maniek335 26.06.07, 19:35 Czy możecie napisać jakie zmiany "na lepsze" lub "gorsze" nastąpiły po wyborach w 2006r.? Jestem bardzo ciekawy, bo przeczytać mogę tylko o PKS. Czy coś się u WAS zmieniło, bo inne gminy idą do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blaszanka Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:29 Dwa do przodu , trzy do tyłu. Wielkie mi imprezy z tytułu 40-lecia miasta, oglądanie sylikonowej Dody itp. za moje podatki, to wszystko czym do tej pory mogą się pchwalić rządzący. Miło jechać i zobaczyć co się dzieje w Konopiskach, Rędzinach itp a o Blachownię lepiej nie pytaj... a ulotki przedwyborcze tryskały optymizmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropelka wywalić darmozjadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:45 sa to msciwi ludze, przez nich blachownia upada. co komu zawinili mieszkańcy działek za stawem?czy tylko dlatego, ze mieszka tam główny przeciwnik burmistrza jacek chudy (wielki społecznik i lokalny patriota) ludzie mają cierpieć?wiemy, co planuje burmistrz.chce żeby kładka na mostku zawaliła się i będzie spokój z tą dzielnica burzycieli społecznych...dlatego powstał sztuczny problem niemożności ustanowienia własności stawu, by nic nie remontować.na razie za swoje grzechy mieszkańcy zastawowi muszą jeździć ulicą kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: wywalić darmozjadow IP: *.streamcn.pl 26.06.07, 22:08 załatwiałem dokumenty na budowę domu w gminie i odniosłm wrarzenie iz urząd ten dziala jak za głębokiej komuny "nie ma nie wiem za chwilę" impreza niedzielna do bani a pozatym zobacz na forum co ludzie myślą o radnych i burmistrzu karierowicz i cwaniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: wywalić darmozjadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:23 Urząd działa jak za głębokiej komuny, bo burmistrzem jest komunista. Sami go wybraliście, więc nie rozumiem waszych żalów. A tak na marginesie; gdzie jest "strażak", "Artur" i inni piewcy wielkości Zdzicha Nowaka z kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: wywalić darmozjadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:40 kosciuszki miala byc ponoc wyremontowana do konca czerwca!!!!!! i co? G ....wno :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: wywalić darmozjadow IP: *.juranet.eu 28.06.07, 13:23 Prości z was ludzie nie pytaliście się przypadkiem kiedy starostwo wyremontuje drogę powiatową - Kościuszki to przynajmniej nie wypisujcie bzdur na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: wywalić darmozjadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:05 Stef jak najbardziej jestem :-) Nie byłem piewcą pana N tylko przeciwnikiem pana W i dalej twierdzę że było by o niebo gorzej gdyby u steru siedział pan W. Patrząc na wyczyny jego idoli bliźniaków nie spodziewał bym się niczego dobrego. A narzekając na radę miejską narzekacie także na sztab pana W bo to w większości jego ludzie więc jak się w waszym odczuciu nie wykazali to nie wiem do kogo macie pretensje jak to wasi ludzie :-). I dla jasności - nieważne kto by Blachownią rządził zawsze będzie źle bo jesteście takim społeczeństwem że zawsze wam coś nie pasuje. Podsumowania robi się na koniec kadencji i pan W dostał już recenzje za swoje przewodnictwo w radzie w postaci wyniku wyborczego. W następnych wyborach będziecie mieli okazję wystawić takową panu N. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: wywalić darmozjadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:09 Cieszę się, że jesteś strażaku i jak widzę w dobrym zdrowiu. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja nie jestem w gronie narzekających, tylko byłem oponentem p. Nowaka uważając, że nic dobrego oprócz własnych interesów nie wniesie do Blachowni.Obym się mylił, a masz rację, że rozliczenie przyjdzie na koniec kadencji.Pozdrawiam i do następnej kampanii wyborczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cicero Re: wywalić darmozjadow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 22:27 Brawo „strażak” masz rację i to w 100 procentach. Burmistrza Nowaka nazywa się komunistą i co z tego mnie jest wszystko jedno kto rządzi byle by to robił dobrze. A ten facet chyba zaczyna coś robić. Sprzątanie gminy, place zabaw, wielka impreza na 40 lat Blachowni przedłużenie godzin pracy urzędu, internet i telefon dla bezrobotnych to mało? Jestem przekonany że gdyby burmistrzem został pan W., który miał swoje 4 lata i nie wiele zrobił, widzielibyście jakie byłyby cyrki. Ja wiem, że mojemu bliskiemu sąsiadowi, radnemu M, który ubezpiecza połowę Cisia nie na rękę jest Nowak burmistrzem to dla M oznacza mniej pieniędzy. Z tego co tu czytam na forum nie tylko tej gazety radny M. blokuje wszystko co proponuje burmistrz, a za panem radnym M. niczym dziewczyny za mundurem ręce podnoszą pozostali radni zwani grupą W . Współczuje burmistrzowi Nowakowi. Co pan W. i M. zdecydują tak rączki podnoszą na sesjach pozostali radni. Mam nadzieję, że mieszkańcy lepiej ocenia nowego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: wywalić darmozjadow IP: *.xtreme.net.pl 30.03.08, 16:07 Nie wiem o co chodzi tym desperatom co nie mogą przeżyć, że w demokratycznych wyborach burmistrzem został niejaki Zdzisław Nowak. Sam głosowałem na niego choć moim sąsiadem był jego kontrkandydat. Pewnie desperaci, kórzy za wszystkie grzechy poprzedników obwiniją obecnego burmistrza, mieszkają na Cisiu hi hi. Ale nie bójcie się desperaci niedługo nowe wybory z tego co słyszem obóz zgromadzony wokół miłośników Cisia już ustawia kto w czym będzie startować. Skąd te informacje z remizy z Cisiu. Jeden z przegranych bardzo się żalił, a zarazem chwalił jaki weźmie odwet. Hi hi musze to zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: wywalić darmozjadow IP: *.juranet.eu 28.06.07, 13:25 Widzę, że prości z was ludzie i wybory się jeszcze dla was nie skończyły, lub już zaczęły się nowe... żaden patriota nie prał by brudów na forum publicznym, by wszyscy się wyśmiewali z Blachowni, a próbował coś zrobić. Wstyd mi za takich patriotów. Ciekawe czy Jacek Chudy byłby zadowolony, że jego imię wykorzystuje się w takich podłych komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.hania22 Ło matko... a cóż to takiego dzieje się w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:04 Rędzinach?? Weź nie przesadzaj ... problemów też masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek K. Nowak??? IP: 66.232.114.* 26.06.07, 23:26 władze w Blachowni są beznadziejne. tylko niektórzy radni sa w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: Nowak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 14:53 Piszecie o burmistrzu Nowaku a zobaczcie jak radni Blachowni piją alkohol po każdej sesji. Byłam trzy razy na sesji i po sesji przewodniczący Kościelny apraszał na spozywanie alkoholu. Trudno uwierzyć ale to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postsilowiec Re: Nowak??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.08, 17:41 a co napić się nie można ? Tu nie chodzi o wady osobowe tylko o to czy ci ludzie łącznie z burmistrzem sa w stanie zrobic to co zapowiadali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nowak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:41 Narazie to burmistrz N. ponoć rękę złamał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasma Re: Nowak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:52 to kara za niepełnosprawnych i zlikwidowanie mpk, a bedzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniołka Re: pijani radni IP: *.xtreme.net.pl 16.03.08, 16:36 Mój stary opowiadał w tejemnicy, że w ostatnią sobotę woził autem radnych Blachowni po całej miejscowości. Mieli oni sprawdzać jakieś drogi czy coś takiego. Jak mówił starszy istny wesoły autobus. Radni przy wspólnych śpiewach wypili kilka flaszek wódki. Dwóch czy trzech radnych tak się spiło, że trzeba było ich zawieść jeszcze w środku wycieczki do domu. Starszy mówił to w tajemnicy, ale ja uważam, że ludzie powinni wiedzieć kogo sobie wybrali do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: pijani radni IP: *.stradom.com.pl 17.03.08, 08:31 Aniołku, idź może do nieba i nie wypisuj głupot. Jak już masz coś do napisania, to mądrze i szczerze, poparte faktami , a nie tajemnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Koszmar IP: *.juranet.eu 27.06.07, 11:09 cofają Blachownię do lat 70-tych! Koszmar! Kocham to miasteczko, ale władza nam sie nie udaje. Wszystkie "dokonania" bedziemy pamiętali przy następnych wyborach. Watpię, że znów się spotkamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: władza w Blachowni OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:31 Są OK! , przynajmniej kiedy idę do gminy coś załatwić to nie spędzam tam całego dnia jak np. w UM Częstochowa.Spróbujcie docenić co macie i nie narzekajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaszanka Re: władza w Blachowni OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:17 Malina, weż pod uwagę fakt, że Blachownia ma około 10 000 mieszkańcówa natomiast Częstochowa 250 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sok Re: władza w Blachowni OK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:40 A ty weż pod uwagę, że Blachownia zatrudnia w urzędzie 35 urzęników a Częstochowa 1200 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:35 Gminy nawet nie stać na plac zabaw dla dzieci,które nie oszukujmy się w dużej części na wakacje nigdzie nie wyjadą. A plac zabaw przy stawie to jedna wielka ruina , która jest zagrożeniem dla zrowia i nie przesadzę jak powiem że dla życia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:05 Zgadza się, nie ma porządnego palcu zabaw, ale to akurat nie wina Burmistrza, tylko Rady. Były pieniądze, Burmistrz chciał wyremonować jednen z placy, Rada się nie zgodziła. Wolała przeznaczyć te fundusze na walkę z ... alkoholizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkohol Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.streamcn.pl 27.06.07, 19:40 a co sami walą i chcą na esperal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek palant bez polotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:12 nie nie rada, ale buristrz wali i ma pozniej rozne wizje.delirium tremens vivat pks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: palant bez polotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:03 tak, popłaczcie sobie na forum frustraci, ulzy wam, dowartościujecie sie na chwile, a burmistrz i tak zrobi swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.juranet.eu 28.06.07, 13:21 podejrzewam, że prości z was ludzie i nie potraficie się zapoznać z budżetem w którym przewidziano pieniądze na 3 nowe place zabaw i na pewno powstaną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.ipartners.pl 28.06.07, 12:26 Byłabym za votum nieufności dla rządu w Blachowni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: władza w Blachowni ok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:55 mnie zaskoczyło ,że kiedy siedziałam przy stoliku przy wejściu do urzędu w Blachowni to wchodzący urzędnicy mówili " dzień dobry", miła obsługa petentów, bywam tam rzadko ,ale jak pojadę to jestem zadowolona obsługą.podoba mi się ten kameralny urząd.Wkrótce się zainteresuję nim bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: władza w Blachowni ok! IP: *.streamcn.pl 28.06.07, 17:50 i na dzień dobry się kończy bo reszta to kompromitacja "dd"gmina to nie firma która na zarabiać na obcinaniu innym , za chwilę okerze się że na ochronę zdrowia zabraknie a ludziom gmina wykupi usługiu grabarza bo taniej Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: władza w Blachowni ok! 17.01.08, 22:56 Z tym obcinaniem czy odcinaniem bywa różnie. Na zebraniu w Spółdzielni Mieszkaniowej jakaś Pani radziła , aby tym którzy zalegają z opłatami odciąć wodę lub co innego. Nie wiem czemu na moje uprzejme pytanie co to jest "co innego" odpowiedziała krótko: świnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz ile zarabia burmistrz blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:33 jw? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek335 Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? 29.06.07, 16:47 Dzisiaj byłem w UM w Blachowni i wcale nie załatwiłem wszystkiego szybko i sprawnie. Nie zauważyłem też kompetencji pracowników, bo gdybym sam nie znał przepisów to wyszedłbym z niczym. Ale co mnie zadziwiło bardziej w budynku UM wymieniane są okna na plastikowe. Tymczasem w centrum Blachowni stoi sobie olbrzymi pomarańczowy budynek szkoły lub gimnazjum, który powinien być wizytówką Blachowni, a sypie się z niego tynk, a okna są stare, wstrętne i z pewnością zagrażają zdrowiu i życiu uczniów. Widzę, że nie jest dobrze z trafnością decyzji podejmowanych przez P. Burmistrza. BRAWO DLA WŁADZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaszkafan Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: 80.48.157.* 29.06.07, 18:22 Moim zdaniem Burmistrz i Przewodniczący są młodymi, energicznymi ludźmi i warto przeczytać budżet, wtedy się przekonamy, że mieszkańcy Blachowni dobrze wybrali. Szkoda tylko, że MPK postanowiło zrezygnować z Blachowni dając tak zaporową cenę na swoje usługi dla jednej z biedniejszych gmin. Na pewno gdyby nie to rządzili by tu jeszcze długie lata!! Szkoda, że pojawiają się takie bezsensowne posty jak mańka335 i wielu innych, którzy szukają dziury w całym. Pytałeś kogoś ile kosztowała wymiana okien? Pewnie nie, a szkoda bo byś sobie mógł uświadomić jaki prosty, zawistny, ociężały umysłowo człowiek z ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:16 A poza tym wystarczy poczytać przetargi na bipie. Wiedziałbyś maniek,że w szkołach będą remontowane dachy w wakacje, i że w budynkach należących do ZMK wymieniane będą okna (o ile już nie były). Również w planach są place zabaw dla dzieci, o których ktoś wcześniej pisał. Ludzie, poczytajcie najpierw, potem róbcie szum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.streamcn.pl 29.06.07, 20:14 dzisjaj odebrałem dokumenty z gminy i po przeanalizowaniu ich dochodzę do wniosku iż urzędnicy nie wiedzą lub nie czytają o co napisane jest w podaniu bo mylą dane to świadczy o nie kompetencji albo nieznajomości przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herrminator uwaga na juranet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:49 ten gej jest na usługach burmistrzaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ordynatorLubliniec Re: uwaga na juranet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:18 A ty na czyich jestes usługach? To jest jeszcze wiekszy kretyn od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek335 Re: do blaszkafan 30.06.07, 09:27 Pogratulować władzom takich wielbicieli. Twoja wypowiedź świadczy o Twojej kulturze i wykształceniu. Ja piszę to co widzi zwykły mieszkaniec Bl-ni. Są wakacje więc place pewnie będą w listopadzie lub grudniu. Ulica Kościuszki (droga prowadząca Bl-nię do Unii-tak wielu ją nazywa)miała być ukończona do końca czerwca - jakoś nie zauważyłem. Pieniądze wykłada Starostwo, Gmina miała zrobić jedynie mapki. Ciekawe kto zawinił. Drogi FANIE - papier przyjmuje wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanowitz Re: do blaszkafan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 09:45 Maniu, no to lepiej narzekać dalej, przeklinać że sie ma takiego burmistrza, być wiecznie niezadowolonym, no i szukać winnych. Skąd masz info, że Kościuszki miała być skonczona do konca czerwca? Ja nic nie słyszałem. Place zabaw będą - są pieniądze w budżecie na to. Ulgi do PKS burmistrz wywalczył - jako jedyni mieszkańcy w powiecie częstochowskim mozecie kupować ulgowe bilety jednorazowe. Ale pewnie dalej źle. U was ten burmistrz chociaż coś robi dla was, bo u nas (Kochanowice) to już dawno kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re Zawsze źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:18 A przecież w Blachowni to zawsze tak źle tak nie dobrze. Choćby nie wiadomo, co by p.N zrobił to i tak źle. Najlepiej było by gdyby wszyscy mogli jeździc za darmo, ale kto wie pewnie też było by źle. Wiadomo, ze z pustego i Salomon nie naleje. Jeśli człowiek objął urząd od niedawna to juz wszystko ma być cacy? Każdy normalny i inteligentny człowiek wie, ze tak nie jest. Ale te okrzyki krytyki tu na forum to pewnie jego przeciwnicy, albo ci co w realu boją sie odezwać. Jeśli tylko ten PKS bedzie jeździł punktualnie i rozkład bedzie utrzymany to wcale mi nie przeszkadza czym pojade inni jeżdża to dlaczego w Blachowni miało by byc inaczej i tak jest, bo takich ulg nie ma nikt, tylko podziekowac Burmistrzowi. I nawet przystanek mi pasuje. Jak dla mnie narazie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Re Zawsze źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:12 A oto rzeczywistość jaką zastaliśmy 1 lipca: 1. Nie ma żadnych ulg /ponoć mają być ale niewiadamo kiedy-tak twierdzą na PKS-e/.Niektórzy mówią żę sa tylko na terenie gminy Blachownia- ponoć na kiosku w Blachoni pisze ale na którym i gdzie i dlaczego tylko na kiosku w Blachoni-yo ludzi tylko z Blachowni jeżdzą żę nie jest na wszystkich przystankach. 2. Miały być autobusy podmiejskie Jelcz2 120 a jeżdzą Karosy ;nawet Man, Autosan i zgadnijcie co Autosan H9 co trzeba sobie samemu drzwi otworzyć. A wózek dzieciny nie wejdzie. 3.Uwaga autobusy nie są oznaczone z tyłu jak to linia, z boku zależy od kierowcy. 4.Uważajcie na autobusy odjeżdzające z Cz-wy o 15.55; 18.30; 22.10 i pare innych na nich najprawdopodobnie nie będzie pisać BLACHOWNIA lecz Puszczew, Hutki lub inne miejscowości a są zakwalifkowane że pojadą tylko przez Blachownie. 5. Następna uwaga dla jeżdzących na bilecie miesięcznym.Teraz trzeba podać numer dowodu,adres i do którego przystanku ma bilet obowiązywać. Dla mnie to paranoja skoro w PKS-e płaci się za kilometry to poco im od koąd do kąd jadę. Dam przykład np: ** Mieszkam na Brzózce i najwięcej jeżdze do częstochowy to muszę podać trasę DA cz-wa -Blachownia 1 Maja i już nie będę mógł jechać nap do cmemntarza na Błaszczykach czy do Szpitala w Blachownia a cena bilety i tak jest ta sama- PARANOJA. ** Jak już kupiłem ten bilet i będzie napisane DA.Cz-wa-Blachownia 1Maja to już 152 czy 162 nie bęę mogła przyjechać nawet do Blachowni UM ,a cena biletu ta sama? Ludzie cofamy się do przeszłości /w latach 80-90 był trza podać przystanek docelowy/ nie do przodu. CO ZTĄ BLACHOWNIĄ Jak Burmistrz ogłaszał przetarg to autobusy musiały być oznaczona z przody , z boku i z tyłu. Cena biletu miała być nie większa niż MPK-a, W artykułach gazetach lokalnych pojawiały się wypowiedzi że autobusy będą podmiejski,nowy tabór. I nie ma co wierzyć że PKS-jeździ na własne ryzko i nic z tego niema to poco wcześniej pojawiały się wypowiedzi że dogadują / PKS- z gminą/ cenę biletu 3,30 i bilety miesięcznego najpierw miało być 120zł. Skoro Gorzelnia należy do gminy Blachownia to niech też tam jeżdzą PKS-y a nie MPK 32 koło domu Burmistrza. Wszysy powinny być równi a nie gorsi i lepsi. Albo niech 23 spod szpital przedłuża do Blachowni PKP /To tylko jeden przystanek/. I wtedy się zacznie konkurencja o kilenta. Ale z tą H9 z klamką to już naprawdę przesadzili!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: Re Zawsze źle! IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.07, 16:20 Nowe władze w Blachowni rządzą dopiero kilka miesięcy. To ,że przez kilka kadencji starych władz nic się nie działo,nic nie zrobiono,tego już nie pamiętacie. Sami nie dbacie o swoje miasto, swoje posesje, swoje obejście. W każdym cywilizowanym miejscu ,mieszkaniec dba ,żeby wokół jego domu było czysto.Nie ogląda się na innych,że za niego to zrobią. A tu? Rozejrzyjcie sie wkoło siebie i dopiero pouczajcie innych. Czujecie się , jak wieśniacy? Bo jeździcie PKS-em? Nie wiem czemu Wam to ubliża. Każdy transport dobry.Byleby uczciwie jeździł Właśnie Wasza postawa wskazuje na wasze wieśniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Re Zawsze źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 17:38 Dokładnie. W Blachowni to by chcieli żeby chyba burmistrz zawoził ich tam gdzie chcą i to za darmo, a i tak narzekaliby, że ma niewygodny samochód. Flejtuchy odprowadzają gó..a do stawu - a potem narzekają, że brudny i kąpać sie nie można. Inne fleje śmiecą dookoła - a potem narzekają że Blachownia jest brudna, a jak nie daj Boże jakiś radny akcję sprzątania zrobi to też jest źle, i nikt nie przychodzi. Nie mówię już o tym, jak wyglądają lasy w okolicy, choćby ten za Domem Pomocy Społecznej. Placów zabaw nie ma - i nie powinno być, bo od razu rozpie..olą. Ja bym wam flejtuchy nic nie zbudował - a narzekajcie sobie. Szkoda kasy na to, lepiej przeznaczyć to na spłacenie długów gminy. Ale podobno mają budować place zabaw - załóże się że nawet tydzień nie wytrzymają. Aż szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek335 Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? 02.07.07, 21:12 Gość portalu: marek napisał(a): > Dokładnie. W Blachowni to by chcieli żeby chyba burmistrz zawoził ich tam gdzie > chcą i to za darmo, a i tak narzekaliby, że ma niewygodny samochód. Flejtuchy > odprowadzają gó..a do stawu - a potem narzekają, że brudny i kąpać sie nie > można. Inne fleje śmiecą dookoła - a potem narzekają że Blachownia jest brudna, > a jak nie daj Boże jakiś radny akcję sprzątania zrobi to też jest źle, i nikt > nie przychodzi. Nie mówię już o tym, jak wyglądają lasy w okolicy, choćby ten z > a > Domem Pomocy Społecznej. Placów zabaw nie ma - i nie powinno być, bo od razu > rozpie..olą. Ja bym wam flejtuchy nic nie zbudował - a narzekajcie sobie. Szkod > a > kasy na to, lepiej przeznaczyć to na spłacenie długów gminy. Ale podobno mają > budować place zabaw - załóże się że nawet tydzień nie wytrzymają. Aż szkoda słó > w... Czytam i brak mi słów mieszkańcu Blachowni. Od kilku miesięcy podziwiam w jak "wspaniałym stylu" opisujecie świetność władz. A może zamiast tyle pisać wystarczyła jedna stara prawda życiowa: "Jaki Pan taki kram"? Pozdrawiam. Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz, bo swoją wypowiedzią z pewnością uraziłeś wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 22:50 Ale taka jest prawda! Mieszkasz w Blachowni? Jeśli tak, to powinieneś potwierdzić moje słowa. Tutaj ludzie ciągle narzekają, nic im się nie podoba, a krętacze jakich mało. Jeden z drugim śmiecą gdzie popadnie, a potem narzekają, że jest brudno, a jak radny zrobi akcję sprzątanie to nikt nie przyjdzie, i jeszcze obgadają, że władza nic nie robi. Z dzikimi rurami odprowadzającymi nieczystości do stawu to też prawda. O demolowaniu miasta już nie wspominając - co chwile albo budka telefoniczna rozwalona, albo śmietnik przewrócony (lub wrzucony do stawu, co jest już chyba tradycją), czy karuzela na placu zabaw uszkodzona. Co chwila jacyś kretyni coś rozwalają, a potem jeden z drugim chodzi i narzeka jak to jest źle tutaj. Jaki jest więc sens robienia tu czegokolwiek, skoro ludziom i tak będzie źle, i będą niszczyć coś, co zostało zbudowane za ich pieniądze? Po co budować te place zabaw, skoro wytrzymają może z pół roku? Nie chciałem nikogo obrazić, zwłaszcza że jest w Blachowni wielu normalnych i wspaniałych ludzi, którzy wyrzucają śmieci do śmietnika (i płacą za ich wywóz), nieczystości odprowadzają tam gdzie trzeba - i co dziwne - nie narzekają. A najwięcej narzekają ci co nic nie robią, do tego szkodzą (mówię o podstawowych rzeczach, jak choćby wrzucenie tego chole.nego papierka do kosza na śmieci), a do tego chcą żeby władza ich chyba utrzymywała. Odpowiedz Link Zgłoś
wan.da.1 Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? 07.01.08, 19:33 złodzieje zabieraja ziemie na ulice a odszkodowan nie chca zapłacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.centertel.pl 16.01.08, 02:02 Co to za Radny zrobił akcję sprzątania i w którym okręgu, albo lepiej zapytam:w jakiej dzielnicy Naszego pięknego miasta, bo gdybym wiedział to chętnie przyłączyłbym się do takiej akcji? A dla tego Radnego za sam pomysł - OGROMNE BRAWA!!! Mam dla wszystkich jeszcze jedną propozycję, skoro obrzucamy sie błotem na forum i osoby nas reprezentujące też, to zaproponujmy im spotkanie. Z tego co widzę po obecnie rządzących: Burmistrzu, Przewodniczącym Rady i Radnych, to są ludzie którzy się nie kłócą i szukają kontaktu z Blachowianami.Może zgodzą się na takie spotkanie, ale też prośba, może wykazując sie odwagą cywilną będziemy na forum podpisywali się z imienia i nazwiska. Pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:28 o czym wy piszecie ci radni nie maja żadnej przyzwoitości. przewodniczący rady powiatu pan Ostalski Karol który jest zarazem dyrektorem domu kultury wywala z etatu plastyka tłumacząc się że wśród uczniów nie ma zapotrzebowania na lekcje z plastyki a potem przyjmuje w tomiejsce inną osobę i jak się okazuje jest to córka jednej z radnej. Piszecie też że radni bez żadnych oporów piją alkohol po skończonych sesjach a potem siadaja do swoich samochodów. Kogo mysmy wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanie Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: 194.242.62.* 16.01.08, 10:35 Chciałam dostać dofinansownie z Unii do pieca ekologicznego ale nasze kochane władze w Blachowni (tak mi powiedziano w urzędzie) nie zlożyły na czas dokomentów i nie dostali kasy na ten cel. Więc co można sądzić o takich władzach? P.S. Może ktoś wie jak inaczej można załatwić takie dofinansowanie. Może przez Starostwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.A. wywalic darmozjadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:56 bilety na pks prawie 4zł, jeden market w ktorym ludzie bija sie o kiełbache za 3.50 w ostrowach brak chodników gmina kona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mana Re: wywalic darmozjadów IP: *.tktelekom.pl 18.01.08, 21:42 a burmistrz bamber wynajmuje mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: wywalic darmozjadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 16:12 Zobaczcie jak wyglada teren naprzeciwko dworca od tartaku do dawnego Czyża!!!!Jeden syf a droga wylotowa na Opole,Wrocław,Poznań i za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: wywalic darmozjadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:49 jest tylko jeden market w którym są ogromne kolejki, a na pks do czestochowy mnie nie stac. biedronka miała byc w ostrowach, ale rodzince nie robi sie konkurencji to samo na poczcie- kiedy sie nie wejdzie kolejka, bo czynne jest zazwyczaj jedno okienko w pozostałych ustawione koperty badz znicze. a oni mysla jak ukrecic interes na stawie kto wymyslił te skrzyzowania równorzędne w dojezdzie do poczty???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeszty jazda na quadach po lesie w ostrowach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:56 kiedy to się skończy???co robi leśniczy, podczas gdy las jest rozjeżdżany przez użytkowników quadów, a zwierzyna płoszona. wszyscy wiedzą kto jeździ - niszcząc sadzonki i runo, ale nikt nie reaguje... i dlaczego jeździ po lesie w ostrowach??to oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.xtreme.net.pl 30.03.08, 16:20 No cóż Maniek same dobre zmiany. Czasami wpadam do Blachowni bo rozumiesz studia, ale to co wyczytuję na forum przeraża mnie. Radni wyrzucili MPK a wstawili ciasne PKSy, piją alkohol na czy po swoich zgromadzeniach. Swoją drogą podziwiam te panie i panów, którzy otrzymali mandat zaufania społecznego i piją. No cóż takich sobie wybraliście, ja mam czyste sumienie bo nie głosowałam. Nawiasem mówiąc a co zrobiły poprzednie władze dla tego miasta? Moja mam mówiła, że ostatnim dobrym gospodarzem był jakiś Huć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 21:20 ciekawa jestem czy głosowaliście w wyborach parlamentarnych? Oni też piją i nic wiele dla polski nie robią. A tak swoją drogą nie sądzę aby wszyscy radni pili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Nie masz czystego sumienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 00:11 Tłumaczenie, że się nie głosowało, więc nie ponosi się odpowiedzialności jest dziecinne. Czy Piłat jest niewinny, bo umył ręce? Może właśnie Twojego głosu zabrakło, by wygrał ktoś inny, bardziej kompetentny? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk46 Re: Nie masz czystego sumienia. 01.04.08, 09:59 Większość nie biorących udziału w wyborach po prostu została w domu bo nie było z czego wybierać. Czy ktoś posiadający jakieś umiejętnoći będzie się kandydował? Wszak Radny to jedynie element dekoracyjny państwa operetkowego. Po wypłaceniu diet i pensji urzędników nie ma środków absolutnie na nic. A każdy, kto ma trochę honoru nie będzie błaznem za dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawi Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 22:29 Była dziś na spotkaniu z burmistrzem i przewodniczącym rady Blachowni. Temat oczywiście budowa hali sportowej pod naszymi oknami. Pan Nowak nie widział sensu rozmawiania z nami o innej lokalizacji budowy hali tylko nam przedstawił chory projekt i pokazał zdjęcia. My jasno mówiliśmy nie chcemy wielkiej stodoły przed naszymi blokami. Nie zabierajcie nam skwerku. Nowe fakty w tej sprawie są takie o ile ostatnio na spotkaniu pan przewodniczący Kościelny mówił tak samo jak pan Nowak, że hala powinna być wybudowana tylko na stadionie to teraz na drugim spotkaniu już zmienił zdanie. Skąd taka zmiana? Być może jest to zasługa obecności na spotkaniu pana Walaszczyka, który po 1,5 roku otrząsnął się po przegranej bitwie o stanowisko burmistrza z panem Nowakiem. Pan Walaszczyk, który nie wiele zrobił dla mieszkańców naszego osiedla, teraz jawi się nam jako wielki obrońcą. Nie wierzę ani panu Nowakowi, który nie chce z nami rozmawiać i robi swoje, ani panu Kościelnemu, który niczym chorągiewka zmienia zdanie zależy jak zawieje wiatr, a tym bardziej panu Walaszczykowi, który już się sposobi do wyborów i chce znowu nas pozyskać jako maszynki do głosowania. Nie z nami te numery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 14:32 Hmm nigdy tu nie zaglądałam ale chyba jawyższy czas.. Czytając te brednie można sie nieźle uśmiać!!! Przedewszystkim z ludzi, którzy z Radnych robią alkoholików. Sama byłam świadkiem toastu szampanem po sesji Rady i nie widzę w tym nic złego .. no chyba że z księży też zrobicie alkoholików bo na każdej mszy piją wino.. Współczuje rozumków co po niektórym forumowiczom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:07 n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 22:53 Byłam na pięknym wieczorze poświęconym 3 rocznicy śmierci Jana Pawła II. W kościele parafialnym w Blachowni śpiewał i to bardzo ładnie Krzysztof Cwynar. Jednak mam wrażenie, że wieczór ten miał inny cel - promocja osób związanych z dyrektorem domu kultury panem Karolem Ostalskim. Nie dość, że prowadząca pani Sładek (chyba radna bo jej nie znam) powitała najpierw dyrektora MDK, przed burmistrzem i przewodniczącym rady to jeszcze przed osobą reprezentującą senatora Ryszkę. Zdaje się, że ktoś tak się chciał zapromować, że zapomniał o dobrych obyczajach jakie obowiązują przy takich ceremoniach. najpierw witamy gości, a nie gospodarzy. Dziękowanie dyrektorowi Ostalskiemu za wypożyczenie sprzętu nagłaśniającego było niestosowne szczególnie w obecności jego pracodawcy burmistrza Blachowni. Końcowa część koncertu dziękowanie władzom też można było pominąć bowiem najważniejszą kwestią była rocznica śmierci papieża Polaka. Zauważyłam też, że przy tych podziękowaniach z kościoła wyszło sporo osób. Nie wiem może się mylę ale dyrektor MDK chyba nie robi żadnej łaski, że wypożycza sprzęt zakupiony z pieniędzy podatników. No chyba że ten sprzęt był prywatny to przepraszam pana Ostalskiego. I jeszcze jedna kwestia. Plakat o koncercie. Do dziś nie wiem dlaczego nazwisko pani Sładek było wyżej od senatora Ryszki. Było to bardzo nieeleganckie i niestosowne. Wybaczcie państwo ale po wyjściu z kościoła ze znajomymi wszyscy mieliśmy wrażenie, że nie tylko chodziło wam o wspomnienie naszego papieża, ale też chcieliście sobie zrobic promocję własnych nazwisk. Więcej na wasze imprezy choćbyście zaprosili U2 nie przyjdę bo wiem czym to pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:28 sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:27 jawi wy w tej Blachowni to wiecznie macie problem, ciągle coś wam sie nie podoba. Najlepiej jak pranie wisi na sznurkach miedzy drzewami, a na tych skwerkach grupy pijaczków i nierobów. Wystarczy spojrzeć na efekty wandalizmu w tym miasteczku i wiadomo kto tam mieszka. Banda oszołomów, co to im hala przeszkadza, czemu wam nie przeszkadza, że wlasciciele domkow szamba puszczaja do stawu, ze trawa pozarastane, że śmieci pełno, nie no śmieci wam nie przeszkadzają bo je sami wyrzucacie. Osobiście widziałam jak pewna pani idąc do kościoła wyciągała cos z kieszeni plaszcza, spojrzała, co to papierek i buch go na ziemie. Ludzie dajcie sobie na wstrzymanie. Pewnie hala nie potrzebna, bo i komu tej bandzie rozwydrzonych i niewychowanych bachorów, co to wszystko dewastuje. Moze powiecie, że z czestochowy przyjechali zeby wiaty rozbic, kosze poprzewracać? A wy rodzice dalej twierdźcie ze to nie wasze pociechy, wy nawet nie wiecie co oni wyprawiaja, ale nie wam hala przeszkadza! Powinni was przylaczyc do czestochowy, a wtedy to juz nic byscie nie mieli i bylo by po waszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 14:26 Ja juz na p NOWAKA nie zagłosuję a dla tych co czepiają się ludzi blachowni to świadczy jak mało wam trzeba do zadowolenia i szczęścia jak murzyni wystarczy wam szklanka wody kromka chleba ha ha jak was problem nie dotyczy to spadajcie na drzewo a może banan w nagrodę????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 15:00 Wasza miejscowość wygląda jak skansen PRL-u. Jak ktoś cos chce zrobić to wy nie. Wam nikt nie odpowiadał poza p.H lub CH. ale on wszystkich trzymał za mordę, a wandali jak wytrzaskali lampy nad stawem złapali po kilku dniach. Jak by teraz p.N postepował jak on to byście mówili że tyran. A olać tą wasza gminę dziadowską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 16:38 A czemu bilety w PKS są takie drogiee ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto Re: Co sądzicie o władzach w Blachowni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 08:21 to jest po prostu skandal-prawie 4zł z Gnaszyna kosztuje pks do blachowni, rodzince to sie zostawia mpk, a reszta ma isc krasc albo na nogach chodzić, gmina się nie rozwija, bo kazdy mysli tylko o sobie i familii, a nie o mieszkańcach jeden market spożywczy, w ostrowach miała powstac biedronka, ale tam też rodzinka mieszka, ktora na nieszczescie dla ludnosci prowadzi sklep spożywczy w tamtej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś