Dodaj do ulubionych

Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby....

• brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 13:45
      Ania równiez pozdro jeszcze raz....załozylem ten watek tylko dlatego ze tesknie
      za tamtym klimatem co był...ludzie jacys inni byli i wogole jakos inaczej było?
      Takie małe sentymenty sie odezwały....odezwij sie na gg do mnie...to pogadamy o
      starych czasach 8991510
      • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 20:36
        ok ;)
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 14:28
      Tak własnie staromiejska....
      ps...heheheh a kto pamieta bar centralny...??? obecnie bank PKO w 2 aleji????
      chodziło sie z tacami...po zarcie:):):)
    • Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 14:37
      a właśnie, gdzie teraz 30-latkowie czują sę najlepiej?
    • chocolatte06 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 14:44
      i pewnie powiesz ze siedzialam wtedy w pieluchach,ale...zonk...
      nie bylam taka mala i pamietam moi starsi kuzyni zabierali mnie czasami ze soba
      jak mieli mnie pod opieka gdzies i z tamtych czasow kiedy oni mieli po 20lat a
      ja...ciiii pamietam miedzy innymi knajpke po Donkim (ale nie pamietalam jej
      nazwy,heehe Cepelianka) oraz bylo cosik milego niedaleko dawnego kina
      Relax,obecnego bodajze Lider Price...
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 17:08
      Heheheh widze tu stara dobra znajoma....!!!!:):):) no mozna tak powiedziec ze w
      pieluchach ktos latał:):)
      dzisiaj 30 latkowie nie maja wyboru...zazwyczaj chyba tam gdzie wszyscy...don
      kichoty,jakies genesisy itd,itp....chociaz nie powiem bo fajna knajpka to
      np.BOSTON....za ryneczkiem
      • chocolatte06 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 21:39
        hehe Boston naprzeciwko filharmonii jest spoko,tylko super mala ta
        knajpka,bardzo kameralna hehe jakis czas temu pracowala tam moja
        kumpela za barem:wiec milo bylo wpasc na Zywca z sokiem;)gorzej
        kiedy trzeba bylo czekac do ostatniego klienta z wyjsciem hhihihi:)
        pozdrawiam brata_niedzwiedzia :):*
        • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:43
          A kto pamięta Bar pod gruszą? Właściwie to był bar sałatkowy:)Potem
          został zmieniomy i powiekszony,na góre można było też przy stolokach
          posiedzieć, teraz też istnieje tylko podobno pod inną nazwą.
          • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:47
            A Killer? Początki były super, koncerty rockowe ,imprezki :) Z
            czasem zaczął się zmnieniać w dyskotekę :(
            • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 07.08.07, 22:49
              Co do Wakansu to byłam tam tylko na dwóch koncertach, jeden dobrze
              pamiętam jak grał black-metalowy zespół chyba Behemot.
    • Gość: Rafalski Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.169.* 05.08.07, 18:26
      Jeszcze przed Transeb byl pub Alex.
      Odbywaly sie tam imprezy typu czad party,raczej dicho tam nie bylo.
      • Gość: Epoka lodowcowa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:15
        A pamietacie cos takiego jak Vakans - jak człowiek miał tylko na browara to
        przychodził ze dwie godziny przed bramka co by za wejściówy nie płacić.
        Pamietam jeszcze koncert zespołu HEY na starym stadionie zaoranym dziś na
        poczet akademii polonijnej.
        Trans, Rzym, stara Prasowa - to naprawde były świetne czasy, wszystko było
        inne. Szkoda że nie ma juz knajp w tamtych klimatach
        • Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:28
          ja to teraz nigdzie za bardzo nie wychodzę bo nie ma gdzie. znacie jakieś fajne
          miejsca z klimatem i bez nastolatków?
          • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 21:58
            teraz mieszkam na Rakowie, mam tu "zaprzyjaźnionym" knajpkę, daleko jej do
            ideału, ale przynajmniej nie ma pijanych małolatów i lanserki....od czasu do
            czasu skrzynka... i lokal tuż za skrzynką w stronę Jasnogórskiej, ale nazwy nie
            pamiętam...
        • Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 21:56
          a ja nigdy nie trawiłam wakansu
          i nie strawiłam do tej pory
          byłam tam raz w życiu, nie było źle,
          ale opowieści o tym miejscu /możem zbyt pruderyjna/
          skutecznie mnie odpychały
          • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 22:10
            nie rozumiem kompletnie..byłaś, nie było źle, ale wystraszyły Cię, często
            wyssane z palca, opowieści? hym..
            • Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 22:11
              dokładnie tak :)
              • Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:27
                A ja bardzo miło wspominam rokoteki w Filutku:):):):)
                • Gość: alla Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 05.08.07, 22:31
                  a właśnie!
                  • Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:44
                    o i jeszcze pamiętam ( w sumie to było nie tak dawno) suprer koncert Comy w
                    Paradoksie ( tez klimatyczny lokalik) :)
                    • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 05.08.07, 22:50
                      ło matko! może się czepiam, ale my tu wypominamy lata 90-te,a ta Coma to rok
                      temu była....
                      • Gość: Gośc Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 05.08.07, 22:56
                        no i dobrze wspominajcie, ale ja sobie wspominam co mnie sie osobiście
                        podobało, chyba wolno Aniu?????????????????? a lata 90-te to ja w Cepeliance
                        przesiedziałam, Cinemie i starej Prasowej :):):) a Come po prostu lubie,
                        pozdrawiam :):):)
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 05.08.07, 23:08
      Ten koncert to 94 rok...dzien dziecka na dawnej skrze(byl kiedys taki klub
      pilkarski)Hey dał zajebisty koncert....wtedy nie byli na topie...
      ps.a wakans to w latach 70 juz był....no ale w 75 to mnie jeszcze nie
      było....dopiero za rok sie pojawiłem:)))))
      • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 06.08.07, 09:22
        też byłam na tamtym koncercie, po Hey'u grali Goldeni(choć początkowo miała być
        odwrotna kolejność, ale Hey był bez managera ;) ) ....

p.s też lubię Comę (i to bardzo) ;)
      • Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 10:01
        wszystko jest pamietane. i koncerty indepuso hahahahah. a barman z jarexu tzw
        "bełkot" jest teraz w strazy miejskiej!!! wiec bracia niedzwiedzie i siustery
        miejcie sie na bacznosci!
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 10:08
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobre dobre...bełkot mnie pod pache kiedys
      wynosił z Jarexu..bodajze po jakiejs 18-tce????
      A teraz w strazy chodzi,wiec trza sie pilnowac...a ja pamietam jeszcze tyłek
      pewnej Agatki,jak to ja pasami zbili(tez reke do tego przyłozylem,a raczej pas)
      aaaaaaaaaaaaaa i INDEPUSO tez pamietam...heheheh nawet mam kasete ich
      • Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 10:12
        agatke tak ktos zloil pasem ze sie pobuczala biedna. a belkot rzucal w klientow
        scierka nieraz i mowil sciagaj majty.< ja nie wiem kogo do tej strazy przyjmuja>
        <lol>
      • Gość: aix Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:14
        pamietam takiego chlopaka- miał ksywę Maryla i zawsze chodził w czarnym płaszczu
        • Gość: maryl Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 89.174.23.* 06.08.07, 13:58
          Strasznie miło ze ktoś pamięta, a przed czarnym miałem wytarty brązowy, skórzany.
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: art Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.08.07, 23:02
            czesc maryla pozdro boletz1
      • Gość: agra1 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:20
        To ja '80 rocznik jestem, Cepelianki i Jarexu niestety nie pamiętam,ale Trans i
        Wakans są mi bliższe;P, ale 16ur z koleżankami to obchodziłam hucznie w Rzymie
        tak,tak fajnie było,i się działooo;)
        • Gość: Margo Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 14:53
          A kto pamięta czasy ,,Ludowej'' w ii alei i ,,Bombonierki'' oraz ,,Prasowej'' przy ul. Kilińskiego to były wczesne lata '80-te gdy ja tam chadzałam, z Iwoną, Bożeną, Heniem to były czasy.
        • Gość: bilder Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.dclient.hispeed.ch 19.10.07, 18:33
          Oj ja jeszcze pamietam Filutek w III Aleji....i ta zaduszna
          atmosfere 100 50 oj oj...
          • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 09:17
            Filutek w III Alei?
            • Gość: marcin Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:45
              no własnie?jak to w 3 aleji
        • Gość: d Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.ntlworld.ie 12.08.08, 12:30
          hej ja jestem rocznik '80 i doskonale pamietam Jarex i Cepelianke. Cos pozno
          imprezowanie zaczales/as. :) ;)))
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 10:42
      heheheh no rzucał szmata...a Agatke to Adam zlał:):):)chociaz nie powiem ja tez
      ja sprałem:):)
    • Gość: do brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:21
      Oj pamietam te czasy :D Takze Cepelianka byla moja ulubina knajpka, ale czy
      pamietasz Alex? Teaz jest tam Sofa. Tam takze sie duzo dzialo:D
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:26
        a pamietacie "Krzyk"?
        • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 12:04
          Do nowego...Wcale nie przynudzasz..DZIEKI ZA WPIS...co z tego ze
          masz wiecej lat niz ja...Masz jakies fajne wspomnienia zwiazane z
          latami 90 czy tez 80..to pisz.Kazdy post mile widziany
          ps.Do prasowej tez chodziłem,ale tylko w latch 90,jak były tłumy
          ludzi,i na bramce stał "pudlik" hehehe to były czasy,prasowa miała
          renome,nie to co teraz...pozdrawiam ciepło!!!
          • Gość: djabeł Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.spidernet.pl 10.08.07, 16:40
            wakans tam poznałem swoją żonkę
        • Gość: syla77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 18:20
          Witam choć jestem tez wiekowa czyli rocznik 77 to ja pamietam
          jeszcze klub 64.To był klub w OkF-ie.Było świetnie fajny klimat i
          muzyka z MTV. Oj to były czasy też Cinema była klimatyczna ,
          Zanzi,naprawdę dawniej było gdzie wyjść a teraz? fatalne Biznes
          centrum, a wogóle w Częstochowie nic nie ma niestety ciekawego.Ja
          jak gdzieś wychodze to idę do Flasha, a co mnie ciągło bo robili
          jakieś fajne noci z wybrana muzyka np. cała noc zThe Cure albo U2,
          Depeche Mode i wiele innych tym mnie zwabili do siebie, i teraz tez
          tam chodze bo maja fajna muzyke nietypowa inną. Pozadrawiam !
        • Gość: speedway Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 83.2.142.* 12.08.07, 11:54
          pozdrawiam wszystkich z tamtych lat wrogów i przyjaciol
      • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:26
        ale mowisz o Alexie tym co przed transem był,czy o alexie w 3 aleji w bramie?
        (tam był bilard)????
        • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:35
          oczywiscie o pierwszy Alex ,czyli w 2 aleji.Pierwszy byl njlepszy bo potem juz
          w 3 aleji juz nie bylo takiego kloimatu i juz malo starej ekipy przychodzilo.
        • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 08.08.07, 23:44
          no lody chyba tam sa nadal....a na marginesie to jakiedys byłem w
          tym obserwatorium...fajne klimaty w srodku....
          Do fryty...no iprogram..ZA CHWILE DALSZY CIAG PROGRAMU,A W NIM
          KUCHNIA PEŁNA NIESPODZIANEK....w ciechocinku tam gdzie dom
          zdrojowy,maxi kaz rusza nałowy...zimny jak polodowcowy głaz...hehe
          dobre kawłaki traperów
          ps.pozdro dla Ani...za wspomnieniowy wieczór
      • Gość: speedway Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 83.2.142.* 12.08.07, 11:20
        pozdrowienia dla brata Misiaka najfajniejsza sprawa i czasy i o kryminał sie
        wtedy zachaczylo hahahahahahhahah te knajpy to bylo wtedy nasze cale zycie ale
        "Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejśc niepokonanym", jak śpiewa pewien znany
        artysta krajowy.Pozdrawiam wszystkich z tamtych lat wrogów i przyjaciól......
      • Gość: 20-kilku letnia Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 18:03
        hm, jeszcze mi kilka latek brakuje do 30, ale też wspoinam ze swoimi
        przyjaciólmi czasy i miejsca, które już minęły!! stare Zanzi to było
        miejsce kultowe, a Metro lub Vakans, Stara piwniczka gdzie po szkole
        się wypijało piwko a kobieta za barem pytała "co"??? hihihi to były
        czasy, eh!!!! koktaje w barze na moście, i zapiekanki z pieczarkami
        w II Aleji te czasy minęły.... teraz jest masówka w donkim.... a
        szkoda!!!
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:31
      ja pamietam jednego i drugiego alexa...w tym w 2 aleji w bramie sie działo
      czasami brak miejsc to jeden drugiego na kolanach trzymał...tamte czasy sie nie
      powtórza...a w 3 aleji w bilarda sie młóciło cały czas...teraz to tylko sam
      budynek zostałheheheheh i chyba plansza reklamowa jest jeszcze
      ps.a pamietacie sklep tzw "francuz" w 3aleji ....to chyba pierwszy sklep
      całodobowy był w czewie
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:34
      Krzyk...cos mi to mówi??? Przybliz sprawe???
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:36
        Krzyk byl w 2 aleji chyba 2 bramy dalej od pierwszego Alexa.
        • Gość: Gość Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 14:36
          A pamietacie jak w Wakansie na bramce kręcił sie Bieleninik Irek:) i jak tam w
          miare culturalnie ;) bawili się Presley i Albercik i ich łysole, a w WC paliło
          się trawkę ( oczywiście kto chciał i miał :) ) i pamiętam jeszcze jak Irek
          próbował swoich sił jako DJ w starej Prasowej, ale kiepsko mu to wychodziło :)
          pozdrawiam
        • iskierkaaa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 21:08
          Świetny wątek, a jak ładnie się nam rozrósł ;)
          Czytam z łezką w oku :-D
          Ja sie pocieszam, że jeszcze 29l mam hihi bo 30 stuknie za dokładnie 3 tygodnie
          27. sierpnia :(((

A jakie szkoły kończyliscie?
          Może tak się jakoś namierzymy :-)))

Ja "słynne LO o profilu informatyczno-menegerskim w Samochodówce na Augustyna :-)
          Wcześniej podstawówka nr 44 na Worcella a potem m.in WSP :)

Pozdrawiam!!!!!!!!

P.S A lokali dla ludzi w naszym wieku niestety brak :-(((
        • iskierkaaa Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 21:09
          Świetny wątek, a jak ładnie się nam rozrósł ;)
          Czytam z łezką w oku :-D
          Ja sie pocieszam, że jeszcze 29l mam hihi bo 30 stuknie za dokładnie 3 tygodnie
          27. sierpnia :(((

A jakie szkoły kończyliscie?
          Może tak się jakoś namierzymy :-)))

Ja "słynne LO o profilu informatyczno-menegerskim w Samochodówce na Augustyna :-)
          Wcześniej podstawówka nr 44 na Worcella a potem m.in WSP :)

Pozdrawiam!!!!!!!!

P.S A lokali dla ludzi w naszym wieku niestety brak :-(((
        • Gość: d. Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.ntlworld.ie 12.08.08, 12:42
          polewej stonie na koncu kamienicy, tam teraz tez jest jakis lokal
          gastronomiczno-jakistam ;) to jest brama gdzie byl skateshop u queka. Nie wiem,
          moze dalej jest.
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 11:47
      no była taka knajpka...i chyba nawet wiem gdzie to było...szło sie chyba na sam
      koniec podwórka po lewej stronie...
      • Gość: żaba Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 11:51
        brat to by sie do roboty wzial a nie tylko fiu bździu :P
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 11:56
        Gdzie sie podzialy tamte klimaty :( Tamte knajpki :( I wszyscy fajni ludzie:(
        Czyzby juz jestesmy "stara gwardia"?
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 12:06
        Tak Tak bracie na samym koncu podworka mala knajpka z trzem malutkimi
        pomieszczeniami bez okien.Krotko tam bywalam ale wspomnienia zostaly.Czyam
        wszystkie posty tutaj i widze,ze jednak jakas garstka ludzi pamieta te wszyskie
        kanajpki.
        • Gość: montezuma Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.bb.online.no 20.08.07, 22:04
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 12:03
      Zaba no...ty juz wiesz co.Ja jestem w pracy cały czas....tylko nic mi sie nie
      chce,jak to zwykle w poniedziałki bywa...
      aha i bratu nie podskakuj,bo przyjedzie i zleje na goły tyłek pasem:):)
      ps2..no no my stara gwardia chyba????
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 12:13
        Bratku ,no sam zobacz co jest teraz w centrum miasta, czy pozotalo cos z tego
        co my pamietamy i gdzie bywalismy? 20-latkowie powiedza o nas "staruszkowie", a
        ja zapszecze i powiem,ze duchem jestem nadal ta sama 18-tka czy nawet 20-
        tka.Jednak czasu nie cofniemy tylko mozemy powspominac i jedynie gdzies przez
        przypadek mozemy spotkac dawna ekipe gdzies w centrum na spacerku z
        dzieciakami.Pozostalo nas niewiele co zyja jak 10 lat temu.:)
        • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 12:47
          no dokładnie...tak jak mowisz..z tych znajomych z tamtych czasów niewielka
          garstka została...reszta na zachodzie....
          ps.heheheh skoro jestes 77 to moze z widzenia sie znamy????
          • Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 14:58
            założę się, że wiekszość co tu pisze to się zna z widzenia przynajmniej...
            A jakie charakterystyczne osoby pamiętacie?
            • Gość: Aga Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:27
              rewelacyjny wątek... aż mi się łezka w oku zakręciła na wspomnienie starych,
              dobrych czasów :)
            • Gość: do 76- ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 15:46
              Wszystko mozliwe,podejrzewam ze 90% napewno sie zna osobiscie tylko moze
              kontakty sie pourywaly lub chocizby z widzenia :)
          • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 06.08.07, 15:43
            Kto wie,mozliwe ze nawet sie znamy :) Z tamtych czasow wiele sie ludzi znalo,
            gdzie sie nie poszlo to same znajme twarze, nigdy sie nie nudzilam:)Wszytko
            zaczelo sie rozpadac jak zaczely sie wiazac pary na powaznie, to juz przepadli
            i chodzili swoimi drogami.Nie powiem bo mnie to takze przez pare lat dotyczylo
            ale, gdzy wrocilam na prosta droge to juz ludzie sie wykruszali i nie bylo o
            czym pogadac.Jakies pol roku temu pod tesco zaczepil mnie kumpel i mowi: Teraz
            mnie poznajesz? W markecie przeszlas kolo mnie kilka razy i nie poznalas? Jak
            mi sie glupio zrobilo, ale go poznalam jak juz podszedl:) To sa bardzo mile
            chwile, ze jednak niektorzy pamietaja i podchodza aby sie przypomniec :)))
            • Gość: Fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 16:41
              na pewno sie znamy z widzenia, albo nawet osobiście:)- ja jestem rocznik 75:)
              ze znajpomymi bawiłam sie na rokotekach w Filutku ( na studiach) w wakansie (
              to ogólniak) ,starej prasowej ( ogólniak i studia) na piwko chadzało sie do
              Zagłebia rury( tak nazywalismy knajpki na dekabrystów) : Cinema, potem Grota,
              Biff ( ze sławnym Józkiem - modelem) , Santa Fe,no i jeszcze klimatyczna-
              artystyczna Cepelianka:), moi znajomi to nawet sławni sie "postawali" jedni w
              branzy plastyczno- malarskiej, drudzy w muzycznej ( zespół Nefre ), szczególnie
              p[ozdrawiam ludzi z Rocznika 75, którzy byli pierwszymi absolwentami X LO im.
              Jana Kochanowskiego, sławna I g, no a potem nas troche wymieszali i połaczyli :)
              • Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 06.08.07, 18:31
                józek to nasza lokalna gwiazda :) a józek to teraz gdzieś bywa?
                • Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 19:37
                  Józia to ja juz wieki nie widziałam, ponoc w tv występował:) a moze
                  by tak kochani forumowicze tego postu jakis zlocik zrobic pieknych
                  trzydziestoletnich i tych troche po :) piwka sie napic, ewentualnie
                  winka albo wódeczki i stare czasy powspominac :) tylko gdzie ?????
                  tamtych knajpek już niet:) pozdrowionka i niedzwiedzi uscisk:),
                  szczególnie dla pomysłodawcy tego postu:)
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 22:08
      He,heheheh DZIEKI....wiesz ja mam tak ze po prostu troche tesknie za
      tamtym klimatem...dlatego załozyłem ten watek
      ps.a co do spotkania jestem chetny i otwarty na propozycje...fajny
      pomysł nawet,mail na dole,jak by co??? Rowniez pozdro dla
      klimaciarzy lat 90 tych i tych z cepelianki i tych z wakansu...aha
      stara piwniczka to była jazda:):):)
      • Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 06.08.07, 23:09
        co do starej piwniczki :) hmmmmmmmmm nie zachodziłam, bo tam mojemu
        kumplowi pyszczek obili:) i jakos tak sie zraziłam:) a co do
        zjazdziku, to trza większa ekipke zwerbowac:) więc uwaga: kto ma
        ochote na wspominkowe spotkanko ( piekni 30 i ci troche przed i
        po :) ) to dawac znac:) założyciel tego forum podał swojego meila,
        więc moze do niego zgłoszonka i propozycje typu gdzie i kiedy i o
        której:) ja jestem bardzo za tylko nie wiem gdzie:( bracie
        niedzwiedziu chyba nie bedziesz miał do mnie zalu za tę agitację:)
        • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 06.08.07, 23:34
          Luzik...jak beda chetni,to czemu nie..:):):)
          a tak na marginesie w wakansie były tez fajne koncerty...hihihih
          kiedys nawet Natalia Kukulska przyjechała...heheheheh
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 11:22
      a własnie ta całodobowa knajpa na PIŁSUDZKIEGO to sie
      nazywała "WINIARNIA"...
      • Gość: Fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 07.08.07, 12:09
        Jesli chodzi ci o tę knajpę za Kacem, to była Winiarnia:) jesli
        chodzi o koncerty z tamtych czasów, to ja mam tyły!!!!! bo jak
        znajomi chadzali na koncerty, to ja biegałam do teatru i tak mi
        zostało do dzis:)
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 21:31
      a kto pamieta BONART...na rogu 3 aleji(obecnie sklep sportowy z
      polarami)??????? fajna kafejka była
      • Gość: ewelka Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 15:13
        Bonart...to był mój lokal;-)nawet przyjęcie po slubie cywilnym tam
        zrobiłam. Tak czekałam, czy ktos o nim wspomni;-)
        a dyskoteki w Manhattanie;-)...
    • Gość: italiano 80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.cable.ubr11.newt.blueyonder.co.uk 07.08.07, 23:11
      Ludzie zapomnieliscie o kultowej knajpie co miescila sie tam gdzie
      teraz cinemax- Desperados- to bylo cos -i to piwo sprzedawane na
      metry. gdzie sie podzialy tamte stare dobre czasy.
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 07.08.07, 23:39
      heheheh...ja pamietam,ja...nawet schodami uchomymi mozna było
      wiechac,od razu do knajpy...no wypiło sie pare metrów piwa(fajny
      wystrój był MEXYKANSKI) a na tym placu co teraz cinema był dawniej
      parking,a przed nim 3 budki i w jednej pamietam to były PRZEPYSZNE
      ZAPIEKANKI....pycha
      • Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 00:20
        O rany te mnamnusnie i duzuchne zapiekany pamietam, palce
        lizać!!!!!!!!!!! a pamięatcie pyszne rurki z bitą śmietaną
        sprzedawane z okienka ( teraz jest tam chyba salon orange)albo
        przepyszne koktaile owocowe i lody Cassate w Kac- Barze na
        moście:):):)I jeszcze przepyszne desery w cukierni "Delicje" (
        obecnie salon Peugeota):):):) o rany az mi się jeść
        zachciało !!!!!!!!
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 08.08.07, 08:44
      No to my z tego samego pokolenia...ajjjjjjjjjjjj ja uwielbiałem
      Delicje,zawsze mnóstwo ludzi w nich było..pamietam tez te rurki z
      kremem i lody z automatu(zawsze mi po rekach kapało:):):))z tej
      budki co mówiszz...dokładnie tam teraz salon Orange....no i
      oczywiscie Pewexy za ratuszem i pewex w hotelu Patria(Donaldy sie
      kiedys zuło:):)
      • Gość: fryta Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 22:21
        Donaldy się zuło za bony, a historyjki z donaldówek kolekcjonowało i
        wymieniało się ze znajomymi:) ja pamietam jeszcze jak sięgryzło
        rysiki z kredek z gumą, zeby były kolorwe balony:):):) A ludziska
        pamietacie, tu troche odbiegne od tematu kafejek, takie zjawisko
        telewizyjne jak: T- Raperzy znad wisły:):):) " Mieszko Mieszko nasz
        kolezko:):):) albo Maksikas ( nie pamietam pisowni) , czy
        erodisco:):):) ja ogladałam ich pasjami, po prostu boki mozna było
        zrywac:):):)
        • Gość: dusia80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 80.54.174.* 08.08.07, 22:47
          Super temat. Pamiętacie Kilera i Wakans. W zimę w samych bluzkach z krótkim
          rękawem latałyśmy z jednego lokalu do drugiego, bo kurtek nie chciało się brać z
          szatni. A jeśli chodzi o inne miejsca to pamiętam lody włoskie z automatu pod
          Jasna Górą koło obserwatorium astronomicznego. PYCHOTA. Zresztą ta budka chyba
          jeszcze jest.
        • Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:10
          o rany! rzeczywiście, zapomniałam już o farbowaniu gum do żucia tym
          sposobem... jednak Polak potrafi. Ale wiecie co, ja się bardzo
          cieszę że dane nam bylo pożyć te kilka lat ( na szczęście) w epoce
          komunizmu bo wydaje mi się że nasze pokolenie nie jest zepsute i
          doskonale wiemyco jak to jest -mieć mało a być szczęśliwym...
          • Gość: allala Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.87.241.* 11.08.07, 14:46
            komunizm kojarzy mi się z filmem SF, dobrze, że przyszło nam spędzić
            w takich realiach jedynie dzieciństwo.
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 09.08.07, 08:47
      Tak jak mówisz...inne pokolenie..moze lepsze moze gorsze??? ale
      zawsze inne i chyba fajniejsze
      Tak jak to powiedziała moja kolezanka...ze...
      LEPSZE POKOLENIE TO CHYBA BYŁO POKOLENIE KASET MAGNETOFONOWYCH I
      PŁYT WINYLOWYCH NIZ POKOLENIE MP3 I PLAYSTATION...
      • Gość: ariesa77 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: 212.160.108.* 09.08.07, 15:06
        Zgadzam się z Wami :D
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 09.08.07, 22:59
      Przypomniałem sobie jeszcze jedno miejsce z lat 90...i chyba
      bardziej z 80...tzw "zak" za pogotowiem ,,,były tam rozgrywki
      dzikich druzyn piłkarskich na boisko heheheh zawsze najlepszy zespół
      był miejscowy "beniaminek"..pozdro dla tamtych chłopaków
      • Gość: nowy Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 00:49
        Hey „Niedźwiedziu” kimkolwiek jesteś ;-). Osobiście znałem
        Janka „Studenta”, który prowadził wspomniany przez Ciebie klub.
        Grało w nim paru moich bardzo dobrych znajomych, ale żeby nie odbiec
        za bardzo od tematu musze wspomnieć nieśmiały lokal z lat
        osiemdziesiątych, który mieścił się vis a vis klubu Żak tak zwany
        EMPIK. Dla mojego pokolenia w latach bardzo newralgicznych ten lokal
        był swojego rodzaju przystanią i bazą do poznawania coraz to nowych
        ludzi uczących się w różnych szkołach średnich. Dzięki temu miejscu
        mogliśmy bez kompleksów wymieniać poglądy, czy umawiać się na
        weekendowe imprezy, nawet jeżeli w śród potencjalnych gości bywał
        jakiś podejrzany osobnik, to my braliśmy „górę” (podkreślam, że
        nawiązuję do początku lat 80). EMPIK był również
        miejscem „wypadowym” do wielu innych lokali, które miały jak często
        wspomina się w tym wątku tak zwany niepowtarzalny klimat. Mógłbym
        wymienić wiele takich miejsc, wspomnę tylko kontrowersyjny Wakans ;-
        ) i starą poczciwą Prasową. W niedzielę do południa 13 grudnia
        1981r. byłem w wyżej wymienionym klubie i ku swojemu zaskoczeniu
        odsłuchałem hiobowej informacji jaka płynęła z głośników kolorowego
        telewizora marki RUBIN, który był na wyposażeniu
        ówczesnego .EMPIKU ;-) Zaglądam na to forum od co najmniej sześciu
        lat i bardzo rzadko zostawiam jakikolwiek ślad. Domyślam się, że
        wiele osób wspominających swoje ulubione kluby nie należy do mojego
        pokolenia. Co skłoniło mnie do tego postu? ....... Na pewno
        sentyment tudzież fakt, że doceniacie dobrą zabawę, tak zwane
        klimaty twórcze i z sentymentem potraficie odnieść się do całkiem
        nieodległej przeszłości (odrobinę przewrotności nie zaszkodzi ;-) ).
        Wbrew temu co się nie jednokrotnie tutaj wyprawia pokazaliście, że
        MY młodzi (trochę sobie posłodziłem) potrafimy dobrze się bawić i
        wyciągać w większości pozytywne wnioski na przyszłość nawet z
        ewentualnych błędów, które mogły zaistnieć ;-). Oops chyba trochę
        zanudzam ;-P.
        Pozdrawiam starą gwardię z IV LO, Kopernika, Słowackiego,„Plastyka”,
        TZN-u itd.....
        • Gość: dusia80 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 16:21
          o właśnie i jeszcze "PRASOWA", zazwyczaj tam chodziliśmy na waksy. Fajnie było :)
          • Gość: TTT Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.kopernika.trustnet.pl 10.08.07, 18:04
            hehe pamietam krzyk, rockoteki i cinema, grote red hota pub 7 :)
            jej a jaki smieszny bar teraz jest zamiast krzyku :( red hota - utopii nie ma , cienema - groty nie ma , rockoteki upadly na rzecz dyskotek a szkoda heh jeszcze byly jamsession w maluchu :P jej ale czlowiek jest juz stary a były czasy i dobrze ze sie z nich odpowiednio korzystalo :)
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 19:09
      Do nowego...Wcale nie przynudzasz..DZIEKI ZA WPIS...co z tego ze
      masz wiecej lat niz ja...Masz jakies fajne wspomnienia zwiazane z
      latami 90 czy tez 80..to pisz.Kazdy post mile widziany
      ps.Do prasowej tez chodziłem,ale tylko w latch 90,jak były tłumy
      ludzi,i na bramce stał "pudlik" hehehe to były czasy,prasowa miała
      renome,nie to co teraz...pozdrawiam ciepło!!!
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 10.08.07, 19:12
      no to teraz UWAGA,UWAGA niesamowita bomba wspomnieniowa....a kto
      pamieta taki klub 64 lub 54 nie pamietam juz nazwy...a gdzie
      był..????.w CEPELI NA GORZE (OBECNY OKF)..chodziłem tez czasami
      tam,wchodziło sie do niego tym wejsciem co sie teraz kino
      opuszcza...rany kiedy to było:):)
      • Gość: 76 Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 20:19
        to był klub 64 - od adresu- Aleje 64
    • brat_niedzwiedz Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... 11.08.07, 01:24
      no wlasnie to był klub 64...a chodziłes do niego?
      • Gość: ania Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.profiline.pl 11.08.07, 07:38
        jeśli dobrze kojarzę, to bawiłam się ta kiedyś na Sylwku ;)
        • Gość: 22-latka Re: Trans,Jarex,Cepelianka....dawne kluby.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 11:23
          fajny wątek :)
          trafiliście wczoraj do Gazety nawet ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka