Dodaj do ulubionych

WRONA I MY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:52
Witam.Nie moge zrozumiec dwoch rzeczy.Wszyscy krytykują Pana Wronę (JA TEZ) a
on wygrywa jak to sie dzieje.Czemu krytuje go wiekszosc Czestochowian na
wybory idzie nieliczne 30%(w zaokragleniu)i jeszcze Pani Rozpondek przegrywa.
Co z ta Czestochowa sie dzieje
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: WRONA I MY IP: 80.48.49.* 27.11.06, 13:34
      miasto cudów :/
    • baba721 Re: WRONA I MY 27.11.06, 16:45
      ciągle te same gęby
      już się nie da na Nich patrzeć
      Cz-wa potrzebuje trochę zmiany
    • Gość: portier obserwator Re: WRONA I MY IP: 82.160.70.* 27.11.06, 16:52
      z innej beczki, ciekawy jestem, kto to jest, ten przeszczęśliwy, ryczący facet,
      stojący z lewej strony "NASZEGO" Prezydenta na zdjęciu w GW. Na innym zdjęciu
      otwiera szampana. Zapewne jakiś ważny urzędnik mający już pewność dalszej pracy
      w UM (czytaj: ciepłej posadki). Może ktoś wie, kto to jest?
      • Gość: m. Re: WRONA I MY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:02
        pewnie lesnikowski :>
        • Gość: portier obserwator Re: WRONA I MY IP: 82.160.70.* 27.11.06, 17:04
          wcale bym się nie zdziwił, gdyby to był on ;-) bo przecież "Wodzu, prowadź!"
          • Gość: halabardnik Re: WRONA I MY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:09
            trochę przypomina mi Leśnikowskiego , ale prawdę mówiąc na żywo widziałem go
            ponad 10 lat temu, więc mogę się mylić
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI kłamczuszku patrz na wpis niżej IP: *.um.gov.pl 27.11.06, 17:37
              Nigdy mnie pan nie wiział albowiem pomylić Leśnikowskiego ze Stefanem Rybickim-
              jednym z najbardziej znanych częstochowian - trzeba mieć wielkie kłopoty ze
              wzrokiem.

• Gość: halabardnik > IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 18:29
                Owszem widziałem pana i nie było to specjalnie miłe spotkanie, natomiast faktem
                jest, że nie widziałem nigdy Stefana Rybickiego. Z tamtego spotkania sprzed 12
                laty pozostał mi jedynie ogólny obraz pańskiej fizjonomii, dziś już nieco
                zatarty, domyślam się jednak , że poczuł się pan urażony tą pomyłką, gdyż ma się
                pan zapewne za przystojniaka, niestety zupełnie bezpodstawnie. :D
    • Gość: dośka Re: WRONA I MY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:10
      no właśnie ja tez tego nie rozumiem!! sama na niego glosowalam choc nie mam do
      niego wiekszego szacunku. ale mysle ze to bylo mniejsze zlo. rozpondkowa by
      byla tym gorszym zlem, a na kogos trzeba bylo zaglosowac;-) mysle ze cz-wa
      potrzebuje kogos nowego, kto ogarnie nasza cz-we. i zapewni mlodziezy, a przede
      wszystkim studentom wiecej atrakjci i rozrywek w miescie
    • knychala1 Re: WRONA I MY 27.11.06, 17:11
      To dokładnie tak jak w przypadku Tymińskiego, samoobrony itd. Barany głosują a
      potem nie mają odwagi się przyznać. Taka mentalność.
      • malgos22 Re: WRONA I MY 07.12.06, 19:40
        Dzisiaj wiadomo więcej jak to było z Tymińskim, ale
        fakt Polacy wtedy stchórzyli, nie byli gotowi na przyjęcie
        prawdziwego przywódcy.
        Wtedy twierdzono m.in Kaczyńscy, że Tymiński to SB-ek,
        teraz wiadomo, że to gó.. prawda, a film o rzekomym biciu
        żony w Kanadzie przygotowywał niejaki Robert Mucha TW SB,
        obecnie aresztowany przez CBA, potem ten film oczerniający
        Tymińskiego dał na ekrany TW Drawicz, w wszystko po to by
        umożliwić TW Bolek wygraną z Tymińskim, potem TW sędzia Bareja
        przestępczo wyeliminował partię X z wyborów do sejmu w 91 roku.
        W prasie oczernieniami zajmował się A.Michnik, który miał dostęp
        do akt SB i musiał kłamać, nie słyszałam też by ten kłamca
        odszczekał oszustwa które rozpowszechniał wtedy.
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Odpowiedź jest prosta IP: *.um.gov.pl 27.11.06, 17:32
      Odpowiedź jest prosta. Ma pan zaburzona optykę i widzi pan nieostro, w ogóle
      nic nie widzi, ewentualnie widzi co chce widzieć.
      Wybory pokazują - kolejne już bezpośrednie mieszkańców Częstochowy - że
      Częstochowianie chcą Tadeusza Wronę na prezydenta. Tych którzy chcą inaczej są
      w mniejszości. Inne pojmowanie wyników wyborów jest samooszukiwaniem się.
      Te wybory pokazały także, że czarna propaganda i powielanie kłamstw, już nie
      skutkuje. Czasy wypisywania tysiąca kłamstewek minęły bezpowrotnie. Już nie
      pomoże zakładanie obrzydlliwych wątków o Wronie, ponieważ ludzie widzą jego
      pracę i jej efekty. Teraz trzeba coś z sensem zaproponować własnego i jeszcze
      wytłumaczyć dlaczego argumenty przeciw są ok.
      Ludzie bowiem i tak wiedzą swoje - jeżdżą po wiadukcie, który jak widać gołym
      okiem nie jest niebezpieczny, oglądają to co zostało zrobione itd, itp.
      To znaczy sami są zdolni do oceny.
      • Gość: marcin_r Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.21.pl 27.11.06, 17:40
        Małe sprostowanie ważniaczku - mniej niż 1/3 częstochowian jakbyś nie patrzał.
        Niech wroniasty ma to na uwadze.
      • Gość: smuga Więcej pokory panie Ireneuszu, bez względu na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:45
        rezultat wybory są porażką nas wszystkich.
        A to za sprawą 25% frekwencji wyborczej.
        Prezydent Wrona otrzymał 15% ! głosów uprawnionych wyborców.
        Dlatego wstrzymajmy się z triumfalizmem tym bardziej, że nie wszystkie wątki
        krytykujące metody pracy i osiągnięcia prezydenta były złośliwe, zdarzała się
        także konstruktywna krytyka.
        Pytanie tylko czy skorzysta z niej prezydent ?
        Jeżeli nie to za 4 lata może trafić się trudniejszy rywal aniżeli nibykandydat
        p. Rozpondek.
        Prezydent Wrona wygrał bezsprzecznie i głosy, które podważają jego mandat są
        śmieszne i żałosne.
        • Gość: mumin Re: Więcej pokory panie Ireneuszu, bez względu na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:54
          Niestety tak, Prezydent Wrona zatrzymał stanowisko tylko ze względu na brak
          wyrazistego kontrkandydata :-(
          Wiele osób nie identyfikowało się z żadnym z nich, po prostu programy masło
          maślane i tyle, a chwalenie się że w tym mieście coś się rzeczywiście
          dzieje......
          Proponuję skoczyć choćby do Bielska, o Katowicach nie wspomnę
          Jestem ciekawy czy prezydent starał się kiedyś o warunki zabudowy hehehehehe
          • Gość: m Re: Więcej pokory panie Ireneuszu, bez względu na IP: *.prenet.pl 27.11.06, 19:14
            > Jestem ciekawy czy prezydent starał się kiedyś o warunki zabudowy hehehehehe,

watpie, tak samo jak watpie czy pomyslal o planie zagospodarowania miasta
            (oprocz kilku punktow w miescie ujetych tym pseudoplanem gdzie juz sa miejsca
            wytyczone na stacje paliw).
      • Gość: m ale problem powazniejszy IP: *.prenet.pl 27.11.06, 18:07
        A to nam sie wodnik (znaczy rzecznik) rozbujal, posada na kolejne 4 lata bedzie
        to i heja wylewac zolc skrywana przez ostatni miesiac - jestes gosciu rownie
        beznadziejny jak nasz panujacy, (a moze i bardziej).

Wybory to porazka, frekwencja pokazala, ze generalnie czestochowianie maja w
        dupie ciebie, prezydenta i cala reszte. Stwierdzili ze zaden z kandydatow im nie
        pomoze i sami sobie dadza rade to po co tracic 15min skoro mozna przeznaczyc ten
        czas na lezenie (tudziez siedzenie) w domu czy tez na kazda inna rzecz tylko nie
        jakies tam wybory goscia, ktory bedzie przez 3 lata szukal partnerskich miast w
        Kirgizji a w ostatnim roku kadencji znow cos wybuduje.

Prawda jest taka wybory wygrali ludzie, ktorzy maja gdzies ta wasza demokracje,
        a przegraliscie wy - urzedasy. I co gorsza z kazdymi wyborami wygrywaja z
        wieksza przewaga - jeszcze z 10 lat i frekwencja osiagnie 10%. Tylko ze was to
        gowno obchodzi - wazna jest posadka na 4 lata, a nie proby poprawy czegokolwiek.
        • Gość: mumin Re: ale problem powazniejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 18:28
          Jasne że rzecznik się cieszy jak ma robote na 4 lata , każdy by się bujał
          hehehe a z kolegi M to przemawia pewnie gorycz utraty stanowiska parę lat
          temu ,jak mi się wydaje i brak perspektyw na coś ciepłego w najbliższej
          przyszłości.
          częstochowianie olali to ponieważ tak jak w moim przypdaku nie chciało mi się
          oddawać pustego głosu i tyle, a ani z prawa ani z lewa cudów nie widać i tyle.
          Przebimbaliśmy województwo, przebimbamy i przyszłość
          zobaczymy co w mieście oprócz deptaków potrafią zrobić
          Pocieszające że częśtochowianie to naprawde zaradna nacja :-)
          • Gość: m Re: ale problem powazniejszy IP: *.prenet.pl 27.11.06, 19:12
            musze cie zasmucic muminie - ani pare lat temu, ani dawno temu i zapewne w
            przyszlosci nie bede pracowal w budzetowce, a juz na pewno nie w UM. A dlaczego
            ? Z prostej przyczyny, pare lat temu sie jeszcze uczylem, dawno temu tez sie
            uczylem, a teraz pracuje i jest mi dobrze tam gdzie jestem, a i perspektywy tez
            sa niczego sobie - dziekuje. Co do pracy w UM to bez znajomosci tam sie nie
            dostane, a ze mi brak znajomosci w "wyzszych sferach" to i szanse sa zerowe, a i
            place slabiutkie, wiec motywacji w zdobyciu tychze znajomosci tez nie ma - kolo
            sie zamyka.

I wbrew temu co mowi nasz jasnie panujacy - TRW to nie wszystko, choc pewnie dla
            wielu to bedzie to co beda mogli tu w tym miescie robic (nie liczac kasy w
            markecie na 3/4 etatu), albo wyjada z czestochowy/kraju (niepotrzebne skreslic).
            Ale skoro ty widzisz szanse na cokolwiek w tym miescie to gratuluje fantazji
            (niestety oprocz fantazji trzeba miec i pieniadze).
      • ski_board Re: Odpowiedź jest prosta 27.11.06, 19:04
        Gość portalu: I.LEŚNIKOWSKI napisał(a):

> Odpowiedź jest prosta. Ma pan zaburzona optykę i widzi pan nieostro, w ogóle
        > nic nie widzi, ewentualnie widzi co chce widzieć.
        > Wybory pokazują - kolejne już bezpośrednie mieszkańców Częstochowy - że
        > Częstochowianie chcą Tadeusza Wronę na prezydenta. Tych którzy chcą inaczej

> w mniejszości. Inne pojmowanie wyników wyborów jest samooszukiwaniem się.
        > Te wybory pokazały także, że czarna propaganda i powielanie kłamstw, już nie
        > skutkuje. Czasy wypisywania tysiąca kłamstewek minęły bezpowrotnie. Już nie
        > pomoże zakładanie obrzydlliwych wątków o Wronie, ponieważ ludzie widzą jego
        > pracę i jej efekty. Teraz trzeba coś z sensem zaproponować własnego i jeszcze
        > wytłumaczyć dlaczego argumenty przeciw są ok.
        > Ludzie bowiem i tak wiedzą swoje - jeżdżą po wiadukcie, który jak widać gołym
        > okiem nie jest niebezpieczny, oglądają to co zostało zrobione itd, itp.
        > To znaczy sami są zdolni do oceny.

Mój Boże, jakby się czytało któreś z przemówień Gomułki...
        • Gość: nd Dramat języka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:46
          "Uwagi o mowie publicznej IV RP"

"...operuje językiem w sposób, który przypomina praktyki obowiązujące w czasach
          władzy komunistycznej..."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3754320.html
          dotyczy nie tylko PiS jak widać...
          • Gość: ONA Re: Dramat Miasta Jasnagora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:04
            No to jak juz mamy wybory za SOBA, TO ZEBY UMOCNIC PEWNOSC R
            proponuje RzecznikowuiZECZNIKA ZE WYBOR WIEKSZOSCI /CZYTAJ PRZEDE WSZYSTKIM
            MOHEROWCOW I PRACOWNIKOW uRZEDU, KTORZY musieli iSC!!!/
            proponuje rzecznikowi zeby w niedzielne popoludnia /bo tylko po mszy/
            przygotowqal kolejne wycieczki dla mieszkańcow, zeby zobaczyli co tez jego GURU
            dobrego zrobil.
            Pojdziemy gromadnie ogladać i pozamyklane puby na Dekabrystow i coraz wiecej
            burd w centrum miasta i wiadukt, ktory narazie sie nie zawalil i stadion i
            KONIECZNIE III Aleje.
            Dodatkowa atrakcja pomniki i jakas mala modlitewka przy nich.
            Z tym ze dla tych co wywala tam kozla od razu trzymaj kase na odszkodowanie.
            Na zakoNczenie obowiazkowo wspolne zdjecie pod Ratuszem zwienczonym latarnia
            morska a w srodku nasz Prezydent. /co by go nie wyciac z boku :D:D:D/
            Wrona powinien byc codziennie odwozony sluzbowa bryka do pomnika Popieluszki a
            z tamtad za....lać pieszo przez cud-trotuar III Aleji.
            Po jasna cholere taki szeroki chodniik i jedno pasmo jezdni?
            Kolesie maja restauracyjki w IIIAleii?

• Gość: xxc Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.org 27.11.06, 22:00
        Szkoda tylkoże pewne osoby tego nie zauważyły i naraziły panstwo miasto na
        wydatek odromnej iloscikasy na organizacje II tury wyborów. Osobiscie jestem
        zdania ze wystarczya by tylko jedna bo i tak od poczatku było jasne kto wygra
        (w tym dla II kontrkandydata). Po raz kolejny widac ze nie powinny startowac w
        wyborach osoby które nie maja nic do zaoferowania wyborca a dodatkowo mozna sie
        domylec iz do wyborów startuja z musu. Osobisce jestem zdani iz po ogłoszeniu
        wyników sondazy jesli by kontrkndydatce Pana Prezydenta Wrony zalezało jak
        twierdzi na Czestochowie powinna ogłosic rezygnacje z II tury i przynjamniej
        zaoszczedzono by spora ilosc piniedzy które naprawde jest na co wydac.
        • Gość: ONA poprawiona Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:10
          --------------------------------------------------------------------------------
          No to jak juz mamy wybory za SOBA, TO ZEBY UMOCNIC PEWNOsc RZZECZNIKA ZE WYBOR
          WIEKSZOSCI /CZYTAJ PRZEDE WSZYSTKIM /
          MOHEROWCOW I PRACOWNIKOW uRZEDU, /KTORZY musieli iSC!!!/
          proponuje rzecznikowi zeby w niedzielne popoludnia /bo tylko po mszy/
          przygotowal kolejne wycieczki dla mieszkańcow, zeby zobaczyli co tez jego GURU
          dobrego zrobil.
          Pojdziemy gromadnie ogladać i pozamyklane puby na Dekabrystow i coraz wiecej
          burd w centrum miasta i wiadukt, ktory narazie sie nie zawalil i stadion i

Dodatkowa atrakcja pomniki i jakas mala modlitewka przy nich. Dodatkowa
          atrakcja pomniki i jakas mala modlitewka przy nich

KONIECZNIE III Aleje.
          Z tym ze dla tych co wywala tam kozla od razu trzymaj kase na odszkodowanie.
          Na zakoNczenie obowiazkowo wspolne zdjecie pod Ratuszem zwienczonym latarnia
          morska a w srodku nasz Prezydent. /co by go nie wyciac z boku :D:D:D/
          Wrona powinien byc codziennie odwozony sluzbowa bryka do pomnika Popieluszki a
          z tamtad za....lać pieszo przez cud-trotuar III Aleji.
          Po jasna cholere taki szeroki chodniik i jedno pasmo jezdni?
          Kolesie maja restauracyjki ??
        • Gość: pp Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:13
          Gościu jest demokracja, w kilku setkach miast były drugie wybory. Walczy się do końca. A Wrona nie wygrał 100 do 0 tylko 60 do 40.
          • Gość: Wlodek Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.vf.shawcable.net 27.11.06, 22:40
            Wszelkie powyborcze zale, to strata czasu i energii.
            T. Wrona ma czteroletni kontrakt na rzadzenie i nikt juz niczego na to nie
            poradzi.
            Problem w tym, zeby wywrzec na Wrone presje spoleczna, aby te cztery lata
            wykorzystal lepiej niz dotad. Sa widoki na ekstra pieniadze z UE i ma kto w
            radzie pilnowac ich wydawania. Cos juz zaczelo sie dziac w miescie. Moze teraz
            bedzie latwiej pare spraw z pozytkiem zakonczyc i pare nowych udaniej rozpoczac.

A ponadto jest wystarczajacy czas na wykreowanie nowych ludzi, ktorzy mogliby
            zmienic i Wrone i jego konkurentke, ale na to trzeba wiekszej ilosci chetnych i
            aktywnych ludzi z checia dzialania, wyksztalconych i obytych w swiecie.

W kazdym razie T. Wrona moze sabie na pamiatke zapisac, ze jest chyba jedynym w
            Polsce prezydentem duzego miasta, na ktorego do izraelskiej ambasady
            nakablowal, nie moher, nieuk, czy inna spoleczna sierota, a osobnik z wyzszym
            wyksztalceniem, pedagog po profesji i licealny nauczyciel Tomasz Jaskola.
            Nie kazdemu prezydentowi w duzym miescie zdarza sie miec takiego wielbiciela:)))
          • Gość: xxc Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.org 28.11.06, 09:04
            Głupoty piszecie towarzyszu, Demokracja – demokracja, wybory – wyborami, ale
            tak na wybory jak i na standardy demokratyczne musi być państwo stać. Po co
            organizować i wydawać pieniądze na drugą turę wyborów, jeśli przewaga zwycięzcy
            I tury nad drugim w kolejności kandydatem jest ogromna i można w ciemno stawiać
            zwycięzcę II tury zwłaszcza, iż sondaże potwierdzają to samo? Wobec tego w
            takiej sytuacji organizacja II tury wyborów w naszym mieście to nic innego jak
            wywalane kasy w błoto. A kontrkandydatka Pana Prezydenta Wrony powinna to
            zrozumieć i jeśli droga jej była Częstochowa (jak twierdziła) powinna sama
            zrezygnować z uczestnictwa w II turze (zwłaszcza, że chyba tak naprawdę
            uczestniczyła w nich z musu a jeśli nie z musu to bez przekonania) pozwalając
            uniknąć wydatków związanych z jej organizacją. I nikt mnie nie przekona, że w
            takiej sytuacji II tura nie była zbędna a kontrkandydatka Pana Prezydenta Wrony
            nie naraziła swoją nieugiętą postawą na niepotrzebny wydatek pieniędzy, których
            tak naprawdę tak ani w budżecie państwa ani miasta, (bo nie wiem dokładnie, kto
            finansuje organizacje wyborów) niema za wiele.
      • diabel_piszczalka Re: Odpowiedź jest prosta 28.11.06, 09:16
        Wybory, a konkretnie frekwencja pokazały, że ludzie w tym mieście mają w dupie
        to, kto będzie rządził.
        Jednak należą się Wam gratulacje.
        pozdrawiam....
      • Gość: Rafik Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:32
        Panie Leśnikowski. Pana megalomania jest powalająca. A cóż to za Wielkie
        rzeczy. Wiadukt, który powinien być dawno zrobiony, stadion który musiał!! być
        zrobiony, wymogi ligi, w przeciwnym wypadku pewnie jeszcze długo nic by nie
        drgnęło. A może tak porównalibyśmy się do Bielska Białej? Po zmianie województw
        startowaliśmy z lepszej pozycji. Teraz bielsko kwitnie, bezrobocie niskie, nowe
        firmy. A częstochowa zdycha a ludzie uciekają i nic przez 4 lata się nie
        zmieni. Taka jest smutna częstochowska prawda.
      • Gość: banan Re: Odpowiedź jest prosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:13
        A może Panie Rzeczniku jakś aktywność w sprawie urzędnika Anioła bo to jest
        istotny dość wątek - nieprzejmość i arogancja miejskiego funkcjonariusza. Nie
        pomagają certyfikaty i inne laurki wiszące na wejściu do urzedu. Ludzie dALEJ
        SIĘ SKARŻĄ.
    • Gość: silentio Re: WRONA I MY IP: 80.51.57.* 27.11.06, 22:26
      Skoro ten Wrona jest taki fatalnym prezydentem, to dlaczego jeszcze jest?
      Dlatego, ponieważ jego przeciwnicy mają się tak do Wrony jak kapłony do kogutów.
      Pieją, gdaczą, narzekają i nic poza tym. Nawet na wybory nie potrafią się zwlec
      sprzed telewizorów. A później narzekają, narzekają i nowe wątki zakładają, jak
      im źle.
      Z góry piszę, że nie jestem wyznawcą obecnego prezydenta, ale wygrał z
      bezpłciowymi przeciwnikami i już. Jest kimś, bo, jak widać na tym forum, wkurza
      i nie pozostawia obojętnym. To też się liczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka