Gość: Jack IP: *.com 26.11.06, 22:05 Tadeusz Wrona ma 60%. BRAWO:)Gratulacje panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:07 Gratulujemy ptactwu Odpowiedz Link Zgłoś
adq82 Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! 26.11.06, 22:07 Częstochowa: Nieoficjalnie prezydentem nadal Tadeusz Wrona PAP, ML/21:54 Tadeusz Wrona, startujący z listy własnego komitetu Wspólnota Samorządowa Tadeusza Wrony, pozostanie prezydentem Częstochowy - wynika z nieoficjalnych, ale pełnych już danych Miejskiej Komisji Wyborczej. Poparło go 60 proc. głosujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomusss Re: Tadziu na drzewo BUUUU! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:10 ehhhhhhh i co sie narobilo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.trustnet.pl 26.11.06, 22:09 bardzo się cieszę z tego powodu i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 85.28.141.* 26.11.06, 22:11 jak to dobrze ze nie bede musial mieszkac w miescie rzadzonego przez wrone ale zal mnie bierze ze za jakis czas nie ebde mial do czego wracac bo ten czlowiek zniszczy to miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.160.86.* 26.11.06, 22:11 co za syf!!!!!!!!!!!1SYF I BAGNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.prio138.trustnet.pl 26.11.06, 22:12 wiadomosci.onet.pl/samorzady/0,1440190,wiadomosc2.html BRAWO!!!!!!!!!!!BRAWO!!!!!My też sie cieszymy!!!Gratulację Panie Prezydencie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:13 Pize się "gratulacje" a nie "gratulację". Jeśli już to gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.prio138.trustnet.pl 26.11.06, 22:17 przypadek.....Czepiacz;-)....chociaz o to mozesz sie przyczepić;-)...przegrała co?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc BUUUUU 26.11.06, 22:16 BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozdziobana Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:18 1.6% glosy niewazne to forumowicze widze zadzialali :) co do ów "prezdyentury" - ja wiedzialam ze tak bedzie. za 4 lata mnie juz w czewie nie bedzie bedzie za to swiete miasto emerytów i rencistow bo to chyba plan wrony, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:19 Ja tylko nie wiem z czego się tak cieszycie. Co pan Wrona zrobił dla Częstochowy? Buduje Wam 3 Aleje? Za jego kadencji nie powstały nowe miejsca pracy, a to jest chyba najważniejsze, żeby przyciągnąć do nas inwestorów. A młodzi ludzie jak wyjeżdżają z Czewy za pracą, tak będą wyjeżdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:21 Ale po co tu młodzi ludzie? Miasto kościołów = miasto beretów = miasto gawrona. Gdzie tu młodzi ludzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:31 Czarne wrony czarno kraczą, W czarnych barwach widzą świat. I dlatego mądrzy ludzie Im tłumaczą już od lat: Zamiast krakać weźcie pędzel Przemalujcie co się da Czarnych barw nie chcemy więcej Każdy w kolor gra! Ale, żeby tak być mogło, trzeba było iść na wybory - prawda, że w drugiej turze wybór żadny więc ntylko 1/5 mieszkańców pofatygowała się do urny. Zwycięstwo zatem zaiste pyrrusowe, bo świadczyć może także o tym że ok. 12 % mieszkańców miasta jest za T.W. I z czego tu się cieszyć??? Oby te liczby dały do myślenia i prezydentowi i mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzelek Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 80.54.168.* 26.11.06, 22:25 Z konferencji Państwowej Komisji Wyborczej: Dane ze 100% zatwierdzonych protokołów: Tadeusz Wrona- 60,77% Halina Rozpondek- 39,23% SZkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.160.86.* 26.11.06, 22:28 Trzeba bylo isc i glosowac na Rozpondkowa!!!! 25 % frekwencja!!!smiech!!!poszly same "berety" i osiagnely to co chcialya a reszta zamiast isc glosowac za mniejszym zlem to albo nie poszla wcale albo oddala glos niewazny wiec sie teraz nie dziwcie z wyniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glen Szkoda że Halina nie poprosiła Matyjaszczyka o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:26 poparcie widać jasno że kandydaci popierajacy Pana Krzysztofa zostali w domu. Niestety brak wyrazistości i zdecydowanych decyzji w sztabie Pani Rozpondek której kandydatura była jednak lepsza od Wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiK Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.realestate.net.pl 26.11.06, 22:27 Wrona bez ogona. teraz bedzie sie zylo lepiej z pewnoscia . mam nadzieje ze zbuduja wiecej kosciolow bo mam tylko 4 blisko domu (10min to najdalszego piechota). Brawo i super ciesze ze zostaje takze towarzysz Lesniakowski. ja stad wyjezdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozdziobana Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:30 lesnikowski, nadbarlik... rzygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 80.51.57.* 27.11.06, 13:42 Gratuluję Panie Prezydencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:35 Wiwat król, wiwat naród, wiwat wszystkie stany! A Tadeusz W. z Bogumiłem S. tańczą już walczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:38 no to według deklaracji już mamy pierwsze skutki wygranej prezydenta - gwałtowny wzrost poziomu intelektualnego mieszkańców po wyjeździe tych, którzy na Formum deklarowali, że to uczynią jak Pan Prezydent wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: 212.87.244.* 26.11.06, 22:48 Ciesze sie ze juz nie mieszkam w tym miescie, ale zal mi mlodych ludzi ktorzy tu nadal mieszkaja... Doczekalismy sie 2 kadencji moherowej glowy. Tak bywa, raz na wozie raz pod wozem. Te kadencja chyba da ludziom do myslenia, ze warto glosowac, zamiast siedziec w domach przed telewizorem. Zobaczymy jak to misto sie rozwinie i czy sie rozwinie, bo jak na razie rokowania sa marne. P.S. Kiedzy zaczniemy rozliczac haslo wyborcze P.prezydenta "Czyny, nie slowa", by nie okazalo sie haslem "slowa, nie czyny"...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Chuck Wrona Noris IP: *.realestate.net.pl 26.11.06, 22:55 trzecią aleją będą dreptać snoby którzy obiecuja wielkie zmiany w miescie razem z księżmi ,bo to o nich glównie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_borys Częstochowa przegrała 26.11.06, 22:41 niestety ale zostając w domu młodzi ludzie pozwolili na to żeby kolejne 4 lata niewiele się w naszym mieście działo. Brak miejsc pracy i w Częstochowie pozostaną jedynie urzędnicy i emeryci, reszta wyjedzie do większych miast lub wyemigruje w celach zarobkowych. Smutne ale prawdziwe. Oby się nie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamy 60% Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:46 kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:49 o, widze ze masz jakies problemy natury psychicznej, to ze ktos ma inne poglady od Ciebie, to nie oznacza ze jest kretynem, zapraszam jutro do mojego gabinetu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:59 NIech nam ktoś powie jakie są plusy zwyciestwa Wrony? My nie widzimy żadnych, więc z czego się ludzie cieszą? Z nowych kościołów, dotacji na kółka parafialne czy niepotrzebnej przebudowy alei? A może z tego że bedzie tu cisza i spokój (czytaj: wymarcie życia kulturalnego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czestochowianin Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:01 a jakie bybyły plusy ze zwyciestwa pani Rozpondek?? Tak naprawde to prezydent miasta ma malo do powiedzenia w kwestiach np. gospodarczych, co moze powiecie ze moze zlikwidowac bezrobocie?? jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam problem Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:02 nie lubię wron i takich oto lekarzy - sam masz problem - chorujesz na "ptasią grypę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:04 Proste: przyciągając inwestorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta i Łukasz Re: Częstochowa przegrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:07 Plusy? Między innymi większe nastawienie na młodzież a nie marnotrawienie pieniędzy na kościoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czestochowianin Re: Częstochowa przegrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:11 Koscioly tez są potrzebne, aby ksieza mogli glosic "dobrą nowinę", mlodziez musi chodzic do kosciola aby poglebiac swa wiare; to powazna inwestycja, to sie przyda, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Częstochowa przegrała IP: 212.87.244.* 26.11.06, 23:13 Oprocz przyciagniecia inwestorow proponowalbym rowniez rozbudzic troche zycie towarzyskie. W tej chwili nie ma tu prawie kultury studenckiej, zadnych koncertow, prohibicja na dekabrystow, to rowniez miejsca pracy... Owszem, Wrona zatrudnil 200 nowych uzednikow, ale nie powiedzial w jakich sektorach pracuja i czy w ogole byla potrzeba powiekszanie grona uzednikow. Co z tego ze mamy nowe aleje, te pieniadze mozna bylo wykorzystac w inny sposob, mam tez taie pytanie, ile z tych pieniedzy bylo przyznane przez UE??? Zamiast korzystania z dofinansowan unijnych, duzo inwestycji jest finansowane z budzetu miasta, jak tak dalej pojdzie, nasze dzieci jeszcze beda splacac te pozyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedzior Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:06 wiedzialem ,ze tak bedzie....i w cale nie jestem szczesliwy z tego powodu,ale skoro tak juz sie stalo to jednak do czegos zobowiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dn Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:06 nie wiem co gorsze Wrona czy Leśnikowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: Tadziu ma 60% głosów!!!BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:12 Ludzie !!! Nie lamentujcie - idźcie się bawić - bo od poniedziałku następna kandencja Wrony i dalej postępująca działalność wyniszczająca życie towarzyskie i kulturalne w Częstochowie. Koszystajmy z tego co nam zostało, za rok..., dwa.. i tego nie będziemy mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od 15% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:00 Przyda się trochę pokory i refleksji, głosowało na prezydenta Wronę 15% z uprawnionych to jest ok. 30 700 osób, wszytkich uprawnionych było 199 435 osób. Dlatego ostrożnie z triumfalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:49 Ktoś wspominał o pracy - partykularne interesy spowodowały zamknięcie kilkunastu barów na Dekabrystów. Licząc, że dawały one pracę przynajmniej 3 osobom mamy kolo 50 osób bez pracy, do tego kooperanci itd. Jedyne co widać w mieście, to tzw. remont alej (jak widzę centymtrowe przerwy w kostce to sie dziwie, że ktoś za to płaci no i obejżyjcie z bliska popówkę...) i estakade nad torami (jeszcze sam nie widziałem). To trochę mało jak na kilka lat. Pozyskiwanie funduszy - gożej niż źle. Jeśli ktoś jest optymistą, to tu już jakiś lekarz proponował wizyty, ale raczej nie u niego, bo on chyba "za" był. Żal mi tylko tych co na Niego zagłosowali i myślą, że zrobili dobrze. Oj NIE kochani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 01:05 kolejny wykształciuch, ktory nie moze pogodzic sie z przegraną, Ty myslisz ze jak by wygrala pani Rozpondek to by sie cos zmienilo na lepsze?? mylisz sie nic by sie nie zmienilo!! Zejdź na ziemie, i jutro zapraszam do siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Trochę pokory i refleksji, to tylko mandat od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 02:29 Nie wiem, czy coś by się zmieniło, ale wiem, że teraz na pewno nic się nie zmieni, a tak przynajmniej była szansa. Kolejną rzeczą pod rozwagę niech będą "usilne" (kurcze, przecież właściwie żadne) wysiłki w pozyskaniu jakiegoś dużego inwestora do Naszego miasta. Bo nikt mi nie wmówi, że Radomsko ma coś lepszego (kadrę, lokalizację, sieć transportową itd) do zaoferowania, a jakoś u nich się da. Przez grzeczność nie wspomnę maleńkich wiosek pod Wrocławiem... Ale cóż, tam ktoś szanuje wszystkich mieszkańców, a nie tylko tych 45+. Jaśnie Wielmożny od kilku lat jest na liście płac Politechniki jako prowadzący wykłady z Zarządzania Samorządem Terytorialnym, ale jak ktoś sprawdzi nie bywa na nich za często... Odpowiedz Link Zgłoś