Dodaj do ulubionych

firma TAKO

• Gość: malaviola Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:28
      Dajcie już spokój z tym wątkiem. Ludie, pracujecie tam, a narzekacie, tak wam
      źle to zmieńcie pracę, a nie użalacie się nad sobą na forum. Albo ewentualnie
      możecie zgłosić swoje zażalenia szefowi, dlaczego tutaj jesteście tacy odważni,
      a nie potraficie prosto w oczy powiedzieć p. Grzegorzowi o co chodzi?!
      Pracowałam w Tako na Artyleryjskiej w biurze i szczerze mówiąc każda poznanych
      mi osób czy to z biura czy z produkcji była sympatyczna, z każdym można się
      dogadać. Zrezygnowałam ze względu na długie godziny pracy, ale nie mogłam
      narzekać na klimat. Normalną rzeczą jest, że w każdej firmie są jakieś
      nieporozumienia, ale wszystko da się obejść. Przestańcie się już użalać tutaj,
      bo to żałosne.

Pozdrawiam serecznie całą ekipę z biura na artyleryjskiej, bardzo ciepło
      wszystkich Was wspominam ;)
      Viola
    • Gość: jola Re: tako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:31
      stary dobry tekst ale 10 lat temu. Dolarami można mieszac jak chcesz . Troche się z tym spożniłeś
    • Gość: Narazka Re: firma TAKO IP: *.chello.pl 06.03.07, 11:50
      Kupiłem tam wózek w zeszły piątek.

Nara
    • Gość: goscc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:55
      ludziska wszedzie dobrze gdzie nAS NIE MA WIEC NIE GLEDZIE
      • Gość: gość Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 11.03.07, 12:22
        hehe ale rzadko można trafić na tak pokopane miejsce jak tako...
    • Gość: szwaczka z tako Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:21
      bruce napisz lepiej cos madrego
      • kobieta93 Re: firma TAKO - ambicja 13.03.07, 11:59
        ...wydawać by się mogło,że praca w Tako przebiega spokojnie,a tu jakieś
        PODZIEMIE działa na Forum.Ileż skarg i narzekań opatrzonych brzydkimi
        zwrotami...każde pokolenie ma swoje zwyczaje i przywileje tak w życiu prywatnym
        jak też zawodowym i nie odpuści swoich racji,a przy tak duzej ilości
        zatrudnionych pracowników młodych,niewiadomo czemu gniewnych a często
        niesfornych i przekornych nie trudno jest o galimatias.Mało kto dba o
        poszerzenie swoich kwalifikacji zawodowych,ale etat DECYDENTA owszem w każdej
        chwili-najlepiej od zaraz...tylko ten Szef jakiś niekumaty.Znajdują sobie więc
        boczny tor zwany Forum i zajmują kierownicze stanowiska.Zastanawiające jest
        tylko co tu robią osoby których awans nie ominął/paru dysputantów podaje
        fałszywe nicki/...objaw lojalności wobec pracodawcy,czy promowanie nowych zasad
        etyki zawodowej? Niektórzy dopiero prace zaczęli a już są znużeni i...ładują
        akumulatory na GG i na Forum,ale ociężałośc umysłowa dalej trwa totez nie myślą
        racjonalnie o stałości a już napewno na na stałym lądzie - i tak wkrótce polecą
        w kosmos...no może póki co na drugi brzeg do Anglii,bo na Takowej
        przystani"ZLOTA RYBKA"żądanych życzeń nie spełnia.Pochłonięci światem fantazji
        nie lubią "WILKA"-nie jest z tej bajki...Czerwonym Kapturkiem żadnemu zostać
        nie przystoi,bo to SYMPATYCZNA dziewczynka...lepiej TROLLEM być,a więc do
        Irlandii.A Tako?- to nie problem,a jeśli jest to działka Szefa - ich to nie
        dotyczy,więc sobie balansują jeszcze póki co i pieprzą sobie między sobą i
        bzdury i produkcję i wszystkich wkoło na wsoło byle dotrwać do końca zmiany i
        do jutra,ale nikt o tym jutrze serio nie myśli bo co ma być to będzie -
        DRYFOLANDIA ZATRACONYCH AMBICJI.
        Nie do wszystkich pracowników kieruje ten komentarz,ale to oczywiste,że sa
        między nimi OWI-i to oni sami dali swoimi wypowiedziami na tym Forum powód do
        takiej a nie innej refleksji.(*_*))MM
        • Gość: zwyczajna Re: firma TAKO - ambicja IP: 195.205.202.* 14.03.07, 10:26
          Hehehehehe!A ja powiem tak;jeszcze sie taki nie narodzil co by polakom
          dogodzil!" I to niestety prawda.Sledze to forum od dluzszego czasu i rece
          opadaja. Ludzie czego Wy naprawde chcecie? Wydawalo mi sie ze krotszego czasu
          pracy,no to macie! A ze zarobki beda mniejsze no to albo rybki abo akwarium.A
          juz te Wasze klotnie miedzy dzialami to masakra.Podobno Pan Grzegorz nie ma
          kultury ale sami jej tez nie macie!Az wstyd!Traci prostactwem!Wiecej wiary w
          siebie i optymizmu! Pozdrawiam wszystkich i powodzenia!
          • Gość: szwaczka z Tako Re: firma TAKO - ambicja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:14
            hym ambicja czy ty kiedykolwiek pracowalas a zwlaszcza w akordzie ?ze takie
            opinie wydajesz?
            • Gość: WILLHELM Grzegorz T IP: 83.2.142.* 18.03.07, 19:01
              Napisałem tu wiele złego pod adresem tej firmy i sposobu jej zarządzania...
              ale jednego nie mogę odmówić jej właścicielowi... to że ma charyzmę... jest
              nietuzinkowym człowiekiem, który ma pomysł i wizję... podoba mi się to... bo
              wyrasta ponad szary tłum ludzi tego swiata...
              I za to go cenię...
              • Gość: c Re: Grzegorz T IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.07, 16:43
                piszecie rozne rzeczy,a moze zapytalibyscie szefa dlaczego jest tak malo
                pracy...a on sie tym kompletnie nie przejmuje?moze zamiast pisac zle rzeczy
                pomyslelibyscie o przyszlosci w tej firmie,a moze on nie przywiazuje juz takiej
                wagi do rozwoju tej firmy...a moze ma inne plany.
                • kobieta93 Re: Grzegorz T 24.03.07, 13:15
                  ...o,o...zabrzmiało jak donos...widać,że masz problem i chcesz go
                  sprzedać.Piszesz:"a moze on nie przywiazuje juz takiej
                  >
                  > wagi do rozwoju tej firmy...a moze ma inne plany."
                  ...a ja powiem Tobie na to tak: Ktoś tak przedsiębiorczy jak On myśli wciąż o
                  nowych przedsięwzięciach...jednak napewno nie będzie produkować trumien-nawet
                  jeśli to pewny zbyt(ten produkt raz sprzedany nie sluży wtórnie w
                  przeciwienstwie do wózków przekazywanych z dziecka na dziecko.....)
                  ...nawet złodziej kieruje się zasadą i nigdy nie brudzi na swoim
                  podwórku...pracownicy Tako zamiast obgadywać publicznie Szefa i nagadywać na
                  firmę
                  powinni wziąć się za konkretną robote...zawsze można zwiekszyć produkcję
                  zwiększając przyrost naturalny,a indywidualną reklamą "nie zamykać furtki",a
                  zachęcać do kupowania wyłącznie nowych wózków.Tym sposobem wraz z narodzeniem
                  kolejnego potomka będzie się produkować kolejny wózek co daje kolejny dzień
                  pracy i nie ma mowy o kapitulacji firmy.Niby działanie proste ale logiczne.
                  Szef nie musi się przestawiać bo od dawna ma już wytyczony cel,jednak tu
                  potrzebna jest jeszcze zgrana i chetna do pracy kadra.
                  ...piszesz:"a on sie tym kompletnie nie przejmuje..."- myślę ,że sie
                  przejmuje,ale wkońcu cierpliwości i jemu może braknąć...a wówczas jeśli nikt do
                  wózków się nie wprawi,to on na dewocjonalia się przestawi i na wzór choinkę
                  zrobi.Gałązki będą ze ślusarzy,a ze szwaczek świecidełka i choinka będzie
                  wielka.Stanie na Takowym placu i tak długo będzie stała,aż każdego NIESFORNEGO
                  głowa CHĘĆ do pracy w MYŚL zachowa.(ja tak bym zrobiła-ostatecznie w
                  Koziegłowach wszyscy choinki produkują i dobrze egzystują...a trumien Szef
                  robić nie będzie bo jeszcze czarne chmury nad Tako nie nadciągnęły...(*_*)MM
                  • Gość: user Re: Grzegorz T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 15:15
                    Witam
                    Obecnie pracuje w Angli
                    Pracowalem w firmie Tako,szef jest okey ale kierownictwo i ludzie to co oni
                    wyrabiaja jak na dniu tak i na nocy,nawet jeszcze gorzej np.zmianowa a.Szefie
                    zrob cos z tym bo zaduza tam jest kierownikow ktorzy nawet nie potrafia
                    rozmawiac z ludzmi tylko sie dra
              • kobieta93 Re: Grzegorz T 20.03.07, 18:23
                ...WILHELM - coś Ci sie stało?,co za skrucha...ale masz racje co do
                jednego...WYRASTA PONAD SZARY TłUM...(*_*)))MM
                • Gość: WILLHELM Re: Grzegorz T IP: 83.2.142.* 20.03.07, 18:38
                  nie to nie skrucha bo zdania nie zmieniam i podtrzymuję wszystko co napisałem
                  wcześniej...
                  a moje wcześniejsze wypowiedzi nie stoją w sprzeczności z tą ostatnią...
                  • kobieta93 Re: Grzegorz T 20.03.07, 19:07
                    ...??? spokojnie tu sie zrobiło -interaktywność upadła,czy główne drzwi się
                    zatrzasnęły co niektórym...hihi dali pęd wiatru... nie sadzisz?(*_*)))MM
                    • Gość: alien Re: Grzegorz T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 00:10
                      tak sobie czytam, czytam i czytam i cielawy jestem czy p.GT mialby na tyle
                      odwagi, zeby wypowiedziec sie na forum, ustosunkowac sie do powyzszego i
                      przedstawic swoj punkt widzenia ?
                      Mysle, ze kazdy z was bylby ciekawy co p.GT ma do powiedzenia. Podejzewam, ze
                      nikt z was na zywo wiele rzeczy tu poruszonych nie powiedzialby mu w oczy :)
                      To by bylo nawet ciekawe podyskutowac z szefem anonimowo i poznac jego punkt
                      widzenia i sposob myslenia. Jak myslicie, starczy mu odwagi ? czy raczej nie
                      znizy sie do waszego poziomu ?
                      • Gość: szwaczka z tako Re: Grzegorz T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:18
                        hahaha nigdy szefostwo nie zniza sie do poziomu swoich podwladnych a dyskusje
                        niedlugo znowuzaczna sie na forub bo znowu praca do upadlago powrocila
                        • Gość: WILLHELM Re: Grzegorz T IP: 83.2.142.* 21.03.07, 15:59
                          "zniżanie się do poziomu podwładnych"??
                          część tej pseudo kadry nigdy do poziomu kultury osobistej... wykształcenia...
                          wielu pracujących w tako nie dojdzie...
                          a ignorowanie tego co dzieje się na tym forum jest kolejnym przykładem prostoty
                          i chamstwa... czyli standard... potwierdzenie wszystkich słów które tutaj przez
                          ostatnie tygodnie padły...
    • Gość: aga Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:02
      im więcej robisz sztuk tym mniejsza jest stawka ok sztuki wypłacalny ale nie
      uczciwy i ogólnie obóz pracy atmosfera straszna. Daj sobie spokój
      • Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:41
        brawo aga popieram cie w pelni
        • Gość: tako taki Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:33
          no i nastał urlop :) choc mozliwosc byla taka ze nasz wodz rok temu wymyslil
          "CALY ZAKLAD IDZIE W JEDNYM TERMINIE!!!!" co bylo pomyslem rownie glupim jak i
          nierealnym w tak duzym zakladzie a po raz kolejny ze prowadzenie tak duzego
          zakladu przeroslo grzesia oj i o bardzo. I co sie dzialo w ostatnim tygodniu
          przed planowanym od roku urlopie chodzili i prosili zeby przyjsc bo to bo
          tamto,a moze jak i z "patrolowcami" ci co przyszli dostali calkiem fajne stawki
          godzinowe.No nic to nie zmieni faktu ze zaklad sie sypie i zobaczymy ile osob
          juz nie wroci po urlopie zaznaczam dobrych pracownikow a nie niedorajdy nieroby
          i nicniepotrafiace dupowlazy.Pozdrawiam wszystkich jade w gory odpoczasc i
          przemyslec pare spraw oraz to czy warto kolejny rok zmarnowac.pa pa
    • kobieta93 Re: firma TAKO 24.03.07, 13:34
      ...wielu wydaje się być KULT,ale ciekawe co powiedzą na wspomnienie Wigilii
      2005r.Tamtego dnia nikomu nie przeszkadzał monitoring,kiedy bez żenady
      napełniali torby i kieszenie wszystkim co się znajdowało na przygotowanych
      przez firmę stołach.
      ...dorównać kroku - to chwalebna domena,ale zrównac sie z chamstwem - to już
      ujma na honorze.Uwielbiam tort,jednak nie podeszłam do stołu,który kusił i
      wzrok i podniebienie...do dziś czuję niesmak wstydu jakiego najadłam sie za
      pracowników Tako...niewątpliwie hipokrytów z tego Forum.(*_*)))MM
    • kobieta93 Re: firma TAKO 24.03.07, 20:18
      ...ktoś pisze powyżej " co raz gorzej sie tu dzieje " ...no to może
      żeczywiscie należy coś zrobic. Najlepiej zacząc do poszukania przyczyny, na
      początej należąloby przejrzec śmieci - czyli niebieskie worki, ich zawartość
      może czasami zaskoczyc.
      Polska sportsmenka zarudnila sie w Anglii przy sortowaniu śmieci to może w Tako
      chcialby sie zatrudnić w tym charakterze Riley Salmon , który właśnie utracił
      dochody opuszczając częstochowski AZS...miałby facet co sortować - od nici do
      całych kompletów bonusów.
      Nie sądzę aby udało Wam się sprowokować Szefa do dyskusji na tym Forum ( ktoś
      napisal: nie wiadomo czy sie do tego zniży ...? )
      Prywatnie każdy może sie zniżyc w jakimś stopniu do czegoś, ale osoba zajmująca
      stanowisko szefa i dyrektora w jednym nie musi a nawet nie powinna reagowac na
      błazeńskie zaczepy. Jest to przed wszystkim w gescie powagii zajmowanego
      stanowiska jak tez utrzymanie autorytetu dla tych pracowników, ktorym nie
      przeszkadza , że własnie ten facet to ich szef. Jesteście garstka opanowaną
      przez epidemie .... ktoś krzyknął COŚ TAM i rozwinęła sie w Was psycho -
      nerwica *_*)) M.M
      • Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:10
        to nie smieci ale kazdy jest czlowiekiem a to co widzialem tam jaki jest
        szacunek do czlowieka(w koncu kazdy nim jest)przekracza pewne granice
        • kobieta93 Re: firma TAKO 03.04.07, 11:58
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> to nie smieci ale kazdy jest czlowiekiem a to co widzialem tam jaki jest
          > szacunek do czlowieka(w koncu kazdy nim jest)przekracza pewne granice

...GOŚCIU nie czytasz dokładnie a robisz komentarz....żle
          zrozumiałeś.NAPISAŁAM ŚMIECI W NIEBIESKICH WORKACH...pracownicy wyrzucają całe
          szpulki nici,a nawet pozbywają się bonusów...(*_*)MM

• Gość: ala Re: firma TAKO IP: 195.205.202.* 30.03.07, 20:05
        zgadzam się w 100% z Panią podpisująca się kobieta93, żaden szef, który jest
        mądrym człowiekiem nie bedzie poważnie traktował anonimowych wypowiedzi na
        forum, choć nie wiem jak bardzo byłby ciekawe(?!).rozwala mnie to, że
        najczęsciej obrzucają innych błotem ludzie, którzy juz nie pracują i często
        dyrekcja jest zadowolona, że taka a nie inna osoba odeszła ponieważ nie
        zaliczała się do grona najlepszych pracowników.należy współczuć takim złośliwym
        i zakompleksionym ludziom, że sprawia im przyjemność obrażanie
        innych:publiczne, nie podając faktów tylko plotkując; kiedy on, wielki as się
        dowartosciowuje i anonimowo, bo jest TCHÓRZEM, pusuje innym krew. Mam nadzieję,
        że nikt z grona zarządzającego nie będzie z frustratami dyskutował. osoby,
        którym zależy na dobrym funcjonowaniu zakładu, przyjdą i powiedza co ich boli,
        wiedzac, ze i tak ostateczna decyzja należy do właściciela zakładu i nikt nie
        będzie, w szczególności anonimowo, mówił mu z kim ma pracować. czytając ten
        wątek, myślę, że zakład jest OK i jak wszędzie są problemy, które można
        spróbować rozwiązać.życzę miłej i spokojnej pracy
    • efka48 Re: firma TAKO 30.03.07, 17:21
      zalerzy jak dla kogo zdania sa podzielone
    • Gość: uważny Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 31.03.07, 19:15
      no i co byli i obecni pracusie w tako wy tu gadu gadu a firmie coraz gorzej
      roboty nie ma zamówien brak a szefo nic sobie z tego nie robi bo i poco . nowe
      biuro za grubą kasę , piękne samochody i jest gośc a wy szaraczki to dla niego
      śmieci i złodzieje . produkcja wózków przenosi się do chin , kontenerki płyna
      do rosji i na ukraię szerokim strumieniem a produkcja w polsce sobie powoli
      umiera . szef był w rosji skontrolowsł co trzeba i sie smieje a zamówien na
      wschod jak ubywło tak ubywa. lewa kasa sobie płynie awy co na to zajmuecie sie
      skakaniem sobie do gardełek pozdro..!!!!!!!
    • Gość: Dziki Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 13:40
      Tak na marginesie: "tako" po japońsku oznacza : "ośmiornica" :P
      • kobieta93 Re: firma TAKO 03.04.07, 12:05
        ...a jak jest po Japońsku SKORPION? (*_*)MM
    • Gość: OBSERWATOR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:22
      SZANOWNY PANIE SZEFIE CZYTAJĄC TE WSZYSTKIE ANONIMOWE BREDNIE I STWIERDZIŁEM ŻE
      JESZCZE SIĘ TAKI NIENARODZIŁ ŻEBY WSZYSTKIM DOGODZŁ,WIEM JAKIE SĄ TRUDNOŚCI Z
      ZBYTEM BO SAM NA TYM WÓZKU JADĘ.Z OKAZJI ŚWIĄT-WIELKANOCNYCH ŻYCZĘ PANU WRAZ Z
      RODZINĄ I CAŁEJ FIRMIE TAKO DUŻO I TOLERANCJI WZAJEMNEJ NICH BÓG MA WAS W OPIECE
      • kobieta93 Re: firma TAKO 18.04.07, 19:09
        Gość portalu: OBSERWATOR napisał(a):

> SZANOWNY PANIE SZEFIE CZYTAJĄC TE WSZYSTKIE ANONIMOWE BREDNIE ...

Wspomniałam,że jestem uczulona na hipokryzję..nie mogę więc spokojnie ominąć
        wpisu pana OBSERWATOR,żeby nie skomentować.Co znaczy anonimowe?,a pan nie
        zapomniał sie przedstawić? a może nie zdążył,bo jest Netocichobiegiem? Panie
        Watson a może,żeby zachować twarz i nie dołączyć do grona hipokrytów założy
        sobie stronę i umieści zdjęcie choćby lornetki...
        Jeśli o mnie chodzi - na pewno nie jestem gościem anonimowym,bo widzi pan
        kobieta niczym dobre wino z wiekiem staje się przezroczysta.Moja strona jest do
        wglądu.(*_*)))MM
    • kobieta93 Re: firma TAKO 17.04.07, 13:08
      ...na pierwszej stronie pani Autor: Gość: lola IP:
      Data: 03.02.07, 19:44 pyta "co sadzicie o firmie..."
      O to samo zapytal mnie w e-mailu pan "RK".Panie eRKa mysle sobie,że mnie pan w
      nic nie wkreca...nie chce być posadzona o szpiegostwo przemyslowe hihi ale
      odpowiem,bo zaczał pan tak delikatnie...jednak poniewaz kontynuuje w złym
      kierunku sam końca nie dojdzie /końca prawdy w rzeczy samej ma sie rozumiec/ -
      nie ma co kombinować,więc wyjasniam:
      - zdjecie przekłamuje,nie lwica a skorpion jestem,nie kieruja mna pobudki
      osobiste,z firma jestem zwiazana zawodowo,a ptywatnie brzydze sie hipokryzja co
      wiąże sie z krytycznym nastawieniem do hipokrytow - ot co niewiele trzeba...
      Czy moje komentarze sa odwazne? - a czy ktoś tu ma patent na krytykę?
      Pytanie pani "lola" poruszyło fale,ktora poszła niestety w złym kierunku i
      wszyscy zaczęli krytykować choć sami nie wierza we własne słowa.Popisują się
      dalej brnac w bezsensie głupoty.
      Mam zdecydowanie odmienne zdanie od owych dysputantów i mogłabym wciąz i
      jeszcze refleksyjnie komentować,ale nie jest mi przyjemnie kiedy wczytuje sie w
      teksty.Nie same słowa sa złe,a jeszcze sposób ich przekazu i ta proba
      rozwiązywania problemów.
      Niektórzy pracownicy wytykaja Szefowi,a ja popieram rozwoj firmy tez w sensie
      rozbudowy zaplecza i biura.Możliwe,że podświadomie podpowiada mi to
      moja...fobia-niewazne,ale firma ładnie wygląda zachęcajac tym samym do pracy.
      Pyta pan o Szefa firmy - jest dokladnie taki jak na Szefa przystoi
      być...napewno jest konsekwentny,a to cecha i dobra i rzadko spotykana.
      Może wystarczy,żeby nie sprowokować do niepotrzebnych skojazeń.
      Ale żeby na koniec ładnie zabrzmiało powiem to co jest istotne wszem i wobec
      znane lecz na tym Forum nie powiedziane:
      .....FIRMA TAKO OD LAT WIELU
      W SWEJ PROFESJI PROSPERUJE
      WCIAZ NAJLEPSZY ASORTYMENT
      DLA MALUSZKÓW OFERUJE.

.....PRODUCENT WOZKÓW - DYNAMICZNY,POMYSŁOWY
      W SPRAWACH ZAWODOWYCH WYTYCZONYM CELEM W TYM RZEMIOSLE
      DZIALA Z POWODZENIEM.
      WCIĄŻ GO NOWE PRZEDSIĘWZIECIE INSPIRUJE - KONKURENCJE ZASKAKUJE.
      KAZDY RODZIC Z PRZEKONANIEM POWIE - NAJŁADNIEJSZE WOZKI TYLKO Z TAKO
      U GRZEGORZA W CZESTOCHOWIE. (*_*)))MM

• Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:17
        Szefie jezeli czyta Pan to forum bardzo Pana prosze zeby zwrocil Pan uwage na
        kierownikow i ludzi ktorych nazywa Pan swoimi przyjaciolmi. Sama kilkakrotnie
        bylam swiatkiem jak ci "przyjaciele" ladowali panskie materialy do prywatnych
        samochodow. Ci sami ludzie w momencie zagrozenia doniosa Panu na czesto
        boguducha winna osobe zeby oddalic od siebie podejrzenia i pokazac jacy to oni
        sa dla Pana dobrzy. Prosze zeby zainteresowal sie Pan ta sprawa bo dosc szeroka
        rzeka Panskich pieniedzy wyplywa z firmy bocznymi drzwiami i laduje w
        kieszeniach tych ludzi ktorzy nazywaja sie panskimi przyjaciolmi, a szkoda tak
        marnowac wieki potencjal ktory tkwi w tej firmie i wiekszosci jej pracownikow
        • Gość: OBSERWATOR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 22:40
          Czytając Pani artykuł o wycikach bocznych w tej firmie Pana Grzegorza jest
          prawdą a dlatego że zadość się ufa ludziom którzy wykorzystują najmniejszą
          nieuwagę Szefa a pilnować wszystkich to jest się niewolnikiem swego zakładu
          LUDZIE ZAUFAJMIE SOBIE PANIE GRZEGORZU WSPÓŁCZUJĘ PANU ALE GŁOWA DO GÓRY JEST
          PAN JEDYNĄ FIRMĄ WSPANIAŁĄ W CZĘSTOCHOWIE
          • Gość: cech Re: firma TAKO IP: 212.87.241.* 13.05.07, 18:09
            hehe albo komus zaplacil....albo sam te brednie wypisuje ........brak slow mein
            kapf ADOLF glowa do gory niedlugo wszyscy odejda i wyjada ale mohery i emeryci
            zostana czasy sie zmieniaja ADOLF bedzie dobrze emeryci chetnie robia na 1]4
            etatu
            • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:53
              cech pokaz mi inny zaklad poza dombasem i tako ktory regolarnie wyplaca pensje
              wtedy zastanowie sie nad zmiana pracy a w tako nikt nie kaze siedziec po 10 godzin
        • Gość: GOŚĆ Re: firma TAKO IP: *.man.czest.pl 25.04.07, 06:54
          Ja chciałbym odnieść się do listu Pani która napisała o ładowaniu materiałów
          Szefa do prywaynych samochodów.Ja pracuje w Firmie TAKO przy ul.Jagielońskiej i
          skoro była Pani świadkiem kradzieży i nie informowała swoich przełożonych to
          może Pani sama brała w tym udział,a jeżeli nie to proszę napisać
          KTO,GDZIE,KIEDY i co wynosi.Pracuje w tej Firmie kilka lat nigdy nic nie
          ukradłem i czuj się upokorzony Pani słowami
        • Gość: ala Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:50
          jeżeli widziala pani że ktoś wynosi materiały z zakładu to dlaczego nie zawiadomiła pani szefa (na pewno oddałby za telefon jeśli o to chodzi). Co robiła ochrona w tym czasie ? Proszę w końcu o takich sprawach mówić , może uda sie pozbyć złodziei , bo może są to zwykłe pomówienia.Każdy może powiedzieć że widział jak ktoś cos wynosi-to żaden dowód. Czuje się pokrzywdzona bo teraz szef o każdej z nas może pomyślec że kradniemy a ja z zakładu nic nie wynosze
          • Gość: (gość Re: firma TAKO IP: *.man.czest.pl 26.04.07, 12:57
            widzialem jak sprzedawali wozki a potem dzielili sia kasom zalezalo mina pracy
            jak mialem to doniesc bylem nowy
          • Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 12:33
            Nie mialam najmniejszego zamiaru swoim postem obrazac ciezko pracujacych i
            uczciwych ludzi w firmie. Co do donosu (telefonu) nie badzmy naiwni nie chodzi
            przeciez o koszty rozmowy telefonicznej. Chodzi o to ze dotyczy to tzw
            przyjaciol szefa i gdyby dowiedzial sie o tym to z cala pewnoscia musialabym
            odejsc z pracy a mam na utrzymaniu rodzine. Chcialam jedynie zwocic uwage na
            ludzi ktorym sie ufa a oni to wykorzystuja w perfidny sposob. Zreszta nie tylko
            ja to widzialam. Mysle ze znajdzie swie wiele osob ktore w anonimowy sposob
            podziela sie swoimi spostrzezeniami.
      • rk46 Re: firma TAKO 23.04.07, 16:21
        ...hm ładnie zabrzmiało i odparło w cień wszystkie wypowiedziane wcześniej obelgi.
        Osoba polecajaca mi tę strone wspomniała,że spotkam znajomą gadułę.Nie rozumię
        jeszcze czemu jedna z pań wyraża się o firmie cyt."burdel"- o co jej chodzi?
        MM - wytłumacz mi.Przy okazji zapraszam do Toya Golf na otwarcie sezonu,pierwszy
        tydzień oferujemy green fee.R
        • kobieta93 Re: firma TAKO 25.04.07, 11:29
          Odpowiadam panu "rk46":...ładnie zabrzmiało,bo tak miało i nie dlatego,że
          jestem "lizuska"-(to słowo wyjęte z treści powyższych wpisow)
          ...gaduła mowisz?_ to fakt,nie zaprzeczam i dodam,że ostatnio nawet więcej,a to
          wszystko przez reklamę Plusa.
          Odkąd wykupiłam pakiet w promocji - zamiast darmowych rozmów uaktywnił mi się
          ADHD i teraz jestem gaduła na maxa plus uśmiech na stałe.
          Wyobraż sobie,że mnie też ktoś przesłał link Forum i to już długo po
          zaistnieniu strony...ciekawe nie?
          Jeśli z green fee,to przyjme zaproszenie do Toya Golf.Proszę jednak zróbcie coś
          z komarami,bo one nie kąsają a wręcz człowieka je...dzą przeapetycznie.
          Jestem w stanie zrozumieć, że sprzyja im podmokły teren.Jest idealny do
          utrzymania zielonej murawy,która jest jednym z atrybutów w tym biznesie -jednak
          jednorazowe rozpylenie jakiejś "antywiagry" nie zapobiega ich rozmnażaniu,a
          wręcz je pobudza.Tak było w ubiegłym roku,a ja byłam ofiarą.
          Jestem Skorpionem i własnego jadu mi wystarcza...hiii rozumiesz?.
          Zdementuję pomówienie pani - (wpis gdzies na poczatku strony),która opowiada,że
          Firma Tako to burdel.
          ...owej pani mus były mylić się furtki - bo sprawa ma się tak:
          firma mieści się również na ul. Artyleryjskiej i można wejść na jej teren furtką
          skrecając w nią z ul.Bema w prawo lub w lewo - (w zalezności od której strony
          idziesz).
          Vis-a-vis też jest furtka,która prowadzi do Agencji zwanej burdelem.
          ...prawy do lewego i niezła kombinacja - mowie Ci.Trzeba być mocno
          trzeżwym,albo dobrze wyspanym żeby sobie nie pomylić tych nieszczęsnych furtek.
          Dlatego nawet rozumię te panią i nie dziwie się,że była przemęczona.
          Jednak,jesli czuła,że sie uzależnia zawsze mogła poprosić o przeniesienie do
          zakładu na ul.Jagielońską.Do dziś by sobie pani pracowała na 1-en etat
          bez "tych nadgodzin" wyczerpujacych ją fizycznie i psychicznie.
          ...ot co,jak to łatwo opowiadać BAJKI - niewiele trzeba no nie?
          Tej historii morał taki-(zwracam sie do Szefa Tako),że absolutnie nie należy
          zatrudniać na Artyleryjskiej osób ze slabościami do nadgodzin. (*_*)))MM
          • rk46 Re: firma TAKO 05.05.07, 10:59
            odp.dla "kobieta93"
            Teraz już wiem co znaczy uśmiech na stałe.MM nie martw się o komary.Osobiście
            powtykam im w ogonki dmuchawce,żeby szybciej odleciały.Nie żaluję czasu
            poświęconego temu forum i rozmów z MM.Bylem na początku zaskoczony
            wypowiedziami gości,firmę Tako znałem z opowiadań M w superlatywach a
            tu...odwrócone słowa - obelgi i niesmaczne w treści donosy.Dziś już wiem o co
            chodzi i cieszę się szczerze,że szef i firma a jednak!są OK.
            Sam jestem szefem.Staram się utrzymać atmosferę wśród pracownikow na poziomie
            ogolnego zadowolenia i za nic nie chciałbym uslyszeć podobnych słow i wogóle.
            Życzę powodzenia panu Grzegorzowi i firmie.Dziękuję Tobie "kobieto93" - eRKa
            nikt tak mnie jeszcze nie nazywał,ch y b a mi sie to podoba.R
            • kobieta93 Re: firma TAKO 05.05.07, 11:54
              ...za to "chyba" ja pojadę meleksą,a pan eRKa pochyba na przełaj oki?
              A wiesz,że owi autorzy odwróconych słów,to w większości uzurpatorzy a nawet
              KLONY? Nie ma co sobie zawracać głowy ta garstką osób tak nieistotnych,że aż
              niewidocznych.
              Mówisz,że starasz się być fajnym szefem - przyjęło się,że "fajny" znaczy
              komunikatywny,niewymagający,a gdy ma jeszcze prezencję,to już "super
              fajny".Prezencję ma się wrodzoną,albo jej się nie ma...
              a ja nie mam alergii na blask,każdy jego rodzaj wywołuje u mnie pozytywne
              reakcje,a już najbardziej odblask elegancji i milego zapachu...tu moglabym
              rozwinąć puentę ale chyba to oczywiste co naprawde mam na myśli.
              Jeśli chodzi o sympatię i uznanie,te naogół szefowie uzyskują lub niekoniecznie
              lecz tym akurat nie należy się przejmować.
              Ileż ludzi i charakterów,tyleż opini,zazdrości i zawiści.
              Gdybym to ja byla szefem,chciałabym być spostrzegana niczym wzór z kombinacji
              kolorowych szkiełek w kalejdoskopie...żeby zaskakiwać i nieuświadamiać -
              rozumiesz?.
              Popraw mnie jak się mylę,ale być fajnym szefem nie jest do końca dobre.
              Podasz dłoń - to odgryzą,bo chcą całą rękę.Powiem jeszcze inaczej:
              "gdyby na świecie mieli być tylko /super fajni szefowie,to świat by nie
              istniał.Spłonąłby od iskrzących spojrzeń i żaru myśli rozpalonych z zawiści
              wszystkich zazdrośników."....uf! jednym tchem powiedziałam,żeby nic nie pomylić
              i nie pomylilam się? (*_*)MM
    • Gość: Ryba Re: firma TAKO IP: 217.153.246.* 23.04.07, 21:15
      Byłam w Tako we wtorek, szukałam sponsora dla dzieci. Zostałam tak miło przyjęta
      przez ludzi tam spotkanych, że to był szok, nigdzie tak nie ma. Byłam tam
      chwilę, a zdążyłam wypić herbatę, zjeść cukierka i ciastko. Jednak najważniejsze
      jest to, że nie wyszłam z pustymi rękami, bo szef stwierdził, że nie będę sto
      razy jeździć. Dzięki mu za to.
      • Gość: Darek Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 14:21
        czyli pojadłas i popiłas za darmo haha jaki komornik z ciebie jak sie nie
        wstydzisz !!!!
        • kobieta93 Re: firma TAKO 05.05.07, 12:30
          ...to Forum jest trujace,ale na mnie ma wplyw terapeutyczny.
          Jestem wrażliwa,a możliwośc komentowania wypowiedzi pracownikow firmy Tako jest
          jakoby ujsciem emocji.Pierwsza chwila po przeczytaniu owych wpisow to wstyd i
          ogólna dezorientacja,jednak górę bierze poczucie obowiązku - nie wyobrażam
          sobie braku reakcji.
          Wytwory umysłow pozbawionych pokładu tolerancji i inteligencji spolecznej
          niemal zrujnowałyby wizerunek szefa i firmy,a przecież braku
          konsekwencji,wytyczonego celu umiejętności zarządzania-tego mu zażucić nie
          można.
          Proponuję Gościom zastanowić się nad pytaniem:czy warto popadać w przesadę?
          Jest stereotyp,który mowi:'gdy szef jest szczęśliwy - zaraża całą firmę"
          Konflikty powinny roztrzygać się wewnątrz,a nie publicznie wywolywanych na
          swoją chwalę,byle tylko było głośno.
          Tłumienie emocji nie jest wskazane i dlatego należy je wyrażać,ALE starając się
          nie robić kszywdy innym.
          Agresja,chamstwo,złośliwość - gdyby nie to,nie byłoby żenujących sytuacji.

Może pora to zakończyć i zamienić zŁy nastrój w dobry humor?
          ...dla przykladu:
          1) Pani pyta Jasia:
          - Kim chcialbyś zostać w przyszłości?
          - Świętym Mikolajem.
          - A dlaczego własnie nim?
          - Bo pracuje raz w roku.

2)...Szef pyta nową pracownicę:
          - Czy w poprzedniej pracy spotkało panią coś strasznego?
          - Nie.A dlaczego pan pyta?
          - Bo zauważyłem,że pani się strasznie boi pracy.

3)...ale nasz szef jest wściekły! Mowią,że zwolni pół zakladu.
          - Spokojnie, nas to nie dotyczy.Pokłocił się z żoną więc zwalnia jej krewnych.
          (*_*)))MM
          • Gość: była szwaczka Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:58
            do kobiety93
            Jakiś czas temu zagościłam na tym forum aby w skrócie wyrazić swoją opinię na
            temat stosunków panujących w firmie i przyczyn, dla których ludzie chcący tylko
            uczciwie zarabiać na życie, odchodzą. Nie miałam najmniejszego zamiaru więcej
            się wypowiadać, jednak z ciekawości często tu zaglądałam. I znów kolejne posty
            na przemian bawiły mnie, irytowały lub niepokoiły. Szczególnie wypowiedzi
            kobiety93 są dla mnie dziwne. Kobieto93 ciężko cię zrozumieć!!!! Popisujesz się
            jakąś dziwną retoryką, opowiadasz przypowiastki i bajki, tylko że najczęściej te
            krasomówcze popisy nie trzymają się kupy a w dodatku błędy stylistyczne lub
            całkowity brak stylu powoduje, że zaprzeczasz samej sobie w kolejnych
            wypowiedziach. Krytykujesz ludzi, którzy odchodzą, wręcz zachęcasz ich do
            wyjazdu z tego kraju - traktujesz ich z pogardą - lub nawołujesz do działań albo
            wygłaszasz peany na cześć firmy i szefa. Brzydzisz się hipokryzją???? Ktoś kto
            uważnie czyta twoje posty stwierdzi, że są samą czystą hipokryzją. Gdzie
            konkrety???
            Portret psychologiczny jaki kreujesz sobie na tym forum wypisz, wymaluj pasuje
            mi idealnie do osoby najbardziej podłej, zakłamanej i wrednej z jaką spotkałam w
            tej firmie. Śmiem twierdzić, że należysz do wąskiej grupy ludzi odpowiedzialnych
            za zło jakie się w tej firmie dzieje. Dlaczego pracownicy nie informują o
            nadużyciach???? Dobrze wiesz dlaczego : nadużyć (nie chcę użyć słowa
            "kradzieży") dokonują właśnie ich przełożeni, więc czy nie jest hipokryzją
            zadawanie takich pytań???
            To że ludzie wylewają tutaj swój żal, może czasem w zbyt brutalnej czy
            niewybrednej formie, jest wyrazem ogromnej bezradności i wołaniem o pomoc.
            Ludzie potrzebują pracy, większość chce uczciwie zarabiać na życie ale także
            chce zachować choć odrobinę własnej godności.
            Zgadzam się, że to nie szef jest odpowiedzialny za złą atmosferę i stosunki
            panujące wewnątrz zakładu. Ja osobiście nigdy nie miałam problemu z
            porozumieniem się z nim. Ilekroć z nim rozmawiałam (byłam tylko zwykłą szwaczką)
            zawsze byłam uważnie wysłuchana a ilekroć zwracałam się z prośbą - zawsze
            uzyskałam pomoc. Problem tkwi w ludziach zarządzających tą firmą. Tak duży
            zakład potrzebuje kompetentnej i wykształconej kadry zarządzającej - tu już nie
            wystarczą tylko dobre chęci (lub w ogóle brak dobrych chęci) i na dłuższą metę
            nie da się pokrywać braku wiedzy i kompetencji krzykiem, wprowadzanie terroru,
            poniżaniem pracowników. Niestety w większości tacy ludzie zarządzają produkcją w
            Tako. Dość się napatrzyłam na kompletny brak wiedzy z zakresu organizacji i
            zarządzania produkcją ludzi, którzy za tą produkcję byli odpowiedzialni.
            • rk46 Re: firma TAKO 07.05.07, 18:37
              Miałem kalejdoskop w dzieciństwie,czy są jeszcze w sprzedaży?-nie spotkałem.
              Miałaś racje...włożyłaś patyk w mrowisko i KLONY zaczęły wychodzić z
              ukrycia /"była szwaczka"/
              1)...MOJA PRACA JEST BARDZO ODPOWIEDZIALNA,GORZEJ ZE MNĄ.
              2)...PO POWROCIE DO DOMU,ŻONA KRZĄTA SIĘ PRZY KUCHENCE,SZYKUJĄC OBIAD.
              MĄŻ SKRADA SIĘ KU NIEJ PO CICHU I USIŁUJE OBJĄĆ JĄ OD TYŁU.
              NA TO ŻONA,NAWET SIĘ NIE ODWRACAJĄC:
              - OJ,JESTEŚ TAK SAMO GŁUPI JAK MOI KOLEDZY Z PRACY... RK.
              • kobieta93 Re: firma TAKO 07.05.07, 19:18
                odp.dla RK...SZWACZKA ALE ZA TO JAKA SKLADNIA,JAKI STYL!- tekst z kolorowego
                tygodnika,o wiele lepszy niż nasze humory.(*_*)MM
                • rk46 Re: firma TAKO 08.05.07, 13:49
                  MM - chcesz krytykować,to musisz liczyć się z tym,że i Ciebie skrytykują.
                  Nie przejmuj się.Czytając komentarz "byłej szwaczki" odczułem wrażenie jakbym
                  zjadł bigos.Myślalem,że to Ty jesteś gadułą ale ona tez potrafi...nie
                  spać/hihihi/ kiedyś to pisanie zajęło jej do 1-ej w nocy! RK
                  • kobieta93 Re: firma TAKO 08.05.07, 14:18
                    ...wogóle się nie przejmuję odwetem.Napisałam już raz,że nikt tu nie ma patentu
                    na krytykę więc każdy może.
                    A wiesz nawet chciałam polubić tę "szwaczkę".../byłą/ za to ,że pochwala szefa
                    ale...przy mojej nadpobudliwości nie da się zapanować i nie trudno o galimatias
                    słów.Mam ich tyle w glowie,a one wszystkie cisną się do ust...wspominałam o moim
                    nabytym od Plusa ADHD toteż pani "szwaczka".../była/ nie powinna mi tego wytykać
                    - i za to jej nie polubię!
                    A tak wogóle ta szwaczka jest bardzo wnikliwa,bo wiesz to jest jedna z tych
                    ktorej powiesz:"dziś szyjemy wszystkie kolory,a ona zapyta:białe też?..."(*_*)MM
              • Gość: OBSERWATOROR Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 00:40
                CZY TE GTŁUPIUE I NIE MAJAC NIEMAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z FIRMĄ TAKO CZY PISZĄC TAKIE
                BZDRY TO NIE PORONIENOE
                • kobieta93 Re: firma TAKO 08.05.07, 14:00
                  ...OBSERWATOR - raczej nie zwracam nikomu uwagi na jego błędy,ale prosze napisz
                  to raz jeszcze tylko wolno,żeby było zrozumiale.(*_*)MM
            • takiotojestem Re: firma TAKO 08.05.07, 13:27
              "była szwaczko"zejdz z kobiety93 - po pierwsze nieładnie wchodzić na kobiete/to
              do klonów nie podobne/,po drugie obraża Cię słowo hipokryta,a sama dajesz powody
              tak się nazywać...piszesz,że przyjaciele robią szefa w bambuko,a on co? nie
              widzi co się wokół dzieje?Jak to dobrze,że szwaczki widzą,no cóż krawcowa musi
              mieć dobry wzrok...po trzecie Twoje teksty faktycznie są przepisywane wprost z
              gazety,albo masz wyjątkowo bogaty zasob słów - jak na osobę fizyczną.Szkoda,że
              nie możemy porozmawiać w realu...jąkała nie jąka się gdy śpiewa -jestes zmysłowa
              to zrozumiesz tą aluzję.Kobieta93 włożyła kij nie w mrowisko,a w gniazdo os i
              poruszyla szarańcze.Krzyś
            • xanta2 Re: firma TAKO 11.05.07, 13:44
              NIE MAM ZASTRZEZEN DO KOMENTARZY PANI"KOBIETA93".
              PRACUJE W TAKO I NIGDY NIE MIALAM CZASU ANI OCHOTY OBSERWOWAC CO ROBIA INNI,KTO
              PRZYJAZNI SIE Z SZEFEM I KTO GO OKRADA.
              MM BARDZO LADNIE UJELA CYT:"INDYWIDUALNA REKLAMA ZACHECAC A NIE ZAMYKAC FURTKE
              DO FIRMY" PRZECZYTALAM JEJ RECENZJE I FAKTYCZNIE MA ONA TRUDNY STYL,ALE JEJ
              WYPOWIEDZI NIE SA POZBAWIONE LOGIKI.
              "BYLA SZWACZKO" - JEST DUZO RACJI W TYM O CZYM PISZE PANI MM.ZALEZY WAM TYLKO NA
              SKANDALU,WASZE KOMENTARZE TO /POWTORZE PO MM/-SKANDALE WYWOLYWANE SOBIE NA CHWALE.
              UWAZAM ZE ZENUJACE ANONIMY MOZNA WYSLAC SZEFOWI POCZTA.PAMIETASZ KOPERTE I
              ZNACZEK? JAK ANONIM TO NIECH TO BEDZIE ANONIM,A NIE PUBLICZNA POGADANKA."BYLA
              SZWACZKO" JESTES SFRUSTOWANA OSOBA,ULZYJ SOBIE ALE NIE WYKRZYKUJ NA INNYCH.
              HUMORZASTY POMYSL "KOBIETY93' JEST FANTASTYCZNY,TYM SPOSOBEM TEZ MOZNA WIELE
              POWIEDZIEC,A NAWET DOPIEC.MOZNA SIE ROWNIEZ SZCZERZE POSMIAC.KTO MA DYSTANS DO
              SIEBIE NIE BOI SIE SMIESZNOSCI. (ksa)
              ----------------------------------------------------------------------
              -czy dala pani ogloszenie,ze szukamy nocnego stroza?-pyta szef sekretarke.
              -dalam.
              -i jaki efekt?
              -natychmiastowy,ostatniej nocy okradziono nasz magazyn.(ksa)
              • rk46 Re: firma TAKO 11.05.07, 14:28
                MM wkrótce uwidocznimy się z Krzysiem żebyś nie opowiadała o nas na forum
                "nieistotni".Jest tylko problem,on bedzie chyba musiał odciąć głowe...
                Jesteś tam po drugiej stronie? eRKa
                Mały chłopczyk odbiera telefon:
                -Dzień dobry.Jestem szefem twego taty-słyszy w słuchawce.
                -A którym jest pan szefem mojego tatusia:dupkiem czy kretynem?
                • takiotojestem Re: firma TAKO 11.05.07, 14:57
                  eRKa nie zmyslaj!nie głowe tylko nogi muszę odciąć bo się nie mieszczą -
                  /otrzymałem informację,że za dużo KB/.Teraz mi nikt nie wypomni,że właze w
                  sprawy Tako z buciorami hehe.
                  Jesteś szefem to Ci podpowiem jak w najgrzeczniejszy sposób dać do zrozumienia
                  pracownikowi,że właśnie został wylany.
                  - Panie Kowalski,naprawdę nie wiemy,jak poradzilibyśmy sobie bez pana,ale od
                  przyszłego poniedziałku będziemy próbować...Krzyś
                  • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 16:50
                    Mila atmosfera na forum. Prety Women mało tu Ciebie,co się dzieje?
                    • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 16:56
                      Może porwał ją Gośc 345456.K
                      • kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:04
                        ...nie kombinuj,ów Gość zmył się z chwilą gdy oznajmiłam,że interesują mnie
                        cyfry w rożnych kombinacjach.
                        Nie bylo mnie,bo wzięła mnie chollerra i zgięła w poł po tym jak "byla
                        szwaczka" napisała,że wręcz zachęcam do wyjazdów za granicę - skąd to
                        wzięła.Wyrażnie naśmiewałam się z TROLLI i od zawsze jestem przeciwna
                        emigracji.Ale mi tym dopiekła, bardziej niż pólpasiec.To jeden powód a
                        drugi,myślisz sobie, że mam czas wysiadywać przed kompem? - są jeszcze inne
                        konwenanse.(*_*)MM
                        • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:07
                          Powracając do Gościa345456 sam jestem ciekaw co znaczą cyfry w jego nicku.
                          • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:09
                            Może zlicza babeczki.Krzyś
                            • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:11
                              Nie mów! dalby rade aż tylu? - chociaz wiadomo to...powiedz tylko,sadzisz może
                              po sobie?
                              • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:14
                                Cos ty,nie mam czasu,chyba ,że w locie -czasami.
                                • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:15
                                  ...z gołębicą? hehe
                                  • kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:17
                                    Krzyś "weż się"lepiej z bocianami,przysłużysz się Firmie Tako.(*_*)MM
              • bo-tak Re: firma TAKO 14.05.07, 17:03
                Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
                nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
                możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_
                • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:21
                  O! musiałbym założyć duuuuuze gniazdo,a pędziwiatr jestem.
                  • kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:23
                    ...to dlatego często wieje.No tak nie nadajesz się na kontrachenta.(*_*)MM
                    • kobieta93 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:23
                      ...bląd - kontrahenta.
                      • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:27
                        daj spokoj blędom.Cos wymyślimy i nie klopocz się "bylą szwaczką" - nie ma jej
                        juz.
                        Jeśli lubisz się jednak dolkować,to proponuję zaliczyć 16 dolkow na Polu.Będzie
                        też czas na dluższą rozmowę.
                        • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:29
                          ...hmm,chyba się tam przelecę.K
                          • rk46 Re: firma TAKO 14.05.07, 17:32
                            SIĘ? - no to ja teraz SIĘ domyślam co znaczy nick Krzysia hehe.
                            • takiotojestem Re: firma TAKO 14.05.07, 17:35
                              Jakie śmieszne!.Male przejęzyczenie,cukierka ssałem.Przyjadę,lecz nie myśl
                              eRKa,że będę dolkować,a już na pewno SIĘ.Krzys.
                              • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 16.05.07, 21:30
                                aaa wlasnie mi się przypomniało...
                                zmieńcie informatyka albo dajcie Czerwonemu Polarowi pieniądze na dobry kurs
                                zarządzania siecią bo na chwilę obecną sprzęt wart grube pieniądze jest dziurawy
                                jak sito...
                                • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:05
                                  haha WILLHELM myslalam ze juz cie pogrzebali
                                  • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 80.50.21.* 17.05.07, 12:44
                                    pogrzebali to znaczy wywieźli do lasu i zakopali??
                                    hmm... pewnie kilka osób chciałoby to zrobić ale jestem niezniszczalny...
                                    • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:32
                                      hym willhelm widze ze jestes bardzo pewien tego obys sie nie mylil za bardzo hahaha
                                    • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:34
                                      a tak wogole cos to forum zamiera
                                      • Gość: tamtaramtam Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 08:50
                                        a
                                        • Gość: pracownik-jeszcze Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:24
                                          ano zanika forum bo jego "wysokości" szefowi udało się uniknąć po raz kolejny
                                          kontroli i wszystko wraca do normy.początki forum dawału pracownikom nadzieje na
                                          zmiany a jak wyszło sami widzimy wyszedł w całej okazałości polski charakter
                                          czyli "wojna szmaciano-metalowa" o to kto jest w hierarchi produkcji wózków
                                          ważniejszy.ja wiem jedno że wszyscy jednakowo odpowiadamy za produkcję i
                                          sprzedaż,bo nie jest istotne czy ktoś żle skroi lub uszyje,wygnie rurke lub żle
                                          zbije dany wózek to on i tak będzie bublem ,a jeżeli sami dobrze pracujemy i
                                          wykonujemy swoje obowiązki musimy mieć prawo do uczciwej zapłaty za normalną
                                          ilość godzin a nie za 10-12 godzin.teraz ponownie pracujemy długo bez
                                          godz.nadliczbowych podpisujemy listy podwójne jak podpisywaliśmy wszystko co
                                          robimy to robimy źle.szanowny p.grzegorzu już było kilka postaci w
                                          historii,które stworzyły potęgi a TAKO już takim w branży jest ale władców
                                          miały "nieomylnych" i otaczających się klakierami i jak skończli historia
                                          pokazała.p.grzegorzu pomyśl pan o tym że ludzie odchodzą bo jest im w firmie źle
                                          bo ile można zmieniać "system",który i tak się niesprawdził pół,rok czy dwa lata
                                          temu a słyszą ciągle że są złodziejami choć może nie bezpośrednio ale jednak
                                          można odnieść takie wrażenie,albo wypełniać co raz to nowe tabelki i rubryczki
                                          które pan sam wymyślasz a za cholere nie można pojąść ich sensu i naprawde
                                          zechciej pan zobaczyć w tych ludziach że oni chcą pracować w firmie gdzie panuje
                                          miła atmosfera gdzie i zrobi swoje i odpowiednio zarobi i nie będzie po pracy
                                          mówił "pir...le szukam roboty bo w tym cyrku mam już dość..." a to ostanie
                                          słychać coraz częściej.
                                          pozdrawiam
                                          mam nadzieje pracownik choć ochoty coraz mniej
                                          • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:02
                                            zgadzam sie z toba "pracownik jeszcze"co do godzin pracy i zaplaty za nie i
                                            jestem kolejna osoba myslaca o zmianie miejsca zatrudnienia
                                            • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 18.05.07, 22:14
                                              ano taki mamy jeszcze cholerny układ w kraju że złodzieje i przekręciarze w
                                              stylu GrzegorzaT robią kasę...
                                              a najśmieszniejsze jest to, że facet twierdzi, że wszyscy dookoła go okradają...
                                              to oczywiście jest w myśl staropolskiego mądrego przysłowia:
                                              "Sądzę Ciebie według siebie"
                                              • Gość: ania Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 09:00
                                                :)
                                                • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:27
                                                  Dzieńdoberek,widzę,że pracusie się zjawili.Mogę do Was przyłączyć? RK
                                                  • kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:32
                                                    Jasne,że możesz.To zdjęcie Krzysia to słynny lot nad kukułczym gniazdem?...mało
                                                    co widać.(*_*)
                                                  • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:35
                                                    moment,sam Ci powie tylko musi uruchomic skypcia.RK
                                                  • kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:40
                                                    ...ktoś powinien pracować.Widzę,że zdążyłeś się już opalić,a może tylko monitor
                                                    mi szwankuje.(*_*)MM
                                                  • takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 13:45
                                                    Witam,monitor masz w porządku.eRKa opalony bo gania po polu i przegania
                                                    komary,ale o tym glośno nie mówi.Zdjęcie zrobione w przelocie nad Doliną
                                                    Rospudy.Krzyś
                                                  • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:51
                                                    ale pewnie Ty nam powiesz co działo się tam na paralotni,bo masz minę-że nie
                                                    powiem jaką hihi.RK
                                                  • takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 13:54
                                                    Rzucalem jajkami do celu.K
                                                  • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:55
                                                    hm ???
                                                  • kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 13:57
                                                    eRKa czemu się dziwisz...samookaleczenie dla idei.(*_*)
                                                  • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:02
                                                    To ma być kumpel? Dla idei należało mu wpierw zrobić coś dla firmy w której
                                                    pracujesz,a dopiero pożniej jajkami wojować.Na własne oczy synow jego
                                                    widziałem,ale jak on taki rozrzutny...teraz to ja już głowy nie daję.RK
                                                  • takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 14:07
                                                    e..tam bezmyślny nie jestem.Jajka podebralem kukulkom.O synów osobiście
                                                    zadbałem wcześniej,a teraz jeśli nawet gdyby coś...zawsze można zrobić sobie
                                                    wnuka.Mam racje? K
                                                  • rk46 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:09
                                                    Przyznaję.Masz głowę na karku,to znaczy na sznurkach chciałem powiedzieć.He he
                                                    niezly z Ciebie model.RK
                                                  • takiotojestem Re: firma TAKO 25.05.07, 14:14
                                                    Właśnie pomyślałem sobie,że Ty eRKa wraz z Pretty Women moglibyście
                                                    wykombinować sobie Klona.Nadać mu nick RKMM -ręczny karabin maszynowy model
                                                    4693.hehehe teraz ja sie z Was pośmiałem.Krzyś
                                                  • kobieta93 Re: firma TAKO 25.05.07, 14:26
                                                    ...no!śmiać się to nic złego,pośmiejmy się razem,ale nie naśmiewaj się z
                                                    eRKi.Lepiej,żeby nie chciał pomylić sobie Twojej paralotni z komarem - może
                                                    zastosować kurs szybkiego latania.Klona nie chcę,już wystarczająco wiele ich na
                                                    forum.Wnuka owszem.Zdecydowanie na to przystaję tym bardziej,że można
                                                    przysłużyć się Firmie Tako.Poki co zróbmy rząd i znkikajmy stąd.
                                                    Milego weekendu życzę wszystkim w Tako pracującym z p.Grzegorzem na czele.
    • Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:33
      ale cisza a tako sie wali
      • Gość: zainteresowana Re: firma TAKO IP: 195.205.202.* 07.07.07, 22:46
        No wlasnie1 Tak bylo ciekawie i co sie stalo? Juz tak wszystkim dobrze ze nic
        nie pisza? A w firmie coraz gorzej!!! Co to Ludzie juz nie walcza?
        • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 10.07.07, 22:19
          nastała światłość i wszyscy są szczęśliwi... zstąpiła z niebios łaska Grzegorza
          i ludzie zrozumieli że takiego miejsca zwanego Edenem lub tako nigdzie nie ma...
          ponieważ cały ten swiat jest jednym wielkim pasmem zakłamania i wzajemnej
          nienawiści a Tam można znaleźć ukojenie i radość płynącą z Jego oczu...
          a ponieważ wszyscy wiedzą że Kraj Kwitnącej Wiśni jest wzorem do naśladowania i
          w tamtą daleką stronę zwracają się wszystkie oczy... dlaczegóż to?? zakrzyknęli
          niewiedzący!! ano dlatego, że tam praca jest najcudowniejszym dobrem... praca od
          rana do zmroku... żyć aby pracowac...
          i tego się trzymajmy... bo to spaja tłumy... we wzajemnej wspólnocie niedoli...
          na chwałę Jego i rodziny Jego...
          • Gość: czytelnik Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:43
            Mocna rzecz, smutne jest to ze prawdziwa
            • Gość: ??? moderator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:14
              Dlaczego ten wątek nie jest przeniesiony do wątków pracowniczych- od lat ktoś
              podsyca tą tanią reklamę "tej firmy" stosując metodę #opinii# jak jej
              wyroby,jaka sytuacja .......---byle tylko umieścić nazwę tej firmy.
              • Gość: recydywista Re: moderator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:21
                bo dobrze by było zeby jak najwiecej ludzi wiedziąło w co sie pakuje idać tam
                do pracy, ale jak już uda si odejśc z tego obozu pracy to docenia sie kazdą
                normalna prace gdzie nikt batem nie pogania że wolno, zle , bo zupa była
                zasłona poprostu
      • kobieta93 Re: firma TAKO 01.10.07, 10:22
        ...hmmm
        • Gość: tako taki Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 17:46
          chyba juz wszyscy odeszli bo taka ciszaaaaaaaaaaaaaa,albo zamkneli wszystkich za
          chińskim murem
    • Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:14
      Dawno juz nie pisałam , ale zgadzam się ze w firmie coraz
      gożej ,wiecej ludzi odchodzi a szefuncio szaleje , wszystkich
      traktuje jak smieci a otacza się coraz dziwniejszymi ludzmi np taki
      Miruś niby prawa reka szefa a robi na prawo i lewo od wiekszosci
      dostawców zbija lewa kasę i ma super a raduś następny kręci z głową
      za to po trrochu ale wszyscy to widzą tylko nie szef
    • Gość: szwaczka Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:19
      kolezanko zgadzam sie z toba jak najbardziej kręcą na prawo i lewo
      szefunia a on zajmuje się tym co nie jest ważne chyba ze też kreci
      lewą kasę Ale trzeba przyznać ze szef też się zmienił wychodzi z
      niego coraz większe hamstwo i prostactwo
    • Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:30
      z tym prostactwem i chamstwem się zgadzam wszyscy to smieci a swoich
      przyjaciół utopic w łyżce wody o róznych ludziach się słyszy od
      naszego szefa to włosy siwieją gdyby ci ludzie to słyszeli a mam
      nadzieję ze ktoś im to powtórzy ale szef w oczy nie tylko za
      plecami , nowinki jak szef wrocił z chin to bedzie w tako budował
      drugie chiny pełna FASCYNACJA bedziemy chodzic w jednakowych
      mundurkach na kontrole bedziemy palić i sikac a pracowac za miske
      ryzu trzeba z tako wiac gdzie sie da puki inni szukają bo wtako
      panuje zasada przydeptac wszystkich i koniec
    • Gość: szwaczka z sali II Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:35
      Chiny to juz budujemy w firmie bedzuie juz wszystko z chin elementy
      do wozkow konstrukcje , maszyny ale ciekawe skad znajdzie ludzi do
      pracy chyba ze tez przywiezie chinczyków bo u nas w rekawiczkach i
      maskach pracowac nuie beda a trzeba bo to skażone nie wiadomo czym
    • Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:42
      obserwuje sobie z boku i przeraza mine to nigdy bym nie kupiła swemu
      dziecku wożka złozonego z chinskich elemetów przeraza mnie fakt ze w
      takich chniskich wózkch tako dzieci maja kontakt a elementami a
      potem tylko alergie i choroby nie wiadomo skad a cena robi cuda
      tylko czy warto ryzykować a może poprostu poszukać innych
      producentów którzy produkują towar z polskich dobrych i pewnych
      połfabrykatów z atestam i w/g norm
      • Gość: gosc Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 07:36
        Spokojnie, w wózkach TAKO nie ma i nie będzie tworzywa z chin. Bez
        obaw.
        • florcia37 Re: firma TAKO 07.11.07, 22:27
          czytam z uwaga wszystkie wypowiedzi i jestem przerazona do chcialam tam pracowac
          • Gość: były pracownik Re: firma TAKO IP: *.org 08.11.07, 10:57
            swego czasu pracowałem w tej Firmie i oprócz jednej poważnej scysji z szefem to
            było raczej spokojnie.Najgorzej to było z takimi przydupasami
            jak np.Wojtuś(patrząc na niego dochodzę do przekonania że człowiek pochodzi od
            małpy).Kasa była na czas nawet Szef dał pare groszy więcej
            Szkoda tylko że fajni ludzie uciekali z tego zakładu .
    • Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:45
      zgadzam sie juz mamy uczulenie od chinskich elemetó ale jaki smrod i
      oczywiście bez atestów i bo i po co jak to mabyc tylko tanie i już
      • Gość: pracownik montaż Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 03.11.07, 10:52
        kiedyś pracowac w tako to było cos ale od pewnego czasu coś soię
        zmieniło na gosze woda sodowa uderzyła do głowy albo barzo duże
        pieniądze których sie dorobił dzieki nam ale w chinach produkcja
        tako a my gdzie bedziemy pracować
        • Gość: Zainteresowany Re: firma TAKO IP: 212.87.244.* 03.11.07, 17:12
          Proszę o informacje jaki rodzaj pracy mozna wykonywać w TAKO i co trzeba umieć. Jakie są np. maszyny narzędzia itp. Z góry dzieki za odpowiedź. Nie chce se ośmieszyć na rozmowie kwalifikacyjnej:)))
        • Gość: Zainteresowany Re: firma TAKO IP: 212.87.244.* 03.11.07, 17:12
          Proszę o informacje jaki rodzaj pracy mozna wykonywać w TAKO i co trzeba umieć. Jakie są np. maszyny narzędzia itp. Z góry dzieki za odpowiedź. Nie chce se ośmieszyć na rozmowie kwalifikacyjnej:)))
        • Gość: kasia Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 18:39
          Niech sobie skladają te wozki w Chinach czy gdzie chcą. A ty sie nie
          martw gdzie będziesz pracowal. Kup bilet i leć do Irlandi za taką
          prace jak tu zarobisz 3 razy tyle. I nie daj sie poniżać
          • Gość: pracownik Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 11:39
            patrzwę i obserwuję to wszystko co się dzieję w firmie nasz Bos -
            Grzegorz na punkcie chin oszalał wszystko wysya do chin, do
            podrobienia plastiki, formy, opony , napy ,podzewki , tkaniny ,
            lamówki, czyli wózki w polsce będą składane z chinskich detali,
            które nie spełniają żadnych norm a tak nawiasem mówiąc to sprzedał
            wszystkich swoich dostawców chinczykom , ale oczywiście to mógł
            zrobić tylko nasz szef bo on nigdy nie liczy się z nikim
            • Gość: uważny oserwator Re: firma TAKO IP: *.xtreme.net.pl 09.11.07, 18:11
              wspólpracuje z firmami chinskimi i obserwuje co piszecie o waszym
              szefie , troche się tym zainteresowałem i powiem wam , ze wasz szef
              będąc w chinach wysiewał chinczykom wszystko o produkcji wozków w
              polsce -częstochowie a chinczycy wyciągneli od niego wszystkie
              informacje i teraz wiedzą wszystko o branży wózkowej w
              częstochowie . Do tej pory wspólpracowali z firmami z polski
              zajmującymi się produkcją wózków , ale nie wiedzieli nic o
              czestochowie i zagłębiu wózkowym ale wasz szef ich uswiadomił a tym
              samym narobi wielkich problemów wszystkim producentom wózków i
              dostawcom wszystkiego do produkcji ale to swiadczy tylko o jego
              postawie i marnym poziomie inteligencji . Mam nadzieje ze jego
              dostawcy maja opatentowane swoje wyroby i jakośc sobie poradzą
              • Gość: zainteresowana Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 20:22
                napiszcie jak jest teraz czy to naprawde oboz pracy , jak sie tam zarabia
                • Gość: KONTROLER Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 23:31
                  LUDZIE CZY WAM NIE WSTYD PISAĆ TAKIE DZDURY W POLSCE PRACY NIE
                  BRAKUJE NIE POTRZEBA WYJEZDZAĆ ZA GRANICĘ ALE JEDNAK TYLKO NA JEZYKU
                  TAKO TAKI ZAKLAD TEJ BRANZY SIĘ NIE ZNAJDZIE W POLSCE I Z TAKIMI
                  WARUNKAMI PRACY I PŁACY A JEST W ZAKŁADZIE SZPICEL KTÓREMU BARDZO
                  ZALEZY ABY SIAĆ WROGĄ PROPAGANDĘ OTWIERAJCIE ZAKŁADY I SPROBUJCIE
                  TEGO DOBROBYTU ZAPRASZAM DO PRACY W TAKO BO PRACUJĘ JEST NIEPRAWDĄ
                  CO PISZĄ SĄ TO LUDZIE MARGINESU I SAMI PAKUJĄ SIĘ W BAGNO SZEF JEST
                  OSOBĄ KOKRETNĄ PŁACI I WYMAGA NIKOMU KRZYWDY NIE ROBI I NIE ZROBIŁ
                  KAŻDEMU CO SIĘ NALEŻY TO OTRZYMUJE A NAWET WSPOMAGA NIE CZYTAJCIE
                  TYCH BREDNI ŻADNE CHIŃSKIE WÓZKI TYLKO KRAJOWE DOBRE FIRMY TAKO
                  • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 22.11.07, 12:06
                    procedura jest następująca:
                    najpierw będzie ściągał półprodukty do produkcji wózków z chin... to naturalna
                    kolej rzeczy...
                    na razie składanie wózków pozostanie w Polsce bo żal trochę tych nowo
                    wybudowanych hal...
                    ale kolejny etap to zlecanie całej produkcji chińskim firmom i transport
                    gotowych do magazynów zorganizowanych w obecnych halach produkcyjnych tako...
                    odpadają niepotrzebne koszty zatrudniania całej masy pracowników produkcji...
                    oświetlenia... ogrzewania... wody... kanalizacji...
                    czysty i co najważniejsze o wiele spokojniejszy zysk bo nie trzeba użerać się z
                    gromadą robotników non stop czegoś żądających... a to podwyżki... a to lepszych
                    warunków... a to dodatkowo grożących najprzeróżniejszymi urzędami...
                    i świat stanie się piękny...
                    • Gość: KONTROLER Re: firma TAKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 22:41
                      I poraz który odpowiadam na głupie i chamskie brednie i powówienia
                      kto ci WILLHELMIE do głowy tej CHIŃSTRZYZNY naklad pracuję w TAKO
                      jest praca i dodra płaca są doskonałe warunki ludzie nie wierzcie w
                      bo komuś bardzo zależy bo tam pracował i szuka dżury w całym aby się
                      odgryść SZEF się bardzo poświęca aby nasze coraz nowsze wzory wózkow
                      miały wielką renomę nie tylko w EUROPIE ALE I ŚWIECIE
                      • Gość: WILLHELM Re: firma TAKO IP: 83.2.142.* 23.11.07, 11:03
                        brzmi ładnie... nawet bardzo ładnie...
                        szkoda że nie ma w zasadzie nic wspólnego z rzeczywistością...
                        jakoś w dziwny sposób naszło mnie skojarzenie z koniem żyjącym w kopalni i
                        pracującym w egipskich ciemnościach w kieracie...
                        hmm... dobry mam dzis humor więc to wystarczy na tą chwilę...
                        i pozdrawiam w ten ostatni dzień pracy w tym tygodniu...
                        czas rozpocząć przygotowania do weekendu także miłego weekendu wszystkim życzę... :)
                      • Gość: fafik Re: firma TAKO IP: 89.174.23.* 24.11.07, 13:30
                        Witam tako może i praca jest oki ale niestety kadra kierownicza
                        jest fatalna np.majster z montażu sam rozpija pracowników potem ich
                        podpie.. do szefostwa ze pija i co w efekcie prowdzi do
                        zwolnienia a sam ostatno ledwo co trzyma się na nogach gdyby nie
                        stół, to pewnie by pod nim leżał jest jeszcze mirus zwany statystą
                        ciegle tylko biega i udaje ze pracuje wraz z patykiem czlowiekiem
                        który jest chory psychicznie powinien być już od dawna w lublincu
                        • Gość: Były pracownik TAKO IP: *.xtreme.net.pl 25.11.07, 19:48
                          TAKO parodia na maxa tam nikt nie zna przepisów co to za nagrywanie rozmów
                          telefonicznych np. chamstwo na maxa. drzwi pozamykane nie ma jak wyjść z zakładu
                          z szwalni okna zakratowane zakaz palenia tez mi coś jak cały budynek A chodzi po
                          WC palić. a B nie ma tak dobrze, tyle ze jednego jełopka już nie ma Wojtusia
                          zero kultury. Ale parodia sprzątaczka Wiesia śpi w pracy. Szef jest OK OK mówię
                          jeszcze raz ze jest ok choć wymaga ale każdy by był taki na jego miejscu tylko
                          troszkę organizacji mało Mariusz-flaszka i nikt tego nie kontroluje.
                          a Pan willhelm czy jak mu tam nie wie co sie dzieje zresztą tam już nie pracuje
                          wiec niech da spokój
                          • Gość: WILLHELM Re: TAKO IP: 83.2.142.* 26.11.07, 10:10
                            widzisz to jest właśnie cudowne w internecie i forach internetowych... można
                            wypowiadać swoje opinie do woli i nikt do czasu rażącego złamania regulaminu nie
                            może tego zabronić :)
                            i w związku z tym piszę...
                            piszę bo pomimo tego, że nie pracuję tam od bardzo dawna w sumie mimo woli
                            jestem na bieżąco w panującej sytuacji...
                            i oczywiscie będę pisał...
                            i pomimo złej dziś pogody przesyłam ciepłe pozdrowienia...
                          • Gość: pigi Re: TAKO IP: 89.174.23.* 23.01.08, 17:20
                            w tako nie tylo mirus jest do niczego sa jescze inni kierownicy
                            wyrzywaja sie na pracownikach
                            • Gość: szwaczka Re: TAKO IP: *.21.pl 24.01.08, 19:00
                              tym sobie chcą nabic plusów ale to działa nie tak jak myslą.Nie
                              natym żecz polega,kr.Zbyszek to jest gosc umie z ludzmi rozmawiac
                              doradzic niepowie złego słowa uczynny pomocny Zbyszku kochamy cie
                              przejmi nasz budynek wraz z nami za kr.Mirusiagosc sie wypalił juz
                              pozdrawiamy i myslimy ze juz niedługo bedziesz naszym kr.
    • Gość: gość portalu uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:00
      W tej firmie pracuje m.in pracuje szwaczka Aneta S. Jest bardzo
      zainteresowana obcymi mężami.Jest bardzo beszczelna w stosunku do
      rodzin.Więc prosze naprawde mieć pod uwaga to co napisałam bo bardzo
      moze namieszać.Moja koleżanka sie o tym przekonała na własnej skórze.
    • Gość: gość portau uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:14
      Pani Aneta S. która pracuje w firmie TAKO jako szwaczkajest do tego
      stopnia beszczelna że dzwoni i sms z zonatymi mężami.O każdej porze
      dnia i nocy.Mijcie uwagw dogie żony na to wszystko oko.Moja
      koleżanka już się wycierpiała że wy nie musicie.
    • Gość: gość Re: firma TAKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 19:47
      Uwaga żony.Pani Aneta S.która pracuje w tej firmie jako szwaczka
      jest do tego stopnia zdolna że dzwoni i sms z żonatymi mężczyznami o
      każdej porze dnia i nocy.Miejcie drogie żony na to wszystko oko.Moja
      koleżanka już się wycierpiała .A teraz ja ostrzegam was
      wszystkie.Pracujemy z tą Pania i wiemy do czego jest zdolna.
      • Gość: gość portalu Uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:25
        Ostrzegam wszystkie żony których mężowie pracują lub mają zamiar
        pracować w firmie Tako w Częstochowie na ul.Jagielońskiej.Jest tam
        pewna pani o imieniu Aneta S.która pracuje tam jako szwaczka na tej
        samej hali co mężczyżni znamy tą Panią dobrze bo też z nią
        pracujemy.Owa Pani jest bardzo zainteresowana żonatymi
        mężczyznami.Lubi ich kokietowac i nie liczy się z tym że mają żony
        i dzieci.Znamy już taki przykład gdzie do tej pory miesza w
        rodzinie. Nasza koleżanka już wycierpiała i to bardzo wiec miejcie
        na to uwadze i zwracajcie uwage na sms głuche telefony do swoich
        mężów jak wam zależy na waszych związkach to niedopuście do
        spotkania z ta 39 letnia kobieta jej wiek mężczyzn nie
        przeszkadza.Nawet jak ktoś będzie od niej młodszy o pare lat to też
        jest skłonna mieszać.
        • nel.son Re: Uwaga żony 09.01.08, 00:00
          Uwaga zony-niezłe hasło-odnoszę wrażenie że wszystkie te opisy wyszły od jednej
          osoby, która nigdy nie pracowała w naszym zakładzie.Przecież tam gdzie pracują
          kobiety i mężczyźni zawsze będą plotki i oskarżenia, Tako nie jest jedynym
          zakładem w którym sie plotkuje.Jeśli ta wspaniała koleżanka ma problemy z mężem
          to powinna zając sie tym sama bo siedząc przy komputerze nie rozwiąże swoich
          problemów TO powinna wiedzieć każda inteligentna kobieta.A jeśli jest na tyle
          głupia by opisywać swoje problemy rodzinne na forum zakładu to szkoda mi jej
          męża bo ja bym sie już dawno z nią rozwiódł.
          • Gość: gość Re: odpowiedż dla nel.son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 11:43
            Niewydaje mi śię żeby ta osoba w tym opisie prała własne brudy.Wez
            pod uwage że moze chce ostrzec wszystkie kobiety.Czemu tak Ją
            skrytykowałeś?A może ona tego nie pisała nie wiesz wiec nie
            wypowiadaj sie o niej w ten sposób.Może po prostu ten ktoś chce
            zapobiec kolejnej trudnej sytuacji rodzinnej.A może Ty sam kiedyś
            byłeś też w to zamieszany i teraz się boisz co?Musze Ci uświadomić
            że żadna inteligentna kobieta nie będzie się poniżała do tego
            stopnia żeby się spotykać z osobą która miesza w jej związku godność
            na to jej nie pozwala.Więc uwazam że dobrze ktoś zrobił opisując to
            na forum.Ale oczywiście Ty możesz mieć swoje zdanie na ten temat
            pamietaj tylko że w każdej plotce jest troche prawdy.Może było tak
            naprawde i wcale nie musi byc to plotka.
            • Gość: faker Re: odpowiedż dla nel.son IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 00:15
              A Ty coś taki(a) obrońca?Moim zdsniem Kobieta ma wyłącznie
              kompleksy i jak nie potrafi meża przy sobie utrzymać ,to wymyśla
              farmazony z kosmosu.Niech się może zastanowi zanim oczerni kolejną
              kobietę. Tak się składa, że Pani Aneta S to osoba z klasą, jest
              uczciwa i bardzo mądra a autorka pierwszego wpisu do pięt Jej nie
              dorasta porywając się na rozwiązywanie rodzinnych kłpotów na forum.
              Niech nie miesza owa Pani od ostrzeżeń, bo troszkę nieudolnie jej to
              wychodzi. Kiepska prowokacja droga Pani.
              Zastanowiła się komu robi większą krzywdę?
              Łatwo jest potępić ale odwołać swoje oskarżenia już trudniej co?
              Znam Panią A.S.bo też tam pracuję i wiem ,że to nieuczciwe tak o
              niej mówić.

Ktoś tu bronił wcześniej Panią A.S.i miał słuszną rację.To
              normalna , potrafiąca rozmawiać kobieta.
              A swoją drogą to rzeczywiście forum raczej nie jest najlepszym
              miejscem na leczenie własnych problemów małażeńskich. A może trzeba
              przypatrzeć sie własnemu postępowaniu i wtedy znajdzie się odpowiedź?
              Jak znam życie to ani jeden facet z tego zakładu nie powie złego
              słowa o Pani Anecie S.. Bo trzeba mieć to coś drogie Panie.
              Meżczyźni to rozpoznają bezbłędnie.Nie byłem zamieszany w "to" i nie
              mam powodu bać się nikogo ani obawiać.A co do inteligentnych kobiet
              to właśnie tylko takie z pewnością dla ratowania swojego związku
              spotakałyby się z osobą ,kóra zagraża ich związkowi a nie pisały na
              forum. Łatwo być wirtualnym oskarżycielem.
              Poza tym coś mi się zdaje,że odpisuję do Pani ,która to wszystko
              wymysliła
              PS.Do Pani A.S.-mam nadzieję ,że jak to Pani kiedyś przeczyta to nie
              zrobi to na Pani większego wrażenia.I dobrze.Z zazdrości ludzie
              różne głupie rzeczy robią.Niech sie Pani nie da prowokować.
          • Gość: faker Re: Uwaga żony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 00:18
            Nel-son masz rację
            • Gość: oliwka Re: Uwaga żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 17:43
              strajk ok pomoglo kasa bedzie wiekrza w sirode o 11 sie dowiecie a
              wy chlopaki niemacie jaj czemu nieidziecie co nakrzyk was wezmie i
              uszy po sobie i do roboty taki jest sposob najleprzy chlopaki do
              dziela
              • Gość: ja Re: Uwaga żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 15:25
                firma ta wykorzystuje ludzi przyjmują do pracy zapewniając prace umowę a prawda
                jest taka że ktoś pracuje wypełnia papierki do rejestracji a po 3-4 tygodniach
                słyszy że niema pracy dostaje swoje CV inne papiery i słyszy do widzenia
                zadzwonimy jak będzie trzeba tyrać Oszuści !!!
                • Gość: pracowica Re: Uwaga żony IP: *.21.pl 21.01.08, 22:36
                  Uważajcie na słynnego statyste firmowego Mirusia podpiepsza od nowa
                  jeszcze na koniec swojej kadencji w firmie bo odchodzi do Brembo do
                  swojego kolegi dyrektora podpieprzył swojego człowieka.Chłopak
                  niczemu niewinien od lat lubiany,jeden z najleprzych ochraniarzy co
                  tu sie przewineli,sprawny fizycznie młody(nie jak inni)takich
                  wiecej.Co ten Mirus odwala niech juz idzie klepac tarcze chamulcowe.
                  • kobieta93 Re: Uwaga żony 18.02.08, 13:46
                    Hm.No, No, No - ciekawe...:))0
        • kobieta93 Re: Uwaga żony 18.02.08, 14:43
          A Ci mezowie czemu tak do niej lgna...jak cmy do swiatła...a moze w
          domach szaro i zimno...)))
    • Gość: gala@interia.pl Re: firma TAKO IP: *.hcz.com.pl 18.02.08, 14:59
      firma wyzyskuje ludzi bez pracy ,nie rejestruje,pracuje sie na
      dworze bez względu na pogodę a mówia co innego że niby na 2 tygodnie
      później będzie lepiej a to kłamstwo
      • kobieta93 Re: firma TAKO 18.02.08, 16:05
        ...w poprzednich wpisach można wyczytać pretensje do Szefa, że
        rozbudowuje zaplecza hal produkcyjnych - więc skąd naraz ten żal...
        (*_*)
        • Gość: ptasiek23 Re: firma TAKO IP: *.centertel.pl 20.02.08, 18:07
          siema ja w tako robiłem ponad rok cinżko było ale nie było źle piłem paliłem i
          zapierd..... ostro trzeba zapier.... zeby zarobic pozdro dla starej ekipy
          takoskiej brat ptasznika:)monter "jestem najlepszy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka