Dodaj do ulubionych

Popówka dwie koncepcje

IP: *.xtreme.net.pl 22.03.07, 12:54
W NAWIAZANIU DO ARTYK. W GAZECIE WYBORCZEJ POPIERAM STANOWISKO PANI TERESY
JAK I REDAKTORA. TAK NIE MOZE BYC !!!!!! TO MIASTO TO TYLKO WODA
SWIĘCONA , PIELGRZYMI NA 2 GODZINY , CO Z MŁODZIEŻĄ UCIEKAJĄCĄ ZA GRANICE
MIASTA I KRAJU ? CO Z LUDZMI EKSMITOWANYMI , BEZ MIESZKAŃ SOCJALNYCH ,
FATALNYM STANEM DRÓG , BRAK OPIEKI ZE STRONY MIASTA NAD BIEDNYMI RODZINAMI
WIELODZIETNYMI ,AROGANCJA W UM , BRAK KOMPETENCJI URZĘDNIKÓW , CZ-WA OSTATNIE
MIASTO W RANKINGU MIAST , RECEPTY DLA PANA PREZYDENTA : - OTWARCIE MUZEUM
PIELGRZYMOWANIA W POPÓWCE !!!! PORWAC PAPIEŻA I ZROBIC Z CZ-WY WATYKAN !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: PISUAR Re: Popówka dwie koncepcje IP: *.xtreme.net.pl 22.03.07, 13:04
      hE HE hE DOBRE RADY DLA WRONY I KLIKI
      • Gość: renia Re: Popówka dwie koncepcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:29
        podbijam ;}
        • dock2 Re: Popówka dwie koncepcje 22.03.07, 17:05
          Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że problem jest już praktycznie rozwiązny-
          ale póki co nie będę zdradzał szczegółów. W swoim czasie poinformuje was o tym
          Ulisses :)
          Pozdrawiam i zapraszam do lektury straszczenia wczorajszych debat radnych z
          przedstawicielami MPK oraz synkretycznego opisu obrad połączonych komisji
          Infrastruktuy i edukacji debatujących nad problemem prohibicji na Dekabrystów
          Są one zamieszczone na stronie www.osyra.info.
    • ulisses_czwa Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) 22.03.07, 17:48
      Sprawa przeznaczenia Popówki została poruszona na Komisji Kultury, Sportu i Turystyki.
      Podczas dyskusji obecny był Naczelnik Wydziału Kultury - Ireneusz Kozera, Prezydent Betnarski oraz pracownik muzeum - Teresa Jaśkiewicz.
      Po wysłuchaniu dyskusji - uznając, że nie nalezy przeciągac sprawy i zamiatać problemu pod dywan - złożyłem wniosek o zajęcie stanowiska Komisji, jednoczesnie popierając pozostawienie w Popówce galerii malarstwa polskiego XIX/XX w. Komisja rozpatrzyła POZYTYWNIE złozoną propozycje i zajmie stosowne stanowisko, czyli w skrócie: "W Popówce Galeria Malarstwa TAK, Muzeum Pielgrzymowania NIE." Pragnę jeszcze raz podziękować wszystkim Radnym za trafność decyzji i nie przekładanie decyzji w czasie.
      Liczę, ze władza wykonawcza nie zlekceważy tego stanowiska... Gdyby tak się stało, to Radni będą o tym pamiętać - szczególnie podczas budzetu 2008 i dotacji dla Muzeum Częstochowskiego... To taka moja opinia ;)
      Pozdrawiam
      • Gość: bonjo Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:50
        Beznadziejne. Przeciez pare metrow obok jest juz Muzem i Ratusz w ktorym takie
        wystawy moga byc prowadzone. Muzeum pielgrzymowania bylo dobrym pomyslem (w
        porownaniu do paru obrazow ktorych i tak nikt nie bedzie ogladal)... szkoda
        Ulissesie ze tego nie zauwazyles :/
        • ulisses_czwa Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) 22.03.07, 23:05
          @ Bonjo

Chyba nie wiesz co piszesz... To jest galeria malarstwa polskiego z XIX/XX wieku i nie są to jakieś tam obrazki... Nie wiem czy Ci to coś mówi: Jacek Malczewski, Leon Wyczółkowski, Józef Mehoffer, Teodor Axentowicz... Dla mnie mówi sporo, choć tak naprawdę na malarstwie się nie znam i jak tylko otworzą to pójdę. Jeśli stawiamy na kulture to z górnej półki i w konkretnym miejscu.
          Jesli ktoś chce muzeum pielgrzymowania, to może sobie takie obejrzec na Jasnej Górze. Ludzi tym nie przyciągniesz do centrum, bo ich nie interesuje jak kto przychodzi ubrany na Jasną Górę etc. To możesz zobaczyć podczas każdej wiekszej pielgrzymki. dlatego nie przekonasz mnie o sensie istnienia Muzeum Pielgrzymowania, tym bardziej w centrum miasta i to w dodatku w samej Popówce.
      • Gość: kto? Kozera? Ha.ha Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:50
        jesteś naprawdę śmieszny Panie ....znalazłeś sobie fachowca...jak lotnik p.
        Wrona dla polskiego lotnictwa
      • Gość: dziękować musisz Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:53
        niektórym forumowaczom i mieszkańcom cz-chówki, a nie radnym, bo połowa z nich
        siedzi na tym piep...m forum. a my piszemt często mądre rzeczy!!!
        • Gość: hm, Re: Popówka - JEDNA koncepcja :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:18
          dziwna ta nasza miejska estetyka i kultura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka