Dodaj do ulubionych

Pożar samochodu w II Alei :))

IP: *.apus-net.pl 15.05.07, 22:26
miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4131702.html
"Straż pożarną wezwano w poniedziałek po południu w II Aleję, gdzie podczas jazdy doszło do zapłonu w silniku samochodu osobowego."

Czytelników uprasza się o nie wpadanie w panikę. Zapłon w silniku spalinowych to normalny objaw pracy tego urządzenia. Więc dopóki wszystko dzieje się w komorach spalania - szerokiej drogi ;))

News wart dorocznej nagrody Gęsiego Pióra Koszałka Opałka
Obserwuj wątek
    • Gość: :))))))) Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 01:42
      lol!
      • Gość: super Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 07:42
        a gdzie jakies zdiecia , bez zdjec to zenada
        • Gość: ottak Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:27
          DO red.Zapłon w silniku samochodu to rzeczywiście ewenemet niebezpieczny z
          którym problem ma redaktor informacji GW.??? posiada prawo jazdy ale na lekcje
          fizyki to w podstawówce to się nie chodziło!!!!- i oto efekt "pisanina".

do forum ..> Nim zawodowcy dojechali na miejsce, płomienie ugasili kierowcy.

.... a niektórzy kierowcy/szczególnie taxi wolni-niekorporacyjni/ mówią - po co
          mi gasnica?! ,a tu się przydały!--Chociaż spotkałem się z określeniem dalszego
          sąsiada -jakby nie gasili toby się całkowicie spalił(toyota carina)i wypłaciliby
          większe odszkodowanie /i tak był do remontu/,to było zaraz po zdarzeniu.Kilka
          dni pózniej ów kierowca żalił się,ze nie dostanie odszkodowania bo(stwierdzono
          przez ubepieczyciela) sam nie zaczął gasić samochodu w dodatku gaśnica była
          nieważna.(brak legalizacji gasnicy czy jak to się nazywa-wiemy o co chodzi).

I pytanie jaką pojemność ma mieć gaśnica w samochodzie? , jak często ją się
          legalizuje wg prawa?P.
          • Gość: Paolo Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 10:22
            Bląd redakcyjny, czasem tak się zdarza...
          • segel Re: Pożar samochodu w II Alei :)) 16.05.07, 19:20
            Kiedyś zdarzyło mi się używac gaśnicy samochodowej, było to krótko po wprowadzeniu obowiązku jej posiadania. Zapaliło się auto osobowe, oczywiście zatrzymaliśmy się, użyliśmy gaśnicy, a jakże, zresztą nie tylko my, kilku kierowców obok też. Skutek był żaden, pamiętam swoje zdumienie, jak krótko działa taka gaśnica i jaki mizerny skutek daje jej użycie. Samochód zgasił kierowca MPK, który zatrzymał się, widząc, co się dzieje, wyciągnął wielką gaśnicę z autobusu i zgasił płonące auto. Była już najwyższa pora, bo z jakiegoś nieszczelnego przewodu kapała benzyna i podsycała płomienie.
            Od tamtej pory nie mam złudzeń, że gaśnica w samochodzie uchroni mnie przed pożarem, chociaż ją wożę.
            • Gość: ottak Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:41
              A jednak przydała się gasnica- gasnica słuzy do zgaszenia zarzewia ognia- kilka
              małych gaśnic będacych w posiadaniu kierowców może zdziałać więcej(ta z atobusu
              pomogła tez).Pozostaje moje pytanie jaką pojemność wg prawa ma mieć gasnica w
              samochodzie i co jaki okres ma być legalizowana-kontrolowana przez fachowca?
              • Gość: Russian Girl Re: Pożar samochodu w II Alei :)) IP: 212.87.241.* 17.05.07, 13:28
                Każda gaśnica ma termin ważności.

A propos niewypłacenia odszkodowania, niech kierowca nie ulega, walczy do
                końca. W razie potrzeby trzeba to dać do kancelarii prawniczej. Miałam taki
                przypadek, że eksperci stwierdzili, że odszkodowanie za pożar się nie należy, a
                potym, jak kancelaria się wzięła do sprawy, nagle wypłacili bez zbędnych
                wyjaśnień. Poprostu przelali pieniądze na konto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka