Dodaj do ulubionych

Odwołany koncert Możdżera

IP: *.icis.pcz.pl 15.11.06, 20:59
Interesuje sie koncertami intensywnie, lecz niestety nie widzialem zadnej
reklamy. Wlasnie gdy chcialem kupic bilety bo dowiedzialem sie Zycia
Czestoch. o koncercie, okazalo sie ze zostal odwolany.

Rzeczywiscie moze byla w rejonie Filcharmonii, ale tam malo kto zaglada.

Jak juz pisalem, to byla absolutnie NIEPROFESJONALNA organizacja koncertu.

Wystarczy porownac ten organizacyjny niewypal z organizacja GARAZFESTIVALu.

To nie fani muzyki zawinili w tym pzrypadku. To organizacja i reklama byla
pod psem.

Obserwuj wątek
    • Gość: mat Odwołany koncert Możdżera IP: *.prenet.pl 15.11.06, 21:00
      "Nie ukrywam, że słyszałam już z innych agencji informacje, że imprezy
      muzyczne w Częstochowie nie wychodzą"

to tylko swiadczy o tym jaka prownicja staje sie Czestochowa..
      zamykajac bary (min ul.Dekabrystow) nie dbajac o rozrywke miasto sie wyludnia
      wszyscy mlodzi ludzie lub ci ktorzy interesuaj sie czym wiecej niz TECHNO w
      DK czy DEPO wyjezdzaja z tego miasta
      wiec nie mamy sie czemu dziwic ze nie ma zainteresownaia takimi koncertami..
      moze jakby przyjechal Kalwi i Remi bylaby pelna sala - raczej napewno by
      byla..

ehhhhh....
      szkoda im tego miasta - mojego miasta

• Gość: xx Re: Odwołany koncert Możdżera IP: *.icis.pcz.pl 15.11.06, 21:06
        Przeczytaj co napisalem - ja fan wszelkiego rodzaju muzyki dowiedzialem sie o
        koncercie w momencie gdy zostal odwolany.

To swiadczy o sposobie organizacji imprezy - robil to ktos spoza Czestochowy, a
        w Czestochowie nikt sie w to nie zaangazowal.

Przy ZEROWJ reklamie trudno zeby ktos kupil bilet na koncert o ktorym nic nie
        wie.

Koncerty w Utopii czy Rurze jakos sie udaja - w Paradoksie tez. Garazfestiwal
        tez mam nadzieje ze wypali.

Powstala tez np. agencja MEDIA ART, ktora zaczyna sprowadzac ciekawych
        wykonawcow, glownie co prawda mlodziezowych.

Ale jest jeden warunek sukcesu - minimum reklamy zeby potencjalni fani mogli
        sie dowiedziec o koncercie.

To byl organizacyjny niewypal wolajacy o pomste do nieba.
        • Gość: MałaMi Re: Odwołany koncert Możdżera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:00
          Oj chyba Pan przesadza Panie XX. Informacje o koncercie były na słupach
          ogłoszeniowych, w prasie i na ulotkach. Jak tylko się dowiedziałam o koncercie
          (a było to chyba jeszcze pod koniec października, to nie kryłam radości, że
          wreszcie w naszym mieście pojawi się muzyk dużego formatu. Radość trwała
          krótko... To już nie pierwszy koncert odwoływany w Częstochowie, powoli stajemy
          sie pustynią kulturalną. To tylko świadczy o "małomiasteczkowości" Częstochowy
          jakby nie było 13 miasta w Polsce pod względem liczby mieszkańców. Taki koncert
          to też promocja dla miasta, ale cóż...
          • Gość: out Re: Odwołany koncert Możdżera IP: *.czest.enion.pl 16.11.06, 09:05
            Ja o koncercie dowiedziałem się z tego forum od xx i tak samo jak on o tym że go
            odwołali dowiedziałem się gdy chciałem kupić bilet w kasie. Jeśli były jakieś
            informacje to może tylko w centrum i mało widoczne, w innych dzielnicach
            'sypialniach' Cz-wy nie było nic. Ewidentny brak informacji i dlatego klapa.
            Swoją drogą też nie jestem przekonany czy filharmonia nie była za duża może
            wystarczyłaby mniejsza klubowa sala? Tak czy siak bardzo żałuję że koncert się
            nie odbył bo lubię słuchać Możdżera.
          • Gość: xx Re: Odwołany koncert Możdżera IP: *.icis.pcz.pl 16.11.06, 09:17
            Ja naprawde interesuje sie intensywnie muzyka. Chodze na sporo koncertow, wiem
            o praktycznie kazdym.

Tym razem ANI razu nie dostrzeglem informacji o koncercie Mozdzera.
            Dowiedzialem sie z Zycia Czestoch. dopiero wtedy gdy zostal odwolany.

Taki koncert wymaga odrobiny reklamy - chociazby w Internecie - to znakomite
            medium.

A co do odwolan - zdarzaja sie odwolania, ale zdecydowanie wtedy gdy
            organizatorzy nie zadaja sobie trudu elementarnego rozreklamowania swojego
            koncertu.

A co do odwolan:

Koncerty w klubach - Paradoksie, Rurze, Utopii nie sa odwolywane.
            Rowniez koncerty organizowane w Teatrze maja sie dobrze. Tak samo w Stajni
            Bialy Borek.

Najwiecej odwolan jest wlasnie w przypadku Filcharmonii - koncerty z repertuaru
            stalego nie maja problemu, ale juz z koncertami z zewnatrz jest tutaj zle.
            Sala jest duza wiec potzreba troche osob zeby ja zapelnic. Tymaczasem koncerty
            organizowane przez firmy z zewnatrz Czestochowy maja minimalne naglosnienie -
            Filcharmonia specjalnie sie nie angazuje, to nie jej sprawa, a agencja z
            zewnatrz polega na Filcharmonii i robi sie klops. To juz standard na podstawie
            moich obserwacji.

Zobacz jaka reklama jest pzred Garaz Festival. Tak samo jesli np. koncert
            Wawamuffin organizuje czestochowska MediaArt, mozna sie o tym dowiedziec w
            wielu miejscach, rowniez w sieci.

W Czestochowie niektore koncerty rzeczywiscie wymagaja troche wiekszej reklamy,
            jak chociazby w przypadku Mozdzera - drozszy koncert i wieksza sala, tzreba
            sie przylozyc do tego i podejsc profesjonalnie do sprawy.

Ja w swoim najblizszym otoczeniu znam sporo osob ktore poszlyby ze mna na ten
            koncert ale dowiedzialy sie o nim ode mnie - juz po odwolaniu koncertu.

A co do pustyni kulturalnej - ja caly czas cierpie na problem braku czasu i
            meczarnie gdzie pojsc zeby nie zwalic innych biezacych spraw. To swiadczy ze na
            oferte ciekawych rzeczy w muzyce, filmie, teatrze nie mamy prawa narzekac. Inna
            sprawa ze grupa osob kozrystajacych z tego typu oferty nie jest za duza. To
            rzeczywiscie jest bolaczka.

Ciekawy jest tutaj jednak pzrypadek Teatru - z tego co slysze pod nowym
            kierownictwem Teatr nie moze narzakac na frekwencje, a dodatkowo sa imprzey
            goscinne - Teatry z zewnatrz wystawiaja a w tym miesiacu jest ciekawy koncert
            Marii Peszek. Ale z informacja o tym koncercie nie ma probemu.

Podsumowujac - pzry takiej reklamie koncertu Mozdzera i tak szybkim odwolaniu
            koncertu nie dano zbyt duzcych szans milosnikom dobrej muzyki w Czestochowie.

Takie imprezy tzreba organizowac PROFESJONALNIE. To dla mnie byl kliniczny
            pzryklad braku PROFESJONALIZMU w dzialaniu i "odwalaniu" roboty.

Pozdrawiam,
            • wicked Re: Odwołany koncert Możdżera 17.11.06, 11:15
              Teatr tez nie reklamuje sie zbytnio...
              Filharmonia ma swoja strone internetowa. Moze nie jest to cud, ale repertuar
              mozna w niej znalezc. Adres tez nie jest jakos strasznie skomplikowany
              (www.filharmonia.com.pl).

Takze te utyskiwania nie maja sensu. Leszek Możdżer nie jest "gwiazda" pokroju
              Maryli Rodowicz, nie ma co sie spodziewac reklam w TV.
              • Gość: xx Re: Odwołany koncert Możdżera IP: *.icis.pcz.pl 17.11.06, 18:25
                Teatr w Czestochowie reklamuje sie calkiem niezle - w sklepach, gazetach,
                urzedach, na slupach, w sieci....

Filharmonia juz sporo mniej.
          • wicked Re: Odwołany koncert Możdżera 17.11.06, 10:35
            Ja jeszcze dodam, ze widzialem Pana XX "Pod Gruszka" kiedys.
            Tam tez byly plakaty ;)
    • wicked Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ 17.11.06, 10:33
      Nie zauwazylem tego watku wczesniej, wiec powtorze to co napisalem gdzie
      indziej:

"Koncert Możdżer/Danielsson/Fresco, ktory miał się odbyć 21.11.2006 został
      odwołany ponieważ bilety zakupiło... 16 osób. Gdy dowiedziałem się, że
      zakupiłem 25% wszystkich biletów nie wiedziałem, czy śmiać się, czy płakać.
      Po prostu żenada.

Oczywiście jak przyjedzie Krzysztof Krawczyk lub Marcin Daniec sala pewnie
      będzie pękała w szwach..."

Nie mozna tez powiedziec, ze koncert nie byl reklamowany. Ja dowiedzialem sie o
      nim z wielkiego plakatu powieszonego "Pod Grusza". Co prawda nie bylo plakatow
      na autobusach i tramwajach, jak w przypadku Krzysia, ale reklamy daly sie
      zauwazyc.

Szkoda.

• Gość: xx Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.icis.pcz.pl 17.11.06, 18:28
        Ja juz pisalem wielokrotnie - sledze WSZYSTKIE prawie koncerty w Czestochowie,
        to moja pasja - koncert tego typu. Dowiedzialem sie o koncercie Mozdzera w dniu
        odwolania. Wielu moich znajomych dowiedzialo sie o koncercie (odwolanym) dzieki
        mnie. Bardzo zalowali ze koncert sie nie odbedzie.

• Gość: bb Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:15
          Tez chetnie poszedl bym ze znajomymi na ten koncert... ale nie wiedzialem ze
          taki bedzie!
          Czemu nie bylo reklamy np. w internecie?
          • Gość: Franz Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:19
            Możdżer to nie mydło, ktore trzeba reklamować, aby się sprzedało. Kto chciał
            się dowiedzieć ten wiedział. Ale, że Częstochowa to miejsce, gdzie odwołuje się
            od lat wiele płatnych koncertów, to już inna sprawa... Takie elyty...

Franz
            • Gość: xx Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.icis.pcz.pl 18.11.06, 12:20
              Gratuluje rozeznania w temacie.

To nie chodzi o reklame w sensie rozpisywania sie kim jest Mozdzer.

To chodzi o reklame w sensie dotarcia z wiadomosciami o koncercie do
              zainteresowanych.

Kto chcial sie dowiedziec to wiedzial ?
              Przy takim podejsciu do sprawy lepiej w ogole nie brac sie do organizowania
              koncertow. To murowana klapa. Jesli ja i moi koledzy, ktorzy (mam na mysli
              moich kolegow) Mozdzera sluchaja na okraglo momentami i sa jego wielkim
              milosnikami, nie wiedzieli NIC o koncercie az do momentu jego odwolania, to
              swiadczy to dobitnie o sposobie organizacji koncertu.

To mogloby byc wielkie wydarzenie muzyczne, ale jego organizacja zostala
              dokumentnie spartaczona.

Poza tym w Czestochowie nie ma zwyczaju az tak wczesnie kupowac biletow -
              kupuje sie je co najwyzej w ostatnim tygodniu pzred impreza najczesciej.

Organizatorzy byli spoza Czestochowy i nie mieli tutaj zadnego wsparcia. Nie
              pzrylozyli sie do organizacji, nie wykozrystali mozliwosci jakie daje Internet,
              prasa itd. Poszli na latwizne maksymalna.

Przy takim podejsciu do organizacji lepiej dac sobie juz spokoj.

A co odwolywania koncertow - na szczescie ostatnio nie sa zbyt czeste, bo w
              wiekszosci organizowane sa lokalnymi silami - chociazby pzrez kluby. I wtedy
              sie z reguly udaja. Problemy najczesciej pojawiaja sie w pzrypadku agencji z
              zewnatrz, ktore jak juz powiedzialem ida na latwizne.

Jakzez inaczej organizowane sa koncert np. pzrez Czestochowska agencje
              MediaArt - niedawno powstala, ale bardzo jej kibicuje i 3mam kciuki.
            • Gość: m Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.prenet.pl 18.11.06, 12:26
              a ty co ? sluchasz mozdzera to niby jestes lepszy od innych ?? Z ciebie to
              dopiero jest elita. Miej pretensje do fanow tej kapeli, a nie do ludzi ktorych
              nie interesuje taka muzyka.
              • Gość: jazzfan Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 17:10
                TAKA muzyka przyjacielu
              • wicked Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ 19.11.06, 19:04
                Kapeli... :D
      • Gość: Tom Re: Czestochowie gratulujemy mieszkancow :/ IP: 212.87.244.* 22.11.06, 10:59
        Drodzy moi

Pisanie, chciałem obejrzeć, ale dowiedziałem/łam się. W dniu odwołania. Kto
        jest zainteresowany taką muzą to znajdzie informacje na ten temat. Odsyłam –
        strony www traktujące o trasach koncertowych (różne i na wielu była ta
        informacja), ostatni numer Jazz Forum, widziałem klika ogłoszeń w lokalnej
        prasie, parę ogłoszeń na mieście. Smutne, ale mieszkając na wsi nie można się
        spodziewać zainteresowania „muzyką dla wymagających”, – bo ta dla
        niewymagających sprzedaje się znakomicie ( i sale są wyprzedane). Cóż, jakie
        miasto, tacy ludzie, takie koncerty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka