu kandydatki!
    • Gość: ja 1 Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 80.48.204.* 13.11.06, 13:32
      ale jesteście pajace bardzo mi was szkoda
      • Gość: Azrael Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:38
        A mnie szkoda ciebie, bo ani nie potrafisz powiedzieć wprost co cie boli w
        naszych wypowiedziach,a tylko nas obrazasz. A moze nie doczytałeś/aś naszych
        postów, bo moherowy berecik ci przysłonił monitor? Albo radio maryja zagłusza
        fale mózgowe? Prawda,ze lepiej iść zagłosować za głosem księdza niż pomasować
        szare komórki i samemu dokonać wyboru? Miłego dnia w starej dobrej i upadającej
        Częstochowie "ja 1" (swoja drogą orginalny nick, prawie tak twórczy jak reformy
        giertycha).
        Nie pozdrawiam.
      • Gość: mistto Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:48
        Dobrze. Krytyka, krytyka, krytyka jak zwykle.
        To kto się nadaje na prezydenta Częstochowy?
        Proszę o nazwisko, konkrety a nie gadkę szmatkę "ale niefajnie, ale be"
        • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:56
          Osobiscie wolalbym zaryzykowac kogos nowego, niz glosowac na osobe ktora
          wiadomo ze nic dobrego nie wniosla. Nie podam swojego typu, bo poniewaz...
          • Gość: nędza No to mamy rewelacje IP: 82.160.246.* 13.11.06, 14:06
            Pani Rozpondek nie nadaje się na prezydenta tak jak i Pan Wrona.
            Swoją drogą nie zdziwie się jeśli teraz odda poparcie swojemu przeciwnikowi.
            Tylko pogratulować mieszkańcom.Tyle się mówi o tym, że trzeba głosować, ale
            nadal nie ma w ludziach świadomości,że nie idąc do urn pogłebiają tylko dół po
            wapnie jakim staje się Polska (i Częstochowa).
            Jak już pisałem jedyna szansa w tym,że naszego prezydenta wreszcie posadzą za
            wszystkie przekręty jakich dokonał.Życzę wszystkim szczęścia.
            • Gość: Ale numer - ja też Re: No to mamy rewelacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:26
              tak uważam, iż będą siedzieli za kratami.
        • Gość: Kto Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:01
          Tylko P. Rozpondek bo innej opcji brak
          • Gość: Genek Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:04
            Tak naprawdę wszystkie partie się kompromitują, nie wystawili jakiegoś młodego
            świeżego człowieka (matyjaszczyk to SLD ja za nimi nie przepadam).
        • Gość: m Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.prenet.pl 13.11.06, 14:09
          no wlasnie w tym problem ze nikt sie nie nadaje, absolutnie nikt.
          • dock2 Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu 13.11.06, 16:03
            Bo Częstochowie i jej mieszkańcom potrzebny jest na stanowisku Prezydenta
            bezpartyjny menadżer z imponującym CV- tylko że dla takich ludzi pensyjka
            Prezydenta 248 tyś miasta (trochę ponad 11tyś pln) jest śmieszna. A więc
            potrzebny nam bezpartyjny menadżer i do tego jeszcze lokalny partriota i
            idealista zna ktoś taką osobę?? Wrocław znalazł Rafała Dutkiewicza, Gdańsk -
            Pawła Adamowicza a Częstochowie zostały kolejne 4 lata na poszukiwania.
            Pozdrawiam
            Bartłomiej Osyra
            • dock2 Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu 13.11.06, 16:05
              Powyższy post dedykuje tym którzy "grymaszą" nad obecnymi kandytdatami- a
              prawda jest taka że jak się nie ma z czego wybrać jak sami twierdzicie to
              trzeba wybrać najlepszego lub najlepszą z dostępnych kandydatów.
              pzdr.
              • Gość: NEPTUN www.czestochowska.republika.pl IP: *.apus-net.pl 13.11.06, 20:06
                Zgadzam sie ze potrzebny jest nam menadzer. Bedziemy dysponowac w latach
                2007-2013 tak wielkimi pieniedzmi (budzetowymi i z UE), ze konieczna jest osoba
                znajaca sie na ich jak najlepszym wykorzystaniu. Ekonomista, prawnik i do tego
                osoba z charyzma. Coz, wymagania jak w wielkim prywatnym przedsiebiorstwie na
                najwyzszych stanowiskach kierowniczych.

Ale ja bym sie nie zgodzil ze nie byloby chetnych za te pieniadze. Bo ta funkcja
                laczy sie jednak duzy prestiz i co by nie powiedziec ... satysfakcja z pelnionej
                misji spolecznej. Czyli trzeba by dorzucic do profesjonalizmu jeszcze poczucie
                obywatelskiego obowiazku i lokalnego patriotyzmu...
            • Gość: Ja nią jestem! Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:27
              Proszę bardzo, pomyślę i może się zgodę.
    • Gość: genek Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 13:56
      Wszyscy sobie jesteście winni, bo dużo w tych wyborach było nowych twarzy nie
      skalanych rzadnymi aferami. Ludzie poszli głosować na tych samych co 4 lata
      temu. Dla mnie to bezsensu. Rozdrapią nas kruki i WRONY !!!
    • Gość: monia Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:09
      Kto znowu głosował na p.Wronę? Aż nie chce mi się wierzy że po tym jak zrobił z Częstochowy zapyziałą dziurę jeszcze ktoś na niego głosował. Smutne to że spoleczeństwo częstochowskie nie chce dac szansy komuś nowemu i młodemu tylko tak z przyzwyczajenia głosuje na tych samych co kilka lat temu, chociaż to chyba nie dziwne jeśli wszyscy młodzi uciekają z naszego miasta bo po prostu nie mają tu czego szukac - ani pracy, ani zabawy - nic. Jak tak dalej pójdzie i pan W. dalej bedzie sprawował rządy to Częstochowa będzie niedługo miastem emerytów! Smutno mi aż bo to było przecież fajne miasto :(
      • Gość: mrm Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:14
        a skonczy sie tak, ze pan wrona przejdzie na emeryture realizujac swoje plany
        ulepszenia sobie zycia, emeryci pojda do piachu i dopiero wtedy bedzie jakas
        szansa na lepsze jutro, a poki co siedz i placz...
        • Gość: blumchen Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.elka.pw.edu.pl 13.11.06, 14:39
          Sadze ze ta dwojka jezeli do tej pory nic nie wniosla w zycie czestochowy to raczej nic juz nie zdziala.. potrzebni sa mlodzi ludzie z idea i swiezymi pomyslami... uniwersytet czestochowi nic nie pomoze jezeli studentom zabiera sie miejsca rozrywki (patrz ul. dekabrystow) mlodziez ucieka z tego miasta.. Pobudzic miasto jakos do zycia a nie zamykac sie w tym samym kregu starych ludzi i ukladow... zmienic zupelnie swiatopoglad tego miasta..
          Ja sama nie mieszkam w czestochowie. jestem na studiach w warszawie i szczerze bardzo zaluje ze tak rzadko mam okazje odwiedzic miasto.. lubie je.. jest pelne zieleni i wystraczy tylko troche chceci by zmienic je w pelne zycia miejsce.. wszyscy moi znajomi wyjechali na studia.. tu niestety nie mam perspektyw ani na prace ani na dobre studia.. ale szkoda.. naprawde szkoda bo tutaj mozna by bylo cos stworzyc
          nie wspominajac o idei wlasnego wojewodztwa.. praktycznie nikt nie wiedzial o tych 3 czy tam 4 kampaniach zbierania podpisow by zlozyc wniosek o ustawe... bo urzad mista ani prezydent nie zatroszczyl sie o to by jakos naglosnic sprawe... eh.. kiedy tutaj cos sie zmieni??
      • Gość: wyborca_ Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:32
        Ale przecież nieważne, że Częstochowa będzie nadal dziurą, ważne jest żeby była
        katolicka...
    • Gość: xx Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: 80.54.171.* 13.11.06, 14:58
      Tym dwóm osobom zapas pomysłowości już się skończył.Teraz będą siedzieli aby
      brać kase.Jak do tej pory za wiele nie zdziałali - to co można teraz
      oczekiwać.Tego samego.
    • Gość: Gośćiu Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:41
      Wiedziałem ze tak bedzie!Ale wole sie niewypowiadacbardziej na ten temat bo
      szkoda słow :/
      • Gość: Kolega:D Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:46
        No i masz racje bo jeszcze Cie zamkna albo co:D A To było tak moherowe berety w
        Kosciółku dostały cynk jak co i kiedy i kto no i prosto z kosciołka posmigały na
        głosowanie i tak powstała 2 tura szkoda ze znow z tymi osobami :D
    • Gość: Wrona poza prawem Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.man.czest.pl 13.11.06, 16:05
      Razem z MPK złamał obowiązującą ciszę wyborczą. Na autobusach "jeździł" Wrona w
      formie dużej reklamy naklejonej na tyłach autobusów, które pomimo prawnego
      zakazu takiej formy reklamy nie zostały usunięte. Tylko kto się tym u nas
      zajmie???
      • Gość: Wrona w Filharmoni Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:41
        już złamał ciszę wyborczą, bo wsuwał do rąk książeczkę ze swoimi wątpliwymi
        osiągnięciami i podobizną, juz nie mówiąc o przemowach i bankietach. Hańba ptakom!
    • por1 Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze 13.11.06, 16:39
      Brawo Cz-wa, pokazliśmy ze PIS to partia, która nie ma uznania wiekszości
      mieszkańców.I mam nadzieje ,że jej sezonowa popularność zaniknie, aby juz wiecej
      nie szkodzic demokracji, ani wizerunkowi Polski w świecie.
      • Gość: xyz Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.apus-net.pl 13.11.06, 18:06
        Tak więc moje obawy się spełniają i pani Rozpondek przeszła do drugiej tury...
        I Chodź wiem, że nie ma żadnych szans z T.Wroną to mam obawy czy aby jednak ona
        nie wygra...
        Bo wierzcie mi, że mniej stracimy na wyborze Wrony niż pani, która potrafi tylko
        dobrze prowadzic kampanie wyborczą...

I Wspomne słowa, które mam nadzieje przeczyta i też pan Leśnikowski i przekarze
        dalej: Niech pan Wrona przypomni sobie o takich dzielnicach jak Dźbów, Kawodrza,
        Stradom, Gnaszyn... bo wiem, że większość ludzi z tych dzielnic głosowało na
        Wrone.Chodź nienawidzą go za to, że wogule nie interesuje się losem tych dzielinic!
      • Gość: i tu się mylisz Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:32
        Mocno się mylisz.
    • Gość: Don Pedro Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:12
      Rozporek 23% hehe, nie chce miec prezia co w czasie swojej kadencji nic nie
      zrobil dla miasta i nawet palcem nie kiwneął w obronie wojewodztwa :/
    • Gość: jeszczęstochowiak Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:24
      Ja nie wiem ludzie ale chyba trzeba być ślepym żeby nie widzieć tej biedy w
      Częstochowie, która jeszcze narazie jest miastem mówię jeszcze narazie bo wielu
      już uważa że jest inaczej.
      Brak inwestorów, lokalny marazm i masowe wyludnienie ludzi powoduje że
      Częstochowa staje się powoli zwykłym miasteczkiem powiatowym. Zobaczie sami
      więcej chyba zaczyna się dziać w okolicznych wsiach niż w Częstochowie. A
      zresztą szkoda słów. Ostatnie cztery lata to lata stracone i zaprzepaszczone.
      Mamy jedną Hutę Częstochowa, TRW i Guardiana !!! A spójźcie na Śląsk, Kraków
      czy Wrocław!W tych miastach działa nie kilka lecz kilkadziesiąt firm
      zatrudniających ludzi, wszystko wokół tętni życiemludzie są zadowoleni i smieją
      się z takich jak my. Dotarła do mnie ulotka wg której Częstochowa jest
      zadłuzona na 110 ml złotych!!!!!!! i kto i kiedy to wszystko spłaci?? W
      przypoadku gdy miasto się wyludnia i nie ma nowych inwestorów to uważam że
      chyba nieprędko. Spójrzmy prawdzie w oczy z takim podejściem to za 10 lat
      będziemy 100 tysięcznym biednym miastem po którym jedyne co pozostanie to
      wspomnienia i Gierkowskie zabytki z betonu.
      Panie Tadeuszu czas złożyć broń! Proszę Pana o to dla dobra częstochowiaków.
      • Gość: # Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:27
        Re: Że co??
        Przeczytaj komentowany artykuł »
        Autor: Gość: gość IP: 80.48.49.*
        Data: 13.11.06, 18:19

+ odpowiedz
        prezydentem była Rozpondek , a Wrona posłem ;
        jedno nie zrobiło nic w stolicy za obroną , drugie
        poszło po bandzie i zagłosowało za likwidacją
      • Gość: miły Jeszczęstochowiak IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.11.06, 19:46
        Zgadzam się w pełni i potwierdzam. Na dowód zapraszam do odwiedzenia strony
        www.ksse.com.pl/inwestorzy gdzie znajdziecie wykaz firm, które zainwestowały w
        Katowickiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej, do której należy także nasze
        miasto. Oprócz TRW i GUARDIAN nic więcej nie znajdziecie. Porównajcie inne
        miasta. Dla zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia stron innych Specjalnych
        Stref Ekonomiznych (Wałbrzyskiej, Łódzkiej, Kostrzyńsko-Słubickiej itp.)aby się
        przekonać jak prężnie działają. Dlatego Wrona musi odejść!!!
    • Gość: Anty-wrona Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:44
      A ja mam już dość ! To niemożliwe żeby mieszkańcy Częstochowy znów się pomylili.
      Ludzie idzcie głosować w drugiej turze, to ostatnia szansa aby zrzucić ze stołka
      p. prezydenta m. Częstochowy. Najwyższy czas zrobić porządek !!!
      Może wtedy i p. Leśnikowski zniknie z forum i ... nastanie ład i porządek.
      Pozdrawiam
      • Gość: wyborca 2 Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:41
        zgadzam się z tymi co piszą ze nie bylo na kogo glosowac ale szkoda mi tych
        ktorzy wcale nie poszli a tera opluwaja kandydatow jedyne wyjscie aby pozbyc
        sie obecnej kliki isc na II ture i glosowac nie na Rozpondkowa ale przeciwko
        Wronie pozdrawiam
      • Gość: KUDŁATY Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:19
        szkoda że mamy tak mało mądrych wyborców Częstochowo obudź się
    • Gość: Don Pedro Rozporek Rozpondek Rozpierdak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:09
      nigdy wiecej takiego prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pepe Re: Rozporek Rozpondek Rozpierdak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:57
        Jedyne wyjście to teraz w drugiej turze nie iść wcale na głosowanie. Ciekawe co
        oni teraz zrobią. Pokażcie ludzie że tak jak ONI nas mają w dupie, tak teraz my
        mamy ich też w dupie. Ja nie idę na głosowanie, bo nie mam na kogo głosować.
        Czekam na mądrego kandydata.
        • Gość: Piz ...c można się Re: Rozporek Rozpondek Rozpierdak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:22
          jedynie ugryźć w ucho, żenada! Sami sibie winniście, bo nie odróżniacie już
          wrogów od dobrodziejów.
          Na razie to Wrona lub Roz. będą musieli się rozliczyć z pieniędzy :
          zaciągniętych, na b. niekorzystnych warunkach kredytów zachodnich. Oby PiS im
          nie pomógł, a za 1 rok sprawa znalazła się w prokuraturze.

Nie wierze w 4 letmią kadancję któregoś z nuch. Nie wierzymy!!!!!
    • Gość: Jacek Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.man.czest.pl 13.11.06, 22:30
      WRONA GÓRĄ ...BRAWO...:) TAK TRZYMAĆ
      • Gość: właśnie Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:39
    • Gość: @ Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:41
      Podnosze
      • Gość: nugat Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:59
        No panie Wrona nie życzę panu żeby pana wybrali. Nie dam panu żyć spokojnie jak
        znów będzie pan na tym stołku siedzial następne 4 lata. Prócz mnie chyba
        większość częstochowian ma dość układów, układzików, kolesi dawnych i nowszych
        na tych samych stołkach od lat. Czas zrobić porządny przeciąg w urzędzie miasta
        i postawić na młodych, bezinteresownych, uczciwych urzędników przestrzegających
        przepisów prawa. Dawno zapomnieliście o tym że to urząd jest dla mieszkańców
        miasta a nie mieszkańcy dla urzędasów przyrośniętych do swoich stołków. A co do
        p. Rozpondek, daje się wodzić za nos większości tych zasiedziałych urzędasów
        którzy ponoć wszystko wiedzą a w rzeczywistości nie znają podstawowych
        przepisów prawa które ich obowiązuje wg. zajmowanych stanowisk. Przydałaby się
        porządna trąba powietrzna żeby ludziom w Częstochowie żyło się lepiej. Tylko
        kto nią będzie ??
        • Gość: B Tylko co 7- y częstochowianin głosował na Wronę... IP: *.prenet.pl 13.11.06, 23:07
          dokładnie - 13,88 % uprawnionych do głosowania poparło obecnego prezydenta..
          86,12 % było bądź przeciw, bądź nie głosowało.....hmmmmmmmm
          • Gość: Proponuję Wronę Re: Tylko co 7- y częstochowianin głosował na Wro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:33
            nazywać Prezydentem Wroną XIII %
    • humorek62 Lubliniec lepszy od Częstochowy 13.11.06, 23:16
      Maleńki Lubliniec, który jest kilkanaście razy mniejszy od Częstochowy pozyskał
      z funduszy unijnych kwotę około 20 mln euro a Częstochowa tylko 12 mln euro.
      W Częstochowie brakuje gospodarza. My chcemy gospodarza a nie chwalipięty.
    • Gość: xxx Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.com 13.11.06, 23:35
      z tego co wiem to częstochowa pozyskała 120 mln
      najpierw dokładnie poczytj a później pisz kolego :)
      • Gość: 120 mln pożyczki Re: Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:37
        na 80%, kolego, jak nie więcej. Ty będziesz oddawał??
    • Gość: igip Tadeusz Wrona i Halina Rozpondek w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:49
      Aż się wierzyć nie chce. Jednak Wyspiański był Wieleki - "Chińczyki trzymają się
      mocno"
    • Gość: gg poseł Gizynski - wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 00:30
      to kompromitacja Gizynskiego, który dla własnych nienawisci potrafi sobie
      odmrozic uszy. watpie żeby wzniósł sie nad własne uprzedzenia i poparł wrone.
      on chyba woli żeby rzadzili czerwoni z rospondkowa niz wrona.
      • Gość: xyz Na kłopoty-Rozpondek IP: 80.54.171.* 14.11.06, 07:59
        chcecie menadżera, kogoś, kto potrafi pozyskać fundusze, itd., to zagłosujcie
        na H. Rozpondek, ona wprowadzi do urzędu takich właśnie nowych, młodych ludzi,
        z list PO weszło do Rady Miasta dwóch chłopaków, którzy mają po 25-6 lat, Wrona
        wprowadził takie osoby?????
        • Gość: Martus Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:14
          Na prawde jedynym teraz najlepszym kandydatem jest H. Rozpondek bo Pana Wrony
          juz sobie nie wyobrazam. Ale prawda jest taka ze weźmie głosy Pana Gizyńskiego i
          wygra (niestety). Ale coz................
          • Gość: Enya Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:13
            Może Wrona nie wygra, to zależy od mieszkańców, jak nie olejemy drugiej tury to
            H. Rozpondek ma duże szanse. Może wtedy to miasto zacznie się rozwijać jak
            reszta województwa:)
            • Gość: jas Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.com 14.11.06, 12:26
              J.W.
            • Gość: Don Pedro Co za bzdury wypisujesz ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:51
              jaki rozwoj?! za kadencji rozpondkowej nic sie nie dzialo tzn dzialo sie ale
              wszystko najgorsze, żadnego rozwoju, syf i dziadostwo. Moze wrona nie jest
              idealny ale za jego czasow (dwie kadencje) widac rozwoj miasta. poprzednicy
              tylko potrafili gadac , o przebudowie III ANMP wszyscy gadali tylko nikt nic
              nie robil bo to wymagalo duzego wysilku umyslowego :/, jedynie wrona zabral sie
              do roboty !
              • Gość: pzpr Re: Co za bzdury wypisujesz ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:49
                zauwaz koleszko drogi, ze w tamtych czasach nie dalo sie nic zrobic i pozyskac
                funduszy z zewnatrz, aktualnie 90% inwestycji w miescie (ktorych i tak jest
                zamalo i moglo byc o wiele wiecej) pochodzi z funduszy UE

jezeli taki rozwoj miasta proponuje Wrona to ja dziekuje, miasto rozwija sie
                tylko na dzielnicy POlnoc (gdzie mieszkam) i 3 Al. NMP - wszystko z wiadomych
                wzgledow

pozatym niech nikt nie wyjezdza ze stadionem, ktory tak na prawde moz e sluzyc
                jedynie do rozgrywania meczy zuzlowych, zamiast powiekszyc murawe o te kilka
                metrow jeszcze ja zmiejszono, ja dziekuje za taka robote

proponuje zaglosowac na Haline, zobaczymy jak sobie poradzi z funduszami UE i
                zaznaczam, ze gorzej juz byc nie moze za kadencji p. Rozpondek

pozdr
              • Gość: anoosia Re: Co za bzdury wypisujesz ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:52
                i rozpieprzył całą Aleję na tyle m-cy i zakorkował miasto ,na prawdę duże
                osiągnięcie na koniec kadencji
            • Gość: kamil Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:49
              Co się tyczy Pana Posła Szymona Gizyńskiego PIS, to właśnie dziś wystosował
              apel do swoich wyborców, aby w II turze poparli Rezpondek. A co z
              Matyjaszczykiem?
              • Gość: Giż to teraz może Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:45
                mo skoczyć - zaufałem mu, a on okazał się mizerny. Rozpondek??
                Cha,chacha...no,no...już biegnę. W ogóle proponuję, aby Ci, którzy zaufali
                Giżyńskiemu nie głosowali w ogóle dla uczciwości i czystego sumienia.

A ja dziękuję p. Giżyński, bardzo Panu dziękuję!!!!!!!
          • Gość: TYLKO NIE WRONA!!! Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:20
            LUDZIE TYLKO NIE WRONA PO RAZ 3!!!! Opamietajcie się, wiem co piszę..idźcie
            młodzi na wybory i zagłosujcie na Rozpondek, bo na Wrone to same "mochery"
            głosowały, A co on takiego dla cz-wy zrobił i zrobi??? Znam go. jeździ za nasze
            pieniądze po Brazyli, Meksykach, Amerykach, gdyby mógł to by oddał wszystko
            Jasnej Górze i tak tez robi. W urzędzie siedzą same pryki, a HaLina stawia na
            ludzi młodych, wykształconych, którzy nie maja pracy!!! To od nas samych
            zalezy, jak będzie w naszym mieście...nie idziecie na wybory a potem narzekacie
            i uciekacie z tego miasta...ale to wy, młodzi sami do tego dopuściliście!
            GŁOSUJMY!!!!!!
            • Gość: t Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 16:57
              Znasz go? Widziałeś zza krzaków? Czy może uwierzyłeś jakimś ulotkom? A jakby
              ktoś napisał że HaLina jeździ tramwajem na gapę to też byś uwierzył? Widać
              zamiast moheru filc jakiś nosisz.
              • Gość: do "t" Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:13
                Palant
                • Gość: lele Re: Rozdziobia nas kruki , wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:08
                  no koledzy gratuluję! ...rozmowa na poziomie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka