Dodaj do ulubionych

Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi

IP: 80.48.49.* 15.07.07, 22:30
Fajnie, jak będą wchodzić do miasta, będzie wiadomo kiedy uciekać z domu
(Częstochowy) żeby nie słuchać wycia tych nawiedzonych ludzi. A tak przy
okazji, gdie zgłaszać zakłócanie nocnej ciszy przez pielgrzymów?
Obserwuj wątek
    • obrazoburca na start 16.07.07, 01:10
      no to parady nierówności ruszają.

Alleluja i do przodu.
      • dzioobas Niedlugo dostana rowery 16.07.07, 09:41
        Co to za pielgrzymka w "Nike Air Pielgrzymka Limited Edition"
        • Gość: kaczoland atakuje Re: Niedlugo dostana rowery... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.07.07, 03:26
          Coz... zmienia sie technika ale mentalnosc ludzka pozostaje
          wciaz ta sama!
    • grzegrzolek Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi 16.07.07, 03:44
      chyba nigdzie, policja się nie ma na tyle odwagi żeby tą szumowinę ruszyć..
      trzeba spie..ć albo przeczekać z wacikami w uszach jak wchodzą drąc ryje
      przez megafony o szóstej rano i przy okazji przeżyć ten smród niemytych dwa
      tygodnie ciał..
      • Gość: age.kruger [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:44
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Kuba Re: grzegrzolek matołku IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 10:38
          To tylko igrzyska i obłuda, a gdzie Bóg?
          • Gość: tomcio Re: grzegrzolek matołku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:17
            A byles na tych obludnych igrzyskach? Ja bylem... Boga znalazlem i wlasnie dzieki tym ludzia z ktorymi szedlem i ktorych spotykalem.

Pozdrawiam,
            ociemniały, średniowieczny pielgrzym
          • Gość: marjolka Re: grzegrzolek matołku IP: *.swarzedz.inotel.pl 16.07.07, 14:22
            To nie tylko igrzyska... to także rekolekcje w drodze i bliskie obcowanie z
            Bogiem, którego można znaleźć w drugim człowieku, w pięknie przyrody i w
            modlitwie
            • Gość: tomcio Re: grzegrzolek matołku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:28
              Oni i tak tego nie zrozumieja, bo wcale nawet nie chca. Niestety taca sa wielce oswieceni, uwazajacy wszystkich ktorzy maja jakiekolwiek duchowe zycie za ociemnialych (nie mowie o ludziach ktorzy nie wierza, ale szanuja wierzacych).

Choc zgodze sie, ze w Polsce pielgrzymki maja troche z igrzysk. Ale maja tez cos w sobie wiecej, zdecydowanie wiecej...

Pozdrawiam,
              ociemnialy, średniowieczny pielgrzym
            • obrazoburca Re: grzegrzolek matołku 17.07.07, 14:53
              Oczywiscie, ze to wyłacznie igrzyska.
              Bliskie obcowanie z Bogiem...
              A czy tego Boga nie ma w człowieku siedzacym obok w auatobusie, idącym ulicą?
              Czy nie ma Go w kliencie, którego oszukałaś wciskajac mu towar drugiej kategorii?

Jesli nie dostrzegasz Boga w menelu z dworca kolejowego, to nie zobaczysz go w setkach tysięcy światyn, pielgrzymów (ślących do rodziny MMS'y), haftowanych złotem halkach biskupów, czy nafaszerowanych błyskotkami kielichach mszalnych i innej tandencie.

Żal mi Ciebie, bo slepa jestes, choc oczy masz we właściwym miejscu.
        • Gość: axl Matoł to ty Kruger IP: 80.48.49.* 16.07.07, 19:47
          Oni przecież poustawiali głośniki na blokach, więc nie trzeba żeby chodzili
          wokół bloku, bo wszędzie słychać jak wyją.
          • Gość: age.kruger axl mózgowcu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 23:32
            ciebie tez neka jakas pielgrzymka? damn, ale trzeba miec pecha, zeby zamieszkac
            w miejscu, przez ktore codziennie przewalaja sie pielgrzymki do czestochowy
            • obrazoburca Re: axl mózgowcu! 17.07.07, 14:55
              tak jak trzeba miec pecha, żeby zamieszkac w miejscu, w którym pedały demonstrują codziennie swoje bezbożne zboczenia.
    • Gość: DM Pierwsi już doszli i są foty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 05:53
      Wystarczy wejść na stronę www.pielgrzymka.przk.pl - tam można zobaczyć pierwsze
      zdjecia z Pieszej Pielgrzymki Poznańskiej
    • Gość: michal Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:51
      bardzo dobry pomysł, teraz jak będę gdzieś wyjeżdżał mogę sprawdzić gdzie wokół miasta pielgrzymi utrudniają ruch
    • Gość: jareckim Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 09:11
      No to teraz tą ciemnotę może zobaczyć cały świat. Pod warunkiem, że go to
      obchodzi. Fanatyzm religijny, zacofanie, ciemnota i pielgrzymki. Oto obraz Polski.
      • Gość: major czyżyk Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:46
        są ciemnoty mniejsze i większe. pielgrzymka jest ciemnotą mniejszą. za to ty
        jesteś ciemnotą większą głosując w wyborach na Leppera lub PiS.
      • Gość: tomcio Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:12
        Napisał wielce oświecony...

Współczuje postawy do życia i innych. Szczególnie do tych co mają inne poglądy...

Pozdrawiam,
        ociemniały, sedniowieczny (jaki jeszcze?) pielgrzym
    • Gość: gość Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: 80.48.49.* 16.07.07, 09:55
      fajna mapa... jak miga to idzie a jak nie miga to śmierdzi
    • Gość: ubu król " celem pielgrzymki jest modlitwa i wyci.e.szenie. IP: 80.54.200.* 16.07.07, 10:20
      pewnie dlatego o 6 rano drą się przez megafony pod oknami, blokując cały pas ruchu.
      takie zbiorowe hordy to chyba polska specjalność. na popularne na zachodzie
      trasy pielgrzymek wybiera się samotnie, gdzie rzeczywiście pozna się nad sobą
      zastanowić a nie tylko zerkać, która małolata wyżej kiece podwinie, który
      chłoptaś ma bardziej tors okłaczony.. wyjąc przy tym do Bozi w niebogłosy
      • swantevit To nie marsz w XXI w., a powrot do sredniowiecza 16.07.07, 10:38
        Zamiast isc po rozum do glowy, snuja sie po polskich goscincach jak smrod po
        gaciach.
      • Gość: tomcio Re: " celem pielgrzymki jest modlitwa i wyci.e.sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:55
        A byłeś kiedyś na pielgrzymce? Nie?! To skąd wiesz, ze tam się nie da wyciszyć i modlić? Wiesz, bo ja byłem, i mam całkowicie inne spostrzeżenia...

Na pielgrzymce obowiązuje odpowiedni strój, więc nie gadaj głupot że ktoś się obnaża.

A cisza nocna jest przestrzegana, przynajmniej w mojej grupie tak było.

Pozdrawiam,
        ociemniały, średniowieczny pielgrzym.
        • Gość: Wkurzony Re: " celem pielgrzymki jest modlitwa i wyci.e.sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:48
          Jaki strój obowiązuje?Ten który widziałem w zeszłym roku w alejach kiedy szła pielgrzymka i panienki miały mini sięgające z 1-2 cm za półdupek? :D
          • swantevit " celem pielgrzymki jest modlitwa i wyci.e.sz 17.07.07, 10:22
            to takie biegi bez sensu katolackich Forrestow Gump'ow.
            Biegnie jeden, biegnie stu za nim.
        • Gość: ja_corka DO TOMCIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:50
          PRZECZYTAJ SOBIE TO ..I WSZYSTKO JASNE

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64830429&a=65332487
        • obrazoburca Re: " celem pielgrzymki jest modlitwa i wyci.e.sz 17.07.07, 14:58
          a ja widzisz.... byłem!!!!
          i co? i gó...
          Stado 'oświeconych' baranów gnanych na huczna imprezę połaczoną ze zbiórką mamony, które po powrocie (równiez piechota, a jakże) dalej okradało swoich klientów, wyzyiskiwało pracowników, oszukiwało na podatkach, i przeklinało sąsiadów...

Alleluja i do przodu.
    • piwosz8 Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi 16.07.07, 11:56
      • Gość: El Moherro Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: 193.201.167.* 16.07.07, 12:04
        Pytanie nie brzmi "dokąd idą pielgrzymi", ale...

SKĄD WRACAJĄ LITWINI!
    • piwosz8 co to? długie , szare, spiewa i sra po krzakach? 16.07.07, 11:58
      odpowiedz - pielgrzymka na jasną góre!
    • brat_niedzwiedz Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi 16.07.07, 13:10
      ja tam w sumie nic do nich nie mam...ale o 5 rano człowieka budza!!
      • 36krzysiek Pielgrzymka 16.07.07, 13:51
        Co to jest? Długie, śmierdzące i sra po krzakach?
        Odpowiedź w tytule
        • Gość: ja_corka do tomcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:55
          ponawiam wpis...przeczytaj i wszystko jasne!!!

• Gość: tomcio Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:01
      Komentarze na bardzo wysokim poziemie, naprawde... 0 szacunku dla ludzi którzy podejmują ten ogromny trud.

Ciekawe ilu z Was było na pielgrzymce, że tak niemiłosiernie ją katujecie? Bo ja byłem i mam kompletnie inne spostrzeżenia...

Pozdrawiam
      Ocziemniały, średniowieczny pielgrzym
      • kabja Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi 16.07.07, 14:48
        Ja też kiedyś chodziłam na pielgrzymki. Nie ma lepszego miejsca,żeby oderwać
        się od gonitwy za kasą, żeby popatrzeć na świat z innej perspektywy i
        zweryfikować poglądy na życie. Na ielgrzymce poznałam wielu wspaniałych
        ludzi,od których nauczyłam się dzielić wszystkim,co mam z innymi. To oni
        pokazali mi,że "najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". Pozdrawiam niniejszym
        wszystkich Pielgrzymów,a szczególnie pielgrzymkę gnieznieńską!
        ps.wierzę,że nadejdzie czas,kiedy będę mogła znowu wyruszyć z Wami na szlak!
        • Gość: tomcio Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 15:05
          O.. to wiedzę, że nie tylko ja ociemniały jestem :)

Zgadzam się w całej rozciągłości. Kiedyś też myślałem, że tylko beznadzejna masówka. Ale gdy poszedłem pierwszy raz... po 14 dniach trudu zrozumiałem, że to zupełnie coś innego :)

Czekamy siostro na Ciebie, chodz pewnie sie nie spotkamy bo ja z Chełmna (koło Turunia) jestem :P
          • Gość: normalny Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:22
            Ile zeszło kondomów na tej pielgrzymce?Ile panienek zaliczyłeś...? :D
            • Gość: tomcio Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 01:17
              przykre... Wyobraz sobie ze zadnego/zadnej. Pewnie byli i tacy, ale w kazdym stadzie znajdzie sie kilka czarnych owiec. Szkoda, że zamiast poznać czym jest pielgrzymka na własnej skorze, wolisz gadac takie glupoty...
        • leszlong Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi 16.07.07, 17:31
          Żeby się oderwać od gonitwy za kasą, nie jest konieczne chodzenie na
          pielgrzymki. Są też inne sposoby. Część ludzi potrafi sobie zorganizować to
          oderwanie,a część nie i korzysta z form przygotowanych przez innych. Nie
          potępiam pielgrzymek jako pielgrzymek, ale zachowanie podczas niej powinno być
          jakoś przestrzegane. Jeśli to prawda o budzeniu nad ranem krzykami, to
          pielgrzymi są na poziomie studenciaków latających po kampusie.
      • Gość: pirat Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 19:19
        fakt że większość komentarzy nie pasuje do tematu, ale co chciałem
        powiedzieć-niektóre grupy poruszają się względnie sprawnie i kulturalnie po
        drodze (nawet im pomacham), ale są też takie grupy, że jak nie nie wyzywam na
        codzień to chociaż przy nich sobie pozwalam, na postojach-co tu dużo mówić
        wystarczy popatrzeć gdzie niegdzie nawet piwa w sklepach potrafi
        zabraknąć.Pozdrawiam pielgrzymów.
    • Gość: tomcio Re: age.kruger miękka fujaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:15
      Tak, a ile razy w roku? A mi przeszkadza jak idzie parada równosci i tez drze ryja... No i co? Każdy ma do tego prawo.
      • Gość: age.kruger grzegrzolek - ty fajfusie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 14:44
        skoro jakaś pielgrzymka chodzi wokół twojego okna i nie daje ci spać, to
        rozwiąznie może być tylko jedno:

poproś może pielęgniarza o coś na sen :-)
      • Gość: kaczoland atakuje Re: "miękka fujaro"? czy to katolicka duchowosc?? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.07.07, 03:42
        Coz... (1) "parady rownosci" to w Polsce wciaz wielka rzadkosc w stosunku do
        licznych, masowych pielgrzymek (2) parady te zazwyczaj sa urzadzane w bardziej
        znosnych godzinach.
    • Gość: akiika Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.160.228.77.olsznet.ec.pl 16.07.07, 14:32
      pomyślcie jak by było fajnie: szanujemy wzajemnie siebie, swoje poglądy i swoją
      wiarę lub niewiarę
      i nikt nikogo nie nawraca, ani my ich ani oni nas...
      i żyjemy obok siebie, każdy robi co uważa za najlepsze, ogranicza się do
      uszczęśliwiania siebie i najbliższych a nie nawracania od razu całego świata...
      i jeszcze robi to tak, żeby nikogo nie krzywdzić...

CZŁOWIEK JEST WOLNY I MOŻE ROBIĆ CO CHCE, ALE JEŚLI CHCE ŻYĆ W SPOŁECZEŃSTWIE
      JEGO WOLNOŚĆ KOŃCZY SIĘ TAM GDZIE ZACZYNA SIĘ WOLNOŚĆ INNEJ OSOBY

• Gość: g Ok pielgrzymki stop ale niech mi jakas parada IP: *.eastwest.com.pl 16.07.07, 16:43
        pedalow pojdzie i brzydkich feministek. Niech tylko jakies lateksowe teczowe
        mendy wydra ryja, niech spici tanim winem kolorowe spitusy ze sqotow bede szly
        ulica. Pozamaiatam to towarzystwo. Stop pielgrzymkom i paradom pedalow oraz
        brzydkich kobiet z wasami to do Feminy.
        • paczka111 Re: Ok pielgrzymki stop ale niech mi jakas parada 16.07.07, 19:43
          Czy można już poprosić o zdjęcie tej informacji? Jestem osobą wierzącą, ale ile
          można? Zresztą resztę też możnaby zaktualizować, wszystkich chyba nie
          posłaliście na wakacje?
    • Gość: leser Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.dyn.optonline.net 16.07.07, 22:37
      Ale gdybys poprosil tych, pozal sie Boze, pielgrzymow, zeby dla dobra chorych i
      niesprawnych na osiedlu (czasem wlasnych rodzicow lub bliskich), o zrobienie
      raz w tygodniu zakupu mleka i bulki, oburzeni zbywali by odpowiedzia: nog na
      loterii nie wygralem. Porownanie medialnej ilosci "wycieczkowiczow" do
      potrzebujacych pomocy na codzien mowi samo za siebie. Jak Polska dluga i
      szeroka, prawde o pielgrzymkowych przygodach znaja wszyscy, i to od dawien
      dawna. Pozniej klechy i tak przymykaja oczy na kazde "wyjscia z sytuacji", aby
      tylko nie naglosnic, ze to byla tylko chwila zapomnienia w pielgrzymkowym
      uniesieniu. Uczestnicy nie wiedza, ze mozna organizatorow podac do Sadu za
      kazda krzywde, strate lub ....nabytek. Z alimentami wlacznie. Podpisanie
      papierkow przy zgloszeniu nic nie znaczy, bo podpisujacy nie musi byc
      prawnikiem. Kazdy wie, ze klechom nie pasuje podpisanie przez Polske Traktatu z
      UE. Miedzy innymi z takich powodow. Wtedy ludzie nakazywac beda prawo. To
      koniec watykanskiego olewania praw czlowieka. Ostatnie czarnosukienkowe
      pacholki lepperuja i giertychuja w mediach. Ciekawe, czy im sie uda. Po
      Walesie, po bursztynowym zboczencu i po rydzyjku byliby najlepszymi
      bajerantami.
      • Gość: tomcio Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 01:29
        Tak, jestes pewien? Pytales? Moi znajomi z pielgrzymki:
        - kominiarz - pomaga uzaleznionym (bo sam byl)
        - 2 kolezanki - pomagaja niepelnosprawnym dzieciom
        - 2 kolezanki i kolega - pomagaja w klasztorze przy bezdomnych
        - kilku innych dziala przy zbiorkach dla najubozszych
        itd. itp.

Poza tym pomysl, ze niektorzy ida na pielgrzymke by sie zmienic. Niektorym sie udaje, innym nie. Ale przynajmniej probuja.

Takie przypadki o jakich piszesz sie zdazaja, ale sa one sporadyczne. Nie chodzisz, to nie wiesz. Powtarzasz, bo co? Uslyszales od znajomego znajomej? A moze wyczytales na forum? Ja chodzę i jak na takie masy ludzi, takie ekscesy sa czyms marginalnym.

Nie po to jestem odpowiedzialnym czlowiekiem, zeby za swoje glupstwa wina obarczac innch i podawac ich do sadu... Dla mnie to jest brak jakiegokolwiek honoru...
    • Gość: xyz@rys.co.uk Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.dsl.zen.co.uk 17.07.07, 06:05
      Od kiedy ktos widzial pielgrzymujcego biskupa idacego pieszo od paczatku do
      konca pielgrzymki
    • Gość: Wkurzony Re: Sprawdź w necie, dokąd doszli pielgrzymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:43
      Gó.. mnie obchodzi dokąd doszli!Zostawią po sobie tylko syf, przede wszystkim zużyte kondomy i nic więcej a my ze swoich pieniędzy będziemy musieli po tym bydłu posprzątać bo przecież paulini swojej kasy na to nie wyłożą!
      • Gość: ja_corka Re: Sprawdź w necie KIEDY wyjda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:02
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka