Dodaj do ulubionych

Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 23:55
Apeluje do Was Kibice żużla, opamiętajcie się zanim będzie za późno !
Zrozumcie, że żużel nie ma żadnej przyszłości w Polsce.
- wszędzie zaczyna się budować stadiony piłkarskie - tylko nie u nas - my
mamy Arenę Cz-wa, bez pełnowymiarowego boiska
- żużel dominuje w miastach gdzie nie ma porządnej piłki - i nigdy tej piłki
nie będzie - te miasta są za małe, mają za mało sponsorów
- wraz ze zbliżającym się Euro2012 popularność żużla będzie spadać i dążyć to
tego poziomu co na Zachodzie - czyli dno i pukanie od spodu - trzeciorzędna
dyscyplina dla ziomków popijających piwko przy grilu
Za kilka lat obudzimy się w kraju gdzie każde miasto będzie miało porządny
stadion wielofunkcyjny lub piłkarski - a my będziemy mieć Arenę Cz-wa gdzie
po 3 tys widzów będzie chodzić na mecze i Raków w 3 lidze grający na
pdeudowyremontowanym stadionie
Panie Prezydencie pora przyznać się do błędu - Arena Cz-wa to pieniądze
wyrzucone w błoto a remont stadionu Rakowa to parodia, której nie ma sensu
zaczynać...
Obserwuj wątek
    • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:05
      Typowa odpowiedź - tego się spodziewałem - napisz gdzie rozmijam się z prawdą
      zamiast pisać bluzgi. Weź se usmaż kiełbaskę na koronie stadionu oglądając
      popisy gladiatorów czarnego sportu...
    • Gość: bnj Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:11
      Chyba jest odwrotnie...
      Teraz w Polsce buduje sie stadiony zuzlowe! W Toruniu niedlugo powstanie
      calkowicie nowy obiekt, w Ostrowie jest juz gotowy projekt, w Tarnowie w trakcie
      realizacji (ta sama firma co u nas), w Zielonej Gorze/Lesznie trwaja/skonczyly
      przebudowy.
      Poza tym zuzel staje sie coraz popularniejszy na swiecie. W Danii w lidze
      wystartowalo 8 druzyn (a nie 4 jak w poprzednich latach), organizowane bedzie GP
      Niemiec z najwyzsza nagroda w historii sportow motorowych, w Rosji i innych
      krajach europy wschodniej milionerzy inwestuja w tamtejsze kluby (a na mecze
      chodza tlumy nawet wieksze niz u nas!) itd.
      Speedway to duzo bardziej emocjonujacy sport niz pilka. Oczywiscie nigdy nie
      bedzie az tak popularny w krajach Ameryki Pol czy Afryce - glownie z powodow
      finansowych. Ale takim europejskim "footballem amerykanskim" moze zostac ;)
      • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:21
        Budowa i rozbudowa stadionów żużlowych to zwykłe nabijanie kasy temu
        objazdowemu cyrkowi pt. "obcokrajowcy". Z ligi na ligę - wszędzie leci kasa -
        na każdą ligę inny sprzęt - tu mi zależy tam nie.... To chyba jedyna dyscyplina
        na świecie, w której zawodnik jeździ w 3 ligach, wszędzie bije kase a biedni
        kibice się emocjonują. Potem te wypowiedzi obcokrajowców w TV bez mrugniecia
        okiem - "No tak dzisiaj nie było najlepiej - ale może następnym razem będzie
        lepiej" - i w samolot lub busik i jedziemy po następną kasę. Może kogoś to
        bawi - mnie nie. Popatrzcie na Sławka czy Sebę - jadą lepiej czy gorzej ale im
        naprawdę zależy - wolałbym obejrzeć ligę w krajowym składzie + np. jeden
        obcokrajowiec - to co jest teraz to parodia. Nie dziwota że żużel na Wyspach
        zdycha...
        • Gość: bnj Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 09:47
          Na zachodzie zuzel zdycha? Widac ze nie masz pojecia o speedwayu! Podawalem juz
          przyklad Danii... a w Anglii rowniez powstaja nowe druzyny, Sky Sports
          intensywnie pompuje kase w zuzel i przeprowadza swietne relacje, w tym roku jest
          GP Niemiec, GP Włoch, coraz wiecej turnieji jest w krajach typu Niemcy, Czechy,
          Słowenia i rowniez powoli szkoli sie tam nowych zawodnikow itd.
          Za pare/parenascie lat zuzel moze stac sie, przynajmniej w Europie, sportem
          dorownujacym w popularnosci koszykowce, siatkowce, a moze nawet pilce.
      • Gość: lunch Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.04.07, 08:28
        Na Zachodzie żużel jest mało popularny, bo jest zbyt skomercjalizowany. Nie
        wiem, po jakiego kuta miałbym chodzić na mecze mieszkając w Anglii - masa
        transferów, wypożyczenia. Tam jest inna mentalność - garstka koneserów
        przychodzi jak na grilla, a wynik mało ich interesuje. Najgorsze, że u nas
        zaczyna się to samo.
        • Gość: AZS AZS AZS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 83.15.26.* 30.04.07, 22:42
          Na pilke mozna stawiac ale jedynie co to na siatkowa a nie kopana;p
          • Gość: ZirOne Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:11
            Y? a co to takiego?
            To jest dopiero dycyplina aemocjonalna. Siatkarzami to zostali piłkarze o
            drewnianych nogach ktorzy za bardzo urosli i nikt nie chciał ich wziąsć do
            zadnego klubu piłkarskiego.
            • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:14
              Siatki w to nie mieszajmy - tu się ZirOne z Tobą nie zgadzam.
              • Gość: ZirOne Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:16
                Fakty to fakty. Przykład - Grzegorz Szymański chciał zostać piłkarzem.
                • Gość: ZirOne Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:17
                  To są tylko żarty wiem, że uogólniam :D ale jakoś siatka to nie jest to co mnie
                  osobiście interesuje. pozdro
                • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:30
                  Chciał zostać piłkarzem, ale go nie wzięli bo ma wadę kręgosłupa - wiem 100% -
                  mam znajomego do którego kiedyś chodził na masaże - ale do siatki się nadał :)
                  No ale fakt, że wyrobił się i z siatki nie ma co się śmiać - bo to jednak fajna
                  dyscyplina i chciałoby się zawołać: "Tadek buduj halę !!!" Bo Polonia niestety
                  nie spełnia nowoczesnych wymagów, jedynie Arena Cz-wa - Stadion "Miejski" -
                  spełnia wymogi - dla żużla...
      • Gość: master Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:50
        Wymienione przez CIEBIE miasta to pipiduwy jakiś zaścianek a Częstochowa ma
        ok.250tys. mieszkańców i nawet namiastki stadionu piłkarskiego...
    • Gość: blablabla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 30.04.07, 00:18
      no jak zwykle Polska mentalność jeżeli drużyna przegra 3 mecze to od razu zostawić w piz.. jak narazie to nie widze jakiś konkretnych inwestycji w stadiony piłkarskie a wszędzie powstają lub są remontowane stadiony żużlowe!! a niby gdzie ten brak zainteresowanie,brak sponsorów w polskim żużlu??????spójrzcie na frekwencje!!!!!!!na żużel ludzie zawsze będą chodzić bo przynajmniej nie ma chamstwa nie jak na rakowie-brud,smród i ubóstwo i niby wielcy kibice.Kibice dlatego że jadą się napier.....do lasu albo robią borute już na stadionie?????????
      • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 00:25
        Jaka tam mentalność - nic nie mam do CKM, ani do jego porażek.
        A o sponsorach pisałem, nie że ich nie ma, tylko że w małych miastach poza
        żużlem jest sponsorska pustynia to i nie dziwota, że brud, smród i ubóstwo na
        piłce. Odnośnie stadionu - wzorem są Kielce - jak jest ładny stadion to i
        sponsorzy i kibice sięznajdą...
        • Gość: MICHAl Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 85.134.148.* 01.05.07, 03:15
          Co do frekfencji na zuzlu panowie druzyn jest kilkanascie z tego naprawde liczace sie w naszym regionie sa dwie ROW i CKM popatrzmy na pilke jest ich conajmniej kilkadziesiat w tym pponad 10 ktore maja duza rzesze kibicow np.RUCH GORNIK KATOWICE itd. z tad ta frekfencja moze czasami jest wyzsza ale... to ze na zuzel przychodzi zawsze po 15tys-20 tys ludzi bo tak czasami mozna uslyszec to bajki spojrzmy na ostatnia kolejke zuzla Czestochowa10 tys Polonia 9 tys zielona gora 15tys Rzeszow 10tys a w ostaniej kolejce pilkarskiej Krakow 15tys ,kielce 8 tys ,lks lodz 7 tys, lech 12tys czyli roznicy nie ma zadnej i moge co kolejke sporzadzac takie porownanie i wyjdzie ze tej roznicy niema! to jest czysta fikcja ze na zuzel chodzi wiecej ludzi!kazdy dobrze zorientowany kibic nigdy nieporowna potencjalu kibica zuzla z kibicami pilki noznej czy to w polsce czy na swiecie bo w kazdej dziedzinie jest wielka przepasc.

Co do popularnosci zuzla na wyspach to chyba ten kto mysli ze cos sie onim pisze chyba jest smieszny.Ja mieszkam na wyspach a dokladnie w Irlandi i tutaj niczego poza pilka nozna i rugby w tematach sportowych nieznajdziecie.Otwierajac gazete predzej znajdziesz wywiad z jakims podrzednym zawodnikiem pilkarskim niz jakas wzmianke chociazby o zimowych igrzyskach olimpijskich!to ze zuzel jest jakas sila wsrod sportow w europie jest w bledzie bo oprocz pilki noznej bardziej popoularne sa siatkowka,koszykowka,pilka reczna ,hokej,lekkaatletyka,formula 1 moglbym tych sportow wymienic wiele ... zastanowcie sie ktoz w hiszpani,francji,grecji lub turcji wie kto to jest Crump lub Sullivan chyba jakis koneser sportow a zapytajcie chodziasz o smolarka lub krzynowka to to przeciez nie sa wielcy pilkarze a w kazdym kraju kazdy kibic wie kim sa .wiem cos o tym bo czesto po udanych wystepach polskich pilkarzy dostaje gratulacje od kumpli ktorzy pochodza z roznych krajow.

Ja jestem kibicem RAKOWA i wiem o tym ze moj klub niejest i dlugo niebedzie wielkim klubem na polskiej arenie ale mimo tak lansowanego przez wladze miejskie rywala jakim jest Wlokniarz mozemy sie pochwalic ogromna popularnoscia w czestochowie jak na nasze osiagniecia.I coz z tego ze ze Wlokniarz zdobedzie sobie nastepne tytuly jak i tak fani pilki i RAKOWA beda zawsze stanowili duza czesc kibicowskiej czestochowy.

ZYcze wszystkim sukcesow na zuzlu takze a w POLSCE SPORTEM NUMER1 BYLA JEST I BEDIE PILKA NOZNA

pozdrawiam wszystkich kibicow RAKOW
          os.POLNOC ZAWSZE CZERWONO NIEBIESKIE

• Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:33
            Nic dodać nic ująć. Tzw. "popularność żużla na świecie" podbijają tylko polskie
            media, którym zależy na wpływach od sponsorów i transmisjach.
            A już parodią są Grand Prix - gdzie od Polski wymaga się ogromnych opłat za
            licencje a w innych krajach FIM do tego dokłada bo nikt nie chce tego oglądać...
      • Gość: obserwator Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 80.54.168.* 01.05.07, 18:01
        hahahahaha człowieku to Ty chyba nie chodzisz na te same mecze co ja - przykład
        osatni mecz z tym wynalazkeim jakimś tam z Torunia. Wszędzie wokół mnie
        siedizała taka wieś, że szkoda słów co chwila leciały kur.. hu... itp teksty.
        Syf po meczu totalny bo jak się wychodzi w połowie zawodów a pewnie jestes takim
        kibicem to sie nie widzi. A pajace co rzucali serpentyny w jadących zawodników
        ?? Pewnie to normalka na żużlu no nie??
    • taki_i_owaki Zal dupe sciska 30.04.07, 07:09
      ze trzeba sie gniezdzic na tym badziewiu zwanym Limanka. Kibicow na wlokniarz
      przychodzi lekko ponad 10 000, a rakowek ma moze ze 2000 kibicow. Ta druzyna z
      Limanki do konca zycia bedzie tam sie gniezdzic w 3-4 lidze bo macie do dupy
      dzialaczy i faszyzujacych kibicow.
      A gdzie masz teraz porzadna pilke ? w aglomeracjach typu: Belchatow, Kielce,
      Grodzisk, Lubin - masz mentalnosc warszowiaka - "bo momy legie to inne
      dyscypliny sa smieszne"
      A tu na 4 stadionach zuzlowych w rundzie jest wiecej chetnych do ogladania niz w
      2 kolejkach pilkarskich. Dlaczego ? bo ogladaja najlepszych na swiecie a nie
      jakies ku..kopki ktore zarabiaja tyle co najlepsi siatkarze w Polsce a graja na
      poziomie 2 ligi - Pilke to powinni zlikwidowac i zaczac organizowac na nowo i
      uczyc sie od tych ktorym sie udalo: Siatkowka, zuzel, koszykowka. Tym bardziej
      teraz gdy komitet sie wzial za organizowanie E2012 to o stadionach mozecie
      zapomniec do 2015 bo cala kasa pojdzie na te 4 stadioniki (no moze 6), ktore i
      tak pewnie stana sie pomnikami bo nie bedzie mial kto tam chodzic bo nie bedzie
      na co, i wszystko co dookola potrzebne, wiec na nic twoj apel. pozostanie placz
      do poduszki i zgrzytanie zebow.

Ja jestem za tym aby stadiony budowac, ale nie cos co kibice rozpieprza w 2
      kolejce albo bedzie stalo puste, kosztem czegos co dziala i funkcjonuje.
      Nawet bym byl za tym by ktoras druzyna pilkarska rozgrywala mecze na stadionie
      wlokniarza (tam sie zmiesci boisko 3 czy 4 ligowe) - poki nie bedzie czegos
      lepszego zamiast Limanki ktora trzeba zrownac walcem i postawic na nowo z klasa.
      • Gość: ['] Re: Zal dupe sciska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 09:20
        "...do dupy działaczy i faszyzujących kibiców..."
        OTÓŻ TO!!!

• Gość: T Re: Zal dupe sciska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 09:46
        Jestem ciekaw jakby Wlokniarz wygladal i jego kibice jakby spadl do 2 ligi ...
        ile zajeloby odbudowywanie tego klubiku. Wypisujecie farmazony, bez konkretnych
        argumentow , zreszta jak zawsze. Trzeba leczyc kompleksy a internet najlepszym
        miejscem nie ? Ave Racovia !!
        • Gość: ja Re: Zal dupe sciska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:57
          A nie pamietasz jak to było, jak Włókniarz spadł (po zdobyciu mistrzostwa) do II
          ligi (1997 rok bodajże)? Teraz na Raków chodzi więcej ludzi niż na II ligowy
          żużel. Ci wszyscy "wierni" kibice wrócili, jak wróciły sukcesy. Trzymam kciuki
          za wszystkie kluby z Cz-wy, ale wiernych kibiców niestety widzę tylko na
          Rakowie. Reszta (AZS, Włókniarz) poza nielicznymi wyjątkami to kibice sukcesów a
          nie klubu.
      • Gość: jz Re: Zal dupe sciska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:57
        ... a czego się czepiacie Rakowa !!! Czy ja gdzieś coś napisałem o Rakowie ?
        Postawcie stadion jak w Kielcach i zróbmy 2 ligę - wtedy sobie porównamy gdzie
        będzie więcej widzów.
        U nas w PL NIGDZIE nie ma porządnej piłki bo nigdzie nie ma stadionu... bo
        nigdy porządny sponsor się na razie za piłkę nie wział - dopiero teraz Krauze w
        Gdyni pokazuje którędy droga.
        U nas nigdy w Cz-wie nie było porządnej piłki dlatego zaściankowo jesteśmy
        zakochani w żużlu. Namówcie Poznaniaka, Warszawiaka czy Łodzianina na żużel -
        chybaby pękł ze śmiechu... Zaproponujcie im żeby wybudowali stadion tylko dla
        żużla - odesłaliby Was do psychiatry. A swoją drogą podziwiam - jak można
        oglądać takich pseudosportowców jak Lindbaeck, Dryml, Richardson (to ci
        najlepsi na świecie) którzy Cz-wę mają w dupie, podobnie jak większość
        obcokrajowców w swoich klubach.
        Czy to normalne żeby jeden zawodnik jeżdził w 3 krajach - gdzie ta
        identyfikacja z zespołem, nawet pucharów europejskich nie można rozegrać.
        Kolejka ligowa miała być rozciągnięta na 2-3 dni żeby było więcej transmisji -
        gdzie to jest ? Nigdzie. Bo stranieri mają tylko jedeń dzień na PL - bo się im
        spieszy... Holta miał jeszcze mniej czasu - 2 dni w tygodniu zajmowało mu
        sprawdzanie stanu konta...
        • Gość: a Re: Zal dupe sciska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:56
          Włókniarz Ekstraliga-10 000 kibiców
          Włókniarz 1 liga -1000 może marne 1500 kibiców
          Raków 3 liga- 3000 kibiców ale wiernych na zawsze
          Raków 2 liga-5000 marne 10 000 kibiców
          • czefan Re: Zal dupe sciska 30.04.07, 17:02
            Dobry dowcip.
            10.000 w Cz-wie na piłkę. To chyba jak dojadą z Bełchatowa, Kielc i skądś tam.
            Dopóki nie wyeliminuje się faszystów ze stadionów to nie będzie frekwencji.
            Monitorig, monitoring i jeszcze raz monitoring.
            • Gość: T Re: Zal dupe sciska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 17:54
              trzeba bylo ruszyc sie na mecz Rakow - Koszarawa badz nawet ostatnio Rakow - GKS
              Katowice to bys zobaczyl.
        • Gość: skorsson Re: Zal dupe sciska IP: 83.2.143.* 30.04.07, 17:02
          Niestety musze sie zgodzic z w/w .Mam propozycje do pana Maslanki.Jesli
          zamierza utrzymywac sredniakow lub nawet nieboje sie tego powiedziec slabeuszy
          to moze zamiast Dryml,Richardsson i czarny Antoninho niech sprowadzi
          Osumka,Pietrzyka,Szczepaniaka,it.itd.Zawodnicy Ci po pierwsze sa polakami(nie
          jestem nacjonalista),po drugie jezdzili u nas i mysle ze oddali by zdrowie by
          pokazac sie przed nie oklamujmy sie WSPANIALA Częstochowska
          publicznoscia.Punkty zdobywali by takie same lub wiecej.
          Stranieri w/w sa obraza dla kibicow.Jest to pokazanie jak p.Maslanka nie
          szanuje ich.
          • fachowiec007 Heheh dobre 30.04.07, 17:19
            Rozsmieszyl mnie ten temat.
            Piszesz, ze Zuzel nie ma przyszlosci w Polsce - to powiedz czemu polka liga
            zuzlowa jest jedna z najlepszych na swiecie jak nie najlepsza. Polska jest znana
            z dobrych zuzlowcow a atmosfera na stadionach jest o niebo lepsza niz na pilce
            noznej. Nikt nie biega z siekiera i nie goni kibicow przeciwnej druzyny.

Pilka nozna - jak dla mnie mogloby jej wogole nie byc - ale jesli ktos to lubi
            prosze bardzo - ale tym samym prosze sie w delikatny sposob odp... od zuzla.

Tyle.

Pozdrawiam kibicow CKMu !
            • Gość: Tomek Re: Heheh dobre IP: 80.54.168.* 30.04.07, 20:40
              Po co nam stadion jak na Rakowie na gawinie było z 1400 kibiców. Na dużym
              obiekcie to wszystko wyglądałoby jak ochrona
            • Gość: jz Re: Heheh dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:17
              Polska liga żużlowa jest najlepsza na świecie (jeśli jest...) dlatego, że jest
              tu najwięcej frajerów, którzy płacą bajońskie sumy nabijając kasę
              pseudogwiazdkom. Spoko, jak się sponsorzy zorientują z czego będzie kasa
              (piłka) to złote czasy się skończą i będzie jak w Anglii, gdzie powoli co
              niektóre gwiazdy przestają jeździć (dlaczego ???? przecież to kolebka
              speedwaya - powinni tam za darmo jeździć). Poza tym nie rozumiem dlaczego Cz-wa
              musi być koniecznie prowincją - pomijając Polskę popatrzcie np. na Anglię -
              żużel to tylko wypełniacz pustki w miastach gdzie nie ma wielkiej piłki -
              jeżdzą głównie w małych miastach, a że SKY robi profesjonalne transmisje ?
              Czymś musi program zapchać w środku tygodnia i ci nieliczni kibice ze wsi mają
              możliwość pogrillować i wypić piwko z kumplami na świeżym powietrzu. W weekend
              nikt by tego w Anglii nie oglądał bo gra Premier League, zresztą jest podobnie
              jak u nas - w prawie żadnym szanującym się większym mieście z klubem piłkarskim
              nie ma żużlowej drużyny... Ciekawe, dlaczego ?
              • Gość: ja Re: Heheh dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:26
                I wreszcie. Dlaczego mecze żuzlowe są w niedziele? Bo w sobote każdy idzie na
                Raków czy na inną Victorię czy Włodar. W niedziele nie ma co robić to idzie na
                żużel (jak jest ładna pogoda bo jak nie to siedzi w domu i ogląda Serie A czy
                Premier League).
                • Gość: jz Re: Heheh dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:40
                  Raczej dlatego są w niedzielę bo "najlepszym żużlowcom świata" tylko ten termin
                  pasuję bo środku tygodnia oczarowują niedobitki publiczności w innych
                  krajach "Europy Zachodniej" (czytaj Anglia, Dania i Szwecja)
                  • Gość: ZirOne Re: Heheh dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:04
                    Faszyzujących - założe się że na Olsztyńskiej też się tacy znajdą. Takie
                    uogólnianie jest charakterystyczne dla jedej z wszechwiedzących gazet na której
                    forum to się wypowiadamy. Nierzetelność itd. Między innymi to także odstrasza
                    część obserwatorów widowisk sportowych (tak ich nazwę bo nie każdy kto ogląda
                    mecz jest kibicem zwłaszcza jak nie ma szacunku i wychodzi na 10 minut przed
                    końcem meczu, na żużlu jest to samo jak już przegrali to ostatnie kolejki
                    pie... i idą ze stadionu)
                    Po 2 co do frekwencji na meczach piłki nożnej przyczyniły się głównie media.
                    Po 3 nie mowcie mi że na żużlu nie ma zadym! Np 2 sezony wczesniej na meczu o
                    mistrzostwo bodajze w telewizji nawet pokazali jak się ganiali po płycie i
                    torze. Nie ma się co spierać kto ma wierniejszych i więcej kibiców. To jest
                    żużel, to jest piłka i trzeba powiedzieć, że jak na 3 ligę w Polsce frekwencja
                    jest wręcz podczas atrakcyjnych spotkań niesamowita na Rakowie. Piłka to piłka
                    nie ma takiego hałasu, nie sypie ci kurzu i kamieni na twarz. Emocjonujesz się
                    wydarzeniami non stop a nie od biegu do biegu przez 2 minuty. Magia futbolu
                    pokazuje swoją wyższość w każdym aspekcie. Jak ktoś lubi motoryzację niech
                    sobie chodzi na żużel. Ale trzeba pamiętać, piłka nożna w Polsce i na świecie
                    zawsze była, jest i będzie dyscybliną sportową numer jeden i naprawdę sponsorzy
                    jakby chcieli to by większe korzyści odnieśli w takim mieście jakim jest nasze.
                    Ale więc niech miasto podzieli wydatki pół na pół na najważniejsze kluby
                    dyscyplin sportowych w naszym mieście po równo. To jest moje zdanie. Nie musisz
                    się z nim zgadzać. Nie nazywajcie już więcej wszystkich kibiców Rakowa
                    faszyzującymi bo ja równie dobrze moge nazwać kibiców Włókniarza kibicami
                    sukcesu, latawcami na wietrze - a wydaje mi się to gorsze gdyż o sympati do
                    klubu nie decydują poglądy polityczne, nikt ci przy wejściu na stadion nie
                    sprawdza legitymacji członkowskiej młodzierzy wszechpolskiej więc lepiej
                    puknijcie się w głowę tylko nie za mocno bo wam mózgi nosem powypadają.
                    Pozdro dla normalnych.
                    Piłka nożna dla kibiców
                    Żużel dla degustatorów spalin :D
                    Pozdrawiam Kibiców wszelakich ugrópowań politycznych z CKMu
                    • Gość: jz Re: Heheh dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:12
                      Brawo ZirOne ! Tak trzymać - prawda jest jedna !
                      Dla pocieszenia dla kibiców żużla - i tak jest 10 razy ciekawszy od Formuły 1
                    • taki_i_owaki hehe dalej te same bzdury 01.05.07, 07:42
                      nikt na wlokniarzu nie wola AVE ;) i nie zamawia 5 piwek bo takie buractwo jest
                      tylko na pilce noznej. A na rakowie jak to dumnie wyglada, ze caly stadion macha
                      lapa - smiech na sali.
                      ad2. raczej, glownie banda debili uwazajaca sie za kibicow, ktora o wyniku
                      dowiaduje sie na drugi dzien po meczu.
                      Ad3. hahhahaha 2 sezony temu zadyma - trwalo to 2 minuty, wbiegli na tor jacys
                      debile, ale z drugiej strony szybko ich przegoniono i po wszystkiemu - takie
                      zadymy to i na lidze mistrzow byly jak to kilku golych gosci wbieglo na murawe.
                      - nie zmieniaj rzeczywistosc - obodz sie wreszcie.

Jeszcze powiedz, ze rakow gra tak porywajacy football, ktorego Barca powinna sie
                      uczyc - bylem miedzy innymi na meczu z gieksa , 2 najlepsze druzyny w lidze i
                      poziom gorszy od chlopakow na boisku osiedlowym. Nie bylo emocji wogole, nie
                      mowiac o non stop.

>Ale trzeba pamiętać, piłka nożna w Polsce i na świecie
                      > zawsze była, jest i będzie dyscybliną sportową numer jeden i naprawdę
                      >sponsorzy jakby chcieli to by większe korzyści odnieśli w takim mieście jakim
                      > jest nasze.

no tu sie zgodze, ze jest nr jeden, pod wzgledem zainteresowania - ale zeby miec
                      sponsowro to trzeba sie starac a nie liczyc, az Donbas kapnie kolejne 100tys.
                      Ale pilka w Polsce na pewno nie jest nr1 pod wzgledem sportowym bo nawet Pilka
                      reczna i Ping-pong stoja na wyzszym poziomie klubowo i reprezentacyjnie
                      A co do dzielenia po rowno, to dlaczego akurat najwazniejszym, a nie wszystkim ?
                      A moze wkoncu dzialacze sami by poszukali pieniedzy chodzby na wyplaty?

> Nie nazywajcie już więcej wszystkich kibiców Rakowa
                      > faszyzującymi bo ja równie dobrze moge nazwać kibiców Włókniarza kibicami
                      > sukcesu, latawcami na wietrze - a wydaje mi się to gorsze.

No to szkoda synku, ze zamiast do szkoly chodzic rzucales w nia kamieniami, bo
                      teraz wiedzialbys czym byl faszyzm i co dobrego zrobil w Polsce.

pozdrawia niefaszyzujacy kibic sukcesu, lubiacy ogladac sport na najwyzszym
                      poziomie (czy to curling czy final LM).
                      • Gość: Endriu Re: hehe dalej te same bzdury IP: 80.48.49.* 01.05.07, 10:58
                        > nikt na wlokniarzu nie wola AVE ;) i nie zamawia 5 piwek bo takie buractwo jest
                        > tylko na pilce noznej. A na rakowie jak to dumnie wyglada, ze caly stadion mach
                        > a
                        > lapa - smiech na sali.
                        Odpowiedź na to:
                        "Salut rzymski - gest oznaczający pozdrowienie, odpowiadający i często
                        towarzyszący zawołaniu Ave (łac. "bądź pozdrowiony"). W starożytnym Rzymie, a
                        także w wielu innych kulturach pochodzenia indoeuropejskiego wykonywano go
                        poprzez wzniesienie wyprostowanej prawej ręki ku słońcu."

A więc: Ave (łac. "bądź pozdrowiony")

Po 2:
                        Na stadionie Rakowa nie sprzedaje się piwa więc nie wiem jakim cudem kibice
                        mogli by tam zamawiać po 5 piw ? Obiło mi sie o uszy, że to własnie na
                        Włókniarzu sprzedaje się piwo, ale nie jestem pewien bo tam nie chodze ...
                        Pozdrawiam ;)

AVE RACOVIA !!!
                      • Gość: ja Re: hehe dalej te same bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:50
                        A na rakowie jak to dumnie wyglada, ze caly stadion mach
                        > a
                        > lapa - smiech na sali.

No to już widać, że na Rakowie chyba nie byłeś, albo byłeś dawno temu.
                      • Gość: ZirOne Re: hehe dalej te same bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 21:00
                        Synku to możesz sobie mówić do kogoś kogo znasz, bo w tym anonimowym miejscu
                        jakim jest internet wsazuje to tylko na twoją głupotę, albo zabieg retoryczny,
                        który niejako ma mnie poniekąd zdyskryminować w oczach odbiorcy.

>pod wzgledem sportowym bo nawet Pilka
                        > reczna i Ping-pong stoja na wyzszym poziomie klubowo i reprezentacyjnie
                        piłka ręczna? Człowieku tyle ladt mieszkam w tym mieście i nie słyszałem o
                        rzadnym klubie piłkarzy ręcznych w tym mieście. Ping-pongistki to przyjechały z
                        Chin, z czego ta dyscyplina nie jest zbytnio atrakcyjna pod względem
                        kibicowskim (nie jest to także gra zespołowa).

>Jeszcze powiedz, ze Rakow gra tak porywajacy football - zastanów się nad
                        przyczynami. A tak w ogóle to w polskim słowniku znajdziesz słowo futbol, wyraz
                        został spolszczony, więc szanuj język polski, bądź patriotą! Uważasz się za
                        wielkiego kosmopolitę bo znasz język angielski?

Założę się, że o faszyźmie wim więcej od Ciebie.
                        Wiem kto to jest Benito Mussolini. Wiem co to był Marsz czarnych koszul. Wiem
                        co to nazizm. Wiem że wiele milionów Polaków zginęło z rąk nazistowskich
                        najeźdzców.

Nie popieram szowinizmu, nazizmu, ksenofobi, faszyzmu. Nazwał bym się
                        człowiekiem liberalnym, dla którego olbrzymią wartość stanowi pluralizm,
                        wolność słowa, niepodległość. O to walczyli moi przodkowie. Moimi poglądami nie
                        steruje żadna ideologiczna, nierzetelna gazeta, ani inne media, które wielu
                        Polakom wyprały mózgi.

To, że obok mnie stoi 5 łysych i identyfikują się z faszystami bądź nazistami
                        to nie moja wina. Jak kochają ten klub to niech przychodza i oglądają mecze od
                        tego to jest. Za ich poglądy polityczne jest państwo, system edukacji,
                        nauczyciele, który w sposób nieumiejętny przekazali im wiadmości historyczne.
                        Gdybyć powiedział tym łysym, że ich dziadka taki skur... jeden z drugim
                        mordowali, babke gwałcili itd... to może by zrozumieli. A jeżeli większość z
                        nich ma wykształcenie podstawowe, albo średnie i całe życie prześlizgiwało się
                        z klasy do klasy bo nauczycielom nie chciało się baranów trzymać. Narodził się
                        podatny grunt na ideologie, na patologię społeczną.

Ale tylko ludzie, którzy są totalnymi baranami nie przyjdą na mecz bo jest paru
                        o odmiennych poglądach politycznych ja mam to gdzieś głęboko nie przychodzę tam
                        dla nich tylko dla klubu i dla siebie.

Czemu futbol nie stoi na najwyższym poziomie? Bo pare lat temu banada debili
                        rozkradła polską piłkę, banda debili przestała wierzyć w polską piłkę, banda
                        debili nie che uwierzyć w polską piłkę, banda debili nie chodzi na mecze bo
                        jest tam niski poziom sportowy- a ja sie pytam za co ma być skoro banda debili
                        nei chce raz na 2 tygodnie wydac paru złotych na swoją drużynę, przyjść obejżeć
                        mecz, jakby się ta banda debili zebrała przez pare lat to mieli by i drużyny i
                        stadiony i sponsorów i piłkę na najwyższym poziome.

Pozdro dla bandy debili i kibiców sukcesu
                        • taki_i_owaki Re: hehe dalej te same bzdury 02.05.07, 07:54
                          Gość portalu: ZirOne napisał(a):

>
                          > >pod wzgledem sportowym bo nawet Pilka
                          > > reczna i Ping-pong stoja na wyzszym poziomie klubowo i reprezentacyjnie
                          > piłka ręczna? Człowieku tyle ladt mieszkam w tym mieście i nie słyszałem o
                          > rzadnym klubie piłkarzy ręcznych w tym mieście. Ping-pongistki to przyjechały
                          z> > Chin, z czego ta dyscyplina nie jest zbytnio atrakcyjna pod względem
                          > kibicowskim (nie jest to także gra zespołowa).

Przeczytaj jeszcze raz cale zdanie jakie napisalem w poprzednim poscie -
                          chodzilo o reprezentacje, ale ty masz klapki na oczach bo: tylko raaakow - lolek
                          jestes i tyle.

>
                          > >Jeszcze powiedz, ze Rakow gra tak porywajacy football - zastanów się nad
                          > przyczynami. A tak w ogóle to w polskim słowniku znajdziesz słowo futbol,
                          > wyraz został spolszczony, więc szanuj język polski, bądź patriotą! Uważasz się
                          za wielkiego kosmopolitę bo znasz język angielski?

No ale argument znalazles - hahaha - moze popracuj jeszcze nad czyms lepszym.

>
                          > Założę się, że o faszyźmie wim więcej od Ciebie.
                          > Wiem kto to jest Benito Mussolini. Wiem co to był Marsz czarnych koszul. Wiem
                          > co to nazizm. Wiem że wiele milionów Polaków zginęło z rąk nazistowskich
                          > najeźdzców.

No to wiesz juz prawie wszystko - brawo, brawo.

> Nie popieram szowinizmu, nazizmu, ksenofobi, faszyzmu. Nazwał bym się
                          > człowiekiem liberalnym, dla którego olbrzymią wartość stanowi pluralizm,
                          > wolność słowa, niepodległość. O to walczyli moi przodkowie. Moimi poglądami
                          nie steruje żadna ideologiczna, nierzetelna gazeta, ani inne media, które wielu
                          > Polakom wyprały mózgi.

To kto ci takie glupoty nakladl do glowy z wczesniejszego postu ?

> To, że obok mnie stoi 5 łysych i identyfikują się z faszystami bądź nazistami
                          > to nie moja wina. Jak kochają ten klub to niech przychodza i oglądają mecze od
                          > tego to jest. Za ich poglądy polityczne jest państwo, system edukacji,
                          > nauczyciele, który w sposób nieumiejętny przekazali im wiadmości historyczne.
                          > Gdybyć powiedział tym łysym, że ich dziadka taki skur... jeden z drugim
                          > mordowali, babke gwałcili itd... to może by zrozumieli. A jeżeli większość z
                          > nich ma wykształcenie podstawowe, albo średnie i całe życie prześlizgiwało się
                          > z klasy do klasy bo nauczycielom nie chciało się baranów trzymać. Narodził się
                          > podatny grunt na ideologie, na patologię społeczną.

Jasne ze nie twoja wina tylko dlaczego ich usprawiedliwiasz ? Niech sobie beda
                          faszystami bo sie nie uczyli w szkole ?? kilkanascie lat wsztecz takiego
                          zrobiono prezydentem, a teraz mamay takich w rzadzie, ich trzeba odsowac od
                          zycia, niech czuja ze sa izolowani.

> Ale tylko ludzie, którzy są totalnymi baranami nie przyjdą na mecz bo jest
                          paru o odmiennych poglądach politycznych ja mam to gdzieś głęboko nie przychodzę
                          tam dla nich tylko dla klubu i dla siebie.

Swietna postawa - niech obok mnie sie zabijaja nawet ja sobie tu przyszedlem
                          popatrzec w niebo.

>
                          > Czemu futbol nie stoi na najwyższym poziomie? Bo pare lat temu banada debili
                          > rozkradła polską piłkę, banda debili przestała wierzyć w polską piłkę, banda
                          > debili nie che uwierzyć w polską piłkę, banda debili nie chodzi na mecze bo
                          > jest tam niski poziom sportowy- a ja sie pytam za co ma być skoro banda debili
                          > nei chce raz na 2 tygodnie wydac paru złotych na swoją drużynę, przyjść
                          obejżeć mecz, jakby się ta banda debili zebrała przez pare lat to mieli by i
                          drużyny i stadiony i sponsorów i piłkę na najwyższym poziome.

sraly muchy :) zobacz ile kasy pompuja kluby w ekstralidze i co ? bieda z nedza
                          - vide wczorajszy final PP, znow bedzie wspaniale widowisko w pucharze UEFA,
                          Groclin zostanei niespodziewanie pokonany przez druzyne z Andory.
                      • Gość: Mati Re: hehe dalej te same bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 20:57
                        A nie słyszałeś "Ave Maryja"? To jest faszyzm?
    • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 22:54
      Speedway się rozwija na "Zachodzie" :
      www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4&k1_id=48&k2_id=105&dzial_id=382&news_id=190743
      • Gość: bnj Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:21
        Podajesz jeden przyklad, nie zwracajac uwagi na ogromny wzrost popularnosci
        zuzla w wielu innych krajach.
        • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:35
          Poproszę jakiś link z tym wzrostem popularności.
          A przy okazji - warto przeanalizować skład ligi angielskiej - wieś tańczy i
          śpiewa - ani jednego większego miasta (dlaczego ?) i my chcemy do nich
          dorównać...
    • Gość: Racoviak Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:07
      Dokładnie żużel nie ma przyszłości .. zamiast tracić pieniądze z budżetu miasta
      na stadion włókniarza lepiej rozbudować stadion na Rakowie dużo więcej osób by
      było z tego zadowolone.

Pozdro dla Ziomków z Rakowa i Stalówki
      • Gość: Raxa Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 23:12
        Skoro w Polska Liga Żużla jest najlepsza na Świecie to czemu jeżdża w niedziele
        skoro w soboty obijaja sie w Daniach i Angliach?Co to w ogóle jest żużel...dramat.
    • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 07:23
      Tak czytam te brednie o faszystach, smrodzie, biedzie oraz nieukach na Rakowie
      i śmiać mi się chce. Bo kto to pisze? Inteligencja z forum GW, której
      czytelnicy to ludzie wykształceni i ukierunkowani we właściwą stronę
      polityczną. Ludzie wyzywający się od ku.rew, dzi.wek, kretynów itp. Wystarczy
      poczytać kilka wątków. Kibice Włókniarza to podobno kibice idealni, którzy
      kiedyśtam otrzymali nagrodę dla najlepszych. Idealni tzn. oprócz fantastycznego
      dopingu który potrafią zrobić (oczywiście tylko wtedy, gdy ich drużyna
      wygrywa), tej fali jednoczącej stadion oraz witania brawami zawdoników
      przyjezdnych (nie wszystkich, vide najlepszy polski żużlowiec)... Użyłem słowa
      oprócz bo Ci kibice bez wad jednak nie są ich pozbawieni. Niech mi ktoś odpowie
      na którym częstochowskim obiekcie sportowym w przeciągu ostatnich, załóżmy 10
      lat, rzucono największą ilość butelek oraz innych przedmiotów w zawodników
      drużyny przeciwnej? Którzy to kibice pluli ze swojego sektora na wychodzących
      ludzi ze stadionu w Tarnowie? Którzy kibice gwizdają na swoich niby pupili po
      każdym przegranym biegu?

Nie chcę wieszać psów na wszystkich kibicach Włókniarza. Mam szacunek dla ludzi
      którzy chodzą i jeżdżą za swoją drużyną od dłuższego czasu. Mam takich
      znajomych i mimo, że jestem kibicem Rakowa szanujemy się i cieszymy ze
      zwycięstw obu drużyn. I prawda jest taka, że Ci ludzie nigdy by nie napisali
      takich bzdur jakie piszą tutaj niektórzy. Zaślepieni informacjami o stadionie
      nazistów, o burdach co kolejkę na stadionie Rakowa itp., które wciska im do
      głów najwspanialsza i jedyna słuszna polska gazeta. Śmiech na sali.

Trzeba sobie powiedzieć jasno, ci kibice sukcesu, którzy łażą na stadiony tylko
      przy dobrych wynikach to banda wieśniaków i ciołków bez charakteru i
      przywiązania. I są oni zarówno na meczach Włókniarza, AZS-u jak i Rakowa.
      Później pier.olą głupoty na forum GW.

Proponuję przestać się wyzywać i robić złą opinię o częstochowskich klubach. W
      Częstochowie jest potrzebny zarówno stadion dla żużla, stadion piłkarski, jak i
      hala z porawdziwego zdarzenia. I po ch.uj te wyzwiska, zaniżanie frekwencji,
      wrzuty, kompromitowanie? Na każdym z tych obiektów znajdą się czarne owce, i
      każdy normalny kibic o tym wie. Za przeproszeniem CHimWD. To jest Nasze miasto
      i nie dajmy wieśniakom robić takiego syfu. Czy nie lepiej by było widzieć
      wszystkie Nasze drużyny na wysokich pozycjach w najwyższych ligach? Oczywiście,
      że tak. I przy tym zostańmy.

PS. A te pi.zdy bez charakteru oraz całkowitym zanikiem odwagi, które tu
      wypisują swoje anonimowe bzdury ignorujmy.

Pozdrawiam prawdziwych i wiernych od lat kibiców Włókniarza, Rakowa i AZS-u.

AVE RACOVIA
      • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 01.05.07, 07:54
        Gość portalu: RKS napisał(a):

Tak tylko zaproponuje wejsc na forum zuzlowe i sprawdzic co pisza o
        czestochowskich kibicach. I dlatego na stadion przychodzi sie rodzinami, a ze
        rodzina najwyzsza wartoscia jest to i Gawronek promuje ten stadion, poza tym
        maja sie tam odbywac coraz to wazniejsze zawody mistrzowskie (rangi swiatowej),
        a nie co najwyzej makroregionu. A na wlokniarzu moze skorzystac przez to miasto
        a jak i miasto to i moze rakow, stradom, azs i inne druzyny.

> Proponuję przestać się wyzywać i robić złą opinię o częstochowskich klubach. W
        > Częstochowie jest potrzebny zarówno stadion dla żużla, stadion piłkarski, jak
        > i
        > hala z porawdziwego zdarzenia.

No to samo twierdze, nie cos kosztem czegos - dlatego wkurzaja tacy goscie jak
        jz, granatem od pluga oderwani. A zla opinie to tworza sami kibice, dlaczego nie
        uzunie sie tych fotek z gestem "niby AVE", ktory w Polsce kojarzy sie jednak z
        kims innym niz Cezarem, nikt nie bedie pytal czy wy pozdrawiacie Napoleona czy
        prezydenta a pozniej to tlumaczenie jest tak samo smieszne jak gosci od Giertycha
        • Gość: Czestochowa BR Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.zana.trustnet.pl 01.05.07, 10:56
          Akurat pracuje na sląsku i od osób z różnych miast słyszałem opinie na temat
          kibiców Rakowa. Nie jest lekko mówiąc zbyt pochlebna. A więc w czasach jakie
          teraz mamy nikomu nie potrzebna jest banda pijanych skończonych życiowo
          wyrostków. Piłka nożna to poza tym sport dla panienek i symulantów liczy się
          tylko RUGBY!!!
          • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.07, 11:31
            Nie jeden z tej bandy pijanych, skończonych życiowo wyrostków by Cię kupił...

A ja słyszałem... nie słuchaj i tyle. Nie masz pojęcia co piszesz. Może mi
            jeszcze napiszesz, że na Włókniarzu i AZS-ie nie ma pijanych skończonych
            życiowo wyrostków?

Dajcie spokój...
            • Gość: ktos Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.man.czest.pl 01.05.07, 11:38
              nastepnym razem zrobie zdjecia patologii co na Wlokniarz chodzi - dzieci po 15
              lat zapite z piwem w jednej rece a z papierosem w drugiej udajacych doroslych na
              luku. ludzie starsi pijacych wodke na meczu. Juz nie wspomne o ku..waniu na
              zawodnikow druzyny przyjezdnej + pluciu i rzucaniu przedmiotami. A o sprawie
              transparentu w hali polonia gdy byl prezentowany czarnoskory zawodnik to juz
              wszyscy zapomnieli ? w koncu kibice Wlokniarza to idealni kibice ... szkoda slow
              patlogia i tyle
              • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:41
                Chciałbym usłyszeć od kibiców Włókniarza: "Je..ać tabelę - CKM zawsze na czele"
                i "Dziękujemy" po przegranym w kompromitującym stylu meczu. A tak było na
                Rakowie... Niech sobie CKM osiąga sukcesy jakie chce - twierdzę tylko, że
                żużel jest w Polsce patologicznie rozdmuchany a w Cz-wie szczególnie. Piłka
                jest i będzie sportem nr 1 w Polsce i w Europie i to nie podlega dyskusji. Pora
                żeby nasze władze częstochowskie to zauważyły...
                • Gość: bnj Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 14:55
                  Gdybys byl na meczu, to bys uslyszal...
                  Zreszta, w Czestochowie zuzel nie jest tak popularny jak np. w Zielonej Gorze
                  czy Gdansku ;)

A chcesz statystyk? Przeanalizuj ilosci druzyn wystepujace w ligach
                  zagranicznych, liczbe nowych zawodnikow w krajach takich jak Niemcy, Czechy,
                  Rosja, Slowacja (o Polsce, Danii, Anglii i Szwecji nawet nie wspominam bo to
                  oczywiste), ilosc rozgrywanych turnieji itd.
                  • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:09
                    Czołowa angielska strona o sporcie:
                    news.bbc.co.uk/sport
                    Gdzie jest ten żużel ? Jak na tak popularną dyscyplinę to dość dobrze się
                    ukrył...
                    • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:15
                      Jak się trochę poszuka to się znajdzie - podobnie jak kibiców żużla w Anglii...
                      • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 01.05.07, 19:46
                        ja trafilem za 3cim kliknieciem, to tak jak z google... trzeba umiec obslugiwac.
                        • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 23:08
                          Spróbuj znaleźć coś o żużlu na głównej stronie w newsach, owszem w sportach
                          motorowych za 3 kliknięciem się znajdzie. Ale niestety 3 kliknięcie - 3 liga
                          sportowa w Anglii
                          • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 02.05.07, 08:01
                            Gość portalu: jz napisał(a):

> Spróbuj znaleźć coś o żużlu na głównej stronie w newsach, owszem w sportach
                            > motorowych za 3 kliknięciem się znajdzie. Ale niestety 3 kliknięcie - 3 liga
                            > sportowa w Anglii

Ale poki co to jeszcze tu jest Polska. i 3 liga to jest rakowa. - taki jest FAKT.
                            • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 17:01
                              Ja w ogóle od początku nic nie mówiłem o Rakowie tylko o piłce - komentarze
                              wymusiły temat Rakowa, a dlaczego Raków jest tam a nie gdzie indziej - to
                              powody - patrz poprzednie kometarze...
                            • Gość: al Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:25
                              Raków piszemy dużą literą ciemniaku.
                              • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 03.05.07, 16:40
                                Jak juz cos to Panie Ciemniaku, rakowiaczku
                                • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:18
                                  Kultura kibiców żużlowych
                                  ekstraliga.wp.pl/wiadomosc.html?
                                  wid=8842186&element=wiadomosciSGGlowna&url=ekstraliga.wp.pl/wiadomosc.htm
                                  l?wid=8842186&kat=33566&ticaid=13adf
    • Gość: footbal fan Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 19:59
      Piłka nożna w Polsce to od zawsze sport nr 1 ,a teraz kiedy mamy ME ,z każdym dniem będzie bardziej popularna - FAKT.
      Żużel staje się coraz badziej nudny i wkrótce dosięgnie dna ,tak jak na Zachodzie - FAKT.
      W Częstochowie , niestety jako mieście prowincjonalnym zużel jest bardziej popularny -FAKT.
      Niestety na RAKOWIE jest grupa (może 7 , może 10 ) tzw. Faszystów , którzy mają za cel zaistnieć , nawet kosztem KS Raków . Wykorzystują ,że większość kibiców z młyna boi się ich ,że główno dowodzący także trzęsie przed nimi portkami. Ci ludzie nawet nie wiedzą w jakich strojach grają nasi piłkarze. Naszczęście to margines i to nie z Częstochowy , tylko z jakieś tam huty starej. -FAKT.
      Piłkarze Rakowa prezentuyją poziom 3 może nawet 4 ligow - FAKT.

Ale faktem jest przede wszystkim to ,że jak nie zbudujemy porządnego stadionu piłkarskiego ,zawsze będziemy prowincją , z któreej śmieje się Polska ,piłka nie wskoczy nigdy do II ligi ,a na stadion przychodzić będą wieśniaki z łysymi głowami .
      W Kielcach załatwili to w profesjonalny sposób - mają stadion , rzeszę kibiców , I ligę i piękny stadion bez debili z fasrykami na napęczniałych karkach .
      Panie Prezydencie Wrona - ucz się od Kielc !!!
      • Gość: Racovia Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:06
        Dlaczego zuzel jest i bedzie popularniejszy od pilki? Bo jest ciekawszy!!
        Prawdziwe widowisko Polscy kibice moga zobaczyc jedynie w TV... niestety. I
        pisze to jako kibic Rakowa. Na boisku poziom podworkowy, a jedyne co mnie trzyma
        na stadionie to milosc do klubu i atomosfera!! A gdy potrzebuje emocji czysto
        sportowych to ide na speedway lub wlaczam TV ... niestety.

BBJ RAKÓW RKS!!
    • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 08:45
      Czasami się komuś nie da przetłumaczyć, że nie ma racji. Prawda jest jednak
      taka, że Częstochowa staje się coraz bardziej zaściankiem, jest coraz bardziej
      prowincjonalna i im bardziej taka będzie, tym więcej osób będzie twierdziło, że
      żużel jest bardziej popularny od piłki. Im bardziej tak będzie, tym coraz
      większa ilość wieśków będzie się cieszyła po zwycięstwach Włókniarza, a pluła na
      swoich zawodników po porażkach. Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców. Na zawsze
      RAKÓW, może bez kilku faszyzujących nieudaczników.
      • Gość: Bzdury Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.zana.trustnet.pl 03.05.07, 10:07
        Co ma zaściankowość wspolnego z popularnością zuzla??? Od lat piłka w
        Częstochowie kojarzy się z Rakowem i hutą dlatego nikt nie zainwestuje pieniędzy
        w taki klub!!!
        Klub musi utorzsamiać się z całym miastem - szczególnie tak małym jak
        Częstochowa - Dlatego Włokniarz jest najpopularniejszym klubem w miescie. A całe
        te gadki o wiernych kibicach mozna włozyc między bajki - ludzi ktorzy nie maja
        co robic w domu i chca troche pochuliganic i pospiewac kretynskie przyspiewki w
        stylu Ave Racovia :))))
        • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 10:39
          Po pierwszy pisze się "utożsamiać". Po drugie ja nie obrażam kibiców Włókniarza,
          po prostu stwierdzam fakty... to typowi kibice sukcesu, gdy go nie będzie odejdą
          i nie raz dali temu dowód. Byłeś ostatnio na stadionie Rakowa? To obiekt z
          poprzedniej epoki... a jednak przychodzimy i kibicujemy, zawsze wierni. Fanów
          Rakowa nazywasz "ludzi ktorzy nie maja
          > co robic w domu i chca troche pochuliganic i pospiewac kretynskie
          przyspiewki", ja ludzi przychodzących na Włókniarz mógłbym określić jako
          grubych, z jakże modnym wąsikiem oraz przetłuszczonymi włosami, śmierdzącymi
          piwskiem i myliłbym się mniej niż Ty. Nie zrobię tego jednak bo tacy ludzie też
          zasługują na szacunek. Mam co robić i to nie tylko w domu, mogę się założyć, że
          jestem od Ciebie ładniejszy, inteligentniejszy, bogatszy, a Ty... jedyne czego
          masz więcej to są kompleksy.
          • Gość: Bzdury Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.zana.trustnet.pl 03.05.07, 10:50
            Pokazałeś inteligencje w tym poscie. Jestes super gosc - tylko takich w Polsce
            nam trzeba":)) Twoje kompleksy przebijają wszystkich. Jak facet moze pisac
            takiego pasta. Niewiasta!!!!:)))
            • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 11:13
              Nie ma to jak nie mieć merytorycznych argumentów i próbować zdyskredytować drugą
              osobę. Pozdro wieśku :)
              • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 11:15
                Aha, chyba nie rozumiesz znaczenia słowa inteligencja.
                • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.07, 11:51
                  Nie rozmawiaj z tą parówkę, nie zasługuje na uwagę.

AVE RACOVIA
        • Gość: m&M Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:14
          Prawda jest taka, że jedyny klub z którym mogą utożsamiać się kibice z całego
          miasta to Raków. tu grają chłopcy z Częstochowy,wychowankowie, przywiązani do
          klubu, zresztą zawsze tak było na Rakowie, Włókniarz 2-3 zawodników z
          Częstochowy, reszta obcokrajowcy, ja do nich nic nie mam, ale ciężko się z
          takimi zawodnikami utożsamiać, tym bardziej,że jak ktoś to wspomniał już, nie
          mają oni przywiązani do klubu, przyjeżdżają, objadą lepiej lub gorzej mecz i
          jadą na kolejnydo innego kraju.
          Temat frekwencji tak mocno poruszany, może na Gawinie i było 1500 widzów, na
          meczu z Rzeszowem 15000, ale liczba osób w młynie była tu i tam taka sama, co
          świadczy o oddaniu tych pozostałych kilkunastu tysięcy kibiców. Zresztą
          frekwencja na meczach Rakowa i tak jest bardzo dobra jak na III ligę.
          Rozwój żużla, w Danii z 4 drużyn powiększono ligę do 8. Rozwój żużla. Widocznie
          zatrudniono 2 razy więcej obcokrajowców.
          Polska 20 drużyn na całą Polskę, z 250-300 zawodników. Wiodący sport w Polsce.
          Ale przede wszystkim jak każdy sport, ma prawo istnieć, skoro w Cz-wie znalazł
          ku temu warunki to czemu nie. Owszem, korzystniejsze byłoby postawienie na
          piłkę, budowa stadionu dla Rakowa, to również budowa stadionu dla naszych
          dzieci, boiska na Rakowie to alternatywa dla ławki pod blokiem. Muszą to nasze
          władze dostrzec. To Raków w tym mieście daje możliwość sportowego rozwoju
          dzieciakom, nie Włókniarz, nie AZS, ale właśnie Raków.
          • Gość: m&M Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:20
            i jeszcze jedno, zauważcie, że Częstochowa jest nielciznym miastem w Polsce, w
            którym są aż 3 kluby tak mocne kibicowsko.
            ----
            www.czestochowaforum.pl
            • Gość: blablabla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 03.05.07, 13:25
              o rzeczywiście macie się czym szczycić że było tu i tu tyle samo osób w młynie!!!!!!!!!czy według was żeby być oddanym kibicem trzeba dzreć morde w młynie???????usiadłem kilka razy z tymi wielkimi kibicami(oczywiście na Włókniarzu)i nie bawi mnie machanie szalikami w trakcie biegu bo ide na stadion po to żeby mecz obejrzeć i przy okazji dopingować swoją drużynę!!!!!!!!!!!!!
              Pozdro dla najlepszych kibiców-Tylko Włókniarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: m&M Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 14:07
                Oczywiście, że to nie jest najważniejsze, ale świadczy o ruchu kibicowskim przy
                danym klubie.

Ale i tak Twoja wypowiedź jest sprzeczna, nie siadasz w młynie, ale idziesz
                dopingować swoją drużynę, to w jaki sposób to robisz? Jedząc słonecznik?
                ---
                www.czestochowaforum.pl
                • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 03.05.07, 16:03
                  glupia mentalnosc - kibicowac mozna tylko w mlynie. Jezeli brak ci wyobrazni to
                  juz tylko twoja wina.

A jak na rakowie zaczna krzyczec z innego sektora - nie z mlynu to juz nie
                  kibicuja ? (nie licze "nalewki", ktory tworzy jednoosobowy mlyn)
                  • Gość: al Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:29
                    Raków...dużą literą, pajacu.
                    • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 03.05.07, 16:39
                      Jak juz cos to Panie Pajacu, rakowiaczku.
                      • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 03.05.07, 20:12
                        Powtarzasz się.
              • Gość: Ehhh Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.07, 14:26
                Najlepszych w czym? Rzucaniu butelkami? Piciu? Czy pluciu?
                • Gość: driver Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.05.07, 17:21

Rackoviak napisal:
                  >Dokładnie żużel nie ma przyszłości .. zamiast tracić pieniądze z budżetu miasta
                  >na stadion włókniarza lepiej rozbudować stadion na Rakowie dużo więcej osób by
                  >było z tego zadowolone.

Jak najbardziej zgdzam sie z tym postem.Pilka Nozna jest sportem number 1-
                  napewno w Europie.Trzeb ´stawiac na ten sport.
                  Pusty smiech mnie ogarnia jak czytam wypowiedzi tych, ktorzy bronia fanatycznie
                  Zuzla stwiajac go na rowni z Pilka Nozna.
                  Ja uwazam,ze jak tylko Rakow bedzie mial dobry management, ktory znajdzie
                  dobrego sponsora(np skromny Schalke 04 ma Gazprom) to tak w ciagu 10 lat moze
                  pograc w Lidze Mistrzow.Powiem nawet,ze w to wierze.
                  Wogole trzeba pobudowac porzadne stadiony, znalezc sponsorow.Klubami musi
                  kierowac super management;
                  wtedy polska Ekstraklasa tak za 10 lat dorowna Bundeslidze albo Premier League
                  ( Serie A i Primiera Division za wyjatkiem kilku druzyn sa dla mnie cienkie i
                  te ligi nie sa wyrownane bo za duzo slabeuszy)

Zuzel w Niemczech i Anglii sie nie liczy.
                  W Niemczech
                  1. Pilka
                  2. Pilka
                  3. Jeszcze raz Pilka
                  a pozniej
                  Reczna,
                  Hokej
                  Siatkowka i Kosz
                  Tenis Stolowy

Zuzel jest na szarym koncu.
                  Chyba nawet liga szachowa jest popularniejsza,bo fajnie to pokazuja w tv.

O Formule nie pisze bo nie ma ligi krajowej.

Jak ktos jest fanem Speedway to jego sprawa ale niech nie pisze, ze Zuzel ma
                  szanse byc w Top-5 sportow w Europie bo to absurd.
                  Co innego podejscie rekreacyjne jak w Anglii....ale to ja wtedy wole siatkowke
                  plazowa kobiet-przynajmniej sobie mozna poogladac fajne laski w akcji
    • Gość: up Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 17:24
      W TRW jest zniżka na żużel więc żużel musi być!!!! :P
      • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 23:16
        Nie rozbijajmy wątku na wzajemne animozję między Rakowem a CKM.
        Włókniarz dziś wygrał i bardzo dobrze ! Jak w sobotę wygra Raków to też będzie
        super. Poza dyskusją jest że piłka jest wszędzie popularniejsza od żużla i
        prędzej czy później będzie tak w Częstochowie. Kibice żużla nie zdajecie sobie
        sprawy jak potężna jest grupa kibiców, którzy poszliby na piłkę ale nie idą bo:
        stadion tragedia, poziom nie taki, słyszą bajki o latających butelkach i
        kamieniach na Limanowskiego. Spoko, za kilka lat jak już nie trzeba się
        wstydzić stadionu będzie i frekwencja i II, może I liga. Oby tylko nie było za
        późno - bo jak na razie żużel wysysa sponsorów a za te parę lat jak wszędzie
        będą stadiony (stadiony.net)... Wtedy nie będzie ani żużla ani piłki w Cz-wie
        bo sponsorzy pójdą tam gdzie zyski - czyli będą pełnymi garściami czerpać z
        dobrodziejstw Euro2012...
        • Gość: bnj Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 01:30
          jz
          Jakbys sie bardziej orientowal, to zuzel podnosi sie z glebokiego kryzysu. To
          pare lat temu nie bylo sponsorow, kluby upadaly, na wyjazdy jezdzilo sie
          oszczednosciowym skladem itd. Obecnie powstala profesjonalna Ekstraliga, a
          sponsorzy sypia kase poniewaz speedway to CIEKAWSZY (!!!) sport od nawet 1
          ligowej pilki noznej w Polsce. A skoro ciekawszy, to i ludzie przychodza. I
          oczywiscie wybierasz najlepsze dla siebie argumenty. A co ty na MOCNO
          zwiekszajaca sie ilosc zuzlowcow w krajach takich jak Niemcy, Dania, Czechy,
          Rosja itd.? Prawde mowiac nie zdziwie sie jesli za pare lat w reszcze Europy
          zuzel bedzie popularniejszy niz w Polsce ;) I zeby nie bylo: na pewno nie
          przebije popularnoscia pilki noznej! Ale... moze byc jedna z bardziej znanych
          dyscyplin na naszym kontynencie.
        • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 04.05.07, 07:36
          > Kibice żużla nie zdajecie sobie
          > sprawy jak potężna jest grupa kibiców, którzy poszliby na piłkę ale nie idą bo:
          > stadion tragedia, poziom nie taki, słyszą bajki o latających butelkach i
          > kamieniach na Limanowskiego.

Mysle ze glownym argumentem jest ten poziom sportowy. Wole za te 7zl kupic 2
          piwka , siasc z dziewczyna w domu i obejrzec mode na sukces. ;)

> Wtedy nie będzie ani żużla ani piłki w Cz-wie
          > bo sponsorzy pójdą tam gdzie zyski - czyli będą pełnymi garściami czerpać z
          > dobrodziejstw Euro2012...

juz pare lat temu przy ostatnim spadku z ekstraklasy wlokniarza tak prorokowali
          i udalo sie odbic, zamknac kolejne sezony bez wielkich strat, budowac dobra
          druzyne bez zbytniego przeplacania, przez to ze finanse sa stabilne, pojawiaja
          sie coraz to nowsi sponsorzy, jest coraz latwiej zamknac sezon itd itd.
          Coby nie bylo do 2012 roku jeszcze kupa czasu, sponsorzy sporo kasy zdarza
          wpompowac w kluby zuzlowe. (badz co badz ilosc ludzi na trybunach to glowna
          karta przetargowa plus transmisje w TV - na szczescie nie TVP) moze faktycznie
          tak byc, ze chwilowo zmniejsza wydatki na zuzel, ale pilka nozna nie dogoni
          poziomem europy w 5 lat i po Euro wroci wszystko do normy. Poza tym ogromna
          ilosc kibicow zuzlowych, kocha tez pilke nozna, ale dobra pilke nozna.
          • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:01
            >juz pare lat temu przy ostatnim spadku z ekstraklasy wlokniarza tak prorokowali
            >i udalo sie odbic, zamknac kolejne sezony bez wielkich strat, budowac dobra
            >druzyne bez zbytniego przeplacania, przez to ze finanse sa stabilne, pojawiaja
            >sie coraz to nowsi sponsorzy, jest coraz latwiej zamknac sezon itd itd.

Panie Ciemnogród. Otóż tak samo dokładnie było z Rakowem, tyle że bez sponsorów.
            Chłopaki grali razem od spadku z 2 do 3 ligi, najpierw dostawali baty,
            wylądowali w IV lidze, a potem było już tylko lepiej (i jest nadal, z sezonu na
            sezon coraz wyżej w tabeli). Donbas sypnął kasą, ale warunkiem był awans do III
            ligi, gdyby nie wygrali ligi i baraży, to grosza by nie dostali. Czy w
            Włókniarzu było kiedyś tak, że zawodnikom podczas wyjazdów na mecze zarząd nie
            kupił nawet obiadu? W Rakowie tak właśnie było, gdy Huta wycofała się ze
            sponsorowania. Dobrze, że została grupa ludzi która starała się ratować ten
            klub, bo już nie jeden pseudobioznesmen chciał zrobić na stadionie parking.

A co do frekwencji, o którą tak strasznie się kłócisz. Na Włókniarz (I liga,
            Mistrz Polski) przychodzi powiedzmy 15-17 tysięcy, na Raków (a to niedawno IV,
            teraz III liga) - po 2000-2500 tysiąca, przy pojemności stadionu 8 oficjalnie
            tys. miejsc (teraz mniej bo trybuny są w remoncie). Na barażu z Koszarawą było
            podobno 8 tysięcy, a to przecież marna IV liga! Na Pucharze Polski, wtedy jak IV
            ligowy Raków ograł dwie drugoligowe drużyny (Podbeskidzie Bielsko Biała i
            Aluminium Konin) było po 3500 tysiąca. Potem na Jagielloni (mimo że była zima i
            zimno jak cholera) też coś koło tego. W następnym roku, w meczu z Bełchatowem
            (też PP) było coś koło 5 tysięcy. Pomysl co by było jakby Legia czy Wisła
            przyjechały.
            Wniosek wysnuwam taki: Częstochowianie (tudzież inny gmin z okolic) chodzą na
            mecze piłkarskie nawet słabe poziomowo, bo są spragnieni prawdziwej piłki na
            najwyższym poziomie, chcą oglądać renomowane drużyny u siebie na żywo, nie chcą
            ogladać tylko Ligi Mistrzów w telewizji, ale chcą też zobaczyć coś "na żywo". A
            ileż to można chodzić na żużel. Ja osobiście wolę piłkę. I nie dlatego, że
            jestem z Rakowa, ale dlatego, że żużel jest nudny. Ileż to można patrzeć jak
            czterech pajaców ściga się po cztery okrążenia a i tak zawsze wygrywa ten kto ma
            wygrać. Nudne jak flaki z olejem i tyle. W piłce są od czasu do czasu jakieś
            niespodzianki, rywalizacja jest przez całe 90 minut, a nie wyścig - przerwa -
            wyścig - przerwa i tak w kółko. Usnąć możnaby było, gdyby nie ten smród siarki
            czy czegoś tam:) Faktycznie bez słonecznika czy czipsów to ciężko byłoby
            wysiedzieć na stadionie:) Już wiem czemu podobno piwo chcą na stadionie
            sprzedawać - żeby pobudzić troche publiczność, która narzeka, że po słonym
            słoneczniku chce sie pić:) I najlepiej jeszcze termos z kawą zabrać - nie, nie
            na piknik ale żeby nie usnąć. A na Włókniarz chodzą ludzie, którzy związani są z
            klubem, gdy są sukcesy. Jest to zgodnie z powiedzeniem "chleba i igrzysk". Chleb
            już mają - to chcą zwycięstw w zawodach sportowych na najwyższym poziomie, i
            chcą dowartościować się w ten sposób. "Bo kibicuję Włókniarzowi - mistrzowi
            Polski". Wtedy można poszpanować i popisać się przed znajomymi. Faktem jest, że
            widowiska żużlowe są na najwyższym poziomie w Częstochowie. Ale to stan
            przejściowy. Bo gdy kiedyś Raków wejdzie do I ligi, będzie odnosił jakieś tam
            sukcesy i będzie miał porządny stadion, to ci kibice żużlowi przeniosą się na
            Limanowskiego. I będą szpanować wtedy, że są kibicami Rakowa. Gdyby Raków i
            Włókniarz grały na tym samym szczeblu rozgrywek (ekstraklasa i ekstraliga), to
            jestem pewien, że na Raków (przy pojemniejszym stadionie) chodziłoby tylu ludzi
            co teraz na Włókniarz. Dlatego też zgadzam się z autorem watku, że władze miasta
            powinny stawiać na piłkę a nie na żużel, jeśli chcą myśleć przyszłościowo.
            Dlaczego nie dać ludziom tego, co najbardziej chcą oglądać, a nie tylko
            namiastkę. Gdyby nie było Włókniarza, a byłby w Cz-wie mistrz Polski np. w
            hokeju na trawie czy w krykieta, to pijany sukcesami tłum chodziłby tam na mecze.

Fakt, ze poziom sportowy na Rakowie nie jest wysoki, ale jednak te 2 tysiące
            ludzi na meczu jest regularnie . Przypomnij sobie (o ile wtedy już nie straciłeś
            zainteresowania swoim klubem), ile to ludzi przychodziło na Włókniarz, kiedy to
            super Mistrz Polski w kolejnym sezonie spadł do II ligi. Garstka
            najwierniejszych plus panowie w garniturach. Piszesz że Raków to kicha, a ja
            pamiętam jaka wtedy była kicha. Mistrz Polski w II lidze - takie coś zdarza się
            bardzo nieczęsto:) (szczerze mówiąc to podobnego przypadku nie znam z ostatnich
            lat).

Ja tam nie mam nic do Włókniarza. Nie lubie - nie chodze, ale skoro są ludzie,
            którzy widzą w tym coś ciekawego to należy to uszanować. A że to drużyna z
            Częstochowy - należy cieszyć się ze zwycięstw i sukcesów jakie ma w tym sporcie.
            • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 07.05.07, 18:41
              Panie wielki kibicu na meczu z Koszarawa smialo bylo 10 000 ludzi.

> ligowy Raków ograł dwie drugoligowe drużyny (Podbeskidzie Bielsko Biała i
              > Aluminium Konin) było po 3500 tysiąca. Potem na Jagielloni (mimo że była zima i
              > zimno jak cholera) też coś koło tego. W następnym roku, w meczu z Bełchatowem
              > (też PP) było coś koło 5 tysięcy. Pomysl co by było jakby Legia czy Wisła
              > przyjechały.

No ja juz z bajek wyroslem, wole pomyslec ile przyjdzie na renomowany Kineskop
              Tychy.

> ileż to można chodzić na żużel. Ja osobiście wolę piłkę. I nie dlatego, że
              > jestem z Rakowa, ale dlatego, że żużel jest nudny. Ileż to można patrzeć jak
              > czterech pajaców ściga się po cztery okrążenia a i tak zawsze wygrywa ten kto m
              > a
              > wygrać. Nudne jak flaki z olejem i tyle. W piłce są od czasu do czasu jakieś
              > niespodzianki, rywalizacja jest przez całe 90 minut, a nie wyścig - przerwa -
              > wyścig - przerwa i tak w kółko.

Ja tez lubie pilke na rowni z zuzlem, siatkowka - ale jak mam placic zarobione
              pieniadze to wole wydac na cos na wysokim poziomie.

Ale idac twoim blyskotliwym tokiem rozumowania pilka to taka dyscyplina gdzie
              sie kopie pilke dla zabicia czasu, a dzieje sie cos przez 20 sekund gdy akcja
              jest pod bramka, pozniej ktos wybija na aut znow kopia na srodku i tak w jedna i
              druga strone, a mecz wygrywa zawsze ten co ma wygrac bo wszystkie sa kupione -
              ot liga polska.

> Ja tam nie mam nic do Włókniarza. Nie lubie - nie chodze, ale skoro są ludzie,
              > którzy widzą w tym coś ciekawego to należy to uszanować. A że to drużyna z
              > Częstochowy - należy cieszyć się ze zwycięstw i sukcesów jakie ma w tym sporcie

w dodatku masz rozdwojenie jazni, piszesz ze cieszy cie ze jest takie "cos" jak
              wlkoniarza, a wczesniej, ze zgadzasz sie z autorem watku, ktory raczej jest za
              tym by nie bylo niczego oprocz pilki bo to jest przyszlosc. Moze warto wpisac w
              google haslo: psychiatria i poszukac specjalisty ?
              • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:48

> No ja juz z bajek wyroslem, wole pomyslec ile przyjdzie na renomowany Kineskop
                > Tychy.
                Aha, czyli mam rozumieć, że nie znasz drużyn jak Jagiellonia Białystok czy GKS
                Bełchatów (obecnie lider 1 ligi). No to widać że dobry z Ciebie partner do
                dyskusji, skoro piłka w Polsce kończy się dla Ciebie na Legii Warszawa i Wiśle
                Kraków. Proponuje zmienić wątek (najlepiej ten o lekarzach - może znajdziesz dla
                siebie coś ciekawego - bez obrazy:) W sumie na tym etapie dyskusja powinna się
                zakończyć, bo co mam Ci tu wymieniać czołowe polskie kluby piłkarskie, skoro Ty
                to pewnie czytasz niczym alfabet chiński:) No ale z grzeczności:

> Ja tez lubie pilke na rowni z zuzlem, siatkowka - ale jak mam placic zarobione
                > pieniadze to wole wydac na cos na wysokim poziomie.

No to proponuję tenis stołowy - AZS WSP ma w tym sporcie duże sukcesy, te Chinki
                są naprawdę dobre. A i bilet to taniocha (o ile nie za darmo). Sport na poziomie
                gwarantowany. Albo lepiej zakup sobie dekoder i oglądaj mecze Realu Madryt czy
                Manchesteru. Kupisz sobie chipsy i cole, założysz szalik i bęcdziesz kibicował:)

> Ale idac twoim blyskotliwym tokiem rozumowania pilka to taka dyscyplina gdzie
                > sie kopie pilke dla zabicia czasu, a dzieje sie cos przez 20 sekund gdy akcja
                > jest pod bramka, pozniej ktos wybija na aut znow kopia na srodku i tak w jedna
                > druga strone, a mecz wygrywa zawsze ten co ma wygrac bo wszystkie sa kupione -
                > ot liga polska.

Tu masz trochę racji (z tym kupczeniem), ale skąd wiesz czy aby mecze żuzlowe
                nie są obstawione? To, że nikt nikogo za rękę nie złapał, o niczym nie świadczy,
                a nie wiadomo co będzie w przyszłości. W końcu żużel to też pieniądze i to nie małe.
                Żużel to jazda dookoła motorem wg schematy (w lewo, potem znowu w lewo i potem
                znowu w lewo:), piłka to ciągle coś nowego, monotonii tam nie ma. Zresztą
                widziałeś kiedyś dwie identyczne bramki? (nie licząc rzutów karnych oczywiście).
                Zresztą nie ma co porównywać żużla i piłki.
                Mnie żużel nie emocjonuje, jest nudny i monotonny. Niektóre mecze piłkarskie też
                są nudne, ale już mniej niż żużel.

> w dodatku masz rozdwojenie jazni, piszesz ze cieszy cie ze jest takie "cos" jak
                > wlkoniarza, a wczesniej, ze zgadzasz sie z autorem watku, ktory raczej jest za
                > tym by nie bylo niczego oprocz pilki bo to jest przyszlosc. Moze warto wpisac w
                > google haslo: psychiatria i poszukac specjalisty ?

Wow, umiesz obsługiwać google. Super - pewnie jesteś informatykiem:)
                Jakbyś poczytał ze zrozumieniem posty autora wątku to byś wiedział, że nie
                chodzi mu o wyeliminowanie żużla, ale postawienie również na rozwój piłki.
                Proponuję skupić się i przeczytać od początku. Chyba, że chorujesz na kolejną
                chorobę cywilizacyjną - opróćz dysleksji jest jeszcze brak umiejętności czytania
                ze zrozumieniem (taka "plaga" w dzisiejszych czasach - wpisz w google to
                znajdziesz:) Słowo "psychiatra" albo przynajmniej "psycholog" przydałoby się
                więc prędzej Tobie niż mnie, ale wierzę w Twoje super umiejętności operatorze
                google:) Miłego goglowania...
                • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 08.05.07, 08:13
                  > > No ja juz z bajek wyroslem, wole pomyslec ile przyjdzie na renomowany Kin
                  > eskop Tychy.
                  Chodzilo mi o to ze szanse aby takie druzyny jakie wymieniles ponownie spotkaly
                  sie z rakowem sa zerowe - no ale czasem trzeba sie wysylic by cos zrozumiec a to
                  juz nie jest twoja mocna strona.

Mam kablowke i ogladam mecze MU, Barcy, Arsenalu, kilku lig zachodnich.

Znow dyskredytujesz kolejna dyscypline. Glupota od ciebie bije na kilometr,
                  przeszkadza ci widze, ze tam graja tenisistki z chin ? Aaaa zapomnialem Ave
                  Racovia (czy Sieg heil jak kto woli) juz wiem dlaczego masz te uprzedzenia, no
                  to sie tez moze da leczyc.

> Tu masz trochę racji (z tym kupczeniem), ale skąd wiesz czy aby mecze żuzlowe
                  > nie są obstawione? To, że nikt nikogo za rękę nie złapał, o niczym nie świadczy
                  > ,

W dodatku poziom myslenia Kurskiego - "Jak sie ktos nie przyznaje to jest winny,
                  a jak sie juz przyznal to sami panstwo wiecie"

> Wow, umiesz obsługiwać google. Super - pewnie jesteś informatykiem:)
                  nie trzeba byc informatykiem by to obsluzyc, no ale dzieci neostrady o tym nie
                  wiedza.

Chaslo PRECZ Z ZUZLEM jest wystarczajaco wymowne, wiec teraz nie wykrecaj kota
                  ogonem, ze jednak ci nie przeszkadzaja - boli cie to i taka jest prawda, ze
                  rakow to 3 liga i dalej nie podskocza za predko, moze zamiast blagac na form o
                  kase, lepiej dac do zrozumienia wlodarzom klubu ze sa miernotami w zdobywaniu
                  sponsorow, a moze poprostu nikogo w okolicy nie interesuje ten klubik - nawet
                  Dospel wolal wlewac pieniadze na slask.

EOT
                  • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:09
                    > Chodzilo mi o to ze szanse aby takie druzyny jakie wymieniles ponownie
                    spotkaly
                    > sie z rakowem sa zerowe - no ale czasem trzeba sie wysylic by cos zrozumiec a
                    t
                    > o
                    > juz nie jest twoja mocna strona.
                    GKS Katowice, GKS Jastrzębie, Chrobry Głogów - te drużyny nie są renomowane wg.
                    Ciebie? No ale skoro Twoja wiedza o polskiej piłce jest mizerna, no to czego tu
                    oczekiwać. No chyba, że włączysz google i troche sie podszkolisz:)
                    A poza ligą jest Puchar Polski - w tym roku już przegrany (bo celem nr 1 jest
                    liga i awans), ale doświadczenia sprzed kilku lat pokazały, że chłopaki
                    potrafią namieszać w tych rozgrywkach.

> Znow dyskredytujesz kolejna dyscypline. Glupota od ciebie bije na kilometr,
                    > przeszkadza ci widze, ze tam graja tenisistki z chin ? Aaaa zapomnialem Ave
                    > Racovia (czy Sieg heil jak kto woli) juz wiem dlaczego masz te uprzedzenia, no
                    > to sie tez moze da leczyc.

Tak, głupota odemnie bije na kilometr. Ciekawe za to na ile bije od Ciebie? No
                    ale cóż, gdy brakuje argumentów, zaczynają się bluzgi. Ot taka bezsilność i
                    ograniczenie małego człowieczka:)
                    Ja dyskredytuję kolejną dyscyplinę sportową? A w którym miejscu? Piszę tylko,
                    że to sport na poziomie, bo drużyna tenisistek naprawdę prezentuje dobry
                    poziom. I nie było w tym odrobiny zgryźliwości. I nie wmawiaj mi, że nie umiem
                    czytać ze zrozumieniem, bo tak naprawdę to Ty tej umiejętności nie posiadasz. W
                    końcu jak się ogląda Modę na sukces, to tak jest:)
                    Ave Racovia nie krzyczę na meczach - żeby było jasne. I nie identyfikuje się z
                    tą grupą, która to robi. Jednak kilku osobników nie jest w stanie przeszkodzić
                    mi w chodzeniu na mecze. Nie identyfikuję się z nimi. Jakby na Włókniarzu
                    krzyczeli "Ave CKM" to też byś pewnie nie chodził? Tylko co by Ci wtedy zostało
                    bidoku. Mecze w telewizji tylko.

> W dodatku poziom myslenia Kurskiego - "Jak sie ktos nie przyznaje to jest
                    winny
                    > ,
                    > a jak sie juz przyznal to sami panstwo wiecie"

Kurcze, cytatami sypiesz. Która od góry stona na google wyświetliła Ci ten
                    cytat? A może zakupiłeś Aforyzmy w Świecie Książki?

> Chaslo PRECZ Z ZUZLEM jest wystarczajaco wymowne, wiec teraz nie wykrecaj kota
                    > ogonem, ze jednak ci nie przeszkadzaja - boli cie to i taka jest prawda, ze
                    > rakow to 3 liga i dalej nie podskocza za predko, moze zamiast blagac na form o
                    > kase, lepiej dac do zrozumienia wlodarzom klubu ze sa miernotami w zdobywaniu
                    > sponsorow, a moze poprostu nikogo w okolicy nie interesuje ten klubik - nawet
                    > Dospel wolal wlewac pieniadze na slask.

Tak jak myślałem. Oprócz dysleksji, braku umiejętności czytania ze
                    zrozumieniem, dochodzi jeszcze ortografia. Czyżby na google nie ma słowników?
                    Co do ostatniego to... przyznaję Ci rację (co do włodarzy klubu). Nie wiem
                    jednak, w którym miejscu kogokolwiek błagałem na tym forum. Czas włodarzy
                    Rakowa wg. mnie się skończył, i potrzeba świeżej krwi. A co do sponsorów to
                    Donbas jednak jest potężniejszy od Dospelu czy innych śmiesznych firm typu TRW.
                    Jednak za mało pompuje w klub, dlatego potrzeba więcej sponsorów.
                    HASŁO "PRECZ Z ŻUŻLEM" może i sugeruje co nieco, ale z wypowiedzi autora w
                    postach można wywnioskować, że chodzi mu o co innego. Po raz kolejny sugeruję
                    przeczytanie jeszcze raz (z jednoczesnym myśleniem, może uda Ci sie wreszcie
                    cokolwiek zrozumieć).

• Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:49
                      Przyznaje, że moje hasło "Precz z żużlem..." było nieco na wyrost i miało
                      sprowokować do dyskusji, która chyba zmierza jak zwykle w złym kierunku.
                      Nie ma sensu namawawiać kogoś by nie pasjonował się taką a nie inną dyscypliną -
                      to oczywiste. Cały ten wątek powinienem nazwać: "Pozwólmy rozwijać się piłce !"
                      Piłka sama się wybroni i jak wszędzie wyprze inne dyscypliny - pora aby to
                      zrozumieli włodarze miasta i sponsorzy a wtedy żużel zostanie sprowadzony do
                      właściwych wymiarów...
                      • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:58
                        Wiesz, nie chodzi o to, by zniszczyć żużel w tym mieście, bo po co? Niech jest,
                        skoro są ludzie którzy to lubią. Tylko czemu nie mogą równolegle istnieć dwa
                        prężne osrodki sportowe : żuzlowy na CKM i piłkarski na Rakowie? Tak jak teraz
                        istnieją dwa dobre ośrodki na CKM i AZS (ten ostatni jednak infrastrukturę
                        sportową ma też do bani, jednak siatkówka nie potrzebuje nie wiadomo jakich hal
                        treningowych, tak jak piłkarze potrzebują boisk i... hal treningowych:) AZS żyje
                        ze swych wychowanków, tak jak Raków, ale to tak na marginesie.
                        Pan taki i owaki znowu wyzwie mnie od Kurskich itp. jak powiem, że możliwy jest
                        fakt, iż komuś w naszym mieście zależy na niskim poziomie piłki w Częstochowie,
                        bo z żużla ma spore wpływy, i zależy mu, by ludzie (sukcesowicze) przychodzili
                        na "widowiska na poziomie" na stadion przy Olsztyńskiej zamiast na III ligową
                        piłkę na Limanowskiego.
                        Swoją drogą mogli ten stadion przebudować w ten sposób, by i żużlowcy i piłkarze
                        byli zadowoleni.
    • Gość: fan zuzla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:10
      Chłopie pierd....sie w glowe!!!! potem dopiero pisz posty...moze lepiej ci to
      wyjdzie
    • Gość: vd Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:34
      a spierda.laj :)
    • Gość: fan zuzla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:51
      ja chodze tez na Rakow dzieciaku...wiec sie nie goraczkuj..(to do
      przedmowcy)...bo tak mi sie zdaje ze sie chyba zbulwersowales.ps.moge autorowi
      pozyczyc młotek,mam duzy i solidny
      • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.07, 15:08
        Przestań chodzić na Raków bo jesteś zbyt inteligentny jak na warunki tam
        panujące.

AVE RACOVIA
        • Gość: tyffon Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:22
          do fana Rakowa,
          powiedz mi chłopie dlaczego jest tak, że nie ma za grosz sensu w tym co
          uskuteczniają częstochowscy kibice. po jaką cholerę usilnie kibice ckm i rks
          rzucają sobie kłody pod nogi. Oto wracamy z ostatniego nieudanego meczu na
          olsztyńskiej zapchanym do granic możliwości autobusem.. przyspiewki, śmichy hihy
          i dwóch typów którzy uparli się żeby koniecznie wkur.wić pozostałych okrzykami
          "apator! apator!". Gości kojarzę z Rakowa. Dlaczego kluby z jednego miasta nota
          bene zaangażowane w dwa różne sporty nie mogą się pogodzić? Czy tylko ja wyznaje
          patriotyzm lokalny w postaci przekonania iż wszystko co częstochowskie obce mi
          nie jest i wszystko to na swój sposób kocham? Czy to ckm, czy to Raków..Chętnie
          pójdę dopingować i jedną i drugą drużynę. Czy to czyni ze mnie mniej wiernego
          kibica? kibica gorszej kategorii? Niech mi to ktoś kurcze wytłumaczy :)
    • Gość: fan zuzla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:32
      Popieram,popieram!!!!
      Ja chodze na Włokniarz i Raków...i powiem wam ze stoje z ludzmi(fanami Rakowa)i
      gadamy o pilce i zuzlu i jest spoko i wporzo...to na nienawiasci zalezy tylko i
      wylacznie głupim i sfrustrowanym dzieciakom!!!no i bezmozgom i zadymiarzom
      Osobiscie mysle ze jest do przyjecia komitywa i sztama CKM I RKS!!! Pomyslcie
      jakie byly by rzesze kiboli na wspolnych meczach!!!!
      • Gość: bb Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:40
        Ja na Rakowie bylem tylko raz - na barazu z Koszarawa. I jakie wnioski? 50%
        kibicow to byli ludzie ktorych widuje na Wlokniarzu...
        • Gość: obserwator Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 80.54.168.* 04.05.07, 16:48
          50% - powiedz jak to policzyłeś bo jestem bardzo ciekaw :)
        • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:39
          Nie wiem po co tam poszedłeś ? Przecież poziomu nie było... Ten baraż to
          przykład jak kibice są spragnieni dobrej piłki... Niestety z powodów jak wyżej
          Cz-wa jest skazana na żużel czyli na zaścianek. Przykre ale prawdziwe -
          wszędzie w Europie jest tak, ze najpierw robimy piłkę a potem kolejne
          dyscypliny jak mają za co się rozwijać to do woli... Z tym rozwojem żużla w
          Europie to jest fajna sprawa, tylko że wiedzą o tym tylko fani żużla. Reszta
          kibiców tego nie zauważa. Rozwój piłki natomiast będzie widać gołym okiem.
          Tylko w Cz-wie musi być inaczej, niestety...
          • Gość: Aga Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 15:14
            Pilka nożna jest nudna. Kilkunastu spoconych facetów lata za jedną poiłką.
            Nuda.. W Żużlu są jakieś emocje
            • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 15:21
              Jak już coś to kilkudziesięciu. A tak w ogóle Twoja wypowiedź to śmiech na
              sali :)
            • Gość: XXX Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.centertel.pl 06.05.07, 10:30
              Tak, opowiadaj dalej takie bzdury. Kilkaset milionów fanów piłki na całym
              świecie się myli a Ty i kilkadziesiąt tysięcy Polaków ma racje. Zaścianek!
            • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 22:40
              heh piłka nożńa jest nudna ??!! A jaki jest zuzel ? 4 debili jezdzących w kółko ? i jakie w tym emocje ? raz na jeden bieg ktoś kogoś wyprzedzi i koniec !!! juz nie mówiąc o siatkówce! tam cały czas ktoś zdobywa punkt! myślcie co chcecie ale ja wyrazam tylko swoje zdanie. Jestem kibicem Rakowa i na zuzlu bylem 2 razy z ciekawości. Dopingująca garstka "kibiców" wlokniarza ilością nie dorownuje kibicą Rakowa! Jest ich moze z 30-40! i w tym większość to ludzie po 17 albo 18 lat ! Reszta to ludzie po 30tce którzy ruszają dupe z krzesłka jak wygrywają !!! Ten temat nie ma sensu bo wiadomo ze w Częstochowie "kibice" pojawiają się jezeli są dobre wyniki ! A co by było gdyby Raków grał w 2 albo 1 lidze ? Cała Częstochowa by przychodziła jak na włokniarz!! A że Raków był w 4 a teraz w 3 to zostali ci prawdziwi kibice którzy kochają klub a nie wyniki ! Wiec nie porównujcie siatkówki,zuzla i piłki ! nie mówiąc o koszykówce której juz nie ma w Częstochowie! Pozdrawiam prawdziwych kibiców !!!
          • Gość: bb Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:37
            Poszedlem z ciekawosci, a w dodatku szli kumple. Tylko ze ten mecz to byla
            antyreklama pilki noznej i nie dziwie sie ze teraz na Rakow chodzi 2, 3 tys...
            • Gość: Kibic Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.07, 02:14
              Nie przychodź więcej. Proszę Cię. Nie potrzeba nam takich, czy to okręgówka czy
              ekstraklasa. Błagam Cię, nie przyjdź...
    • Gość: :) Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 217.153.246.* 05.05.07, 15:20
      TY NIE MASZ PRZYSZŁOŚCI... BEZ ŻUZLA JUŻ WOGOLE BEDZIE LIPA W TYM MIESCIE...
      • Gość: Wrona Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.gre.pl 05.05.07, 16:09
        jz ale o co Ci chodzi? Masz kompleksy jakies czy jak? Skomlesz w nieboglosy, ze
        na zuzel chodzi wiecej ludzi niz na pilke i co tym swoim gadaniem chcesz tu
        osiagnac? Do kogo masz pretensje za taki stan rzeczy? Swoim gderaniem chcesz
        przekonac ludzi, PRZESTANCIE CHODZIC NA ZUZEL, ZACZNIJCIE W KONCU NA PILKE, BO
        JA TAK CHCE! Chodz sobie na Rakow, ja sobie chodze na Wlokniarz i w zyciu nie
        zmieni sie nic w tym temacie. Ja nie bede Cie przekonywall, ze na Wlokniarzu
        jest lepiej itd, bo kazdy lubi cos innego. Ale przestan mi tu jakies bzdety
        pisac, ze to nieprzyszlosciowe itd, bo rzeczywistosc pokazuje jak jest naprawde.
        Boli Cie, ze na Wlokniarz chodzi masa ludzi, a moze ostatnie porazki Rakowa
        wywolaly u Ciebie taka bezradnosc i panike, ze bredzisz. Ogarnij sie czlowieku,
        kibicuj swojej druzynie i daj kibicowac innym i nie mow mi co jest be a co cacy,
        bo mamy zupelnie inny punkt widzenia na te rzeczy. Z pozdrowieniami dla
        wszystkich kibicow czestochowskich druzyn
        • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 00:25
          Po kolei:
          - nie skomle, że na żużel chodzi więcej ludzi niż na piłkę
          - nie chce przekonywać kibiców żużla żeby zaczęli na piłkę - w większości
          dużych miast sami dobrze wiedzą co wybrać
          - nie "chodzę sobie na Raków" - bo bywam na meczach wszystkich drużyn
          - na CKM i Raków chodziłem prawdopodobnie od czasów, gdy większość tu
          wypowiadających nie było jeszcze na świecie i nie tylko w czasach świetności -
          ale jeszcze gdy np. CKM jeździł w II lidze z Śląskiem Świętochłowice
          - od początku starałem nie mieszać do tego Rakowa i CKMu - ale niestety wpisy
          tak się układały że temat ten został wywołany
          - celowo nic nie pisałem na temat wyników Rakowa i CKM i niczyje porażki nie
          mają tu nic do rzeczy
          PO PROSTU:
          JEST TO APEL DO SPONSORÓW I WŁADZ MIASTA - TRACIMY BEZPOWROTNIE SZANSĘ, ŻEBY
          ZAŁAPAĆ SIĘ TAM - GDZIE NIEDŁUGO BĘDĄ SPONSORZY, KASA I EMOCJE JAK W CAŁEJ
          EUROPIE - A DZIEJE SIĘ TAK M.IN. DLATEGO, ŻE WŁADZE MIASTA (CKM MA TU SWOICH
          LUDZI) NIE WIDZĄ ŚWIATA POZA WŁÓKNIARZEM (Wyrzucone pieniądze w błoto na
          stadion typowo żużlowy - zamiast zrobić wielofunkcyjny - za mała płyta boiska,
          oświetlenie tylko dla toru).
          PRZYSPIESZMY BUDOWĘ STADIONU PIŁKARSKIEGO - STWÓRZMY RÓWNE WARUNKI TYM
          DYSCYPLINOM - NIECH PUBLICZNOŚĆ SAMA WYBIERZE !!!
          Żużel ma swoje plusy jest to oczywiste (ciekawe jak by CKM był w 3 lidze - jak
          tam by było z frekwencją ?) ale są to zawody motorowe - nazwijmy to po imieniu
          - niszowa dyscyplina sportowa.
          I jeżeli tak się cieszycie, że się rozwija np. w Rosji to uważajcie bo niedługo
          w drodze po pieniądze Gazpromu - gwiazdy żużla mogą nie mieć już czasu
          zatrzymać się w Polsce
          Pozdrawiam
          JZ
    • Gość: fan zuzla Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 212.87.241.* 05.05.07, 17:57
      Wrona...POPIERAM!!!! jeden z madrzejszych komentarzy na tym poscie!!!! pozdro
      KTOS MA RKS KTOS MA CKM...a czasami tak jak ja mam i to i to...bo takk chce i
      lubie...w koncu jestem z Czestochowy
    • Gość: radny Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.07, 17:29
      Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Michał Listkiewicz zapewnia bowiem, tak na 90 procent, że spotkania Euro 2012 rozgrywane będą na sześciu polskich stadionach, w tym także na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Gdyby rzeczywiście tak się stało, to Częstochowa miałaby szansę zostać jednym z tych ośrodków, gdzie prowadzono by treningi, a być może nawet rozgrywano spotkania towarzyskie uczestników mistrzostw. Ale ta szansa przepadła wraz z przebudową stadionu przy ul Olsztyńskiej i uczynieniem z niego obiektu stricte żużlowego.

Sternik Częstochowskiego Okręgowego Związku Piłki Nożnej Jan Bzowy, który cztery lata temu w Kijowie wspólnie z Listkiewiczem podpisywał ze stroną ukraińską umowę o wspólnym organizowaniu mistrzostw, nie ma co do tego wątpliwości.

- Gdybyśmy na Stadionie Miejskim mieli odpowiednią płytę boiska, już teraz byłaby szansa, aby pod Jasną Górę powróciła piłka nożna w międzynarodowym wydaniu - przekonuje. - Związek rozglądał się za obiektem z parkingiem, dobrym dojazdem, w mieście z pozasportowymi walorami, aby rozegrać mecz młodzieżowych reprezentacji Polski i Turcji. Częstochowa byłaby idealnym rozwiązaniem. Gdyby miała stadion.

- To, że ze stadionu przy Olsztyńskiej zrobiono tylko obiekt żużlowy, to kompletne nieporozumienie. Podczas spotkania Rady Sportu powiedziałem to prezydentowi Wronie prosto w oczy. On się stał zakładnikiem jednej dyscypliny sportu. I dlatego na mistrzostwach nic nie skorzystamy - zżyma się także Ludwik Cierpik, wiceprezes CzOZPN-u.

Podobne zdanie ma nawet przewodniczący Komisji Kultury, Sportu i Turystyki w Radzie Miasta Lech Małagowski, który w ostatnich wyborach samorządowych startował z listy wyborczej prezydenta Wrony.

- Stadion Miejski powinien być obiektem wielofunkcyjnym. Źle się stało, że będziemy mogli się emocjonować tylko zawodami na czarnym torze - mówi. - Prawda jest taka, że modernizacja obiektu mogła iść wielokierunkowo.
      • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 18:34
        Nic dodać nic ująć... za to Grand Prix na żużlu będziemy mieć za 50 lat - tylko
        kibice będą się musieli zrzucić na wykup licencji...
        • Gość: tylko piłka Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 15:30
          Przekonani o popularności żużla kibice niech odpowiedzą na następujące pytania:
          - dlaczego w światowych serwisach tv i głównych serwisach internetowych nie
          sposób znaleźć nic o żużlu ?
          - dlaczego na zachodzie mecze odbywają się w środku tygodnia ?
          - dlaczego praktycznie na zachodzie nie ma żużla w największych miastach,
          szczególnie w których są znane kluby piłkarskie ?
          - dlaczego podczas transmisji z ligi angielskiej praktycznie nie ma kibiców ?
          - dlaczego w Anglii jeździ coraz mniej znanych żużlowców ?
          - dlaczego we Wrocławiu liczba kibiców na żużlu jest mizerna, nawet jak Atlas
          zdobywał mistrza ?
          - dlaczego w naszych niższych ligach jeżdzą drużyny z zagranicy ?

... a stadion wielofunkcyjny na Olsztyńskiej to i tak bez sensu, bo przy takim
          szerokim torze to i tak się odechciałoby oglądać mecz, chyba że przez lornetkę.
          Niech już tam sobie jeżdżą w kółko. Może doczekamy czasów, że tor się
          zlikwiduje i postawi stadion na nowo - za jakieś 100 lat...
          • Gość: tylko zużel a ja na piłke postawie (położe ) lache IP: 217.153.246.* 07.05.07, 16:10
            Odpowiedz mi na jedno pytanie
            > dlaczego na kopaną przychodzi tak mało kibiców
            • Gość: jz Re: a ja na piłke postawie (położe ) lache IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:39
              Przeczytaj sobie cały ten wątek od początku to znajdziesz odpowiedź na swoje
              pytanie...
          • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:38
            - dlaczego w światowych serwisach tv i głównych serwisach internetowych nie
            sposób znaleźć nic o żużlu ?

Bo ludzie wolą słuchać (czytać) o piłce niż o żużlu. Oczywiste.

- dlaczego na zachodzie mecze odbywają się w środku tygodnia ?

W Anglii też mecze piłkarskie są w środku tygodnia. W innych krajach też, nawet
            w Polsce (środa). Liga Mistrzów też gra we wtorki i środy. Tu akurat można
            dyskutować.

- dlaczego praktycznie na zachodzie nie ma żużla w największych miastach,
            szczególnie w których są znane kluby piłkarskie ?

W Polsce jest podobnie. Czy w Warszawie jest żużel? W Krakowie jakaś mizeria w
            II lidze (i też nie wiem czy jeszcze to funkcjonuje). Mamy za to drużyny w
            Ostrowie Wielkopolskim, Gnieźnie, Rybniku, Grudziądzu, Lesznie czy Rawiczu.
            Wyjątkiem jest np. Wrocław (gdzie mimo to na II ligowy Śląsk chodzi więcej ludzi
            niż na Mistrza Polski Atlas), Poznań (klub żużlowy od niedawna, garstwa kibiców,
            w większości związanych z klubem, a Lech Poznań - najlepsza publiczność w
            Polsce). Łódź (drugie co do wielkości miasto w Polsce) - tam też jakaś mizerna
            drużyna kiedyś była, też nie wiem czy jeszcze jest (widziałem kiedyś na TELE5
            transmisje z jakiegoś meczu z Łodzi). Bydgoszcz - klub żużlowy jest,
            zainteresowanie jako takie też, zwłaszcza kiedy pseudoZawisza Bydgoszcz wycofała
            się z rozgrywek II ligi, została prawdziwa Zawisza w IV lidze. Toruń - piłka na
            niskim poziomie, żużel na dobrym. Podobna sytuacja jak u nas, z tym, że jak
            kiedyś Elana Toruń grała w II lidze i przymierzała się do I (bili się z
            Krisbutem Myszków o drugie miejsce - ostatecznie ani Elana ani Krisbut nie
            awansowały) to sytuacja wyglądała troszkę inaczej.
            Ogólnie w naszym regionie są jedynie dwie przyzwoite drużyny żuzlowe (my i
            Rybnik). Reszta to środkowa i północna Polska - może więc tam te tradycje
            żuzlowe są większe. Wystarczy spojrzeć na Wielkopolskę - drużyny w: Poznaniu,
            Ostrowie, Gnieźnie, Rawiczu, Pile, a i tak wszyscy idą na Kolejorza:)

- dlaczego podczas transmisji z ligi angielskiej praktycznie nie ma kibiców ?

Bo wolą w tym czasie iść na mecz piłkarski, i to obojętnie czy to Premier League
            czy Coca Cola Championship, czy rozgrywki akademickie :)

- dlaczego w Anglii jeździ coraz mniej znanych żużlowców ?

Bo w Polsce bardziej im sie opłaca, tam nie zarobią.

- dlaczego we Wrocławiu liczba kibiców na żużlu jest mizerna, nawet jak Atlas
            zdobywał mistrza ?

Bo w tym czasie był mecz Śląska:) (tudzież Ślęzy, Polaru i innych małych
            wrocławskich drużyn piłkarskich)

- dlaczego w naszych niższych ligach jeżdzą drużyny z zagranicy ?

Bo z jednej drużyny na Łotwie ligi sie nie zrobi. A ta drużyna to fanatycy
            zebrani z całego kraju w jedną kupę.
            • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 07.05.07, 18:46
              > W Polsce jest podobnie. Czy w Warszawie jest żużel? W Krakowie jakaś mizeria w
              > II lidze (i też nie wiem czy jeszcze to funkcjonuje).

Ale za to pilke na najwyzszym poziomie w Polsce znajdziemy w takich
              aglomeracjach jak Kielce, Lubin, Belchatow :D

• Gość: Ogi Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 83.17.130.* 07.05.07, 19:07
                >Ja tez lubie pilke na rowni z zuzlem, siatkowka - ale jak mam placic zarobione
                >pieniadze to wole wydac na cos na wysokim poziomie.

>Ale idac twoim blyskotliwym tokiem rozumowania pilka to taka dyscyplina gdzie
                >sie kopie pilke dla zabicia czasu, a dzieje sie cos przez 20 sekund gdy akcja
                >jest pod bramka, pozniej ktos wybija na aut znow kopia na srodku i tak w jedna i
                >druga strone, a mecz wygrywa zawsze ten co ma wygrac bo wszystkie sa kupione -
                >ot liga polska.

Nie chcesz wydawać pieniędzy na piłkę na marnym poziomie, sam przyczyniając się
                do jego słabego poziomu. Dopóki ludzie nie zaczną interesować się nią na
                najniższym poziomie i przychodzić na stadiony dopóty, nie będzie dobrego poziomu
                nigdy.

Aby sponsorzy przyszli na stadion, musi być zainteresowanie.Bez stadionu,
                promocji i władz miasta o tym wszystkim możemy sobie pomarzyć. A najważniejsza
                jest frekwencja.

Tak jak w życiu. Aby coś osiągnąć trzeba się wykazać cierpliwością i na to
                zapracować... I tą pracą i cierpliwością jest wspieranie drużyny na 3 ligowym
                poziomie.

Na gotowe to każdy pójdzie. A dać tak coś od siebie?? Też chcesz iść na gotowe??
                Masz do tego prawo, twoja kasa, i nie mnie jest ciebie oceniać. Ale przemilcz
                temat tego gdzie teraz jest częstochowska piłka i ile osób się nią interesuje.
                Bo nie ty przyczyniasz sie do jej rozwoju, ale ludzie tacy jak założyciel wątku,
                który słusznie zwrócił uwagę na prawdziwą popularność tej dyscypliny.

Chodzę na Raków, na 3 ligę - poziom jest jaki jest. Ale warto wspomóc klub tymi
                kilkoma złotymi. Kiedyś może to zaprocentuje i będziemy mieć piłkę na wysokim
                poziomie. A ja wtedy z wielką satysfakcją będę oglądał mecze wiedząc, że było
                przez te wszystkie lata warto...
              • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:38
                U nas piłki nożnej na najwyższym poziomie (co to jest ten poziom ??? - czy na
                Raków-Koszarawa był "poziom" - a było ze 12tys ludzi...) to w ogóle nie ma...
                Ale spoko, "poziom" nie wiem czy będzie ale frekwencja za kilka lat napewno...
                A co to jest "poziom" na żużlu ?
                Czy np. dynamiczne mijanki juniorów to jest poziom ?
                Czy jazda gęsięgo czołowych żużlowców to jest poziom ?
                Czy tory robione pod gospodarzy to jest poziom ?
                Liczą się emocje a nie jakiś tam poziom - jak by wszyscy w Europie czekali
                tylko na takie mecze jak Milan-MU - to by musieli nigdzie na mecze nie chodzić.
              • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:59
                > Ale za to pilke na najwyzszym poziomie w Polsce znajdziemy w takich
                > aglomeracjach jak Kielce, Lubin, Belchatow :D

No to tu żeś mnie zaskoczyl :) Ty znasz drużyny z Lubina i Bełchatowa? Brawo!
                Już myślałem, że wg. Ciebie polska piłka to Legia i Wisła:)
                A wracając do tematu - nawet w takich miastach jak Kielce, Lubin czy Bełchatów
                są kibice. Co innego Groclin Grodzisk - klub uzależniony od jednego człowieka,
                któremu jak się znudzi pompowanie forsy to klub leci na dno z hukiem i dymem.
                Podobną sytuację mamy w naszej grupie III ligi - Gawin Królewska Wola. prezio
                płaci - zawodnicy grają. Prezio nie płaci - zawodnicy odchodzą. Heko Czermno już
                tak załatwili. Na Rakowie wielkiej kasy nigdy nie było - od zawsze była za to
                zdolna młodzież, a wychowankowie grali i grają do dziś w czołowych polskich
                klubach I ligowych. I do dziś drużyna opiera się na wychowankach, a i idzie im
                coraz lepiej. Jeśli nie w tym sezonie to w następnym 2 liga będzie w
                Częstochowie. Czego o żużlu nie można powiedzieć, bo ci wychowankowie co teraz
                jeżdżą, odejdą pewnie niedługo do jakiejś Wandy Kraków czy innego Grudziądza, a
                na ich miejsce przyjdą gwiazdy z Danii czy Anglii.
                W sporcie oprócz kasy i rywalizacji liczy się jeszcze jedno: przywiązanie do
                miejsca, w którym się gra czy trenuje, przywiązanie do klubu, który wyprowadził
                sportowca "na ludzi". Inaczej to sportowiec jest zwykłym karierowiczem i tyle.
                Nie mówie, że całe życie powinien spędzić w jednym miejscu, ale gdy już odchodzi
                to powinien pamiętać, skąd pochodzi. To tak na marginiesie.
                • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 08.05.07, 08:16
                  > > Ale za to pilke na najwyzszym poziomie w Polsce znajdziemy w takich
                  > > aglomeracjach jak Kielce, Lubin, Belchatow :D
                  >
                  > No to tu żeś mnie zaskoczyl :) Ty znasz drużyny z Lubina i Bełchatowa? Brawo!
                  > Już myślałem, że wg. Ciebie polska piłka to Legia i Wisła:)

No ba, nawet znam Lot Koscielec.

> W sporcie oprócz kasy i rywalizacji liczy się jeszcze jedno: przywiązanie do
                  > miejsca, w którym się gra czy trenuje, przywiązanie do klubu, który wyprowadził
                  > sportowca "na ludzi". Inaczej to sportowiec jest zwykłym karierowiczem i tyle.
                  > Nie mówie, że całe życie powinien spędzić w jednym miejscu, ale gdy już odchodz
                  > i
                  > to powinien pamiętać, skąd pochodzi. To tak na marginiesie.
                  No tak to warto tylko na rakow chodzic, bo te cieniasy z Chelsea, Arsenalu,
                  Bayernu, Milanu itd itd itd - maja za malo wychowankow, moze wprowadzmy
                  regulacje, ze grac moze tylko 1 zawodnik nie bedacy wychowankiem ?
                  Kolejny zenujacy argumant.

EOT

• Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 08:58
                    Chyba Lotnik Kościelec, Lot to klubik z Konopisk.

Tobie brakuje argumentów, próbujesz wszystko wyśmiać i skompromitować. To jest
                    żałosne... A najbardziej żałosne jest to pisanie "raków".

Ludzie przestańcie gadać z tym człowieczkiem bo to do niczego nie prowadzi.
                    Niech sobie łazi na Włókniarz, śmieje się z Rakowa itp. Mam tylko nadzieję, że
                    jak kiedyś RKS zrobi dobry wynik, osiągnie jakiś sukces to Ci wielcy
                    prześmiewcy się na Limanowskiego nie pojawią.
                  • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 09:15
                    > No ba, nawet znam Lot Koscielec.

No popatrz, a ja nie znam. Znam za to Lotnik Kościelec i Lot Konopiska.

> No tak to warto tylko na rakow chodzic, bo te cieniasy z Chelsea, Arsenalu,
                    > Bayernu, Milanu itd itd itd - maja za malo wychowankow, moze wprowadzmy
                    > regulacje, ze grac moze tylko 1 zawodnik nie bedacy wychowankiem ?
                    > Kolejny zenujacy argumant.

Mało wychowanków? A to ciekawe. Wychowanków to oni mają więcej, niż Twoj mózg
                    jest sobie to w stanie wyobrazić. Zresztą szkolenie młodzieży u nas i na
                    zachodzie to dwie różne bajki. Wielkie kluby nastawione są również na sprawy
                    marketingowe. Wiesz ile Real zarobił, kupując Beckhama?
                    A i nie chodziło mi w tej wypowiedzi tylko o Raków, ale ogólnie o przywiązanie
                    sportowca do klubu, w którym się wychował.
                    • Gość: driver Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.07, 10:01
                      • Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                      Gość: jz 06.05.07, 00:25 + odpowiedz

Po kolei:
                      - nie skomle, że na żużel chodzi więcej ludzi niż na piłkę
                      - nie chce przekonywać kibiców żużla żeby zaczęli na piłkę - w większości
                      dużych miast sami dobrze wiedzą co wybrać
                      - nie "chodzę sobie na Raków" - bo bywam na meczach wszystkich drużyn
                      - na CKM i Raków chodziłem prawdopodobnie od czasów, gdy większość tu
                      wypowiadających nie było jeszcze na świecie i nie tylko w czasach świetności -
                      ale jeszcze gdy np. CKM jeździł w II lidze z Śląskiem Świętochłowice
                      - od początku starałem nie mieszać do tego Rakowa i CKMu - ale niestety wpisy
                      tak się układały że temat ten został wywołany
                      - celowo nic nie pisałem na temat wyników Rakowa i CKM i niczyje porażki nie
                      mają tu nic do rzeczy
                      PO PROSTU:
                      JEST TO APEL DO SPONSORÓW I WŁADZ MIASTA - TRACIMY BEZPOWROTNIE SZANSĘ, ŻEBY
                      ZAŁAPAĆ SIĘ TAM - GDZIE NIEDŁUGO BĘDĄ SPONSORZY, KASA I EMOCJE JAK W CAŁEJ
                      EUROPIE - A DZIEJE SIĘ TAK M.IN. DLATEGO, ŻE WŁADZE MIASTA (CKM MA TU SWOICH
                      LUDZI) NIE WIDZĄ ŚWIATA POZA WŁÓKNIARZEM (Wyrzucone pieniądze w błoto na
                      stadion typowo żużlowy - zamiast zrobić wielofunkcyjny - za mała płyta boiska,
                      oświetlenie tylko dla toru).
                      PRZYSPIESZMY BUDOWĘ STADIONU PIŁKARSKIEGO - STWÓRZMY RÓWNE WARUNKI TYM
                      DYSCYPLINOM - NIECH PUBLICZNOŚĆ SAMA WYBIERZE !!!
                      Żużel ma swoje plusy jest to oczywiste (ciekawe jak by CKM był w 3 lidze - jak
                      tam by było z frekwencją ?) ale są to zawody motorowe - nazwijmy to po imieniu
                      - niszowa dyscyplina sportowa.
                      I jeżeli tak się cieszycie, że się rozwija np. w Rosji to uważajcie bo niedługo
                      w drodze po pieniądze Gazpromu - gwiazdy żużla mogą nie mieć już czasu
                      zatrzymać się w Polsce
                      Pozdrawiam
                      JZ

Bardzo rzeczowy post.
                      Ja wlasnie uwazam,ze potrezbny jest we wladzach Czewy jakis fanatyk pilkarski.

A moze by tak wladze Cezwey pomyslaly powoli o jakims pilkarzu,ktory za kilka
                      latek zakonczy kariere np
                      Krzynowek- za kilka lat przestanie grac.
                      ja bym juz teraz z nim podpisal jakis kontrakt- np referent d/s Pilki Noznej
                      w Urzedzie Miejskim
                      Takiego Dudiego ktory ma juz lata swietnosci za soba sciagnalbym jako trenera
                      bramkarzy w RKS(placic musialby mu np Coca-Cola)

I wiecie co jestem takim fanem Pily, ze nie mialbym skrupolow i napisalbym list
                      zebrajacy o sponsorstwo do RKS do 100 najbogatszych ludzi na swiecie- tak sobie
                      mysle skoro Elton John byl wlascicielem klubu West Ham to dlaczego Coldplay nie
                      moze byc RKS
                      Skoro Abramowicz jest wlascicielem Chelsea to dlaczego RKS nie moze byc np
                      panna Hilton
                      ; mysli,ze taki koles bylby strasznym magnesem i aniamtorem dla Pilki Noznej w
                      Czestochowíe.

Wiecie, wkurzam sie, ogladam Bundeslige i inne ligi i mam powoli dosyc,ze
                      Polska jest tzw pilkarskim slabeuszem.

Zuzel jak ktos lubi to super, ale ten sport jest naprawde nie na topie.
                      Tak samo jak w Europsort pokazuja lotki i bilard-wszystko cacy ale to sa tzw
                      sporty elitarne
                      • Gość: welonek Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.gre.pl 08.05.07, 22:14
                        spieprzac z ta pilka, czestochowa od zawsze zuzlowe miasto,a nie pilkarske i
                        kilku płaczków tego nie zmieni, wasze argumenty sa do bani, co z reszta
                        potwierdza co ludzie wybieraja w cz-wie, bedziecie widzieli 2 lige jak swinia
                        niebo. A od stadionu Wlokniarza wara, bo to nasz obiekt, a was zazdrosc zrzera
                        malutcy kibice malutkiego klubu
                        • Gość: ja Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:27
                          Tiaaa, wyzwiska Twoimi argumentami:) Wasz stadion? A co, macie jakiś akt
                          własności? To stadion miejski, a więc i Twój, i mój i każdego Częstochowianina.
                          Podobnie zresztą jak stadion Rakowa.
                          A tak na marginesie - wśród ludzi związanych z budownictwem i urbanistyką w
                          naszym mieście krąży pewna anegdota na temat stadionu miejskiego przy
                          Olsztyńskiej, a mianowicie:
                          Stadion ten wśród tych ludzi nazywany jest stadionem dziesięciolecia. A wiecie
                          czemu? Bynajmniej nie ze względu na niedzielną giełdę, ale ze względu na to, że
                          wytrzyma w obecnym stanie 10 lat...
                        • Gość: Przemo23 Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:03
                          Do taki_i_owaki:
                          widze ze trzeba kupic Ci słownik, zasady pisowni są dla Ciebie czarną magią!
                          Raków, Włokniarz, Częstochowa piszemy z wielkiej litery, tak trudno pojąc?!
                          Welonka nie komentuje, ciesz sie chlopie ze masz ten stadion, bo jakby nie było
                          nie mial bys co napisac!
                          Nas nigdy nie zzerała zazdrosc, to wy rzucacie nam kłody pod nogi! Nie wszyscy
                          bo znam wielu kibicow Ckm-u, dobre ziomki, spotykamy sie nawet na Rakowie. To
                          co ich odroznia od was to, ze wogole nie odyzwają sie tu na forum!
                          Częstochowa powinna inwestowac w RAKÓW bo to jedyny klub, który moze
                          wyprowadzic piłke nozna z grajdołka, w ktorym obecnie jestesmy!
                          • Gość: SPORTOWIEC Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 17:34
                            ...zuzel w Czestochowie byl i bedzie!tyle ze za 5-8 lat to pilka w czestochowie bedzie sportem naj(albo bedzie nowy stadion albo przebuduja na olsztynskiej na wielofunkcyjny).W czasie wolnym pojdzie sobie 2-3 tys na zuzel odpoczac po emocjach pilkarskich w sobote gdzie bedzie zawsze ponad 10 tys........oby doczekac....klub pilkarski w pierwszej lidze z ladnym stadionem.....i zuzel na topie+azs z medalami........wszyscy jestesmy czestochowianinami..........
                            • Gość: RKS Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 17:54
                              "...zuzel w Czestochowie byl i bedzie!tyle ze za 5-8 lat to pilka w
                              czestochowie bedzie sportem naj(albo bedzie nowy stadion albo
                              przebuduja na olsztynskiej na wielofunkcyjny).W czasie wolnym pojdzie sobie 2-3
                              tys na zuzel odpoczac po emocjach pilkarskich w
                              sobote gdzie bedzie zawsze ponad 10 tys........oby doczekac....klub pilkarski w
                              pierwszej lidze z ladnym stadionem.....i zuzel na
                              topie+azs z medalami........wszyscy jestesmy czestochowianinami.........."

Częstochowianami, ale nie ważne ;).
                              O to właśnie chodzi, ale tym zaślepionym kretynom przetłumaczyć się nie da,
                              ehhh.

Po raz kolejny napiszę. Mam nadzieję, że Ci którzy tak jadą tutaj po Rakowie
                              będą mieli honor, nie okażą się ci..mi i (bez względu na wszystko) na stadionie
                              Rakowa nigdy się nie pojawią.
                          • taki_i_owaki Do Przemo23 09.05.07, 17:54
                            > widze ze trzeba kupic Ci słownik, zasady pisowni są dla Ciebie czarną magią!
                            > Raków, Włokniarz, Częstochowa piszemy z wielkiej litery, tak trudno pojąc?!
                            Tak trudno pojac, ze nie ma na tym forum takiego przymusu by pisac bezblednie,
                            ale przynajmniej jak brakuje sensownych argumentow to tacy jak ty maja pozywke i
                            moga cos napisac.
                            ("ty" tez napisalem z malej)

> Nas nigdy nie zzerała zazdrosc, to wy rzucacie nam kłody pod nogi!

No jakos nie zauwazylem, a moze lepiej spojrzec na siebie niz zrzucac wine za
                            nieudolnosc swoja czy wlodarzy klubu na innych?

> Częstochowa powinna inwestowac w RAKÓW bo to jedyny klub, który moze
                            > wyprowadzic piłke nozna z grajdołka, w ktorym obecnie jestesmy!

Ja proponuje GOL Czestochowa - dziewczyny graja duzo lepiej i sa juz w
                            ekstralidze, a wlasniego stadionu nie maja do tej pory. Kto wie czy one nie
                            predzej zdobeda mistrosztwo kraju niz, ktorykolwiek klubik pilkarski z okolicy.
                            • Gość: Przemo23 Re: Do Przemo23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:06
                              Tak trudno pojac, ze nie ma na tym forum takiego przymusu by pisac bezblednie,
                              > ale przynajmniej jak brakuje sensownych argumentow to tacy jak ty maja
                              pozywke
                              > i
                              > moga cos napisac.
                              > ("ty" tez napisalem z malej)

Dla mnie Raków, Częstochowa, Polska to symbole najwazniejsze, wiec tacy którzy
                              piszą je z małej litery mają do nich zero szacunku! I kazdy Ci tak napisze!
                              Tłumaczenia Twojego typu sa wogole bezsensu! Nie po to chodziles do szkoły,
                              zeby teraz tak pisać...

No jakos nie zauwazylem, a moze lepiej spojrzec na siebie niz zrzucac wine za
                              > nieudolnosc swoja czy wlodarzy klubu na innych?

Poczytaj kolo, ktorzy kibice dostają białej gorączki na tematy o Rakowie!
                              Bezpodstawnie...

Ja proponuje GOL Czestochowa - dziewczyny graja duzo lepiej i sa juz w
                              > ekstralidze, a wlasniego stadionu nie maja do tej pory. Kto wie czy one nie
                              > predzej zdobeda mistrosztwo kraju niz, ktorykolwiek klubik pilkarski z
                              okolicy.

Wiesz co? Ciezko z Twoim mysleniem chyba. Propagujesz dyscypline, która po
                              pierwsze jest uprawiana przez kobiety, po drugie moze byc tylko przystawką do
                              dania głownego jakim jest Raków! Tego nie zmienisz! Szanuje dziewczyny, że
                              graja w piłke, byłem nawet na paru meczach, ale to nie ta adrenalina! I kibicow
                              nie przyciągniesz, no chyba ze beda grały nago :P

SPIEWA CAŁA CZĘSTOCHOWA 2 LIGA DLA RAKOWA !!!

• taki_i_owaki Re: Do Przemo23 09.05.07, 19:59
                                > Poczytaj kolo, ktorzy kibice dostają białej gorączki na tematy o Rakowie!
                                > Bezpodstawnie...

Goraczki dostaja wlansie fanatycy rakowa, gdy tylko zobacza, ze jakas inna
                                druzyna z miasta cos osiaga, a oni dalej nizej i bez wsparcia.

> Wiesz co? Ciezko z Twoim mysleniem chyba. Propagujesz dyscypline, która po
                                > pierwsze jest uprawiana przez kobiety, po drugie moze byc tylko przystawką do
                                > dania głownego jakim jest Raków! Tego nie zmienisz! Szanuje dziewczyny, że
                                > graja w piłke, byłem nawet na paru meczach, ale to nie ta adrenalina!

Propaguje ? Dalem tylko przyklad, ale jak widac dla niektorych football (a nawet
                                sport) konczy sie tylko na rakowie. I gdy tylko inna druzyna cos osiaga to boli
                                to was zajebiscie, pozostaje tylko zaleczyc kompleksy na forach.

> SPIEWA CAŁA CZĘSTOCHOWA 2 LIGA DLA RAKOWA !!!

tiaa... a mecze beda rozgrywane w Belchatowie ?
                                • Gość: ja Re: Do Przemo23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:01
                                  > Propaguje ? Dalem tylko przyklad, ale jak widac dla niektorych football (a nawe
                                  > t
                                  > sport) konczy sie tylko na rakowie. I gdy tylko inna druzyna cos osiaga to boli
                                  > to was zajebiscie, pozostaje tylko zaleczyc kompleksy na forach.
                                  >

Kibice Rakowa mają kompleksy? To czemu ich tak dużo chodzi na 3 ligę?
                                  Zakompleksione 5 tysięcy widzów na meczu - ciekawe...

> Goraczki dostaja wlansie fanatycy rakowa, gdy tylko zobacza, ze jakas inna
                                  > druzyna z miasta cos osiaga, a oni dalej nizej i bez wsparcia.

Tu to akurat chyba na odwrót, czego Ty jestes przykładem. Ja pisałem w jednym z
                                  postów, że cieszę się z sukcesów AZS, CKM, jednak ze względu brak
                                  zainteresowania sportami uprawianymi przez te drużyny nie chodzę tam.

> tiaa... a mecze beda rozgrywane w Belchatowie ?
                                  Wiesz, lepsze by to było niż na stadionie 10lecia przy Olsztyńskiej:)
                                  • taki_i_owaki Re: Do Przemo23 10.05.07, 08:15
                                    > Kibice Rakowa mają kompleksy? To czemu ich tak dużo chodzi na 3 ligę?
                                    > Zakompleksione 5 tysięcy widzów na meczu - ciekawe...

Za duzo chyba wypijasz i ci sie ludzie dwoja i troja, bo srednia jest duzo nizsza.

> Tu to akurat chyba na odwrót, czego Ty jestes przykładem. Ja pisałem w jednym z
                                    > postów, że cieszę się z sukcesów AZS, CKM, jednak ze względu brak
                                    > zainteresowania sportami uprawianymi przez te drużyny nie chodzę tam.

A to ja zakladam temat zeby zamknac wszystko inne i pozostawic tylko pilke
                                    nozna? chyba nie. Widzisz, a ja chodze i na siatke i zuzel, bylem tez w tym
                                    sezonie pare razy na rakowie. Dla mmnie sport nie konczy sie na jednym klubie.

> > tiaa... a mecze beda rozgrywane w Belchatowie ?
                                    > Wiesz, lepsze by to było niż na stadionie 10lecia przy Olsztyńskiej:)

A klub pozostanie w 3 lidze i bedzie gral gdzie gra, bo wola grac u siebie, a
                                    przez to nie ma szans na awans i licencje - Strasznie dbasz o klub.
                                    • Gość: ja Re: Do Przemo23 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:10
                                      > Za duzo chyba wypijasz i ci sie ludzie dwoja i troja, bo srednia jest duzo
                                      nizs
                                      > za.
                                      Średnia? A jaka jest ta średnia? Wylicz mi ją, z podaniem danych i wzoru
                                      matematycznego, skoro taki dobry jesteś ze statystyki:)
                                      Zresztą to nie istotne, na meczu jest zawsze 2-3 tysiące widzów, na lepszych
                                      ekipach więcej. No ale skoro te 2-3 tysiące to dla Ciebie zakompleksieni
                                      ludzie, to Ty już naprawde musisz mieć nieźle popieprzone pod sufitem:) Wg
                                      Ciebie to chyba kibice Włókniarza - ludzie sukcesu pełną gębą, kibice Rakowa -
                                      zakompleksieni nieudacznicy. Aż żal d... sciska jak sie czyta takie bzdury. A
                                      poza tym to chyba nasz prezydent też jest zakompleksiony wg. Ciebie, bo
                                      ostatnio często chodzi na mecze Rakowa.

> A to ja zakladam temat zeby zamknac wszystko inne i pozostawic tylko pilke
                                      > nozna? chyba nie. Widzisz, a ja chodze i na siatke i zuzel, bylem tez w tym
                                      > sezonie pare razy na rakowie. Dla mmnie sport nie konczy sie na jednym klubie.

Powtarzał się nie będę, za to namawiał do czytania ze zrozumieniem - tak.
                                      Trening czyni mistrza - w końcu Ci się uda, wierzę w Ciebie:)
                                      Dla mnie też sport nie kończy się na jednym klubie. Od czasu do czasu odwiedzam
                                      stadiony Victorii, Włodara i kilku innych klubów. Od czasu do czasu jeżdżę też
                                      do Krakowa, czy Bełchatowa na I ligę. Raków jednak ma pierwszeństwo zawsze.

> A klub pozostanie w 3 lidze i bedzie gral gdzie gra, bo wola grac u siebie, a
                                      > przez to nie ma szans na awans i licencje - Strasznie dbasz o klub.

Tutaj za cholere nie rozumiem co ma piernik do wiatraka :) Jedno przeczy
                                      drugiemu. Najpierw piszesz o tym, gdzie klub bedzie grał w II lidze, potem
                                      wracasz do III ligi, a na końcu urwane z choinki hasło o dbaniu o klub.
                                      • pmfw Proponuje zamknac temat 10.05.07, 10:44
                                        Skonczcie juz te dyskusje, bo ten caly temat jest do dupy i do zadnych konkretow
                                        nie prowadzi.Niech kazdy robi swoje, a nie wpieprzacie sie wzajemnie w nieswoja
                                        piaskownice
                                        • Gość: ja to ja CKM a moze cos innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:22
                                          Mówicie że na Raków chodzi 2-3 tyś ale jak będą w extraklsie to bedzie i 10-
                                          15tyś. tak?
                                          To jak nazwiecie te 13 tyś którzy pójdą na ważne mecze, sądze że będą to Ci
                                          sami którzy chodzą na CKM (chodzi mi o tą samą kategorie kibiców chcą obejrzeć
                                          dobre widowisko). Nie jestem fanem piłki oglądam ją od święta w tv ale jak
                                          Raków wygra to tez się ciesze. Nie wiem czemu są takie animozje między kibicami
                                          CKM i RKS ale sądze że niektórym woda sodowa uderza do głowy.
                                          Nie wiem w czym jest lepszy kibic czy w tym że przeleje krew za klub na zadymie
                                          i pójdzie siedzieć (czego mu życze) czy ten który pójdzie na mecz zabierze całą
                                          rodzine i wspomorze klub. Ja chodze na CKM od 25 lat z małą przerwą kiedy byłem
                                          w wojsku, a teraz chodze z synem który ma 10 lat i jemu zaszczepiam miłość do
                                          żużla. Jeśli chodzi o wyciągniecie RKS-u z dołka to może trzeba zacząć od
                                          dobrego menago i stworzyć atmosfere aby znikły te "bajki" o latających
                                          butelkach. Na RKS-ie byłem raz i nie mam dobrych wspomnień ale może to było to
                                          uprzedzenie. Może wybiore się jeszcze na mecz z ciekawości ale bardziej
                                          zobaczyć tą atmosfere o której się tak rozpisujecie i jesteście zachwyceni bo
                                          piłka jakoś mnie nie pociąga. Ucinając jest takie powiedzenie żużel czterech
                                          idjotów kręcących się w kółko, piłka nożna to 22 idiotów ganiających za szmatą
                                          po trawniku i jeden który czaji kto kogo kopną. Sorki jeśli kogoś uraziłem ale
                                          nie było to zamierzone ot takie powiedzonko. (sam z chłopakiem czasami ganiam).
                                          Rks-owi życze sukcesów a CKM-owi Mistrza .
                                          Może znajdzie się w Radzie Miasta ktoś kto popchnie tą piłke do przodu ale ale
                                          nie niszcząc nic po drodze.
                                          Pozdrawiam wszystkich tych większych i tych od święta kibiców CKM-u, Rakowa i
                                          innych dyscyplin tych na fali i tych niszowych.
                                          AVE
                                          • Gość: jz Re: a moze cos innego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:05
                                            Oczywiście masz rację. Zakładałem ten wątek (może przesadziłem z tytułem) żeby
                                            sprowokować do dyskusji i niestety jak zwykle wszystko sprowadziło się do
                                            animozji między kibicami. To święta racja, że tzw. prawdziwi kibice nie robią
                                            masowej frekwencji - tylko ludzie którzy czekają na dobre widowiska i często
                                            nic nie wiedzą o tym, że taki a taki klub się lubi z innym.
                                            Pozwólmy tylko stworzyć warunki do rozwoju piłce a kibice sami wybiorą.
    • Gość: pilkarzyk Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 21:58
      ...co tam...za 5 lat tor zlikwiduja i wejdzie wymiarowe boisko.....a zuzlowcy beda jezdzic....na łakach za huta
      • Gość: ja to ja CKM Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:46
        Widzisz kolego i tu pojawia sie róśnica między fanatykami a kibicami sportu.
        Ja nie zycze nikomu zle, jestem za modernizacją stadionu na Limanowskiego bo
        tam są tradycje pilki i nie wiem dlaczego chcesz wygonic żużel na pole. Ale
        moim zdaniem przez takich "kibiców" (z premedytacją " ") są animozje wśród
        kibiców którzy mimo wszystko są z jednego miasta i powinni się wspierać na
        meczach, bo jak pięknie by było na stadionach gdyby kibice CKM-u i RKS-u
        chodzili wspólnie na stadiony. Tylko pod jednym warunkiem że wyeliminuje sie
        zadymiarzy, a może dlatego niektórzy kibice nie mogą ścierpieć rodzinnej
        atmosfery na CKM-ie ale ja wole iść z synem tam gdzie jest spokojnie.
        Napiszcie kiedy jest najbliższy mecz na Limanoeskiego a obiecuje że przyjde, co
        prawda nie odważe sie przyjść w szaliku Włókniarz:( ale przyjde.
        Pozdrawiam PRAWDZIWYCH kibiców sportu
        • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:34
          www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4&k1_id=49&k2_id=107&dzial_id=391&news_id=198161
          a to tak odnośnie tego rozwoju żużla na świecie co to ktoś pisał...
          • Gość: Raków Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.07, 22:42
            heh piłka nożńa jest nudna ??!! A jaki jest zuzel ? 4 debili jezdzących w kółko ? i jakie w tym emocje ? raz na jeden bieg ktoś kogoś wyprzedzi i koniec !!! juz nie mówiąc o siatkówce! tam cały czas ktoś zdobywa punkt! myślcie co chcecie ale ja wyrazam tylko swoje zdanie. Jestem kibicem Rakowa i na zuzlu bylem 2 razy z ciekawości. Dopingująca garstka "kibiców" wlokniarza ilością nie dorownuje kibicą Rakowa! Jest ich moze z 30-40! i w tym większość to ludzie po 17 albo 18 lat ! Reszta to ludzie po 30tce którzy ruszają dupe z krzesłka jak wygrywają !!! Ten temat nie ma sensu bo wiadomo ze w Częstochowie "kibice" pojawiają się jezeli są dobre wyniki ! A co by było gdyby Raków grał w 2 albo 1 lidze ? Cała Częstochowa by przychodziła jak na włokniarz!! A że Raków był w 4 a teraz w 3 to zostali ci prawdziwi kibice którzy kochają klub a nie wyniki ! Wiec nie porównujcie siatkówki,zuzla i piłki ! nie mówiąc o koszykówce której juz nie ma w Częstochowie! Pozdrawiam prawdziwych kibiców !!!!
            • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 23:36
              Fajnie, że ktoś ożywił mój wątek. Temat jest cały czas aktualny
              tylko doszły kolejne sprawy: nabijanie w butelkę kibiców przez
              obcokrajowców (Dryml, Lindbaeck), rozważanie przez Złomrex wycofania
              się ze sponsorowania, zmęczenie materiału u prezesa Maślanki... itd
              Tarnów się sypie, we Wrocławiu mają Euro na głowie, gdzie im tam o
              żużlu myśleć... Obcokrajowcy już polskie kluby wydoili, Holta
              mistrzem Polski - jest naprawde ciekawie. Jeszcze się tylko żużlem w
              Lesznie i Toruniu emocjonują bo nic innego tam nie ma....
              Zobaczymy jak tam z frekwencją będzie na CKMie w przyszłym roku - co
              prawda CKM będzie na końcu tabeli ale to przecież sport na
              najwyższym poziomie - to myślę, że komplety będą...
              • taki_i_owaki Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! 18.08.07, 08:29
                widze ze kompleksy dalej jak byly tak sa. No coz, leczcie sie rakowiaczki dalej
                na forum, HEJ !
    • Gość: K2 Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 06:52
      żużel ginie i nie ma co tu obwijać w bawełnę że ten sport zejdzie na margines, piłka w polskim wykonaniu jest żałośnie mierna (o mało nas armenia w rankingach klubowych nie wyprzedza), to jeśli chodzi o ekstraklasę a co dopiero taka trzecia liga gdzie gra raków.

Miernota miernota jeszcze raz miernota
      • Gość: jz Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:18
        A czy ja tu gdzieś napisałem, że w Cz-wie piłka jest nie wiadomo
        jaka ? Oczywiście że u nas Ekstraklasa jest słaba a co dopiero 3
        liga... Stwierdzam tylko fakt, że tak jak w każdym kraju Europy
        przyszłość należy do piłki a my w naszym grajdole grzebiemy się z
        żużlem, który skazany jest na wymarcie. Przez to zostajemy w tyle za
        całą Polską - każde miasto będzie miało porządny stadion piłkarski a
        u nas na Arenie Cz-wa ciągle się będą ścigać w kółko...
        Nie rzecz w poziomie piłki czy żużla. Emocje mogą być i na IV lidze
        piłkarskiej a na żużlu to największe emocje były jak Piekarski kilka
        lat temu debiutował - a od tej pory to tylko dojenie sponsorów i
        nabijanie kibiców w butelke...
        • taki_i_owaki Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę 18.08.07, 19:19
          Jestes poprostu zalosny i zakompleksiony. Lepiej sproboj moze przekonac
          sponsorow do inwestowania w pilkarskie pseudokluby. Gdy twoje kompleksy i
          maluczkosc przestanie zajmowac ostatnie 3 szare komorki w twojej pacycnce moze
          pomysl, ze istnieje mozliwosc egzystowania wielu klubow w jednym miescie i wileu
          dyscyplin. Poszukaj powodow dla ktorych nikt tu nie pcha kasy w ten caly wielki
          futbol w czestochowie. Moze to wina dzialaczy ? moze po czesci debili ze
          stadionow pilkarskich, po co ladowac kase jak w kazdej chwile przez tzw. kibicow
          moge wyleciec z pucharow i stracic szanse na pieniadze na pare lat? Moze
          poprostu jakis maluczki klubik nie jest czyms godnym uwagi sponsorow? Jest
          jeszcze wiele innych powodow. Ale jestes za tempy aby wszystko to zrozumiec.
          • Gość: T Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 20:00
            a zes sie zapieklil , gul skacze co ? i bardzo dobrze :) ja tam do Wlokniarza
            nic nie ma, ale jak ktos bedzie wmawial ze zuzel jest bardziej popularny od
            pilki to go wysmieje :) to Wam zylka pekala jak awansowalismy do 3 ligi i dalej
            sie pieklicie mimo iz jest to "tylko" 3ligowy klubik jak to ujmujesz. Lepiej
            pokibicuj Wlokniarzowi, jedz na wyjazd do Leszna a nie slinisz sie przed
            monitorem. RKS & ZKS !!!
            • Gość: Racovia Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 21:21
              Dobrze napisane!
              Zobaczymy ilu z tych "wielkich" szczekaczy fanatyków pojedzie do Leszna :P
              Oczywiscie nie obrazam prawdziwych kibiców żużla, których na tym forum niestety
              chyba nie znajdziemy!
              Łączy nas juz wiele, ale istnieją jeszcze tacy, któym gul skacze ze Raków i
              Włokniarz są po jednej stronie barykady!
              Ale to akurat dobrze! Zawsze jest sie z czego posmiac!
            • taki_i_owaki Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę 19.08.07, 09:15
              Tak no zylka strasznie mi peka, tylko to nie ja pisze o likwidacji wszystkiego
              do okola byleby tylko 1 czy 2 kluby uratowac. To tacy jak jz maja kompleks
              wszystkiego co nie jest po ich mysli, a ty i twoi koledzy "po szalu", ze nie
              rozumiesz co sie pisze stajesz po tej samej jedynie slusznej stronie barykady,
              czyli opluwac wszystko co nie zwiazane jest z Rakowem.

> pokibicuj Wlokniarzowi, jedz na wyjazd do Leszna a nie slinisz sie przed
              > monitorem.

mecz jest dopiero za tydzien, natomist jakos nie widzialem dzis tlumow
              odjezdzajacych do Gorzowa.
              • Gość: jz Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:24
                Myślę, że najlepszym podsumowaniem tematu jest sprawa Borysa
                Miturskiego i jego traktowania przez Włókniarz...
          • Gość: grzes Re: Precz z żużlem i piłką postawmy na siatkówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 00:17
            >moze po czesci debili ze
            > stadionow pilkarskich, po co ladowac kase jak w kazdej chwile
            >przez tzw. kibico
            > w
            > moge wyleciec z pucharow i stracic szanse na pieniadze na pare
            >lat?

Może dlatego, że te europejskie puchary są w piłce nożnej?
    • Gość: Sławek.D Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:31
      Człowieku lecz sie!!!!! tyle ci proponuje...i wsadz sobie ta piłke
      nozna wjesz gdzie...ZUZEL BYŁ JEST I BEDZIE OSTOJA I WIZYTÓWKA TEGO
      MIASTA!!!!....DO DO AUTORA POSTU
      • Gość: jz Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:03
        "Wjesz"... dobre !
        Tyle razy pisałem w tym wątku żeby tematu nie sprowadzać do
        rywalizacji CKMu i RKSu... Po prostu stwierdzam fakt, że Cz-wa jest
        za biedna sponsorsko na wiele dyscyplin (patrz koszykówka). I nie ma
        mowy, żeby piłka, żużel i siatkówka równocześnie miały sponsorów.
        W Cz-wie potrzebny jest stadion piłkarski to i kibiców będzie więcej
        niż na żużlu. A u nas tylko klapki na oczy i "ZUZEL BYŁ JEST I
        BEDZIE OSTOJA I WIZYTÓWKA TEGO MIASTA!!!"
        Jak każda wieś będziemy pośmiewiskiem za lat 10 jeśli u nas żużel
        będzie wciąż kwitnął. Niech sobie żużel jest i OK - mam tylko
        nadzieję że w całej Polsce zostanie sprowadzony do właściwych
        rozmiarów... Ale to oczywiste że tak będzie - współczuję kibicom
        żużla...
    • Gość: debilny dżordż Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: 80.48.49.* 18.08.07, 12:29
      postawmy na piłkę- ale LEKARSKĄ. MOże młodzi zaczną w jakikolwiek
      sposób uprawiać sport.
      • Gość: Jan_niezbędny Re: Precz z Żużlem - Postawmy na Piłkę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:13
        A nie może być do ch*** piłka nożna, żużel i siatkówka na wysokim poziomie? Czy
        Częstochowa nie zasługuje na klika porządnych klubów? Rozbudowali Arenę
        Częstochowa i dobrze. NIech teraz wezmą się za stadion piłkarski a jak skończą
        nowy obiekt na Limanowskiego to dokończą Arenę.... Wiem że może być to w 2015 r.
        ale cóż ;) W końcu Czewa będzie miała porządne obiekty i wszechstronne :) Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka