Gość: justyna IP: 195.205.202.* 20.03.07, 20:36 witam, proszę o poradę, gdzie w cz-wie można odwiedzić dobrego kardiologa dla dzieci, proszę o adres lub nr telefonu, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancymonka Re: kardiolog dziecięcy 21.03.07, 13:00 Dobrego to w Cz-wie niestety nie ma. Za skarby nie idź do Adamskiego!!! Ja polecam wycieczkę do Zabrza, jeśli macie jakieś nieprawidłowości stwierdzone. Tam są specjaliści prawdziwi, a nie takie podróby jak u nas :( Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Re: kardiolog dziecięcy 21.03.07, 14:20 POTWIERDZAM!!! Mój pediatra wypisujac skierowanie od razu dał nam nr tel do Zabrza... Na wizytę~poczekasz około 2 miesięcy, ale WARTO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: kardiolog dziecięcy IP: 212.160.86.* 21.03.07, 19:36 Profesor Białkowski w Zabrzu. szkoda czasu w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:46 Potwierdzam. Do Zabrza, do prof. Białkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:08 Ja też byłam z córką u prof. Białkowskiego. W ciągu 3 godzin była pełna diagnostyka. Jak się okazało, nic złego się nie działo , a w Częstochowie straszono mnie bardzo :( Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9920 Re: kardiolog dziecięcy 21.03.07, 19:46 a dlaczego Adamski jest niedobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:18 Asiu ja jako dziecko chodziłam do dra Adamskiego na Sobieskiego i NIE POLECAM, nie wykrył u mnie wypadania płatka zastawki trójdzielnej i faszerował kropelkami r22 i r97 - nigdy innych leków od niego nie dostałam. Pozatym jedyne na czyum potrafił się skupić to był mój biust (miałam jakieś 11-12 lat) cały czas komentował że ładnie rośnie i podotykac tez sobie lubił. TRAGEDIA a nie lekarz!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:20 Aha dobra jest dr Zawadowicz , przyjmuje na PCK, ale nie wiem czy również dzieci :( Zdrówka dla dzidziusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: kardiolog dziecięcy 22.03.07, 14:28 Nie przyjmuje dzieci, tylko dorosłych i odkąd jest ordynatorem to nie przyjmuje w przychodni przyszpitalnej, tylko prywatnie, a i tam się dostać to trzeba swoje wyczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9920 Re: kardiolog dziecięcy 22.03.07, 19:19 ja chodzę na szczęście z chłopcem tylko na kontrole co dwa miesiące.wydał mi sie bardzo kontaktowy.młody na szczęście ma zdrowe serce ale chodzić musimy Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: kardiolog dziecięcy 22.03.07, 14:37 U mojej córki wykrył (tu trzeba dodać że po badaniu tylko i wyłącznie stetoskopem) przeciek międzykomorowy. Kazał przychodzić do siebie co tydzień (oczywiście prywatnie, do Medyka). Za każdym razem robił ekg i mówił, że jest duża poprawa, przepisywał kropelki i znowu kazał się stawić za tydzień. Wkurzyliśmy się i pojechaliśmy do Zabrza. Okazało się, że żadnego przecieku nie ma! Wszystkie zastawki są ok. A szumy były dlatego, że córka miała strunową budowę serca, co żadną wadą nie jest i dziecko niepotrzebnie było faszerowane lekami. Ale to i tak dobrze. Trochę gorzej by bbyło jakby olał prawdziwą wadę :( Co niestety też mu się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:14 Ręce opadają. Owszem dobry lekarz usłyszy szmer serca ale bez badań dpdatkowych nie ejst w stanie określić czy ten aby nie ma charakteru przygodnego. Jeśli jest jakieś podejrzenie to należy udac się do dobrego echografisty dysponującego dobrej jakości sprzętem. Wada serca nie cofa się od kropolek, chociaż szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: kardiolog dziecięcy IP: 80.54.173.* 21.03.07, 20:51 a ja polecam wlasnie dr Adamskiego. bardzo dobry kardiolog, do tej pory sie i niego lecze tylko ze teraz juz prywatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: kardiolog dziecięcy 22.03.07, 14:29 To pewnie jesteś zdrowy/a jak byk, bo on umie tylko zdrowych ludzi leczyć! Żeby kasę wyciągać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: kardiolog dziecięcy IP: 80.54.173.* 24.03.07, 12:50 lecze sie u niego prywatnie gdyz sknczylam juz 21 lat i niemoge leczyc sie juz w przychodni dla dzieci! a po co mam zmieniac kardiloga jesli ten zna moja chorobe od samego pocztku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lina Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:23 Dobrych kardiologów dziecięcych w Polsce nie brak. Jest kilka dobrych ośrodków w ktorych pracują. Wszytsko zależy o jaką wade chodzi. Czas oczekiwania na NFZ rzeczywiście jest dośc długi ale za 100 zł bez zbędnego oczekiwania jestes w stanmie np w Katowicach u dobrego specjalisty wykonać niezbędne badania w tych echo i konsultację. Z autopsji polecam jednakowo Zabrze i Ligotę. W przeciwnym kierunku Łódź. W Krakowie Prokocimiu w ramach odpłatnych wizyt przyjmuje chyba nadal docent Rudziński. Przypuszczam, ze dr Kordon jest zbyt zaparacowany :( Jeśli nadal szukasz informacji daj znać. Ja niestety jak dotąd nie spotakałam sie z informacją o polecanym kardiologu dziecięcym z okolic Częstochowy choć tematyka jaest mi bardzo bliska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kardiolog dziecięcy IP: *.44.inds.pl 22.03.07, 17:17 Nie trzeba jechac do Zabrza aby byc przyjetym przez dr Bialkowskiego.Przyjmuje w soboty po uprzednim umowieniu sie telefonicznie w Czestochowie ulica Starzyńskiego 6 na Północy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: kardiolog dziecięcy IP: 195.205.202.* 22.03.07, 18:43 może znasz nr telefonu do dr Bialkowskiegom w Czestochowie ,ulica Starzyńskiego 6 na Północy? proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 3 latka Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:05 mam numer do dr Rycaja asystenta dr Bialkowskiego ,można z nim umówic się bezposrednio w Zabrzu w ŚCCS przy ulicy Szpotalnej, godny polecenia ,wspanialy lekarz wiem co piszę 607165504 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: kardiolog dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:48 A ja bym miała jednak uwagi. Przez niego o mało nie dostałam zawału. Dobrze, że inny kardiolog mial inne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś