Gość: pytanie?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:10 Ile taki bierze za punkt???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fazifeusz Re: Elektryk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:38 ceny są różne od 40-50 (tzw. złota rączka) do 100. zamiast sie pytac ile za punkt lepiej komus pokazac co jest do zrobienia i niech zrobi ci kosztorys , bedziesz miec z 5 takich do wyboru to sobie wybierzesz najtańszy ale pamietaj najtańszy nie znaczy najlepszy. a co do punktu to trza zworcic uwage na to pojecie Przykład: masz w salonie jakiś żyrandol który zapalany jest łącznikiem 2 klawiszowym jakby nie było jest to 1 punkt ale sa i takie osoby ktore licza to jako 2 punkty co jest moim zdaniem totalna bzdura. jest jeszcze pare innych haczyków i trza uwazac na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Elektryk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 04:23 to jeszcze przewody w rurkach czy pod tynk? punkty kryte czy nawierzchniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazifeusz Re: Elektryk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:28 to wszystko zalezy od inwestora i od przeznaczenia budynku w ktorym jest instalacja wykonywana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Elektryk. IP: *.iplus.com.pl 19.08.07, 10:18 w środku sezonu znalężc dobrego elektryka to utopia>>>>>>>>> tylko partole pozostali ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Elektryk. IP: *.21.pl 11.07.07, 12:55 to wszystko zalezy od ilosci punktow w domu, u mnie za 2 pokoje z kuchnia, zalozenie nowej skrzynki, licznika, zrobienia nowego pionu, odlaczenie starej instalacji, zalozenie swiatla na korytarzu i w piwnicy- koszt 1500zl + materialy kupowal sam ze znizka, wszystkie pomieszczenia gniazdka i wylaczniki sa od siebie niezalezne. koszt jednego punktu ok 30-40zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazifeusz Re: Elektryk. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:43 no no 30-40 zł za punkt to chyba sam materiał albo sama robocizna ... "materialy kupowal sam ze znizka" a co tobie tez dał zniżke na materiały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: Elektryk. IP: *.21.pl 12.07.07, 08:47 ta cena to robocizna, a materialy masz na fakture i tam masz uwzglednione znizki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektromonter Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 11:10 Ja biorę 30 zł za punkt,ale materiał zleceniodawca kupuje na swój koszt,gdy dużo roboty ustalam cene od całości co trochę zmniejsza cenę za punkt.Ale do połowy października mam zapisy na robotę,więc jeżeli potrzebujesz elektryka na ok 20 października to pisz.Wcześniej nie da rady Odpowiedz Link Zgłoś
maciejos30 Re: Elektryk. 07.07.16, 19:37 tez tyle płaciłem. Smiało mogę polecić elektrycy-wroclaw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELEKTRYK 2 Re: Elektryk. IP: 212.87.240.* 19.08.07, 11:53 U mnie punkt z materiałem to 40 PLN, a sama robocizna to 25 PLN, a termin zawsze się jakiś znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achu Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 11:55 poszukaj elektryków w zakładzie energetycznyn robią tonio i solidnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Elektryk. IP: 212.87.240.* 19.08.07, 11:57 ci z zakładu to się cenią i za byle co nie zrobią ci instalacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achua Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 13:28 Ale znają się na tym co robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achu Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 13:39 Jeśli jakiś elektryk bierze 40zł za punkt z materiałem ,to daje głowe że albo kosztem jakości zastosowanych materiałów.Albo będzie to instalacia z ubiegłej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektromonter Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 13:47 Zgadzam się z tym,elektryk króry bierze 40 zł za punk wraz ze swoim materiałem i który dysponuje wolnym czasem to partacz a nie elektryk.W Częstochowie jest w chwili obecnej tak duże zapotrzebowanie że każdy szanujący się fachowiec na conajmniej dwa tygodnie,miesiąc jest zawalony robotą.Dodam że wszyscy fachowcy z tej branży bardzo się dobrze znają,a nie znam takiego który ma wolny czas. Elektrycy z Zakładu energetycznego zrobią instalacje ale potajemnie bo z racji pracy nie wolno im oficjalnie być podmiotem konkurencyjnym dla enionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektryk2 Re: Elektryk. IP: 212.87.240.* 19.08.07, 16:18 Ja biorę jak piszę i nie jestem partaczem, a jak podnosisz cene o 10PLN to klienci ci dziękują.A terminy się znajdą bo jednego przesuniesz o parę dni i jakoś się można dogadać. Ci elektrycy co mają roboty z przetargu to nie maja wolnych terminów, ale oni się nie zajmują instalacjami drobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektromonter Re: Elektryk. IP: *.streamcn.pl 19.08.07, 17:33 Ja nie wiem co piszesz.Drobnymi instalcjami nie zajmujemy się z przetargów i nie wiem czy wiesz że przetargów się nie rozpisuje na drobne roboty z mocy prawa.Musi być to inwestycja na większą skalę.Po drugie przy przetargu musisz liczyć się na pełne rozliczenie z fakturami i osobą z uprawnieniami dozoruco znacznie podwyższa koszty.A robotę stara się robić bez zbędnych papierków i zależy na tym zarówno mnie jaki i mojemu zleceniodawcy.A pisanie o przesówaniu ludzi o parę dni to tylko pseudo reklama,ale widać że masz tyle roboty że możesz przesówać a może nawet nie musisz. Pracuje w firmie jako elekrtyk i roboty co niemiara,po za pracą mam czas zajęty do połowy października ale jeżeli ktoś chce elaktryka na drobne instalacje czy naprawy,remonty to napisz na e-mail przemo834@gazeta.pl.Moje uprawnienia SEP 112/G1/E-258/2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technik Elektronik Re: Elektryk. IP: *.eranet.pl 19.08.07, 17:09 Witam... Prawdą jest że cena zaczyna się od 30 PLN w górę + materiał, ale żeby móc określić koszt rzeczywisty wykonania instalacji elektroenergetycznej trzeba oreślić warunki w jakich ma być taka instalacja wykonana. W praktyce, trzeba zobaczyć budynek/lokal/mieszkanie, w którym ma być wykonywana instalacja oraz określić przeznaczenie tego budynku/lokalu/mieszkania wtedy można sporządzić kosztorys ogólny lub szczegółowy i określić całkowite realne koszty wykonania takiej instalacji. Dla zainteresowanych osób podaje swój E-mail w celu dalszej rozmowy/ustaleniu szczegółów: andrzej_s@interia.pl Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technik Elektronik Re: Elektryk. IP: *.eranet.pl 19.08.07, 17:18 Witam... Prawdą jest że cena zaczyna się od 30 PLN w górę + materiał, ale żeby móc określić koszt rzeczywisty wykonania instalacji elektroenergetycznej trzeba oreślić warunki w jakich ma być taka instalacja wykonana. W praktyce, trzeba zobaczyć budynek/lokal/mieszkanie, w którym ma być wykonywana instalacja oraz określić przeznaczenie tego budynku/lokalu/mieszkania wtedy można sporządzić kosztorys ogólny lub szczegółowy i określić całkowite realne koszty wykonania takiej instalacji. Dla zainteresowanych osób podaje swój E-mail w celu dalszej rozmowy/ustaleniu szczegółów: andrzej__s@interia.pl P.S. Przepraszam, ale poprzedni adres E-mail był błędny. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technik Elektronik Re: Elektryk. IP: *.eranet.pl 19.08.07, 17:55 Witam... Widzę, że pojawiają się numery Uprawnień SEP, proszę bardzo: Nr Gr.1 E/296/766/2007 E-mail: andrzej__s@interia.pl Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś