Dodaj do ulubionych

Panie Radny Krawczyk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:45
Dziś przysłuchiwałem się Radzie, nie skomentuje Pana wystąpienia, żałosna
sprawa
więcej miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3818816.html
Obserwuj wątek
    • Gość: c.d. Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:48
      ...Komisję skarbu wspomogła komisja kultury, sportu i turystyki. W sumie,
      stosując tę samą metodę, uzbierała w podległych sobie instytucjach ponad 1,3
      mln zł, które rozdzieliła głównie na sport dzieci, młodzieży, niepełnosprawnych
      oraz wypoczynek uczniów podczas wakacji. Jacek Krawczyk z PO dodawał, że skoro
      te pieniądze miały iść na podwyżki pensji i kolejny pomnik, tym razem żołnierzy
      AK, tym bardziej można je przeznaczyć na inny cel. Zebrał za to solidną burę od
      prezydenta, który wypomniał mu, że nawet młody wiek takich stwierdzeń nie
      tłumaczy.
    • Gość: Nikoś Panie Krawczyk, Panie Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:49
      Może jakiś lek aby ostudzić ten Pana młodzieńczy - nieprzemyślany zapał
      • Gość: ja żartownisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:05
        Żartujecie sobie, to dlatego, że ktoś osmielił się wytknąć prezydentowi jego napompowane wydatki na zupełnie zbędne uroczystości i zaproponować przeznaczenie ich na konkretne sprawy dla mieszkańców - to jest be? Pozwalacie sobie od początku nowej rady krytykować chłopaka, który naprawdę chce coś zrobić, ale ponieważ burzy jedynie słuszne i nietykalne pomysły naszego władcy staje sie głównym celem ataków (ciekawy jestem kogo???) Może młody radny mówi zbyt emocjonalnie, ale jednak coś jest w tej jego krytyce, skoro prezydent także zapomniał się nieco w swojej niegrzecznej odpowiedzi.
        • Gość: paweł Re: żartownisie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:14
          No, no gwardia przyboczna p. prezydenta działa nawet po wyborach. Tylko powiem wam, że to nie Krawczyk powinien się wstydzić, tylko pan prezydent. Szkoda, że wyborcza nie zacytowała słów jednej z radnych (nie pamietam nazwiska) - tam była pokazana cała esencja zachowania prezydenta.
          • mundo.v Re: żartownisie 29.12.06, 01:34

Gość portalu: paweł napisał(a):

> No, no gwardia przyboczna p. prezydenta działa nawet po wyborach. Tylko
            powiem
            > wam, że to nie Krawczyk powinien się wstydzić, tylko pan prezydent. Szkoda,
            że
            > wyborcza nie zacytowała słów jednej z radnych (nie pamietam nazwiska) - tam
            był
            > a pokazana cała esencja zachowania prezydenta.

To podrzuc nam to wystapienie.
            A radny Krawczyk powinien pamietac, ze w tego typu zajecia jest wpisane ryzyko
            zawodowe w postaci nagonki.
            To dobrze ze rada nie chce isc na smyczy Wrony.
          • Gość: ona Re: żartownisie IP: *.21.pl 29.12.06, 17:27
            ta radna to pani Ewa Pachura także z PO...powiedziała dokładnie ,że pomylić się
            każdy może ,natomiast nikomu nie wolno szydzić i obrażać innych ,tylko diatego
            że mają inne zdanie i są młodzi
            • mundo.v Re: żartownisie 29.12.06, 20:32

Gość portalu: ona napisał(a):

> ta radna to pani Ewa Pachura także z PO...powiedziała dokładnie ,że pomylić
              się każdy może ,natomiast nikomu nie wolno szydzić i obrażać innych ,tylko
              diatego że mają inne zdanie i są młodzi

Sadze, ze takie naglasnianie wystapien w sprawach istotnych dla mieszkancow ma
              dwie zalety:
              Pierwsza, to ta, ze poszerza sie krag odbiorcow, a wyborcy maja lepszy obraz
              pracy tego kto zostal przez nich wybrany, a drugi to kontrola nad publiczna
              praca UM. Byc moze Wrona przyzwyczail sie do braku opozycji za poprzedniej
              kadencji i stad to zdziwienie i szok kulturowy.
              Zachowanie w stosunku do radnego Krawczyka swiadczy o tym, ze Wrona powinien
              zmienic firme i zaczac pracowac pod zwierzchnictwem mlodszych.
              Moze wtedy nauczylby sie, ze mlodszy to niekoniecznie glupszy od niego.
    • Gość: Menel Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:12
      Ulisses tak trzymac-trzeba pokazac piernikom ze nie tylko moherowy elektorat
      liczy sie w miescie, ale rowniez mlodzi.

A Tadek niech pamieta , ze troche osob na Krawczyka glosowalo
    • Gość: Ojojoj Re: Panie Radny Krawczyk IP: 212.87.244.* 29.12.06, 00:06
      Bardzo dobrze Krawczyk.
      "Młody wiek....",
      A co qwa ma do tego wiek?!
      • Gość: cekaemista Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 02:14
        Dobrze Jacek! Nie daj się! Niech ptactwo wie, że nie bedzie miało łatwo!
        • Gość: bb Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 03:31
          Co do AK - byla to zbyt zasluzona organizacja, aby mowic o nich w takim tonie
          jak pan Krawczyk. A do do idei budowy pomnika - tak, jesli beda na to pieniadze.
          • Gość: obserwator sesji Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.realestate.net.pl 29.12.06, 06:21
            to chyba bylismy na dwóch innych sesjach rady miasta. Mówił spokojnie i z szacunkiem, ale sugerował ze budowa kolejnych pomników jak nawet JPII jeszcze nie stoi jest nieuzasadniona. I niezaleznie od tego czy jest to AK czy tez jakis inny. A kasy nie bedzie, bo obcieli :) Wraca normalnośc do miasta! Warty uwagi jest jeszcze radny Domagała, który swietnie wypunktował prezydenta jak chocby zakup drukarki do urzedu za 4 tysiące a taka mozna kupic za 500 zł hehehe. No to sie Wrona przejechał na Krawczyku i Domagale :)
            • Gość: W Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 08:21
              działanie moim zdaniem słuszne ... w urzędach marnuje się w cholerę kasy na
              pierdoły, z tymi drukarkami dobry przykład. Pewnie ktoś chciał dać zarobić
              znajomemu sklepowi komputerowemu. Ciekawe ile planują wydać na niszczarki? :))
            • Gość: yol Re: Panie Radny Krawczyk IP: 212.87.241.* 29.12.06, 10:49
              Zeby bylo jasne, za 500 zl nie kupicie drukarki do biura, nie taka, ktora bedzie
              ekonomiczna i z NIC. Na taka drukarke trzeba min. 1500 zl. Wydatek 4000 zl to
              bzdura, ale 2000 zl z zapasowym tonerem (a nie marna startowka) to kwota realna.
              Obcinanie do 500 zl to pomylka, na takiej drukarce mozecie sobie w domu
              drukowac, i udostepniac mamie w drugim pokoju.

W biurze musi byc wbudowany print serwer i duza wydajnosc, wtedy jedna drukarka
              moze sluzyc wiekszej grupie roboczej.
              • Gość: angrusz Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 10:10
                Rzeczywiście dobra i wysokowydajna drukarka kosztuje czy tyle nie wiem ale na
                pewno wiecej niz zwykła biurowo/domowa. W Tak dużym urzędzie , gdzue równiez
                organizuje się różne komferencje potrzeba wydrukowania szybkiego i dobrego
                dużej ilości tekstów jest niewatpliwa. Sądzę że prezydent uzasadnił potrzebę .
                Nawet jak juz jedna jest to przeciez po kilku latach już jest wyeksploatowana i
                mozna ja przekazać jakiejs innej istytucji jako dar .
                Nie jestem wytykaniem młodości ale z mojego doswiadczenia wiem, że młodzi i
                niedoświadczeni tez mówią impulsywnie o z pozoru słusznych sprawach albo
                dobrych dla jednych a oczywiście złych dla innych. zawsze istnieje konflikt
                interesów.
                Pomniki się stawia w cały swiecie i dumny jestem że w Wszyngtonie sa pomniki
                Polaków , choc większość Amerykanów nie ma o tym pojęcia.
                Trudno pytać każdego akowca czy chce ale są organizacje akowskie i one mogą
                wyrazic opinie . Częstochowa to duże i raczej zamozne miasto więc koszt pomnika
                czy to dla JP II czy dla AK nie jest nadmierny .
                Więc ta wrzawa raczej nie na miejscu .
                Sądzę że młodzi z czasem naucza się procedur demokratycznych w radzie .
                Ale zbyt mlody wiek nie jest zalecany w takie instytucji . Lepiej nie
                przesadzać . Tak było i będzie . I radny Krawczyk niech to weźmie pod uwagę .
                • Gość: Czewa Re: Panie angrusz IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 30.12.06, 10:47
                  Czestochowa dziekuje, ze nie wybrała pana na radnego, bo takiego jak pan
                  dziwaka to ze swieca trzeba szukac. Kazdy pamieta spamowanhie forum tematami o
                  panu i słynne hasło w nich umieszczane: "moją najwiekszą zaleta jest
                  rozsadek" :)))))))))))))))))))))))))) Pan jest tylko nauczycielem chemii, w
                  dodatku zakompleksionym i z panskim zdaniem i tak nikt sie nie liczy. To nie
                  pan decyduje, może sobie jedynie tylko pojęczec na forum. A tych
                  bezproduktywnych i idiotycznych jeków tez wszyscy mamy serdecznie dość. Wszyscy
                  wiemy, ze żałuje pan i szkoduje, że nie został radnym, ale to jest na szczęscie
                  tylko jedna jedyna taka opinia - pana własna. Jak zobaczylismy, ze zdobył pan
                  100 głosów [kto na pana głosował? :O) z groszem to cała Czestochowa otwierała
                  szampany :) Napewno nie był to nikt z forum, bo tu sie pan kompromitował z
                  kazdym postem, tak jak teraz to pan czyni. Pan i panskie zdanie nas w ogole nie
                  interesuje.
                  • angrusz Re: Panie angrusz 30.12.06, 16:30
                    ciągle złośliwości i szyderstwa czy masz jakieś konkretne argumenty w tej
                    dyskusji ??
          • Gość: m. Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 09:00
            wrona by chcial miasto pomnikow i kosciolow....
            nic nie ujmujac AK, ale Częstochowa powinna raczej zainteresowac sie sportem,
            turystyka, rekreacja i rozwojem młodzieży, niz budowac kolejny pomnik tym,
            ktorzy odeszli.

uwazam, ze to Wrona pokazal brak klasy
            a Jacek pokazuje, ze po cos do tej rady wszedl.
            i bardzo dobrze Jacku - wiele ludzi to widzi, docenia i popiera.
          • wesolylisek Re: Panie Radny Krawczyk 29.12.06, 09:54
            super - w takim razie jest nadzieja na zmiany - młodzi górą a prezydent
            powinien się umieć zachować - wypominanie komuś wieku to moim zdaniem kompletne
            dno - chyba w trakcie takiej dyskusji najważniejsze sa arghumenty, liczby i
            fakty a nie to ile lat ma radny
            BRAWO JACEK !! - nie daj sie wronie
            ------------------------------------
            wesoły lisek
            • Gość: W Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:42
              Wrona ma swoją wizję miasta ... i co mu zrobić :)))
    • Gość: yol Re: Panie Radny Krawczyk IP: 212.87.241.* 29.12.06, 10:52
      Krawczyk ma racje, nie dosc, ze na sile mimo sprzeciwu spoleczenstwa chca
      zagospodarowac Plac Daszynskiego pomnikiem papieza, niedawno postawiono
      Popieluszke, teraz jeszcze publiczna kasa ma isc na pomnik AK. W AK dzialal moj
      dziadek i watpie aby oczekiwal pomnikow.
      • Gość: marcin Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.21.pl 29.12.06, 11:04
        Wrona niech sobie wymyśli inną argumentację niż wiek adwersarza. Panie jesteś
        pan śmieszny, nie pomników nam trzeba, ale działania. Posłuchaj naszego śp.
        papieża co mówił o wznoszeniu pomników.
        • Gość: obserwator Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:07
          A musicie wiedzieć, że prezydent chce nam zafundować jeszcze trzy, czy cztery muzea!!!. Do tych, które są dzisiaj mało kto chodzi, więc nie wiem jaka jest argumentacja za budową tych muzeów.
          • dobra.wiedzma Re: Panie Radny Krawczyk 29.12.06, 11:29
            A do mnie dotarły informacje (słyszałam to już od 2 niezależnych od siebie
            osób), że w tej nowo wyremontowanej kamienicy przy Katedralnej 8 ma być siedziba
            prezydenta miasta.
            Czy ktoś mógłby to potwierdzić albo sprostować?
      • ka-8 Re: Panie Radny Krawczyk 29.12.06, 11:26
        Dokladnie, zdecydowanie lepszym "pomnikiem" bedzie nowy zaklad gdzie ludzie beda
        mogli pracowac i rozwijac miasto, albo budujace sie nowe mieszkania.
    • wesolylisek Re: Panie Radny Krawczyk 29.12.06, 11:26
      tutaj też jest interesująca informacja o zarobkach prezydentów
      czy za stawianie pomników należy sie taka pensja?????

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=54593420
    • Gość: Asia Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:38
      Brawo Krawczyk! Co nam po kolejnym pomniku? Są ważniejsze sprawy.
      • Gość: Dawny krytyk Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:55
        Po co Częstochowie nowy pomnik?
        Panie Wrono!
        Czy nowemu pokoleniu chce Pan przekazać w spadku pomniki?
        Dzieci które za kilkanaście lat będą dorośli nic te pomniki nie będą obchodzić.
        Większość dzisiejszych mieszkańców "walą" te przybytki.
        A co dopiero tych,którzy dzisiaj uczą się mówić więcej niż mama,tata,siusiu :)

Dopuśćie trzydziestolatków do rady miasta i innych funkcji w samorządach.
        Oddajcie władzę z honorem bo godności i tak nie macie!
        Brawo Panie Krawczyk.
        Oby więcej młodych ludzi zasiadało w radzie miasta.
        Częstochowianie mają dość tych samych starych klęczących wyjadaczy.
        • Gość: Asia Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:14
          Wreszcie człowiek który patrzy w przyszłość, a nie grzebie i tarza się w
          przeszłości. Mam 24 lata i przede wszystkim interesują mnie przede perspektywy
          tego miasta - jego rozwój. Nie oznacza to, że nie szanuję przeszłości i
          żołnierzy, którzy polegli za nasz kraj. Coraz częściej jednak mam wrażenie, że
          nasi pradziadowie przewracają się teraz w grobach widząc to, co się tutaj
          dzieje - im nie jest już potrzebny kolejny pomnik. Najwspanialszym sposobem
          uczczenia ich pamięci byłoby stworzenie z Częstochowy, bogatego, nowoczesnego,
          rozwojowego miasta. Przecież o to walczyli...
          • Gość: xyz Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:16
            Łatwo być prezydentem od pomników i orderów... i jeszcze zgarniać za to taką
            kasę...
            • Gość: Żona akowca Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.prenet.pl 29.12.06, 19:17
              Pozwolę sobie skopiować wypowiedż, zamieszczoną w innym miejscu, która jednak
              dotyczy tego samego tematu.
              "Wypowiadam się w swoim, ale przede wszystkim w imieniu męża, żołnierza 72
              Pułku Radomskiego Piechoty: dość pomników, dość nikomu niepotrzebnej pompy,
              podczas której wiekowi ludzie uginają się pod ciężarem sztandarów. Obojgu nam
              jest bliskie racjonalne stanowisko młodego radnego Jacka Krawczyka. I prosimy,
              niech pan prezydent Wrona nie troszczy się o takie, jak to zaprezentował w
              łajaniu młodego człowieka, uznanie dla żołnierzy AK, bo śmiemy twierdzić, że
              tak naprawdę chodzi o wyeksponowanie siebie. Zbyt dobrze pamiętamy z mężem
              pewną wrześniową mszę w kościele w III Alei, kiedy to staruszkowie stali, bo
              brakło dla nich miejsc, ksiądz zaś czekał z wyjściem na pana prezydenta, dla
              którego (i chyba dla innych oficjeli) były przygotowane dwa rzędy krzeseł. Pan
              prezydent wszedł spóżniony nieco i nie widząc nikogo, popędził od razu do
              pierwszego rzędu. Kombatanci w małym kościele stali nadal za ostatnim rzędem
              zajętych krzeseł. I to chyba obrazuje "ogromną cześć pana prezydenta dla
              kombatantów-jedynie słusznych zresztą".
              A zatem dość pomników, więcej myślenia o przyszłości, bo za tę przyszłość,
              lepszą przyszłość mój mąż i wielu innych przelewało krew. To do tych ludzi
              strzelano, to ich (dosłownie) gryzły wszy, to oni sypiali w wykopanych norach w
              lesie. Dość rozdrapywania ran, proszę pomyśleć, co zrobić, aby młodzi i zdolni
              ludzie nie musieli opuszczać kraju. Panie Jacku, popieramy Pana myślenie i
              działanie".

• Gość: magda Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:31
                Dziękujemy Pani za mądrą wypowiedź. Bardzo szanujemy Panią i wszystkich kombatantów, ale wiemy, że Prezydent wszystko robi dla swojej chwały, a nie dla ludzi. W innym przypadku po prostu by się was spytał. Serdecznie Panią pozdrawiam
                • Gość: Olifantka Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:51
                  Ja również dziękuję za te mądre słowa.Sama jestem pełna podziwu dla niepodległościowych działań AK-owców,ale nie chcę kolejnych pomników, tak jak nie chcę pomnika Jana Pawła II choć jest moim autorytetem moralnym.Nie "zaśmiecajcie" nimi naszego miasta.Róbcie coś ,aby można było miło i ciekawie spędzać czas ,szczególnie z dziećmi.Mieszkam w Centrum i szczerze mówiąc nie mam gdzie z dzieckiem wyjść na spacer(parki przy Śląskiej i Jasnej Górze pełne ptactwa i ich odchodów,a ten za szpitalem na Zawodziu nie ma nic poza trawą).Dlatego dziękuję panu Jackowi za głos sprzeciwu.
                  • Gość: olifantka Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:26
                    Przechodziłam ostatnio przez park na Zawodziu i oczom nie wierzyłam-jest piaskownica,nowe huśtawki i zameczek dla dzieciaków.Nareszcie!!!!Ktoś sobie przypomniał?
              • Gość: marcin_r Re:Brawo Panie Krawczyk IP: *.21.pl 29.12.06, 20:15
                Brawo za tę wypowiedź żony akowca. Sam miałem dziadka, który był partyzantem i
                myślę, że podobnie by sądził. Dodam jeszcze, że to co mi powiedział i
                przekazywał zostanie w moim umyśle. I to jest sedno sprawy. Żaden pomnik nie
                zastąpi edukacji, pamięci (ale nie takiej pojmowanej przez spojrzenie i sam fakt
                wzniesienia) oraz szacunku dla żołnierzy.
                Jeszcze raz powtórzę - argumenty ad personam pana prezydenta Wrony w stosunku do
                Jacka Krawczyka są śmieszne i bazują na braku merytorycznych podstaw. Kreować
                się pan może dla żony w łazience, a te 15% częstochowian, które pana wybrały nie
                są większością. Proszę sobie przemyśleć ponownie swoje postępowanie.
    • segel Re: Panie Radny Krawczyk 29.12.06, 20:37
      Trzymaj się Ulissesie. W mieście powinni miec coś do powiedzenia ludzie młodzi. Mam dwóch synów i naprawdę nie chciałabym, żeby w odwiedziny jeździć do nich do Irlandii, Do Angli, czy jeszcze dalej. Oni tez woleliby te kraje oglądać jako turyści, a zarabiac i mieszkać tutaj. Na pewno nie zatrzyma ich tu kolejny pomnik, czy uroczystości z orkiestrą dętą.
      Częstochowa to nie tylko miasto dla pielgrzymów. Mieszkańcy też mają swoje potrzeby i mądra władza to powinna rozumieć.
      Twój młody wiek może być bardzo przydatny dla zmian w Radzie Miasta, która wreszcice powinna się zająć sprawami ważniejszymi niż np. zakazywanie psom szczekać, jak to bywało w poprzedniej kadencji.
      Może wreszcie zacznie się dziać w Częstochowie coś pozytywnego. Mamy na to szansę, szkoda byłoby ją zmarnować.
      • Gość: Jerzyk Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:48
        Jeśli szczekają psy łańcuchowe Władimira P. to sprawa nie jest błaha.
        • Gość: powiec Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:17
          Trzymaj sie Jacek, na razie jesteś naszym najjasniejszym punktem. Liczę na pozostalych radnych.W tym na Pana przewodniczącego,który jest coś słaby w krytyce sobiepaństwa prezydenta, a na niego najbardziej liczylem. Trzymajcie sie POwcy- powiec
          • Gość: Obsesek Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:14
            Jak ktoś bardzo lubi pomiki to niech sobie je trzyma w mieszkanku w bloku lub w
            domku.Tam można w zupełnej ciszy kontemplować w cztery oczy:))
            • Gość: mrt Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:35
              No to Jacek dał czadu, i oby tak dalej. Brawo Jaco!!!
              • Gość: Elektric Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.158.inds.pl 30.12.06, 11:40
                Z zaciekawieniem czytam Wasze wypowiedzi... czytam i czekam aż ktokolwiek z Was
                dojdzie do jedynego słusznego wniosku- ABY zrobić coś dobrego dla Naszego
                miasta potrzebna jest ZGODA!!! Sam Wrona czy sam Krawczyk niczego dla Nas nie
                zrobią!!! W "normalnych" miastach dawno to zrozumieli. Tylko pełna współpraca
                pomiędzy Prezydentem a Radą Miasta może przynieść oczekiwane rezultaty!
                Tymczasem Wy nawołujecie do buntu... do wojny "brawo Jacek" , "precz z Wroną"..
                Wrona ma wizję Naszego miasta- czy zgodną z Naszymi oczekiwaniami nie wiem.
                Wiem że efekty tej wizji widać choćby w Alejach ! (ratusz, Popówka, 3aleja itd)
                Może miast walczyć o to kto ma rację i kto ma lepszą wizję, należy rozmawiac i
                spróbować pogodzić swoje stanowiska???
                Znam Pana Prezydenta, znam również Jacka. Wiem że stać Ich na kompromisy.
                Potrafią słuchać i wyciągać prawidłowe wnioski, ale nie w atmosferze "walki"!
                Pytanie czy stać na kompromis pozostałą część RM...
                I jeszcze jedno- pomniki są ważne! Pamięć jest ważna! Zarówno o JPII jak i o
                Żołnierzach AK! Osobiście uważam iż należy oddać Im cześć stawiając pomnik -
                tyle że nie teraz... pozdrawiam.
                • Gość: taaa jasne Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:16
                  Jak za każdym rogiem ma stać pomnik to ja dziękuję. Mamy się cofnąć do
                  socrealizmu?
                • adrian_borys Re: Panie Radny Krawczyk 30.12.06, 12:18
                  wszystko pięknie i wspaniale ale kompromis nie polega na stawianiu na swoim. O
                  tym, że obecny prezydent nie wie co to kompromis przekonaliśmy się wiele razy.
                  Nie chce dzielić się władzą, niepotrzebne mu koalicje, przyzwyczaił się że
                  rządzi samodzielnie, tak jak chce. Na szczęście (dla nas wszystkich) te czasy
                  już nigdy nie wrócą. Jeśli prezydent jeszcze do tego nie doszedł to ma problem.

O tym, że działa na pokaz również pokazał nam nie raz. Woli pomniki od
                  kombatantów. Próbuje wmówić nam, że jeśli ktoś nie chce pomników to nie szanuje
                  kombatantów. Większej bzdury dawno nie słyszałem. Kombatanci walczyli o to,
                  żeby żyło się nam lepiej w naszym kraju a nie dla pomników. Dokończmy ich
                  starania (choć w inny sposób). Z tego na penwo będą bardziej zadowoleni.

Podwyżki dla urzędników. Szanuje pracę urzędników, ale bez przesady. Dla
                  prezydenta te podwyżki są bardzo ważne bo każdy urzędnik i jego rodzina to po
                  prostu głosy. Ileż to się nasłuchałem o niekompetentych osobach na
                  stanowiskach, które są prezydentowi "wdzięczne do końca życia". A mieszkańcy na
                  tym tracą.

STOP dla myślenia: kompromis tak ale tylko na moich warunkach.

pozdrawiam
                • Gość: smerf Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.realestate.net.pl 30.12.06, 12:32
                  Jeśli "Wiem że efekty tej wizji widać choćby w Alejach ! (ratusz, Popówka,
                  3aleja itd)" to ja dziękuje. To był wstyd, że mimo tylu lat te obiekty
                  wygładały jak wygłądały. Zapomniała(e)ś -Elektric- dodać wizje w postaci "placu
                  Balcerowicza" i kilku innych podobnych wizjonerskich tworów które swego czasu
                  uwiecznił Ulisses na swoich zdjęciach. Wizja to patrzenie w przyszłość, Czy
                  pomnikiem nie może porządnie wykonana ulica, z której będa korzystac wszyscy?
                  Wszak w kraju rocznie powstaje wiele pomników z tablicami ku pamięci Unii
                  Eropejskiej a służącym potrzebom ludzi.
                  • Gość: szpec Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.ray.net 30.12.06, 12:58
                    Tadziu, z calym szacunkiem do AK - ale po co nam kolejny pomnik?
                    Lepiej ta kase przeznaczyc dla ludzi, dla dzieci, dla sportu!
                    Niech ta dziur a wkoncu sie rozwija!
                    Brawo Jacek - pokaz wszystkim ze juz czas na mlodych!
                  • Gość: xx Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.icis.pcz.pl 30.12.06, 16:32
                    Prawda jest taka ze wreszcie Czestochowa zaczyna wygladac normalnie - jeszcze
                    wiele lat prac jest potzrebnych, ale kierunek jest widoczny - wierze w nasza
                    Czestochowe :)
      • Gość: xx Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.icis.pcz.pl 30.12.06, 16:37
        Czestochowa juz dawno nie jest miastem dla pielgrzymow - niekiedy wrecz szkoda
        ze nie jest - sprobujcie kupic w ksiegarni porzadny album o Jasnej Gorze -
        czeka Was gorzkie rozczarowanie.
        Niekiedy mam wrazenie ze mieszkancy Czestochowa nie potrafia schylic sie po
        pieniadze.
      • Gość: xx Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.icis.pcz.pl 30.12.06, 16:43
        O tym czy nam mlodziez zostanie w Czestochowie zadecyduja glownie inwestycje i
        to czy pojawia sie dobre miejsca pracy. Takze rozwoj szkolnictwa wyzszego,
        rozrywki, kultury, oferty sportowej.

Drobne rzeczy tez sa wazne - mamy w Czestochowie ohydny zwyczaj karmienia
        golebi poprzez wysypwanie resztek jedzenia w miejscach publicznych - jak na
        wiejskim klepisku, tyle ze u nas w centrum miasta.

Z tym sie wiaze nasze "zamilowanie" do smieci, a niekiedy wrecz brudu.

Czysta Czestochowa jest piekna. Niestety rzadko taka czysta bywa :((
        • Gość: Wlodek drobne rzeczy IP: *.vf.shawcable.net 30.12.06, 20:03

Gość portalu: xx napisał(a):

> O tym czy nam mlodziez zostanie w Czestochowie zadecyduja glownie inwestycje
          i to czy pojawia sie dobre miejsca pracy. Takze rozwoj szkolnictwa wyzszego,
          > rozrywki, kultury, oferty sportowej.
          >
          Prawdziwe i nie podlegajace dyskusji.

> Drobne rzeczy tez sa wazne - mamy w Czestochowie ohydny zwyczaj karmienia
          > golebi poprzez wysypwanie resztek jedzenia w miejscach publicznych - jak na
          > wiejskim klepisku, tyle ze u nas w centrum miasta.
          >
          xx-ie! Sie boj bogow! Toz nie gdzie indziej niz w Krakowie takie zwyczaje
          panuja. A "klepisko' nazywa sie tam "rynek" :))))

> Z tym sie wiaze nasze "zamilowanie" do smieci, a niekiedy wrecz brudu.
          > Czysta Czestochowa jest piekna. Niestety rzadko taka czysta bywa :((

Milo mi powitac Cie w klubie podobnie patrzacych.
          Zyczmy sobie wzajem, zebysmy w nowym roku mieli powody do ...rozwiazania klubu
          kontestujacych czystosc miasta.
          Z tym, ze owa czystosc po rowno zalezy od dzialnosci wladz i mieszkancow.

Najlepszego W Nowym Roku!
          • Gość: klient Stowarzyszenie patrzących podobnie :) IP: *.apus-net.pl 30.12.06, 20:44
            >mamy w Czestochowie ohydny zwyczaj karmienia golebi poprzez wysypwanie resztek jedzenia w miejscach publicznych - jak na wiejskim klepisku, tyle ze u nas w centrum miasta.
            > >
            > xx-ie! Sie boj bogow! Toz nie gdzie indziej niz w Krakowie takie zwyczaje
            > panuja. A "klepisko' nazywa sie tam "rynek" :))))

Sądzę, że XX miał na myśli sytuację podobną do zaobserwowanej przeze mnie na Skwerze Solidarności. Staruszek dla biednych gołębi wyniósł karmę w misce. Literalnie posadził na trawniku kupę zmoczonego chleba wymieszanego z obierzynami.
            Trochę "nie teges", nie uważasz Waszmość? :)

pozdrawiam
            klient
        • Gość: Sraczka słowami Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:21
          i nic więcej
    • Gość: dośc pomników Re: Panie Radny Krawczyk IP: 217.153.246.* 31.12.06, 10:40
      ma rację. Młody a konkretny
      • Gość: aa Re: Panie Radny Krawczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:25
        Gó..a prawda, młody i głupi, porywczy i niewychowany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka