Dodaj do ulubionych

Koniec budowy ul. Westerplatte

IP: 213.199.204.* 20.05.03, 10:28
Ulica jest bardzo potrzebna.Jeżeli mieszkańcy bloków są
niezadowoleni mogą kupić sobie domek na wsi.Tam będą mieli ciszę
i spokój.Życie w mieście jest jakie jest i musimy się z tym
pogodzić.Zawsze będą zadowoleni i niezadowoleni.Cóż takie jest
życie szanowni mieszkańcy ul.Westerplatte.
Obserwuj wątek
    • Gość: lunch Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.student.pw.edu.pl 20.05.03, 10:49
      Ograniczeń nikt nie respektuje? Ludzie!!! Nie wiem, jakie
      ostatecznie tam stanęły, ale przez ostatnie pół roku stały te
      durne "40", a ja tam regularnie "stówą" pocinałem i nie
      rozumiem, dlaczego miałbym wolniej. To ma być obwodnica sporej
      dzielnicy przeznaczona dla szybkiego ruchu, a nie osiedlowa
      uliczka z progami zwalniającymi...
      • Gość: marian koniuszko Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: 4.2.* / 10.0.49.* 20.05.03, 12:10
        Gość portalu: lunch napisał(a):

> Ograniczeń nikt nie respektuje? Ludzie!!! Nie wiem, jakie
        > ostatecznie tam stanęły, ale przez ostatnie pół roku stały te
        > durne "40", a ja tam regularnie "stówą" pocinałem i nie
        > rozumiem, dlaczego miałbym wolniej. To ma być obwodnica sporej
        > dzielnicy przeznaczona dla szybkiego ruchu, a nie osiedlowa
        > uliczka z progami zwalniającymi...

No widzisz debilu. Jezdz stowa, masz racje. Jestes wspanialy.
        Tylko nie zwalniaj przed zakretem, ok ?

• Gość: jim Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.110.11.vie.surfer.at 20.05.03, 12:23
          właśnie debilu. zapłacisz 2-3 razy i bedziesz jeździł jak na
          normalnego wychowanego kierowcę przystało...
          • Gość: happy Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 14:48
            Gość portalu: jim napisał(a):

> właśnie debilu. zapłacisz 2-3 razy i bedziesz jeździł jak na
            > normalnego wychowanego kierowcę przystało...
            Dwupasmowe drogi chyba nie po to sa budowane zeby jezdzic nimi
            50 km/h...
    • Gość: Mieszkaniec Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.northnet.com.pl 20.05.03, 13:36
      Panu Czejanowi bym zaproponował zeby zamieszkał na moim
      mieszkaniu gdzie okna wychodzą na nową ulicę 20.0m. Gdy ruch
      pojazdów jest wolny to jeszcz idzie wytrzumać ,ale jak pojazdy
      jadą z szybkością 120 lub więcej to tylko należy współczuc tym
      mieszkańcom.
      • independent-girl "..wsi spokojna, wsi wesoła..." (Jan Kochanowski) 20.05.03, 15:06
        No cóż, projekt budowy tej drogi był już "klepnięty" ponad 30 lat temu, więc o
        hałasie trzeba było myśleć przy wyborze mieszkania. A poza tym - jak słusznie
        zauważył już jeden z Forumowiczów - takie jest życie w mieście. Chcesz ciszy -
        zapraszam na wieś albo na peryferia Częstochowy. No chyba że lubisz bloki - to
        wgłąb dzielnicy. Drogi nowe są po to żeby ulatawiały życie kierowcom, a co za
        tym idzie również mieszkańcom.
        Pozdrawiam
        K.
      • Gość: KIEROWCA Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 15:53
        Można zrozumieć mieszkańców ul. Westerplatte- było cicho.
        Jednak ich biadolenie jest troche na wyrost, co maja powiedziec
        lokatorzy kamienic w Alejach, przy Wolności, Kościuszki, AK.
        Tam nikt barier dźwiękochłonnych nie postawi.
        Mieszkańcy budynków przy Westerplatte też swoimi samochodami
        jeźdźą po innych ulicach i pytanie czy tak bardzo przestrzegają
        ograniczenia prędkości.
      • Gość: mikuss Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.inds.pl / 192.168.0.* 20.05.03, 16:44
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Panu Czejanowi bym zaproponował zeby zamieszkał na moim
        > mieszkaniu gdzie okna wychodzą na nową ulicę 20.0m. Gdy ruch
        > pojazdów jest wolny to jeszcz idzie wytrzumać ,ale jak pojazdy
        > jadą z szybkością 120 lub więcej to tylko należy współczuc tym
        > mieszkańcom.

Człowieku jaki chałas ty tam masz, kilka osobówek przejedzie ,
        autobus klapnie pare razy dzwiami i to wszystko, zamieszkaj
        sobie na rynku wielunskim, bądz na ulicy Rocha gdzie przejezdza
        ponad 500 samochodów w ciągu minuty ludzią dwa metry od okien (
        w tym 40% to TIRy, chyba bys wtedy sie powiesic musiał !!!
        • Gość: Filip Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.look.ca 21.05.03, 06:19
          Człowieku jaki chałas ty tam masz, kilka osobówek przejedzie ,
          autobus klapnie pare razy dzwiami i to wszystko, zamieszkaj
          sobie na rynku wielunskim, bądz na ulicy Rocha gdzie przejezdza
          ponad 500 samochodów w ciągu minuty ludzią dwa metry od okien (
          w tym 40% to TIRy, chyba bys wtedy sie powiesic musiał
          ________________________________________________________________________________
          Ale czy wlasnie o to chodzi..?
          Wspolczuje tym mieszkancom ul.Rocha i wszystkim tym ktorzy nie moga nawet okna
          otworzyc ze wzgledu na halas i kuz.
          To nie jest wina mieszkancow ze tam mieszkaja, bo mieszkaja od pokolen. To nie
          ich przybylo, by zamieszkac w pustych budynkach tylko przybylo uzytkownikow
          ulic uzbrojonych w metalowe pancerze na kolkach walczacych i probujacych
          oszukac wlasny czas.
          To wina ludzi od planowania miasta i miejskiej infrastruktury.
          Ciagi komunikacyjne powinny omijac miasto. Przebiegac na miejskich peryferjach.
          Szczegolnie winno to dotyczyc transportu towarowego.
          Kierujac sie miloscia i zrozumieniem blizniego prosze wladze miasta o betonowe
          barjery. Cementu zwiru i piasku w Polsce nie brakuje a radosc tych ludzi i ich
          poczucie wartosci beda ogromne !
          Dziekuje !
          • Gość: Krzysiek Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.bloklan.org.pl / 10.0.1.* 21.05.03, 07:17
            Dobra rada jak niewesz o co chodzi to nie wypisuj głupot. Po pierwsze ulica był
            planowana od okolo 20 lat a że wybudowano ja dopiero teraz nato niek niemiał
            wpływu. ulica jest bardzo potrzebna z uwagi na to iz stanowi odciązenie coraz
            bardziej zapchanej al. AK. Osoby kupujace mieszkanie w rejonach porowadzonej
            dzis ulicy dosonale wiedzialy ze za kilka lat moze powstac ulica a napewno o
            tym wiedziala spóldzielnia mieszkaniowa i inwestor stawiajacy bloki przy ul.
            Szajnowicza - Iwanowa że nie nie zawsze o tym informowano potencjalnych kupców
            mieszkac to juz inna sprawa. Po 2 odległosc blokow od ulicy jes spora i napewno
            wieksza niz w niejednym punkcie miasta gdzie jest ruch duzo wiekszy wiec
            specjalnie niema powodów do narzekania. Co do tego ze ciagi komunikacyjne winny
            omijac miasto to sie zgodze problem jedynie w tym ze i w samym miescie musza
            byc dojazydy do tych ciagów komunikacyjnych a wybudowana ulica jest wlasnie
            takim dojazdem. Zreszta troche trudno oceniac sytuacje nie bedac mieszkancem
            nie tylko ulicy ale nawet miasta jak jest w Twoim przypadku - z Kanady troche
            inaczej swiat wyglada.
      • Gość: Mieszkaniec Północ Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 08:07
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Panu Czejanowi bym zaproponował zeby zamieszkał na moim
        > mieszkaniu gdzie okna wychodzą na nową ulicę 20.0m. Gdy ruch
        > pojazdów jest wolny to jeszcz idzie wytrzumać ,ale jak pojazdy
        > jadą z szybkością 120 lub więcej to tylko należy współczuc tym
        > mieszkańcom.

I co w tym takiego strasznego? Ja mieszkam przy ul. Fileldofra (gdzie są dwie
        nitki), okna mam 25 m od drogi, droga jest otwarta już prawie 2 lata - jestem
        bardzo zadoowolony ponieważ można szybciej się wydostać z dzielnicy w godzinach
        największego ruchu (między 6.30 a 8.00) i wrócić (od 14.30 do 16.30), jeżdzą
        TIR-y, autobusy, osobówki - ruch wcale nie jest większy, nikt nie narzeka,
        mieszkańcy sa zadowoleni. Nikt nie składał protestów. Niektórzy kierowcy pędzą
        z prędkością ponad 120 km/h !!!

Może Tysiąclecie (ul. Westerplatte) jest dzielnicą emerytów którym powinni
        wybudować nie drogę a może szeroki chodnik i dużo ławeczek by mieli gdzie
        przesiadywać i popychać pierdoły o sąsiadach?

Ja osobiście cieszyłem się jak otworzyli drugą nitkę Fieldorfa (w końcu
        czekaliśmy na nią 20 lat!!!) i nie mogę się doczekać otwarcia dalszego odcinka
        do ul. Michałowskiego.

Pozdrawiam wszystkich kierowców i mieszkańców naeszego miasta którzy są
        zadowoleni z otwarcia ul. Westerplatte.

A.
    • Gość: jamajca Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 16:11
      Hip! hip!! hura!!!!!!! fajnie, ta droga bardzo ułatwi życie kierowcom
    • Gość: Mariusz Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.com.pl 20.05.03, 21:54
      Tak jak większość z Was jestem za tą obwodnicą mimo iż mieszkam przy niej.
      Miasto ma swoje minusy i plusy i jak się chce mieszkać w mieście trzeba ponosić
      wszelkie tego konsekwencje. Co do świateł koło kościoła... kto to wymyślił !!!
      Ludzie opanujcie się !!! Ruch jest umiarkowany i spokojnie można przejść przez
      ulicę. To nie jest trasa szybkiego ruchu ! Co do ograniczeń - 60 km/h to jest
      według mnie idealne rozwiązanie.
      • Gość: Krzysiek Re: Koniec budowy ul. Westerplatte IP: *.bloklan.org.pl / 10.0.1.* 20.05.03, 22:32
        Faktycznie ruch nie jest zbyt wielki bo i tez nie moze w zasadzie byc duzy bo
        własciwie to jest to jedynie skrót w kierunku na Opole. Czyli Pojada tamtendy
        jedynie te osoby które planuja dostac sie w rejony Jasnej Góry czy dzielnice
        Stradom, Kawodrza. 3/4 pojazdów i tak sie kieruje w aleje Armii Krajowej. Jest
        to po prosu pewnie ułatwienie dojazdu z rejinów III alej NMP na połnoc czy
        Tysiąclecie. Dlatego gigntycznego ruchu to tam bym sie nie spodziewał. Co
        innego bedzie z chwila wybudowania łącznika ze szpitalem na Parkitce co zarazem
        spowoduje powstanie łacznika Pólnocy z Grbówka (i takie połaczenie jest bardzo
        potrzebne Rocha pęka w szwach)wtedy nia pewno natezenie ruchu wzrosnie ale na
        razie to po prostu niema co przesadzac na pewno nie bedzie to ulica tak
        ruchliwa jak Armii Krajowej czy Jana Pawła II.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka