Gość: bialo zielony wrona musi odejsc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 11:54 wrona co ty robisz oszolomie? Nie ma wojewodztwa , nie bedzie teatrui , oddaj wszystko kosciolowi bo jest "bardzo biedny" . Co dales nam czestochowiakom? odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goździk Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: 212.244.177.* 30.05.03, 14:09 Taki repertuar teatru jakie wymagania częstochowskiej publiczności - spektakle przy pełnej sali , a bilety trzeba rezerwować z dużym wyprzedzeniem. Był przecietny teatr z dyrektorem o znanym nazwisku, będzie przeciętny (oby !)teatr z dyrektorem kolesiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: 213.17.181.* 30.05.03, 14:38 Panie prezydencie trzeba zmienić doradców, bo Pana pogrążają podsyłając tak kretyńskie pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wozaaa Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 15:37 Domyślam się, że ma Pan głęboko moją opinię i mój głos, ale to był ostatni mój głos oddany na Pana, Panie Wrono, w jakichkolwiek wyborach. Odrobina zastanowienia!!! Proszę zważyć sprawy istotne od mniej istotnych. Czyżby chciał Pan być drugim Kropiwnickim? Jeśli to dla Pana wzorzec, to współczuję Panu. Ostatni raz dałem się namówić do głosowania na Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Stacherczak siedzi- kina nie ma, Perepeczko out - teat IP: 157.25.91.* 30.05.03, 15:53 Stacherczak siedzi- kina nie ma, Perepeczko out - teatru nie bedzie. Ile raz mozna zwiedzac Jasna Górę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Panie Wrona, moze jakas winde w teatrze????? IP: 157.25.91.* 30.05.03, 15:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Panie Wrona, moze jakas winde w teatrze????? IP: *.look.ca 30.05.03, 17:25 Czyżby chciał Pan być drugim Kropiwnickim? Jeśli to dla Pana wzorzec, to współczuję Panu. Ostatni raz dałem się namówić do głosowania na Pana. ________________________________________________________________________________ Jesli ktos stawia tak pozytywny zarzut panu Tadeuszowi Wronie to automatycznie ma przeciwko sobie Filipa a pan Tadeusz w jego osobie F. zyskuje adoratora swych pomyslow. Bardzo trudno jest mi powiedziec czy w Teatrze ostatnio dzialo sie dobrze czy zle. W jednym z post'ow przeczytalem nawet ze ludzie chodzili do teatru by sie dobrze posmiac - pewnie z siebie ! Czyzby to znaczylo ze repertuar teatru byl sklonny raczej rozsmieszac niz na powaznie traktowac czlowieka ? Bo zwykle smiejemy sie z kogos lub z czegos. Zatem brawo Panie Tadeuszu ! Zycze sukcesow, bedac w pelni swiadomym jak wielkiego wysilku trzeba w przeforsowaniu czegokolwiek pozytywnego w tak rozleniwionym spoleczenstwie. Poprzedni opiekunczy system nasze spoleczenstwo w olbrzumiej przewadze oduczal myslec a nadwrazliwym i ambitnym wyjatkowo nieprzyjemnie dostawalo sie po glowie. Sam zadaje sobie pytanie co ja tu robie w srod leniwych, malo ambitnych, rozpitych studentow ? ......tak !.....tak ! kochani ! Wsrod; "obroncow wykladowcy" od zarzadzania, ktoremu do bagaznika ulozono "Kino Domowe" ! Wsrod; "lujow parkowych" szukajacych po miescie meliny. Wsrod; "ateistow" ktorym najbardziej przeszkadza klasztor Wsrod; "studentow" ktorzy juwenalja rozumieja jako wielka zbiorowa bibe po ktorej moga zostac tylko spalenizna i powybijane szyby. Przepraszam was ale tak uczynione podsumowanie smusza jednak do refleksji. Dlaczego wybralem te wlasnie tematy. Otoz wlasnie one cieszyly sie najwieksza wasza frekfencja na liscie. Czyzbyscie mieli cenzora ktory niepozwala wam zabierac glosu na zaden inny temat ? Czyzbyscie nie mieli tematow ktore was nurtuja. Czym wy zyjecie kochana mlodziezy ? Czy sadzicie ze Polske da sie budowac bez wyobrazni ? Czy tych z wyobraznia bedziecie szukac w UE ? Pierwsza rzecza ktora powinna obowiazywac na kazdych egzaminach wstepnych i na kazdego typu uczelnie powinien byc wnikliwy test ze zdolnosci wyobrazania sobie przez przyszlego studenta kazdej anty tezy, do zaprezentowanej tezy. Nieda sie zrobic niczego w zyciu bez wyobazni ! Nie da sie czytac zycia na wskrosc, czlowieka wraz z jego srodowiskiem a przeciez wasza zyciowa intencja jak dobrze rozumiem jest praca dla czlowieka, bez wzgledu na to czy bedziecie spawac konstrukcje stalowe, wkrecac srobki, dokonywac pomiarow terenu czy przesylac impuls elektryczny. Ostateczny produkt waszej pracy ma sluzyc CZLOWIEKOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hersey in Disguise Re: Panie Wrona, moze jakas winde w teatrze????? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 17:50 Filip, pierwsza rzecz jaka powinienes zrobic przed napisaniem czegokolwiek to nauczyc sie zasad ortografii. Az oczy pieka, gdy czyta sie Twoje posty! Jesli wrona(!) ma takich sojusznikow, to mu wspolczuje. Nie wiem skad bierzesz informacje, jakoby do teatru chodzono po to, by sie smiac. Zacznijmy od tego ze dramat dzieli sie takze na komedie i jest to tak samo wartosciowa sztuka jak kazda inna, a jesli nie potrafisz docenic geniuszu takich tworcow jak chocby Molier, ktory byl wspanialym komediopisarzem, to szczerze wspolczuje. Jestes za granica, ogladasz Polske w telewizji i na dodatek nie za czesto, wiec jakbys byl tak laskaw nie wypowiadaj sie na tematy, ktore Ciebie nie dotycza, bo to zaczyna byc zalosne. Skad mozesz wiedziec, jak wyglada Czestochowa, co sie tutaj dzieje, jak sie ludziom zyje? Telefon do znajomego czy rodziny nie jest tym samym co to przezyc i przy tym byc. Nasze miasto sie wali, bo do wladzy dobral sie nieodpowiedni czlowiek, ktoremu zaufalismy, a okazalo sie, ze nie jest wart naszego zaufania. Niszczy to co w tym miescie jeszcze poprawnie funkcjonuje, lepsze zmienia na gorsze, tworzy z Czestochowy, nie miasto, lecz jeden wielki klasztor. Szkoda jest slow na tego czlowieka! "Slyszalem" "Bo podobno" "Mowili mi"... To nie jest to samo! Trzeba tu byc, to widziec, to przezyc, wlozyc cale zycie w miasto, ktore teraz upada! "Rozleniwione towarzystwo"... Wiesz, ze to godzi w nas? W rodowitych Czestochowian?! Jak mozesz wogole cos takiego napisac! Opanuj sie czlowieku! Nie wiem co masz za poglady, ale wygladasz mi na jakiegos sekciarza lub kogos tego pokroju. Perepeczko, czlowiek, ktory ruszyl z posad Teatr, jeden z nielicznych, wartosciowych aktorow, autorytet, renoma... Coz wiecej mowic. Repertuar prawie idealny, bilety kupowac trzeba z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem, bo sale zawsze sa pelne, a ludzie na stojaco owacjami dziekuja za wspaniale spektakle. Ja wiem, bo ja tam bylem, ja widzialem, ja to przezylem w przeciwienstwie do Ciebie Filipie. Usuwanie po kolei ludzi ze stolkow, i ustawianie swoich kolegow, zazwyczaj bez kwalifikacji, bez doswiadczenia... To jest chore! Tak jak wrona(!), ktory niszczy NASZE miasto! Czy mamy mu na to pozwalac? To juz przechodzi ludzkie pojecie... Tak jak slowa o "zapijaczonych studentach", likwidowaniu Dekabrystow, zwalnianiu po kolei wszystkich miejsc dla swoich kolegow i znajomych. Korupcja, obluda, chamstwo i prywata - caly "pan" wrona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: Panie Wrona, moze jakas winde w teatrze????? IP: *.wsp.czest.pl 30.05.03, 18:05 co ty idiotyczny "filip" za perdoły opowia.. znowu znowu znowu.. studenci -to oni są tylko oni na juwenaliach? a może ty z wsp jesteś ,pracownikiem? a ja jestem studentem ,palancie..obudż się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.wsp.czest.pl 30.05.03, 17:58 czy odejdzie też r.dorosławski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 19:57 a może nie tylko on , a co z panią księgową? a co z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutekh Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.wsp.czest.pl 30.05.03, 17:59 e.hurnik kurrnik jeszcze gorsza dziadówa niż łągiewka wszyscy dzadowscy są z wsp. zamknąć wsp!!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik UM Wrona powinien odleciec ze swoja ekipa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 18:05 Panie Wrona !!! Jak to jest mozliwe ze wszystko ci przeszkadza nawet taki aktor jak Marek Perepeczko !!! ROzumiem ze przeszkadzaja ci naczelnicy (odwolales 2 w tym samym czasie co naszego dyrektora teatru) ale z tym co zrobiles to juz PRZESADA !!! W urzedzie pelno ludzi zatrudnionych przez ciebie a ktorzy nic nie robia tylko obijaja sie z laptopami i pisza smsy do znajomych w czasie pracy... takze moze bys przystopowal ze swoimi ingerencjami w Nasze Miasto bo to nie jest TWOJE MIASTO tylko nasze jak jeszcze o tym nie wiesz. Ludzie juz zaluja ze na ciebie glosowali i na pewno nastepnym razem sie zastanowia bardziej czy glosowac na takiego Idiote jami jestes......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Wrona powinien odleciec ze swoja ekipa IP: *.look.ca 30.05.03, 18:23 ARGUMENTY - Panowie ! Gdzie sa wasze argumenty....szczeguly! Prosze podac repertuar teatru z ostatnich miesiecy. Moje sady opieram wylacznie na materiale ukazujacym sie na liscie. Prosze pokazac ze pan T.Wrona bierze lapowki, prowadzi ciemne interesy itd. Prosze sprawdzic cala liste. Jak dotad nie wrzucono tu nic konkretnego. Czy wy czasem nie jestescie opozycja lewakow chcacych wylacznie upieprzyc faceta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wrona powinien odleciec ze swoja ekipa IP: 213.199.197.* 30.05.03, 22:55 Szczegóły pisze się przez ó. Jak przyjedziesz z Kanady do Częstochowy Szanowny Filipie (chyba nie z konopi;))) to wtedy zabieraj głos na temat rzeczy które sie dzieją w tym mieście, a na razie zailcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wrona powinien odleciec ze swoja ekipa IP: 213.199.197.* 30.05.03, 22:57 Przepraszam, uciekło mi "m" powinno być zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wrona powinien odleciec ze swoja ekipa IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 23:38 Gość portalu: Filip napisał(a): > ARGUMENTY - Panowie ! > Gdzie sa wasze argumenty....szczeguly! > Prosze podac repertuar teatru z ostatnich miesiecy. > Moje sady opieram wylacznie na materiale ukazujacym sie na liscie. > Prosze pokazac ze pan T.Wrona bierze lapowki, prowadzi ciemne interesy itd. > Prosze sprawdzic cala liste. Jak dotad nie wrzucono tu nic konkretnego. > Czy wy czasem nie jestescie opozycja lewakow chcacych wylacznie upieprzyc > faceta ? > No chyba zartujesz malo ci dowodow , uzywanie sluzbowego samochodu w sobote i niedziele do celow prywatnych , wozenie materialow budowlanych (parapety i inne wykonczeniowki) do budowy domu, wozenie rodziny itp. Malo ci tego, ze powoluje na stanowiska dyrektorskie swoich poplecznikow ? Chyba nie z powodu ich kwalifilacji. pozowanie na swietego wrone juz mi sie znudzilo. Tez na niego glosowalam i bardzo tego zaluje . Okazuje sie ze on ma mentalnosc niiestey bolszeika , chociaz jest wierzacy, ale moze tez udaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem teatru IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 18:31 Marek Perepeczko starał sie jak mógł za te pieniądze ale widocznie panu przezydentowi Wronie nie zależy żeby byli tacy ludzie i chyba chce żeby repertuar był kościelny w końcu ilu księży zasiada w Radzie Kultury czy panu nie wstyd panie prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 23:44 Gość portalu: widz napisał(a): > Marek Perepeczko starał sie jak mógł za te pieniądze ale > widocznie panu przezydentowi Wronie nie zależy żeby byli tacy > ludzie i chyba chce żeby repertuar był kościelny w końcu ilu > księży zasiada w Radzie Kultury czy panu nie wstyd panie > prezydencie. Mysle ze mu nie wstyd , zaraz beda go bronic kucharski , kapsa i inne pieski ktorym niezle placi. Zapowiedzial ze do rady wybral ludzi najbardziej znajacych sie na kulturze tego miasta , Czy wam mowia cos te nazwiska, oprocz Pospieszalskiego KEdziory,Kalinina ,Lontego no i moze Golonki reszta to jakas bezimienna masa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wrona nie będzie już prezydentem IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 21:07 Mnie też się nie podoba Wrona za swoją niegospodarność i prowadzoną "politykę kolesi". Czy ja też mogę odwołać Wronę ze stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Wrona nie będzie już prezydentem IP: *.look.ca 30.05.03, 23:25 Szczegóły pisze się przez ó. Jak przyjedziesz z Kanady do Częstochowy Szanowny Filipie (chyba nie z konopi;))) to wtedy zabieraj głos na temat rzeczy które sie dzieją w tym mieście, a na razie zailcz. ________________________________________________________________________________ Oj Panie Marku ! No widzial Pan ? To tylko sie tak wydaje, ze latwo sie pisze. Ale ile bledow przy tym mozna zrobic. Nie to co w teatrze....tusz i po wszystkim , albo kotara. Zauwazyl Pan ? Ja czekam na rozsadne argumenty a tu nic. Prosilem o repertuar teatru a tu nic. No i jak ja mam was rozslawiac na caly swiat poprzez internet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wrona nie będzie już prezydentem IP: 213.199.197.* 30.05.03, 23:39 Doceniam poczucie humoru :))) Argumety merytoryczne: Marek Perepeczko jest według mojej opinii dobrym dyrektorem teatru i argumenty Pana Prezydenta są wyimaginowane. Częstochowski teatr nigdy nie będzie Teatrem Starym w Krakowie, a jego obecny repertuar zapewnia pełną widownię. Obawiam się, że następnym dyrktorem będzie ktoś na zasadzi " chciał się sprawdzić w kulturze, więc dlaczego (Zdzichowi, Krzysiowi, Markowi, Czesiowi) nie dać szansy". Pozdrawiam kanadyjskich strażaków Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p narazka, Filipie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.03, 00:26 sprawy zaległe: prawo Kopernika brzmi - zła moneta wypiera lepszą sprawy bieżące: there is a good news and there is a bad news also (sorry to admit that) a good news is that one well equiped partisan can destroy a sense of security in a whole network of fckn establishment in our very beloved city. the way I made it is such: i did find from where a simple son of a bitch makes a post on a forum. Next I was sorrely surprised that bastards broadcast from one fckn nest of (here you can put any name that is unpleasant particularily to you) and try to make an impression that they are the only representatives of the city inhabitants. And what do we do in a civilized country when such fckn event occures on and on and on: we call the network administrator. You should here them talking bullshit about democracy and freedom of speech and whole bunch of other things they do not have any idea about. Any way, they are brought to the point of working when at work and behaving when on the net. What makes me wonder is that they are pretty paranoid: beliefs in a secret police, in private spies, and finally in alien life forms are common thig in our so to say technical university and in the city hall. the only thing they cannot believe is that really they are the pain in the middle of the ... (let's say donkey) of this pretty city of ours. Other stuff they cannot digest is the news that a simple man and a single person can have his own point of veiew and can make them to respect it. My private hipothesis is that the only thing they do respect, fear, and love is a brute force. This was confirmed by the promises of meeting with bad guys and the other one of cutting off my internet connection. can you imagine that - a fckn son of a .... did try to promise me he will cut off my net? and to make it even funnier - he did try to point out that it is me who breaks the law when revealing to the publicity from where do they post their stupid messages. No simple mention about the fact that they are being paid by us not to play around with politics but to work in order to make our country rich and prosperous. a bad news is that they copy from us what they do lack: so, finally they make an effort to write grammatically, with any sense of literary composition and to stack on facts and evidence. Bigotry, however, comes out from what is their defence of what they believe is their inherited work place in the city hall or what ressembles University. I do not even try to tell them a secret that in a rich country of Canada any given city hall works from 7 a.m. to 5 p.m. in order to make citizens life more comfortable. so far, the modernization of this country is most advanced in banking area - some 10 years ago it was near to impossible to do the buisnes in the polish bank in the afternoon. And now hey!, look at that! ladies work hard till 6 p.m. Any way, let them lern from us any technology of being up to date, being a good citizen and and living a Christian life on a daily basis. Time is on our side: we are constructive and they are not. So they have to loose, no question about that. I hope that the level of rufting, measured at the posts from governmental computers decreased significantly (except for the Lefty Cycly - who feels so strong, maybe a bit to strong), right now the only mthrfckers seem to be those who play on the net using dial-up connections. What is interesting, if they do deny you the right to speak out cause your'e in Trnto or somewherelse, they do deny that right those who live here, also. So what's up? they seem to believe the only who can speak out loud are they, well established nobleman of our time. And what about the working and middle class? Are they really destined by them to be turned to slaves? As far as I remember in the marxist theory the outbreak of change happens when economy cannot longer support old social structures. this can be our chance - economical development can make people richer, more independent, more literated, freed from obscurantism. Right now i've got to leave and place myself in a more oppulent milieau. Right after I earn some money again, i'll be back, I promise. In a meantime we will meet on the net, hopefully. Long live Częstochowa, for ever and ever for benefit of all the community. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO Re: Marek Perepeczko nie będzie już dyrektorem te IP: *.mnc.pl 02.06.03, 07:28 Nie róbcie tego bo się zrobi burdel jak w Łodzi...a potem to już teatr zejdzie na psy Odpowiedz Link Zgłoś