Dodaj do ulubionych

Wnioski po meczu z Włochami

IP: 212.244.68.* 19.01.07, 08:47
Dlaczego w Polsce nie kładzie się nacisku na naukę mocnej zagrywki?
Przecież to jest najważniejszy element nowoczesnej siatkówki.Brak takiej
opcji u zawodnika to tak jakby zwodowy piłkarz nie potrafił kopać obiema
nogami.
A co do AZS jak narazie wyniki potwierdzają moje wcześniejsze zarzuty ,że
zwolnienie dwóch doświadczonych trenerów nie wyjdzie nam na dobre.Można było
zostwaić jednego z nich jako wsparcie dla Kanadyjczyka.Prezes Szewiński
zaczął bawić się w politykę zamiast zajmowac się klubem.Albo jedno albo
drugie panie prezesie!!!Brakuje nam lidera : Bilings wali w ciemno ile tylko
ma siły (niedługo porobi dziury w parkiecie ) a w końcówkach meczu dopada go
zmęczenie a szkoda bo gość ma potencjał, papiery na dobrego gracza i tą
niesamowitą werwę(liczyłem ,że kanadyjski trener będzie potrafił to
wykorzystać),Gierek nie ma wysokiej formy ,Szczerbaniuk jest cieniem
zawodnika ,którego pamiętam z przeszłości (brak zagrywki),Stelmach nie
potrafi wykorzystać naszych środkowych,.
Jedynie Wika to udany zakup.
Może wartoby było wrzucać do zespołu chłopaków z Norwida albo szukać jakiś
talentów przecież na tym kiedyś opierał się AZS.3 lata temu mieliśmy
najmłodszy i potencjalnie wydawało się przed sezonem najsłabszy skład w lidze
,najniższego rozgrywającego i brak jakiekolwiek nazwiska.
To był piękny sezon.....
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: *.prenet.pl 19.01.07, 09:02
      po pirwsze to nie jest trener kanadyjczyk tylko holender ajego usmiech irytuje
      i nie wnosi nic mobilizujacego na przerwach tyle.
      • Gość: gość Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: 80.48.49.* 19.01.07, 09:12
        zbieramy podpisy Stelmach do Nysy
        • Gość: kibic do Nysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:21
          "Gościu portalu" sam spadaj do Nysy. Odczepcie się od Stelmacha. Rok temu
          wieszaliście psy na Oczce i Woickim, o trenerach nie wspominając. Sami mądrale.
          Jutro siadać przed telewizorami i oglądać jak nasz AZS wygrywa z Olsztynem!
          Kibice...
        • Gość: /\ Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:03
          masz racje gościu nyski .... podsumowujac mamy dwa glowne błędy: Stelmach na
          parkiecie .... i serwis

Nie wiem czy ktoś juz spostrzegł , że Harry potrafi godzinami tylko mowić o tym
          jaki serw jest wazny w wspolczesnej siatce.... widać gadać potrafi tylko....
          Zyczymy rozumku :)
    • Gość: spieprzaj_dziadu1 Wnioski po meczu z Włochami IP: *.um.olsztyn.pl 19.01.07, 09:16
      Trzy lata temu mieliście dream team. Michał W., Grzesiek Sz. i Piotrek Gacek to
      przecież podstawowi gracze naszej srebrnej jedenastki. Nie wiem, jak to się
      stało, że mistrzem Polski została Skra.
      Teraz zapraszam do Olsztyna. Najpierw Skra, potem Jastrzębie, MOdena i teraz
      my.
      Przestańcie płakać, a zacznijcie w końcu grać.Potencjał bowiem wciąż macie
      ogromny. Nie wiem po co żeście wzięli A. Stelmacha. Paweł W. gra wspaniałą
      siatkówkę.
      Mam bilety na jutrzejszy mecz. Będzie się działo.
      • Gość: kibol Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:31
        To prawda mieliście "dream team" trzy lata temu, dwa lata temu też. Czegoś
        brakowało, może dobrego trenera, może dobrego rogrywającego. Teraz Cze-wa ma
        Stelmacha i Woickiego i coś wam się nie podoba. Nie rozumiem. Z taką paczką,
        jak teraz spokojnie możecie ugrać wszystko. To Bełchatów ma drużynę, gdzie
        wszystko opiera się na jednym zawodniku - Wlazłym, no i w miarę stabilnym
        Heikinnenie, poza tym: nierówny Igła i Gruszka i jeszcze bardziej nierówny
        Lewis, Stelmach, co mu sił brakuje, rozgrywacz, którego wszyscy czytają, a o
        reszcie szkoda gadać. A jednak się da. Powodzenia jutro w Olsztynie.
        • Gość: pak Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:06
          zamiast kupowac pseudo gwiazdy typu salmon mozna kupic dwoch mlodych
          brazylijczykow ....murillo to znany gosc ale o tych dwoch pozostalych to
          nieslyszalem a grali az milo...
          • Gość: warren Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: *.prio138.trustnet.pl 19.01.07, 15:21
            Jutro 3:0 z Olsztynem w plecy i niestety z kim mieliśmy przegrać to przegraliśmy.
            4 miejsce w lidze to wszystko na co stać tą drużynę.
            Stelmach vel Schemat do Nysy :D
            • Gość: boniek Re: Wnioski po meczu z Włochami IP: 212.87.244.* 19.01.07, 22:49
              panowie, przecież siatkarze to zbiór pedałów. zauważcie, że czy punkt dla nas,
              czy dla przeciwnika, oni sie macają po tyłkach.
              a te hejjjjoooouuu po każdej akcji to ku.rwa już posmiewisko do kwadratu.
              ps - dobrze że przegrali z włochami
        • ckm_ista Re: Wnioski po meczu z Włochami 20.01.07, 00:37
          sklad na papierze co prawda wyglada dobrze ale jednak wyniku poki co nie ma!.Wg
          mnie glowna tego przyczyna jest brak atmosfery w druzynie.Ostatnio wlasnie
          zaczalem obserwowac zachowania ("poza akcyjne"-poza gra) naszych
          zawodnikow.Bardzo mi sie podoba postawa Billingsa; niedosc ze super gra to
          jescze po kazdym ataku porzadnie ryknie!, do kazdego podleci, cieszy sie z
          kazdej akcji i w ten sposob zagrzewa druzyne.Podobnie Wika,chociaz moze nie jest
          tak impulsywny ale jednak bardzo zywiolowo reaguje na wydarzenia na boisku.Tez
          milo zaskoczyla mnie postawa Salmona, w jednym z meczy Gacek podbil efektowym
          padem 2 trudne pilki (Salmon wtedy stal w kwadracie dla rezerwowych).Przy
          pierwszej przerwie technicznej wlasnie Salmon jako jedyny z tego kwadratu
          wyskoczyl zeby przybic "piatke" Gackowi!Wlasnie taka postawa bardzo mi sie
          spodobala.Nie obraza sie ze nie jest w podstawowym skladzie tylko caly czas
          wspiera druzyne..Natomiast calkowitym nieporozumieniem jest dla mnie Stelmach i
          Szczerbaniuk..Nie chodzi mi o wartosc sportowa a tworzenie atmosfery.Dla
          przykladu: przerwa miedzy setami, trener chce przekazac druzynie
          wskazowki,wszyscy stoja przy lawce a Stelmach i Szczerbaniuk sobie pilke
          odbijaja..Dla mnie troche to nie zrozumiale...Niech poszczegolni zawodnicy sobie
          odpowiedza na pytanie.. "jestesmy druzyna czy nie"??????
    • Gość: kolo a propos dream teamu IP: *.prenet.pl 20.01.07, 22:27
      Coś wam się pomyliło ,że AZS 3 lata temu miał dream team przynajmniej przed
      sezonem na papierze.Ten "dream team " pokazał się dopiero wczasie sezonu.To była
      drużyna jeden za drugim stał jak mur.Zdobył wtedy brązowy medal po wygranej w
      Bełchatowie.Przed sezonem specjaliści wyrokowali że z Szymańskim i młodziutkim
      ale już niesamowitym Arkiem daleko nie zajedziemy .Na prezesie wieszano psy i
      atmosfera nie sprzyjała AZS-owi.Nasze inne gwiazdy odeszły bo nie otrzymały
      odpowiedniej kaski bądż tez chciały się rozwijać.NA szczęście młody skład złapał
      wiatr w żagle a świeżo upieczeni mistrzowie świata juniorów Winiar i Woicki
      stali się fundamentami sukcesu.SKŁAD :Jakub Oczko, Arkadiusz Gołaś, Radosław
      Panas, Grzegorz Szymański, Krzysztof Gierczyński, Wojciech Jurkiewicz, Andrzej
      Szewiński, Michał Winiarski, Grzegorz Kokociński
      Maciej Kordysz, Paweł Woicki, Marcin Kryś, Jacek Pić
      Pamiętam to świętowanie pod halą Polonią witaliśmy ich jakby zdobyli tytuł
      mistrzowski bo dla nas to byli mistrzowie:) NAsze Młode Wilki!!!

To była drużyna.Która swoją pracą zasłużyła na miano wspaniałej.To ten sezon
      ukazał wspaniałość Winiarskiego i aż żal było że Woicki nie ma z 10cm więcej.

Piękne czasy!
      A dziś pokonaliśmy Olsztyn!! Hmmm
      Superowo!Może moje czarne myśli się nie spełnią .Oby tak było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka