Dodaj do ulubionych

Ile sie czeka na mieszkanie z UM??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:02
Wiem ze to zalezy od sytuacji materialnej, mieszkaniowej i pewnie wielu
innych. Moj znajomy czeka juz ładnych 5 lat, a moze wiecej... Ale on ma gdzie
mieszkac, my z mezem nie mamy. Musimy wyprowadzic sie z mieszkanie ktore
aktualnie zamieszkujemy. Jakie mamy szanse na szybki przydział "znosnego"
mieszkania?
Obserwuj wątek
    • ulisses_czwa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? 29.03.07, 13:06
      Przykro mi, że to pisze, ale obecnie kolejka wynosi...... 12 lat :/
      Tylko osoby w bardzo wyjątkowej sytuacji mogą liczyć na szybszy przydział mieszkania np. gdy ich dotychczasowe mieszkanie ulegnie spaleniu.
      • Gość: Janosik Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:19
        Ale założycielka wątku "musi się wyprowadzić" z męzem wiec zostaną bez dachu na
        głową. Ktoś, komu spaliło się mieszkanie tez jest bez dachu nad głową. Czyli
        jak, założycielka wątku średnio za 12 lat doczeka się pomocy od UM????
      • Gość: Ro Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? do ulises IP: 212.87.241.* 29.03.07, 16:25
        ulises chciałbym o tym porozmawiać proszę o kontakt mój mail kolibr@op.pl
    • Gość: bono Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:09
      wlasnie zadamy darmowych mieszkan, a co ja tez chce!
      • Gość: aaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:16
        z tym darmowym mieszkaniem to nie dokonca tak kolorowo. W koncu placi sie za
        nie tak samo jak za kazde inne. Ja bardzo bym chciala kupic sobie własne chocby
        M2 juz nie wspominajac o M3. Teraz we troje mieszkamy na 33m2 to chyba nie jest
        jakis luksus. Do tego mieszkanie nadaje sie do kapitalnego remontu (nic nie
        mozna na scianie powiesic bo tynk sie sypie, zazstanawiam sie kiedy szawki w
        kuchni spadna). My na serio nie mamy gdzie mieszkac. Tesciowie mieszkaja w
        jednym mieszkaniu z babcia, mio rodzice w malym domku na wsi. My w mieszkaniu
        po dziadku i nie mamy do niego praw. Czy to jest ta sytuacja, ktora moze
        troszke przyspieszyc ten proces. Dodam ze ja nie pracuje a maz ma niewiele
        ponad 1000 zł zarobku, tak wiec nie stac nas na kupno, ani wynajem mieszkania
        od prywatnej osoby.
    • Gość: Iva Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.21.pl 29.03.07, 13:22
      ja kilka lat temu dowiadywalam sie w um o mieszkanie, dostalam sterte
      dokumentow do wypelnienia, gdzie pracujemy ile zarabiamy, gdzie teraz
      mieszkamy, itp rzeczy, po czym pani oswiadczyla mi, ze mozemy czekac do 15 lat,
      smiech i jeszcze raz smiech, a po chwili dodala,zebysmy gdzies sami sobie
      poszukali mieszkania.w tym wydziale ludzi traktuje sie jak intruzow, a panie
      tam pracujace to banda ludzi, ktora pozjadala wszystkie rozumy, nie pomijajac
      naczelnika.nawet nie potrafia normalnie rozmawiac, a co tu mowic o normalnym
      mieszkaniu. jak przydzielaja to slamsy na malej, krakowskiej czy garncarskiej,
      gdzie jeszcze czlowiek powinien byc im wdzieczny, a lepsze mieszkania maja dla
      swoich.moja znajoma, dostala taki przydzial 15 m2 na malej, gdzie drewniany
      kibel stal na dworze, a z podworka wchodzilo sie do czegos co mialo przypominac
      mieszkanie.ludzie maja lepsze warunki w oborze dla krow, a my mamy XXI wiek i
      traktuje sie nas jakbysmy wyszli z lasu.probujcie, zycze wam powodzenia, ja z
      tego zrezygnowalam, moze wam sie uda, ale naprawde nie licznie tam na cud.
      pozdrawiam
      • Gość: Iva Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.21.pl 29.03.07, 13:33
        jezeli to mieszkanie po dziadku jaet z urzedu to staraj sie o jego zasiedlenie,
        tak bedzie prosciej, chyba,ze ktos ma je zapisane, albo dziadek prawnie komus
        innemu przekazal, to nic nie zrobisz.
        • Gość: aaaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:33
          Nie, mieszkanie jest bez najemcy. Jest zadłuzone przez dziadka i UM doamga sie
          splaty długu, wtedy dopiero bedzie rozpatrzona sprawa o przydzial. Niestety
          mieszkanie nie nadaje sie do mieszkania, trzeba w nie zainwestowac. Oczywiscie
          w najblizszym czasie i tak musimy zmnienic mieszkanie na wieksze, ale moze
          wczesniej znajde prace.
          • Gość: Iva Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.21.pl 29.03.07, 15:29
            wy nie odpowiadacie za dlugi dziadka, jezeli opuscicie to mieszkanie to urzad i
            tak da je do najmu i wtedy, nie bedzie przeciez komus kazal splacac tego
            zadluzenia tylko je umorzy.jezeli wam sie uda zdobyc decyzje na to mieszkanie
            to macie wieksze szanse na to zeby je pozniej zamienic na wieksze. jezeli moge
            cos doradzic to najlepiej szukac pomocy w mopsie, tam powinni miec bezplatne
            porady adwokata i jak nie pracujesz to mozesz tam isc. ta sprawa jest do
            zalatwienia, ale wymaga troche, jak to sie mowi zachodu. warto tez udac sie do
            domu samotnej matki z prosba i powiedziec, ze niedlugo zostaniecie na ulicy i
            wasze malzenstwo rozpadnie sie przez chore przepisy i brak dobrej woli
            urzednikow, napisz do telewizji, uwiez mi takie rzeczy dzialaja i niejeden z
            tego skorzystal, a ty nie badz gorsza nie takie sprawy ludzie zalatwiaja i im
            sie udaje. walcz o swoje !!!bo warto, a ty nie chcesz domu z basenem tylko
            godnie i normalnie zyc.
            • Gość: bb Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:34
              Najlepiej to "dac" bo przeciez im sie "nalezy"...
              A internet/komputer to skad masz?? I nie piszcie ze nie da sie znalezc pracy bo
              przy jakimkolwiek wyzszym wyksztalceniu prace za ok. 1000 zl na reke mozna
              zdobyc bez problemu. No chyba ze wczesniej nie chcialo sie uczyc.
              • Gość: Ro Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? do bb IP: 212.87.241.* 29.03.07, 16:23
                bb, aleś nawymyślał/a ??... chyba na głowe upadłeś albo jesteś z innego miasta
                bo w czewie rynek pracy jest marny jak diabli albo ty masz takie szczęście albo
                nie nie szukałeś nigdy pracy że tak piszesz , a kobiety na budowe nie przyjmą a
                za ladą też nie ma przyzwoitego zarobku i stisz świątki piątki...
                • Gość: cwana Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? do bb IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.07, 11:52
                  jak chcesz pracowac to i za 1000 bedziesz pracowac, a to ze swiatki piatki i
                  niedziele to cos za cos. Mieszkanie by sie chcialo tylko nie ma z czego placic,
                  bo pracowac sie nie chce. Idz do TRW czy GOMMY teraz tam potrzebuja pracownikow
                  1200 na reke pasuje, czy znowu nieodpowiednia praca dla szanownej...
                  • Gość: aaaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? do bb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:43
                    a przepraszam bardzo, to o tej pracy to do mnie? Czy tak do ogółu?
                    Dla Twojej informacji: za mieszkanie placimy, płacimy wszystkie rachunki, ale
                    sory: płacic 900zł czynszu (pisalam juz z jakiego powou) za 33m2 to chyba lekka
                    przesada...
                    • Gość: ewa to ja już nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 18:03
                      skoro płacicie 900zł teraz za mieszkanie, to spokojnie weź sobie kredyt, kup
                      mieszkanie jakie będziesz chciała (nawet m3) i wtedy zapłacisz ratę, czynsz i
                      jeszcze Ci zostanie z tych 900!
                      • Gość: aaaaaaaa Re: to ja już nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 11:57
                        nie chodzi o to ze place 900zł, tylko tyle jest mi naliczane ze wzgledu na to
                        ze nie ma przydzialu. Normalnie powinnismy placic 300 zł, ale ten czynsz razy
                        trzy daje 900zł a za tyle to ja sobie wynajme M3 (chyba ;)).
              • aha123 ...do "bb".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! 29.03.07, 17:17
                "przy jakimkolwiek wyzszym wyksztalceniu prace za ok. 1000 zl na reke mozna
                zdobyc bez problemu"....

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK???
                To powiedz mi GDZIE? Już się ubieram i wychodzę z domu do tej pracy za 1000!!!
                Szukam AKTYWNIE od stycznia(mam wyższe) i....lipaaaaaaaaaaaa.....

GŁUPOTY PISZESZ!!!
                • Gość: ... Re: ...do "bb".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:18
                  A mnie się chciało uczyć ,ale los tak zawirował,że nie mogłam.Zagrzej się parą
                  ty BARDZO wykształcona na zaocznych studiach albo przy pomocy mamusi!
                  • aha123 Re: ...do "bb".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 30.03.07, 13:29
                    no i... "PUDŁO"!!!

Skończyłam DZIENNE studia i pracowałam jednocześnie żeby "dorobić" do stypendium
                    NAUKOWEGO... i móc się utrzymać studiując jednocześnie. Było ciężko ale się udało.

Nie mam rodziców; więc dziub w ciup skoro nic o mnie nie wiesz!!!
                    I nie życzę sobie byś mnie obrażała; cywilnej odwagi Ci brak by się podpisać...

Piszesz: "los tak zawirował,że nie mogłam(się uczyć)"....-dla chcącego nic
                    trudnego....
                    JESTEM TEGO CHODZACYM PRZYKŁADEM!!!

Pozdrawiam!
                    • Gość: ... Re: ...do "bb".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:39
                      Nie pisałam do Ciebie aha123.Widzisz jak to się różnie uklada -ja nie skończyłam
                      studiów a mam pracę dobrze płatną -Ty skończyłaś nie masz,więc nie
                      uogólniaj.Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.
                      • aha123 Re: ...do "bb".....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 02.04.07, 14:36
                        ...a ja nie myslałam, że kiedyś będę się musiała "wstydzić" moich studiów.
                        Eh, było iść ZARAZ do pracy,później na wieczorowe a nie tak jak ja....
                        Szkoda że nie jestem wróżką....
              • Gość: aaaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:34
                wiesz co bb? Puknij sie w łeb. To ze mam komputer czy internet to nie znaczy ze
                mam kasy jak lodu. Komputer mam jeszcze sprzed ładnych kilku lat a internet to
                wydatek raptem 30 zł miesiecznie. Nie sadze by rata kredytu mieszkaniowego tyle
                wynosiła. Nie napisalam ze jestem biedna, jakos dajemy sobie rade. Z tym
                szukaniem pracy to tez roznie bywa, ja mam male dziecko a ze zlobkami w cz-wie
                nie jest ciekawie. I to niby ta polityka prorodzinna...
            • Gość: aaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:37
              Iva dzieki za odpowiedzi. Sa konkterne i bardzo mnie podnosza na duchu. Problem
              polega teraz na tym ze dlug dziadka jest umozony a naliczany dlug za to ze
              mieszkamy bez przydzialu. My płacimy 300zł mies ale co miesiac dlug rosnie o
              600zł bo tyle niby wynosza te odsetki. Nawet nas nie poinformowali... Chyba
              jest to w tym wypadku bezprawne? Cholerka nie znam sie...
              • Gość: bb Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:38
                Faktycznie, nie jestem pracownikiem, bo jestem... pracodawca! Od paru miesiecy
                szukam odpowiednich ludzi do mojej firmy, ale niestety, jak zatrudniam kogos na
                dosyc latwym stanowisku to i tak nie dadza sobie rady. Juz nawet nie wspominam o
                ludziach ktorych znajomosc obslugi komputera konczy sie na wlaczeniu Worda lub
                Pasjansa, mimo ze wczesniej pokazywali tysiac papierkow (kursy itd.). I to nie
                jest tylko moj problem, bo wielu znajomych dyrektorow/managerow rowniez narzeka
                na brak rak do pracy.
                Nie pisze tu oczywiscie o wszystkich dziedzinach, ale o paru konkretnych. Bo jak
                ktos studiowal marketing i zarzadzanie (bez obrazy) to faktycznie moze miec problem.
                • Gość: Iva do bb IP: *.21.pl 30.03.07, 14:15
                  a jacy pracownicy cie interesuja?
                • Gość: aaaaaaa Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:24
                  tu nie chodzi o to czy ja pracuje czy nie, bo nawet niechbym zarobila drugi
                  1000zł na nasza 3 to i tak nie byloby nas stac na mieszkanie. Nie pracuje bo
                  mam dziecko, jak juz podrosnie to pojdzie do przedszkola a moze wczesniej do
                  złobka. Chodzi o mieszkanie!!! To ze ktos nie moze kupic mieszkania nie znaczy
                  ze jest biedny i ma rezygnowac z internetu i sprzedac komputer.

A swoja drogą jakich pracowników potrzebujesz?? Logiczne jest ze pracodawca
                  duzo wymaga od potencjalnego pracownika a przy tym chce jak najmniej "wydac" na
                  niego pieniedzy. Za to pracownik chce przy małym wysiłku zarobic wiecej
                  pieniedzy. Interesy sa sprzeczne, ale takie jest prawo rynku pracy. Przykro mi.
    • Gość: Iva Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.21.pl 30.03.07, 14:13
      aaaaaa cos tu nie gra z tymi odsetkami i ktos nabija was w butelke ,jezeli nie
      ma dlugu i nie macie przydzialu na mieszkanie to kiedys bylo w um tak, ze
      naliczali trzykrotny czynsz za to wlasnie ze bylo brak tego przydzialu i nic
      wiecej, a jezeli nie ma dlugu to jakie odsetki? musicie to miec na papierze.
      nikt nie moze naliczac odsetek nie informujac go o tym. musza podac od jakiej
      kwoty i jaki procent w stosunku rocznym. chyba, ze wysylali wam pisma, a wy nie
      odebraliscie. 3 wyslane pisma i nieodebrane uwazane sa za doreczone i przyjete
      do wiadomosci.
      • Gość: ... Re: Ile sie czeka na mieszkanie z UM?? IP: *.pf.com.pl 30.03.07, 14:26
        12 lat?????????? ja czekam 15 i z roku na rok pisma "niestety"mieszkam na 22m2
        z mezem dzieckiem tesciowa i szwagrem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka