Dodaj do ulubionych

Kwadraty a Pcim Dolny

21.04.07, 22:15
Ludzie,kto wpadl na ten idiotyczny pomysl,by zazwolic przed Megasamem na te
ohydne stragany z okularami,paskami i innym badziewiem kwalifikujacym sie na
odpust w Pcimiu Dolnym?
Po co bylo restaurowac kamienice na KOsciuszki,odnawiac most przed
Rossmanem,skoro ktos pozwolil na takie paskudztwo w centrum miasta?

Czy nikt z wladz nie widzi jaki to tworzy balagan?
To ja juz naprawde wolalam jak bylo to miejsce spotkan mlodziezy-chociaz
czasem mozna bylo cos fajnego uslyszec,a nie tylko przeklinanie i ujadanie
pan ze straganow,ze u niej sa fajniejsze okulary a u tej 'zdziry'gorsze i
drozsze

Wladzo Cz-wy!litosci!
Obserwuj wątek
    • Gość: student jaj sobie nie rob IP: *.as.kn.pl 21.04.07, 23:30
      "wy" czestochowianie - czyli kto?? ludzie starej daty?
      czestochowa ma sie rozwijac dla potomnych a nie dla tych co zaraz "zejda". wiec
      sam sie zjebaj.

straganom typu plac balcerowicza, waly dwernickiego i innego typu szajsom mowimy
      stanowcze NIE!!
      • Gość: Starszy Jegomość Re: jaj sobie nie rob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 23:39
        znaczy że kto niby mówi to "nie"??? bo jezeli jesteś mlodej daty - to chyba
        jestes sam - reszta jest już na wyspach. więc i ty sie zjebaj.
        • Gość: student Re: jaj sobie nie rob IP: *.as.kn.pl 21.04.07, 23:54
          na wyspy jada nieudacznicy co w polsce nie umieja dostac zadnej pracy a leca na
          latwa kase.

ja o kase nie walcze, za to chce zeby tam gdzie mieszkam byl porzadek a nie
          burdel na kolkach. dlatego wy.ierdalaj
          • Gość: starsza pani Re: jaj sobie nie rob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 00:13
            za granice jada ci którzy znają język, mają odwage i chęć wykazania sie. a ty
            pseudostudencie caęstochowskiej pseudouczelni - zjebaj sie.
            • taki_i_owaki Re: jaj sobie nie rob 22.04.07, 11:07
              > za granice jada ci którzy znają język, mają odwage i chęć wykazania sie. a ty
              > pseudostudencie caęstochowskiej pseudouczelni - zjebaj sie.

tiaa, skoro znaja jezyk dlaczego nie potrafia zalatwic najglupszej sprawy w
              ichnim posredniaku tylko szukaja ogloszen na slupach w jezyku polskim ?
              Nie potrafia wejsc do biblioteki wyrobic sobie konto i miec np 2h internetu za
              friko ?
              Taki jest przecietny wyjazdowicz: - czlowiek ktory jest mimo wyzszego
              wyksztalcenia produktem fabryki magistrow bez wiedzy i znajomosci jezyka,
              dymiacy w fabryce za 1200eur miesiecznie. (w polsce do fabryki nawet by nie
              aplikowal bo on ma wyzsze). Przez to ze nie moze znalezc pracy od pierwszego
              roku studiuje z mysla wyjazdu na mopa - tylko czy ktos mu powiedzial kiedys, ze
              tam dyplom na zmywak nie jest konieczny ? - Mozna wyjechac przed dyplomem. - a
              tak konczy studia nie przykladajac sie nawet przez 2 tyg "bo i tak nie znajdzie
              pracy".
              Czesc to fachowcy - budowlancy, spawacze itd - bez znajomosci jezyka ang. ale,
              ktorzy maja fach w rekach i jada robic to co robili w Polsce tylko za pare razy
              wieksza kase.
              Znikomy odstetek to ci co postanowili sobie pojechac bo faktycznie znaja jezyk,
              maja wyksztalcenie, doswiadczenie i postanowili sprobowac sil w raju i pracuja w
              zawodzie.

Szacunek dla 2 ostatnich grup.

PS. Ja sie wole z.. w lekkiej pracy za 3k na reke w Polsce - 2 lata po
              pseudopolitechnice.
              • Gość: Piotr Re: jaj sobie nie rob IP: 80.48.49.* 22.04.07, 11:18
                Ale ci się marzy z rana. Jestes konserwatorem powierzchni płaskich za 600 na
                rękę.
                • taki_i_owaki Re: jaj sobie nie rob 22.04.07, 11:39
                  Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Ale ci się marzy z rana. Jestes konserwatorem powierzchni płaskich za 600 na
                  > rękę.

A co zal dupe sciska, ze czasem komus sie uda ?
                  • Gość: ingl_ti Re: jaj sobie nie rob IP: *.21.pl 22.04.07, 12:16
                    odbiegamy od tematu....
                    ja mam tylko nadzieje,ze ci,ktorzy wyjechali w celach zarobkowyh kiedys wroca
                    bogatsi w doswiadczenia i kulture a potem moze czegos naucza tych,ktorym nie
                    dane bylo wyjechac...ale nie bede sie spodziewac cudow-ta ostatnia emigracja(po
                    2004,maj)napawa mnie w wiekszosci zgroza,bo przywiezli ze soba co najgorsze-
                    takze musze zgodzic sie z tio,ze ma wiekszy szacunek dlatych co zostali...
                    swoja droga dziwna logika-ci co skonczyli studia ida na zachodzie na zmywak,do
                    mopa,do fabryki...czemu w takim razie nie zrobia tego w polsce?
                    wtedy wlasnie wychodzi,co kto soba reprezentuje-wielki pan w pl bo studia
                    skonczyl(w praktyce nic nie umie poza narzekaniem)a na zachodzie tylki innym
                    podciera-ale za dolary(euro,etc)

wracajac do czestochowskich jarmarkow...
    • ingl_ti Re: Kwadraty a Pcim Dolny 22.04.07, 11:24
      A mnie wydaja sie,ze miasto kurcze,brzydnie w oczac...
      Wszedzie tylko ta kostka brukowa(oczywiscie w trakcie ukladania)rozkopy i
      jarmarczne stragany
      Jezeli jest rement w jednej czesci to druga wydaje mi sie trzeba nadrabiac a
      nie rozkopac wszystko
      Ciekawe czy sie wyrobia do lata z parkiem jasnogorskim...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka