Dodaj do ulubionych

POMOCY! Wiza do USA a karalnosc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:29
Mam pytanie. Chce wyjechac do stanow z chlopakiem, problem w tym ze on byl
karany za pobicie ze skutkiem smiertelnym-zostal uniewinniony bo go
wrobili,odsiedzial 2 lata za darmo.I moje pytanie brzmi czy ma on jakas
szanse na to zeby dostac wize i wyjechac? Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:45
      Gość portalu: yaya napisał(a):

> Mam pytanie. Chce wyjechac do stanow z chlopakiem, problem w tym ze on byl
      > karany za pobicie ze skutkiem smiertelnym-zostal uniewinniony bo go
      > wrobili,odsiedzial 2 lata za darmo.I moje pytanie brzmi czy ma on jakas
      > szanse na to zeby dostac wize i wyjechac? Prosze o pomoc

i ty z takim niewinnym bandyta sie zadajesz, odsiedzial 2 lata bo byl niwinny !!
      hahaha !!!! jaja sobie robisz.
      • Gość: yaya Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:48
        Taki mamy system prawny i tak to wszystko wolno dziala, zanim wszystko
        sprawidzili i wszystkich przesluchali to tyle wyszlo, jakby byl winny to za
        pobicie ze skutkiem smiertelnym posiedzialby o wiele wiecej niz tylko 2 lata
        prawda
        • diabel_piszczalka Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc 11.04.07, 12:01
          Szansę jakąś tam ma, ale koniecznie musi napisać prawdę na temat karalności,
          pokazać wyrok itd. Ambasada sprawdza karalność,czasami nawet po wydaniu wizy.
          Jeżeli się okaże, że skłamał to automatycznie mu cofną wizę.

Jeżeli Twój chłopak był rzeczywiście niewinny, to wydaje mi się, że może
          wystąpić o anulowanie wyroku i dodatkowo szarpnąć od państwa niezłą kasę za dwa
          lata w pudle.
          • Gość: yaya Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:11
            Dziekuje za sensowna odpowiedz, pozdrawiam
          • Gość: realista Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 13:55
            Sama napisała, że siedział ;) a nie że proces trwał dwa lata :) za niewinność
            niewielu siedzi w pace 2 lata do uniewinnienia :)
            Gdyby był niewinny to by już siedział w sądzie i walczył o odszkodowanie :)
            • Gość: ja Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:59
              Gość portalu: realista napisał(a):

> Sama napisała, że siedział ;) a nie że proces trwał dwa lata :) za niewinność
              > niewielu siedzi w pace 2 lata do uniewinnienia :)
              > Gdyby był niewinny to by już siedział w sądzie i walczył o odszkodowanie :)

juz wczesniej ktos madrze napisal o tym wszystkim, glupia baba jednak stoi na
              swoim bo on taki niewinny, jego zli koledzy w robili w pobicie ze skutkiem
              śmiertelnym, on stał tylko i sie przygladal !!!
              szkoda slow jakie te baby po-..e.
          • Gość: dibi Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.poddebice.mm.pl 21.05.13, 18:47
            pewnie że tak ... a nawet o odszkodowanie od państwa na dobry początek do usa ... :)
        • pluto37 Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc 21.05.13, 20:21
          Z Amerykanami nigdy nic nie wiadomo, ale jedyna rada to jechać do konsulatu i wypełnić wniosek wizowy, a potem czekać. Oczywiście zaświadczenie o niekaralności warto mieć.
          Wiza też nie gwarantuje wjazdu do US. Urzędnik emigracyjny moze bez żadnych tłumaczeń anulować wizę i odesłać do domu petenta.
    • Gość: xx Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: 83.2.140.* 11.04.07, 13:27
      Ale skoro był za kratkami /mimo że niewinnie/ to z niego nic dobrego. Tam mu
      szkołę już dali.A tego się nie zapomina.Wspomnisz moje słowa po kilku latach.
      • Gość: yaya Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:43
        W jakim sensie mu szkole dali? Wczesniej go nie znalam,ale na pewno sie zmienil-
        sam zreszta to mowil. Ale on madrze podchodzi do zycia, chociaz tam byl to sie
        tego wstydzi i mowi ze to bylo zle, a nikt go tam nie gnebil.
      • Gość: ... Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 13:50
        Z tymi wizami to bywa róznie ,indywidualnie; znany producent filmowy R... jest
        w trakcie odbywania kary(urlop zdrowotny?) -i wizę dostał,znany choć już
        niezyjący sportowiec polski miał kar, i odsiadek, i w toku -i wizę nawet stałą
        dostał,mój dawny sasiad za pobicie(dosyć mocne) milicjanta odsiedział 3,5 roku i
        wizę dostał i jest teraz obywatelem usa mieszkajacym w rpa.indywidualnie
        rozpatrywane wnioski.
    • Gość: xx Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: 83.2.140.* 11.04.07, 13:46
      Chyba że chłopak z klasą i wie czego chce i co chce osiągnąć to sory.
      • Gość: nowijka Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 15:11
        Ludzie nie chodzi o to. Dostanie ta wizę czy nie??
        • ancymonka Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc 11.04.07, 15:17
          Tego to podejrzewam nikt na forum nie wie, bo nikt nie pracuje w ambasadzie
          amerykańskiej.
          Złóż wniosek i czekaj, albo dostaniesz, albo nie, innej opcji niet :)
    • Gość: xx Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: 83.2.140.* 11.04.07, 16:46
      Bóg jeden tylko wie.
      • misiakilla Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc 11.04.07, 16:52
        Szczerze mowiac wiele osob niekaranych, z dobra reputacja nie dostaje wiz do US
        & A. Jesli chlopak jest po takich przejsciach to na prawde watpie ze dostanie
        wize...
        • diabel_piszczalka Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc 11.04.07, 17:04
          Jeżeli koleś nie oczyści się z tak poważnego wyroku, to jestem nie mal pewien,
          że nie dostanie wizy.
          Na 100% jej nie dostanie jak skłamie składając papiery i podczas rozmowy w
          ambasadzie.
        • Gość: driver Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.07, 17:15
          No wlasnie.Ale nalezy dodac,aby nie stawiac USA w tym wypadku w zlym swietle,
          ze oczywiscie my Polacy sami jestesmy sobie winni;to znaczy sie po Mexykanach
          jestesmy podejrzewam druga nacja,ktora "przedluza" sobie wize sama.
          Stany to fascynujacy pod wzgledem ochrony sfery prywatnej panstwo, a Euroland
          to przy nich panstwo policyjne.
          W Stanach mnostwo Polakow-setki tysiecy(info od wujasa,ktory tam mieszka cwierc
          wieku) mieszka sobie nielegalnie-placac podatki,majac konta i prawa
          jazdy,wysylajac dzieci do szkol,itd.
          W Stanach nie trzeba miec dowodu osobistego.Nie ma obowiazku zdjec w
          dokumnetach i obowaizku meldunku.
          Zreszta spojrzmy na cv amerykanskie-to nastepny argument na ich fanatyczna
          ochrone danych osobowych.
          Dlatego dla kazdy ludek z Polski,ktory chce wize,to dla nich potencjalny chetny
          do osiedlenia.
          Dlatego najlepiej jest miec dobry zawod fizyczny albo
          skonczyc studia tanie albo bezplatne w Europie; Polska,Niemcy,Francja,UK i
          starac sie o emigracje legalnie jako skilled worker.
          Albo grac w losowanie wiz
          Tak czy inaczej zycze tobie i twojemu chlopakowi powodzenia w dostaniu wiz.
          PS.
          Slyszalem od kolezki,ze Polacy i Czesi, celowo jada tysiace kilosow do
          Armenii,Mongolii,Kazachstanu i innych bylych republik ZSRS, a teraz juz nie
          podleglych panstw, bo tam ambasady i konsulaty amerykanskie odwalaja fuszerke i
          daja wize kazdemu.
          • Gość: a Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.42.2.244.alfanet24.pl 21.05.13, 19:30
            SKoro jest niewinny i sąd uznał niewinność, to o jakiej Ty karalności mówisz? Przecież to się na wzajem wyklucza.
            • Gość: lord Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.96.244.157.tvksmp.pl 21.05.13, 19:41
              Gość portalu: a napisał(a):

> SKoro jest niewinny i sąd uznał niewinność, to o jakiej Ty karalności mówisz? P
              > rzecież to się na wzajem wyklucza.

Niedorozwinięty jesteś? Przecież to było w 2007...
    • Gość: jw Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.13, 22:23
      Jeedno ci powiem,koleś ci pewnie da szkołe, skoro siedział w kryminale to pewnie wspomnisz moje słowa, jak za pare lat wytrze tobą podłogę jak zwykłą szmatą ! :D
      • Gość: lord Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.96.244.157.tvksmp.pl 21.05.13, 22:28
        Gość portalu: jw napisał(a):

> Jeedno ci powiem,koleś ci pewnie da szkołe, skoro siedział w kryminale to pe
        > wnie wspomnisz moje słowa, jak za pare lat wytrze tobą podłogę jak zwykłą szm
        > atą ! :D

Myślę, że po upływie SZEŚCIU lat może już "coś" na ten temat powiedzieć...

• Gość: domino Re: POMOCY! Wiza do USA a karalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 22:38
        Jeedno ci powiem,koleś ci pewnie da szkołe, skoro siedział w kryminale to pewnie wspomnisz moje słowa, jak za pare lat wytrze tobą podłogę jak zwykłą szmatą ! :D

Na daty postów to pewnie nie spojrzałeś... :) Ta Pani pytała o to 6 lat temu i raczej już tu nie zagląda. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka