Dodaj do ulubionych

Sullivan odchodzi do Torunia !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:18
szkoda, ale cóż...wszystkiego dobrego dla Sallego i słowa uznania dla klubu...
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: 195.116.81.* 17.11.06, 17:26
      Szkoda, ale odchodzi w lepszym stylu niż Polako - Norweg R. Holta
    • Gość: Olsen Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:36
      Oby tym zawodnikiem był Mark Loram. Tylko kilku gości potrafi pojechać tak jak On...
      • Gość: gość Brawo dla prezesa i zarządu! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 18:34
        Maślanka nie potrafi nikogo utrzymać w składzie.Trzeba było spróbować znaleść
        Rayanowi lepszych sponsorów u nas albo na Śląsku wówczas by został.
        Z takim podejściem ,że nie walczymy o zawodników nigdy nie zdobędziemy
        tytułu.Rayan to jest ten zawodnik ,którego w przyszłym sezonie powinniśmy mieć i
        należało o niego powalczyć!!!
        Szkoda,że Saliego!

CKM!!!
        • Gość: Sturm Re: Brawo dla prezesa i zarządu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:54
          Dokladnie masz racje podpisuje sie pod tym 2 rękoma. Ta taktyka pertraktacji i
          oszczednosci wcale nam nie wychodzi na dobre, jak formy nie beda miec zawodnicy
          nasi to dziekuje Prezesowi ze jest taki zajebisty...
        • Gość: CKM Re: Brawo dla prezesa i zarządu! IP: *.prenet.pl 18.11.06, 09:52
          co wy wygadujecie tu nie chodzilo o kase chodzilo o to ze tam do torunia go
          ciagneli juz od dawno w tamtym roku juz byly zamoty to prawda maslanka mogl sie
          bardziej starac podwyzszac kontrkat bo z Sullivanem bysmy jezdzili o zloto a
          teraz w trakcie sezonu mozemy gorzej wypasc na tym ale Sullivan i tak by nie
          zostal
    • Gość: remo I NIECH SP....!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:43
      ZA ZASŁUGI TO ON DOSTAWAŁ KASĘ , A NA PAMIĘĆ I CHWAŁĘ TO TRZEBA BYĆ PRZYNAJMNIEJ LOJALNYM WOBEC BARW , KTÓRE NIGDY GO NIE ZDRADZIŁY I NIGDY NIE ZOSTAWIŁY " NA LODZIE" !!! ADAMS JUŻ DAWNO BY ODSZEDŁ Z LESZNA ALE ON WIE CO TO HONOR !!
    • Gość: czeladnik Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:43
      no i gratulacje zamienił stryjek sikierke na kijek nie ma sullivana bedzie
      loram .Brak słów ale sallivan był spoko gość.
      • daniellinux Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! 17.11.06, 19:31
        Moim zdaniem nie ma sensu trzymać zawodnika na siłę poza tym w przyszłym
        sezonie Ryan będzie miał już 32 lata, Włókniarzowi potrzeba młodych zawodników
        jak Antonio. Szkoda tylko że 2 lata temu zamiast Sullivana nie wybraliśmy
        Jonssona.
        • Gość: Heros Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.eranet.pl 17.11.06, 21:14
          Właśnie tu jest pies pogrzebany.Trzy lata temu mogliśmy zatrzymać
          zawodnika,który byłby liderem CKM przez długie lata-Andreasa "Adrenalinasa"
          JONSSONA!!! Wtedy wybrali Sullivana bo naiwniacy mysleli,że On mając sponsorów
          i menago z Torunia nie będzie przy nadarzającej się okazji chciał tam wrócić.
          A w ogóle to niech mi ktoś wyjaśni jaka jest myśl budowy tego zespołu,bo dla
          mnie takiej nie ma.No bo co to jest za idea: tu młody Lindback,tu emeryt
          Hancock,tu młody Hefenbrock tu prawdopodobnie emeryt Loram.No i jescze
          emeryt "Drabol" Gdzie tu sens gdzie logika?
          W tamtym roku skład mieli budować na Holcie.Jak się skończyło wiadomo.Teraz Pan
          prezes opowiadał że Ryan dał mu słowo,że zostanie.Ryan szybko to sprostował
          wydając oświadczenie,że nikomu niczego nie obiecywał.Wychodzi na to,że nasz pan
          prezes mijał się z prawdą.Zresztą tak samo jak z Holtą.
          • daniellinux Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! 17.11.06, 21:31
            Rzeczywiście wymiana Sullivana na Lorama jest mało logiczna ale przypuszczam że
            Loram za podpisanie kontraktu nic nie dostanie a będzie miał liczoną punktówkę.
            W drużynie potrzeba jest 2-3 zawodników doświadczonych a dalej stawiałbym na
            młodych. Trzeba poszukać dobrego juniora chociaż wybór jest niewielki. Jak było
            widać w ostatnich sezonach kto ma juniorów ten zawsze daleko zachodzi. Tak miał
            Tarnów czy Wrocław.
        • Gość: wierchowin Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:00
          Zgadzam się z tobą że puszczenie A.J było największym błędem.Prawdę mówiąc to
          przez ostatnie dwa lata Sullivan jeździł w kratkę i ci którzy teraz wylewają
          łzy po jego stracie nie tak dawno na niego pluli za cienką jazdę.Uważam też że
          wapniaków w tym klubie już wystarczy i niech pan prezes zamiast żyć
          wspomnieniami postawi na młode wilki,bo to może przyciągnąć więcej kibiców na
          stadion niż gasnące gwiazdy takie jak Loram któremu też swojego czasu sukces
          przewrócił w głowie.Pozdrowienia dla wszystkich fanów włókniarza.
      • Gość: fann Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:03
        Ja mam nadzieje, że z tym Loramem to jakiś żart jest...bo jesli nie to bedzie
        niezły kabaret(starszych panów) :/
    • Gość: bobikckmfan Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.apus-net.pl 17.11.06, 20:51
      Żegnaj Ryan.Dziękuję
      A tak na marginesie to może odszedł w dobrej chwili,on już i tak coraz bardziej
      cienował.Trzeba jakiegos młolodego żeby sie objeździł,a najważniejsze to dobry
      junior!!!!!!!!!!co przywozi 7-9 punktów.Loram fajny gość ale sentymenty nie
      jeżdżą.Może Hefe sie rozwinie.Ja bym już na cuda transferowe nie liczył.
      • Gość: mloda Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 21:01
        jak dla mnie dobrze zrobil.. starzeje sie i coraz slabiej jezdzi.. nam
        potrzebni mlodzi zuzlowcy i dobrzy :]
        • Gość: kasia17 Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 22:00
          trzeba przyznac ze Ryan bardzo ladnie sie zachowal wobec fanów Włokniarza..

Drodzy Fani z Częstochowy! Po pierwsze chciałbym podziękować Wam wszystkim za
          Waszą hojność i doping przez ostatnie 6 lat, zarówno w moich dobrych jak i
          złych chwilach oraz za bardzo ważną pomoc, jaką wspierał mnie Wasz prezes
          Marian Maślanka. Bez Niego i bez Was speedway w Częstochowie nie byłby taki
          sam! Moja decyzja przed sezonem 2007 nie była łatwa. Ale poczułem, że nowe
          wyzwanie pozytywnie zadziała na moją jazdę. Uzgodniłem, więc warunki z KS Toruń
          na najbliższy sezon. Jak wielu ludzi wie, rozpocząłem moją polską karierę w
          Toruniu, gdzie mam swoich sponsorów, warsztat oraz mechaników, co również
          wpłynęło na moją decyzję. Wciąż pozostaję w bardzo dobrym kontakcie z Marianem
          i częstochowskim klubem i nie wykluczam powrotu do biało-zielonych Lwów kiedyś
          w przyszłości. Ponad wszystko życzę sobie utrzymać tą dobrą atmosferę z
          częstochowskimi Fanami, złapać kilka okazji do spotkania się w przyszłym roku,
          również poza torem. Nie chciałbym pozostać z daleka od Was, chcę kontaktów z
          Wami tak często jak to możliwe! Życzę Wam wszystkiego najlepszego i do
          zobaczenia w roku 2007! Jeszcze raz dziękuję. Ryan.

źródło: www.sullifan.com
    • Gość: ojciec dyrektor Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 22:11
      ja uważam że i tak macie naprawdę niezły skład a jak pojedzie w nastepnym
      sezonie ryan tego nie wie nikt . richardsson lindback herbi hefenbrock i ew.
      loram oraz drabol z ułamkiem . czwórkę macie na 100 % pozdrawiam wszystkich
      kibiców ryana który wrócił tu gdzie jego miejsce ale bardzo mi szkoda że mógl
      to zrobić dopiero teraz gdy wymienił się zarząd i osoby decyzyjne w klubie.
      • Gość: bik Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 23:43
        Kolego z Torunia. Ja nadal uważam, że wasza obecność w E-lidze to ogromny
        przekręt. A zobaczysz, że rok, dwa i Karkosik powie wam papa (człowiek nie
        czuje jak mu się rymuje:))I co wtedy??? Pewnie skończycie jak Tarnów, czego wam
        z całego serca życzę oszuści!!!!!
        • Gość: ojciec dyrektor Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.06, 00:22
          konkrety kolego konkrety. kolego z częstochowy wiem że ci teraz żal du..
          ściska ale pieniądz żądzi światem czy nam się to podoba czy nie każdy dobrze
          wiedział że od razu z ligi nie polecimy i dostaniemy czas na uzupełnienie
          dokumentów potrzebnych do przyznania licencji , przypomij sobie teraz rok
          poprzedni ile razy odwołania składało wybrzeże i ciekawe jak teraz rozwiążą
          sprawę wrocka największego orędownika ligi zawodowej. wtajemniczeni wiedzieli
          już w połowie roku że karkosik przejmuje w toruniu klub tylko czekał jak
          najdłużej aż dług spłacą no a potem na koniec wyborów samorządowych bo nie
          chciał swoją kasą sponsorować władz klubu ktore startowały w wyborach a jeśli
          chcesz wiedzieć to ta właśnie rodzina sponsoruje żużel w toruniu już od paru
          ładnych lat tylko dotychczas robiła to w znacznie mniejszym wymiarze.
          zazdrościłem wam zawsze tego że waszym klubem żądzą rozsądne osoby i to z
          czego w tej chwili cieszę się najbardziej to fakt iż może takie same czasy
          nadeszły chyba w moim mieście a drugiego dream teamu nie chce bo już raz
          pokazaliście że dream team to mit i to tyle . pozdrawiam
          • Gość: Dog Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: 217.153.246.* 18.11.06, 18:31
            Kolego z Torunia-obyście nie skończyli jak w Pile gdzie kasa była jakiś czas a
            dzisiaj nie stać ich na drugą lige.Karkosikowi za rok sie zachce inwestować w
            hokej i wywali was na łopaty(oby nie)ale tego typu goście tak mają.
            • Gość: ojciec dyrektor Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: 83.238.147.* 18.11.06, 23:11
              kolego z częstochowy powiem ci tylko tyle iż pan karkosik nie jest osobą która
              chętnie wydaje pieniądze on po prostu kocha je zarabiać a to że zainwestował w
              żużel jest tylko i wyłącznie zasługą jego braci którzy od lat sponsorują
              wiesława jagusia . w przeciwienstwie do piły u nas jest tradycja i nie jest to
              jednoroczna inwestycja a poprzednie władze klubu swoim postępowaniem zamiast
              przyciągać do klubu sponsorów to ich raczej odpychały i to jest chyba dla
              naszego klubu najważiejsze bo nowe władze nie ukrywają że liczą na to iż po
              zmianie ekipy rządzącej w klubie znajdą się firmy które chociaż w niewielkim
              stopniu wspomogą toruński klub a w zaistniałej sytuacji staje się to coraz
              bardziej realne. z odległości 300 km może w rzeczywistości to tak wyglądać że
              milioner miał kaprys i sobie klub kupił ale w rzeczywistości tak nie jest ,
              facet ma w głowie wszyastko poukładane i nie wiem czy wiesz nie zapowiada od
              razu mistrzostwa tylko spokojny rozwój klubu w następnych latach i to go
              zdecydowanie np. różni od marka karwana który to zapowiadał 60 meczy bez
              porażki i 5 tytułów mistrzowskich. ja osobiście lubię wasz klub i mam nadzieję
              że spotkamy się w finale play-off . do zobaczenia
    • Gość: ckmsk Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.rak.spidernet.pl 17.11.06, 22:12
      Taka kolej rzeczy , taki jest swiat żużla musimy się z tym pogodzic , bardzo
      szkoda że Ryan nie będzie u nas , pole manewru jest niewielkie i Loram będzie
      solidnym ligowcem .Maślanka bardzo dobrze że trzyma ręke na finansach , nie
      możemy zakopac się w długi przebijając ofertę Karkosika.
    • Gość: hupek Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 02:14
      Za RS? Wybór jest aktualnie pomiędzy Loramem(któremu nie pasuje punktówka
      wywalczona na torze) i... Lukasem Drymlem! Poczekajmy.
      • Gość: ckm Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.man.czest.pl 18.11.06, 02:17
        a może Gollob?????????Ale by jaja były
    • Gość: jaar Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:27
      Dziękuje za postawę godną profesjonalistów: zarówno zawodnika jak i prezesa.
      Rayan dostał po prostu lepszą ofertę pracy i pisanie o "przywiązaniu do barw
      klubowych" to bzdury z czasów socjalizmu. Obecnie mamy na szczęście wolny rynek
      i każdy może pracować tam gdzie chce (oczywiście jeżeli jest tego wart).
      Przecież my Polacy wyjeżdzamy też właśnie za lepsza pracą np do Anglii i po co
      oskarżać kogoś,że nie jest patriotą. Pożegnał się z honorem a nie tak jak Holta
      i to jest godne prawdziwego profesjonalisty.
      Mam tylko jedną prośbę do Zarządu Włókniarza,aby nie szukał "kogoś" na siłę.
      Wydaje mi się, że ewentualny Loram to już historia. Zakontraktowany Szwed i to
      na 2 lata to strzał w 10, poza tym zmienił się regulamin i Hefenbrock, może
      jeździć wyłącznie jako senior. Może udało by się poszukać zmiennika dla
      zawodników Grand Prix utrzymanie i wreszcie wystawianie do składu Słoweńca
      Zagara to byłby prawdziwy hit ( w zeszły sezonie wielokrotnie oto prosiłem nie
      stety bez skutku).Jeżeli chodzi o juniorów to dajcie wreszcie szansę własnym
      wychowanką , postawa np Piekarskiego w meczu we Wrocławiu jest tego
      potwierdzeniem. Jak kibice reagują na wychowanków najlepiej świadczy owacja po
      biegach z udziałem Drabika. Lepiej zatrudnić prawdziwego trenera dla młodzieży
      a nie "papierowego" Krzystyniaka.
    • Gość: gdyniu Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:17
      Dzięki Sully...
      Zapowiada się ostra walka w nastepnym sezoniepomiędzy Apatorem, Atlasem i
      Włókniarzem
    • Gość: Stefek burczymucha czy oni nie potrafią pisać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:57
      "Tym bardziej, że w Torunia..." , "w Torunia Sully podpisał..." , "Sullivan
      zadebiutował na polskich torach właśnie w Torunia...". Ludzie! Kto to redaguje?!
      Przecież to o pomstę do nieba woła!!! Jak ktoś nie potrafi poprawnie odmieniać
      to niech wraca do podstawówki a nie bierze się za pracę w gazecie.
    • ango7 Sullivan odchodzi do Torunia ! 18.11.06, 11:40
      niech nie owija w bawełnę,dostał lepszą kasę i odszedł,wykorzystał koniunkturę
      na zawodników spoza GP.Niby wszystko ok,ale jednak miał jakiś dług za ostatnie
      dwa sezony(a może w jego mniemaniu nie miał,cóż brutalna rzeczywistośc,bez
      sentymentów,wcześniej Holta teraz Sully,obu zawodników szanuję,ich wybory
      też,choć łatwiej mi zrozumieć ten Holty)
      • grzegorz.czestochowski Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! 18.11.06, 12:20
        No cóż. Przecież to ich praca, wiecznie jeździć nie będą. Idą tam gdzie dadzą
        więcej - normalna rzecz. Nie zmienia to faktu, że szkoda.
    • Gość: Dog Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: 217.153.246.* 18.11.06, 18:21
      Odchodzi Suliwan a w jego miejsce przyjdzie Czech z Tarnowa.
      • jaxa4 Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! 19.11.06, 12:01
        zwsze wolę walkę młodych lwiątek niż męki na torze wyblakłych gwiazdek. Tutaj
        Maślanka ma rację nikogo na siłę Sully pożegnał się z klasą holta nie .Tak
        sumując to Hancok na tak Seba na tak Antonio tak ale nie loram niech nie będzie
        walki o złoto ale walka o wynik na torze Junior potrzebny od zaraz i ktoś
        perspektywiczny taki walczak w stylu Jonsona bo wtedy gdyśmy postawili na
        Sullivana a nie na Andreasa to był błąd .Dradol za to co zrobił dla nas zawsze
        powinien być w pogotowiu ,on jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
        • Gość: fan Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.man.czest.pl 19.11.06, 12:07
          Pieprzycie głupoty. Kiedy odchodził Andreas Johnson -Sullivan był dwa razy
          lepszy od niego.Ostatnie dwa sezony miał słabsze .Ale zobaczycie , że jeszcze
          będziemy żałowac że u nas nie jezdzi.Przynajmniej rozstał się z honorem.
    • Gość: ktos Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:14
      jaki koles wogole :[ trudno teraz bedzie wygwizdany bo nie wierze ze nie :P
    • Gość: ... Re: Sullivan odchodzi do Torunia ! IP: *.man.czest.pl 20.11.06, 11:14
      ty bedziesz wygwizdany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka