Dodaj do ulubionych

chamstwo wobec Chorzenic

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:46
to co zrobila gmina Kłomnice dla Chorzenic to zwykłe chamsto. chodzi mi o odcinek od Chorzenic (od strony Częstochowy) do kapliczki. po prostu ludzi mieszkających na tym odcinku olano. kilkakrotnie pani sołtys zbierała podpisy odnośnie oświetlenia i chodnika. owszem, wszystko zrobiono, ale od kapliczki w strone Witkowic. czy tam ludzie są lepsi? u nas też mieszkają dzieci, które chodzą do szkoły lub będą chodziły. ale gminy to nie obchodzi, że te dzieci jeżdża na rowerach lub idą pieszo niebezpiecznym poboczem. a gdyby był chodnik i oświetlenie? dopiero jak wydarzy się tragedia to władze w Kłomnicach przypomna sobie o Chorzenicach-Mostkach. ludzie mieszkający tutaj również pracują i boją się chodzić na przystanek. jest bardzo ciemno i niebezpiecznie. czy ktoś w końcu o nas pomyśli? władze z Kłomnic- nie bądźcie samolubami!!! nie ładujcie pieniędzy tylko w waszą miejscowość!!! pieniądze należą do wszystkich, nawet do małych wsi. zróbcie coś z tym!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:08
      moze problem leży w tym, że przebiega tam granica powiatu/gminy?
      • Gość: serwer Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:27
        wybory już były głasowaliście na obecnego wójta i co teraz chcecie wszyscy
        wiedzieli że nieudacznik i pieniądze przepuszcza na kłomnice i schronisko a
        teraz do kogo o pomoc ???????????????/
        • Gość: ktos Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:29
          do serwera. sprawa ciagnie sie kilka lat. wiec wybory nie maja zadnego znaczenia. a ja na zająca nie glosowalam.
      • Gość: ktos Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:28
        wlasnie nie. jak mozna w jednej częsci wsi zalozyc latarnie i polozyc chodniki a w drugiej nie? chorzenice polozone sa przy starej trasie i ruch tutaj jest ogromny. najbardziej szkoda tych dzieci, ktore przed wielkimi autami schodza na pochyle pobocz. przeciez gmina musi troche myslec...
        • mrt1982 Re: chamstwo wobec Chorzenic 27.11.06, 22:30
          Jeśli ta druga wieś leży poza granicami gminy to nie można, chyba, że gminy się
          dogadają i będą współdziałać. Jest jeszcze kwestia drogi, czy to droga gminna na
          pewno, czy może powiatowa?
          • Gość: ktos Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:35
            chorzenice to jedna wies. tylko tak sie mowi ze jadna czesc wsi to chorzenice a druga to kolonia mostki. ogolnie tworza jedna wies-chorzenice. wiec wszystko nalezy do gminy klomnice. zrozumieliscie mnie?
            • Gość: mrt Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 10:37
              No rozumiem, ale co z tą drogą? Gminna czy powiatowa? Bo jak powiatowa to gmina
              w kompetencje nie bedzie wchodzić.
              • Gość: ktos Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:57
                z tego co sie dowiedzialam jest to droga krajowa
                • Gość: piter Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:39
                  w takim razie odpowiada za nia GDDKiA tak mi sie wydaje
                  • Gość: ktos Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:02
                    ale ten odcinek drogi na ktorym robia oswietlenie i klada chodnik to rowniez droga krajowa. wiec?
                    • Gość: serwer Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:52
                      oświetlenie robi gmina na koszt własny i tylko dla wybranych
                      • Gość: mrt Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 07:55
                        Jak to droga krajowa, to gmina nie bedzie wchodzić w kompetencje GDDiA.
    • Gość: dftg Re: chamstwo wobec Chorzenic IP: 89.174.23.* 29.11.06, 14:55
      dlaczego nie pojdziecie z tym do powiatu, tylko wypisujecie na forum....to nic
      nie da...forum to nie urząd...!
    • Gość: ka Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:58
      ja mieszkam w obrębie drogi gminnej i nie mam też oświetlenonej drogi, choć
      rodzice reguralnie płacą podatki. Mamy XXI wiek, jest era komputera, internetu
      bezprzwodowego i wielu innych dobrodziejstw.
      • Gość: jkbsd Re: IP: 89.174.23.* 29.11.06, 15:08
        pomiedzy drogą gminną a krajową jest niebagatelna roznica......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka