Dodaj do ulubionych

Czy w Częstochowie jest praca dla programistow?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:53
Pytanie jak w temacie. Czy w Częstochowie jest praca dla dobrych programistów?
Nie chodzi mi o osoby które potrafią cokolwiek napisać, albo tylko im się
wydaje, że potrafią... ale o naprawdę dobrych programistów, inżynierów
oprogramowania. Może jakieś przykłady firm? Nie koniecznie takich które w tej
chwili potrzebują takich osób.
Obserwuj wątek
    • Gość: kowa Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.com.pl 19.06.07, 12:16
      zapraszam www.pozyton.com.pl
      • Gość: Gość Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:14
        A czy coś więcej na ten temat? Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tego co
        firma oferuje (płaca, możliwości rozwoju)?

A tak poza tym... dlaczego Delphi... znam to środowisko od dawna i zmiana na
        jakiekolwiek wykorzystujące C++ (Visual, Borland) znacznie ułatwiła mi życie.
        • Gość: embedded Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:57
          Jeśli chcesz zarabiać 1500zl jako programista idź do Pozytonu :D
    • kasia.81 Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto 19.06.07, 17:14
      www.kierunekczestochowa.pl/trw.html?mod=praca
      • Gość: Gość Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:10
        Co do TRW to fakt... jest to jakiś pomysł. Ale czy coś poza tym? Czy tylko TRW
        jest w Częstochowie?
        Co do Pozytonu to tak właśnie mi się wydawało.
        A może coś na temat firmy BS Company (www.bs-company.com)? Mają siedzibę
        w Częstochowie... i tyle na ich temat wiem.
        • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.icis.pcz.pl 24.06.07, 20:11
          No wlasnie musisz sprobowac - potzrebuja glownie programistow Javy.
    • Gość: Gość Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:28
      Czy naprawdę w Częstochowie tylko TRW i Pozyton potrzebuj programistów?
      • Gość: Temur Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:53
        Jeżeli chcesz pracować jako "programista" to na pewno nie pchaj się do tego miasta. Po pierwsze płaca, a po drugie rozwój.
      • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.icis.pcz.pl 24.06.07, 20:10
        Potrzebuje np. firma BS Company :

www.bs-company.com/pl/azienda.htm
        Oglasza sie wielokrotnie i nie bardzo moga znalezc.
        • Gość: Programista Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:03
          Widocznie cos jest nie tak z ta firma.
          • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.icis.pcz.pl 24.06.07, 21:17
            Oni zwiekszaja zatrudnienie. Tak to wyjasniaja.

Oczywiscie najlepiej jest sie przekonac samemu.
        • Gość: Alicja Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 17:36
          Mój chłopak tam był na rozmowie, wziął dzień wolnego (pracuje w Katowicach -
          codziennie jeździ)ale szkoda czasu - płaca jak sprzątaczki na okresie próbnym
          1000 netto. Paranoja, paranoja.
          • Gość: poinformowany Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.21.pl 13.11.07, 18:44
            Płaca programisty jest zależna od umiejętności, najwidoczniej umiejętności Twojego chłopaka (choć być może wysokie) nie były zgodne z tym, co jest potrzebne firmie (inna technologia?) skoro zaproponowali mu niską płacę za okres próbny, po początkowym okresie płaca jest radykalnie większa. Łatwo się wypowiadać siedząc sobie w domku i słysząc o wysokich zarobkach programistów, ale z perspektywy firmy płaci się programiście za to, co jest w stanie zrobić i nie mają większego znaczenia dyplomy, czy staż pracy. Uwierz mi, że jeśli by to było opłacalne dla firmy - zaproponowali by mu więcej. Przypadkiem wiem jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie, i wiem także, że wiele osób nie potrafi rozwiązać najprostrzych problemów, podstawowych w codziennej pracy programisty, a spodziewa się niewiadomo jak wysokich zarobków "...bo przecież programiści dużo zarabiają!". Pozdrawiam.
    • Gość: gosc Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:16
      Ja znam firme, ktora potrzebuje programiste za dobra place podaj namiary to Cie
      z nia skontaktuje.
      • Gość: fik Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:54
        Ja również szukam pracy dla programisty. Ale ogłoszenia na plcach jednej ręki
        można policzyć.Chętnie poznam namiary na firmę która prowadzi nabór na to
        stanowisko.
        • Gość: gosc Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.07, 20:34
          Nie osłabiajcie mnie. Na pracuj.pl czy jobpilot.pl jest pełno ofert. Oczywiście
          spoza Cz-wy, ale tam i pensja większa niż u nas i możliwości rozwoju. Klepanie w
          pehapie to nie jest to co tygryski lubią najbardziej.
    • Gość: google Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: 80.54.170.* 25.06.07, 19:23
      np. iplus.com.pl
      • Gość: KR Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:31
        No to ładna żenada panowie i panie. Nikt nic nie wie, a w Wyborczej piszą, żeby
        programistą zostawać. hehe
        • Gość: xx Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.icis.pcz.pl 28.06.07, 18:23
          Firma BS-Company chce znacznie zwuekszyc zatrudnienie w Czestochowie - wlasnie
          jesli chodzi o programistow. Oczywiscie ma tez swoje wymagania - jak i
          programisci.

• Gość: Ciekawy świata Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:58
      Z spokał się ktos z Was z taką sytuacją żeby firma nie związana z branżą IT
      potrzebowała programisty. Taki programista pisałby programy, które w zasadzie
      dostarczałyby pewnych informacji, które tenże programista przekazywałby innym
      pracownikom. Taki program nie byłby używany przez innych pracowników firmy.
      Podam kilka przykładów. Zadaniem jest znalezienie optymalnego rozmieszczenia
      elementów na plytce drukowanej, albo, znalezienie optymalnej trasy dla tira,
      który ma rozwieść x towarów w y miastach, albo, obliczenie wartości pewnych
      parametrów, które zostaną potem wykorzystane w budowie pewnego elementu.
      Czy znacie takie firmy? Czy firmy zdają sobie sprawę że warto zatrudniać takich
      ludzi, ktorzy powiedzmy, pomogą w "optymalizacji pewnych etapów" działania
      firmy, ktore z kolei przełożą sie na konkretne zyski? Jak sytuacja wygląda w
      Polsce/Częstochowie?
      • Gość: gosc Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 17:51
        Wydaje mi się, że są do tego specjalne programy lub systemy pisane przez firmy
        we współpracy z księgowymi\właścicielami i informatykami w danym
        przedsiębiorstwie. Sama optymalizacja, jeśli chodzi o obowiązki takiego
        programisty, to może być za mało. Raz napisane narzędzie zazwyczaj się dobrze
        sprawdza i działa.
        Może się mylę, ale takie są moje przemyślenia.
        • Gość: pietia Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:42
          Oczywiscie, ze jest zapotrzebowanie na takie oprogramowanie! Optymalizacja jest
          potrzebna i to w kazdej dziedzinie zycia. Troche algorytmow opartych o drzewa ,
          optymalizacja kominatoryczna ... :)

• Gość: Szperacz Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:36
            Takie cóś znalazłem ale niestety nie w Częstochowie,
            ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html?id=467f4ef348b800&q=informatyk&qField=Title&qSort=npnp&qMatch=all&pp=20&view=2&page=4
    • Gość: Ktoś Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.echostar.pl 02.07.07, 13:50
      Odpowiedź jest niestety nie do końca zadowalająca- najlepsi Częstochowę
      opuścili.I taka jest prawda o Częstochowskich firmach. Fakt, jest koncern TRW,
      ale na Boga, nie mogą, a może nawet i nie chcą tam pracować wszyscy. Pozdrawiam.
    • Gość: szukacz Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.21.pl 02.07.07, 17:44
      mówisz i masz:
      groups.google.com/group/pl.praca.oferowana/browse_thread/thread/9d11b5c82d65e130/a855abdecb52e7a9?lnk=gst&q=cz%C4%99stochowa&rnum=1#a855abdecb52e7a9
    • Gość: ... Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 13:54
      Tak się składa, że nasza firma poszukuje programistów, zarówno www jak i .net.
      Jeśli byłby ktoś zainteresowany służę pomocą pod numerem telefonu 602635479.
      Płaca jest do uzgodnienia w zależności od posiadanych umiejętności.
    • Gość: wer Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:19
      A może by tak tu spróbować:
      ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/details.html?id=4737e1e248b740
      Jak ktoś się dowie o pensję- proszę tu napisać.
      • Gość: b Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: 213.180.137.* 14.11.07, 16:19
        1000 netto na poczatek, potem niby wiecej. Nie programuje sie tylko pisze w microsoftowym Navision, który jest jakby systemem (podstawką) do obsługi przedsiębiorstw i wszystko dopisuje się w nim na zasadzie makr w czyms na wzor jezyka podobnego do Pascala. Porazka, czujesz sie jak malpa wklepujaca reguly typu "vat = brutto - netto". Powtarzam: TO NIE JEST PROGRAMOWANIE. Choc szukaja niby programistow C++ (dlaczego nie mam pojecia).
      • Gość: gosc Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.07, 19:11
        Co do tego NAV.COM to byłem tam prawie od razu po skończeniu studiów na
        rozmowie, miałem większe pojęcie niż przeciętny absolwent o programowaniu, ale i
        tak im nie pasowałem. Zamiast mnie sprawdzić praktycznie przy kompie to była
        gadka o niczym i skreślenie z powodu braku doświadczenia komercyjnego. W sumie
        nie żałuję, kumpel tam się dostał, też zrezygnował po okresie próbnym - za mała
        kasa, a za duże wymagania i ten język programowania, podobno mało rozwojowy. I
        też nie wiem po co im ten C++. W sumie za taką kasę dobrych programistów nie
        znajdą, a co najwyżej jakieś perełki do oszlifowania, które same odejdą z pracy,
        gdy już nabiorą doświadczenia.
        • Gość: gosc Re: Czy w Częstochowie jest praca dla programisto IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.07, 19:12
          A i ta firma tak średni co rok szuka osób na podobne stanowisko, więc albo się
          rozwija, albo ludzie uciekają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka