major.ahmed 17.01.07, 20:04 Ćwiczymy wyobraźnię z Gazetą Wyborczą! (gdzie wizualizacje?????) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateusz_czewa Parking na dachu Merkurego 17.01.07, 21:07 Pewnie ten dwupoziomowy sklep to H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ele Gancki Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:24 Najpiękniejsza część miasta, to rozumiem - Plac Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czewa Re: Parking na dachu Merkurego 17.01.07, 21:27 ojj... Ele, Ele :P Czepiasz się wszystkiego. Widocznie coś źle zrozumiałeś, to przeczytaj jeszcze raz i tak do skutku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ele Gancki Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:13 Przeczytałem dobrze Panie Mateuszu. Jednak autor artykułu nie precyzuje o jakie miejsce chodzi, więc domniemywam, że o słynny balcerowiczowski deptak handlowy, jako miejsce sąsiednie z galerią. Kłaniam się. Ele Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Parking na dachu Merkurego 17.01.07, 21:27 tutaj są wizualizacje zewnętrzne www.polimeni.com/main/poland/indexP.html ciekaw jestem co zrobi seka, shott itd gdy pojawi sie nowy merkury i galeria na warcie - nie za duzo ch jak na to miasto? aczkolwiek mnie to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_czewa Re: Parking na dachu Merkurego 17.01.07, 21:30 Jeżeli markowe sklepy się stamtąd wyniosą, to w ich miejsce na pewno wejdą obecni najemcy Merkurego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Wygląda nieźle IP: *.prenet.pl 18.01.07, 00:55 Jeżeli tak będzie to wyglądało to extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 08:27 drogi henryczek-czewa każdy kto był w ch w jakimkolwiek innym mieście wie że Seka to przypomina raczej Dom Centrum ubrania z Ptaka ze 100% marżą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.range81-151.btcentralplus.com 17.01.07, 23:35 właśnie udało mi się wejść na stronę firmy. Bardzo cieszę się, że będzie nowa galeria, nowe miejsca pracy. Mam tylko jedno pytanie, dlaczego budynek podobny jest do Schotta, szyby...szyby i parę płyt!!! Dlaczego zewnętrzna elewacja tak różni się od budynku banku? Przecież to jest centrum!!!A tu wielki misz masz. Za ileś-tam lat uznamy budynek ten (jak i Schotta)za pomyłkę budowlaną psującą estetykę miasta. Może to tylko moje narzekanie, ale...powstanie puszka naprzeciw kamienicy na roku Kosciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicikici Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 23:58 Mało kto wie a juz redaktorzy GW na pewno, że jest juz chetny na trzecia galerie w Czwie. ciekawe dlaczego chca u nas budowac az tyle galerii:-) moze dlatego że jestesmy atrakcyjni? strzelajcie gdzie ma p[owstac 3-cia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.uni.lodz.pl 18.01.07, 00:09 browar na ogrodowej ma byc mała galeria chyba a oprócz galerii w naszym miescie przydały by sie boiska aqua park sztuczny stok tereny rekreacyjne zoo wesołe miasteczko i jakies parki lotnisko nocna komunikacja dobre drogi i porzadna infrastruktura rozrwyki duze kluby duze firmy duze dyskoteki nie i duzo porzadnych bankow inwetorow jakies centrum badawcze i dużo mamy terenów wolnych i jak najwiecej miejsc pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.pcz.pl 18.01.07, 00:49 Jesli to bedzie cos innego niż szpecacy Merkury to chyba nikt nie bedzie miał nic przeciwko! www.3dwhite.pl/?click=a9170483f3be82ab1dc3427e605e144d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 02:39 Startujcie z ta budowa!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kych-projektant Parking na dachu Merkurego IP: 80.51.222.* 18.01.07, 07:22 Pewnie znowu jakiś projektant od siedmiu bolesci "odchudzi" konstrukcje i wszystki samochody z 2-go i 3-go pietra spier...ą się pewnego dnia na klientów. Ach, Ci debilni projektanci na usługach debilnych inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotka Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 11:37 otóż to , zgadzam się z kych-projektantem w 100% - o ile dobrze kojazę to we wszystkich galeriach parkingi są podziemne, ewentualnie jeżeli jets parking kilku poziomowy to znajduje sie on w bocznej części ale na pewno nie nad częścia handlową!!!!! ale moze ja się nie znam........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.prenet.pl 18.01.07, 11:50 Mało w takim razie widzieliście w zyciu. A poza tym, gdyby parkingi miały się walić na łeb ludziom, to nikt nie budowałby pietrowycjh parkingów na świecie, które są standardem w krajach gdzie jest duża liczba aut. Pozxa tym jeszcze spójrzcie na plany ustytuwania tych parkingów, a potem gdakajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Axel Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:39 Daj spokój z kim rozmawiasz, przecież te "żółtodzioby medalikarskie" wiedzą lepiej zawsze i wszysto oraz wszystkich będą krytykować. Najpierw trzeba im zafundować wyjazd lub objazd zagraniczny, niech zobaczą jak żyja ludzie na świecie a potem jak wrócą to ich spytamy, na poczatek proponuje Tajlandię, Honkong, Singapur, Nowa Zelandię i Australię. Druga tura bliżej Ameryk i Europy a zapomniałem i koniecznie Japonia (to państwo może nas wiele nauczyć, a co ważne w czasie trzęsienia ziemi wysokie budynki handlowo garażowe tylko sie lekko przechylają, nie ulegaja zniszczeniu, a tak na marginesie, garaże w Japoni sa na 10 pietrze). Podróże kształcą wiec do dzieła, a co oczy zobaczą tego nikt wam nie zabierze,po takiej bogatej lekcji kultury i sztuki, geografii, historii, ekonomi, marketingu, po powrocie jest inne spokrzenie na świat. Życze powodzenia Aleje w Czestochowie to powinna btc PEREŁKA na skalę Europy a nawet Świata:::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazebo Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:48 Gość portalu: do Axel napisał(a): > Aleje w Czestochowie to powinna btc PEREŁKA na skalę > Europy a nawet Świata:::))) tylko , że galeria w proponowanym kształcie raczej się do tego nie przyczyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazon Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.czestochowa.agora.pl 18.01.07, 12:29 W Galerii łódzkiej parkingi są podziemne ora zna dachu. To normalna praktyka, wszystko zalezy od sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 07:31 Jak masz ochotę na wizje to na ul. Kilińskiego jest wróżka i wiedźmin... (",) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brajn Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:28 j.w.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyj Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:45 Kupa gówna będzie stała i tyle. Powracamy do dawnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.01.07, 15:20 Zgadzam się - Aleje powinny być perelką, ale jeśli ktoś tweirdzi, że ta galeria (chodzi mi o jej zewnętrzny wygląd) wpisuje się w ich ksztalt, to ja czegoś nie roumiem. To będzie Shott II - czy nikt tego nie widzi? Ja wiem, że wszyscy mają dość Merkurego, ale jaki sens ma realizowanie pierwszego z brzegu projektu, który już na tych wizualizacjach wygląda jak sprzed dobrych paru lat. Szanujmy to, co mamy, starajmy się, aby nasze miasto czymś się wyróżnialo, bylo wyjątkowe. W Częstochowie nie powinno już być miejsca na przeciętne, nijakie projekty, bo już ich mamy wystarczajaco dużo. Chyba, że już zawsze chcemy pozostać na pozycji miasta-średniaka, z nigdy nie zrealizowanymi aspiracjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alator Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:24 najgorsze jest to, że klamka już zapadła i to "cudo" zostanie jednak wybudowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamka Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:21 Warto tą samą klamką piepznąć w głowę tym , którzy zadecydowali, że takie coś może u nas stanąć. Oby im, ich członki odmówiły posłuszeństwa i nigdy nie mogły stanąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.icis.pcz.pl 18.01.07, 19:35 Bardzo dobrze ze zostanie wybudowane - na miejscu tego "syfu" ktory mamy obecnie powstanie wreszcie cos cywilizowanego, czego nie bedziemy sie wstydzic. Tak jak chociazby ta balustrada na moscie. W Alejach skoncentrowac sie zas trzeba na rewitalizacji tych prywatnych kamienic ktore tam sa bo z tym nie jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazebo Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:11 w tak reprezentacyjnym miejscu powinien stanąć budynek WYBITNY pod względem architektonicznym, a nie co najwyżej zadowalający, przecież ten obiekt będzie stanowił o wyglądzie tej częsci Alej przez wiele lat, dlaczego nie można wybudować czegoś co będzie zachwycało nawet po 100 latach, jak niektóre kamienice w mieście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.icis.pcz.pl 18.01.07, 20:30 To buduje prywatny inwestor - to jego prywatna kasa. Budynek bedzie, przy wszystkich kontrowersjach, powyzej sredniej tego co jest w Alejach, w miejscu gdzie do tej pory jest straszny "syf" i wielki wstyd dla miasta. Ma szanse zapoczatkowac przebudowe calego zaplecza, gdzie w ogole jest "syf" do kwadratu. Nikt inny w Czestochowie - ani miasto, ani prywatny Czestochowski inwestor, tego nie zrobi. Poza tym taki przyplyw kapitalu to bedzie wyrazny znak dla innych - tak sie dzialo i dzieje w innych miastach. Inni tez to trenowali i dobrze na tym wyszli. Tam tez nie powstawaly obiekty wybitne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazebo Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:47 Gość portalu: xx napisał(a): > To buduje prywatny inwestor - to jego prywatna kasa. miasto nie musi godzić się na każdy projekt, zwłaszcza w takim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywiście gazebo Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:48 Ale należy mieć rozsądek i rozum, ci panowie nie mają ani jednego ani drugiego, To tak, jak byś mówił do owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kogo mówisz ? Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:44 To bez sensu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Jest XXI wiek a ty chcesz stawiac kamienice? IP: *.prenet.pl 19.01.07, 11:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakie kamienice ? Re: Jest XXI wiek a ty chcesz stawiac kamienice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:20 Co ty pleciesz ? Mowa o unikaniu prymitywizmu architektonicznego. Musi być współczesna architektura, ale nie kicz tam jakiś. Projekt jest beznadziejno-brzydki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta balustrada ?? Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:43 Jest brzydka, jak i Pan, panie "xx"-sie. Jest zbyt wysoka, czego nie można powiedzieć o panu, jest wprost bezsensu, bo nieproporcjonalna. Zrobiona wbrew wszelkiemu pojęciu estetyki, formy i harmonii. Bez gustu, smaku i jeszcze, jak tam sobie pan chce. Jesteście naprawdę tacy....do d...y, jeśli chodzi o piękno , formę , kulturę /nie mowa tu o słownictwie moim, znów będziesz mi pan wytykał/. Chodzi jedynie o to, iż naprawdę, wolałbym, abyście się zajmowali jedynie, np. budowaniem maszyn, a nie estetyką miasta. Nigdzie nie byliście , świata nie widzieliście, żadnej nauki nie pobieraliście, więc, wynocha z tematów na których nie macie zielonego pojęcia. Pa, bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miało być Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:47 " w których", oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.icis.pcz.pl 18.01.07, 21:54 Ja sie nie zajmuja budowaniem itd. Jestem zwyklym mieszkancem, ktory zna to miasto dobrze, ale tez duzo jezdzi po Polsce czy Europie. Oczy rowniez mam - ta balustrada zmienila ten maly fragment miasta zdecydowanie in plus - gdyby tylko ludzie nie rzucali smieci na tory byloby tam swiatowo. A Internet jest medium demokratycznym - na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A nic nie ujrzałeś Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:56 na tym Zachodzie, czy nawet Wschodzie. Byłeś tam najwyżej 10 razy, nie zawracaj dupy i mąć ludziom wykształconym w umysłach, boś naprawdę nie jesteś nic wart w swoich "kontemplacyjacch", d....u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostro i prawdziwie Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.uv.vitusbering.dk 19.01.07, 12:43 Wybacz xx ale Twoje zamilowanie do tego projektu zupelnie psuje mi opinie na Twoj temat (z gory przepraszam za zlosliwosci, ale strasznie nieznosze jak mi ktos miasto paskudzi takimi budynkami): Gość portalu: xx napisał(a): > Ja sie nie zajmuja budowaniem itd. i dobrze, bo sie raczej nie nadajesz jesli Ci sie cos takiego podoba, inna sprawa, ze mam tez pewne watpliwosci co do kompetencji architekta kory to cos projektowal >Jestem zwyklym mieszkancem, ktory zna to > miasto dobrze, i naprawde nie zauwazyles ze to cos nie pasuje w tym miejscu, nie jestem zwolennikiem pseudo kamieniczek, ale uwazam, ze obiekty architektoniczne powinny wyrazac wiekszy szacunek dla przestrzeni w ktorej sie znajduja >ale tez duzo jezdzi po Polsce czy Europie. bez zlosliwosci, ale podroze podobno ksztalca, a ja mam wrazenie ze gustu sobie nie wyrobiles >buduje prywatny inwestor - to jego prywatna kasa. po prostu swietnie ale za mojego zycia ktotkiego jeszcze naogladalem sie tyle architektonicznych zbrodni ze jak slysze takie slowa to mi sie nuz w kieszeni otwiera. Napewno jestes tez wielbicielem bud na placu balcerowicza, w koncu prywatny teren, prywatna kasa, wszelki syf dozwolony >w miejscu gdzie do tej pory jest straszny "syf" i wielki wstyd dla miasta. Podobno Merkury byl nowoczesny na swoje czasy, tylko jak sie o cos nie dba to ulega to "syfilizacji". Jakosci architektory nie mozna liczyc tym, ze teraz ktos bedzie w koncu "myl szyby". Architektura tego budynku jest przestazala o jakies 10 lat. >Ma szanse zapoczatkowac przebudowe calego zaplecza, gdzie w ogole >jest "syf" do kwadratu. Napewno mi nikt nie uwiezy ale uwazam ze 5 razy lepiej wygladalo by odemontowane (chocby biala farba) biurowe zaplecze obecnego merkurego niz to co zapropowano >Poza tym taki przyplyw kapitalu to bedzie wyrazny znak dla >innych - tak sie dzialo i dzieje w innych miastach. Jak juz cos robisz to rob to dobrze, zapewniam Cie ze jakby inwestor wlozyl minimum wiecej wysilku (kasy) w porzadny projekt, a miejskie wladze architektoniczne i konserwatorskie (Aleje sa chronione) przykladaly sie do swoich obowiazkow to swiat na pewno by sie nie zawalil >Inni tez to trenowali i >dobrze na tym wyszli. Tam tez nie powstawaly obiekty wybitne. Racja na poczatku lat '90 powstalo City Centrum ktore teraz jest wyburzane po wiezowiec autorstwa Daniela Libeskinda. Problem w tym, ze w przeciwienstwie do Ciebie nie ciesze sie perspektywa czekania 20-30lat az jakis inwestor zbuzy "ten syf" i postawi cos reprezentujacego przyzwoity poziom. Zauwaz ze to samo dzis mowisz o merkurym jeszcze raz przepraszam za zlosliwosc, ale poprostu uwazam ze moje miasto zasuguje na cos wartosciowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.icis.pcz.pl 19.01.07, 13:03 Kazdy ma prawo do wyglaszania wlasnych opinii i mam nadzieje ze odeszismy juz od czasow gdy za to ze ktos mial inne zdanie na jakis temat to byl wyklinany albo palony na stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaj ludzi Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:32 mądrych i wykształconych, nie upieraj się i nie bazuj na swoim brzydkim guście. "Kazdy ma prawo.." /twój cytat xx-sie/ - Ty do brzydoty -tak, ale moje miasto - nie. Oczym tu włściwie mowa ? To tak, jak ktoś sięurodził ciemnoskurym i udowadnia, że akurat tek kolor skury jest wzorcem cywilizowanego człowieka /lubię murzynów/. Krótko mówiąc "rożdionnyj pławat', letat' nie możet", należy się urdzić z poczuciem dobrego gustu, a potem jeszcze trochę się podkształcić. Ty "xx"-sie ani jednego ani drugiego nie posiadasz, a będziesz do upartego udowadniał,że np. Schott "wtapia się idealnie w architekturę miasta, a brak mu jedynie dobrych materiełów" . Przepraszam, ale to już choroba paranoinalna, "xx"-sie. Nic tobie nie dało życie, jak obserwuję. Ciekaw jestem jaki jesteś w jedzeniu ? Jak smakujesz i rozróżniasz to i inne jadło ? Bardzo jestem ciekaw jakie trunki zachwalasz ? A zresztą po-prawdze - wisi mi to ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miało być ciemno- Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:34 skórym, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.icis.pcz.pl 20.01.07, 14:10 Mnie interesuje tylko jedno - nie falszuj tego co pisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:55 podpisuje się pod tym co napisałeś obiema rencyma. no ale co zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schott II Re: Cz-wa Miasto pięknych komputerowych wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:19 W tym i bieda nasza, że pewni durnie twierdzą, że Schott wg nich jest jak najbardziej OK i wpisuje się w otoczenie budynków miasta.. Prosi się jedynie : O, mój Boże! Baranów ci u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin26 Parking na dachu Merkurego IP: *.man.czest.pl 18.01.07, 15:34 W tak dobrej lokalizacji powinno powstać coś lepszego... coś na styl galeri Manhattan w Gdańsku, moze miejsca nie jest tak dużo ale odpowiedni projekt załatwił by sprawe. Warto o tym pomyśleć... Częstochowie potrzebna jest galeria z prawdziwego zdażenia ...mamy trzy hipermarkety z czego jeden poza granicami miasta... ile to juz sie nasłuchałem, że w Częstochowie nie ma gdzie pochodzić po sklepach odzieżowych, Aleje to samo centrum - bardzo dobre miejsce na powstanie czegoś wiekszego niż projektuje firma Polimeni... miejmy nadzieje, że projekty jeszcze ulegną modyfikacji... wygląd według mnie nie za ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin26 Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.man.czest.pl 18.01.07, 15:54 Chce też dodać ze parking na 2 i 3 poziomie to chory pomysł... przecież można go wybudować na -3 i -2 poziomie na -1 sklep Leader (jak sie zdaje) na 0 1 2 sklepy sklepy i jeszcze raz sklepy a 3 restauracje itp. To moje skrócone zdanie na temat jak ta galeria powinna wyglądać, bo jak do tej pory (a plany już są prawie zatwierdzone kompletnie) to wyglada to beznadziejnie, czy firma Polimeni nie może się chwile zastanowić, przeanalizować potrzeby Częstochowian i możliwości tamtej lokalizacji? Polimeni - błagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.prenet.pl 19.01.07, 11:47 Chcesz zrobić trzy podziemne piętra na parkingi? Od razu widać jaką masz wyobraźnie. Kosztowałoby to chyba więcej niż zbudowanie od zera kolejnego budynku. Masz pojęcie co to znaczy zrobić trzy poziomy w dół (pod ziemią)?! Zajełoby to mnóstwo czasu, a i budynek musiałby zostać chyba zburzony, żeby pod nim kopać trzy piętra, bo by się inaczej zapadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co ten syf nie Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:38 zostanie wyburzony ? Łouuuuu...????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scott Parker Parking na dachu Merkurego IP: *.prenet.pl 18.01.07, 20:00 tak, tak na www.czestochowaforum.pl juz o tym rozmawialismy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Parking na dachu Merkurego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:37 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Parking na dachu Merkurego IP: 80.54.172.* 31.01.07, 08:50 mysle ze pomysl jest niezly Odpowiedz Link Zgłoś