Dodaj do ulubionych

Powstanie Krakowska bis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:53
Bardzo dobrze, i oby tak dalej!!!!!!
Może w końcu rozruszają tę wiochę ...
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 22.12.06, 23:08
      Bedzie tak jak z Cinema City :))

To dobry biznes dla inwestora - tutaj dodatkowo ma jeden wielki atut -
      znakomicie polozony i duzy teren.

Na inwestycji zyska caly ten kawalek miasta.
      • Gość: :/ Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 23:48
        zaczyna mnie to wszystko wkurzać, jak tak dalej pójdzie, to Wrona znowu wygra wybory
        • Gość: bb Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 00:00
          Powyzszy komentarz mnie totalne dobil...
          Czlowieku! Czy ty bys chcial zeby przez 4 lata nic sie nie dzialo aby Wrona
          przegral? Skoro buduja nowe galerie, powstaja kolejne inwestycje itd. to
          powinnismy sie cieszyc niezaleznie od tego kto jest prezydentem!!
        • Gość: dn zmieniam zdanie - brawo wrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 01:12
          po takim debilnym stwierdzeniu widze ze albo wrona albo debile którzy na złośc
          sobie odmroza sobie i innym uszy
        • Gość: vox populi i zostanie na piątą kadencję, bo jest dobry IP: *.eranet.pl 23.12.06, 16:27
          złych prezydentów już mieliśmy (rozpondek, janik, maras) i było źle a skończyło
          się na marasmie. Od czterech lat rusza ta lokomotywa...
          Jak dobry prezydent to i po piątej kadencji będzie miał zapewnioną reelekcje.
          Brawo Panie Prezydencie Wrona! Gratuluje coraz bardziej spektakularnych
          sukcesów!
          • Gość: bolo Re: i zostanie na piątą kadencję, bo jest dobry IP: *.realestate.net.pl 24.12.06, 14:07
            Jestes kolego zabawny. O możliwości prowadzenia inwestycji decyduja radni, a nie prezydent. I Galerię nie buduje miasto, ani Wrona tylko buduje firma prywatna - GTC! Zatem nie podpinaj zasług Wrony pod coś, co nie jest zalezne od niego. Za tą galerięnależy podziekowac tylko i wyłacznie GTC oraz radnym jesli się zgodzą na jej budowe w postaci uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.
            • Gość: xx Re: i zostanie na piątą kadencję, bo jest dobry IP: *.icis.pcz.pl 24.12.06, 14:28
              O mozliwosci takiej inwestycji w duzym stopniu decyduje ocena sytuacji miasta w
              ktorym cos sie buduje i perspektyw jego rozwoju.

W tym sensie jest to zasluga zarowno mieszkancow, jak i wladzy.
          • Gość: dn Re: i zostanie na piątą kadencję, bo jest dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:19
            popieram. wrona jest cool reszta to ciniasy
      • Gość: ty tak uważasz Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 12:26
        ja wcale tak nie myślę.
    • Gość: :-) Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 00:08
      W lutym już pewnie zobaczymy projekt nowej galerii. Wspaniale!
    • Gość: antymonotematyczny Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 00:09
      Oby nie byl to pomnik Jana Pawła II.
    • Gość: RA Ogrodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 01:11
      Opisana zmiana organizacja ruchu moze pozwolic na zamkniecie czesci ulicy
      Ogrodowej. Odcinek pomiedzy placem Daszyńskiego a tym przy katedrze. Fajny by
      był taki mały deptak w centrum miasta. Z tego odcinka ulicy mogloby powstac
      naprawde klimatyczne miejsce. Co wy na to?
      • Gość: vtr Re: Ogrodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 01:13
        wszystko dozwolone co niezabronione
      • Gość: rs Re: Ogrodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 15:15
        pomysł ciekawy ale obawiam sie, że właściciele tamtejszych sklepów nie byli by
        za. Skoro właściciele knajp z III aleji nie chcieli by zamykać ją dla ruchu bo
        to zniechęci klientów (po kufelku albo dwóch za kółko, czemu nie...) tym
        bardziej nie zgodzą się na to sprzedawcy komputerów czy lodówek. Faktem jest że
        stare miasto aż prosi się by przerobić je na zagłębię rozrywkowo-knajpiane.
        Taki podział wieluńska i III aleja strefa dobrego jadła i kultury a I aleja i
        stare miasto knajpy i kluby nie był by taki zły. Panu Bogu świeczkę i diabłu
        ogarek ;)
        • Gość: RA Re: Ogrodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 15:30
          Parkingi sa na placu wiec mozna dojsc te 100 czy 200 m. Samochody z dostawami
          maja prwo wjazdu nawet na rynek w Krakowie wiec tu moze byc tak samo.
    • Gość: kotek@tuptus.org Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 03:13
      zyje od swoich 30 lat w Krakowie, tam tez w części starej, XIXwiecznej powstało
      monstrum galeria Krakowska, brawo medaliki, róbcie podobne bezguście na swej
      głównej Alei...
      • Gość: jaar Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 07:59
        Widocznie "krakusie" nie byłeś nigdy w Częstochowie i nie wiesz co obecnie
        znajduje się w miejscach inwestycji...ale Wawelu WAM chyba nie rozbiorą,
        chociaż wybraliśći Prezydenta z "starej jedynie słusznej władzy" i nawet w PO
        o kandydatów na Prezydenta Krakowa dochodziło do wielkich bitew.
        • Gość: Toni Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.org 23.12.06, 09:59
          I będzie was stać na kupowanie w galeri- napewno
          • Gość: kamilek Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 10:05
            Najwyżej będziemu kupować u Ciebie, tylko powiedz która z budek na placu
            belcerowicza jest Twoja :]
            • Gość: jaar Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 11:18
              Bardzo trafiony komentarz kamilka. Brawo !!!
              • Gość: Łukasz Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 11:35
                Z niektórych ludzi to są naprawde poj**y niesamowite, co by im nie zaproponować
                to taki ciul musi wejść na internet i pokazać całemu swiatu że on na swoje
                stanie zawsze rpzeciwne do ogółu eh. Pana z krakowa nikt o zdanie nie pytał,
                skoro niektórzy tutaj obecni są przeciwni stworzeniu tego centrum to ja im
                nraprawde społczuje, wolicie żeby zostało tak jak jest teraz?
        • Gość: kotek@tuptus.org Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:31
          a co tu ma do rzeczy majchrowski lub po.a Medalikowo trochę znam. to fakt, że
          merkury to ni9c szzególnego ale galeria będzie mimo to czyms szpetnym
      • Gość: PeQ- Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 12:12
        > monstrum galeria Krakowska, brawo medaliki, róbcie podobne bezguście na swej
        > głównej Alei..

Yyyy a od kiedy Krakowska jest glowna aleja Czestochowy? Albo chociaz
        reprezentacyjna ulica? A moze o aleje WP Ci chodzi? Jak dla mnie to ta galeria
        przy alejach NMP stac nie bedzie ;>
      • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 23.12.06, 15:07
        Galeria u nas powstanie na pustkowiu, poza centrum.
    • Gość: Paweł Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 12:17
      czas najwyższy rozpocząć tę inwestycję ! pamiętam jej przygotowania gdy
      uczęszczałem do college na Targowej :) ha ha baaardzo dawno temu .....
    • Gość: j. Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 13:03
      I dobrze. Coraz bliżej, coraz lepiej...
    • Gość: smerf Powstanie Krakowska bis IP: *.realestate.net.pl 23.12.06, 16:59
      Czy zasypując kanał Kohna przewidywano, że będzie arterią komunikacyjną? Chyba
      nie, bo zrobiono by to fachowo. Teraz to już będzie zmartwienie inwestora albo
      miasta jesli przejmie to "na siebie" co zrobić z tym wysypiskiem gruzu. Tak
      gospodarzy się miastem jeśli nie ma żadnej wizji a plany zagospodarowania
      powstają za "5 dwunasta" Parę dni temu pisano o planie dla Rakowa (rejon
      Gajowej) opracowywanym juz 5 lat!.
      Szkoda że przyszłośc miasta sprowadza się do kostki na III Alei zamiast funkcji
      jaką pełnic ma ta czy inne części miasta.
      • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 23.12.06, 20:31
        Chociaz raz bys nie gderal - w koncu bedziemy mieli znakomita inwestycje w
        miejscu gdzie do tej pory sa gruzy i wysypiska.

Poza tym ida Swieta :))
        • Gość: smerf Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.realestate.net.pl 23.12.06, 22:08
          Spacerując po Alejach nie wiesz w jaki sposób zasypano kanał. Ida Świeta zrób
          sobie dłuższy spacer i wtedy sam zrozumiesz że na tym czymś nie da się ot, tak
          zbudowac porzadnej ulicy. Wystarczyło pomysleć nim zasypano ów element (kanał)
          mogący uatrakcyjnić teren, a jesli zasypywano to nie robić z tego gruzowiska.
          We Wrocławiu, o którym tyle się piszena forum, miasto też powoli wraca ku
          wodzie. (Inwestycje na wyspie Słodowej, odbudowa nabrzeży, przebudowa Grodzkiej
          z wiszącym chodnikiem itd).
          • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 23.12.06, 22:45
            Zasypanie kanalu bylo z pewnoscia bledem - dokonalo sie w epoce marasmu, z
            ktorego Czestochowa tak ciezko wychodzi - dobrze ze wreszcie zaczynaja byc
            widoczne wyniki tego wychodzenia.
            • Gość: smerf Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.realestate.net.pl 23.12.06, 22:53
              Szansa na nową inwestycję
              Tomasz Haładyj2005-06-21, ostatnia aktualizacja 2005-06-21 23:01
              "
              To dawna wyspa, oblana niegdyś z jednej strony Wartą, a z drugiej kanałem
              Kohna. Jeszcze dziesięć lat temu architekci postulowali, by w miejscu
              zamykanych tam fabryk utworzyć malowniczą dzielnicę mieszkaniową, a może nawet
              kampus uniwersytecki. Marzenia prysły jak bańka mydlana, gdy firma Dimeg
              Bielańska Investment kupiła nieczynną papiernię, a potem zburzyła i ją, i
              osiedle fabryczne w sąsiedztwie.

Za zgodą magistratu zasypała też kanał, likwidując częstochowską osobliwość,
              czyli wyspę w środku miasta. "

To niestety potwierdza moją wcześniejszą opinię.

• Gość: marcyś_czwa Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:23
                95 procent tekstów napisanych przez niego jak dla mnie mozna wyrzucic do kanału
                kohna
      • Gość: fkjsdfkaljgh Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 11:27
        do smerfa trafiłeś w dziesiątkę, mam to samo zdanie w tym temacie
      • Gość: ff Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:21
        a wiesz chłopczyku który to prezydent zasypał bo nie wrona głabie
    • Gość: JA Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 17:28
      I dobrze niech coś w końcu robią bo miasto sie nam wyludni i wtedy bedzie tu
      prawdziwa wieś. Jak nie bedzie jakiś ciekawych inwestycji w pracy ludzie
      pouciekają do molochów typu Wrocław gdzie i owszem jest co robić i dużo sie
      dzieje ale niech ktoś sprobuje przejechać przez Wrocław z jednego miejsca w
      drugie w mniej niz 2 godziny w południe. Życie tam polega tylko na łażeniu do
      roboty i staniu w korkach jak sie jedzie do i z pracy. Częstochowa jest o dziwo
      lepiej zorganizowana i ma lepsze szlaki komunikacyjne niż wieksze polskie
      miasta. Trzeba tylko dużych inwestycji, które przyciągają kolejne i kolejne i
      pracę dla ludzi wtedy coś z tego będzie. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej
      ruszono z budową. Nie każdy mówi co mu sie podoba ale teraz w Częstochowie może
      być tylko lepiej.
      • Gość: Docent Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:30
        Brawo!!!!
        Trafiony komentarz, a Tym, którym się nowa inwestycja nie podoba, to niech się
        przejdą obecnie Krakowską(tylko niech nie biorą ze sobą pieniędzy, kluczy i
        telefonów komórkowych...)
        • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 23.12.06, 20:28
          Stare legendy o tym ze jak niebezpiecznie jest na Krakowskiej - ulica jak
          ulica -ani bardziej ani mniej niebezpieczna niz inne.
        • Gość: michal Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 10:34
          a Tym, którym się nowa inwestycja nie podoba, to niech się
          > przejdą obecnie Krakowską(tylko niech nie biorą ze sobą pieniędzy, kluczy i
          > telefonów komórkowych...)

Tak jakby na innych dzielnicach nikogo nigdy nie okradli i nigdy nikt po
          mordzie nie dostał. Śmieszą mnie takie komentarze ludzi, którzy Krakowską znają
          tylko zza szyb autobusu lub samochodu...
          • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 26.12.06, 14:19
            Zgadzam sie z Toba - Krakowska jest normalna ulica. Calkiem fajna.

Pozdrawiam,
      • Gość: kotek@tuptus Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:35
        co do ciągów komunikacyjnych to nie jest dobrze, bo i korki na wąskich ulicach
        są i światła co przecznica itp itd
      • Gość: kjfgsgdlfu Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 11:38
        do ja. W Częstochowie układ komunikacyjny jest beznadziejny, afunkcjonalny,
        jeżdzi się fatalnie, odnosi się wrażenie że lokalizację dróg są projektowane
        przez szachistów, których ulubionymi figurami są koniki szachowe, nawet dodam
        więcej szachiści którzy znają tylko koniki szachowe. Zawiły, nie dający
        możliwości rozwoju miasta.
        • Gość: jedi Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:26
          to co jest jest od wieków. wtedy nie było samochodów partafiani. a w innych
          miastach tez nie jezdzi sie po rynku. spróbujta wjechac do Poznania hahahahah
    • Gość: kwadrat Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:44
      Szkoda że dopiero teraz chcą budowac tą galerię. Ona powinna powstać
      przynajmniej 5 lat temu!!! Moi dziadkowie mieszkali na papierni i
      zostali "przesiedleni" do innego lokum. Ja nie jestem zadowolony ze zburzyli
      papiernię bo mam z tamtąd(dzieciństwa) bardzo miłe wspomnienia, ale skoro już
      zburzyli Papiernię to chociaz dobrze ze teraz się za to wzieli
      • Gość: czytajaca Manufaktura ala Dimeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 09:14
        Szkoda ze nie istnieje Papiernia ,, zawsze mozna byłoby ja wykorzystac podobnie
        jak w Łodzi -Manufaktura.
        Moze przy okazji zacznie cos sie dziac na terenie dawnego Elanexu ..i tamtych
        terenów .. swietnie usytuowanych wsród zieleni .
        Przeciez Wełnopol juz jest częsciowo zagospodarowany .. a to tez była straszna
        ruina ,
        czas na nowe ...i odnowe.

Ciekawe jak sie do Galerii CTWA ma stosunek kupców z Hal Targowych Warta?
        • Gość: Lesio Re: Manufaktura ala Dimeg IP: *.org 24.12.06, 12:09
          Podaje zdjecie jak kiedys papiernia wygladala:
          czestochowa.ws/zdjecia/036_fabryka_warta.jpg
          szkoda ze ja zburzyli, moze byc cos fajnego z tego zrobili, z klimatem.

Wiecej starych zdjec na www.czestochowa.ws

Pozdrawiam
          • Gość: rs Re: Manufaktura ala Dimeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:52
            Papiernia wyglądała zajefajnie. Marasm za dopuszczenie do wyburzenia takiego
            budynku i zasypania kanału powinien sie smażyć w piekle...
    • adrian_borys GTC 24.12.06, 12:16
      w końcu na zakupy nie trzeba będzie jeździć do Katowic czy Łodzi, co w tej
      chwili jest często praktykowane.
      Oby tylko miasto dopilnowało właściwego wyglądu centrum no i odpowiednich
      rozwiązań komunikacyjnych i wszyscy będziemy zadowoleni.

Pozdrawiam
      • Gość: bik Re: GTC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 00:53
        Jestem w Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu minimum raz na dwa tygodnie i
        nigdy tam nie robię zakupów (mimo wyjazdów służbowych zasze mam na to czas)bo
        się nie opłaca. I nie przesadzaj adrian-borys bo w Częstochowie też można kupić
        fajne rzeczy za dużo mniejszą kasę
        • joe2002 Re: GTC 28.12.06, 21:00
          drobna uwaga: to, że Ty nie robisz tam zakupów nie znaczy, że nikt tam ich nie
          robi. Sam mam wielu znajomych którzy tak właśnie robią.
          i nie napisałem nigdzie, że w Częstochowie nie można kupić fajnych rzeczy...
          Jeśli dzięki Galerii choć trochę więcej pieniędzy zostanie u częstochowskich
          przedsiębiorców to należy się cieszyć.

pozdrawiam,
          Adrian Boryś vel joe2002
      • Gość: trysghdsfg Re: GTC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 14:49
        a ja bym wolał żeby miasto nie przeszkadzało firmie GTC, czego wszystkim życzę
        na ten nowy rok HEJ.
        • Gość: xx Re: GTC IP: *.icis.pcz.pl 26.12.06, 14:56
          Dlaczego wolal ? Czyzby miasto przeszkadza ? Do tej pory przynajmniej wrecz
          wspiera - w danym wypadku zreszta slusznie - zablokowalo powstanie
          hipermarkietu kolo OBI, ktory tak czy inaczej bylby konkurencja dla nowej
          Galerii, w ktorej powstanie rowniez spory obiekt tego typu.

• Gość: FRes Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 23:37
      mam Nowe Info!!!!!
      www.joneslanglasalle.pl/en-gb/properties/Retail/Galeria+Czestochowa+Dec06+offer.htm
      • Gość: kulka Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 02:05
        Na serio niezle... Trzymam kciuki oby jak najszybciej to wybudowali!!! :)
    • Gość: gf sam jestes głabie wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:53
      nie bedzie mi tu byle kto pluł do talerza
    • Gość: miastowy Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:31
      przeciez te pijaczki z krakowskiej i ogrodowej rozkradną ta galerie!!!hehe
      • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 31.12.06, 16:03
        Galeria znakomicie zmieni obraz tej czesci miasta.
      • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 31.12.06, 16:03
        Galeria znakomicie zmieni obraz tej czesci miasta.
        • Gość: smerf Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.realestate.net.pl 31.12.06, 17:10
          Obraz miasta to zmieni ale Galeria Merkury szczególnie po wybudowaniu ulicy i i
          opracowaniu przez miasto planu zagodpodarowania centrum miasta
          aby "wizjonerstwo" przetworzyc na działania. Tak uczyniły Toruń, Gdańsk,
          Wrocław, itp. Chyba słuszny kierunek do naśladowania. Czy ktoś po 8 latach
          rzadów juz p Wrony wie w jakim kierunku zmierza centrum miasta??. Najlepszym
          pryzkładem czy na pl. Balcerowicza lub w okolicy ma byc parking a jesli to
          jaki. W innych miastach dawno ustalono co i gdzie a teraz trwa realizacja.
          • Gość: REX Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:28
            super powstanie galeria znanej firmy gtc .
            • Gość: xx Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.icis.pcz.pl 02.01.07, 18:50
              Bylem tam dzisiaj zeby na wlasne oczy zobaczyc lokalizacje na ktorej powstanie
              Galeria.

To wielka szansa dla tej czesci miasta na rewitalizacje i ucywilizowanie - ten
              teren praktycznie "wchodzi" w Stare Miasto. To jest jego wielka zaleta.
              • Gość: zz Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:30
                wspaniale!
                • Gość: Henryk P. Re: Powstanie Krakowska bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:31
                  niewolno do tego dopuścić bo znowu po przegra wybory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka