Gość: Sylwiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 07:52 Wiem, że to może śmiesznie zabrzmieć, ale czy ktoś słyszał o domu w okolicach Kiedrzyna, w którym podobno straszy???? :) Żartownisiów proszę o powściągliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: Dom w którym straszy??? IP: *.180.rev.vline.pl 26.03.07, 09:49 prawie w kazdej miejscowosci jest jakis dom w ktorym straszy wiec pewnie to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Co za ciemnota, XXI wiek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:54 i gdzie wy sie pchacie do tej Uniii, do tego świata, lepiej od razu idzcie do wrózki albow postawcie sobie tarota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Co za ciemnota, XXI wiek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:21 Masz rację - ciemnota!!! Nie chce kupić zajebistej działeczki z domkiem za jedyne 60k i do tego spieprza stamtąd gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: Co za ciemnota, XXI wiek!!!! IP: 212.87.241.* 27.03.07, 16:08 ha ha ,ciemnota ciemnotą ale wielce oświeceni "europejczycy" pooglądajcie trochę discowery , tam są niekiedy programy na ten temat i wynika z nich że w anglii i szkocji jest pełno takich domów z taką przeszłóścią , więc nie wyjeżdżaj gościu z uniją i ciemnotą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala W Unii też straszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:42 uchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny cham Re: Co za ciemnota, XXI wiek!!!! IP: *.trustnet.pl 11.04.07, 19:22 fiuta se postaw a nie tarota... jak nie wierzysz nikt ci nie karze bluzgac na polowe spoleczenstwa ktora wierzyw cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:17 Nie ma takich domow, to zwyczajna plotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:19 No co Ty Kiu? Filmów nie oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:46 Jest taki dom.Byłam w nim tylko nie pamiętam miejscowości za Kiedrzynem gdzieś. Dom piętrowy na piętrze jeszcze pozostałości mebli tak jak ktoś by uciekł i zostawił wszystko.Wszystko było ok gdyby nie dziwny kot który jakby pilnował tego domu podszedł do mnie i mnie drapnoł był bardzo agresywny.Pojechałam tam kilka lat temu bo własnie duzo osob mowilo że tam starszy a ja lubie mocne wrażenia choć patrząc teraz to bym napewno sie tam nie wybrała.TAKŻE coś w tym musi być skoro dom został opuszczony w tak dziwny sposób i wiele osób mieszkającym tam o tym mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Dom w którym straszy??? IP: 217.153.246.* 26.03.07, 11:03 dom o którym wspomina Sylwiana znajduje się w Kiedrzynie przy drodze wylotowej na Łask...dodam że jest do sprzedania wraz z działką za 60 tyś ale i tak nie ma na niego chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:19 Drogra wylotowa na Łask, to jest w okolicy "skrzyzowania" ulic Ludowej i Łódzkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala To przedostatni dom jak się już do Wierzchowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:46 dojeżdża. Na piętrze w jednym oknie zawsze pali się lampka, a zewnętrza roleta jest podniesiona do połowy. W pozostałych oknach opuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dom w którym straszy???naprawde:):( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:43 wiecie co ja nie mysle ze to bajka ale jak wy tak mówicie to se muwcie ja tak nie uwarzam i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdębiały Re: Dom w którym straszy???naprawde:):( IP: 212.87.244.* 06.08.07, 21:55 Rany Boskie!!! "muwcie" , "uwarzam" ... Nie pisz nic, bo oczy bolą, jak się na to patrzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fila Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 16:07 kupil go już ktoś,ba ja jestem chętna do zakupu? właścicieli prosze o kontakt na meila fila19@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:21 Kotek Cię podrapał i był "agresywny" a Ty wyciągnełaś z teog wniosek że w domu straszy?? Hihihihi :-) Ładne mamy społeczeństwo! Proszę Cię moja droga Kasiu, pamiętaj że żyjemy w XXI wieku!!! Zabobonom wsród społeczeństwo mówimy stanowcze NIE! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Dom w którym straszy??? IP: *.tktelekom.pl 27.03.07, 07:50 to przyjedz do mnie tez bedziesz miec mozne wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_piszczalka Re: Dom w którym straszy??? 26.03.07, 11:08 To go sobie kup, kosztuje grosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:18 60k to nie grosze, przynajmniej dla mnie, jednakze w porownaniu do cen w "budowlance" to rzeczywiscie grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Dom w którym straszy??? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.07, 18:35 jesli chodzi wam o ten dom to on nie jest do sprzedania...no wiec ja mieszkam naprzeciwko i tam nic nie straszy...naprawde nie wierzcie w te bajki...mieszkam tu od malego i nigdy tam nie straszylo i moim zdaniem nie straszy wogole...wracajac do sprzedazy to nie jest on na sprzedaz poniewaz wiem to bezposrednio od wlasciciela...i proszec was nie piszcie takich glupot...kto o zdrowym rozsadku zsprzedalby sliczny nowy dom,z ogrodkiem na wsi za 48 tys (takie sa ostatnie plotki na ten temat)...to wszystko wymyslone bzdury...pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Na czym polega to straszenie? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 11:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: 217.153.246.* 26.03.07, 11:59 60 tys jak na tą okolicę to fakt,grosze...ale nie dla każdego.Droga wylotowa na Łask to nie skrzyżowanie Ludowej z Łódzką.Może żeby było prościej to dom stoi przy drodze na Lubojne,obrzeża miasta,tuż przy piekarni Majami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 12:16 Czy jest to w takim razie w okolicy końcowego przystanku 21 i 36?. Tam od Ludowej odchodzi droga na "Czarny Las". Czy to te okolice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: 217.153.246.* 26.03.07, 13:12 Kiu,co się tak nagle zaiteresowałeś tym domem?Czyżbyś zaczął wierzyć nagle w istnienie tego rodzaju domów??A co do Twojego pytania,to...dalej prosto na Lubojne,nie a Czarny Las:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:32 Czyli jade na wzniesienie, potem z górki, potem będzie skręt w prawo czyli Wierzchowisko, ale nalezy jechać prosto, czy tak? To tez jest jeszcze Kiedrzyn? Czy moze juz Wola Hankowska. Przeciez przed skretem na Wierzchowisko jest tabliczka ze "koniec Częstochowy", więc i koniec Kiedzyna (no chyba ze sie myle, to poprawcie). A jesli chodzi o moje wierzenia, to nie wierze w tego rodzaju bzdury :-) p.s. W Wierzchowisku tez słyszalem ze jest (był) dom w którym rzekomo straszy, bardzo stary to dom, w zasadzie juz jest zburzony, był drewniany. Stał on przed Kapliczką (100-200m, przy Krzyżu). Podobno tam straszy bo w studni ktos sie utopił. Oczywiscie to zobobony, nikt nie straszy. Po prostu pisze to gdyz interesuje mnie ta sprawa. Moze ktos wie cos na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: 217.153.246.* 26.03.07, 13:36 Kiu,skoro nie wierzysz w te"bzdury" to bez sensu są moje tłumaczenia co do lokalizacji domu w Kiedrzynie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Na czym polega to straszenie? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 14:28 Nie, Twoje tłumaczenia nie są bez sensu! Po prostu chcialbym wiedziec, ktory to dom. Byc moze kiedys bede mial okazje byc w tym domu, wiec chcę (sic!) wiedziec, ze oto jestem w domu w ktorym niektorzy myslą ze straszy, a tak naprawde nic takiego nie ma miejsca :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek do Kiu IP: 217.153.246.* 26.03.07, 15:32 Kiu,zrobię to dla Ciebie i jeszcze dziś dowiem się dokładnie który to dom,a najpóźniej we wtorek wieczorem napiszę Ci numer budynku:P Dom ten napewno jest w Kiedrzynie a nie tak jak sądzisz w Wierzchowisku czy też Woli Hankowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka adres IP: 212.160.86.* 26.03.07, 22:54 ten dom stoi w Woli Kiedrzynskiej a nie w Kiedrzynie.Nawet piekarnia Majami to juz Wola Kiedrzynska.A ten dom jest przedostatni po lewej stronie tuz przed skretem na Wierzchowisko.Za nim tuz obok jest jeszcze jedna pietrowka, podobna do niego a potem juz nie ma domow. Wiem, bo mieszkam niedaleko i wiem ze straszy.Bylo tam juz 2 czy 3 wlascicieli ale nie pomieszkali za dlugo;)a dom wystawiony na sprzedaz juz od baardzo dlugiego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aw Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:10 Są takie miejsca. Moi dziadkowie mieszkali na Ogrodowej ... tam to się działo ... waliło, dusiło itd. Żeby tylko doświadczyli tego dziadkowie i opowiadali to bym nie wierzył ... ale i moi starzy i ja pamiętam niektóre z tych "efektów specjalnych" ... ciekawe czy tam teraz też się tam coś dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:19 niedalkeko skrzyzowanie na wierzchowisko podobno ten dom postawili na miejscu jakiegos domu co kiedys tam sie chlop w wannie utopil i podobno on tam straszy.Juz 7 rodzina tam mieszkala posiedza tam troche i uciakaja.to jest nowy ladny domek postawiony z 5 lat temu.co do ceny to prawda ze taka niska ale nikt i tak nikt nie chce go kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:34 Ale ten dom jest po tej samej stronie co Krzyż czy po drugiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Dom w którym straszy??? IP: *.czest.enion.pl 02.04.07, 11:18 mylicie się, ten dom został zbudowany na starym indiańskim cmętarzu. Tylko skąd w Kiedrzynie indiański cmętarz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Dom w którym straszy??? IP: 217.153.246.* 26.03.07, 13:19 dla ludzi lubiących adrenalinę polecam dom w Myszkowie,przy drodze na Zawiercie tuż za stacją z gazem.Budynek stoi tuż przy drodze,po prawej stronie,piętrowy,z czerwonej cegły.Nie jeden odważny uciekał w biały dzień z tego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aw Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 13:25 a on zamieszkały jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbj Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.160.86.* 26.03.07, 17:19 ten dom 'w ktorym straszy' jest chyba przedostatnim domem w kiedrzynie, jadac od czestochowy znajduje sie po lewej stronie jezdni. moze cos w tym jest bo w dzien wydaje sie calkiem opuszczony, a codziennie, gdy jest ciemno w oknie swieci sie lampka. ale ja za bardzo w takie historie nie wierze ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:26 jaka lampka się świeci?Mieszkam po sąsiedzku i żadnej lampki nie widziałem. Nie opowiadajcie ludzie bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartelo Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:21 tak sie sklada ze bylem wczoraj przed tym domem i pali sie lampka w oknie od ulicy i z boku domu lampki postawione sa na parapetach wiec co z ciebie za sasiad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Dom w którym straszy??? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.07, 18:44 co do tej lampki...to ona swieci codziennie wieczorem i wlancza sie sama bo jest tak nastawiona...to wlasciciel tak zrobil zeby mysleli ze ktos jest w domu i zeby zlodzieje nie okradli...o to chodzi a nie o jakies duchy co zapalaja...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:33 Mam taki dom do sprzedania. 2 km za Olsztynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lbj Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.160.86.* 26.03.07, 19:59 no sorry ale czesto przejezdzam kolo tego domu (mam nadzieje ze mowimy o tym samym) i ZAWSZE w pokoju u gory na parapecie zapalona jest mala lampka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Skąd wiesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:22 skąd wiesz, że w pokoju? Może to kuchnia, WC, przedpokój albo jeszcze inne pomieszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:07 hmm o kurde teraz mnie zaciekawiliscie bo bardzo czesto jezdze na wierzchowisko.. faktycznie kiedys słyszłam o czyms takim ale teraz dopiero skojarzyłam.. i teraz nie iwem czy jest to jakis dom przed skretem w czarny las czy dalej ??? a jak tak to moze jak wygląda przypatrze sie kiedys :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:15 a spoko ju zdoczytałam tylko kurde tam jest kilka takich nowszych domkow szkoda ze nie wiadomo jaki numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.160.86.* 26.03.07, 20:38 tak w tym domu straszy taka babcia bez zebow, chodzi naga z wiszacymi cycami jeju ludzie, poprostu usmialem sie z was, straszy, ladnie jestescie naiwni.. widzialem ducha buuuuu ZADZWONCE DO STREFY 11 niech to zbadaja aaahhahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:51 A ja słyszałam ze straszy w domu na ulicy Sabinowskiej, znajduje się obok przystanku autobusowego... Dużo opuszczonych domów jest na Liszce..może też mają jakąś swoją historię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:01 ten dom w kiedrzynie ma rolety zwenetrzne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartelo Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:27 tak ma zaslanieta jest zawsze jedna ta z balkonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:33 O domu przy ulicy Sabinowskiej też słyszałam tylko że z niego już dużo nie zostało a szkoda fajny domek kiedyś był i plac niezły w sam raz dla mojego psa do pochasania.Ciekawe kto w nim straszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.160.86.* 27.03.07, 20:22 w strefie 11 juz była mowa o tym domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctor Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.87.240.* 26.03.07, 21:08 Nic tam nie straszy, to tylko zaburzenia w polu magnetycznym Ziemi albo jakieś wymysły. Co do tych zaburzeń to naukowcy z jakiegoś uniwersytetu parę miesięcy temu przeprowadzili badania w takich miejscach i żadnych duchów tam nie było a zmiany w polu magnetycznym Ziemi, które tworzą duchy w naszym mózgu tak. Czytałem o tym chyba w Newsweeku parę tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agucha42 Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:32 to jest przedostatni dom po lewej stronie w kiedrzynie ma zewnetrzne rolety i swieci sie taam rzeczywiscie lampka codziennie od 2 miesiecy. zginelo tam mnostwo ludzi w wojne podobno slychac tam plasz dzieci. moi znajomi chcieli kupic ten dom bo cena rzeczywiscie smieszna ale byli tam i jet tam naprawde dziwna energia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:26 A co z domem na Bugaju na ulicy Kolejowej przed znaną kwiaciarnią po prawej stronie? Cały czas stoi pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka przestańcie, robi się coraz później i straszniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:22 w czasie wojny, to tam były pola. To co w szczerym polu była jakaś egzekucja, dlaczego nic o tym nie wiadomo?Ten dom stoi nie dłużej jak 10 lat, pierwsi własciciele znad morza, a potem już tam chyba nikt nie mieszkał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwiana Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:41 Jesli jesteś sąsiadem, to może powiesz, co się tak takiego wydarzyło, że ten dom ma taka złą sławę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Dom w którym straszy??? IP: 83.16.102.* 27.03.07, 15:57 Bardzo chętnie kupie domek czy ktoś może podać mi nr tel do właściciela? Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja z ciekawości. Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:55 .. się tam dzis wybiorę :) Ktoś jeszczę chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: 83.16.102.* 28.03.07, 13:34 czy ktos ma namiary do właścicieli bo jestem zinteresowana tym domem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:10 Przejezdzałam tam wczoraj i spojrzałam specjalnie .. faktycznie swieci sie jakas lampka na oknie ,tylko skoro nikt tam nie mieszka to kto ja zapala :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatcik Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:15 pewnie coś takiego jak włącznik czasowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Dom w którym straszy??? IP: *.man.czest.pl 29.03.07, 16:38 jest jeszcze taka melina na Nałkowskiej 4 straszy tam straszna baba jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: *.realestate.net.pl 29.03.07, 17:07 na jakiej ulicy jest ten dom ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpo Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:13 Dom nie jest na ulicy.Po ulicy jeżdżą samochody i chodza ludzie. Jkby dom był na ukicy to by im przeszkadzał. Dom stoi obok ulicy można nawet powiedzieć że przy ulicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwacz Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 17:33 Ludzie tam jest zakopana kasa bankowsko Odpowiedz Link Zgłoś
poopka Re: Dom w którym straszy??? 29.03.07, 17:34 Agat jakby ci to najprosciej wytłumaczyc jedziesz jak na Wierzchowisko , kawałek za skrzyzowaniem na Czarny Las po lewej stronie stoja takie nowe domy jest to juz przedostatni dom pozniej tylko szczere pole i po prawej skret w wierzchowisko inaczej wytłumaczyc nie potrafie :]dom jest biały i ma brazowe rolety w oknach dosyc czesto tam jezdze dlatego juz wiele razy go zaobserwowałam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dom w którym straszy??? IP: *.itcomp.pl 29.03.07, 19:03 Agat-czytać Ci się nie chciało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Dom w którym straszy??? IP: 212.87.241.* 29.03.07, 19:33 Duch mnicha pokazuje się w kamienicy przy ulicy Wieluńskiej,idąc od strony Jasnej Góry w dół do Rynku Wieluńskiego ,już bliżej Rynku ale nie wiem dokładnie która to kamienica. Czytałem o tym w jakiejś gazecie. Można popytać w okolicy i chyba łatwo da się go zlokalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NPN Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 07:31 Witam gorąco. Jeżeli macie potwierdzone informacje odnośnie nawiedzeń domów lub miejsc proszę o kontakt z organizacją NPN. www.npn.ehost.pl Czekamy na relacje. Pozdrawiam NPN oddział jurajski merkury79@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:35 A ja sie tam chyba dzis wybiore nchyba ze nie mozna tam wejsc bez problemu ? bialy dom z roletami a jak nie znajde to sie ludzi popytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 20:02 Ale ten dom jest po której stronie tablicy "Częstochowa"? Jest w granicach miast czy poza? Zdaje mi sie ze jest poza, ale tak pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REsslu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:51 JA też słyszalem o tym domu a mieszkam jakieś 100m od niego. Fakt kazdej nocy jest zapalona lampka w oknie i łazi tam jakiś kocur bez jednego oka.jak ktos ma jakies pytania to niech pisze na 5552320. chetnie pogadam na ten temat. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
poopka Re: Dom w którym straszy??? 30.03.07, 10:55 to sie wybierz jak sie sciemni wtedy zauwazysz lampke :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewazny gosc Re: Dom w którym straszy??? IP: *.trustnet.pl 30.03.07, 11:31 Obserwuje ten watek i powiem szczerze ze ludzie maja jakas obsesje na punkcie czegos czego nie ma moze poza magnetycznym polem ogarnijcie sie troche i poczytajcie jakies wartosciowe ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
poopka Re: Dom w którym straszy??? 30.03.07, 11:33 heh niewazny gosciu nie badz no taki powazny :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: *.realestate.net.pl 30.03.07, 17:27 w agencjach nieruchomości nie ma do sprzedania domu w Kiedrzynie za 60 tyś. tylko za 480 tyś. i nic nie wiedzą żeby tam miało straszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dom w którym straszy??? IP: *.lelewela.trustnet.pl 30.03.07, 17:32 A może nie jest on sprzedawany przez agencje nieruchomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: *.realestate.net.pl 30.03.07, 17:33 to jak dotrzeć do właścicieli ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Byłam tam + pyt. o Myszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:42 Niestety nie da się wejść do środka. Dom pozamykany, na firtce info że chroniony, są kamwery. Byłam ok godziny 23. rzeczywiście lampka się świeci, 2 rolety z boku domu odsłonięte. Ta lampka to dla mnie mechanizm czasowy - włącza ją co noc i tyle. Ale nie pisze że nic tam nie ma bo niestety nie byłam w środku. PS. Pisaliscie tez o domku w Myszkowie - można tam wejść????? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek00 Re: Byłam tam + pyt. o Myszków 30.03.07, 20:18 Pod tym domem płynie jakaś woda która wywołuje halucynacje szczególnie w nocy gdy umysł jest odprężony i wrażliwy na bodźce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: *.realestate.net.pl 30.03.07, 21:18 kasiulek00 skąd wiesz o tej wodzie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:24 Przeciez przez Kiedrzyn kiedys plunela rzeka, no moze rzeczka, jeszcze przeciez nie tak dawno temu przy niektorych posesjach byly poukladane worki z piaskiem, ludzie widac nie wiedza ze tam plynela rzeka i sie pobudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Re: Dom w którym straszy??? IP: *.realestate.net.pl 30.03.07, 21:40 a pod inymi domami nie ma tej wody ???? czemu akurat w tym domu to sie ujawnia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek00 rzeczka?? 30.03.07, 23:11 no chyba zawiodłam tych którzy wierzyli w metafizyczne zjawiska..... jest dużo takich miejsc np. jadąc drogą tuż za opolem w str Częstochowy jest odcinek drogi gdzie widoczność jest dobra mimo wszystko na drodze jest linia podwójna ciągła....było bardzo zastanawiające dlaczego mimo dobrych warunków drogowych bardzo często kierujący mieli tam wypadki samochodowe. Okazało się, że pod tą drogą płynie rzeczka,która wywoływała u kierowców halucynacje co było konsekwencją przykrych zdarzeń. A takich odcinków dróg jest kilka w polsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NPN Re: rzeczka?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:47 Zjawiska Paranormale. Owszem woda,a szczegolnie cieki wodne mają duży wpływ na czynniki typu złe sampopoczucie etc.Nigdy nie słyszałem o zjawisku by poprzez ciek wodny pod domem powstawały zjawiska paranormalne typu: widzenia , przenoszenia się przedmiotów. itd. Na łamach naszej organizacji pisałem artykuł odnośnie Parku Jordanowskiego w Cze-wie. Park jest nawiedzony. Ludzie niektórzy maja już dość mieszkania obok parku. Park jest przy Ul. Pułaskiego. Jeżeli macie jakieś informacje o nawiedzniach piszcie na merkury79@op.pl www.npn.ehost.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luffka park na Pulaskiego?? 31.03.07, 08:45 a czym sie objawia nawiedzenie parku na ul. Pulaskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy park jordanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:23 no wlasnie jak sie objawia nawiedzenie tego parku tzw. "jordanka"? bo pierwsze slysze choc niedaleko mieszkam swoja droga z 10 lat temu znaleziono tam zwloki pewnej kobiety ktora naduzywala alkoholu - moze ona tam straszy ;) jedno co tam straszy jest pewne - to szkielet ociedla korona i resztki tablicy informacyjnej z kultowym napisem "Pierwsze mieszkania - luty 2001"[cool] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: rzeczka?? IP: *.czest.enion.pl 02.04.07, 11:33 pod ul. jana pawła też jest rzeczka, ciągnie się od rynku wieluńskiego i wpada do warty, widać ją na starych mapach częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:57 no własnie woda - wodą ale z tego co pamietam jak w programie na tvn bylo o tym domu w Kiedrzynie była mowa o tym ze talerze same wypadały z szafek , słychac bylo jakies tupanie itp nie sadze zeby ciek wodny robil takie spustoszenia .. hmm w ktrym miejscu mniej wiecej jest ten park na Pułaskiego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek rzeka w Kiedrzynie??? IP: 217.153.246.* 31.03.07, 09:19 Ktoś coś tam napsał o rzece lub rzeczce w Kiedrzynie...Hmmm...Człowieku,gdzie stare koryto po rzece a gdzie ten dom????????????????To ponad 1,5km od siebie.Dom w Myszkowie-od dawna niezamieszkany budynek,powybijane szyby,niektóre okna zabite deskami,przy odrobinie sprytu z wejściem nie będzie problemu:)A co w środku???Od osoby która była w środku wiem,że słychać trzask tłuczonego szkła,talerzy,kroki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:20 To nieźle Cie ktos nabiera z tym domem w Myszkowie, mam nadzieje ze nie wierzysz w te brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: 217.153.246.* 31.03.07, 09:23 Kiu-może i nabiera.Wychowałem się na "Misiu Uszatku""Kreciku"itp,nie tak jak Ty na "Gumisiach"i"Teletubisiach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:51 Mylisz sie, ja takze, jak to ująłeś "wychowalem" sie na tych bajkach co Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.gre.pl 12.05.07, 15:14 myszków- opowiadam mi o tym kolega z myszkowa a potwierdził to poważny ksiądz od religi ale to juz dawno było i nie wiem co tam sie teraz dzieje a i jeszcze przychodziły tam w tych latach jakieś komisje zeby to zbadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek00 Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.centertel.pl 31.03.07, 11:07 Ciek wodny jest pod ziemią czyli pod domem, więc nie mówimy o rzeczce czy korycie będącym gdzieś obok. Poczta pantoflowa przekazywania informacji typu kroki, tależe też daje dużo do myślenia. Być może osoby które tam były rzeczywiście może coś słyszały, widziały, ale wydaje mi się, ze wyobraźna splatała im figla....czemu? dlatego że miały halucynacje przez ten ciek...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 11:09 na lisińcu jest jeden fajny domek, stary browarek z XVIII wieku przy ulicy lwowskiej, chętnie bym zajrzał do środka niestety jest pozamykany na 4 spusty, ale straszeniu nic nie słyszałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: 80.54.171.* 31.03.07, 15:38 ale u mnie w domu też przepływa woda nade mną pode mną i obok mnie a halucynacji nie mam dziwne nie prawda ? Fakt ,m że w rurach ale wy tłumaczenie o wodzie jest tak samo nie logiczne jak o duchach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: rzeka w Kiedrzynie??? IP: *.czest.enion.pl 02.04.07, 11:47 halucynacje z powodu cieku? a to niespodzianka. po grzybkach to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny cham Re: Dom w którym straszy??? IP: *.trustnet.pl 11.04.07, 19:52 na pulaskiego jest tylko jeden park kretynie... ten ajsnogorski bo dalej jest jesce jeden za ktory ty go uwazasz poarkieim ale tamten sie nazywa skwer a nie park.. mieszkam w okolicach od 18 lat i nie slyszalem o tym zeby tam straszylo:/ jedynie mastrubujacy sie nocami menele jak sie z psem wychodzi ale to jest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Dom w którym straszy??? 12.04.07, 14:55 Chodzi zapewne o tzw. Jordanek. Znajdował się kiedyś przy Pułaskiego Park Jordanowski. Z czasem zaczął niszczeć, aż w końcu zdecydowano wybudować tam luksusowe osiedle. Stoi tam jeden szkielet budynku, ale plac budowy, nie wiedzieć czemu, porzucono. Być może nie jest to dobry teren na taką budowę, gdyż w dawnych czasach znajdowały się tam stawy i teren jest podmokły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagatek Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 16:26 sciema az sie kurzy z uszu.... kazdy wie ze straszy ale nikt niewie gdzie dokladnie adres i nr domu prosze sam zbadam bo az smiac mi sie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luduwa Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 21:14 Z tym domem w kiedrzynie to prawda zawsze wieczorem pali sie ta lampka a wdrugim oknie pojawia się biała postać b. straszna. mieszkam niedaleko i to jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:18 >>>>>>>>wdrugim oknie pojawia się biała postać b. straszna. hmmm, w tym przysłoniętym roletami antywłamaniowymi??? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Dom w którym straszy??? IP: *.czest.enion.pl 02.04.07, 11:50 ktoś pewnie sobie jaja robi albo chce na siłe obniżyć wartość domu i kupić jeszcze taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malva Re: Dom w którym straszy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:29 iee tammm ... wydaje ci sie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Dom w którym straszy??? IP: 80.48.49.* 16.04.07, 09:09 Moja kolezanka z mama chciala kupic ten dom. Mieszkaja za czestochowa i jej mama rozwiodla sie z mezemi chcialy sie przeprowadzic do czestochowy. Slyszaly ze jest dom do sprzedania w kiedrzynie za niska cene i chcialy go kupic, wlascicieldal im klucze zeby pomieszkaly tam troche. W pierwsza noc nie mogly spac i slyszaly placz dziecka i kroki, obie wyjechaly z tego domu w nocy i przyjechaly do mnie bo nie chcialy tak spac. na drugi dzien poszly do wlasciciela i powiedzialy co im sie przydazylo. wlasciciel im powiedzial ze nie chcial im mowic ze w tym domu straszy bo sam kupil dom nie wiedzac o tym i jak tam zamieszkal to szybko sie wyprowadzil. mowil ze jest 5 wlascicielem i nikt nie chce kupic tego domu. Wiec cos musi w tym byc!! Ostatnio tam przejezdzalam i zeczywiscie byla tam policja ale widzialam wszystkie okna byly odsloniete wydaje mi sie ze ktos sie wlamal w nocy i sasiedzi zadzwonili po wlasciciela i po policje. ale na drugi dzien juz okna byly pozaslaniane i tylko jedno okno na gorze bylo odsloniete i tam mala lampka. Lampka jest dlatego zeby odstraszyc zlodzieji. A rzeczywiscie nikt tam nie mieszka!! to jets bardzo dziwne bo domek jest naprawde sliczny. i dziwne jest ze akurat tylko w tym domu straszy bo przeciesz ten dom nie stoji na uboczu tylko wkolo sa domy. sama bym tam poszla przespac sie jedna noc z ciekawosci czy naprawde tam straszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Dom w którym straszy??? IP: 80.54.171.* 31.03.07, 16:37 Zrobiłem zdjęcie ducha sami zobaczcie ale musicie sie dobrze przypatrzeć bo na 1 rzut oka nic nie widać trzeba dobrze się skoncentrować ! plug.atn.pl/~gigant/duchzpl/duch.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:59 ale mnie wystraszyłeś tym zdjęciem......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: Dom w którym straszy??? IP: 80.54.171.* 31.03.07, 20:33 to po co wchodzisz na takie straszne tematy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Dom w którym straszy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 21:39 zobacz ten dom podaje link. www.maxior.pl/?p=index&id=8551&0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dom w którym straszy??? IP: *.man.czest.pl 08.08.07, 23:47 przesada...ja naprawdę się skoncentrowałam:-( Odpowiedz Link Zgłoś
poopka Re: Dom w którym straszy??? 31.03.07, 17:13 ej gagatek moze poczytaj dokladniejuz nieraz bylo tlumaczone gdzie ten dom ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palewska Re: Dom w którym straszy??? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 21:51 jest dom w Blachowni podobno tam straszy ale lokalizacja super Odpowiedz Link Zgłoś
szeniaa Re: Dom w którym straszy??? 31.03.07, 22:19 z tymi ciekami wodnymi i tłuczeniem się szkła to bywa i w normalnych domach u mnie np w kuchni w jednym rogu nie można stawiać szklanek , tależy tudzież innych podobnych rzeczy bo po pewnym czasie po prostu pękają dzieje sie to tylko w tym jednym miejscu bez żadnej widocznej przyczyny Odpowiedz Link Zgłoś