13.03.07, 08:52
Czy orientuje się ktoś może ile czeka się na wyrobienie paszportu?
Obserwuj wątek
    • altu Re: Paszport 13.03.07, 09:02
      max 6 tygodni.
      • fiooona Re: Paszport 13.03.07, 09:27
        O to super:) Dziękuje:)
        • Gość: Zielona Trawka Re: Paszport IP: *.czest.pl 13.03.07, 09:32
          Ale zawsze możesz złożyć wniosek o przyśpieszenie wydania. Mój paszport zrobili
          w ciągu tygodnia. Pzdr.
          • Gość: dale Re: Paszport IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:17
            podobno w tej chwili nie ma możliwości przyspieszenia wydania paszportu:( czeka
            się około 3-4 tygodnie
            • Gość: M.P Re: Paszport IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.07, 21:50
              To prawda w tej chwili nie ma możliwości przyspieszenia. Ja czekałem dokładnie
              12 dni od złożenia a miałem czekać ok 20-23 dni także bardzo szybko, szybciej
              niż się spodziewałem...pozdrowionka
    • Gość: facet Re: Paszport IP: 212.160.86.* 13.03.07, 22:47
      Zgodnie z art. 35 kpa cytuje:
      "§ 1. Organy administracji państwowej obowiązane są załatwiać sprawy bez zbędnej zwłoki.
      § 3. Załatwienie sprawy wymagającej postępowania wyjaśniającego powinno nastąpić nie później niż w ciągu miesiąca, a sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia wszczęcia postępowania, zaś w postępowaniu odwoławczym - w ciągu miesiąca od dnia otrzymania odwołania."

Czyli wychodzi na to, że max miesiąc, ale to też zależy od dobrej woli pań urzędniczek, czy znajdą chwilkę między piciem kawy na przesłanie naszych dokumentów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka