Dodaj do ulubionych

OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:31
Reklamowany w TV ,,oplacona reklama i na polkach wystawiony olej

3 litry .....6.99 zl

Czy ktos to widzial?

Pol butelki oleju jakby z biala emulsja........czy to sie nadakje dla ludzi?

Gdzie SANEPID?
jakas kontrola wewnetrzna.
przydatnosc do spozycia?

Na co oni licza?

Kto to kupi?

Ile osob sie zatruje?

A jak nie sprzedadza beda na nim piekli kurczaki? golonki?
dodadza do paczkow? bulek slodkich?

GDZIE JAKAS KONTROLA????????
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.prenet.pl 05.04.07, 02:54
      Nie widziałam - kupuję Kujawski.
      Nie kupuję pieczonych kurczaków, ani golonek czy pączków - podejrzany towar
      omijam, zwłaszcza, im bardziej reklamowany. Dobre rzeczy same się reklamują....
      Po co to oburzenie - więcej wiary w ludzi, którzy nie są ślepi i też na pewno
      omijają coś, co wygląda podejrzanie.
      • Gość: hmmm Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 08:16
        Ten za 6,99 to jest ZŁOTY KRAJ a nie ten co taki bialy !
        Zloty Kraj byl w promocji i kosztowal 2,33 za litr a ten co taki bialy sie robi
        teraz obnizyli jego cene do 2,16
        Ja zloty kraj kupowalem do baku auta ;) ale tego bialego sie boje bo moze filtry
        pozatykac.
        Niby tam dokleili teraz do kazdego oleju ze to jest NATURALNE i NORMALNE ze olej
        taki wlasnie sie robi jak dlugo stoi.
        Jakos im nie wierze
        Jakby mi dali za darmo ten olej to i tak bym nie wziol !! nawet jako paliwo!!
    • Gość: Ele Gancki Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:12
      Fuj!
    • Gość: W Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:48
      A nie jest to czasem tak jak z oliwą z oliwek, która jak stoi w chłodzie to
      mętnieje i gęstnieje. W przypadku oliwy to normalny objaw i to nie jest
      szkodliwe. Może z olejem jest podobnie. Ja tam mimo wszytsko unikam taknich
      produktów tych wszytskich TIP-ów, TESCO itd.
    • poopka Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr 05.04.07, 11:33
      z olejem tez sie tak dzieje ze gestwieje od spodu no ale oczywiscie niektorzy
      nie wiedza i sieja panike
    • Gość: renia Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:45
      to chyba myslisz o tym tanim oleju-sojowym-wstretne,nie da sie nic zjesc usmazonego.
      • ancymonka Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr 05.04.07, 12:49
        Bo na sojowym się z zasady nie smaży :)))
    • Gość: technolog żywności Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:48
      Zaobserwowane przez Państwa zjawisko to wytrącanie się pod wpływem ciepła lub
      światła mikroskopijnych cząsteczek. Świadczy to tragicznej wręcz jakości oleju.
      I może być szkodliwe dla układu pokarmowego, ze względu na swą toksyczność.
      Dziwi mnie jedno, że ludzie to kupują, bo widziałem nie raz, akurat w innym
      mieście i w innej sieci.
    • Gość: Do konesera oleji Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:54
      Jest to olej Dolores.Na poczatku radzilbym Ci sie zapoznac ze skladem bo w tym
      momencie osmieszyles sie,znasz sie na olejach jak ja...
      Jest to “OLEJ DO FRYTKOWANIA“. Jest to mieszanka oleju rzepakowego i ciekłej
      frakcji oleju palmowego - oleiny. Najbardziej nadaje się do frytkowania, gdyż
      nie boi się wysokiej temperatury, w której większość olejów utlenia się lub
      nawet rozszczepia.Skład kwasów tłuszczowych powoduje, że w temperaturze poniżej
      20 ˚C olej do frytkowania krystalizuje się, gęstnieje i staje się mętny.
      Wystarczy postawić go w ciepłym miejscu, by znów stał się rzadki i
      przezroczysty.Obecnie uważa się, że tłuszcze zawierające w swoim składzie olej
      palmowy, nadają się i do frytkowania, i do pieczenia, i do gotowania. Nie pali
      się on, nie posiada nieprzyjemnego zapachu, ma dobry smak. Trwałość zapewnia mu
      duża ilość naturalnych antyutleniaczy, które skutecznie chronią organizm przed
      niszczącym działaniem czasu. Produkty na nim szybciej się smażą, gdyż nagrzewa
      się lepiej niż inne oleje, lepiej przewodzi ciepło. Jest gęstszy, gdyż może być
      używany przez dłuższy czas.
    • Gość: Klient nie technol Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:58
      Technolog zywnosci?!! buhahah chyba swa specjalizacje robiles na Pilsudskiego w
      Guciu..raju kto Cie szkolil ze takie bzdety wypisujesz?!!!Zapoznaj sie z
      produktem a potem wypowiadaj sie na temat!!!Taka moja rada, a nie popeline
      siejesz na forum..
      • Gość: hmmm Re: OLEJ...w Tesco..tanio i byle co.. bbbrrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:01
        A co baku diesla sie nadaje ??;) czy sie wytraci ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka