Gość: J IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 19:33 nie znacie jakiegos dobrego lekarza od tarczycy w Cz-wa ktory przyjmuje prywatnie ? Jesli tak prosilabym o dokladnyr adres telefon koszt wizyt i usg. Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:43 już kiedyś było o tym kilka wątków (wrzuć w wyszukiwarkę).ja leczę się u dr franusiak...tarczyca bardzo mi dokucza, a tobie?ja mam niedoczynność, biorę euthyrox 75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 19:54 no wlasnie widzialam tylko dwa nazwiska podane franusiak i jeszcze jednego doktora. Ja tez mam niedoczynnosc bralalm wczesniej letrox pozniej euthyrox od dluzszego czasu nie biore lekow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:00 a masz jakieś objawy niedoczynności? u mnie niby tsh unormowane (0.9), wydaje mi się ze teraz jestem w lekkiej nadczynnosci z powodu przyjmowania leków, za 2tyg.mam zrobic badania i wtedy ma sie zdecydowac o zmniejszeniu lewotyroksyny (objawy:przyspieszony puls,palpitacje serca, drżenia,nogi jak z waty, niemożność snu,poddenerwowanie,męczliwość)...czasami to już nie mam siły walczyć z tą tarczycą...nie chce żyć jak roślina...:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 06.03.07, 22:58 mnie zmierzalo do nadczynnosci jak mi za duza dawke letroxu lekarka przepisala, co do objawowo to sennosc , nerwowosc , wypadanie wlosow , lamanie paznokci , oslabiona koncentracja problemy zpamiecia i od niedawna cos z sercem mam problemy . Musze jak najszybciej do lekarza bo niepodoba mi si etaki stan w dodatku po odsawieniu lekow przytylam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 00:53 dokładnie to samo miałem w niedoczynności...a najgorsze to te problemy z pamięcią...początkowo myślałem,ze to alzheimer...zapomniałem kiedyś jak nazywa się ptak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:40 hehe tez zdarzalo mi sie ze zapominalam jak sie cos nazywa :D leczyłas sie tylko u dr Franusiak czy jeszcze u kogos prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elunia Re: Tarczyca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:50 ja od 5 lat mam nadczynność tarczycy. Raz jest lepiej a raz gorzej. Ostanio jest gorzej spadło mi TSH poniżej normy i fatalnie się czuję.Leczę się u doktor Więcław ale już sama nie wiem co dalej robić. Ja oprócz zapominania i drażliwości mam jeszcze takie uczucie ja to nazywam ''że pizprzy mi się w głowie''. Tak jakoś dziwnie mi się robi w głowie jakby zawrót głowy, nie boli mnie głowa ale mam uczucie ciężkości. Sama nie wiem, czasem myslę czy nie mam SM.Czy ktoś z Was też ma takie dolegliwości????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanka Re: Tarczyca IP: 195.205.202.* 07.03.07, 00:21 Poszukaj naprawdę dobrego lekarza bo to może nie tarczyca a nerwica? Ja to kiedyś przerabiałam, ale w Częstochowie nie masz szans na dobre leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:41 z tego co mi wiadomo nerwica ma troche inne objawy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:53 namiary na super specjaliste w warsyawie. Gwarancja.......lecyenie beyopreaczjne Podam namiarz poyniej, bo nie mam pryz sobie. wejde wiecyorkiem. Oplaca se jechac bo masy pewne, a u nas to roznie bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 10:58 mnie akurat interesuje specjalista tylko z Czestochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:15 ja sie leczę u franusiak prywatnie ;-).na nfz terminy na lipiec...w głowie się nie mieści!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 11:17 i zadowolona jestes chodzac do niej ? poza tym ile wynosi wizyta i usg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:26 jestem zadowolony jak na razie.wizyta 70zł+20zł usg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 14:39 ja chce sie wybrac do Jablonki w alejach ma gabinet albo jeszcze na kilinskiego przy orbisie jakas doktor jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:56 przy orbisie to chyba żółcińska (albo cos podobnie),też ponoć dobra, a tej jabłonki to nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 18:44 to skoro dobra to chyba do niej pojde :D bo juz za dlugo zwlekam ;/ i tylko coraz gorzej jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:47 nie zwlekaj,nie zwlekaj...nie ma co.A tu jeszcze link do forum o chorobach tarczycy...Możesz zerknąć...Trzymaj się i daj znać, jak wrócisz od lekarza.Pozdrawiam i życzę zdrówka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24712 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:55 Polecam dr Żółcińską dobry endokrynolog, lub Prof. Sosadę który przyjeżdża do Częstochowy. 034/3658076 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 07.03.07, 19:19 to mysle ze sie zmotywuje i w najblizszym czasie wybiore sie na wizyte :)dzieki za linka poczytam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tarczyca IP: 83.2.141.* 07.03.07, 19:57 -w Częstochowie to tylko można być bardziej chorym po wizycie u p.Franusiak wiem coś o tym już od pół roku nie mogę się pozbierać -nie daje skierowań na badania ,które powinno się zrobić biorąc hormony -jedno badanie wystarcza wg.lekarza -badań należy wykonać więcejzanim weźmie się hormony -U W A Z A J C I E -jeżeli mogę coś podpowiedzieć to nie polecam Częstochowy................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:55 nie wiem, ale mnie tam franusiak pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eewka Re: Tarczyca IP: 195.205.202.* 07.03.07, 22:20 Uważaj kubeczku bo dr. Franusiak nie jest dobrym lekarzem.Dostajesz do hormonu leki na osłonę serca? Te roztrzęsienia występują przy złym dobraniu dawki leku i podawaniu go bez osłony. Letrox lub Euthyrox wymagają podawania np. propranololu lub innego leku ragulującego tętno. Dr. Franusiak potrafi narobić niezłego bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:54 oczywiscie,ze dostaję beta blokery (dokładnie propranolol), to chyba normalne przy lewotyroksynie...ale dzieki za ostrzezenie,bede bardziej uwazał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 08.03.07, 13:52 ja bralam letrox i euthyrox i nic dodatkowego nie dostawalam :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do J Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:20 a u kogo wcześniej się leczyłaś?nie byłaś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 08.03.07, 16:31 do Rózyckiej chodizlam do przychodni. Nie bylam zadowolona za duza dawke letroxa mi przepisala za 1razem i pozniej mialam problemy poza tym czasami jak jej nie bylo czy cos wypadala wizyta i trzeba bylo czekac kolejne 3 m-cy zeby sie dostac do niej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:21 dawke lewotyroksyny powinno się zwiekszać stopniowo...co to za lekarz,ktory o tym nie wie. I jeszcze piszesz,ze nie dostawałaś beta blokerow!!!Lepiej takich lekarzy omijać, bo na pewno nie wyleczą, a mogą zaszkodzić. Mnie denerwuje to, ze strasznie przytyłem, bo byłem w niedoczynności, a babsko z przychodni na tysiącleciu nie dawało mi hormonów (przy tsh 25!!!!), teraz chudne, ale i tak sie musze pilnować i jest to bardzo powolny proces. A jak u ciebie z wagą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 09:14 ja wlasnie na sam poczatek leczenia dostalam letrox 50 owszem na poczatku bylo dobrze schudlam wciagu miesiaca 3-4kg itd ale po miesiacu nie moglam przyjmowac leku juz bo go zwracalam jak poszlam do lekarki stwierdzila ze zmierza mi do nadczynnosci i przepisala inny lek. Co do wagi jak odstawilam leki to przytylam przez ten czas jakies 6kg tak ze musze sie koniecznie do lekarza udac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Tarczyca IP: 80.51.222.* 09.03.07, 10:43 w Czestochowie nie masz szans na wyleczenie, bedą Cie szpikować różnymi lekami niepotrzebnie! naprawde radze Ci wybierz sie do specjalistów na śląsk, sama tam trafiłam , so stwierdzeniu przez naszych lekarzy guza na tarczyczy. U nas konieczna była operacja i leczenie do końca zycia, teraz mija już rok od djagnozy, ja jestem zrdrowa i bez operacji! jesli chcesz moge podać Ci adres specjalisty! i prosze nie licz na czestochowskich lekarzy bo predzej Cie usmiercą niż wyleczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 10:59 ale to prywatnie leczysz sie na slasku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 11:00 wszyscy mówią śląsk, sląsk,śląsk, a ja byłem na śląsku u znanego specjalisty i g..o mi za przeproszeniem pomógł... współczuje ludziom, którzy maja naprawdę poważne problemy z tarczycą, typu guzy czy nowotwory, przy tym moja niedoczynność to pryszcz... ale nawet zwykła niedoczynność potrafi nieźle umęczyć... Do J.:robiłaś jakieś badania ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 11:07 nic nie robilam ostatnio niestety ;/ mam przerwe ponad pol roku w leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Tarczyca IP: 80.48.49.* 09.03.07, 13:00 A ma ktoś doświadczenia z diagnozowania i leczenia u dr Więcław ? Ja chodzę do niej od roku, ale nie bardzo widzę jakąs różnicę w samopoczuciu. Biorę Letrox 50. Podoba mi się, że na każdej wizycie jestem badana- osłuchowo i ciśnienie. To powinien robić lekarz pierwszego kontaktu, ale jeszcze nie zdarzyło mi się w mojej przychodni, abym miała zmierzone ciśnienie. A słuchawek używają tylko gdy ma się kaszel. Ponoć Więcław jest najlepsza w Częstochowie. Jakie macie zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 09.03.07, 14:35 słyszałam ze jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 19:27 a ja słyszałem, ze dobra była, ale kiedyś... Do j:daj znać co i jak jak wrócisz od lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 09.03.07, 20:54 ja mam TSH 0,042niedawno zaczelam sie leczyc u dr, Jarzebskiego zazywam tyrozol wit b6 i propranol i czuje sie lepiej na badanie ide za 2 tygodnie ale mysle ze wyniki beda lepsze od poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 09:03 olu,a co jest przyczyną twojej nadczynności?mam nadzieje, że nie zapalenie tarczycy, bo wtedy nie można podawać metizolu, ale dr J. o tym nie wie. Mnie by wykończył tym metizolem, dobrze, ze są mądrzejsi od niego...Pozdrawiam was bardzo serdecznie...Dbajcie o siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 14:22 moja nadczynnosc jest rodzinna mama jest po operacji czuje sie w tej chwili dobrze a u mnie stwierdzono drobne guzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:33 A domyślam się, co to może być...Będzie dobrze...Byle tylko doprowadzić hormony do porządku ;-))) Olu a ile masz lat, bo ja 32...:-(((i muszę się liczyć z tym, że będę brał te prochy do końca życia. W ogóle szybciej się męczę, spać nie mogę...nie mówiąc już o sporcie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 18:21 ja tez sie meczylam trzesly mi sie rece poty ale to pomalu mija i zaczynam sie czuc lepiej mam 40lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tarczyca IP: 213.199.204.* 10.03.07, 18:22 a do tego to jeszzce schudlam 10kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 15.03.07, 21:19 byłam dzis u dr Zółcinskiej bardzo sympatyczna :D dostałam euthyrox 50 z tym ze musze zrobic badania na tsh i wtedy mi powie jaka dawke mam przyjmowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Tarczyca IP: *.tktelekom.pl 16.03.07, 08:28 No i co że sympatyczna ,po co ta recepta skoro jeszcze badań nie ma a wynik samego TSH przy ustaleniu dawki i leku to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 16.03.07, 12:29 jak za malo jak usg zrobione i tsh trzeba i wtedy dobiera jaka dawke leku mam pryzjmowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Tarczyca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:47 Przypadkiem sie dowiedziałam, że w Częstochowie ma od tego miesiąca przyjmować specjalistka chorób tarczycy z Gliwic (na co dzień pracuje w Instytucie Onkologii). Umówić wizytę można w gabinecie przy Al. N. M. Panny 52, tel. 034 324 51 57 lub 602 119 269. Polecił mi ją lekarz zajmujący się inną dziedziną. Niestety więcej szczegółów nie znam, ale gdybym to ja, odpukać, miała problem, to w 100% wierzę osobie polecającej, że to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
czerem Re: Tarczyca 11.03.07, 15:08 dr Strzelczyk w Tarnowskich górach, na NFZ. Bardzo polecam.Trzeba dojechać ale nie jest to jakaś tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Tarczyca IP: 80.54.170.* 11.03.07, 20:02 dr Franiusiak, leczyła mi guzy /tabletki/ "może się zmniejsza" - w Instytucie Onkologii w Gliwicach - nalezy je wyciąć - ten typ nie zmniejsza sie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:02 dr Witold Wyrębowski specjalista chirurg, na codzień jest szefem odziału chirurgii w Bytomiu. Przyjmuje w piątki soboty na ul. Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tarczyca IP: *.trustnet.pl 12.03.07, 07:19 Wyrebowski jest swietnym chirurgiem ale nie endokrynologiem .Jesli macie cos do wyciecia to wlasnie jego polecam a endokrynologa w cz-wie dobrego nie ma ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 13:41 i wyszedł mi wynik 3,97 a max jest do 4,0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:04 to lekka niedoczynność, moze dostaniesz hormony, bo niektorzy nie chca leczyc takiej niedoczynnosci: a inne badania robilas, usg, przeciwciala, ft3 i ft4,ew.scyntygrafie, bo teraz trzeba ustalic przyczyne niedoczynnosci? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 18:17 usg mialam a niedoczynnosc tarczycy, najczęściej spowodowana niedoborem jodu w organizmie bo u mnie nie jest pooperacyjna ani pozapalna . Jutro sie dowiem jak zlekami . na jednym z forum o tarczycy przeczytalam ze lekarze uwazaja za norme poziom tsh w granicach 1-2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:27 tak, najlepiej jak jest kolo 1, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 18:31 to troche bedzie trza zbic :D w ogole zauwazylam ze duzo osob zmojego rocznika zaczyna miec badania na tarczyce i si emusi leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Tarczyca IP: 80.54.171.* 19.03.07, 20:16 A który to Twój rocznik? Ja jestem z '79 i wybieram się niedługo na badania kontrolne. Pieprzony Czarnobyl robi swoje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 19.03.07, 20:24 no ja 1986 czarnobylski rocznik hehe:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:42 a ja 1975, czyli to chyba naprawde czarnobyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 20.03.07, 12:08 wiesz nawet nie zdajemy sobie sprawy jakie skutki i ile osob objął on naprawde :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeczek Re: Tarczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:36 a ile osób nie wie, ze choruje, bo objawy zwala na stres przemęczenie...itd...Ile ludzi żyje z nieleczona nadczynnością,niedoczynnością i guzami...aż strach pomyśleć...tarczyca to taki ważny gruczoł...Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka...trzymajmy się razem...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Tarczyca IP: *.realestate.net.pl 20.03.07, 18:45 od jutra mam brac euthyrox 50 i sie zglosic po 3 miesiacach mam nadzieje ze bedzie poprawa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Tarczyca IP: *.hornet.pl 29.04.13, 10:10 Ja byłam bardzo zadowolona z leczeniem u dr Wyrębowskiego. Przyjmuje na Warszawskiej 93 w weekendy. Kompetentny bardzo, pokierował całym moim leczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś