Dodaj do ulubionych

smierc ksiedza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:07
moze wiecie jak nazywal sie ksiadz ,ktory zmarl na blesznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin_r Re: smierc ksiedza IP: *.21.pl 18.12.06, 20:11
      A nie wiesz czy to przypadkiem nie proboszcz ? U nas w tym dużym kościele na
      Błesznie kiedyś Kania był proboszczem, później został prałatem, ale nie wiem
      dokładnie czy to ten.
    • Gość: 33 Re: smierc ksiedza IP: *.net 18.12.06, 20:43
      Ksiądz Daniel.. był wikariuszem, nazwiska nie pamiętam.
    • Gość: edek181 Re: smierc ksiedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:46
      a na co zmarł i ile miał lat??
      • Gość: 33 Re: smierc ksiedza IP: *.net 18.12.06, 22:50
        32 lata, ponoć wylew..
    • Gość: ja Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:58
      ks.Daniel Kistela, miał nieco ponad 30 lat.
      • Gość: gość Re: smierc ksiedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 21:09
        to raczej nienaturalna śmiercią
        • Gość: maria Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 00:42
          aw jakim kościele na Błesznie podajcie nazwę czy bł. Urszuli Leduchowskiej???
          • anakastyczny Re: smierc ksiedza 19.12.06, 01:10
            Błogosławiona Urszula Ledóchowska jest już świętą, a kościół ten nie jest na
            błesznie.
            • misiakilla Re: smierc ksiedza 19.12.06, 07:37
              Ksiadz nazywal sie Daniel Kistela. Mial 32 lata. Prawdopodobnie zmarl wskutek
              wylewu krwi. Dzis (Wtorek) o 14 w kosciele sw. Satnislawa BM jest 1 czesc
              pogrzebu. Jutro (Sroda) o 13 (chyba) jest 2 czesc obrzedow pogrzebowych w jego
              rodzinnej miejscowosci - Zajaczki kolo Krzepic.

marcin_r nie usmiercaj proboszcza :)
              • Gość: student Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:30
                Czy to ta parafia w której miesci się wydział plastyki???
              • Gość: marcin_r Re: smierc ksiedza IP: *.21.pl 19.12.06, 19:21
                Misiakilla pisałem przecie, że nie jestem pewien. "Podejrzenie" padło na
                proboszcza, bo jest już zaawansowany wiekiem. Póki co życzę mu przynajmniej 100 lat.
    • Gość: z Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 07:42
      www.adiec.czest.niedziela.pl/zgony/index.php?action=kistela_daniel
      • Gość: ciekawski Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 13:50
        co oznaczają litery,skróty myślowe.... ks.Mgr lic. .....
        • misiakilla Re: smierc ksiedza 19.12.06, 13:51
          moze.. ksiadz magister licencjonowany? :)
          • Gość: szcz Re: smierc ksiedza IP: *.hcz.com.pl 19.12.06, 13:59
            Zmarły to ks. Daniel Kistela. Miał zaledwie 32 lata, był wikariuszem. Jak
            nieoficjalnie sie mówi przyczyną śmierci był wylew. Ksiądz był znany także
            z tego, że kilka lat temu napisał ksiażke o historii swojej rodzinnej wsi
            Zajączki k. Krzepic, która była również zrecenzowana w "Gazecie Wyborczej".
            • Gość: . Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:27
              na pogrzeb mojego znajomego mgr inż. 38lat,który umarł na "wylew" przyszedł
              ksiądz mający świadczyć posługi umarłemu.
              Odzywka księdza?któremu zmarły wielokrotnie rózne usługina budowę kościoła
              swiadczył -pewnie dużo żarł i chlał!!!.
              Od tego czasu nie chcę widzieć tych tak zwanych księży!Ten też pewnie chlał i
              żarł i zdechł, oby bez potomstwa.
    • Gość: m Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 16:34
      czy ta parafia to ul. Bohaterów Katynia???
      • Gość: marcin_r Re: smierc ksiedza IP: *.21.pl 19.12.06, 19:25
        Tak. Bohaterów Katynia jest z jednej strony, a Bienia z drugiej. Taki wielki
        kościół.
        • Gość: m Re: smierc ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:22
          szkoda człowieka
          (*)(*)(*)(*)(*)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka