Dodaj do ulubionych

działki budowlane

• Gość: Wlasciciel Re: działki budowlane IP: *.zana.trustnet.pl 20.02.07, 18:13
      4300 m 2 na ul.Wirażowej okolo 36 m szeroka pasi komuś
      • Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:16
        Wirażowa ile?
        • Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:25
          Gdzie można się dowiedzieć coś na temat działek na Traugutta???
          • Gość: OLA Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 20.02.07, 18:58
            Gdzie mozna pytac????hmmm pytaj w aptece
            • Gość: DO OLI APTEKARKI Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:19
              Jeżeli nie Twój biznes to spadaj na inne forum (o tipsach, kolczykach itp....)
          • Gość: do zainteresowaneg Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:10
            Cena działek na traugutta jest w rubryce humorystycznej w Szpilkach.
          • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:24
            czesc tych dzialek sprzedaje biuro "ABC" - uzbrojenie pełne bez gazu, opłacone
            przyłącze energetyczne; część biuro Pana Sulczyńskiego (gdzieś w II Aleii, koło
            Bliklego) - z ubzrojeniem jest różnie, sytuacja prawna taka że czasem z drogą
            trzeba kupić, gorszy dojazd a ceny prawie takie same jak w ABC; poza tym jedź
            sobie tam, jest kilka tabliczek SPRZEDAM z numerem telefonu...
        • Gość: Wlasciciel Re: działki budowlane IP: *.zana.trustnet.pl 20.02.07, 19:05
          okolo 55 za metr
          • Gość: Wirażowa nr działk Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:20
            • Gość: olgierd Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:30
              co to taka cisza działkowicze, zaorali wam działki? do boju!!!
      • Gość: OLA Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 21.02.07, 07:51
        Wypalanki 4000 m media w działce całosc ogrodzona tel:507028282
        • Gość: ciekaw Re: działki budowlane IP: *.zana.trustnet.pl 21.02.07, 09:30
          ile z metr
    • Gość: zdecydowana Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:56
      Drodzy Forumowicze, coś niedużego na Stradomiu, może coś wiecie.....?
    • Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 18:17
      Znowu ktoś sobie zrobił jaja jak z działkami na Lisińcu. Jeżeli to prawda, to w
      którym miejscu na Wypalankach
      • Gość: Ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:01
        Pojawiło się ogłoszenie na forum, że na ul.Olsztyńskiej jest działka do
        sprzedania 700m2, może Forumowicze wiecie coś więcej?
    • Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:22
      Jak daleko jest z tych Trzepizurów (Trzepizur, jak to odmieniacie) do CZ-wy? Czy
      są tam jakieś media i pytanie podstawowe "Ile"?
      • Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:23
        Około 13km od Częstochowy
        • Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:24
          blachownia.republika.pl/plan-blachownia-00-c-trzepizury.htm
          • Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:28
            trzepizury.republika.pl/index_pliki/image005.jpg

tu jest dokładniejsza mapka dojazdu
            • Gość: do Beaty Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:32
              Dzięki za odpowiedź, napisz coś o mediach i ewent. cenie (plus, minus)????
              • Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:36
                To jest działka w obszarze zamieszkałym.Nie na odludziu. Okolica ładna,
                niedaleko lasek (nie groźny :) ) Woda, prąd w ulicy. Cene podam jak sie
                zorientuję - właśnie ustalam ile kosztuje metr w tych okolicach. Nie chce wiecej
                niż jest warta. Za jakas chwilkę odpowiem
                • Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:40
                  Fajna mapka, Pani Beato jaka jest szerokość działki i dojazd do niej? Czy sa tam
                  jakieś szkoły?
                • Gość: mnb Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:41
                  Warta jest 199zł za metr3
                  • Gość: spadaj Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:42
                    czyżby to ta wesz?
                    • Gość: do Beaty Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:57
                      Proszę napisz jaka szeroka jest ta działka? Jaki jest dojazd (asfalt, droga
                      szutrowa)?
                      • Gość: beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 20:02
                        droga szutrowa od głównej trasy. działka ma kształt trójkąta. konkretnie nie
                        umiem powiedziec bo nie mam mapki ale juz na dniach bede miala wszystko
                        • Gość: beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 20:03
                          tzn. byłam tam pare lat temu, wiec może sie juz tam wszystko zmieniło. bedzie
                          wiadomo jak bede miec mapke
                          • Gość: armius Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:44
                            Do sprzedania dzialka we Wreczycy Małej o powierzchni prawie 2,7ha, wedlug planu
                            zagospodarowania przestrzennego do 70m traktowana jako budowlana (zatem czesc
                            budowlana 2100 m2 - szerokosc dzialki 30m). Działka otoczona zabudowa z dwóch
                            stron (czytaj - sasiedzi), z tyłu działki las. Media w drodze za wyjątkiem gazu.

kontakt: armius@gazeta.pl
                            • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 16:49
                              Czy coś wiadomo na temat działek na Parkitce, Osiedle Słoneczne (ABC), czy ceny
                              są tak szalone?
                              • Gość: Ewa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:21
                                Pojawiły sie ostatnio plotki, że minimalna działka budowlana ma posiadać min.
                                1000 m2 (rolna min.3000 m2) podobno są to przepisy unijne. Nie wiem czy nie jest
                                to jakaś taktyka sprzedających, czy developerów, aby puszczać w eter takie
                                wiadomości. Sama szukam działki budowlanej i informacje te mnie zaskoczyły
                                bardzo. CZY COŚ WIECIE NA TEN TEMAT???
                                • Gość: Ewa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 18:58
                                  No forumowicze odpowiedzcie jak coś wiecie?
                              • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 01:10
                                pisałem już o tym (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                f=55&w=56571289&a=57746215).
                                Ceny są umiarkowanie wysokie :) (ok 120 za mkw) ale cześć z działęk (z biura
                                ABC) ma pełne uzbrojenie (bez gazu) i opłacone przyłącze prądu i nie musisz
                                kupować np drogi co czasem zdarza się w oklicach Osiedla Słonecznego....
                    • Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 20:01
                      W tych rejonach metr2 kosztuje między 30-40zł. Czy jest szkoła to nie wiem. Sa
                      ponoć 2 dojazdy. Niedlugo bede mieć mapkę to podam dokładne wymiary i kształt i
                      wszystkie szczegóły. Nie nosiłam sie z zamiarem sprzedarzy i dlatego nie znam
                      szczegółów. Jesli ktos bedzie chciał wiecej informacji to prosze na maila i
                      wtedy juz bedziemy mogli spokojnie pogadac. beata.kulczynska@gmail.com
    • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:21
      plotki!!! dziennik.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf
      • Gość: Wojtek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:26
        Na Trzepizurach nie ma szkoły, sklepu nic, przejeżdza tylko autobus 51, dzieci
        jezdza do szkoly do Blachowni. Tam jest parę domów. Jadąc na OPole skręca się za
        Blachownia w prawo jak na Klobuck i już są Trzepizury. Wiem, bo juz tam byłem. A
        ceny żeczywiscie w tych rejonach sa 30- 40 zł m/2. Dzisiaj było ogłoszenie w
        pośredniku działka w Cisiu, a to ta sama gmina, tylko miejsce o wiele ciekawsze
        cena całkiem przystępna.
        • Gość: gość Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 24.02.07, 01:16
          "Jadąc na OPole skręca się za
          Blachownia w prawo jak na Klobuck i już są Trzepizury"

blachownia i kłobuck ? a to nie jest całkiem w przeciwnym kierunku?
          • Gość: gosc Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 08:00
            Ale tędy też prowadzi droga do Kłobucka przez Wręczyce. Przecież do jakiegoś
            miasta czy wsi można wiechać od róznej strony, jeśli jest akurat trasa, a tu
            taka jest, więc nie musimy jechac do czestochowy zeby dojechac do klobucka.
            Zawsze mozna zajrzec do atlasu samochodowego i wtedy wszystko jest jasne.
    • Gość: zainteresowany Re: działki budowlane IP: 193.93.91.* 24.02.07, 10:50
      Witam wszystkich i ciekaw jestem forumowiczow ktore biuro nieruchomosci w Cz-ie
      jest najbardziej profesjonalne
      • Gość: Ewa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 17:33
        A czy takie biuro w ogóle istnieje, był taki wątek na forum, ale jest chyba w
        archiwum.
    • Gość: Kuba Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:22
      Kolejny wieśniak mnie wyd...., czy mam napisane na czole jestem z miasta-kupię
      działkę budowlaną (jestem Hilton, kicham kasą) wyrolować, bo frajer z miasta.
      Jest ziemia, oprócz niej nic i buduj się człowieku, chyba z dynamem. Ludzie czy
      już wielu tak potraktowano.??? Nie ma nic oprócz ceny unijnej???
      • Gość: Nie miastowy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:58
        Dlaczego, słowo wieśniak jest używane w stosunku do ludzi, którzy nam coś złego
        wyrządzili, są zle ubrani itd...Dlaczego jest to słowo, które ma poniżyć kogoś.
        Mieszkam na wsi i wkurza mnie takie głupie gadanie. To wam z miasta sie w
        głowach poprzewracało jak coś nie wychodzi lub nie po waszej mysli to zaraz
        urzywacie słowa wieśniak. Zresztą jeśli ktoś pisze wyrolował mnie to rozumiem,
        że ty nie wieśniak kupiłeś, ale za chwilę piszesz, że jesteś z miasta i nie
        kupujesz itd...najważniejsze ze nawtykałeś komus od wieśniaka, ale że nie
        potrafisz jasno sie wyrazić to już nic tam... Chciałbys pewnie działkę od
        głupiego wieśniaka kupić ty mądry i wszystko wiedzący pan z miasta za parę
        złoty. Nerw cię pali, że ten wieśniak ma, a ty nie. Jak cie nie stac na
        prawdziwa działke to załóż sobie ogródek działkowy pod blokiem gdzie mieszkasz
        i wyobraź sobie jakby to było miec swoj kawalek ziemi, a na niej domek. Ale to
        tylko marzenie, bo tanich działek nie ma, są ale dla tych ktorzy maja kase a nie
        dla marzycieli i pieniaczy. I nikomu nie wytykaj od wiesniaków.
        • Gość: do Wieśniaka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:13
          Wieśniaku napij się Melisy, nikt nikogo nie chciał obrazić, ale jeżeli bierzesz
          to do siebie i reagujesz w taki sposób to Jesteś 100% Wiesniakiem (nie jest to
          okresleślenie pejoratywne, sprawdż chociażby w Wikipedii, albo dodaj własną
          definicję). Podobnie jak słowo "Kmieć" nie ma znaczenia negatywnego, ale jak
          Ktoś jest kmiotem to jego Problem> Pozdrawiam. Zbulwersowany miastowy, który nie
          chce mieszkać obok 100% Wieśniaka.!!!!! A weź i 200 zL za te swoje bagna!!!!
          Powodzenia, ale Frajertów w mieście nie sieją....
          • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:23
            Dobry tekst, jak ktoś czuje się Wieśniakiem to nim jest, jak gej gejem, ....
            • Gość: Marek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:38
              Powiem wam tylko tyle jestem z miasta, mieszkam na wsi bo kupilem sobie duza
              dzialke, podzielilem ja, postawiłem dom i teraz szukam wiesniaka z miasta ktory
              kupi jedna dzialke, bo taki znajdzie sie wczesniej czy pozniej. Tak naprawde to
              lubicie ublizac ludziom ze wsi wyzywajac ich od wiesniakow. Nie sadze ze ktos
              sie czuje wiesniakiem, a porownanie z gejem jest wprost nie na miejscu. Kazdy
              moze czuc sie urazony. Sami pouciekaliscie ze wsi, sam znam takie osoby ktore
              wstydza sie tego skad pochodza, bo ci co nie uciekli do miasta wcale sie tego
              nie wstydza. TO kto jest gorszy? I to głównie tacy ludzie nadużywaja tego słowa.
              • Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 20:43
                a gdzie ta działka i jaka duża?
    • sprzedamdzialki Sprzedam DWIE dzialki 24.02.07, 22:07
      witam, mam do sprzedania dwie dzialki gmina Starcza

1. 1500m2(lub wiecej jesli komus zalezy) szerokosc ok 23m. Wszystkie media w zasiegu. Prąd, woda, kanalizacja, gaz. Przy drodze głównej, dobrze oswietlonej. Niedługo chodnik. Odleglość od centrum Czestochowy 16km w strone Katowic. Autobusy PKS co godzine lub prywatne busy dojazdzajace w 20minut i z biletami po 3zl. Samochodem prosto przez trase to 15minut drogi. Szkola podstawowa/gimnazjum (100m) i przedszkole, urzad gminy, sklepy (300m). Okolice spokojna, zadnych słupów energetycznych, mokradel i innych niespodzianek. cena do uzgodnienia

2. 1,5h i szerokosc 20m. Przy glownej ulicy tej samej co pierwsza. Prad, woda, kanalizacja, nie ma gazu. Dodatkowo dzialka w wiekszej czesci zalesiona (sosna i brzoza). Ogrodzona z obu stron - sąsiedzi sie buduja. Jedyny mankament to wyrownanie poziomu ziemi z dzialkami obok. cena w granicach 35tys.

zdjecia pod adresem www.sprzedamdzialki.fotosik.pl/

telefon kontaktowy 600 663 013 , jesli jest wylaczony prosze wyslac smsa oddzwonie.

• Gość: Walt Re: Sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:24
        Ile liczysz za metr w Starczy?
        • Gość: Olek Re: Sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:31
          Mam wrażenie,że nikt nikogo nie chciał obrażać od wiesniaków czy od
          mieszczuchów; de facto to wszystko się wyrównało (miasto-wieś, gdzie jest
          granica? nie ma) , ale co niektórzy wielce się obrażają. Celem wątku jest co
          innego: pomoc w kupnie sprzedaży dzialek budowlanych, a nie obrażanie siebie
          nawzajem, ale zwykle tak bywa w handlu, że schodzi się z drogi właściwej i
          puszczaja nerwy. JAK TAM NA RYNKU BUDOWLANYM? CZY KTOŚ COŚ CIEKAWEGO
          SPRZEDAJE/KUPUJE???? KONTYNUACJA WĄTKU, myślę, że jest na właściwych torach?
      • sprzedamdzialki Re: Sprzedam DWIE dzialki 24.02.07, 22:37
        www.sprzedamdzialki.fotosik.pl/
        • Gość: Krzywy Re: Sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:43
          Piękne te działki w Starczy, gdybym był na emeryturze czy miał wolny zawód to od
          razu się tam wyprowadzam. Ile się jedzie do Cz-wy i trzeba koniecznie trasą?
          napisz coś więcej, fajnie reklamujesz , ale wrzuć więcej marketingu...
    • Gość: remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:27
      Weekend, niedziela czas na szukanie, gdzie uderzyć ziemianie?
    • Gość: Robert Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 08:27
      Jeżeli przeglądam pośrednika i widzę, że m-3 kosztują nawet 160tys. (za około
      44mkw), to normalne jest, że ja za swój domek o powierzchni 200mkw musze rządać
      co najmniej 5x 160 tys czyli jakies 750 tys. Do tego dochodzą jeszcze 2 garaże,
      stylowe ogrodzenie itp To nie dziwcie się kochani mieszkający w blokach, że
      skoro Wy tak cenicie swoje małe mieszkanie to my mieszkający na wsi tak cenimy
      swoje domki czy działki. Bo nie może być tak, że ktoś sprzeda swoje m3 za 160
      tys. i będzie chciał kupić wspaniały dom na pięknej działce i jeszcze żeby mu
      zostało na luksusowy samochód. Skoro mieszkania poszły w górę to i domki i
      działki też.
      • Gość: Janek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:22
        Bardzo dobrze napisałeś, pretensje maja nie uzasadnione. Na działkę i budowę
        trzeba sobie wziąć kredyt, później sprzedać sobie bloki i spłacić częściowo
        kredyt. Takie są realia, a nie sprzedam bloki za dobra cene i zamienie je na dom
        nie ma takiej opcji.
        • Gość: Sprzedająca Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:36
          Ja chcę za działkę 32 zł za m kw. jeszcze do negocjacji, i wczoraj usłyszałam,
          że mam drożej niz w częstochowie, ludzie zastanówcie się co wy mówicie, w
          częstochowie metr kw, kosztuje od 100zł w zwyż.
          Jak ktoś znajdzie ładna działkę w cichym miejscu z mediami tuż przy działce,
          przystankiem autobusowym w pobliżu, szkoła, przedszkolem i sklepem niech da
          znać, z chęcia bym w mieście kupiła taką działkę i za takie pieniądze.
    • Gość: Fan Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 10:26
      Ja skorzystałem ze stronki www.ign.net.pl pod Patronatem Instytutu Gospodarki
      Nieruchomościami www.ign.org.pl i sprzedałem działkę budowlaną w sposób
      bezpośredni. To bardzo duża i wiarygodna ogólnopolska giełda nieruchomości i za
      pomocą sms-a możesz umieścić swoją ofertę w giełdzie bądź też wpisać jaką
      nieruchomość poszukujesz. Moim zdaniem warto:)
      • Gość: paula Sprzedam IP: 89.174.23.* 25.02.07, 12:14
        Mam działkę do sprzedania w Aleksandrii.Jest to działka narożna w kształcie
        trójkąta na rozwidleniu dróg.Droga z oby dwóch stron asfaltowa,nowe ogrodzenie
        betonowe,działka budowlana(mieliśmy już plany na dom),prąd jest,wodę i gaz
        trzeba podprowadzić z tym że hydrant jest na działce trzeba tylko wypuścić
        rury.Teraz na działce jest postawiona konstrukcja hali bo miała tam być
        prowadzona firma.Konstrukcje rozbierzemy i zabierzemy tylko płyta zosatje do
        usunięcia przez potencjalnych kupców.Nie ma zgliszczy bo ją sami
        przekopywaliśmy i równaliśmy.Cena ;50,000zł
        • Gość: zainteresowany Re: Sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 12:19
          Paula podaj wymiary działki, odległość od Cz-wy i ewentualnego maila. Pozdrawiam
          • Gość: Zainteresowany Re: Sprzedam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 17:42
            Paula od działki w Aleks... odezwij się..?
            • Gość: paula Re: Sprzedam IP: 89.174.23.* 25.02.07, 18:00
              Od Częstochowy to jest max. 10 km, ja mieszkam na Wyczerpach i mam 19. Jeśli
              chodzi o wymiary to szczerze mówiąc nie wiem bo nie mam papierów przy sobie ale
              podam jutro.
              • Gość: Tomek olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 18:02
                Działka w Olsztynie, na razie leśna ale wkrótce będzie budowlana, 1000mkw
                • Gość: paula Aleksandria IP: 89.174.23.* 25.02.07, 18:05
                  Orientacyjnie mogę powiedzieć że w najszerszym punkcie ma ok.30m a długość to
                  ok.40m.Hala która miała tam stać miała mieć 240m2 i tak jeszcze bardzo dużo
                  miejsca zostało
                  • Gość: Zainteresowany Re: Aleksandria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 18:17
                    Jak będziesz wiedziała coś więcej to daj namiar
                • Gość: do Tomka Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 18:18
                  Będziesz sprzedawał, zastnawiasz się nad ceną?
                  • Gość: Tomek Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 18:22
                    35tysięcy
                    • Gość: do Tomka Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:01
                      cena dla ludzi, tylko co tam masz na działce (media gdzie?)
                      • Gość: Kinia Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:31
                        Tomek, w którym miejscu w Olsztynie jest ta działka??????
                        • Gość: Tomek Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:33
                          Moje gg: 8357265 zainteresowanych prosze o kontakt
                          • Gość: ciekawy Re: olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 08:56
                            Czy Cisie już sprzedane?
    • Gość: Ewka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:04
      Może wiecie czy ktoś w Waszej okolicy zamierza coś (ziemie) dzielić i sprzedawać
      pod budowe? pozdrawiam
      • Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:46
        Cisie nadal aktualne.
        www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.htmlJeśli
        Proszę dzwonić na tel. podany w ogłoszeniu.
      • Gość: Hubert Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:33
        szukam niedużej działki budowlanej z wszystkimi mediami, cena nie gra roli, ale
        bez przesady.....
        • Gość: nika Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:42
          a jaka powierzchnia cię interesuje?
          • Gość: paula Re: działki budowlane-Aleksandria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:28
            Jeśli chodzi o wymiary tej działki to naprawde jest mi ciężko powiedzieć ile ma
            bo jest w kształcie trójkąta.Długość od jednej z ulic wynosi60m a od drugiej
            53.Szerokość tak jak mówiłam w najszerszym punkcie ma ok.30m.
            • Gość: xyz Re: działki budowlane-Aleksandria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:56
              .... czy podacie cenę (+,-)??? ile za metr? co tam jest w okolicy? domy? pola?
              las? jaki jest dojazd? i etc.
              • Gość: paula Re: działki budowlane-Aleksandria IP: 89.174.23.* 26.02.07, 20:18
                Ja podałam wcześniej czyli 50 000zł.Wokół są domy, zakłady mięsne Aleksandria
                jak i również las.Sklepy też są blisko.Przystanek PKS jest przy samej działce
                • Gość: Jan Działka duuża IP: 217.153.246.* 26.02.07, 21:36
                  pow. 5890m2 w tym budowlane ok.2200m2. Z prawem zabudowy. Światło, siła, woda,
                  kanal.sanit. w działce. Szer. 15m od drogi asfaltowej, wjazd także.Od drogi
                  ogrodzona płotem z kątownika i drutu zbroj. Za całość 110tyś. Z jednej strony
                  sąsiad - piętrowy budynek mieszkalny, z drugiej pole-ugór. Dojazd linią 17 w
                  kierunku Lakowa. tel. 885735413 w rozsądnych godz.
                  • Gość: zyx Re: Działka duuża IP: 217.153.246.* 27.02.07, 07:45
                    ????
                    • Gość: Do zyx Re: Działka duuża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:42
                      Człowieku, masz numery telefonow to dzwoń i się pytaj. Myślisz że sprzedający
                      nic nie robia tylko siedza na forum, ogłosili sie dali namiary to dzwon i
                      wszystkiego sie wypytaj, jaka cena, co jest na działce a nie miej pretensji ze
                      ktos tu ceny nie podał, a moze poda jak zadzwonisz. Pretensje nie uzasadnione.
                      • Gość: xyz Re: Działka duuża IP: *.zim.pcz.czest.pl 27.02.07, 10:29
                        gdzie znajduje się ta działka?
                  • Gość: abc Re: Działka duuża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:13
                    Jak warunki zabudowy? Mozna w granicy? Choc ponoc teraz ma byc tak, ze przy
                    mniej niz 16 m. ma byc z automatu prawo do budowy w granicy bez okien. Jest taki
                    projekt.
        • altu Re: działki budowlane 28.02.07, 14:59
          Gość portalu: Hubert napisał(a):

> szukam niedużej działki budowlanej

jak nieduża to ma być działka?

jakby co, to mam mały domek z kawalkiem dzialki do sprzedania..
          ale w Kłobucku..
          www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22457157,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html
          • Gość: dom w Kłobucku Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:17
            Dorzuć zdjęcia to będziemy myśleć, dlaczego nie chcesz mieszkać w Kłooo?
            • altu Re: działki budowlane 01.03.07, 08:23
              zdjęć chwilowo nie mam. w weekend porobię. i wrzucę na stronę. dam znać.

nie to że nie chcę. bardzo bym chciała..
              uwielbiam to miejsce, ludzi..
              ale.. sytuacja mnie zmusiła, żeby go sprzedać..
              • altu Re: działki budowlane 09.03.07, 14:48

jakby co, to zdjęcia już są..
                tutaj..
                :)
    • Gość: Działka letniskowa Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:07
      Jakie są podstawowe różnice prawa zabudowy przy: działce letniskowej a jakie
      przy działce budowlanej? Jakie różnice?
      • Gość: ??? Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:38
        Ludzie zapytajcie pana google on odpowie na wiele waszych pytań. Tu jest temat
        sprzedaży i kupna, a nie informacja przepisów budowlanych.
        • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:30
          Wejdź w Muratora, jest dużo artykułów objaśniajacych w sposób jasny prawo budowlane.
          • Gość: do posiadaczy Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:36
            Posiadacze ziemscy ogłaszajcie się, chętni czekaja!!!!!!
            • Gość: Jan Re: działki letniskowe IP: 217.153.246.* 27.02.07, 18:41
              jest mój wpis i cisza. A Ty krzyczysz że chętni czekają. Wychodzi mi na to że
              są ale.....chętni wybrzydzacze i wykpiwacze. Tacy którzy mają wiele do
              powiedzenia na forum a w praktyce...? Różnie to z nimi bywa. Czekam cierpliwie
              na kontakt zainteresowanych.
              • Gość: Remik Re: działki letniskowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:00
                Ja zakupiłem działkę bezpośrednio od sprzedającego dzięki Interaktywnej
                Giełdzie Nieruchomości www.ign.net.pl Oni są bardzo wiarygodni bo działają pod
                Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami. O ile wiem to ogólnopolska
                baza aktualnych nieruchomości. Można tam sprzedać nieruchomość wchodząc poprzez
                zakładkę "dodaj ogłoszenie aktywując sms-em" lub kupić nieruchomość wpisując
                się do zakładki "poszukuję nająć, kupić". To bardzo dobry pomysł z tą giełdą
                nieruchomości:) Ja polecam:)
              • Gość: Ewelinex1 Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:06
                Sprzedam 5000m2 w miejscowości Hutki gm:Konopiska - działka budowlana 880 209
                489
    • Gość: temat giełda Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:46
      dzięki za namiar na tę giełdę nieruchomości
      • Gość: max Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:00
        dzisiaj kupilem dzialke 1,5 ha szer 50 m uzbrojona ;woda ,prad ,telefon.prawo
        zabudowy na pow okolo 4 tys m okolice slowika swiety spokoj cena 200 tys za
        calosc .uwazam ze dobra inwestycja. w okolicy sa jeszcze 2 dzialki
        • Gość: max Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:06
          do czestochowy-rogatek salonu seata tylko 5 km totalny spokoj nie ma halasu od
          trasy-okolo 2 km .polecam
          • Gość: do Maxa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 23:09
            ile za m2 w Słowiku i czy sa takie do 1000m????
            • Gość: max Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:09
              ja kupilem ponad hektar-chce miec spokoj.aktualnie mieszkam w domu na dzialce
              okolo 1000 m -to jest stanowczo za malo.cena na slowiku przy duzych dzialkach
              okolo 20 za 1 m na mniejszych drozej.dzialek wokol mniejest jeszcze kilka
              trzeba tylko spokojnie podejsc do wlascicieli i namowic ich na sprzedaz.oni nie
              chca sprzedac typowo pod zabudowe ja im obiecalem ze swoja dzialke zabuduje w
              30% to jest duzo ponad 4000 m.reszra bedzie ogrod ,sad itp.
    • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:35
      Max daj znać coś więcej o tym Słowiku: ile? u kogo pytać/ w którym miejscu?....
      • Gość: adam Re: działki budowlane IP: 80.54.168.* 28.02.07, 10:12
        dot słowika
        czy tam w poblizu nie ma torow kolejowych po ktorych jezdza pociagi ???

proponuje zalozyc nowy temat "dzialki budowlane" przez ten ciezko sie przebija
        pzdr
        • Gość: Georg Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 28.02.07, 13:34
          Uważam, że ten wątek jest ważny i naprawdę można się z niego wiele dowiedzieć,
          ustrzec przed błędnymi decyzjamI.dOWIEDZIEĆ CO JEST NIE TAK NA DANEJ DZIAŁCE,
          DOWIEDZIEĆ TEGO CO UKRYWAJA SPRZEDAJACY LUB AGENCJE
          • Gość: Ja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:22
            A co w/g ciebie ukrywają sprzedający? Przecież każdy jedzie i ogląda sobie
            działkę i widzi jaka jest, więc nie rozumiem co można ukryć. Przecież nie powie
            ci że jest kanalizacja, a jej nie ma bo było by to nie normalne. Pytam więc
            jeszcze raz, co takiego ukrywają sprzedający może mnie oświecisz.
            • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:28
              np. sprzedajacy zasypuja gruzem, odpadami mokradła, wyrównują, sieją trawe, a po
              pewnym czasie sprzedają, i zaczyna się horror podczas wykopów,
              • Gość: Remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 16:47
                ..bez badań geologicznych nie należy kupować ziemi, nie jest to duży wydatek, a
                uniknie się przykrych niespodzianek....
                • Gość: obserwator Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:37
                  Szukacie tam gdzie nie potrzeba, jak sie ktoś ogłasza to wybrzydzacie ze cena
                  nie taka, ale jak ktoś wie że ma dobra działke to sobie ceni, a właśnie te
                  okazje to takie o ktorych piszecie. Czasem lepiej troche wiecej zapłacic i byc
                  spokojnym, ale tak obserwuje od dluższego czasu to wy praktycznie zachwycacie
                  wierzchowiskiem, gdzie linia energetyczna wisi na lini energetycznej, nie ma
                  dróg asfaltowych, wyboje, brak jakiejkolwiek komunikacji z oddalonych miejsc lub
                  w innej dzielnicy działka co w jednym miejscu ma mniej w drugim wiecej metrow
                  szerokosci, co to za wymiar działki, albo ktoś pisze, że nie daleko są zaklady
                  miesne Aleksandria, no pozazdroscic zapachow. Dopytujecie się ciągle gdzie,
                  każecie podawać namiary a wgruncie rzeczy nikt z was do nikogo z ogłaszających
                  sie tu na forum nie zadzwonil, to po co to takie niby zainteresowanie? Naprawdę
                  są ładne działki, tylko wy macie za duze wymagania, zawsze tak jest, ze albo z
                  działki trzeba troche ziemi wywież, albo troche nawiez, ale to nie znaczy ze to
                  jakies bagno dlatego lepiej wczesniej takiej dzialki nie nawozic wtedy klient
                  widzi co i jak. Proponuje troche zaufania do sprzedających, a nie tylko
                  pretensje i złosci, że ktos sprzedaje a wy kupujecie. Troche was nie rozumiem,
                  chce miec dom to szukam dzialki, kupuje i buduje, a nie biadole i ujadam na
                  forum i udaje ze jestem zainteresowany dzialka. Zycze wam wszystkim powodzenia,
                  bo jka narazie to udajecie, ze chcecie kupic.
                  • Gość: do obserwatora Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 28.02.07, 19:55
                    Widzę że czepiasz sie mojego postu.Po pierwsze jesli piszę ze działka jest w
                    kształcie trójkąta to ma prawo z jednej strony miec więcej metrów niż z drugiej
                    bo jest to działka na rozwidleniu dróg.Po drugie jesli chodzi o zapachy z
                    zakładów mięsnych to gwarantuje ze ich nie ma.Wypowiadasz sie jakby to
                    conajmniej było wysypisko śmieci.Jeśli ktoś jest zainteresowany w każdej chwili
                    moze podjechać i ją obejrzeć nie wciskam nikomu na siłę więc jak nie wiesz o co
                    chodzi to daruj sobie komentarze
                    • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:57
                      dzwoniłem praktycznie do wszystkich z forum, były też podawane jakieś lewe
                      numery telefonów, nikt nic nie wiedział; oglądaliśmy kilka działek, były
                      mankamenty, ale uważam nadal, że wątek ten jest wartosciowy i pomaga nam i mam
                      nadzieję, że wreszcie to bedzie to...jest to decyzja życia, dlatego kupujący sa
                      ostrożni, często biorą na ten cel kredyt, a są przypadki, że sprzedający z dnia
                      na dzień podnosza cenę o 20 tyś. lub więcej
                      • fatima7 Re: działki budowlane 01.03.07, 07:51
                        Jest tak, że kazda rzecz ma swojego nabywcę, czy to samochod czy działka. Prawdą
                        jest że działka to duży wydatek i trzeba dobrze się zastanowić czy akurat nam
                        odpowiada, czy pasuje nam dany kształt i otoczenie co podoba się jednemu nie
                        koniecznie musi podobać się drugiemu. Dobrze, że powstał taki watek szkoda tylko
                        że są tacy, którzy ciągle krytykuja sprzedających i kupujących lub podaja
                        fikcyjne numery telefonów.
                        Moja oferta jest nadal aktualna, zeszłam z ceny i jestem otwarta na propozycje,
                        cena jaką podaje jest do negocjacji zawsze można się dogadać tak, aby obie
                        strony były zadowolone. Czekam na propozycje i zapraszam do obejrzenia działki,
                        tak jest najlepiej aby ocenić stan faktyczny działki.

www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html
                        • tropi1 Re: działki budowlane 01.03.07, 08:06
                          no cóż.
                          nie ma sie co oszukiwac, ze na tym forum jest dość wąska grupa osób szukajacych
                          działki do zakupu.
                          Nie ma co ukrywać, że gdy Twoja dzialka nie jest IDEAŁEM to trudno tutaj
                          znalezc "przyszłego wlasciciela".

a IDEAŁ to wiadomo.. Kazdy oczekuje ze ma super dzialeczke, szeroką, w
                          sąsiedztwie nowych domów (spokojnych ludzi i to najlepiej takich z miasta).
                          IDEAL posiada wszystkie media i zieloną trawkę.. działka jest równa, jakże
                          inaczej, najlepiej ogrodzona, droga asfaltowa a przystanek MZK jest 100 metrów
                          obok (nie tuż przy działce, bo to przeszkadza).
                          Dojazd do centrum Czwy to jakies 10 minut, max. Szkoła w pobliżu, kościółek..
                          ot jeszcze tam jest kilka punktów któe musza być spełnione..

I zgadzam się jeszcze z jednym. Zapewne nie dzwonicie do tych co ogłaszają się
                          tutaj. Lepiej jak wam pod noc podstawią. Tego nie rozumiem, szkoda kasy na
                          telefon ?? A najlepsze to sa komentarze typu podeslij zdjecie.
                          Przeciez wiadomo ze trzeba POJECHAC I ZOBACZYC !!!
                          ludzie...
                          • fatima7 Re: działki budowlane 01.03.07, 08:39
                            Zle sie wyraziłam z tym przystankiem, bo przystanek jest 200m od działki
                            sprawdziłam to licząc słupy, każdy słup stoi co 50m i zaraz to zmienie, aklep
                            jest szkola rownież, kościól takze, MZK. Wszystkie media, no cóz w mieście są
                            miejsca gdzie też nie ma wszystkiego. Moja działka jest równa, czysta,
                            posprzątana, a wcześniej wspomniane media znajdują się przy samej działce.
                            Sasiadzi są spokojni i nawet z miasta sie przyprowadzili, posesje zadbane i
                            czyste, domy w sąsiedztwie są też ładne. Tu nie chodzi teraz czy moja działka
                            jest ideałem choć w porównaniu z działkami na wierzchowisku do ktorych jedzie
                            sie polami i po wertepach, a z niektórych trzeba wywozic nadmiar ziemi, bo jest
                            na górce (wiem, bo widziałam) kilometrami ciągną sie linie wysokiego napięcia
                            nad działkami, to uwierz mi moja działka jest ideałem. Odległość do
                            Częstochowy,do świateł na Rocha kolo cmentarza jest 16km, do granic czyli do
                            wyrazowa 7km. To nie jest aż tak daleko. Ale masz racje, ludzie chcieliby kupić
                            nie oglądając samej działki, targu chcą dobijać przez telefon, kiedy mówie
                            prosze przyjechać obejrzeć i wtedy porozmawiamy to jakoś rozmowa sie kończy,
                            przecież ja nie zaniosę działki do klienta jak samochod. Tak jak juz
                            powiedziałam każda rzecz ma swojego nabywcę, więc czekam cierpliwie.
                          • Gość: OLA Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 01.03.07, 08:46
                            Witam wszystkich .tropi1 zgadzam sie z toba w 100%.Tu tylko sie gada...gada..bo
                            trudno jest sie oderwac od kompa.Moze zakonczmy ten temat bo on niczemu nie
                            sluzy ani sprzedajacym ani kupujacym.Komus bardzo zalezy na podtrzymywaniu
                            postow i ciagniecia tego tematu w nieskonczonosc. Pozdrowionka
                            • Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 10:43
                              Masz racje, że to nikomu nie służy. Ja ogłosiłam sie w prasie i innych mediach,
                              a że nie pracuję to od czasu do czasu zaglądam na forum jak sprawy sie mają
                              odnośnie tego tematu. Ogłosiłam sie równiez tutaj, bo uznałam że warto ludzie
                              szukaja ja chce sprzedać zero pośrednikow itp. Również pozdrawiam i życze
                              powodzenia w szukaniu działek.
                              • altu Re: działki budowlane 01.03.07, 16:09
                                cóż.. ja mam podobnie.. tyle, że domek sprzedaję..

tutaj ogłoszenie..
                                • Gość: szukamy działki Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:34
                                  nieprawdą jest, że korzystający z forum nie ogladają działek i szkoda im na
                                  telefon, to jakieś brednie. Osobiście ja i moi znajomi oglądaliśmy 4 działki
                                  ogłosz. na forum, niestety w dwóch przypadkach kasa była nie do przeskoczenia....
                                  • Gość: Zdziwiony Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 20:54
                                    Oglądaliście czy dzwoniliście? Bo u mnie jakoś nikt nie oglądał, jedynie
                                    dzwonili ale byli to ludzie z ogłoszeń prasowych, a nie z forum.
                                    • Gość: przetarg Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:03
                                      ciekawe czy poszły te nieruchom. na przetargu??
                                • Gość: Olsztyn okazja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 19:37
                                  sprzedam piękną działkę z domem do niedużego remontu (elewacja), wszystkie
                                  możliwe media, .... 604915120
                                  • Gość: Olsztyn Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 21.03.07, 13:42
                                    sprzedam piękną działkę z domem do niedużego remontu (elewacja), wszystkie
                                    > możliwe media, .... 604915120
    • Gość: lem Działki w przetargu-dobra cena IP: *.tktelekom.pl 01.03.07, 19:44
      Działki do sprzedaży w przetargu UG Kruszyna(patrz zakładka przetargi 2007)
      adres www.bip.kruszyna.com/
    • Gość: stefan Re: przetarg IP: *.tktelekom.pl 01.03.07, 20:31
      Była rzeczywiście okazja!!!Trzeba przeglądać.
    • Gość: up Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:24
    • Gość: lem Re: działki z przetargu IP: *.tktelekom.pl 01.03.07, 22:36
      Podobno mają być jeszcze kolejne wiosną lub jesienią!Śledźmy linki, etc....
      Ciekawe jakie były ceny zakupu?.
    • Gość: oooo Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:25
      O to była okazja!
      • Gość: xcx Re: działki letniskowe IP: *.zim.pcz.czest.pl 02.03.07, 12:00
        dlaczego te działki sa takie duże???
        • Gość: s_ola Re: działki letniskowe IP: *.tktelekom.pl 02.03.07, 18:08
          Znacie może jakieś inne terminy tych przetargów? Czy te poszły wszystkie? Co
          myślicie o działce letniskowej?
          • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:21
            ...dobrze jest potraktować jako letniskową, z czasem można się wybudować, dużo
            ludzi tak robi. Na ziemi się nie straci.
            • Gość: adam Re: działki letniskowe IP: 80.54.173.* 02.03.07, 19:36
              witam

moze nie do konca w temacie ale jednak

proszę o opinie o projekcie domu

www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m43cd17cabc163
              mam dzialke niezbyt szeroka i ten domek wydaje mi sie najbardziej odpowiedni na
              nią.

pozdrawiam i życzę udanych polowan na atrakcyjne dzialki
              • Gość: max Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:15
                witam
                podoba mnie sie -powiedz jaki koszt stanu surowego i jaka firma bedzie ci
                budowala.ja na razie kupilem dzialke i nie wiem komu zlecic budowe
                • Gość: fox Re: działki letniskowe IP: *.tktelekom.pl 02.03.07, 23:46
                  Pochwal się gdzie kupiłeś, jakie otoczenie...
                  • Gość: adam projekt "dom w agrescie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:18
                    witam

dzialke kupilem w tamtym roku, przypadkiem...
                    jezdzilem sobie rowerkiem i tak jakos wyszlo.
                    lokalizacja dzialki to polnoc, wymiar 20,8/65m.
                    ekipy jeszcze nie mam, poczatek prac przewiduje na wiosne 2008, obecnie jestem
                    na etapie formalnosci.

p.s.
                    prosze o opinie o projekcie np co wg was nalezałoby zmodyfikowac.

pozdrawiam
                • Gość: adam Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:23
                  do maxa i innych budujacych w cz-wie i okolicy

zapraszam na forum muratora do grupy częstochowskiej

forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=1786&postdays=0&postorder=asc&start=600

bardzo ciekawe i pozyteczne forum

pozdrawiam
                  • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:43
                    dzieki za namiar na forum Muratora.., a swoją drogą to trochę głupio chodzić od
                    domu do domu i pytać czy mają coś do sprzedania, a może to jest sposób? ile osób
                    tak kupiło?
                    • Gość: adam Re: działki letniskowe IP: 80.54.173.* 03.03.07, 14:43
                      w moim przypadku bylo tak ze bylo ogloszenie na dzialce, wiec podszedlem do
                      gospodarza i zaczelismy gadac o dzialkach bo mial ich kilka, lecz nie bardzo mi
                      podchodzimly.
                      gdy juz bylo pewne ze sie nie dogadamy, zapytalem go czy nie zna innych
                      wlascicieli, jak sie okazalo zna:)
                      • Gość: alek Re: działki letniskowe IP: *.tktelekom.pl 03.03.07, 16:57
                        Ja wylicytowałem działkę w Biskupicach na przetargu w UG Olsztyn
                        • Gość: smerf Re: działki letniskowe IP: *.realestate.net.pl 04.03.07, 00:27
                          no i co woda, energia droga kanalizacja jest?
                        • Gość: Tomek Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 06:59
                          W Biskupicach to troszke porażka bo do tych działek by dojechać to trzeba mieć
                          auto terenowe 4x4 :) W promieniu 3km nic tam nie ma
                          • Gość: astell Re: działki letniskowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 09:17
                            Ja wylicytowałem działkę w Biskupicach na przetargu w UG Olsztyn,a zciekawości
                            za ile
                            • Gość: a@ Re: działki letniskowe IP: *.tktelekom.pl 04.03.07, 14:08
                              46 tys. za 1850 m2 przy drodze z mediami.
                              • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:14
                                cena rewelacja, ja dwa lata temu wylicytowałem działke nad morzem 350 m za 40
                                tyś, ale obok media i 150 m do morza. Teraz szukam czegos niedużego, ale
                                uzbrojonego w promieniu do 10 km do centrum pod budoweę 100 m domku, ale jest
                                problem. Sa działki na Stradomiu, ale 120 za m, i nie mogę namierzyć, w którym
                                to jest miejscu? Chociaż ta cena odstrasza tam jest mokro, np. ul. Polna czy
                                Bohuna.., może coś wiecie Drodzy Forumowicze?
                  • Gość: smerf Re: działki letniskowe IP: *.realestate.net.pl 04.03.07, 00:34
                    dach Cię zje.
    • Gość: greg Re:tylko działki rekreacyjne! IP: *.tktelekom.pl 03.03.07, 23:28
      Co taka cisza?
    • Gość: ktoma Re: działki rekreacyjne-Łęg IP: *.tktelekom.pl 04.03.07, 16:16
      Czy ktoś ma do sprzedaży działkę rekreacyjną w Łęgu na Wartą? - pilnie,~)
      • Gość: Łęg NAD WARTĄ Re: działki rekreacyjne-Łęg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:17
        DZIAŁKA REKREACYJNE - PILNE
        • Gość: ktoma Re: działki rekreacyjne-Łęg IP: *.tktelekom.pl 04.03.07, 19:03
          Mam rozumieć, że jest?. Jaka duża, ile za m2, ew. całość, krótki opis terenu, etc...
    • Gość: ico Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 13:10
      Ktoś coś oglądał w weekend? ...
      • Gość: xxl Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 14:33
        a było coś godnego uwagi, chyba w tv?
        • Gość: Obserewer Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:05
          Czy może Ktoś z właścicieli ziemskich podzielił jakąś niedużą działkę???
          oczywiście chodzi o ziemię...
          • Gość: fatima7 Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:23
            www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html
            Oferta nadal aktualna, można negocjować jesteśmy otwarci na propozycje.
            • Gość: hogi Re: działki letniskowe IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.07, 21:29
              podziel tą działkę policz 35 zeta od metra to od razu się chętni znajdą
              • Gość: Fatima7 Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 08:26
                Chcieliśmy ją podzielić wytyczając mniejsze działki, ale to nie jest takie
                wszystko proste jak wam sie wydaje, wiąze sie to z wysokimi kosztami
                geodezyjnymi i dlugim oczekiwaniem na zgode gminy, po drugie wytyczona droga
                jest jako działka, a nie jako droga na mapach i po mimo że np. pozostawilo sie
                6m na te wlasnie droge gmina moze jej wcale nie chciec, bo to dodatkowy koszt,
                ktory musieli by poniesc (oswietlenie, prad, woda, odsniezanie itp) i wlasnie
                taka odpowiedz otrzymalam. Po trzecie jesli jest to wlasnie droga zaznaczona na
                mapach jako działka nr... przejazdu i przechodu wzdluz dzialek sasiednich
                nr...i nr... dla kazdegodoczesnego mieszkanca kolejnych dzialek to trzeba sobie
                samemu ciagnac media. To kazdy kolejny wlasciciel dzialki mialby coraz dalej do
                glownej ulicy, a pierwsze podstawowe pytanie kiedy ktos dzwoni i pyta o dzialke
                to jest "jak daleko sa media i ile trzebaje ciągnąć?" Podzielić na mniejsze to
                moga ci ktorzy maja dzialke np. wzdluz glownej ulicy to tak, ale nie w takim
                przypadku jak ten. Dlatego ja podzielilam na polowe i bez problemu i niczyjej
                laski, ponieważ jesli dzialka ma 3000m/2 w zwyż nie porzeba niczyjej zgody na
                podzial. Na takiej dzialce jak ta można postawic dom, zrobić przydomowy ogrod na
                takiej powierzchni jaka nam odpowiada i to ogrodzić, a reszte zagospodarowac w/g
                wlasnego uznania tak, aby kolo tego nie bylo pracy np. mozna posadzic drzewa,
                ktore sobie rosna bezproblemowo. Ale to juz ten co chce kupic musi zdecydowac co
                woli, mala dzialke na ktorej postawi dom i nie bedzie mial za duzo miejsca na
                ogrod i z trzech stron sąsiada, czy woli coś wiekszego praktycznie za te sama
                cene i ma widok na las, ktorego nikt mu nigdy nie zasloni, piekny ogrod, cisze i
                spokoj. Ktoś już wcześniej cos pisal na ten temat, chyba max. Pozdrawiam

Tak na marginesie.
                W pośredniku bylo ogloszenie dzialki z z naszego terenu, mala dzialka gdzie za
                metr wychodzilo ponad 100zł, to nie uwazam, ze ktos kto podzielilby w chwili
                obecnej dzialke sprzeda ja po 35zl za metr.
                • Gość: astell Re: działki letniskowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 09:35
                  Tak na marginesie.
                  W pośredniku bylo ogloszenie dzialki z z naszego terenu, mala dzialka gdzie za
                  metr wychodzilo ponad 100zł, to nie uwazam, ze ktos kto podzielilby w chwili
                  obecnej dzialke sprzeda ja po 35zl za metr.
                  ja widziałem fiata 125p za 50 000tyś,ale to nie znaczy że ktoś go kupi,100żł to
                  nawet nie przegięcie
                  • Gość: paula Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 06.03.07, 10:04
                    Nadal aktualna działka w Aleksandrii.Można podjechać i zobaczyć
                  • Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 10:31
                    A widziałes ostatnio dzialkę ktora ma 1000-1500m/2 za 35złm/2 bo ja nie, wiec
                    nie ironizuj.Ceny takiej wielkosci dzialek ksztaltuja sie od 85 do 120złm/2. I
                    właśnie ludzie kupuja, bo jakby nie kupowali to jakoś by nie bylo widac nowo
                    powstalych domow, a tych akurat ostatnio duzo powstaje. Kto ma zamiar kupic to
                    kupuje, a kto nie to to poprostu tylko duzo mowi i szuka dziury w calym. I zycze
                    powodzenia w szukaniu malej dzialki za 35złm/2.
                    • Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.07, 10:52
                      owszem są takie działki bo kupiłam kilka dni temu 750 metrów 26 zł od metra i
                      miejsce znacznie ładniejsze niż cisie-naprawde trzeba szukać a nie siedzieć na
                      forum i dyskutować-pozdrawiam.
                      • Gość: Karol Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:10
                        To pochwal się gdzie ta ladna dzialka.
    • Gość: bank Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 10:44
      Czy ktoś brał kredyt na zakup działki? Proszę o porady , gdzie , jaki , sposób
      realizacji, oczekiwanie...itp
      • Gość: Janek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:25
        Słuchajcie trzeba jeżdzic i jeszcze raz jezdzic, bo jednemu podobaja sie redziny
        innemu biskupice albo żarki a jeszcze innemu cisie. Jeden chce duza drugi chce
        mala, a jeszcze inny kupi tzw. kiszke i postawi dom bokiem bo akurat cena za
        takie waskie dzialki jest niska i mu pasuje. Ceny sa rózne i mysle ze kazda
        dzialka ma swojego nabywce jak to sie mówi "przyjdzie głupi co kupi" nie
        obrazajac tu nikogo.
        Bardzo jestem ciekawy gdzie takie tanie i ładne dzialki za 26zl wprost niemozliwe.
        • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 06.03.07, 12:15
          podbijam watek, gdzie jeszcze można coś kupic za taka cenę?
          • Gość: Marcin Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:13
            Sprzedam w Olsztynie 1100mkw za 35tys.
            • Gość: do Marcina Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 15:25
              podaj co jest na działce, czy jest budowlana? media , odległość od cywilizacji?
            • Gość: zaiteresowana Re: działki budowlane IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.03.07, 12:03
              Pani MARCINIE proszę o jakieś namiary-jestem zainteresowaną tą działką w
              Olsztynie....moje GG 4237386 pozdrawiam
          • Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.07, 14:49
            w herbach okolica całkiem ładna a do znaku częstochowa 9 km jesteśmy zadowoleni.
            • Gość: była mieszkanka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:46
              Herby: trasa na Opole halas slychac nawet w odleglych miejscach, zero dobrej
              komunikacji tylko pks i pociag, a do znaku czestochowa to moja droga jest wiecej
              niz 9 km dobrze sobie sprawdz, takie male miasteczko ostatnio podremontowane
              przy okazji robienia nowej nawierzchni, światla, bruki itp. A dzialki takie
              sobie, domy stoja jeden na drugim, chyba ze ktos ma takie 4 jak twoja jedna to
              jest z dala od sasiadow, a i jeszcze pociag jest blisko ale to tylko z jednej
              strony herb, ale tam tez byly kiedys dzialki. Zaklad karny i ośrodek
              wychowawczy- poprawczak. Zeby byly jakas wielka rewelacja te Herby to bym nie
              powiedziala. Ale tobie moze sie akurat podobaja, ja osobiscie uwazam ze sa
              ladniejsze i spokojniejsze miejsca, ale to juz rzecz gustu, a o gustach sie nie
              dyskutuje.
    • Gość: plan Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 06.03.07, 21:34
      Nowe wnioski...
      • Gość: Marcin Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:02
        Działka nie jest budowlana ale wkrótce otrzyma takie uprawnienia
        • Gość: Benek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:24
          Jak masz 9 km. do znaku CZestochowa to pewnie na Pietrzakach albo tzw Koziej
          Górce przy glownej trasie na Opole kupilas dzialke. To nie ma sie co dziwic ze
          taka tania.
          • Gość: do Benka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:00
            nie rozumiem dlaczego sie tak mądrujesz, jeżeli Kogoś interesuja i podobają się
            Herby to jego sprawa.
            • Gość: frogman żal d... ściska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:55
              wam to nie można doradzić, od razu jad i zawiść, ktoś tu pisał że kupił fajną
              działeczkę za nieduże pieniądze, od razu mądrale że tory, żże więzienie, nie
              był nie widział a się mądrzy i zazdrości, ja tylko gratuluję bo wiem ze się
              trafia.
              A swoją droga będę miał trochę humusu, mogę komuś pdrzucić na balkon, i tak to
              działka przyjdzie do poszukiwaczy internetowych
              Pozdrawiam wszystkich
              • Gość: była mieszkanka Nic nikomu nie ściska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 09:44
                Nikt nikomu nie zazdrosci, tylko wyraza swoja opinie na temat miejscowosci, a to
                chyba wolno, mieszkalam kiedys w Herbach i mnie osobiscie sie nie podobaja i mam
                do tego prawo. A Benek nic zlosliwego nie napisal jedynie to, gdzie byc moze
                jest ta dzialka. To wy robicie problem, jak ktos wyrazi opinie nie po waszej
                mysli juz jest bunt, ale jak wy piszecie ze dzialki sa takie i takie, a
                sprzedajacy to pazerni ludzie ktorzy chca zarobic, to jest wtedy dobrze.
                Wczesniej pisalscie o torach zeby czasem ich nie bylo, a tu nagle jak ktos o
                nich napisal ze sa to juz madrala. Sami nie wiecie czego chcecie.
              • Gość: aga do zawistnych Re: żal d... ściska IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.07, 09:52
                dużo wcześniej pisałam ,że chce kupić małądziałkę-wymieniałam miejscamktóre
                mnie interesują i m.in.Herby i kupiłam i jestem zadowolona i nie krytykujcie
                mojego wyboru,wykłócacie się,że do znaku miasta więcej kilometrów nie dyskutuje
                już bo nie ma po co.Oboje z mężęm pracujemy w okolicach blachowni i te rejony
                nas interesowały,działa naprawde ładna jak za te pieniądze,ówna a w
                sąsiedztwie kilka ładnych domków,to tyle więcej nie czytam postów na temat
                działek bo już mnie nie interesują zajmuje się podciąganiem mediów pozdrawiam i
                życzę sukcesów w szukaniu,jak ktoś chce kupić tanio to polecam tereny w stronę
                olsztyna, w samej częstochowie ceny kosmiczne nigdy nie pozwoliłabym sobie na
                tak drogą działkę bo zwykle mnie na to nie stać...
                • Gość: do Frogmana Re: żal d... ściska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:08
                  Obudził się i rozdaje humus Ziemianian, a Herby są ok..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka