Gość: grzybiarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 09:19 gdzie na grzyby? dziś:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: GRZYBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 09:51 do marketu bo w lesie jescze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: GRZYBY IP: 80.54.174.* 25.06.07, 00:20 Drogi grzybiarzu, polecam lasy w okolicach Ważnych Młynów, już sa tam grzybki - kurki:) a wcześniej były majowe borowiki:) tereny wprost wymarzone dla grzybiarzy, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne młyny Re: GRZYBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 00:33 nie znoszę tych terenów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjf Re: GRZYBY IP: *.juranet.eu 25.06.07, 08:31 a co to za grzybek. jest mniej więcej na 5-7 centymetrowej nóżce, o średnicy zapałki, kapelusik wielkości 50gr, czerwony jak nalepka od coli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: GRZYBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:35 A kropeczki ma? Jeśli ma to mój ulubiony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mushroom U mnie niedaleko IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.07, 09:49 U mnie na ścianie w łazience rośnie sobie taki jeden duży i mniejsze też kiełkują. A poza tym na lewej pięcie, ale tego to se nie dam ruszyć !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: GRZYBY IP: *.96.241.102.tvksmp.pl 21.09.13, 12:23 Część, mam pytanie co to za grzyby? fotozrzut.pl/zdjecia/b7f2b4d178.png fotozrzut.pl/zdjecia/60f13ad351.png fotozrzut.pl/zdjecia/a5c17c4078.png fotozrzut.pl/zdjecia/ebed3746be.png Wie ktoś z Was może? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwi1 Re: GRZYBY IP: *.prenet.pl 21.09.13, 12:36 Wyglądają na nasączone deszczem maślaki, powinna łatwo dać się zerwać powłoka kapelusza, trzeba je obgotować i odlać tą wodę a potem na patelnie z masełkiem i cebulką, ewentualnie jajeczkiem, mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maślaki Re: GRZYBY IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.13, 20:13 maślaki, maślaki na pierwszy rzut oka widać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrr Re: GRZYBY IP: *.com 23.09.13, 11:32 Dużo grzybów jest za Janowem, w Dziadówkach przed Bystrzanowicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: GRZYBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.13, 12:51 Zdecydowanie maślaki tylko trzeba błonę z kapelusza zdjąć ....... papranina ale grzybek pierwsza klasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: GRZYBY IP: 212.59.254.* 23.09.13, 20:31 Jak można takie nie oczyszczone grzyby z lasu przynieść ? Oczywiście to maślaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: GRZYBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:03 Maślaki nie obrane i nie sprawdzone czy robaczywe. :) Ale sam jadłem robaczywe grzyby i żyję i nie umarłem. :) Robaczki grzybowe się połyka lekko i się ich nie czuje. Takie same macie w bobrze jak kupicie mniej świeży w lipcu. A mięsko wewnątrz jest gratis - normalnie kosztuje krocie więc tak jak w grzybach - to promocja - mięso gratis :) W sumie to dziwne jest podejście ludzi do jedzenia zwierząt bo jak jest zmielony kawałek świni obtoczony w bułce tartej i usmażony to wtedy to jest kotlet i można zjeść ale jak już jabłko robaczywe jest i robal wewnątrz to jest "fuj". :) Jadłem kota i jadłem psa jak wietnamczycy - kot jest smaczniejszy, jak króliczek, pies bardziej jak wołowina. Nie zabiłem tych zwierząt - kota zabił samochód a pies był wyrzucony martwy na śmietnik. To WY JESTEŚCIE JEBNIĘCI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: GRZYBY IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 07:25 Gość portalu: domino napisał(a): > Maślaki nie obrane i nie sprawdzone czy robaczywe. :) Ale sam jadłem robaczywe > grzyby i żyję i nie umarłem. :) Robaczki grzybowe się połyka lekko i się ich ni > e czuje. Takie same macie w bobrze jak kupicie mniej świeży w lipcu. A mięsko w > ewnątrz jest gratis - normalnie kosztuje krocie więc tak jak w grzybach - to pr > omocja - mięso gratis :) W sumie to dziwne jest podejście ludzi do jedzenia zwi > erząt bo jak jest zmielony kawałek świni obtoczony w bułce tartej i usmażony to > wtedy to jest kotlet i można zjeść ale jak już jabłko robaczywe jest i robal w > ewnątrz to jest "fuj". :) Jadłem kota i jadłem psa jak wietnamczycy - kot jest > smaczniejszy, jak króliczek, pies bardziej jak wołowina. Nie zabiłem tych zwie > rząt - kota zabił samochód a pies był wyrzucony martwy na śmietnik. To WY JESTE > ŚCIE JEBNIĘCI!!!!!! Te larwy w grzybach to samo białko. O wiele zdrowsze niż mięsko w sklepach. Są na swiecie kultury których przysmakiem sa wszelkiego rodzaju larwy oraz bardzo cennym źródłem białka. Ja od czasu do czasu robię smażone larwy mącznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Oda Do Mojego Grzyba IP: *.30.40.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 22:38 Co ci grzybie przeszkadzało ? Żem cię mocno bił rękami? Czego znowuż brakowało ? Włosów snutych pod palcami? Mój Grzyb: Główkę moją sinoszarą Owinąłem sobie całą Kryjąc ją przed twoją ręką. Onan kocham bezustannie! Lecz nie co dzień rano w wannie! Taki ze mnie stary grzyb Już nie zrobię fiku mik. PS Coś cie się na mnie uwzieli??? Zapytajcie też Kubissai!!! Czy mu grzyb tak smętnie zwisa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś