Dodaj do ulubionych

Parking Strzeżony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:12
Co sądzicie o osiedlowym parkingu strzeżonym?? uważacie ze to postrzelony
pomysł ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Luka s Re: Parking Strzeżony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:17
      Zaleze co to za osiedle?? w sumie coraz wiecej sie slyszy ze rąbią auta po
      czestochowie nie zalezenie od dzielnicy ! moze i jest to jakis pomysl ludzia
      chca spac spokojnie wiec czemu nie
      • Gość: ja Re: Parking Strzeżony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:37
        i najlepiej zadaszony...
    • Gość: klient dobry pomysł IP: *.apus-net.pl 25.01.07, 19:44
      Nie uważam, by to był postrzelony pomysł. Pomieszkując swego czasu na warszawskiej Pradze miałem coś takiego pod nosem. Z początku moi znajomi dziwili się po co oszczędzam 5 złotych za noc stawiając samochód pod oknem zamiast na parkingu. Z czasem przekonałem się do takiego rozwiazania.
      Co istotne parking był jakieś 300 metrów od bloku - służył wielu mieszkańcom. Wbrew pozorom przyjemniej wieczorem wysiąść z zakupami na ogrodzonym terenie wyjść i nie martwić się o autko. A jeszcze przyjemniej idąc rano po samochod odebrać od portiera szaszetkę z dokumentami, w roztargnieniu zostawioną na dachy samochodu :)) Jeszcze jedno co pamiętam, to ścisłą współprace stróża z Policją. - o czym zawczasu nie wiedziałem :)). Po pierwszej nocy czekało na mnie rano dwóch niebieskich panów, sprawdzili dokumenty samochodu. Byłbym zapomniał - wychodząć, zgłaszało się cieciowi czy autem będzie się wyjeżdżało w nocy i numer kontaktowy.
      Pomysł świetny, fakt że cena miesięcznie spora, ale uwzględniając pobliski wówczas Wołomin, Pruszkowy czy wreszcie szemrane towarzystwo "szefunu kup pan cegiełkie" - cena do przyjęcia.

pozdrawiam
      klient
      • Gość: on 27 Re: dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:18
        No to super ! że jednak sa osoby ktore tak potrafia sie wypowiedziec w tej
        sprawie :) dziekuje! mysle ze warto jednak sie w to zaglębic:) bo sam
        osobiscie wolałbym spac spokojnie, a teraz naprawde dzieją sie przerożne rzeczy
        na osiedlach . Pozdrawienia dla forumowiczów.
        • Gość: Konrad Re: dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:24
          Z tego co wiem w Czestochowie sa dwa takie parkingi jeden pod estakada na Aleji
          Pokoju ,a drugi gdzies na polnocy no i jak by na to nie patrzec to sa tam
          zawsze komplety aut.Mysle ze powinienes nad tym powaznie pomyslec co prawda
          majątku moze i nie zarobisz ale z glodu tez nie padniesz.Osobiscie jestem jak
          najbardziej za lepiej odzałowac powiedzmy miesiacznie 60 czy 70 zł na abonament
          parkingowy niz stracic oszczednosci lat a pozniej szukac wiatru w polu.
          • Gość: klient Re: dobry pomysł IP: *.apus-net.pl 25.01.07, 20:40
            Sądzę, że byłby to sposób na "ucywilizowanie" prawa dżungli panujacego obecnie na sypialnianych osiedlach. Nie bardzo tylko zrozumiałem czy zakładający post chce taki parking załozyć , czy z niego skorzystać ?:)))

Jeśli to pierwsze, to podpowiadam gratis:
            każdy koleś zostawiający auto na parkingu niech zostawia namiar telefoniczny - w razie właczającego się alarmu - ludzie z bloków Cię zjedzą - vide stracisz potencjalnych sojuszników i klientów :). A jeśli będziesz miał tego pecha, że ktoś w pobliżu wyjdzie z podobną inicjatywą....... polskie piekło :))

pozdrawiam
            klient
            • Gość: on 27 Re: dobry pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:48
              Zdecydowanie załozyć taki parking :)dlatego wlaśnie poddałem taki wątek chcąc
              sie zorientowac jak ludzie się zapatruja na takie coś:)
              • Gość: klient Re: dobry pomysł IP: *.apus-net.pl 25.01.07, 21:09
                a więc, powodzenia :)))
                Nie zapomnij tylko o ubezpieczeniu od odpowiedzialności cywilnej.
                A tak w ogóle to podpytaj prawnika jak zabezpieczyć swój interes, bo naciągaczy nie brakuje.

pozdrawiam
                klient
    • Gość: uszczypliwy Re: Parking Strzeżony IP: 213.76.167.* 25.01.07, 21:19
      Gdzie byś nie zrobił takiego parkingu, to klientów zawsze znajdziesz..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka