Dodaj do ulubionych

Praca dla studentów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:52
Zauważyłam że w wielu miastach pojawia sie mnóstwo ofert pracy dla studentów
takze tych "dziennych"... oczywiscie w miastach z wyjatkiem częstochowy.Nie
wierze ze wlasciciele sklepow, firm nie potrzebuja osob ktore pomagalyby
tylko popoludniami lub w weekendy, wykonujac proste prace, pomagając etatowym
pracownikom. Propunuje załozyc wątek w ktorym Pracodawcy mogliby przedstawiać
swoje oferty
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:10
      niedawno zalkadalam taki sam watek, odezwal sie jeden czlowiek zekomo jakis
      przedsiebiorca i twierdzil ze nie oplaca mu sie zatrudniac studentow dziennych
      bo nie ma z nich porzytku, sa za malo czasu w pracy nic nie robia... sama
      jestem studentka dzienna i tak naprawde to mam sporo wolnego czasu, ale jak
      widac propozycji pracy jest jak na lekarstwo...
      • Gość: layla Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:21
        no tak zgadzam sie widze wsrod znajomych na uczelni, ze dla niektorych liczy
        sie tylko nauka, a poza tym to żyją tylko imprezami i rządzą pieniędzmi od
        rodziców.. Ale są przecież jeszcze tacy ludzie, ktorzy chcieliby zdobyc jakies
        doswiadczenie i przede wszystkim zarobic choc część na swoje utrzymanie..i
        niekoniecznie chce rozdawac ulotki, bo często maja zdolnosci i umiejetnosci do
        nieco powazniejszych prac
    • ka-8 Re: Praca dla studentów 06.12.06, 16:40
      Masz na mysli Warszawe, Wroclaw, Krakow, Poznan... Jezeli tak to owszem,
      przynajmniej w Warszawie pracy dla studentow jest w brod, o ile oczywiscie nie
      chce sie zarabiac 5000PLN na reke. Pracy ktora pozwoli sie utrzymac na studiach
      jest pod dostatkiem.

A w Czestochowie? Hm... McD za cos w okolicach 5-6PLN/h... Żenada.
    • Gość: inny Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:06
      w MCD 5-6 ale oczywiscie brutto... netto to cos kolo 4,8zl
      • Gość: aga Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:20
        jedna wielka lipa, sama jestem syudentka dzienna i nie oczekuje ze zarobie
        jakies super wielkie kokosy ale chcialabym zarobic ok 500 / 600 zl ale
        niekoniecznie na rozdawaniu ulotek, chcialabym na siebie choc troche zarobic bo
        niestety nie mam zamoznych rodzicow.... szkoda tylko ze w naszym miescie nie
        jest to mozliwe :(
        • ka-8 Re: Praca dla studentów 06.12.06, 22:29
          Gość portalu: aga napisał(a):

> niestety nie mam zamoznych rodzicow.... szkoda tylko ze w naszym miescie nie
          > jest to mozliwe :(

Dokoncz rok i sprobuj sie przeniesc na inna uczelnie w miescie gdzie bedziesz w
          stanie sie sama utrzymac. Dodatkowo prawdopodobnie bedziesz miala latwiejszy
          start juz po studiach, majac wpisane w zyciorysie ze pracowalas juz w tym
          miescie. Ponadto np. w stolycy latwiej o praktyke w jakiejs dobrej firmie, co
          czesto skutkuje zatrudnieniem po jej zakonczeniu.
        • Gość: noone Re: Praca dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:20
          praca dla studentów - www.exactsystems.pl/praca.
          Praca jest dosc łatwa i przyjemna - w charakterze kontrolera jakości w TRW.
          Atmosfera w pracy bardzo mila, zarobki jak na częstochowskie warunki tez nie
          najgorsze - 9 zł brutto (około 7,60 netto). I nie przejmujcie sie tym co jest
          napisane na stronie o pełnej dyspozycyjności, pracuje się wtedy kiedy pasuje.
          Jeśli ktoś byłby zainteresowany proponuję zadzwonić do Jacka lub Darka, których
          numery są podane na stronie i umówić się na rozmowę kwalifikacyjną (wysyłania
          CV przez Internet nie polecam).
          Sama tam pracowałam przez jakiś czas, znam firmę dość dobrze i chętnie odpowiem
          w razie jakichkolwiek pytań.
          • Gość: Ada Re: Praca dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:54
            Exactactsystem
            Wymagania:
            - Mile widziana osoba ucząca się lub studiująca
            - Pełna dyspozycyjność
            - Dokładność, solidność
            - Podstawowa znajomość rysunku technicznego

Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za przeprowadzanie
            kontroli, selekcji, naprawy lub sortowania części, komponentów zgodnie z
            przekazaną instrukcją od Team Leadera. Niektóre prace wymagają umiejętności
            posługiwania się suwmiarką, szczelinomierzem czy mikrometrem. Najlepsi
            Inspektorzy będą mieli szansę wykonywać pracę w różnych krajach Europy i Świata.

To chyba nie jest praca dla każdego, zwykła studentka zarzadzania (zaocznie),
            taka jak ja nie posiada znajomości rysunku technicznego czy np . posługiwania
            się suwmiarką.
            Mimo, że chciałabym pracować to nie wiem czy ktoś dałby mi szansę.
            • Gość: gosc Re: Praca dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:29
              tylko tak pisza! połowa osób tam pracujaca włąsnie uczy sie na wydziale
              zarzadzania. jesli amsz tylko ochote pracowac napeewno bedziesz mogla. wystarczy
              zadzwonic do Jacka lub Darka.
          • Gość: ciekawy Re: Praca dla studentów IP: 80.54.169.* 13.12.06, 10:23
            powiedzcie mi czy na umowie zlecenie jest wyszczegolniona placa netto/brutto,
            interesuje mnie to bo mam przyznane stypendium na uczelni i nie wiem czy
            przekrocze ten prog ktory jest tam wymagany. czy w ogole musze zglaszac ze
            pracuje, no bo np przerobie 2miesiacce i mi sie nie bedzie podobac to co z tym
            zekomo zabranym stypendium przywroca mi ?
            z gory dzieki za info!! ;]
            • Gość: x Re: Praca dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 16:37
              na umowie zlecenie zazwyczaj podana jest stawka brutto za godzinę, ale od
              zarobków odprowadzany jest podatek, także ciężko jest ukryć fakt, że się zarabia
        • nippy7 Re: Praca dla studentów 11.12.06, 14:30
          Rozejrzyj sie! przed siwtami jest pelno pracy, za niezle pieniadze jak dla
          studentki! a odwiedzilas agencje tylu Leader Servie, OHP , Work Service?
          obrobina chcei i praca jest, najlatwiej powiedziec ze w tym miescie nic n e ma
          i nie da sie zrobic!
    • Gość: up Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:43
      up
    • Gość: Nowijka Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:36
      Nie wiem czy taki watek jest zgodny z netykietą. A przede wszystkim to nie
      prawda ze nie ma pracy w cze-wie, wystarczy sie rozejrzec, na każdym sklepie,
      barze i kawiarni wisi ogłoszenie ze kogos przyjmą
      • Gość: afe Re: Praca dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 16:59
        oczywiscie nowijko tylko sprobuj zajrzec do takiego sklepu czy baru.. i
        powiedziec ze uczysz sie w trybie dziennym.. I przekonasz sie jak chetnie Cie
        przyjma z otwartymi rekami
    • Gość: hahaha Re: Praca dla studentów IP: 80.54.169.* 13.12.06, 14:00
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka