IP: *.realestate.net.pl 27.12.06, 16:03
witam mam pytanie z rury wydechowej wydobywa sie biały dym dzisiaj jak zajżałam
to z rury kapała woda a tydzień temu wymieniany był pasek rozrządu co to
może być i czy pilnie muszę jechać do mechanika
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 17:15
      Tak, pilnie musisz jechac do Herb na zlomowisko.
    • Gość: andrzej Re: samochód IP: 80.54.168.* 27.12.06, 17:43
      ten "biały dym" to nic innego jak para wodna powstająca w wyniku ogrzewania kondensatu wilgoci osadzającej się na ściankach układu wydechowego - o tej porze roku to zjawisko normalne i nie nalezy się tym przejmować.Gorzej gdy dymek ma kolor niebieskawy i nie "rozpływa" się w powietrzu - to dowód na spalanie oleju przez silnik (jeśli nie jest 2-suwem) i wtedy jest to powód do niepokoju.
      W Twoim przypadku byłbym raczej spokojny o stan silnika a już na pewno nie można wiązać dymienia z rury wydechowej z paskiem rozrządu.
      Pozdrawiam poświątecznie - andrzej
      • dudi_82 Re: samochód 27.12.06, 17:58
        Jest jeszcze jedna możliwość. Walnięta uszczelka pod głowicą. Płyn z chłodnicy
        przedostaje się do komory spalania i stąd dym. Ania sprawdź czy nie ubywa Ci
        płynu z chłodnicy, czy nie przybywa oleju, czy olej nie ma koloru kawy z mlekiem
        i czy pod korkiem oleju nie ma osadu. Jeśli wystąpił któryś z tych objawów to
        możesz mieć do wymiany uszczelkę pod głowicą. Tak jak pisał andrzej dym z
        paskiem rozrządu raczej nie ma nic wspólnego. Chyba że mechanicy przy okazji
        wymiany paska jeszcze coś grzebali.
        • Gość: Seth Re: samochód IP: *.dhcp.nwtn.ct.charter.com 27.12.06, 18:17
          "Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
          Winston Churchil - przez 2"L" Churchill
    • Gość: ania Re: samochód IP: *.realestate.net.pl 27.12.06, 22:35
      dziękuje za odpowiedzi
      jest jeszcze coś zauważyłam dzisiaj że podczas np. na światłach czuję drganie na
      kierownicy z dwie godziny nie jeździłam to na początku nie czułam a potem znowu
      • Gość: gosc Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:01
        Gość portalu: ania napisał(a):

> dziękuje za odpowiedzi
        > jest jeszcze coś zauważyłam dzisiaj że podczas np. na światłach czuję drganie n
        > a
        > kierownicy z dwie godziny nie jeździłam to na początku nie czułam a potem znowu

szkoda jeszcze, ze na cycach nie czulas drgań !! a tez chyba ktos na nich od
        czasu do czasu jezdzi to tak na rozluznienie twoich bredni.
        Kobieto moze byc tysiace roznych rzeczy, jedz do jakiego fachowca lub popros
        kogos ze znajomych i sobie radź, czy ty uwazasz, ze piszac bzdury tu uzyskasz
        sensowne odpowiedzi ??
        W leb sie puknij i przestan sie osmieszac.
        • Gość: ania Re: samochód IP: *.realestate.net.pl 28.12.06, 09:22
          jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz
          • Gość: xx Re: samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:23
            Gość portalu: ania napisał(a):

> jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz

zrob tez tak jak innym radzisz bo śmiechu warte to zaczyna byc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka