Gość: Edyta IP: 89.174.23.* 23.03.07, 21:03 Jak sie tam mieszka? Jakie problemy? itd...chciałabym tam zamieszkac, ale wole wczesniej poznac opinie mieszkanców o tej miejscowowsci... dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oti Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.pcz.pl 24.03.07, 21:29 Jak to na każdej wsi... Nie jest wcale kolorowo,a już napewno nie w pobliżu Kościelca,gdzie ludzie są "starej daty" i każdy trzyma z każdym ,lub gdy nie trzyma to robi wszystko żeby tego drugiego wykończyć i uwierz mi-SKUTECZNIE!!!! Nigdy tam nie wróce,mieszkałam 15 lat i o tyle za długo!! Powodzonka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: 80.54.174.* 24.03.07, 21:33 wiocha wiocha jeszcze raz wiocha zastanow sie zanim podejmiesz decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rędzinianin Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 07:23 Jestem mieszkańcem Rędzin od 25 lat i musze przyznać,że mieszka mi się naprawde SUPER!!! Nie moge na nic narzekać,miejscowość jest naprawde OK,bliskość miasta i łatwy dojazd to dodatkowy atut!!! Nie masz się czego obawiać!!!! POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
siwa007 Re: Rudniki....Gmina Redziny. 25.03.07, 13:51 Jest tak sobie, nie jest to typowa wiocha ale ludzie bywają dziwni, komunikacja jest oki, sklepy też, kościół i szkoły są. Zależy gdzie dokładnie chcesz zamieszkać. Osiedle spoko, Kościelec raczej bania, no chyba , że nie pozwolisz sobie wejść sąsiadom na głowę. Narka i pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 16:25 Rudniki ( że o Rędzinach nie wspomnę ) są dość rozległe i wiele zależy od tego w którym konkretnie miejscu chciałabyś zamieszkać, możesz też zapytać na tym forum : redziny.pl/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: 57.66.197.* 26.03.07, 02:57 Generalnie to juz jednak prowincja. Wiekszosc ludzi (mlodych i starych) to jednak jest skansen. Generalnie jezeli jednak Ci nie przeszkadza kultura i zachowanie mieszkancow to powinno byc chyba ok. Nie nastawiaj sie ze bedzie jak w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rudniki....Gmina Redziny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:59 Slawku, nie masz racji. Obecnie Redziny/ Rudniki niewiele mają wspólnego z typową wsią. Rolnictwo niemal zamarlo, miejscowosci przybraly charakter przemyslowy. Ludzie jak ludzie- wszedzie znajdzie się jakaś czarna owca, ale wiekszość mieszkanców nie rożni się niczym od przedstawicieli społeczności miejskiej. Kontakt z Częstochową jest żywy (praca, szkoły średnie, uczelnie), co ma niebagatelny wpływ na rozwój okolicy, zmianę mentalności Rędzinian/ Rudniczan itd. Jako negatwyną cechę Rudnik wymieniłbym brak miejsc (zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych), gdzie można by miło spędzić czas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś