Gość: terka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:25 Mam FICUS RECTUSA muszę końiecznie przesadzić,gzie można nabyć dobrą ziemię do drzewek BONSAI.Proszę o podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: ziemia do drzewek bonsai IP: 212.160.86.* 23.11.06, 18:39 castorama dział ogród leży pod stołem z bonsai Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonsai Re: ziemia do drzewek bonsai IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:58 Do tego gatunku najlepsze podłoże to mieszanka ziemi do bonsai (castorama, obi) i ziemi próchniczej, proporcje 2:1 powodzenia w hodowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: ziemia do drzewek bonsai IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:07 Mam pytanie może jesteś posiadaczem drzewka i będziesz umiał mi pomóc.Jak wspomniałam posiadam FICUS RECTUS od 3 miesięcy/prezent/.Powiedziano mi ,że nie należy rośliny przesadzać choć wydaje się że rośnie w torfie.Od samego początku opadałay liście ,teraz brzegi i końce są czarne, i jest ich coraz mniej.Podlewałam drzewko co tydzień obecnie zaprzestałam obawiam się,że może przelałam.Ficus stoi w odległości około 1 metra od okna południowego,czy ratunkiem będzie przesadzenie.Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś