brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 13:45 Ania równiez pozdro jeszcze raz....załozylem ten watek tylko dlatego ze tesknie za tamtym klimatem co był...ludzie jacys inni byli i wogole jakos inaczej było? Takie małe sentymenty sie odezwały....odezwij sie na gg do mnie...to pogadamy o starych czasach 8991510 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 20:36 ok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 14:28 Tak własnie staromiejska.... ps...heheheh a kto pamieta bar centralny...??? obecnie bank PKO w 2 aleji???? chodziło sie z tacami...po zarcie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 14:37 a właśnie, gdzie teraz 30-latkowie czują sę najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatte06 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 14:44 i pewnie powiesz ze siedzialam wtedy w pieluchach,ale...zonk... nie bylam taka mala i pamietam moi starsi kuzyni zabierali mnie czasami ze soba jak mieli mnie pod opieka gdzies i z tamtych czasow kiedy oni mieli po 20lat a ja...ciiii pamietam miedzy innymi knajpke po Donkim (ale nie pamietalam jej nazwy,heehe Cepelianka) oraz bylo cosik milego niedaleko dawnego kina Relax,obecnego bodajze Lider Price... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 17:08 Heheheh widze tu stara dobra znajoma....!!!!:):):) no mozna tak powiedziec ze w pieluchach ktos latał:):) dzisiaj 30 latkowie nie maja wyboru...zazwyczaj chyba tam gdzie wszyscy...don kichoty,jakies genesisy itd,itp....chociaz nie powiem bo fajna knajpka to np.BOSTON....za ryneczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatte06 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 21:39 hehe Boston naprzeciwko filharmonii jest spoko,tylko super mala ta knajpka,bardzo kameralna hehe jakis czas temu pracowala tam moja kumpela za barem:wiec milo bylo wpasc na Zywca z sokiem;)gorzej kiedy trzeba bylo czekac do ostatniego klienta z wyjsciem hhihihi:) pozdrawiam brata_niedzwiedzia :):* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:43 A kto pamięta Bar pod gruszą? Właściwie to był bar sałatkowy:)Potem został zmieniomy i powiekszony,na góre można było też przy stolokach posiedzieć, teraz też istnieje tylko podobno pod inną nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:47 A Killer? Początki były super, koncerty rockowe ,imprezki :) Z czasem zaczął się zmnieniać w dyskotekę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:49 Co do Wakansu to byłam tam tylko na dwóch koncertach, jeden dobrze pamiętam jak grał black-metalowy zespół chyba Behemot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafalski Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.169.* 05.08.07, 18:26 Jeszcze przed Transeb byl pub Alex. Odbywaly sie tam imprezy typu czad party,raczej dicho tam nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epoka lodowcowa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:15 A pamietacie cos takiego jak Vakans - jak człowiek miał tylko na browara to przychodził ze dwie godziny przed bramka co by za wejściówy nie płacić. Pamietam jeszcze koncert zespołu HEY na starym stadionie zaoranym dziś na poczet akademii polonijnej. Trans, Rzym, stara Prasowa - to naprawde były świetne czasy, wszystko było inne. Szkoda że nie ma juz knajp w tamtych klimatach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:28 ja to teraz nigdzie za bardzo nie wychodzę bo nie ma gdzie. znacie jakieś fajne miejsca z klimatem i bez nastolatków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 21:58 teraz mieszkam na Rakowie, mam tu "zaprzyjaźnionym" knajpkę, daleko jej do ideału, ale przynajmniej nie ma pijanych małolatów i lanserki....od czasu do czasu skrzynka... i lokal tuż za skrzynką w stronę Jasnogórskiej, ale nazwy nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 21:56 a ja nigdy nie trawiłam wakansu i nie strawiłam do tej pory byłam tam raz w życiu, nie było źle, ale opowieści o tym miejscu /możem zbyt pruderyjna/ skutecznie mnie odpychały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 22:10 nie rozumiem kompletnie..byłaś, nie było źle, ale wystraszyły Cię, często wyssane z palca, opowieści? hym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 22:11 dokładnie tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:27 A ja bardzo miło wspominam rokoteki w Filutku:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 22:31 a właśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:44 o i jeszcze pamiętam ( w sumie to było nie tak dawno) suprer koncert Comy w Paradoksie ( tez klimatyczny lokalik) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 22:50 ło matko! może się czepiam, ale my tu wypominamy lata 90-te,a ta Coma to rok temu była.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:56 no i dobrze wspominajcie, ale ja sobie wspominam co mnie sie osobiście podobało, chyba wolno Aniu?????????????????? a lata 90-te to ja w Cepeliance przesiedziałam, Cinemie i starej Prasowej :):):) a Come po prostu lubie, pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 23:08 Ten koncert to 94 rok...dzien dziecka na dawnej skrze(byl kiedys taki klub pilkarski)Hey dał zajebisty koncert....wtedy nie byli na topie... ps.a wakans to w latach 70 juz był....no ale w 75 to mnie jeszcze nie było....dopiero za rok sie pojawiłem:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 06.08.07, 09:22 też byłam na tamtym koncercie, po Hey'u grali Goldeni(choć początkowo miała być odwrotna kolejność, ale Hey był bez managera ;) ) .... p.s też lubię Comę (i to bardzo) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 10:01 wszystko jest pamietane. i koncerty indepuso hahahahah. a barman z jarexu tzw "bełkot" jest teraz w strazy miejskiej!!! wiec bracia niedzwiedzie i siustery miejcie sie na bacznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 10:08 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre dobre...bełkot mnie pod pache kiedys wynosił z Jarexu..bodajze po jakiejs 18-tce???? A teraz w strazy chodzi,wiec trza sie pilnowac...a ja pamietam jeszcze tyłek pewnej Agatki,jak to ja pasami zbili(tez reke do tego przyłozylem,a raczej pas) aaaaaaaaaaaaaa i INDEPUSO tez pamietam...heheheh nawet mam kasete ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 10:12 agatke tak ktos zloil pasem ze sie pobuczala biedna. a belkot rzucal w klientow scierka nieraz i mowil sciagaj majty.< ja nie wiem kogo do tej strazy przyjmuja> <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aix Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:14 pamietam takiego chlopaka- miał ksywę Maryla i zawsze chodził w czarnym płaszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryl Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 89.174.23.* 06.08.07, 13:58 Strasznie miło ze ktoś pamięta, a przed czarnym miałem wytarty brązowy, skórzany. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.08.07, 23:02 czesc maryla pozdro boletz1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra1 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:20 To ja '80 rocznik jestem, Cepelianki i Jarexu niestety nie pamiętam,ale Trans i Wakans są mi bliższe;P, ale 16ur z koleżankami to obchodziłam hucznie w Rzymie tak,tak fajnie było,i się działooo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 14:53 A kto pamięta czasy ,,Ludowej'' w ii alei i ,,Bombonierki'' oraz ,,Prasowej'' przy ul. Kilińskiego to były wczesne lata '80-te gdy ja tam chadzałam, z Iwoną, Bożeną, Heniem to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.dclient.hispeed.ch 19.10.07, 18:33 Oj ja jeszcze pamietam Filutek w III Aleji....i ta zaduszna atmosfere 100 50 oj oj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 09:17 Filutek w III Alei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:45 no własnie?jak to w 3 aleji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.ntlworld.ie 12.08.08, 12:30 hej ja jestem rocznik '80 i doskonale pamietam Jarex i Cepelianke. Cos pozno imprezowanie zaczales/as. :) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 10:42 heheheh no rzucał szmata...a Agatke to Adam zlał:):):)chociaz nie powiem ja tez ja sprałem:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:21 Oj pamietam te czasy :D Takze Cepelianka byla moja ulubina knajpka, ale czy pamietasz Alex? Teaz jest tam Sofa. Tam takze sie duzo dzialo:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:26 a pamietacie "Krzyk"? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 12:04 Do nowego...Wcale nie przynudzasz..DZIEKI ZA WPIS...co z tego ze masz wiecej lat niz ja...Masz jakies fajne wspomnienia zwiazane z latami 90 czy tez 80..to pisz.Kazdy post mile widziany ps.Do prasowej tez chodziłem,ale tylko w latch 90,jak były tłumy ludzi,i na bramce stał "pudlik" hehehe to były czasy,prasowa miała renome,nie to co teraz...pozdrawiam ciepło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djabeł Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.spidernet.pl 10.08.07, 16:40 wakans tam poznałem swoją żonkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 18:20 Witam choć jestem tez wiekowa czyli rocznik 77 to ja pamietam jeszcze klub 64.To był klub w OkF-ie.Było świetnie fajny klimat i muzyka z MTV. Oj to były czasy też Cinema była klimatyczna , Zanzi,naprawdę dawniej było gdzie wyjść a teraz? fatalne Biznes centrum, a wogóle w Częstochowie nic nie ma niestety ciekawego.Ja jak gdzieś wychodze to idę do Flasha, a co mnie ciągło bo robili jakieś fajne noci z wybrana muzyka np. cała noc zThe Cure albo U2, Depeche Mode i wiele innych tym mnie zwabili do siebie, i teraz tez tam chodze bo maja fajna muzyke nietypowa inną. Pozadrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedway Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 83.2.142.* 12.08.07, 11:54 pozdrawiam wszystkich z tamtych lat wrogów i przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:26 ale mowisz o Alexie tym co przed transem był,czy o alexie w 3 aleji w bramie? (tam był bilard)???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:35 oczywiscie o pierwszy Alex ,czyli w 2 aleji.Pierwszy byl njlepszy bo potem juz w 3 aleji juz nie bylo takiego kloimatu i juz malo starej ekipy przychodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 08.08.07, 23:44 no lody chyba tam sa nadal....a na marginesie to jakiedys byłem w tym obserwatorium...fajne klimaty w srodku.... Do fryty...no iprogram..ZA CHWILE DALSZY CIAG PROGRAMU,A W NIM KUCHNIA PEŁNA NIESPODZIANEK....w ciechocinku tam gdzie dom zdrojowy,maxi kaz rusza nałowy...zimny jak polodowcowy głaz...hehe dobre kawłaki traperów ps.pozdro dla Ani...za wspomnieniowy wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedway Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 83.2.142.* 12.08.07, 11:20 pozdrowienia dla brata Misiaka najfajniejsza sprawa i czasy i o kryminał sie wtedy zachaczylo hahahahahahhahah te knajpy to bylo wtedy nasze cale zycie ale "Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejśc niepokonanym", jak śpiewa pewien znany artysta krajowy.Pozdrawiam wszystkich z tamtych lat wrogów i przyjaciól...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20-kilku letnia Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 18:03 hm, jeszcze mi kilka latek brakuje do 30, ale też wspoinam ze swoimi przyjaciólmi czasy i miejsca, które już minęły!! stare Zanzi to było miejsce kultowe, a Metro lub Vakans, Stara piwniczka gdzie po szkole się wypijało piwko a kobieta za barem pytała "co"??? hihihi to były czasy, eh!!!! koktaje w barze na moście, i zapiekanki z pieczarkami w II Aleji te czasy minęły.... teraz jest masówka w donkim.... a szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:31 ja pamietam jednego i drugiego alexa...w tym w 2 aleji w bramie sie działo czasami brak miejsc to jeden drugiego na kolanach trzymał...tamte czasy sie nie powtórza...a w 3 aleji w bilarda sie młóciło cały czas...teraz to tylko sam budynek zostałheheheheh i chyba plansza reklamowa jest jeszcze ps.a pamietacie sklep tzw "francuz" w 3aleji ....to chyba pierwszy sklep całodobowy był w czewie Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:34 Krzyk...cos mi to mówi??? Przybliz sprawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:36 Krzyk byl w 2 aleji chyba 2 bramy dalej od pierwszego Alexa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 14:36 A pamietacie jak w Wakansie na bramce kręcił sie Bieleninik Irek:) i jak tam w miare culturalnie ;) bawili się Presley i Albercik i ich łysole, a w WC paliło się trawkę ( oczywiście kto chciał i miał :) ) i pamiętam jeszcze jak Irek próbował swoich sił jako DJ w starej Prasowej, ale kiepsko mu to wychodziło :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iskierkaaa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 21:08 Świetny wątek, a jak ładnie się nam rozrósł ;) Czytam z łezką w oku :-D Ja sie pocieszam, że jeszcze 29l mam hihi bo 30 stuknie za dokładnie 3 tygodnie 27. sierpnia :((( A jakie szkoły kończyliscie? Może tak się jakoś namierzymy :-))) Ja "słynne LO o profilu informatyczno-menegerskim w Samochodówce na Augustyna :-) Wcześniej podstawówka nr 44 na Worcella a potem m.in WSP :) Pozdrawiam!!!!!!!! P.S A lokali dla ludzi w naszym wieku niestety brak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
iskierkaaa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 21:09 Świetny wątek, a jak ładnie się nam rozrósł ;) Czytam z łezką w oku :-D Ja sie pocieszam, że jeszcze 29l mam hihi bo 30 stuknie za dokładnie 3 tygodnie 27. sierpnia :((( A jakie szkoły kończyliscie? Może tak się jakoś namierzymy :-))) Ja "słynne LO o profilu informatyczno-menegerskim w Samochodówce na Augustyna :-) Wcześniej podstawówka nr 44 na Worcella a potem m.in WSP :) Pozdrawiam!!!!!!!! P.S A lokali dla ludzi w naszym wieku niestety brak :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.ntlworld.ie 12.08.08, 12:42 polewej stonie na koncu kamienicy, tam teraz tez jest jakis lokal gastronomiczno-jakistam ;) to jest brama gdzie byl skateshop u queka. Nie wiem, moze dalej jest. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:47 no była taka knajpka...i chyba nawet wiem gdzie to było...szło sie chyba na sam koniec podwórka po lewej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 11:51 brat to by sie do roboty wzial a nie tylko fiu bździu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:56 Gdzie sie podzialy tamte klimaty :( Tamte knajpki :( I wszyscy fajni ludzie:( Czyzby juz jestesmy "stara gwardia"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 12:06 Tak Tak bracie na samym koncu podworka mala knajpka z trzem malutkimi pomieszczeniami bez okien.Krotko tam bywalam ale wspomnienia zostaly.Czyam wszystkie posty tutaj i widze,ze jednak jakas garstka ludzi pamieta te wszyskie kanajpki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montezuma Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.bb.online.no 20.08.07, 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 12:03 Zaba no...ty juz wiesz co.Ja jestem w pracy cały czas....tylko nic mi sie nie chce,jak to zwykle w poniedziałki bywa... aha i bratu nie podskakuj,bo przyjedzie i zleje na goły tyłek pasem:):) ps2..no no my stara gwardia chyba???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 12:13 Bratku ,no sam zobacz co jest teraz w centrum miasta, czy pozotalo cos z tego co my pamietamy i gdzie bywalismy? 20-latkowie powiedza o nas "staruszkowie", a ja zapszecze i powiem,ze duchem jestem nadal ta sama 18-tka czy nawet 20- tka.Jednak czasu nie cofniemy tylko mozemy powspominac i jedynie gdzies przez przypadek mozemy spotkac dawna ekipe gdzies w centrum na spacerku z dzieciakami.Pozostalo nas niewiele co zyja jak 10 lat temu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 12:47 no dokładnie...tak jak mowisz..z tych znajomych z tamtych czasów niewielka garstka została...reszta na zachodzie.... ps.heheheh skoro jestes 77 to moze z widzenia sie znamy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:58 założę się, że wiekszość co tu pisze to się zna z widzenia przynajmniej... A jakie charakterystyczne osoby pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:27 rewelacyjny wątek... aż mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienie starych, dobrych czasów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 76- ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 15:46 Wszystko mozliwe,podejrzewam ze 90% napewno sie zna osobiscie tylko moze kontakty sie pourywaly lub chocizby z widzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 15:43 Kto wie,mozliwe ze nawet sie znamy :) Z tamtych czasow wiele sie ludzi znalo, gdzie sie nie poszlo to same znajme twarze, nigdy sie nie nudzilam:)Wszytko zaczelo sie rozpadac jak zaczely sie wiazac pary na powaznie, to juz przepadli i chodzili swoimi drogami.Nie powiem bo mnie to takze przez pare lat dotyczylo ale, gdzy wrocilam na prosta droge to juz ludzie sie wykruszali i nie bylo o czym pogadac.Jakies pol roku temu pod tesco zaczepil mnie kumpel i mowi: Teraz mnie poznajesz? W markecie przeszlas kolo mnie kilka razy i nie poznalas? Jak mi sie glupio zrobilo, ale go poznalam jak juz podszedl:) To sa bardzo mile chwile, ze jednak niektorzy pamietaja i podchodza aby sie przypomniec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 16:41 na pewno sie znamy z widzenia, albo nawet osobiście:)- ja jestem rocznik 75:) ze znajpomymi bawiłam sie na rokotekach w Filutku ( na studiach) w wakansie ( to ogólniak) ,starej prasowej ( ogólniak i studia) na piwko chadzało sie do Zagłebia rury( tak nazywalismy knajpki na dekabrystów) : Cinema, potem Grota, Biff ( ze sławnym Józkiem - modelem) , Santa Fe,no i jeszcze klimatyczna- artystyczna Cepelianka:), moi znajomi to nawet sławni sie "postawali" jedni w branzy plastyczno- malarskiej, drudzy w muzycznej ( zespół Nefre ), szczególnie p[ozdrawiam ludzi z Rocznika 75, którzy byli pierwszymi absolwentami X LO im. Jana Kochanowskiego, sławna I g, no a potem nas troche wymieszali i połaczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 18:31 józek to nasza lokalna gwiazda :) a józek to teraz gdzieś bywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 19:37 Józia to ja juz wieki nie widziałam, ponoc w tv występował:) a moze by tak kochani forumowicze tego postu jakis zlocik zrobic pieknych trzydziestoletnich i tych troche po :) piwka sie napic, ewentualnie winka albo wódeczki i stare czasy powspominac :) tylko gdzie ????? tamtych knajpek już niet:) pozdrowionka i niedzwiedzi uscisk:), szczególnie dla pomysłodawcy tego postu:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 22:08 He,heheheh DZIEKI....wiesz ja mam tak ze po prostu troche tesknie za tamtym klimatem...dlatego załozyłem ten watek ps.a co do spotkania jestem chetny i otwarty na propozycje...fajny pomysł nawet,mail na dole,jak by co??? Rowniez pozdro dla klimaciarzy lat 90 tych i tych z cepelianki i tych z wakansu...aha stara piwniczka to była jazda:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 23:09 co do starej piwniczki :) hmmmmmmmmm nie zachodziłam, bo tam mojemu kumplowi pyszczek obili:) i jakos tak sie zraziłam:) a co do zjazdziku, to trza większa ekipke zwerbowac:) więc uwaga: kto ma ochote na wspominkowe spotkanko ( piekni 30 i ci troche przed i po :) ) to dawac znac:) założyciel tego forum podał swojego meila, więc moze do niego zgłoszonka i propozycje typu gdzie i kiedy i o której:) ja jestem bardzo za tylko nie wiem gdzie:( bracie niedzwiedziu chyba nie bedziesz miał do mnie zalu za tę agitację:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 23:34 Luzik...jak beda chetni,to czemu nie..:):):) a tak na marginesie w wakansie były tez fajne koncerty...hihihih kiedys nawet Natalia Kukulska przyjechała...heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 11:22 a własnie ta całodobowa knajpa na PIŁSUDZKIEGO to sie nazywała "WINIARNIA"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 07.08.07, 12:09 Jesli chodzi ci o tę knajpę za Kacem, to była Winiarnia:) jesli chodzi o koncerty z tamtych czasów, to ja mam tyły!!!!! bo jak znajomi chadzali na koncerty, to ja biegałam do teatru i tak mi zostało do dzis:) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 21:31 a kto pamieta BONART...na rogu 3 aleji(obecnie sklep sportowy z polarami)??????? fajna kafejka była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 15:13 Bonart...to był mój lokal;-)nawet przyjęcie po slubie cywilnym tam zrobiłam. Tak czekałam, czy ktos o nim wspomni;-) a dyskoteki w Manhattanie;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiano 80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.cable.ubr11.newt.blueyonder.co.uk 07.08.07, 23:11 Ludzie zapomnieliscie o kultowej knajpie co miescila sie tam gdzie teraz cinemax- Desperados- to bylo cos -i to piwo sprzedawane na metry. gdzie sie podzialy tamte stare dobre czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 23:39 heheheh...ja pamietam,ja...nawet schodami uchomymi mozna było wiechac,od razu do knajpy...no wypiło sie pare metrów piwa(fajny wystrój był MEXYKANSKI) a na tym placu co teraz cinema był dawniej parking,a przed nim 3 budki i w jednej pamietam to były PRZEPYSZNE ZAPIEKANKI....pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 00:20 O rany te mnamnusnie i duzuchne zapiekany pamietam, palce lizać!!!!!!!!!!! a pamięatcie pyszne rurki z bitą śmietaną sprzedawane z okienka ( teraz jest tam chyba salon orange)albo przepyszne koktaile owocowe i lody Cassate w Kac- Barze na moście:):):)I jeszcze przepyszne desery w cukierni "Delicje" ( obecnie salon Peugeota):):):) o rany az mi się jeść zachciało !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 08.08.07, 08:44 No to my z tego samego pokolenia...ajjjjjjjjjjjj ja uwielbiałem Delicje,zawsze mnóstwo ludzi w nich było..pamietam tez te rurki z kremem i lody z automatu(zawsze mi po rekach kapało:):):))z tej budki co mówiszz...dokładnie tam teraz salon Orange....no i oczywiscie Pewexy za ratuszem i pewex w hotelu Patria(Donaldy sie kiedys zuło:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 22:21 Donaldy się zuło za bony, a historyjki z donaldówek kolekcjonowało i wymieniało się ze znajomymi:) ja pamietam jeszcze jak sięgryzło rysiki z kredek z gumą, zeby były kolorwe balony:):):) A ludziska pamietacie, tu troche odbiegne od tematu kafejek, takie zjawisko telewizyjne jak: T- Raperzy znad wisły:):):) " Mieszko Mieszko nasz kolezko:):):) albo Maksikas ( nie pamietam pisowni) , czy erodisco:):):) ja ogladałam ich pasjami, po prostu boki mozna było zrywac:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 22:47 Super temat. Pamiętacie Kilera i Wakans. W zimę w samych bluzkach z krótkim rękawem latałyśmy z jednego lokalu do drugiego, bo kurtek nie chciało się brać z szatni. A jeśli chodzi o inne miejsca to pamiętam lody włoskie z automatu pod Jasna Górą koło obserwatorium astronomicznego. PYCHOTA. Zresztą ta budka chyba jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:10 o rany! rzeczywiście, zapomniałam już o farbowaniu gum do żucia tym sposobem... jednak Polak potrafi. Ale wiecie co, ja się bardzo cieszę że dane nam bylo pożyć te kilka lat ( na szczęście) w epoce komunizmu bo wydaje mi się że nasze pokolenie nie jest zepsute i doskonale wiemyco jak to jest -mieć mało a być szczęśliwym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 11.08.07, 14:46 komunizm kojarzy mi się z filmem SF, dobrze, że przyszło nam spędzić w takich realiach jedynie dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 09.08.07, 08:47 Tak jak mówisz...inne pokolenie..moze lepsze moze gorsze??? ale zawsze inne i chyba fajniejsze Tak jak to powiedziała moja kolezanka...ze... LEPSZE POKOLENIE TO CHYBA BYŁO POKOLENIE KASET MAGNETOFONOWYCH I PŁYT WINYLOWYCH NIZ POKOLENIE MP3 I PLAYSTATION... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 09.08.07, 15:06 Zgadzam się z Wami :D Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 09.08.07, 22:59 Przypomniałem sobie jeszcze jedno miejsce z lat 90...i chyba bardziej z 80...tzw "zak" za pogotowiem ,,,były tam rozgrywki dzikich druzyn piłkarskich na boisko heheheh zawsze najlepszy zespół był miejscowy "beniaminek"..pozdro dla tamtych chłopaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 00:49 Hey „Niedźwiedziu” kimkolwiek jesteś ;-). Osobiście znałem Janka „Studenta”, który prowadził wspomniany przez Ciebie klub. Grało w nim paru moich bardzo dobrych znajomych, ale żeby nie odbiec za bardzo od tematu musze wspomnieć nieśmiały lokal z lat osiemdziesiątych, który mieścił się vis a vis klubu Żak tak zwany EMPIK. Dla mojego pokolenia w latach bardzo newralgicznych ten lokal był swojego rodzaju przystanią i bazą do poznawania coraz to nowych ludzi uczących się w różnych szkołach średnich. Dzięki temu miejscu mogliśmy bez kompleksów wymieniać poglądy, czy umawiać się na weekendowe imprezy, nawet jeżeli w śród potencjalnych gości bywał jakiś podejrzany osobnik, to my braliśmy „górę” (podkreślam, że nawiązuję do początku lat 80). EMPIK był również miejscem „wypadowym” do wielu innych lokali, które miały jak często wspomina się w tym wątku tak zwany niepowtarzalny klimat. Mógłbym wymienić wiele takich miejsc, wspomnę tylko kontrowersyjny Wakans ;- ) i starą poczciwą Prasową. W niedzielę do południa 13 grudnia 1981r. byłem w wyżej wymienionym klubie i ku swojemu zaskoczeniu odsłuchałem hiobowej informacji jaka płynęła z głośników kolorowego telewizora marki RUBIN, który był na wyposażeniu ówczesnego .EMPIKU ;-) Zaglądam na to forum od co najmniej sześciu lat i bardzo rzadko zostawiam jakikolwiek ślad. Domyślam się, że wiele osób wspominających swoje ulubione kluby nie należy do mojego pokolenia. Co skłoniło mnie do tego postu? ....... Na pewno sentyment tudzież fakt, że doceniacie dobrą zabawę, tak zwane klimaty twórcze i z sentymentem potraficie odnieść się do całkiem nieodległej przeszłości (odrobinę przewrotności nie zaszkodzi ;-) ). Wbrew temu co się nie jednokrotnie tutaj wyprawia pokazaliście, że MY młodzi (trochę sobie posłodziłem) potrafimy dobrze się bawić i wyciągać w większości pozytywne wnioski na przyszłość nawet z ewentualnych błędów, które mogły zaistnieć ;-). Oops chyba trochę zanudzam ;-P. Pozdrawiam starą gwardię z IV LO, Kopernika, Słowackiego,„Plastyka”, TZN-u itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusia80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 16:21 o właśnie i jeszcze "PRASOWA", zazwyczaj tam chodziliśmy na waksy. Fajnie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.kopernika.trustnet.pl 10.08.07, 18:04 hehe pamietam krzyk, rockoteki i cinema, grote red hota pub 7 :) jej a jaki smieszny bar teraz jest zamiast krzyku :( red hota - utopii nie ma , cienema - groty nie ma , rockoteki upadly na rzecz dyskotek a szkoda heh jeszcze byly jamsession w maluchu :P jej ale czlowiek jest juz stary a były czasy i dobrze ze sie z nich odpowiednio korzystalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 19:09 Do nowego...Wcale nie przynudzasz..DZIEKI ZA WPIS...co z tego ze masz wiecej lat niz ja...Masz jakies fajne wspomnienia zwiazane z latami 90 czy tez 80..to pisz.Kazdy post mile widziany ps.Do prasowej tez chodziłem,ale tylko w latch 90,jak były tłumy ludzi,i na bramce stał "pudlik" hehehe to były czasy,prasowa miała renome,nie to co teraz...pozdrawiam ciepło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 19:12 no to teraz UWAGA,UWAGA niesamowita bomba wspomnieniowa....a kto pamieta taki klub 64 lub 54 nie pamietam juz nazwy...a gdzie był..????.w CEPELI NA GORZE (OBECNY OKF)..chodziłem tez czasami tam,wchodziło sie do niego tym wejsciem co sie teraz kino opuszcza...rany kiedy to było:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:19 to był klub 64 - od adresu- Aleje 64 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 11.08.07, 01:24 no wlasnie to był klub 64...a chodziłes do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 11.08.07, 07:38 jeśli dobrze kojarzę, to bawiłam się ta kiedyś na Sylwku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22-latka Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:23 fajny wątek :) trafiliście wczoraj do Gazety nawet ;) Odpowiedz Link Zgłoś