Dodaj do ulubionych

numerki w kolejce po dowód

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:01
sporo numerków w urzędzie jest sprzed godziny 7.30. Urząd czynny od 7.30
właśnie i wtedy teoretycznie zaczyna się wydawanie numerkow. panie
urzędniczki mają to w nosie i biorą numerki dla znajomków przed otwarciem
urzędu. czy ktoś może ukrócić tę samowolkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: dog Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:19
      a samo odebranie dowodu ( formalności trwają 2 min) powinno iść błyskawicznie a
      ja wczoraj stałem jak głupi 5 bitych godzin. To jest skandal. Co do ch......y
      robiły w tym czasie panie w dwóch okienkach wydających dowody. Te nasze urzędy
      że też tego ktos nie pogoni
      • Gość: aiua Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:16
        Nie wiem kto ma tam kogo pogonic , jak troja sie tam i dwoją .
        Poza tym chyba nikt nie pracuje na akord.Chwila wytchnienia nazlezy sie każdemu.

Zawsze czekamy na ostatni moment
        • Gość: angrusz Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:26

Zatrudnic dodatkowych pracowników ,zmienić sposób przyjmowania dokumentów
          otworzyc dodatkowe punkty w innych miejscach miasta
          • Gość: bialy kruk Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:29
            Dobry pomysł , na przykład w Alejach , czy w Zusie
    • Gość: angrusz Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:17

Chyba to prawda ale tez niektórzy siedzą w kolejce od 5.00

Co na to władze ??
      Nie mozna zamykać oczu nawet jeśli to wina obywateli , że wcześniej nie
      postarali się o wymianę .
      Inne miasta coś robią .
      • Gość: asdf Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 14:23
        czy jezeli mam juz umowiony numerek w internecie tez bede tyle stal czy nie?
        • issy25 Re: numerki w kolejce po dowód 06.07.07, 17:02
          ja o godz. 7.34 mialam 83 nr... szkoda slów
          • Gość: gosia Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.realestate.net.pl 06.07.07, 23:03
            issy25 napisała:

> ja o godz. 7.34 mialam 83 nr... szkoda slów
            i tak jak napisał ktoś wyżej to na pewno te niedobre panie urzędniczki wzięły
            dla swoich znajomych 82 wcześniejsze numerki... ogarnijcie się ludzie trochę.
            • Gość: katka Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:11
              biorą panie urzędniczki. mój znajomy był z jedną panią urzędniczką tak
              umówiony, wzięła mu numerek, gdy dla petentów urząd był jeszcze zamknięty.
              ktoś wyżej pisał, że o 7.34 nu,erek był 83, czy uważasz, że automat obsłużył 82
              osoby w niecałe 4 minuty?
              • Gość: gosc Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.gre.pl 07.07.07, 09:52
                dziwie sie ze to tak zostawilisci zrobilbym tam zadyme kierownika i nich
                wyjasni jak to mozliwe a jak nie pomoze to nastepnego przelozonego a inaczej
                wchodziliscie zapewne i mogliscie zablokowac wejscie do okienek i nie wpuszczac
                osob ktore nie byly przed wami przy pobieraniu nr i zapytac sie skad maja nr
                skoro nie bylo ich np pierwsza osoba 7,30 ma nr 75 a przychodzi gosc z nr 74
                wywalic albo niech sie wytlumaczy skad ma ten nr skoro go nie bylo chyba sa
                jakies kamery i widac o ktorej ktos pobiera nr albo porozrabiac troszke albo
                stac w kolejkach
              • Gość: gosia Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.realestate.net.pl 07.07.07, 15:13
                Gość portalu: katka napisał(a):
                > ktoś wyżej pisał, że o 7.34 nu,erek był 83, czy uważasz, że automat obsłużył
                82
                >
                > osoby w niecałe 4 minuty?

nie, nie uważam tak i tak samo nie uważam żeby te 80 numerków akurat w tym dniu
                wzięły panie urzędniczki. Pewnie jest tak, że trochę rozchodzi się po
                znajomości a część z nich to rezerwacje internetowe, których nikt ze stojących
                pewnie nie bierze pod uwagę. A skoro sama piszesz, że twój znajomy był umówiony
                z urzędniczką i wzięła mu numerek to o co chodzi - jednego dnia twój znajomy,
                drugiego ty, trzeciego sąsiadka i numerki znikają - a do tego potrzeba dwóch
                stron - czy pracując w urzędzie byłabyś na tyle asertywna żeby odmawiać
                znajomym? nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne...
                • Gość: katka Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:06
                  przez interent mozna zarezerwować ofraniczoną ilość numerków na każdy dzień. i
                  nie jest to 80.
                  • Gość: gosia Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.realestate.net.pl 08.07.07, 21:52
                    Gość portalu: katka napisał(a):

> przez interent mozna zarezerwować ofraniczoną ilość numerków na każdy dzień.
                    i
                    > nie jest to 80.

a czy ja gdzieś napisałam, że jest ich 80? Poza tym poczytaj sobie co inni w
                    tej sprawie piszą...może dotrze...
                    Gość: nowy dowod 08.07.07, 00:22
                    Do Twojej wiadomosci odnosnie numeru 82. Ja bylem o godzinie 7 56 i dostalem
                    numer 474 jak wszedlem na gore to okazalo sie ze wchodzi juz 325 numer wiec czy
                    sadzicie ze te panie zdazyly by obsluzyc 300 osob w pol godziny. Nie sadze.
                    • Gość: katka Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 23:22
                      jesteś panią urzędniczką czy koleżanką korzystającą z uprzejmości jednej z pań?
            • Gość: bez dowodu Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.realestate.net.pl 07.07.07, 08:47
              To o której trzeba być przed urzędem by znaleźć się chociaż w pierwszej 10 ,no
              może 20-stce??
          • Gość: nowy dowod Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:22
            Do Twojej wiadomosci odnosnie numeru 82. Ja bylem o godzinie 7 56 i dostalem
            numer 474 jak wszedlem na gore to okazalo sie ze wchodzi juz 325 numer wiec czy
            sadzicie ze te panie zdazyly by obsluzyc 300 osob w pol godziny. Nie sadze. Sam
            stalem w kolejce od 8 do 15 ale nie narzekam sa krzesla mozna usiasc a ten
            system to dobry traf nie ma gadki ze ktos stal tylko wyszedl i takie tam jest
            uczciwie ci co stoja od 5 rano sa zalatwieni do 11 kazdy musi odstac mniej
            wiecej 6 godzin jest 16 stanowisk i calosc trwa ok 15 minut. Co do przyjmowania
            wnioskow w zusie i alejach to raczej nie mozliwe (kto byl ten wie) ze od razu z
            archiwum wyciagana jest osobista kartoteka wniosek i zdjecie jest skanowane i
            przesylane do drukarni. Uwazam ze wine za az takie kolejki ponosza ludzie ktorzy
            w terminie nie wymienili dowodow (starsze roczniki) a powinni to zrobic do konca
            2005 czy 2006 roku. Przy mnie byla pani ktorej pesel zaczynal sie na 51 czyli
            urodzona w 1951 roku Juz dawno powinna miec nowy dowod !! to tylko przyklad
            takich ludzi jest mnostwo
    • Gość: eh Re: numerki w kolejce po dowód IP: 217.153.246.* 06.07.07, 17:49
      kurcze, przeczytałem - numerki w kolejce po rozwód
      umysł jest zaskakujący, chyba pdświadomość za dużo neuronów spawa
      • Gość: katka Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:12
        dobre!
    • Gość: Kasia Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.pp.htv.fi 06.07.07, 23:28
      Czy mógłby ktoś podesłać link do stronki na której rezerwuje się te numerki.
      Z góry dzięki.
      • sylwia.n Re: numerki w kolejce po dowód 07.07.07, 10:46
        prosze www.czestochowa.pl/rezerwacja_kolejki
    • Gość: ja Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:39
      a ja nie wymieniam w tym roku dowodu - piernicze to :) mam wazny paszport do
      2009 roku.
    • Gość: pisak standarcik "po znajomości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 12:50
      Do okienka nr 5, Pani z informacji wprowadza ludzi znajomych bez kolejki -
      bardzo miła i uczynna Pani.

• Gość: andy Re: standarcik "po znajomości" IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.07, 16:48
        > osob ktore nie byly przed wami przy pobieraniu nr i zapytac sie skad maja nr
        > skoro nie bylo ich np pierwsza osoba 7,30 ma nr 75 a przychodzi gosc z nr 74
        > wywalic albo niech sie wytlumaczy skad ma ten nr skoro go nie bylo chyba sa
        > jakies kamery i widac o ktorej ktos pobiera nr albo porozrabiac troszke albo
        > stac w kolejkach

popieram - w tej sytuacji nie powinno byc zadnych numerkow a kto nie stal a ma
        nr 1 to niech wywala na koniec kolejki, a jak ktos jest znajomym pani
        pracujacej w urzedzie to niech sklada wniosek u niej w domku po godzinach pracy.

a w ogole w naszym urzedzie to nigdy nie bylo normalnosci pod tym wzgledem -
        przypomnijcie sobie wymiane praw jazdy czy rejestracje pojazdow w poprzednim
        budynku i teraz wydaje sie kupe naszej kasy na nowoczesny system i mozna go
        sobie w D... wsadzic!
    • Gość: art Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 09:30
      do "nowy dowód"... kolego ja zwlekałem ze zmianą dowodu bo czekałem na
      przeprowadzkę... aż w końcu udało się wszystko szczęśliwie i teraz mam zmienić
      dowód bo zmienił się meldunek. Więc nie pieprz że sami jesteśmy sobie winni...
      i tak na marginesie jeśli Państwo zafundowało nam obowiazkową wymianę dowodów
      to po pierwsze powinno to zrobić bezpłatnie (pierwszy raz) a po drugie nie
      zrzucać winy na ludzi tylko zrobić wszystko żeby odbyło się to jak
      najsprawniej. A tłumaczenie że teraz ruszyła fala zapominalskich to kpina...
      ponoć mamy tanie i sprawne Państwo... to widać w naszym magistracie jak
      sprawne:)
      • Gość: kwiat jednej nocy Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 18:52
        Ale kto tu ma do kogo pretensje ? Ci którzy przez n czasu zwlekali z wymiana
        dowodu i czekali na ostatnia szanse i na wolne miejsce?..Do kogo ? Troche
        samokrytyki w stosunku do siebie !
        • Gość: Jerzyk Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:18
          Podatek zwany opłatą za wymianę dowodu płaci się co 10 lat. Duży i póki co
          wszechmocny gangster o nazwie RP grabi obywateli przy każdej okazji. Nie
          dziwota, że każdy chce odwlec moment płacenia. Później wydany dowód jest dłużej
          ważny.
        • Gość: JAAAAAA Re: numerki w kolejce po dowód IP: *.iplus.com.pl 20.08.07, 17:13
          : kwiat jednej nocy napisałAle kto tu ma do kogo pretensje ? Ci
          którzy przez n czasu zwlekali z wymiana
          > dowodu i czekali na ostatnia szanse i na wolne miejsce?..Do kogo ?
          Troche
          > samokrytyki w stosunku do siebie !
          KWIAT JEDNEJ NOCY TY JUŻ PRZEKWITŁAS ,A PONIEWAŻ KWITNIESZ TYLKO
          JEDNĄ NOĆ TO NIE WIESZ JAKIE KOLEJKI BYŁY NA RACŁWIKIEJ,AMNEZJA CZY
          SKLEROZA ???????
    • biscuit Re: numerki w kolejce po dowód 19.08.07, 21:25
      Dlaczego nie można wysłać wniosku pocztą? Czy władza musi cały czas upokarzać
      obywateli zamiast ułatwić im załatwienie spraw? Lepiej obrzucać się błotem "na
      górze" zamiast ułatwiać życie mieszkańcom kraju. To nie jest problem wprowadzić
      w życie odpowiednie rozporządzenie i egzekwować je, ale od urzędników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka