Dodaj do ulubionych

Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO!

IP: *.com 26.11.06, 22:05
Tadeusz Wrona ma 60%. BRAWO:)Gratulacje panie Prezydencie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:07
      Gratulujemy ptactwu
    • adq82 Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! 26.11.06, 22:07
      Częstochowa: Nieoficjalnie prezydentem nadal Tadeusz Wrona
      PAP, ML/21:54

Tadeusz Wrona, startujący z listy własnego komitetu Wspólnota Samorządowa Tadeusza Wrony, pozostanie prezydentem Częstochowy - wynika z nieoficjalnych, ale pełnych już danych Miejskiej Komisji Wyborczej. Poparło go 60 proc. głosujących.
      • Gość: Tomusss Re: Tadziu na drzewo BUUUU! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:10
        ehhhhhhh i co sie narobilo :/
    • Gość: Adam Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.trustnet.pl 26.11.06, 22:09
      bardzo się cieszę z tego powodu i gratuluję
    • Gość: jr Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 85.28.141.* 26.11.06, 22:11
      jak to dobrze ze nie bede musial mieszkac w miescie rzadzonego przez wrone

ale zal mnie bierze ze za jakis czas nie ebde mial do czego wracac bo ten
      czlowiek zniszczy to miasto
    • Gość: wrrr Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.160.86.* 26.11.06, 22:11
      co za syf!!!!!!!!!!!1SYF I BAGNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ania Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.prio138.trustnet.pl 26.11.06, 22:12
      wiadomosci.onet.pl/samorzady/0,1440190,wiadomosc2.html
      BRAWO!!!!!!!!!!!BRAWO!!!!!My też sie cieszymy!!!Gratulację Panie Prezydencie!!!!
      • Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:13
        Pize się "gratulacje" a nie "gratulację". Jeśli już to gratuluję
        • Gość: ania Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.prio138.trustnet.pl 26.11.06, 22:17
          przypadek.....Czepiacz;-)....chociaz o to mozesz sie przyczepić;-)...przegrała
          co?;-)))
    • p_sc BUUUUU 26.11.06, 22:16
      BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
      UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    • Gość: hose- Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.pcz.pl 26.11.06, 22:16
      • Gość: rozdziobana Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:18
        1.6% glosy niewazne
        to forumowicze widze zadzialali :)

co do ów "prezdyentury" - ja wiedzialam ze tak bedzie.
        za 4 lata mnie juz w czewie nie bedzie
        bedzie za to swiete miasto emerytów i rencistow
        bo to chyba plan wrony, nie?
    • Gość: maciek Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:19
      Ja tylko nie wiem z czego się tak cieszycie. Co pan Wrona zrobił dla
      Częstochowy? Buduje Wam 3 Aleje?
      Za jego kadencji nie powstały nowe miejsca pracy, a to jest chyba
      najważniejsze, żeby przyciągnąć do nas inwestorów. A młodzi ludzie jak
      wyjeżdżają z Czewy za pracą, tak będą wyjeżdzać.
      • Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:21
        Ale po co tu młodzi ludzie? Miasto kościołów = miasto beretów = miasto gawrona.
        Gdzie tu młodzi ludzie?!
        • Gość: erka Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:31
          Czarne wrony czarno kraczą,
          W czarnych barwach widzą świat.
          I dlatego mądrzy ludzie
          Im tłumaczą już od lat:
          Zamiast krakać weźcie pędzel
          Przemalujcie co się da
          Czarnych barw nie chcemy więcej
          Każdy w kolor gra!

Ale, żeby tak być mogło, trzeba było iść na wybory - prawda, że w drugiej turze
          wybór żadny więc ntylko 1/5 mieszkańców pofatygowała się do urny. Zwycięstwo
          zatem zaiste pyrrusowe, bo świadczyć może także o tym że ok. 12 % mieszkańców
          miasta jest za T.W. I z czego tu się cieszyć??? Oby te liczby dały do myślenia
          i prezydentowi i mieszkańcom.
    • Gość: Orzelek Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 80.54.168.* 26.11.06, 22:25
      Z konferencji Państwowej Komisji Wyborczej:

Dane ze 100% zatwierdzonych protokołów:

Tadeusz Wrona- 60,77%
      Halina Rozpondek- 39,23%

SZkoda :(
      • Gość: :( Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.160.86.* 26.11.06, 22:28
        Trzeba bylo isc i glosowac na Rozpondkowa!!!! 25 % frekwencja!!!smiech!!!poszly
        same "berety" i osiagnely to co chcialya a reszta zamiast isc glosowac za
        mniejszym zlem to albo nie poszla wcale albo oddala glos niewazny wiec sie teraz
        nie dziwcie z wyniku!!!
    • Gość: Glen Szkoda że Halina nie poprosiła Matyjaszczyka o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:26
      poparcie widać jasno że kandydaci popierajacy Pana Krzysztofa zostali w domu. Niestety brak wyrazistości i zdecydowanych decyzji w sztabie Pani Rozpondek której kandydatura była jednak lepsza od Wrony.
    • Gość: KiK Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.realestate.net.pl 26.11.06, 22:27
      Wrona bez ogona. teraz bedzie sie zylo lepiej z pewnoscia . mam nadzieje ze
      zbuduja wiecej kosciolow bo mam tylko 4 blisko domu (10min to najdalszego
      piechota). Brawo i super ciesze ze zostaje takze towarzysz Lesniakowski. ja
      stad wyjezdzam
      • Gość: rozdziobana Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:30
        lesnikowski, nadbarlik...
        rzygac sie chce.
        • Gość: jan Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 80.51.57.* 27.11.06, 13:42
          Gratuluję Panie Prezydencie
    • Gość: Krasnal Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:35
      Wiwat król, wiwat naród, wiwat wszystkie stany! A Tadeusz W. z Bogumiłem S.
      tańczą już walczyka.
      • Gość: mim Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:38
        no to według deklaracji już mamy pierwsze skutki wygranej prezydenta
        - gwałtowny wzrost poziomu intelektualnego mieszkańców po wyjeździe tych, którzy
        na Formum deklarowali, że to uczynią jak Pan Prezydent wygra.

• Gość: Student Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:48
          Ciesze sie ze juz nie mieszkam w tym miescie, ale zal mi mlodych ludzi ktorzy tu
          nadal mieszkaja... Doczekalismy sie 2 kadencji moherowej glowy. Tak bywa, raz na
          wozie raz pod wozem. Te kadencja chyba da ludziom do myslenia, ze warto
          glosowac, zamiast siedziec w domach przed telewizorem. Zobaczymy jak to misto
          sie rozwinie i czy sie rozwinie, bo jak na razie rokowania sa marne.
          P.S. Kiedzy zaczniemy rozliczac haslo wyborcze P.prezydenta "Czyny, nie slowa",
          by nie okazalo sie haslem "slowa, nie czyny"...???
          • Gość: obcy Chuck Wrona Noris IP: *.realestate.net.pl 26.11.06, 22:55
            trzecią aleją będą dreptać snoby którzy obiecuja wielkie zmiany w miescie razem
            z księżmi ,bo to o nich glównie chodzi
    • adrian_borys Częstochowa przegrała 26.11.06, 22:41
      niestety ale zostając w domu młodzi ludzie pozwolili na to żeby kolejne 4 lata
      niewiele się w naszym mieście działo. Brak miejsc pracy i w Częstochowie
      pozostaną jedynie urzędnicy i emeryci, reszta wyjedzie do większych miast lub
      wyemigruje w celach zarobkowych. Smutne ale prawdziwe. Oby się nie sprawdziło.
      • Gość: mamy 60% Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:46
        kretynów
        • Gość: Lekarz Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:49
          o, widze ze masz jakies problemy natury psychicznej, to ze ktos ma inne poglady
          od Ciebie, to nie oznacza ze jest kretynem, zapraszam jutro do mojego gabinetu :-)
          • Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:59
            NIech nam ktoś powie jakie są plusy zwyciestwa Wrony? My nie widzimy żadnych,
            więc z czego się ludzie cieszą? Z nowych kościołów, dotacji na kółka parafialne
            czy niepotrzebnej przebudowy alei? A może z tego że bedzie tu cisza i spokój
            (czytaj: wymarcie życia kulturalnego)
            • Gość: Czestochowianin Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:01
              a jakie bybyły plusy ze zwyciestwa pani Rozpondek??
              Tak naprawde to prezydent miasta ma malo do powiedzenia w kwestiach np.
              gospodarczych, co moze powiecie ze moze zlikwidowac bezrobocie?? jak??
          • Gość: mam problem Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:02
            nie lubię wron i takich oto lekarzy - sam masz problem - chorujesz na "ptasią
            grypę".
            • Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:04
              Proste: przyciągając inwestorów
              • Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:07
                Plusy? Między innymi większe nastawienie na młodzież a nie marnotrawienie
                pieniędzy na kościoły
                • Gość: Czestochowianin Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:11
                  Koscioly tez są potrzebne, aby ksieza mogli glosic "dobrą nowinę", mlodziez musi
                  chodzic do kosciola aby poglebiac swa wiare; to powazna inwestycja, to sie przyda,
              • Gość: Student Re: Częstochowa przegrała IP: 212.87.244.* 26.11.06, 23:13
                Oprocz przyciagniecia inwestorow proponowalbym rowniez rozbudzic troche zycie
                towarzyskie. W tej chwili nie ma tu prawie kultury studenckiej, zadnych
                koncertow, prohibicja na dekabrystow, to rowniez miejsca pracy...
                Owszem, Wrona zatrudnil 200 nowych uzednikow, ale nie powiedzial w jakich
                sektorach pracuja i czy w ogole byla potrzeba powiekszanie grona uzednikow.
                Co z tego ze mamy nowe aleje, te pieniadze mozna bylo wykorzystac w inny sposob,
                mam tez taie pytanie, ile z tych pieniedzy bylo przyznane przez UE???
                Zamiast korzystania z dofinansowan
                unijnych, duzo inwestycji jest finansowane z budzetu miasta, jak tak dalej
                pojdzie, nasze dzieci jeszcze beda splacac te pozyczki.
    • Gość: szwedzior Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:06
      wiedzialem ,ze tak bedzie....i w cale nie jestem szczesliwy z tego powodu,ale
      skoro tak juz sie stalo to jednak do czegos zobowiazuje.
    • Gość: dn Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:06
      nie wiem co gorsze
      Wrona czy Leśnikowski
    • Gość: zmartwiony Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:12
      Ludzie !!! Nie lamentujcie - idźcie się bawić - bo od poniedziałku następna
      kandencja Wrony i dalej postępująca działalność wyniszczająca życie towarzyskie
      i kulturalne w Częstochowie. Koszystajmy z tego co nam zostało, za rok...,
      dwa.. i tego nie będziemy mieć.
    • Gość: cezar Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od 15% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:00
      Przyda się trochę pokory i refleksji, głosowało na prezydenta Wronę 15% z
      uprawnionych to jest ok. 30 700 osób, wszytkich uprawnionych było 199 435 osób.
      Dlatego ostrożnie z triumfalizmem.
      • Gość: zawiedziony Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:49
        Ktoś wspominał o pracy - partykularne interesy spowodowały zamknięcie kilkunastu
        barów na Dekabrystów. Licząc, że dawały one pracę przynajmniej 3 osobom mamy
        kolo 50 osób bez pracy, do tego kooperanci itd. Jedyne co widać w mieście, to
        tzw. remont alej (jak widzę centymtrowe przerwy w kostce to sie dziwie, że ktoś
        za to płaci no i obejżyjcie z bliska popówkę...) i estakade nad torami (jeszcze
        sam nie widziałem). To trochę mało jak na kilka lat. Pozyskiwanie funduszy -
        gożej niż źle. Jeśli ktoś jest optymistą, to tu już jakiś lekarz proponował
        wizyty, ale raczej nie u niego, bo on chyba "za" był. Żal mi tylko tych co na
        Niego zagłosowali i myślą, że zrobili dobrze. Oj NIE kochani...
        • Gość: Lekarz Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 01:05
          kolejny wykształciuch, ktory nie moze pogodzic sie z przegraną, Ty myslisz ze
          jak by wygrala pani Rozpondek to by sie cos zmienilo na lepsze?? mylisz sie nic
          by sie nie zmienilo!! Zejdź na ziemie, i jutro zapraszam do siebie :-)
          • Gość: zawiedziony Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 02:29
            Nie wiem, czy coś by się zmieniło, ale wiem, że teraz na pewno nic się nie
            zmieni, a tak przynajmniej była szansa. Kolejną rzeczą pod rozwagę niech będą
            "usilne" (kurcze, przecież właściwie żadne) wysiłki w pozyskaniu jakiegoś dużego
            inwestora do Naszego miasta. Bo nikt mi nie wmówi, że Radomsko ma coś lepszego
            (kadrę, lokalizację, sieć transportową itd) do zaoferowania, a jakoś u nich się
            da. Przez grzeczność nie wspomnę maleńkich wiosek pod Wrocławiem... Ale cóż, tam
            ktoś szanuje wszystkich mieszkańców, a nie tylko tych 45+. Jaśnie Wielmożny od
            kilku lat jest na liście płac Politechniki jako prowadzący wykłady z Zarządzania
            Samorządem Terytorialnym, ale jak ktoś sprawdzi nie bywa na nich za często...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka