Dodaj do ulubionych

Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas polecam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:12
Zaczęło się od problemów z miejscem do siedzenia. Wszystkie duże stoliki były
zajęte. Przy jednym z takich stolików dla 6 osób, siedział chłopak z
dziewczyną i czekał na realizację swojego zamówienia (stolik był pusty).
Spytaliśmy grzecznie czy nie byłoby wielkim problemem, aby zamienili się z
nami na miejsca, albowiem jest nas 6 osób, a siedziby przy stoliku dla 3 osób.
Niestety okazało się to być zbyt wielkim problemem dla tych ludzi. (Teraz
rozumiem dlaczego np. w SFINXIE zawsze jest kartka w ruchliwe dni przy
stolikach wieloosobowych). Złożyliśmy zamówienie. Udało się zając miejsce
wygodne i odpowiednie. Radośni i pełni satysfakcji czekamy na pizze .... 20
min 30 min kelnerka, przynosi pierwszą pizze, czekamy dalej 40 min ..... 50
min .... Ludzie, którzy złożyli zamówienie po nas kończą już jeść. Grzecznie
pytam czy coś się stało, bo już jesteśmy bardzo głodni, jako odpowiedź
usłyszałem od pani cyt:"że ja tu jestem tylko kelnerką i nie wiem ..."
Zamurowało mnie, ale po chwili słyszę odpowiedź że jeszcze 2 góra 3 min. PO
jakimś czasie zjawia się kelnerka stawiając "pizze" na stole i pyta, czy
lubimy przypalone brzegi. Kolejny szok albowiem pizza była cała spalona od
spodu tj. czarna. Podziękowałem i poprosiłem o kolejną na wynos. Dodatkowo
okropnym przejawem braku zachowania było to, że do osób siedzących przy
stoliku obok non stop nowi klienci widząc, że przy 2 osobowym stoliku siedzi 3
osób (małe dziecko) przepychali się na siłę, pomimo tego, że po przeciwnej
stronie jest zupełnie swobodne przejście.

BYŁEM W DA GRASSO DWA RAZY ....
PIERWSZY ... I .... OSTATNI RAZ
Obserwuj wątek
    • Gość: Paolo Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: 89.174.23.* 30.12.06, 21:01
      hahaha niezle:D
      • Gość: daiva Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.253.inds.pl 30.12.06, 22:21
        pizza jest pycha ale pomimo tego nie chodze juz tam z powodu dziwnego (niekulturalnego)zachowania pracownikow i ludzi tam przychodzacych,jest malo miejsca,ze wszystkiego robią łaske,skoro zostawiam tam pieniadze zaluguje na dobra obsluge.dlatego zmienilam lokal,pizza troche gorsza w smaku ale obsluga sie stara ,miejsca zawsze starczy,pizze mam za 15 minut,mopze zaplace pale przynajmniej sie nie zdenerwujere groszy wievcej
        • Gość: ds Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:53
          Także odniosłem wrażenie, że osoby pracujące w DaGrasso nie do końca dorosły do
          tego, aby pracować z konsumentem.

Moim zdaniem, jeśli będziesz wybierać się do tej pizzerii z nastawieniem na
          szybką i fachową obsługę zawiedziesz się. Pizza hmmm de gustigus non est
          disputandum, wolę jednak tą z Giovany k.szpitala na Parkitce od Włocha (BISMARCK
          polecam)

Moim zdaniem manager DaGrasso, jeśli jest, powinien zostać szybko zmieniony. Dla
          mnie to niedopuszczalne, aby goście "z jednego stołu" obsługiwani byli w
          odstępie 30 minutowym. To powinno zdyskwalifikować restaurację - w moim
          wykonaniu tak się stało. To smutne, aby w sobotni wieczór kelnerki nie było stać
          na to aby, przywitać i usadzić gości, nie wspomnę już o tym, że nie orientuje
          się w tym, jak spływają zamówienia, nie pomagają GIGANTYCZNIE wielkie numerki
          stolików, poprostu ludziom brak doświadczenia.

p.s. zgadnijcie jaki był czas oczekiwania na pizze na wynos zamawianą przez
          telefon ;))
          • Gość: Zielu Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:10
            W pełni popieram treść wątku, sam mogłem się o tym niedawno przekonać. Na
            pytanie ile się czeka na pizzę na wynos łaskawa pani kelner niechętnym głosem
            mruknęła, że godzinę jak dobrze pójdzie... Ze stolikami sprawa oczywista,
            pomijam osoby które przy nich siedziały :)
            • Gość: ds dobrze, że mają wieszak ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:17
              Zapomniałem dodać do mojego wpisu ciekawtki !!!

Istną paranoją jest BRAK WIESZAKÓW na okrycia wierzchnie w lokalu. Nie ma to jak
              "walające się" po krzesełkach i "ciorające" po podłodze kurtki i płaszcze. Istne
              mistrzostwo świata.

Faktem jest nie ma co dyskutować (jak wspomina mój przedmówca) na temat kultury
              niektórych gości, którzy za cel stawiają sobie odrywanie kogoś od jedzenia,
              pyskówkę słowną, po to aby, przejść właśnie tam gdzie jest najciaśniej w lokalu
              - ale to chyba niestety obraz nas samych, czyli społeczeństwa polskiego. Choć w
              tym miejscu widziałbym rolę dla obsługi lokalu, która grzecznie acz stanowczo
              zapanuje nad porządkiem w lokalu.

Jeszcze jedno mnie urzekło, to iż kelnerka niosąc pizze rozgląda się po sali w
              poszukiwaniu najbardziej znudzonego czekaniem gościa, albowiem nie ma zielonego
              pojęcia dla kogo serwuje danie.

MOJA RADA I NAUCZKA: OD DZIŚ PŁACĘ DOPIERO PO KONSUMPCJI, ABYM MIAŁ PRZEWAGĘ NAD
              DENNĄ OBSŁUGA LOKALU
              • Gość: ;] Re: dobrze, że mają wieszak ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:32
                ostatnio czekałam na pizze z Dg 3h .. lekka paranoja. Nie wiem czy mają tak DUŻO
                zamówień, czy czekają aż im ktoś 10 pizz zamówi żeby taniej dowóz był..

Pizza przypalona i zimna, dlatego wole zjeść w lokalu, bo z tymi na wynos wogóle
                sie nie starają.
                • Gość: ds Re: dobrze, że mają wieszak ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:43
                  Z moich dzisiejszych obserwacji wynika, iż przy pełnym obsadzeniu lokalu w
                  pierwszej kolejności obsługują zamówienia "na wynos" w myśl zasady - skoro
                  klient juz usiadł za stolikiem w lokalu to znaczy, że już zapłacił, co oznacza
                  że poczeka ile mu się karze, przecież nie wyjdzie i nie straci pieniędzy

Przed wizytą w DG telefonowałem i dowiedziałem się, iż będę czekać na pizze 3,5
                  godz (piękna sprawa, aż miałem sobie ochotę zamówić ją na przyszły tydzień).
                  Faktem jest, iż tak długi czas oczekiwania ma zagwarantować min. 2 zamówienia w
                  jednym kierunku, aby nie robić zbędnych przebiegów.

Dziwię się, że był tam dziś komplet - niestety jak narazie moje przypuszczenia
                  co do jakości obsługi potwierdzają inni forumowicze. Dodam, iż byłem urzeczony
                  tym, że nie zdążyłem założyć kurtki, a już sprytna pani kelnerka, która nie była
                  zorientowana w zamówieniach, przeciskała się między nami i wycierałą stolik, dla
                  kolejnych gości - super się poczułem lepiej jak w McD.

p.s. Pytanko w jakim czasie od produkcji można spożywać bezpiecznie sosy
                  serwowane przez DaGrasso;)) - czekam na prawidłowe odpowiedzi, ciekawe czy sami
                  pracownicy przestrzegają tej zasady serwując je klientom, którą sami wyznaczyli
            • Gość: PaVeLo Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:44
              Daliby se sianka z tym burdelem powinni go zamknac i zdezynfekowac bo juz przy
              wejsciu mozna ocenic co sie dzieje w srodku pozdrowki all
              • Gość: ds faktycznie wentylacja "pod psem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:46
                Faktycznie wyziewy kuchenne, choć pochodzące od jedzenia, które za kilkadziesiąt
                minut trafia na stół, nie należą do umilających spędzany czas w DaGrasso. Zerowa
                wentylacja, nie mam pojęcia, jak to się stało, że lokal został odebrany i
                przeznaczony do obsługi konsumentów w branży spożywczej.
              • Gość: Zielu Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:52
                ds sam miałem zrobić o tym wątek, ale widocznie ktoś był szybszy i bardziej
                wkurzony :D
                • Gość: ds mamy do tego prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:07
                  Moim zdaniem, jako konsumenci, mamy pełne prawo a nawet obowiązek, do wypowiedzi
                  swoich spostrzeżeń pod adresem takich "lokali".

Nie odnajduję grupy docelowej gości DaGrasso, którym odpowiadać może obsługa i
                  sam lokal - więc nie wiem czemu taki lokal jeszcze istnieje.

Przykre jest to, że cała uwaga skupia się na tym co złe a nie na meritum sprawy
                  czyli na pizzy. Jednak nie wiem jaka musiałaby być ta pizza, abym zapomniał o tym:

- że obsługa lokalu nie potrafi zapanować nad porzadkiem w lokalu,

- że kelnerki nie potrafią odpowiednio przyporządkować gości wg, liczebności do
                  stolików,

- że kelnerki nie potrafią usadzić pary z małym dzieckiem w takim miejscu, aby
                  co drugi nowy gość lokalowy nie wchodził, im w talerz, Tak mnie to irytowało, że
                  sam poirytowany tą sytuacją rzuciłem kilka uwag do natrętnych "przechodni",
                  którzy odrywali co rusz młodą kobietę od posiłku przepychając jej się nad głową

- że obsługa nie ma zielonego pojęcia, kto i co zamówił, oraz kiedy, nie
                  pomagają nawet gigantyczne szablonu z numerami zamówień, nomen omen część z nich
                  połamana, i obdrapana, chyba przez gości którzy zirytowani czekaniem
                  wyładowywali swoją złość na tych numerkach

- że nie serwują dań jednocześnie dla gości, którzy siedzą w lokalu przy jednym
                  stoliku np. mąż cieszy się z pizzy, a żona z dziećmi czekają 40 minut na swoją
                  porcję, po tym, jak mąż spokojnie skończył konsumpcję,

- że w pierwszej kolejności przy pełnym lokalu obsługiwani są goście z
                  zamówieniami na wynos,

- że brak jest miejsca na pozostawienie garderoby wierzchniej,

- że czas oczekiwania to 50 minut,

- że trafia w ogóle na stół klienta pizza z pytaniem kelnerki "Czy lubią państwo
                  lekko spalone brzegi" i pozostawia smakowity kąsek na stole odchodząc z
                  uśmiechem na twarzy,

- że po wizycie w DaGrasso ubrania nadają się do pralni, z uwagi na zerową
                  wentylację w lokalu

nie wiem co pominąłem, ale zapewne to dopiszecie

• obserwator1982 Re: mamy do tego prawo 31.12.06, 11:45
                    Witam
                    > - że kelnerki nie potrafią odpowiednio przyporządkować gości wg, liczebności do
                    > stolików,
                    -to nie jest restauracja , ze jest osoba do witania gosci i proponowania
                    odpowiedniego stolika pod wzgledem ilosci miejsc
                    > - że brak jest miejsca na pozostawienie garderoby wierzchniej,
                    -popatrz , iz w Cinema City rowniez nie ma takiego miejsca , czy jest jakas
                    pizzeria w Czestochowie majaca szatnie lub cos w tym stylu?
                    > - że po wizycie w DaGrasso ubrania nadają się do pralni, z uwagi na zerową
                    > wentylację w lokalu
                    -idac do Pabu czy na Disco rowniez ubrania nadaja sie do pralni

dziwie sie , ze tak wszyscy pisza negatywnie o tym lokalu a on wciaz ma tak duzo
                    klientow
                    ja zamawiajac pizze na wynos robie to w ten sposob , ze dzwonie i sam sobe jade
                    po pizze i mam ja za okolo 20min
                    jest bardzo duzo racji , ze sa tam osoby malo uprzejme ale to juz chyba problem
                    wlasciciela bo traci klientow
                • Gość: PaVeLo Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:19
                  Trzeba zaczac od tego czy mowa o da grasso na BC bo jesli nie to informuje ze
                  tam jest dokladnie tak
                  • Gość: Zielu Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:21
                    Taborety i kaleki z alternatywy przybijają do da grasso żeby pokazać jakie to
                    oni pozytywne towarzystwo, podczas gdy po twarzach widać gdzie byli przed chwilą...
                    • Gość: PaVeLo Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:22
                      o Rafal widze ze na rekord postow postawiles temat :P
                      • Gość: Zielu Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:23
                        =]
                        • Gość: ds Da*Grasso - na Rakowie o tym mowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:28
                          Jak jest na BC nie wiem, ale i też nie dowiem się już tego ;) totalnie mnie to
                          nie interesuje, jeśli to sieć to należ spodziewać się analogii.

• Gość: PaVeLo Re: Da*Grasso - na Rakowie o tym mowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:30
                            Na Rakowie mowisz? trzeba bedzie powiadomic pewna osobe i zalatwic sprawe :D
                            OnLy CKM!!
                            • Gość: ds a cóż to za "pewna osoba" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 10:19
                              Ciekaw jestem, bo jeśli będzie potrafić z tym zrobić ład to nie ma na co czekać.

• Gość: marcin_r Re: a cóż to za "pewna osoba" IP: *.21.pl 31.12.06, 10:37
                                Na Rakowie jest tak samo ? Chodziłem na razie tylko na BC i tam jest tak jak
                                opisujecie. Zawsze byłem lekko wcięty przychodząc tam i może dlatego czas mi się
                                tak nie dłużył :)
                        • Gość: Krix Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:17
                          www.pizzolinia.pl polecam
                          • Gość: gość Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:54
                            Czy z ta stroną jest wszystko ok???
                            www.pizzolinia.pl bo ja nie moge nigdzie tam nic otworzyć?????
                            Proszę o rady
                            • Gość: Krix Re: Da*Grasso - jeśli chcesz stracić swój czas po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:00
                              jak nie mozesz nic otworzyc na stronie tzn ze pizzeria jest nieczynna... sa
                              pokazane godziny otwarcia. strona sama w sobie jest sprawna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka