31.03.07, 12:36
Skandalem można nazwać transmitowanie drogi krzyżowej przez głośniki
umieszczone w Alejach. Parę lat temu nadawana była muzyka i reklamy. Wtedy
głośniki wyłączono. A wczoraj nadawano drogę krzyżową. Na full mocy. Skandal.
Większość mieszkańców nie życzy sobie dziwnych wrzasków i posępnych śpiewów na
cały regulator. Nie wszyscy mieszkańcy są katolikami.
Obserwuj wątek
    • Gość: jmk Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:46
      Klucze do tych "kołchoźników" posiada Nowak S.- parzysta strona III-Aleji NMP-
      tam mieszka, robi jako miejscowy abp. a jak załącza " kołchoźniki " to wychodzi
      z domu - bo on też nie lubi tego hałasu!!!
      Pozdrawiam ...NORMALNIE MYŚLĄCYCH!!
      • Gość: Wujek Samo Zło Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 14:58
        Jestem człowiekiem wierzącym, ale uważam, że takie nachalne szerzenie wiary w
        społeczeństwie przynajmniej za niestosowne. Mieszkam w Alejach i również nie
        życzę sobie nagłaśniania uroczystości religijnych, nie zapominajmy, że nie
        wszyscy w naszym mieście są ludźmi wierzącymi.
        Czy organizacje religijne są w Polsce ponad prawem, jest to w końcu zakłócanie
        spokoju!!!
        • Gość: popieram Re: Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 15:03
          to jawna dysryminacja osób innej wiary i narzucanie katolicyzmu innym albo mogą
          nadawać wszyscy w głośnikach albo nikt
          • Gość: Menel Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:29
            ...to slowo zdecydowanie naduzywane w obecnych czasach! Cos sie pojawi w
            polityce nowego to PO krzyczy skandal, cos nie pomysli lewicy-Kalisz krzyczy
            skandal, droga krzyzowa w alejach-forum czestochowa krzyczy skandal...a co ma
            powiedziec babcia jak Doda zdejmie majtki w TV? NO skandal:)
            • malarz2 Re: Skandal. 31.03.07, 20:18
              A jak jakaś 14 latka drze się o 19 przez głośnik to jak to nazwać??
              • Gość: lizka Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 21:56
                malarz2 napisał:
                > A jak jakaś 14 latka drze się o 19 przez głośnik to jak to nazwać??

wychodzę w piątek z kina po seansie, prosto w Aleje
                i ciężko myślę nad tym komu krzywdę robią, że tak wrzeszczy,
                juz sie zaczęłam rozglądać co jak i gdzie...
                aż tu "kojąca" :/ dla mych uszu muzyka... "Jezu Chryste zmiłuj sie nad nami..."

Gdzie ja mieszkam ????!!!
                • Gość: Ro Re: Skandal. IP: 212.87.241.* 31.03.07, 22:28
                  to jest aż tragiczne , ja mieszkam tusz przy kościele i od kilku lat ksiądz
                  sobie wymyślił procesje po osiedlu o 21:30 , nie wiem co to za święto ale jak
                  wychodzą z kościoła to nepierdzielają w trzy wielkie dzwony i jak wchodzą około
                  23:00 to samo i tak co roku , ja mogę pozamykać wszystkie okna i nałożyć na uszy
                  słsłuchawki ale jak ktoś ma małe dziecko ???...co za debil to wymyślił
                  • malarz2 Re: Skandal. 31.03.07, 23:44
                    Chciałbym wiedzieć kto na to zezwolił. I do kogo można się zwrócić z
                    protestem/skargą. Bo takie dźwięki z głośników naruszają moją konstytucyjną
                    wolność wyznania.
                    • Gość: gosc Re: Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 00:25
                      up

to nie moze pozostac bez wyjasnienia
                      czy takia sytuacja ma racje bytu??
                      Prosze kogos kompetentnego o odpowiedz,
                      w moim odczuciu to co najmiej nie na miejscu
                      by puszczac w centrum miasta sluchowisko
                      z mszy a dokladniej drogi krzyzowej
                      • Gość: dark Re: Skandal. IP: *.slowackiego.trustnet.pl 11.04.07, 13:52
                        Nad miastem jest czerwono - czarna mafia
                  • Gość: jmk Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:33
                    Jaja prawdziwe dla mieszkańców Aleji to będą jak usłużne włascicielowi
                    kołchoźnika towarzystwo zrobi z tego deptaku za miejskie pieniadze czałoroczna
                    droge krzyżową.
                    Współczuję Wam- ale skoro nic sie nie odzywacie , by tego nie mógł zrobić -
                    to DOBRZE WAM TAK!!!
                    Już teraz zamawiajcie OKIENNICE z wyciszeniem.
                    • Gość: szczęśliwy Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 10:38
                      Dokładnie kolejna paranoja a teraz podobno pełną parą idzie remont na Jasnej Górze.Jestem gotów sie założyć że będzie wszystko zrobione perfekt w przeciwieństwie do deptaku którego wykonanie pozostawia wiele do życzenia...
                      • malarz2 Re: Skandal. 01.04.07, 14:18
                        Ale do kogo można napisać skargę?? Bo RPO Kochanowski pewnie znowu mnie spławi
                        że to nie jest w jego kompetencjach. Więc kto z UM Częstochowa odpowiada za
                        zgodę na takie wrzaski ??
                        • malarz2 Re: Skandal. 01.04.07, 14:22
                          A i jeszcze jedna jazda. Wczoraj widziałem następującą akcje. Dziewczyna
                          siedziała na kolanach chłopaka (ławka w II Aleji). Podszedł do nich strażnik
                          miejski coś powiedział i dziewczyna zeszła z kolan chłopaka. To już szczyt
                          paranoji. Moze by tak strażnicy miejscy zajeli się czymś poważnym??
                          • Gość: Pio Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:34
                            O rany...Niezła jazda:/ a co do tego gdzie sie zgłosic to może jakiś Wydział Kultury istneiej w tym durnym Urzędzie ale to normalne że odsyłają od Iwana do pogana :/
                          • Gość: Pio Re: Skandal. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:35
                            Jeszcze jedno.Ja to bym tą Straż Miejską rozwiązał w diabły nierobów jednych
              • Gość: rzezbiarz34 Re: Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:50
                skandalem jest twoje istnienie fanatyku
                • Gość: rzezbiarz34 Re: Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:51
                  to do tego nawiedzonego malarza
    • citimen Skandal too .. 01.04.07, 00:38

tu się z tobą zgodzę, te "anielskie" pienia potrafią strasznie wkuu..c ..
      jezdzac na rowerze alejami mam zapewniony "komfort" dla uszu ..

pozdrawiam ...

-------------------------------------------------------

gdzieś wyczytane ... :

pani na lekcji pyta jasia:
      - jasiu, kim sa bracia kaczynscy?
      - to ci co zagrali w filmie "o dwoch takich co ukradli ksiezyc ", a jak dorosli
      ... to zalozyli PiS
      - A co oznacza skrot PiS ?
      - Podpie..my i Slonce !

(pis pisalem z dużej litery aby niezorientowani wiedzieli o co cho ... )
    • Gość: haha Polska to państwo wyznaniowe !!! IP: *.ipt.aol.com 01.04.07, 01:35
    • Gość: haha Polska to państwo wyznaniowe !!! IP: *.ipt.aol.com 01.04.07, 01:40
      A cały kler to obywatele lepszej kategorii.
      Nie wiecie jeszcze o tym ???
      • Gość: do Malarza Re: Polska to państwo wyznaniowe !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 14:37
        Kochanyyyy /aaa/ ten temat to juz jak tsunami
        Wraca i NIKT NIC nie zrobi
        Czarna sekta zawladnela darowizna od TPSa i ona tym rzadzi
        Jedynie co to mozna by moze wieczorkiem poodcinac kable prowadzace do tych
        p....ch glosnikow

Przeciez Nowak to jakis kuzyn Tadziowej zony, wiec NIKT IM NIC nie zrobi

Ciekawe tylko czy obie strony zaplacily nalezny podatek oid darowizn .............
        • henryczek-czewa Re: Polska to państwo wyznaniowe !!! 01.04.07, 14:53
          Każdy podmiot funkcjonujący w społeczeństwie musi postępować zgodnie z pewnymi regułami. Korzystając ze swych praw powinien robić to w taki sposób, aby nie naruszać wolności innych podmiotów oraz nie szkodzić społeczeństwu . Wyjątku od tej zasady nie ma przy korzystaniu z prawa do wolności sumienia i wyznania. O ile w swej istocie wolność ta mocą międzynarodowych ustaleń jest nienaruszalna, o tyle realizowanie tej wolności , czyli uzewnętrznianie religii i przekonań może podlegać ograniczeniu.

Możliwość ograniczenia prawa do wolności sumienia i wyznania przewidziały najważniejsze akty prawa międzynarodowego regulujące to prawo. Międzynarodowy Pakt Praw Obywatelskich i Politycznych z 1966 (w art. 18 pkt 3) i Europejska Konwencja o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności z 1950 roku (w art. 9 ust. 2) zgodnie stanowią, iż ograniczenie wolności manifestowania religii lub przekonań może mieć miejsce jeżeli przewiduje to prawo i jeżeli jest to uzasadnione względami bezpieczeństwa publicznego, względami ochrony porządku publicznego, zdrowia i moralności, a także ochroną wolności i praw innych osób.

Obowiązująca Konstytucja RP w artykule 31 ust. 3, odnoszącym się ogólnie do wszystkich konstytucyjnych wolności, dokładnie przytacza te same przesłanki ograniczeń. W odniesieniu do wolności sumienia i wyznania przesłanki te powtórzone są w artykule 53 ust. 5: „Wolność uzewnętrzniania religii może być ograniczona jedynie w drodze ustawy i tylko wtedy, gdy jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa państwa, porządku publicznego, zdrowia, moralności lub wolności i praw innych osób”.

mieszkańcy powinni zażądać od odpowiedzialnych za ten stan, zaniechania nagłaśniania obrzędów religijnych na całe miasto. Jeśli to nie przyniesie skutku, ktoś, kto czuje, że jego prawa i wolności osobiste zostały naruszone, powinien zgłosić to do prokuratury (?)
          • malarz2 Re: Polska to państwo wyznaniowe !!! 01.04.07, 15:21
            Spoko. Przepisy, przepisami a życie - życiem. Już o prohibicję w czasie wizyty
            Benka w mieście słałem skargi do RPO. I odowiedział mi że jest to zgodne z
            prawem. Jakieś tam pierdoły o bezpieczeństwie publicznym. Tak jak by kilku
            procentowa mniejszość niekatolików miała się upic i robić zamieszki :]

Natomiast Europejski Rzecznik Praw obywatelskich odpowiedział iż rozstrzygnięcie
            tej sprawy leży w gestii RPO pana Kochanowskiego. I kółeczko się zamyka.
            • Gość: Adam Re: Polska to państwo wyznaniowe !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 15:01
              Malarzu kochany zajmij się pędzlem bo z tego zo piszesz to skargi są przez
              Ciebie składane na porządku dziennym. Wesołych świąt .... :D:D:D:D
    • ancymonka Re: Skandal. 02.04.07, 13:16
      Jejuś, jak ja się cieszę, że nie mieszkam już w Alejach to sobie nie wyobrażacie!!!!
      Chyba największa radość mojego życia :))))))
    • Gość: kulka Re: Skandal. IP: 83.245.40.* 02.04.07, 15:03
      Ja tez nie mieszkam w Alejach, a i tak w sezonie pielgrzymkowym jestem zrywana
      z lozka conajmniej o 5:00 rano!!! , bo pod moimi oknami idzie tabun ludzi i
      spiewa przez swoje wlasne glosniki!!! Oni moga w czasie ciszy nocnej zagluszac
      wszystko, a jak zwykly czlowiek wraca z imprezy i spiewa piosenki z dziecinstwa
      to ma przechlapane na calej dlugosci...
      • malarz2 Re: Skandal. 11.04.07, 02:19
        Ciekawostka. Napisałem kilka miali min:. do UM i do RPO i o dziwo w Wielkim
        Tygodniu żadne wyjce nie nadawały przez kołchoźniki. :D Może pomogło.

A i pozdrawiam tych którzy mnie obrażają. Ale proponował bym aby takie osoby
        przed wysyłaniem krzywych tekstów się zalogowały.
        • Gość: rzezbiarz34 Re: Skandal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:08
          fanatyku masz jakas fobie zwiazana z
          religia

malarz2 fanatyk olany przez gumowa kaczke
          • yamaneko Re: Skandal. 11.04.07, 13:45
            fanatykiem to jak widać Ty jesteś ! ...rzekłbym Talibem!
            może Tobie to nie przeszkadza, ale jak widzisz zapewne po wypowiedziach wielu
            pozostałym i owszem !
          • malarz2 Re: Skandal. 14.04.07, 04:00
            rzezbiarz34 czy jak ci tam. Najpierw się zaloguj. A potem obrażaj. Pewnie jesteś
            kolejnym chorym dzieckiem neostrady.

Nie jestem przeciwnikiem religii. Ani zwolennikiem. Żadnej.

Po prostu chciałbym aby prawa zapisane w ustawie zasadniczej były przestrzegane.
            Szczególnie te prawa które zakładają że większość nie może w żaden sposób
            dyskryminować wszelkich mniejszości ani naruszać ich praw.
            • malarz2 Re: Skandal. 13.05.07, 18:27
              Boże znowu zaczynają wyć. Czy pan I. Leśnikowski mógłby to jakoś skomentować ??
        • ancymonka Re: Skandal. 11.04.07, 11:07
          To może mi pomożesz wystosować odpowiednie pisemko w sprawie procesji
          rezurekcyjnych, które zrywają ludzi na równe nogi skoro świt i to w święta!
          Naprawdę nie da się tej procesji przeprowadzić w ciszy? I bez akompaniamentu
          petard???
    • Gość: kasia Re: Skandal. IP: *.lelewela.trustnet.pl 11.04.07, 10:11
      Dokładnie tak!
    • yamaneko Re: Skandal. 11.04.07, 13:44
      To faktycznie skandal !
      może jakiś ODWAŻNY dziennikarz podejmie temat (choć nie sądzę)!
      a tak w ogóle to co na to nasz Rzecznik ma do powiedzenia - napeeewno czytał wątek !

Pozdrawiam !
      • Gość: jamjam Co na to ullisesek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:49
        przeca on taki przjęty głosem/bekiem tego forum, w koncu to jego wybiurcy jak
        by nie było ..... dalej ulisesku do walki .....

"Dzieci były Sb/Ubeków łączcie się"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka