Dodaj do ulubionych

Potrzebny ktoś do strony - - - WWW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:24
Witam potrzebuję osobę która ma pojęcie w robieniu stron WWW tzn chodzi mi o
drobne przeróbki oraz pododawanie opisów nowe kategorie ogólne dopieszczenie !!
proszę podać linki do stron które zrobiliście !! popatrze ocenie wybiorę
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.trustnet.pl 10.07.07, 20:50
      może po prostu jakąś firmę wybierz.

np. TRUSTNET 034 365 22 44 :)

Wojtek
      • Gość: zasso Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 06:07
        musialbym na glowe upasc zeby trustnet wybrac !
        • Gość: . Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.slowackiego.trustnet.pl 12.07.07, 17:42
          Gdyż, ponieważ. Może przedstaw jakieś argumenty przeciw.
          • Gość: zasso Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:23
            bo sie z terminami nie wyrabiacie w ogole !
    • Gość: Gość Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:52
      Witam,

moje portfolio, www.bugdesign.xt.pl.
    • Gość: gosc Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.gre.pl 10.07.07, 21:29
      poprostu napisz ile dajesz bo chcesz wybierac jak pare miesiecy temu masz duzo
      kasy to stronke bedziesz mial ladna
    • Gość: Aro Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:30
      Alo Panowie i Panie tylko tyle wpisów ??? ?? ? ...
      • Gość: xxx Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:08
        a w czym potrzebujesz pomocy HTML, PHP,FLASH??
        • Gość: prohaker Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.gre.pl 10.07.07, 23:55
          Proszę o kontakt: prohaker@interia.eu
          Na 100% się dogadamy, a z przeróbek będzie Pan zadowolony.
          Oczywiście możliwość wystawienia FVAT w przypadku droższego zamówienia.
          Proszę o przesłanie dokładnych informacji na temat projektu i proponowanego
          wynagrodzenia (ewentualnie ja zaproponuję po przeczytaniu wymagań).
          Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: Lesio Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.bloklan.org 11.07.07, 00:14
            Redhand
            www.redhand.pl
            034/ 390-64-50
            od 8 do 16
            • Gość: antek_gadula Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:43
              Az dziwne ze reklamuje sie Trusnet i Redhand. Firmy internetowe ktore reklamuja
              sie, znaczy ze nie maja zbyt duzo roboty. :) Trusnet sorry- ale nie strony,
              moze internet, Redhand owszem, poza tym Internet Plus i Kaczka i jeszcze jedni
              goscie- zapomnialem nazwy. Reszte w naszym miescie mozna pominac.
              • Gość: Sypek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.cn.com.pl 12.07.07, 11:58
                Dziwne podejście do kwestii reklamy i roboty. Czy to że np ERAGSM się
                reklamuje to wg kolegi znaczy że ma mało klientów i nie ma nic do roboty?
                Wg mnie reklama to troche wiecej niż pozyskiwanie klientów.

Kompresy rozgrzewające dla sportowców
                • Gość: realista Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:03
                  niestety jaka firma (trustnet lub redhand) taka glupia odpowiedz pracownikow :)

- przyklad z ERA jest zupelnie chybiony. to firma ktora sprzedaje [produkt] i uslugi z nim zwiazane. produktu/uslugi ciagle sie zmieniaja - stad wiec musza byc ciagle reklamowane

agencja reklamowa to firma uslugowa w innym znaczeniu. w tym wypadku wasza forma reklamy powinno byc portofolio. Czym lepsze tym bardziej znane. W tym wpadku obie firmy (TrustNet i Redhand) nie maja sie czym pochwalic na rynku ogolnopolskim. To niska 3 liga polskich agencji, takze reklamowanie sie na forach regionalnych, z braku lepszych form prezentacji, jest zupelnie oczywiste :)

• Gość: Ka-cha Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.infocoig.pl 12.07.07, 17:15
                    Podane wyżej uzasadnienie jest odpowiednie dla agencji reklamowych. Na codzień
                    pracuję w dużej Agencji Reklamowej w Katowicach. Uwierzcie mi- nie trzeba się
                    reklamowac :) Co do powyższych przykładów, nie znam firm: Trustnet I Redhad,
                    ale skoro się tu reklamują to i tak łamią regulamin forum. Wszystkim życzę
                    powodzenia !
              • Gość: Wojtek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.trustnet.pl 12.07.07, 17:56
                to, ze nie znasz projektów Trustnet-u to nie znaczy, że nie robią stron :)
                firma ma dwa działy: Dostępu do internetu i Projektów www - pracownicy każdego z
                tych działów to zupełnie inne osoby, robiące zupełnie co innego.

Praktycznie z poważnych firm w Częstochowie robiących strony www to:
                Internet Plus
                Red Hand
                Kaczka Studio
                Trustnet (kolejność przypadkowa)

Reszta to małe firmy jednoosobowe dłubiące coś w domu (oczywiście czasami
                wychodzi im coś ładnego - z naciskiem na czasami) - może kiedyś się rozwiną.

Co do ligi, w której ktoś gra (że to niby 3 liga te firmy) to zawsze można się
                zgłosić do np. AMG.net - tylko po co ? bo jest bardziej znana (i przy okazji
                projekt nie będzie kosztował 3tys ale 30tys) ?

Wojtek
                • Gość: aaaaaaa Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:52
                  tyle ze 3000zl za projekt Trustnet i Redhand nie dostana nigdy. musza zadawalac sie 500-1000zl
                  • Gość: ZiomBoy Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.cn.com.pl 13.07.07, 15:22
                    aaaaaa masz bardzo ciekawe informacje, ciekawe skad ?
                  • Gość: Wojtek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.trustnet.pl 17.07.07, 02:32
                    a to ciekawe, skąd masz takie informacje ?

bo jakoś tak się składa, że np. Internet Plus jak się do nich zgłosisz, to cię
                    chętnie umówią na .... wrzesień. Podobnie w Trustnecie.
                    I na 1000% nie robią stronek za 1000 zł. Z tyle to robią studenci w akademiku
                    "wypasione sklepy na OScommerce" :)
                    sądzę, że cena 3000 powoli staje się ceną normalną za coś więcej niż wizytówka.

wiadomo, że są i będą firmy typu BigDuo czy Opticom, które robią "strony" za 200
                    zł - tzw. koszmarki, ale nie o tym mówimy.

:wq
                    • Gość: ;) Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:31
                      Czlowieku nie osmieszaj sie z tymi 3000zl. Iplus co to za agencja ktora wlasna strone ma na wykupionym templacie www.templatemonster.com/website-templates/3785.html ? A poziom Trustnetu najlepiej przedstawia janow.pl/

nic nie mam do obu firm ale ludzie troche godnosci prosze
                      • Gość: Rafał Pośpiech Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.iplus.com.pl 17.07.07, 11:38
                        Witam, nie miałem okazji się ustosunkować dotychczas do postów na forum.

Jeśli kogoś razi nasz template przepraszam. Nie mamy czasu na swoją stronę,
                        pracujemy nad kilkoma wielkimi projektami dla Klientów spoza Częstochowy. W
                        wielu branżach motto "SZEWC bez butów chodzi" idealnie odpowiada na zarzuty- ta
                        strona jest brzydka, itd.

Rozumiem że komuś zależy żeby źle pisać o innych- to niestety normalne.
                        Ktoś zarzucił, że portfolio mamy zrobione na darmowym fleszu. Ktoś się pomylił-
                        jest zakupione- link do strony autora we fleszu.

Staram się rozumieć Wasze interesy, jednak oczernianie to nie wszystko.
                        Jak widać Wojtek Babicz z Trustnetu piszę o nas w dobrym tonie. Ja też napiszę
                        o Trustnecie pozytywnie. Bo nie sposób tylko na siebie najeżdżać. Warto czasem
                        konstruktywnie pogadać. Ktoś zarzuca Wojtkowi że Janów.pl źle wygląda. Proszę
                        zatem aby pokazać swoje projekty i pokazać w czym jesteście lepsi od stron
                        trustnetu ?

Koledzy z innych firm- miejsce na rynku jest dla wszystkich.
                        Ja to rozumiem, dlatego w tej dziwnej dyskusji się do dziś nie udzialałem. Nie
                        sposób ogarnąć wiele projektów naraz. Chętnie podejmę współpracę z firmami
                        które mają moce przerobowe.

I jeszcze jedno- Łatwo być anonimowym na forum i pisać na iplusa, trustnet,
                        kaczke, redhandow. Oj łatwo, ale żeby napisać- jestem z firmy X i nie podoba mi
                        się janow.pl bo..... jest już trudniej.

KOLEDZY (od projektowania stron)- miejsce jest dla wszystkich !

Uważam- że warto się skupić nad tym, żeby praca którą robimy dla naszych
                        Klientów była na coraz lepszym poziomie, niż nad tym aby śmiać się z siebie
                        nawzajem.

Rafał Pośpiech
                        Internet Plus
                        www.iplus.com.pl
                        • Gość: Temida Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: 213.25.14.* 19.07.07, 10:37
                          Drogi Rafale P.

To, że Wasza strona jest kiepska bo macie dużo innych zleceń i nie macie czasu
                          na zaprojektowanie swojej wlasnej to jest według mnie kiepska wymowka. Firma
                          taka jak wasza wlasnie powinna w pierwszej kolejnosci zrobic dla siebie strone,
                          bo to jest wasza wizytkowka, ktora o was wszystko mowi. A jesli tak bardzo nie
                          macie czasu... to zatrudnijcie kogos, z tych kolegow z branzy, zeby takową dla
                          was wykonal.. ja też mogę dla was to zrobic...
                          • Gość: zasso Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:29
                            Temido, w tej firmie jest czterech pracownikow i kazdy ma swojego kierownika.
                            Kazdy dodatkowo ma kamerke, zeby kierownik widzial co robi jego pracownik.
                            Potrzebuja mocy przerobowych bo utrzymanie syfu kosztuje. Jeden student cos
                            naklepie potem drugi to poprawia. Tak powstaje wielkie szambo... ktore splywa na
                            nastepengo studenta... za 1500pln netto

• Gość: Temida Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 00:33
                              A skąd masz takie wiadomości?
                              • Gość: zasso Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 01:19
                                odnosnie czterech kierownikow - pomylilem sie - nie ta firma :d
                                ale reszta sie zgadza ;)
                      • Gość: Wojtek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.trustnet.pl 18.07.07, 19:05
                        sądzisz, że 3000 zł to jest wygórowana cena?

tak się składa, że jak ktoś TERAZ przyjdzie do Trustnetu, to dostanie termin
                        rozpoczęcia realizacji najwcześniej na początek września. Ale wg Ciebie to
                        frajerzy, którzy nie wiedzą co kupują. Chyba, że nie zrozumiałem i po prostu
                        podałem cenę zbyt niską ;-) ?

opluć kogoś to łatwo, ale krytykować, mając poważne argumenty już niekoniecznie.

Wojtek
                        • Gość: amd Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 00:17
                          Pozwolcie ze wtrace swoje 3 grosze. To ze agencja odklada nowych klientow na pozniej (miesiac lub dwa) moze tylko znaczyc :

a) nie grymasi biorac kazdego ktory placi nawet 500zl = stad kolejki
                          b) ma problemy kadrowe = pracownicy zawaleni projektami za 500zl szybko rezygnuja z pracy
                          c) problemy finansowe = nie ma kasy na wynajecie freelancera ktory zrobi szybko projekt dla nowego klienta poza firma (to w kwestii "jesli ktos TERAZ przyjdzie do Trustnetu to bedzie czekac do wrzesnia".

Powaznym agrumentem by nie dac Wam nawet 1000zl ? Jak juz ktos wczesniej wspomnial : robicie strony na tabelach, rzadko kiedy na DIV-ach. Zwykla amatorszczyzna. Pozdrawiam
                          • Gość: zasso Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:31
                            Dokladnie, potwierdzam,
                            poziom utrzymania kodu jest zerowy !
                            w ogole tam w tym waszym trustnecie ktos konczyl inzynierie programownia ?

• Gość: K2K Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:53
                  Ok Tak z ciekawości postanowiłem zajrzeć w realizacje poszczególnych firm i o to
                  moje spostrzeżenia.

1. Iplus:
                  - Jakość kodu widać że chłopaki coś łapią, ale nie do końca.
                  Na stronie chwalą się ze strona jest zgodna z W3C co nie jest prawdą.
                  Wszakże niewielkie błędy, ale....
                  - Od strony graficznej może być ale nie powala na kolana

2. RedHand
                  - No chłopaki są sto lat za murzynami. Strona robinia na tabelach (co jest
                  odradzane od 2000 roku)
                  - jakość kodu porażka
                  - graficznie moim zdaniem słabo, choć to kwestia gustu.

3. Kaczka - od strony jakości, dostępności zupełne dno.
                  część projektów od strony graficznej podoba mi sie, część nie.
                  Grafikę można im powierzyć od strony programistycznej raczej bym ich unikał.

4. Trustnet - tutaj ciężko coś powiedzieć. Strona zgłasz mi się jako w budowie.

PS. Sądzę ze jak lepiej poszukasz w Częstochowie to znajdziesz jakąś ciekawszą
                  firmę.

Z pozdrowieniami K2K

• Gość: Lesio Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.bloklan.org 14.07.07, 00:44
                    k2k idz pobaw sie w piaskownicy, jutro ma byc ladna pogoda... moze ci przejdzie :]
                    • Gość: K2K Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 01:06
                      Hmm,
                      Nie rozumiem panie "Lesio" tej uwagi.

Starłem się zwrócić uwagę szanownych tu osób na niedociągnięcia, i na co warto
                      zwrócić uwagę przy wyborze usługodawcy.

Zupełnie inną sprawą jest to że nie wiele firm w Częstochowie / w Polsce jest w
                      stanie zagwarantować wysoki poziom jakości stron.

Strony Internetowe to nie tylko prezentacja we flashu, na szybko zrobiony layout
                      w tabeli. Nie należy zapominać o zapewnieniu choć odrobiny dostępności i
                      użyteczności.

Przekłady ciekawie zrealizowanych stron możesz / możecie zobaczyć min na
                      cssbeauty.com itp.

Życzę udanych realizacji stron Internetowych

K2K
                      • Gość: ktos z czwy Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 01:56
                        Myślę że K2K ma wiele racji,

Ja sam jestem zaskoczony, ze moja konkurencja oglasza sie na tym forum, podczas
                        gdy ja jakiś czas temu przestałem odpowiadać na maile z zapytaniem typu "Panie
                        a za ile strona?" - po prostu doświadczenie nauczyło mnie, że na niektóre
                        zapytania szkoda mojego czasu bo pytają niepoważni ludzie.

I chyba to jest rzeczywiście tak że tym firmom, które odpowiadają na takie
                        pytania musi brakować zajęcia.

A kto będzie chciał strony www i ma trochę oleju w głowie to użyje wyszukiwarki
                        Google i na pewno mnie tam znajdzie.

Pozdrawiam
                        • Gość: Tomek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 15:12
                          Zgadzam się z K2K! Wszystkie te firmy biorą ciężką kasę, a strony mizerne...
                          Oczywiście niektóre projekty nawet mi się podobają, ale większość to kompletne
                          dno. Może dla nich czas zatrzymał się właśnie w 2000 roku?
                          • Gość: max19 Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 16:29
                            Proponuje aby każdy kto się wypowiada, o pracy innych sam pokazał swoje prace
                            zamiast tylko krytykować. Szczególnie Pan Krzysio.
                            • Gość: Tomek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 17:31
                              Idąc Twoim tropem krytyk filmowy powinien wyreżyserować lepszy film od tego
                              który ocenił jako dno? Zastanów się trochę... Porównaj sobie projekty tych firm
                              ze światowymi standardami np. na TemplateMonster.com i cenami za jakie są te
                              strony sprzedawane (cena licencji).
                              • Gość: max19 Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:10
                                A skąd wiesz za ile są projekty firm częstochowskich sprzedawane. Daj Krzysiu
                                link do jakiegoś cennika, albo konkretne przykłady typy : adres + cena.
                                • Gość: realista Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:48
                                  problem z wyzej wymienionymi czestochowskimi firmami jest taki ze to kompletna zbieranina. Wiekszosc to poczatkujacy studenci z Politechniki ktorzy cos tam kiedys lizneli w htmlu

Tworzenie stron na tabelach to kompromitacja dla kazdej agencji. Tak strony robilo sie 8 lat temu. Popatrzcie na obciachowy kod redhand.pl/witryny_/

Ale to jeszcze nic. Iplus i ich portofolio na darmowym slideshowie na iplus.com.pl/index.php?show=portfolio . Az brak slow , agencja ktora udaje ze tworzy strony musi sie reklamowac darmowymi playerami

Max19 cenniki masz na kazdym serwisie z szablonami. Zadna agencja nie wystawia sztywnych cen z oczywistych wzgledow.
                                  • Gość: ;) Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.man.czest.pl 16.07.07, 12:41
                                    iplus: www.templatemonster.com/website-templates/3785.html
    • Gość: wer Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:40
      www.projekty.autobiz.pl

Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:32
        Szału to ta strona nie robi... Jakoś tak mało czytelna. Zamiast tych kilku
        kolorów szablonu (niepotrzebnie zresztą zrobionego) przydałaby się poprawa
        czytelności... Jakoś odstrasza ta strona od siebie...
        • Gość: wer Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:12
          Wiesz jest takie powiedzenie : "szewc bez butów chodzi"
          chyba nie myślisz ze będę robił swoja stronkę a klientom mówił ze nie mam czasu ....
    • Gość: Calineczka.eu Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.man.czest.pl 16.07.07, 12:29
      www.calineczka.eu/
      polecam swoje usługi :)
      • Gość: Tomek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 16:26
        Do @wer:

Ale wchodząc na Twoją stronę jest ona Twoją wizytówką - widząc tandetę i
        przestarzały kod zniechęcam się do usług takiej firmy...
        • Gość: Calineczka.eu Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.man.czest.pl 16.07.07, 16:33
          Hmm tak sobie czytam też Pańskie poprzednie wypowiedzi i się zastanawiam jak się to ma do tematu wątku?
          Ale jeśli już jesteśmy na "Ty" to może mi pokażesz swoje prace ? :)
        • Gość: wer Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:15
          ważny jest nr. telefonu i oczekiwania klienta a nie moja strona , jakoś na brak
          pracy nie narzekam i mam ja zapewniona na 2-3 miesiące do przodu

A ty Tomaszu pokaż co umiesz i co robisz oprócz krytykowania...
          • Gość: Tomek Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.gre.pl 18.07.07, 17:40
            Nie ma problemu - zaprezentuję, ale w przyszłym tygodniu.
            Pozwólcie tylko, że nazwa firmy będzie nieczytelna (zleceniodawcy), bo nie wiem
            czy sobie życzą ujawnianie pracy przed wdrożeniem.
            • Gość: amd Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 00:28
              Wer mysle ze powinienes miec wiecej pokory. Zobacz jak Twoje projekty wygladaja w FF

sklep-onet.pl/component/option,com_weblinks/catid,19/Itemid,32/ cala strona sie rozjezdza

www.stolfrez.com/ tu nawet menu znika

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
              <tr>
              <td style="border-right: 1px solid #FFFFFF"> </td>
              <td width="900" style="background-color: #FFFFFF">
              <div align="center">

za cos takiego juz bys oblal przy staraniach do pracy w porzadnej agencji. Pozdrawiam
              • Gość: wer Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:16
                Jestem pokorny :)
                co do 1-szej strony to jest to zwykła Joomla postawiona a co tam robi właściciel
                (jak by nie było reklamy to by sie nie rozjechało :P) to jego sprawa

co do 2-giej to ma znikać(tzn chodzi o boczne ma być tylko w ofercie)
            • Gość: Calineczka.eu Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.man.czest.pl 19.07.07, 15:21
              A jakieś dotychczasowe projekty ? Bo to o nich przecież cały czas toczy się rozmowa.
    • Gość: Radek Rynek Częstochowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:40
      Witam,
      Postanowiłem dołączyć do Szanownego grona dyskutujących i dorzucić swoje trzy
      grosze:

1. Uważam za niepoważne i zastanawiające jakiekolwiek odpowiadanie poważnych
      częstochowskich firm na tego typu zapytanie ofertowe jakie w wątku postawił Pan
      Aro. Myślę, że nie muszę uzasadniać dlaczego?

2. Ktoś się doczepia do tego, że strona IPlusa jest z szablonu - i co z tego!?
      Dopóki firma nie wdraża swoim klientom szablonów, tylko robi własne projekty
      wszystko jest OK. A o prawdziwości przysłowia "SZEWC bez butów chodzi" może
      część z Was się jeszcze przekona - czego Wam życzę.

3. Co do strony wykonanej przez Trustnet www.janow.pl - jest być może kilka
      błędów technicznych (drobne rozjazdy, sprasowane miniaturki zamiast użycia
      biblioteki GD w PHP), ale ogólnie strona jest żywa, estetyczna i czytelna!

4. Co do używania tabelek:
      - ktoś napisał, że od 2000 roku jest zalecane NIE używanie tabelek - chciałbym,
      aby osoba która to napisała cofnęła się do tego roku, tfu co ja piszę niech
      chociażby cofnie się do 2005 roku zrobi jakąć ładną i skomplikowana stronę na
      DIV-ach a następnie sprawdzi jak ona wygląda pod róznymi przeglądarkami :)
      - do pewnego czasu używanie tabelek było bezpieczniejsze, gdyż dla twórcy
      strony ważne jest aby strona wyglądała identycznie pod każdą przeglądarką (a te
      niestety mają wiele rozbiezności) Jeżeli więc ktoś wytyka komukolwiek, to że
      strony 2 lata temu czy nawet rok temu robił jeszcze na tabelkach, to znaczy, że
      sam zajął się tworzeniem stron od niedawna bo nie zna realiów jakie wtedy
      panowały.
      - czy częstochowskie firmy mają obecnie charytatywnie przerabiać strony swoich
      klientów sprzed kilku lat, bo teraz już można bez obaw (prawie bez obaw)
      opierać się na DIV-ach?

5. Pan Rafał z Iplusa napisał, że "miejsce jest dla wszystkich" (dla osób
      tworzących strony w Częstochowie) - zgadzam, się z Panem aczkolwiek pod jednym
      warunkiem, że firma/osoba która przykładowo zarobi w danym miesiącu 3 tys. zł
      zarobi te pieniądze z 1-2 zleceń na strony a nie z 5-6, bo jeżeli to drugie to
      sami siebie pozażynamy ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNIE!

Przykład 1:
      Firma produkująca przyprawy rozpisuje sobie "konkursik" na wykonanie strony -
      jak to ładnie brzmi :) Firma nie należy do ubogich i wydatek rzędu 4 tys. zł na
      porządną stronę www nie zrujnowałby jej finansów! W "konkursie" swoje oferty
      składa wiele firm (bodajże był i Redhand). No i co? No i firmy 'zabijają się'
      kto zrobi stronę taniej - i wygrywa oferta oscylująca wokół 1700 zł. Zwycięzca
      przyjeżdza do mnie, abym tą stronę wykonał (jako anonimowy podwykonawca) -
      zapoznaję się ze specyfikacją strony i robi mi się wesoło, strona w 8 wersjach
      językowych, rozbudowane drzewo produktów, itp. stwierdzam, że nie zrobiłbym
      tego nawet za sporo ponad 2 tys. a co dopiero za tyle aby i oni
      z "wylicytowanej" ceny mogli coś zarobić.

Przykład 2:
      Ile Redhand bierze za stronę z panelem administracyjnym do zarządzania treścią,
      jeżeli moja oferta 1.200zł była za wysoka dla firmy zajmującej się organizacją
      targów i wystaw międzynarodowych (EE) - czy znów nie psujemy sobie rynku(?).

6. Są gusta i guściki - to że niektórym może nie podobać się jakaś strona
      wykonana przez częstochowską firmę to nie znaczy że nie podobała się
      właścicielowi firmy, który ją zamówił - i czasami trzeba na tym poprzestać. Są
      zlecenia, w których zleceniodawca daje wolną rekę, ale są i takie gdzie trzeba
      się wiele natrudzić aby ostudzić zapędy i zachcianki własciciela firmy, który
      nie ma zbytnio wyczucia estetyki, ale na siłę chce coś tworzyć po swojemu.

7. W kwestii "młodych wilczków":
      Każdy zdrowo myślący człowiek, który chce 'pracować' a nie 'zapracowywać się'
      (radykalna różnica) zmierza do tego aby inwestując swój czas w ciągłe
      dokształcanie się oraz pieniądze w oprogramowanie i sprzęt mógł w pewnym
      momencie być zadowolony z zysków jakie mu to przynosi.
      Jeżeli w Częstochowie nadal będzie rosła liczba "młodych wilczków" którzy będą
      bez ogródek oficjalnie oferować swoje usługi po klkaset złotych robiąc strony
      na nielegalnym oprogramowaniu, to nadejdzie czas gdy niektórym skończy się
      cierpliwość.
      To fakt, większość z nas zaczynała zapewne na nielegalnym oprogramowaniu, ale
      zaczynała robiąc własne strony lub dla znajomych - nie było mowy o oficjalnym
      afiszowaniu się na rynku i jego psuciu.

Pozdrawiam
      Radek Brrewka

--------------------------------------------------

5 dzień totalnego bana w Google :/
      Sprawka to konkurencji czy błędu z RewriteRule ?
      • Gość: Calineczka.eu Re: Rynek Częstochowski IP: *.man.czest.pl 19.07.07, 15:43
        Panie Radku.
        Z jednym nie mogę się zgodzić. To fakt że jest Nas - „Wilczków” coraz więcej w mieście. I faktycznie zaniżamy troszkę ceny oferowanych usług. Może to zdenerwować firmę, która od dawna siedzi w interesie i jest przyzwyczajona brać niemałe pieniądze za, powiedzmy sobie szczerze, nie zawsze najwyższej jakości projekty.

No niestety. Aby wyglądać poważnie i konkurencyjnie trzeba zrobić kilka (-naście) komercyjnych projektów, wyrobić sobie portfolio i przyciągnąć klientele. Później już leci... również ceny.

Poza tym sam miałem kilka postów, gdzie młodzi ludzie pytali ile mają żądać za wykonanie strony www. Dla co niektórych 3000 to całkiem wysoka cena, ale większość nie potrafi jeszcze wyceniać swoich wyrobów.
        • Gość: Radek Re: Rynek Częstochowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:27
          Jeżeli chodzi o doświadczenie i poziom prac, to już raczej na pewno nie jest
          Pan "Młodym Wilczkiem" - ten już raczej dawno za Panem.

Miałem bardziej na myśli coś w rodzaju "Mam 20 lat, budową stron zainteresował
          mnie kolega z technikum, zrobię dla Państwa stronę, na pewno się dogadamy itp.
          itd. ..."

Pozdrawiam
          Radek

--------------------------------------------------

5 dzień totalnego bana w Google :/
          Sprawka to konkurencji czy błędu z RewriteRule ?
    • Gość: adm do wer Re: Potrzebny ktoś do strony - - - WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:54
      wer to dobrze ze uczysz sie pokory :) ale musze Cie "dobic" :)

to ze robisz strone na tabelach widac od razu. Wlasnie dlatego wyglada to tak tragicznie. Dobry programista bedzie ustawiac wszystko co do pixela. Twoja strona wyglada strasznie nawet pod zwyklym IE

www.wrzuta.pl/obraz/uXl7piP16A/stolfrez_ie
      za to pod Opera lub FF w ogole nie widac zadnego menu. czegos takiego nie mozna zakceptowac!

www.wrzuta.pl/obraz/eNtLQ5zHPo/stolfrez_opera
      taka drobna rada. nie zwracaj innym uwagi kiedy Cie oceniaja. a juz na pewno nie wymagaj by pokazywali swoje prace tylko dlatego ze oceny Cie nie zadawalaja. W ten sposob nic nie osiagniesz i nigdy nie wiadomo czy pozniej nie bedziesz u tych osob pracowac :)

Oj przydaloby sie wiecej pokory wiekszosci czestochowskich firm. Chyba wszystkim ktore tutaj sie oglaszaly :)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka