Dodaj do ulubionych

Uwaga na pół inteligentów z TP.sa

IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 20:23
jak wam nie chula internet z netki to do dziadów z tepsy
Obserwuj wątek
    • Gość: Menel Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:43
      Powiedz wiecej-bo zdarzaja mi sie kilkunasto sekundowe przerwy w dostawie
      • Gość: andy Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 22:26
        tam pracuja chorzy ludzie - od lutego po przejsciu do netii nie potrafia mi
        wyrzucic neostrady z faktury - skladalem juz 3 reklamacje - polecam ta firme -
        kazdy produkt tpsa powinien dostac nalepki "teraz polska" i "dobre bo polskie",
        produkty z czestochowy dodatkowo moga miec "czestochowa to dobre miasto", a
        modemy proponuje wylozyc na polkach w biedronce.
    • Gość: Aligator Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: 77.87.120.* 18.07.07, 22:51
      Witam,
      faktycznie w TPSA nie pracują ludzie normalni umysłowo.
      Dzisiaj dostałem odpowiedź, że nie ma warunków technicznych aby podłączyć
      telefon i DSL do danej lokalizacji - w Częstochowie - chyba jakies
      średniowiecze.
      "Miły" pracownik TPSA poinformował mnie, że może za 3-4 miesiące a może za rok
      takie warunki będą, jak za czasów PRL.
      Następnie interweniowałem u ludzi, którzy akurat w danej lokalizacji
      instalowali komuś innemu tel i co się okazało - TPSA pomyliła moją lokalizację
      i być może są warunki. Jednym słowem PARODIA!!! Gdyby nie zbieg okoliczności,
      że akurat monterzy byli na instalacji czekałbym na telefon może kilka miesięcy
      a może kilka lat.
      Co ciekawe, za ok. 10 min po mojej interwencji, ten sam człowiek z TPSA który
      poinformował mnie, że nie ma możliwości podłączenia telefonu, ponownie
      zadzwonił do mnie i mówi, że chyba jest OK i praktycznie możemy podpisać umowę.

Zawsze widziałem, że jakikolwiek kontakt z tą firmą zakrawa na parodię rodem z
      Monty Python'a ale taką "pomyłką" chyba już przesadzili.
      Kiedyś, aby odstresować się po ciężkim dniu, dzwoniłem na BlueLine czy jakoś
      tam, i pytałem dlaczego Neo, DSL lub tel jeszcze nie jest podłaczony albo nie
      działa. Relaks niesamowity, polecam!!!
      Myślałem, że to się zmieni na lepsze :) - cóż, nadzieja matką głupców :)

Pozdrawiam pracowników TPSA i życzę im zdrowia, bo na rozum to chyba już za
      późno :)
      • Gość: rozstałem się z TP Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: 212.87.241.* 19.07.07, 06:48
        zgadzam się w 300% z przedmówcami! Tyle lat byliśmy zmuszani do płącenia
        abonamentu za nic, praktycznie utrzymywaliśmy pracowników TPsy. A wzamian
        zafundowali nam bezmyślne automaty klepiące formułki, nie ma jak i gdzie w
        Czewie porozmawiać z człowiekiem. Ale o złotówkę co im się należy - wg nich
        oczywiście - będą walczyć z obywatelem do upadłego!
        Różnie tu pisali na ten temat. Ja tam jestem w Tele 2 (musiałem Tepsie zapłacić
        haracz!!), już dawno i jestem zadowolony!!!
        Wypiszcie się z tego dziadostwa niech się nauczą pracować a nie tylko wciskać
        ludziom kolejne chwyty marketingowe. Dla mnie ta instytucja to jest banda
        złodziei i naciągaczy.
        • 01baca10 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 19.07.07, 11:31
          Tylko jeśli chcecie nowy telefon to dlaczego nie idziecie do Netii czy do
          Tele2????? Bo wam nie zainstalują!!!!! Oni nie inwestują żadne kabelki, nie
          mają monterów, central itd. Dopiero jak tepsa kogoś włączy to może odejść do
          innej firmy.

Oczywiście zaraz bedą głosy, że tepsa ma majątek nas wszystkich (po-
          komunistyczny), ale nie firma była sprzedana w prywatne ręce i Polska już te
          pieniądze przejadła (my Polacy - na emerytury, zasiłki, służbę zdrowia ,
          kopalnie itd.).

Gdybyście wy mieli swoją firmę (taką jak TPSA) i zainwesowali w przyłączenie 1
          szt. telefonu 2000zł (kopanie 30m kabelka tyle kosztuje, z czego 1500zł bierze
          państwo/miasto w postaci pozwoleń na budowę, zajęcie pasa drogowego). Przez rok
          odzyskacie 12*50zł (abonament) = 600zł + rozmowy drugie tyle = 1200zł, a on po
          roku odchodzi do tele2 jesteście 800zł w plecy. Zgodzilibyście się na coś
          takiego??? Chyba nie.

Dlatego wszyscy tepse opieprzają za to że komuś telefonu nie chce podłączyć, a
          jest wolny rynek idźcie do Netii czy Tele2????? Zobaczycie co wam powiedzą
          te "super firmy".

A pracownik co ma zrobić jak systemy informatyczne stworzyli cembały z pewnej
          firmy, w których jest tyle błędów, że nie wiadomo co klientowi odpowiedzieć?

Niestety francuziki zwolnili tyle ludzi, że opieramy się tylko na tych
          systemach/bazach danych beznadziejnych bo nie mamy czasu szukać gdzie indziej.
          Jak rzetelnej informacji z terenu Częstochowy może udzielić pracownik z
          Koszalina pracujący na badziewiu???

I nie jest to wina półgłówka pracownika tylko właścicieli (żabojadków)i
          Zarządu. Mamy ciągłe zwolnienia a obowiązków przybywa. I kto ma się wami
          rzetelnie zająć???

Naprawdę (przynajmniej mogę pisać o sobie) staram się żeby dla was klientów
          było najlepiej i najszybciej (bo dzieki temu mam pracę), ale nie wszystko da
          się przeskoczyć.

pracownik
          • temur78 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 19.07.07, 20:01
            Kopanie 30 m kabelka 2000 zł... Chyba się zatrudnię, nawet jakby mi tylko 5 stówek miało zostać. Niezła dniówka. ;)
            • 01baca10 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 20.07.07, 14:12
              Po pierwsze tepsa nie ma już monterów - zostali wydzieleni poza tepse. Kopanie
              wykonuje firma prywatna - do której chętnie przyjmują.
              Po drugie proszę czytać ze zrozumieniem. Napisałem, że 1500 zł to pozwolenia,
              zajęcie pasa geodezja płacone przez firmę outsourcingową do urzędu miasta.
              czyli zostaje jakieś 500 zł. Z tego ta firma opłaca podatki ubezpieczenia,
              pracowników to policz ile jej zostaje.
              Po trzecie nie zawsze łatwo jest wykopać przyłącze ponieważ sąsiad może się nie
              zgodzić na rozkopanie mu wjazdu na posesję czy przekopanie ogródka. - to jest
              powód dlaczego trzeba niekiedy czekać ponad pół roku (sąsiad mówi kopcie, ale
              zimą).
    • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 13:28
      mam neostradę i telefon z TP. Internet od 5 miesiecy i co? I juz mi się filtry
      zepsuły! Wystarczy że odbiorę telefon albo gdzieś zadzwonie to automatycznie
      odłącza się net. I co? Moge sobie nowe zakupić. ZAKUPIC???Ludzie mam umowe na 2
      lata i mam co kilka miesięcy nowe filtry kupowac ( potrzebuje 2) ? To jest chore
      jakieś. Żałuę że podpisałam tę umowę . Cóż mądry Polak po szkodzie :(
      • Gość: Tom Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:29
        Jak ci się komputer zepsuje to też powinni ci dać nowy, bo ty przecież masz
        umowę na dwa lata!

Nie przeginajmy może.
        • Gość: mrófka Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:49
          Jak się komputer zepsuje to można oddać do reklamacji. Naprawią albo wymienią na
          nowy. Na filtry też powini dawać jakąś gwarancję.
        • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:40
          No własnie, nie przeginaj.
          Jak mi się komputer zepsuł oddałam do serwisu i w związku z gwarancją poprostu
          naprawili . Mnie wkurza to w jaki sposób traktuja klientów. Zero wyjasniej,
          próby pomocy, tylko od razu "proszę zakupić nowe"
          • Gość: Tom Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:29
            W piwnicy bardzo szybko przepalają mi się żarówki. Czy idąc tym tropem
            powinienem co dwa tygodnie chodzić do sklepu i domagać się ich wymiany?
            Sprawdź sobie komputer, instalację, i jeśli udowodnisz że wszystko masz
            połączone prawidłowo to walcz o wymianę.
            • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:45
              o_O
              Wiesz, zawsze możesz spróbować :)

Kurcze no co moge mieć nieprawidłowo podłączone? Wszystko mi dobrze smiga tylko
              te cholerne filtry nie chcą :/
      • Gość: JR Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:47
        Nie przesadzaj.
        Filtry to najmniejszy problem. Idziesz do pierwszego lepszego sklepu
        elektronicznego lub komputerowego i kupujesz nowy za kilka zł.
        Szczerze mówiąc to w takim filtrze raczej nie ma się co uszkodzić, a jeśli
        nawet to najczęstrzym powodem jest ch....a instalacja tzn. brak uziemienia
        komputera i często dołączone do tego komputera anteny TV lub azarty.
        • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:37
          Podłączone wszystko jest dobrze. Nie mam żadnych anten przy kompie itp. Ale
          jakas gwarancja chyba powinna obowiązywac, nie? Jak mi się modem popsuje to też
          mam sobie nowy kupic?
          • Gość: Tom Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:32
            Modem jest objęty gwarancją, filtry nie. Podobnie jak samochód jest objęty
            gwarancją, ale w przypadku przebicia opony nikt ci jej nie wymieni
            • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:47
              :)
              Masz więcej takich przykładów :)?
      • 01baca10 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 20.07.07, 11:40
        A czy te filtry nie zepsuły się przypadkiem przez burzę???
        Wiadomo, że każdy sprzęt podczas burzy powinno się wyłączyć.

Kiedyś spalił mi się zasilacz w komputerze (na szczęście tylko on) i co mam
        obwiniać zakład energetyczny.
        Kiedyś tam spalił mi się router i mam mieć pretensje do tepsy?

Każdy sprzęt może się zepsuć, a jakoś palenia filtrów za bardzo nikt nie
        sygnalizuje więc nie jest chyba tak źle.

No ale skoro na Ciebie trafiło i nie ma na co zwalić winy to oczywiście wina
        tepsy. Może tylko trafił Ci się wadliwy egzemplarz (nówka auto za 100000zł też
        się może zepsuć).

Aha i najważniejsze - gdybyś miała z Netii czy Tele2 też by ci się spaliły,
        ponieważ te firmy nawet modemów (urządzeń) sobie nie mogą kupić tylko
        korzystają z tepsowskich.
        • Gość: Agata Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:59
          Widzisz narzekam na filtry i brak jakichkolwiek chęci ludzi z infolinii do
          rozwiązania mojego problemu . A jak jest burza to wierz mi mój mąż nawet lodówke
          odłącza z prądu bo tak się boi :P Więc to raczej nie to.
          Ja te filtry mogę kupić teraz, za miesiąc za rok . Ok. Ale skoro mam z Tp umowę
          na usługę podpisana na 2 lata, do tego telefon stacjonarny to chyba powinni coś
          z tym zrobić bo bez filtrów raczej nie da się korzystac wygodnie z internetu .
          Skoro zawarliśmy umowę na STAŁE łącze internetowe , chce takie mieć. A po
          każdorazowym odłączeniu neta trace tylko czas na kolejne zalogowanie się :(
          • 01baca10 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 24.07.07, 11:03
            Nie no - nie odpowiadamy tylko za "koklusz i gradobicie".
            Proszę podaj mi swój nr tel. na gg (3536412) poproszę o zrobienie pomiaru na
            twoim łączu (zobaczymy jakie masz napięcie) bo to chyba jedyny powód
            uszkodzenia się tych filtrów.
            Proszę też o informację ile tych filtrów się spaliło.
            Jeśli linia jest OK (sprawdzę to), niestety możesz mieć tylko pretensje do
            producenta tych filtrów.

pozdrawiam
      • Gość: Ula Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:53
        Mam neo od roku, ale na umowę na czas nieokreslony. I powiem Ci że nie mam
        problemu z wymianą filtrów które rzeczywiście długo nie wytrzymują . No ale ja
        moge sobie choćby jutro bez żadnych konsekwencji zrezygnowac z usług tepsy więc
        pewnie dlatego tak o mnie dbają. A jak ktoś ma umowę na rok. 2 czy 3 to sraja na
        niego bo i tak płacić musi, więc po co mają dodatkowe koszta ponosić? Życie...
    • madox38 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa 19.07.07, 15:31
      Nie wiem czy powinnam zabierać głos, bo mam wrażenie że to ma byc temat dla
      niezadowolonych z TP-sy, ale ponieważ lubię obiektywizm,powiem że, mam
      neostradę i tel. stacjonarny w TP-sie i jestem zadowolona i nie mam żadnych
      zastrzeżeń.
      Dodam jeszcze że, bardzo współczuję tym wszystkim którym wspólpraca z TP-są się
      nie uklada,bo odrębną rzeczą jest Błękitna Linia.Ale ten temat pozostawię bez
      komentarza.
      • Gość: nina Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:16
        skoro jestesmy przy wątku związanym z telefonami to mam pytanie.caly czas mialam
        telefon w tpsa teraz mam w tele2. codziennie od jakiegos tyg. dzwoni do mojego
        mieszkania tel. jeden sygnal i koniec.czy tez macie taki problem,czy to do mnie
        ktos o regularnych porach wydzwania???
      • Gość: dziwny55 Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: 212.87.241.* 19.07.07, 19:25
        a szkoda że ten temat pominiesz milczeniem, bo tu akurat jest o czym mówić!
        ho,ho!!! W ślad za tpsą idą inne firmy, banki. i "rzy...ać\" się chce już na te
        automaty! A jak już dorwiesz się do żywego człowieka to czujesz się jak na
        przesłuchaniu! Tyle że w oczy nie świecą (jeszcze się nie da przez telefon)Data
        urodzenia, WSZECHOBECNE PIN-y!!! nazwisko panieńskie matki czy ojca, podaj
        numer telefonu stacjonarnego, komórkowego, nr butów, rozmiar kołnierzyka, itd.
        itp. JAK TO SIĘ MA DO USTAWY O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH?! Jeżeli ja w czasie
        jednej rozmowy telefonicznej trwającej nie z mojej winy 45 minut czterem osobom
        muszę się "spowiadać"?!
        • Gość: Ania Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:04
          Czy na pewno dzwonili do ciebie z TPSA?
          Mnie się też jedna panienka przedstawiła jako pracownik TPSA i chciała niby
          potweirdzenia moich danych, odesłałam ją do diabła i zadzwoniłam na Błękitną, a
          tam powiedzieli , że z TPSA na mój numer od miesięcy nie było żadnego wyjścia.
          Firmy handlujące danymi osobowymi właśnie tak robią, przedstawiają sie jako
          pracownicy TPSA i wyciągają dane od naiwnych
    • Gość: klient TP Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:28
      Podzielam opinię pracownika TP. Ludzie nie bluzgajcie tak na tę firmę. Ja
      kiedyś zawarłem umowę z Tele-2 i korzystałem z ich usług do czasu aż mnie
      zrobili w balona. Tele-2 usługi świadczy tylko o parę groszy taniej niż TP. Już
      wróciłem do TP, mam przynajmniej wgląd do swojego konta przez internet włącznie
      z historią połączeń co w Tele-2 kosztuje 5 zeta. Te firmy nic lepszego nie
      oferują tylko usługi tańsze o grosz taniej od TP. Jeśli ktoś jest bardziej
      zainteresowany jakie taryfy oferuje Tele-2 w innych krajach to niech sobie
      przjrzy cennik usług na stronie Tele-2.
      • Gość: dziewczyna Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: 85.134.187.* 19.07.07, 20:45
        A czym pracownik zawinił? Pracownik wykonuje swoja prace, za którą mu płacą.
        Jeśli dostaje informacje o braku warunków technicznych na zmianę łącza to nie
        pójdzie do klienta z łopatą kopać doły i stworzyć mu warunki!!
        To tak samo jakby obwiniać pracownika Microsoft, że Vista źle działa; pracownika
        Wkret-metu, że śrubki nie pasują albo pracownika sklepu z meblami, że szuflada w
        komodzie się popsuła...
        Ludzie, Wy zachowujecie się jak pół inteligenci, obwiniajcie firmę a nie
        pracowników!
    • Gość: Ania Re: Uwaga na pół inteligentów z TP.sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:07
      Najciekawsze jest to, że kupiłam sobie nowy komp, ma zainstalowaną Vistę i nie
      mogę się do neostrady podłączyć.
      Ściągnęłam strowniki, ale Vista nie przyjmuje modemu , a pracownicy TPSA nie
      potrafią mi pomóc, bo nie wiedzą jak.
      Całe szczęscie, że mogę jeszcze korzystać ze starego kompa, tylko po kiego mi
      wobec tego był ten nowy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka