IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 19:33
nie znacie jakiegos dobrego lekarza od tarczycy w Cz-wa ktory przyjmuje
prywatnie ? Jesli tak prosilabym o dokladnyr adres telefon koszt wizyt i usg. Z
gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:43
      już kiedyś było o tym kilka wątków (wrzuć w wyszukiwarkę).ja leczę się u dr
      franusiak...tarczyca bardzo mi dokucza, a tobie?ja mam niedoczynność, biorę
      euthyrox 75
      • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 19:54
        no wlasnie widzialam tylko dwa nazwiska podane franusiak i jeszcze jednego
        doktora. Ja tez mam niedoczynnosc bralalm wczesniej letrox pozniej euthyrox od
        dluzszego czasu nie biore lekow
        • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:00
          a masz jakieś objawy niedoczynności? u mnie niby tsh unormowane (0.9), wydaje mi
          się ze teraz jestem w lekkiej nadczynnosci z powodu przyjmowania leków, za
          2tyg.mam zrobic badania i wtedy ma sie zdecydowac o zmniejszeniu lewotyroksyny
          (objawy:przyspieszony puls,palpitacje serca, drżenia,nogi jak z waty, niemożność
          snu,poddenerwowanie,męczliwość)...czasami to już nie mam siły walczyć z tą
          tarczycą...nie chce żyć jak roślina...:-(((
          • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 22:58
            mnie zmierzalo do nadczynnosci jak mi za duza dawke letroxu lekarka przepisala,
            co do objawowo to sennosc , nerwowosc , wypadanie wlosow , lamanie paznokci ,
            oslabiona koncentracja problemy zpamiecia i od niedawna cos z sercem mam
            problemy . Musze jak najszybciej do lekarza bo niepodoba mi si etaki stan w
            dodatku po odsawieniu lekow przytylam
            • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 00:53
              dokładnie to samo miałem w niedoczynności...a najgorsze to te problemy z
              pamięcią...początkowo myślałem,ze to alzheimer...zapomniałem kiedyś jak nazywa
              się ptak
              • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:40
                hehe tez zdarzalo mi sie ze zapominalam jak sie cos nazywa :D leczyłas sie tylko
                u dr Franusiak czy jeszcze u kogos prywatnie?
              • Gość: elunia Re: Tarczyca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:50
                ja od 5 lat mam nadczynność tarczycy. Raz jest lepiej a raz gorzej. Ostanio jest
                gorzej spadło mi TSH poniżej normy i fatalnie się czuję.Leczę się u doktor
                Więcław ale już sama nie wiem co dalej robić. Ja oprócz zapominania i
                drażliwości mam jeszcze takie uczucie ja to nazywam ''że pizprzy mi się w
                głowie''. Tak jakoś dziwnie mi się robi w głowie jakby zawrót głowy, nie boli
                mnie głowa ale mam uczucie ciężkości. Sama nie wiem, czasem myslę czy nie mam
                SM.Czy ktoś z Was też ma takie dolegliwości?????
          • Gość: aanka Re: Tarczyca IP: 195.205.202.* 07.03.07, 00:21
            Poszukaj naprawdę dobrego lekarza bo to może nie tarczyca a nerwica? Ja to
            kiedyś przerabiałam, ale w Częstochowie nie masz szans na dobre leczenie
            • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:41
              z tego co mi wiadomo nerwica ma troche inne objawy :D
              • Gość: Mam Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:53
                namiary na super specjaliste w warsyawie.
                Gwarancja.......lecyenie beyopreaczjne
                Podam namiarz poyniej, bo nie mam pryz sobie.

wejde wiecyorkiem.
                Oplaca se jechac bo masy pewne, a u nas to roznie bywa
                • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:58
                  mnie akurat interesuje specjalista tylko z Czestochowy
                  • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:15
                    ja sie leczę u franusiak prywatnie ;-).na nfz terminy na lipiec...w głowie się
                    nie mieści!!!!
                    • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 11:17
                      i zadowolona jestes chodzac do niej ? poza tym ile wynosi wizyta i usg
                      • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:26
                        jestem zadowolony jak na razie.wizyta 70zł+20zł usg
                        • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 14:39
                          ja chce sie wybrac do Jablonki w alejach ma gabinet albo jeszcze na kilinskiego
                          przy orbisie jakas doktor jest
                          • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:56
                            przy orbisie to chyba żółcińska (albo cos podobnie),też ponoć dobra, a tej
                            jabłonki to nie znam
                            • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 18:44
                              to skoro dobra to chyba do niej pojde :D bo juz za dlugo zwlekam ;/ i tylko
                              coraz gorzej jest
                              • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:47
                                nie zwlekaj,nie zwlekaj...nie ma co.A tu jeszcze link do forum o chorobach
                                tarczycy...Możesz zerknąć...Trzymaj się i daj znać, jak wrócisz od
                                lekarza.Pozdrawiam i życzę zdrówka

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24712
                            • Gość: xx Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:55
                              Polecam dr Żółcińską dobry endokrynolog, lub Prof. Sosadę który przyjeżdża do
                              Częstochowy. 034/3658076
                              • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 19:19
                                to mysle ze sie zmotywuje i w najblizszym czasie wybiore sie na wizyte :)dzieki
                                za linka poczytam :D
                • Gość: gość Re: Tarczyca IP: 83.2.141.* 07.03.07, 19:57
                  -w Częstochowie to tylko można być bardziej chorym po wizycie u p.Franusiak
                  wiem coś o tym już od pół roku nie mogę się pozbierać
                  -nie daje skierowań na badania ,które powinno się zrobić biorąc hormony
                  -jedno badanie wystarcza wg.lekarza
                  -badań należy wykonać więcejzanim weźmie się hormony
                  -U W A Z A J C I E
                  -jeżeli mogę coś podpowiedzieć to nie polecam Częstochowy................
    • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:55
      nie wiem, ale mnie tam franusiak pasuje
      • Gość: eewka Re: Tarczyca IP: 195.205.202.* 07.03.07, 22:20
        Uważaj kubeczku bo dr. Franusiak nie jest dobrym lekarzem.Dostajesz do hormonu
        leki na osłonę serca? Te roztrzęsienia występują przy złym dobraniu dawki leku i
        podawaniu go bez osłony. Letrox lub Euthyrox wymagają podawania np. propranololu
        lub innego leku ragulującego tętno. Dr. Franusiak potrafi narobić niezłego bałaganu.
        • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:54
          oczywiscie,ze dostaję beta blokery (dokładnie propranolol), to chyba normalne
          przy lewotyroksynie...ale dzieki za ostrzezenie,bede bardziej uwazał
          • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 08.03.07, 13:52
            ja bralam letrox i euthyrox i nic dodatkowego nie dostawalam :|
    • Gość: do J Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:20
      a u kogo wcześniej się leczyłaś?nie byłaś zadowolona?
      • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 08.03.07, 16:31
        do Rózyckiej chodizlam do przychodni. Nie bylam zadowolona za duza dawke letroxa
        mi przepisala za 1razem i pozniej mialam problemy poza tym czasami jak jej nie
        bylo czy cos wypadala wizyta i trzeba bylo czekac kolejne 3 m-cy zeby sie dostac
        do niej
        • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:21
          dawke lewotyroksyny powinno się zwiekszać stopniowo...co to za lekarz,ktory o
          tym nie wie. I jeszcze piszesz,ze nie dostawałaś beta blokerow!!!Lepiej takich
          lekarzy omijać, bo na pewno nie wyleczą, a mogą zaszkodzić.
          Mnie denerwuje to, ze strasznie przytyłem, bo byłem w niedoczynności, a babsko z
          przychodni na tysiącleciu nie dawało mi hormonów (przy tsh 25!!!!), teraz
          chudne, ale i tak sie musze pilnować i jest to bardzo powolny proces.
          A jak u ciebie z wagą?
          • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 09:14
            ja wlasnie na sam poczatek leczenia dostalam letrox 50 owszem na poczatku bylo
            dobrze schudlam wciagu miesiaca 3-4kg itd ale po miesiacu nie moglam przyjmowac
            leku juz bo go zwracalam jak poszlam do lekarki stwierdzila ze zmierza mi do
            nadczynnosci i przepisala inny lek. Co do wagi jak odstawilam leki to przytylam
            przez ten czas jakies 6kg tak ze musze sie koniecznie do lekarza udac
    • Gość: magda Re: Tarczyca IP: 80.51.222.* 09.03.07, 10:43
      w Czestochowie nie masz szans na wyleczenie, bedą Cie szpikować różnymi lekami
      niepotrzebnie! naprawde radze Ci wybierz sie do specjalistów na śląsk, sama tam
      trafiłam , so stwierdzeniu przez naszych lekarzy guza na tarczyczy.
      U nas konieczna była operacja i leczenie do końca zycia, teraz mija już rok od
      djagnozy, ja jestem zrdrowa i bez operacji! jesli chcesz moge podać Ci adres
      specjalisty! i prosze nie licz na czestochowskich lekarzy bo predzej Cie
      usmiercą niż wyleczą.
      • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 10:59
        ale to prywatnie leczysz sie na slasku?
      • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:00
        wszyscy mówią śląsk, sląsk,śląsk, a ja byłem na śląsku u znanego specjalisty i
        g..o mi za przeproszeniem pomógł...
        współczuje ludziom, którzy maja naprawdę poważne problemy z tarczycą, typu guzy
        czy nowotwory, przy tym moja niedoczynność to pryszcz...
        ale nawet zwykła niedoczynność potrafi nieźle umęczyć...
        Do J.:robiłaś jakieś badania ostatnio?
        • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 11:07
          nic nie robilam ostatnio niestety ;/ mam przerwe ponad pol roku w leczeniu
          • Gość: puma Re: Tarczyca IP: 80.48.49.* 09.03.07, 13:00
            A ma ktoś doświadczenia z diagnozowania i leczenia u dr Więcław ? Ja chodzę do
            niej od roku, ale nie bardzo widzę jakąs różnicę w samopoczuciu. Biorę Letrox
            50. Podoba mi się, że na każdej wizycie jestem badana- osłuchowo i ciśnienie.
            To powinien robić lekarz pierwszego kontaktu, ale jeszcze nie zdarzyło mi się w
            mojej przychodni, abym miała zmierzone ciśnienie. A słuchawek używają tylko gdy
            ma się kaszel.
            Ponoć Więcław jest najlepsza w Częstochowie. Jakie macie zdanie ?
            • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 14:35
              słyszałam ze jest dobra
              • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:27
                a ja słyszałem, ze dobra była, ale kiedyś...
                Do j:daj znać co i jak jak wrócisz od lekarza
                • Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 09.03.07, 20:54
                  ja mam TSH 0,042niedawno zaczelam sie leczyc u dr, Jarzebskiego zazywam tyrozol
                  wit b6 i propranol i czuje sie lepiej na badanie ide za 2 tygodnie ale mysle ze
                  wyniki beda lepsze od poprzednich
                  • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:03
                    olu,a co jest przyczyną twojej nadczynności?mam nadzieje, że nie zapalenie
                    tarczycy, bo wtedy nie można podawać metizolu, ale dr J. o tym nie wie. Mnie by
                    wykończył tym metizolem, dobrze, ze są mądrzejsi od niego...Pozdrawiam was
                    bardzo serdecznie...Dbajcie o siebie...
                    • Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 14:22
                      moja nadczynnosc jest rodzinna mama jest po operacji czuje sie w tej chwili
                      dobrze a u mnie stwierdzono drobne guzki.
                    • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:33
                      A domyślam się, co to może być...Będzie dobrze...Byle tylko doprowadzić hormony
                      do porządku ;-)))
                      Olu a ile masz lat, bo ja 32...:-(((i muszę się liczyć z tym, że będę brał te
                      prochy do końca życia. W ogóle szybciej się męczę, spać nie mogę...nie mówiąc
                      już o sporcie...
                      Pozdrawiam
                      • Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 18:21
                        ja tez sie meczylam trzesly mi sie rece poty ale to pomalu mija i zaczynam sie
                        czuc lepiej mam 40lat
                      • Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 18:22
                        a do tego to jeszzce schudlam 10kg
                • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 15.03.07, 21:19
                  byłam dzis u dr Zółcinskiej bardzo sympatyczna :D dostałam euthyrox 50 z tym ze
                  musze zrobic badania na tsh i wtedy mi powie jaka dawke mam przyjmowac
                  • Gość: B Re: Tarczyca IP: *.tktelekom.pl 16.03.07, 08:28
                    No i co że sympatyczna ,po co ta recepta skoro jeszcze badań nie ma a wynik
                    samego TSH przy ustaleniu dawki i leku to za mało
                    • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 16.03.07, 12:29
                      jak za malo jak usg zrobione i tsh trzeba i wtedy dobiera jaka dawke leku mam
                      pryzjmowac
    • Gość: Guest Re: Tarczyca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:47
      Przypadkiem sie dowiedziałam, że w Częstochowie ma od tego miesiąca przyjmować specjalistka chorób tarczycy z Gliwic (na co dzień pracuje w Instytucie Onkologii). Umówić wizytę można w gabinecie przy Al. N. M. Panny 52, tel. 034 324 51 57 lub 602 119 269. Polecił mi ją lekarz zajmujący się inną dziedziną. Niestety więcej szczegółów nie znam, ale gdybym to ja, odpukać, miała problem, to w 100% wierzę osobie polecającej, że to dobry wybór.
    • czerem Re: Tarczyca 11.03.07, 15:08
      dr Strzelczyk w Tarnowskich górach, na NFZ. Bardzo polecam.Trzeba dojechać ale
      nie jest to jakaś tragedia.
      • Gość: olo Re: Tarczyca IP: 80.54.170.* 11.03.07, 20:02
        dr Franiusiak, leczyła mi guzy /tabletki/ "może się zmniejsza" - w Instytucie
        Onkologii w Gliwicach - nalezy je wyciąć - ten typ nie zmniejsza sie -
        • Gość: ewa Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:02
          dr Witold Wyrębowski specjalista chirurg, na codzień jest szefem odziału
          chirurgii w Bytomiu. Przyjmuje w piątki soboty na ul. Warszawskiej.
          • Gość: gosc Re: Tarczyca IP: *.trustnet.pl 12.03.07, 07:19
            Wyrebowski jest swietnym chirurgiem ale nie endokrynologiem .Jesli macie cos do
            wyciecia to wlasnie jego polecam a endokrynologa w cz-wie dobrego nie
            ma ,pozdrawiam
            • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 13:41
              i wyszedł mi wynik 3,97 a max jest do 4,0
              • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:04
                to lekka niedoczynność, moze dostaniesz hormony, bo niektorzy nie chca leczyc
                takiej niedoczynnosci: a inne badania robilas, usg, przeciwciala, ft3 i
                ft4,ew.scyntygrafie, bo teraz trzeba ustalic przyczyne niedoczynnosci?
                Pozdrawiam
                • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 18:17
                  usg mialam a niedoczynnosc tarczycy, najczęściej spowodowana niedoborem jodu w
                  organizmie bo u mnie nie jest pooperacyjna ani pozapalna . Jutro sie dowiem jak
                  zlekami . na jednym z forum o tarczycy przeczytalam ze lekarze uwazaja za norme
                  poziom tsh w granicach 1-2
                  • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:27
                    tak, najlepiej jak jest kolo 1,
                    • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 18:31
                      to troche bedzie trza zbic :D w ogole zauwazylam ze duzo osob zmojego rocznika
                      zaczyna miec badania na tarczyce i si emusi leczyc
                      • Gość: 123 Re: Tarczyca IP: 80.54.171.* 19.03.07, 20:16
                        A który to Twój rocznik? Ja jestem z '79 i wybieram się niedługo na badania
                        kontrolne. Pieprzony Czarnobyl robi swoje :/
                        • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 20:24
                          no ja 1986 czarnobylski rocznik hehe:D
                          • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:42
                            a ja 1975, czyli to chyba naprawde czarnobyl
                            • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 20.03.07, 12:08
                              wiesz nawet nie zdajemy sobie sprawy jakie skutki i ile osob objął on naprawde :D
                              • Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:36
                                a ile osób nie wie, ze choruje, bo objawy zwala na stres
                                przemęczenie...itd...Ile ludzi żyje z nieleczona nadczynnością,niedoczynnością i
                                guzami...aż strach pomyśleć...tarczyca to taki ważny gruczoł...Pozdrawiam
                                wszystkich i życzę zdrówka...trzymajmy się razem...:-))))
                                • Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 20.03.07, 18:45
                                  od jutra mam brac euthyrox 50 i sie zglosic po 3 miesiacach mam nadzieje ze
                                  bedzie poprawa :D
    • Gość: Gosia Re: Tarczyca IP: *.hornet.pl 29.04.13, 10:10
      Ja byłam bardzo zadowolona z leczeniem u dr Wyrębowskiego. Przyjmuje na Warszawskiej 93 w weekendy. Kompetentny bardzo, pokierował całym moim leczeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka