Dodaj do ulubionych

Z żydowskich macew znikają swastyki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:58
W taki sam spoosób należy robić porządek w samej Częstochowie: przyłożyć ręce
i rozum.
Bandytów należy znaleźć i ukarać !
Obserwuj wątek
    • Gość: ja aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 01:02
      nie wiedzą jak sie zakłada rękawiczki!?????
      • Gość: Mikado23 Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.netcologne.de 08.08.07, 01:36
        A jak na cmentarzu, gdzie leza twoi bliscy zrobia bandziory profanacje w
        rekawiczkach to poczujesz sie lepiej i nie bedzie aj jaj jaj???
        • Gość: ajwaj Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:07
          a skad wiesz, moze te profanacje zrobili sami zydzi?czy jak mnie skradna krzyz z
          grobu dziadka, to moge liczyc, ze pan W.osobiscie mi go odkupi przykreci?
          czemu zydki nie pilnuja sobie grobow?nawet trawy im sie nie chcialo
          wykosić?właścicielem terenu jest gmina zydowska w katowicach, a nie um czestochowa
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI plwociny IP: *.um.gov.pl 08.08.07, 08:25
            Pański wpis jest tego samego rodzaju, jakim jest czyn na kirkucie.
            Uważam, że admin powinien szybko reagować na tego rodzaju plwocimny.
            • Gość: ajwaj 100%pewnosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:30
              a moze pan wie kto to zrobił, skoro ma pan 100%pewnosci, ze to nie zydzi?
              ostatnio zydzi włamali sie do obozu koncentracyjnego i gdyby nie było tam
              ochrony o zdjecie furtki i inne ekscesy oskrzeni zostaliby polacy.
              • Gość: mk Re: 100%pewnosci? IP: *.flatpla.net 08.08.07, 10:12
                Ja nie mam 100% pewności, że to nie Ty dokonałeś wandalizmów na Dąbiu. Czy z
                tego wynika, że należy Ciebie posadzić w areszcie?
                Stawiasz bardzo zuchwałą tezę na forum publicznym, więc należy oczekiwać, że
                masz jakieś dowody... ale jedyne co masz jako "dowód": że nie ma 100% pewności.
                A gdzie zasada domniemanej niewinności?
                • Gość: ajwaj Re: 100%pewnosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:20
                  nie postawiłem tezy, tylko hipotezę, a jeśli nie widzisz różnicy, to cofnij sie
                  do szkoły podstawowej.każdy mógł być sprawcą, a może wśród żydków nie ma
                  wandali?to jak nazwać tych co ukręcili kłódki na majdanku?
                  • Gość: mk Re: 100%pewnosci? IP: *.flatpla.net 08.08.07, 10:24
                    > nie postawiłem tezy, tylko hipotezę, a jeśli nie widzisz różnicy, to cofnij sie
                    > do szkoły podstawowej.każdy mógł być sprawcą, a może wśród żydków nie ma
                    > wandali?to jak nazwać tych co ukręcili kłódki na majdanku?
                  • Gość: Zofia Re: 100%pewnosci? IP: *.4web.pl 08.08.07, 10:30
                    Przestan uzywac okreslenia "Zydki", smutny "Polaczku".
                  • Gość: mk Re: 100%pewnosci? IP: *.flatpla.net 08.08.07, 10:33
                    > nie postawiłem tezy, tylko hipotezę, a jeśli nie widzisz różnicy,
                    > to cofnij sie do szkoły podstawowej.

Widzę różnicę. Obstaję, że sugestia również nie była na miejscu.

> każdy mógł być sprawcą, a może wśród żydków nie ma
                    > wandali?to jak nazwać tych co ukręcili kłódki na majdanku?

Jak nazwać to, że używasz obraźliwej formy "żydków"?
                    Tak. Wśród Żydów są wandale - patrz Palestyna.
                    Majdanek - nie... ukręcenie kłódki nie jest żadną profanacją, deptaniem czyjejś
                    godności, odwoływaniem się do tradycji faszystowskich itp.
                    • Gość: q Re: 100%pewnosci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:43
                      ukręcanie kłódki jest niezgodne z prawem i taki czyn jest aktem wandalizmu, jak
                      malowanie na grobach swastyk.
                      w poszukiwaniu winnych pod lupę powinno się wziąć wszystkich także żydów, a może
                      oni są ponad prawem?
                      • Gość: mk Re: 100%pewnosci? IP: *.flatpla.net 08.08.07, 11:08
                        > ukręcanie kłódki jest niezgodne z prawem i taki czyn jest aktem
                        > wandalizmu, jak malowanie na grobach swastyk.

Samo ukręcanie kłódki nie jest niezgodne z prawem ;-)
                        Jak pewnie zauważyłeś, Kodeks karny przewiduje różne kary za przestępstwa i
                        wykroczenia. Dlaczego?
                        Chyba nie należy jednak stawiać znaku równości między zdarzeniem z Majdanka i
                        zdarzeniem z Dąbia. Czyż nie?

Oba zdarzenia są godne pożałowania. Z tą różnicą, że to z Dąbia zdecydowanie
                        większego.

> w poszukiwaniu winnych pod lupę powinno się wziąć wszystkich
                        > także żydów, a może oni są ponad prawem?

Nie są. Patrz niedawny incydent na Majdanku na który się powołałeś.
                      • Gość: qwe Re: 100%pewnosci? IP: *.masterkom.pl 08.08.07, 16:27
                        Są ponad prawem do Krakowa jeżdżą z uzbrojoną ochroną,która bezkarnie atakuje
                        przechodniów na ulicy,niechby tak spróbowali w Holandii czy Francji.
            • Gość: mieszkaniec Re: plwociny IP: *.apus-net.pl 08.08.07, 10:44
              Zgadzam się z Panem.
              Nie zmienia to jednak faktu, że o relacji stosunków polsko-żydowskich, My jako społeczeństwo mówimy albo niechętnie albo siegamy po zbyt skrajne oceny.
              A rozmowa jest Nam wszystkim potrzebna. Zwłaszcza, że głos krytyczny nie zawsze musi oznaczać antysemityzmu. Szczególnie wtedy, gdy eksces jednostki rzutuje na ocenę całej społeczności.
              Poprawność lub niepoprawność ma (a przynajmniej powinna według mnie) mieć swoje jasno wytyczone granice. Granice przyzwoitego zachowania. A z tym mamy niestety problem. Podobny zresztą, jaki niewątpliwie mają organa ścigania z przyjęciem kwalifikacji tego odrażającego i godnego potępienia przestępstwa.
              Uwagę moją zwróciły publiczne wystąpienia: pp. Gąski -rzecznika śląskiej Policji oraz p.Basińskiego – rzecznika częstochowskiej Prokuratury.
              Pan Gąska – (wiadomosci.onet.pl/1584367,11,1,1,,item.html cyt.”że zniszczeń na cmentarzu żydowskim w Częstochowie nie dokonała raczej żadna zorganizowana grupa, opierająca swe działania na podłożu ideologicznym. Według wstępnych ustaleń, za szkody najprawdopodobniej odpowiedzialni są miejscowi młodociani chuligani.”
              Romuald Basiński (miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4368071.html) wstępnie zaprezentował stanowisko iż cyt.”Na razie postępowanie prowadzone jest pod kątem znieważenia miejsc spoczynku zmarłych, za co kodeks karny przewiduje nawet do dwóch lat pozbawienia wolności”.

Reprezentanci obu instytucji skłaniają się do wniosku iż czyn ten jest wybrykiem chuligańskim. I pewnie takim (niestety) będzie – nawet w przypadku wykrycia sprawców. Gdyby bowiem okazało się, że jest to jednak manifestacja częstochowskich ekspozytur, któregoś z działających w Polsce ruchów faszyzujących – stanowiłoby to pewnie poważne wyzwanie dla częstochowskich organów ścigania. Ze wszystkimi implikacjami tego faktu.
              Kolejna sprawa to fakt,iż pod rozwagę organów ścigania należałoby podsunąć zamiar ścigania sprawców w oparciu o art.108 ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami. Przewiduje on surowszą karę pozbawienia wolności do lat 5-ciu, a nie 2-óch przewidzianych w kodeksie karnym.
              Z uzyskanych przeze mnie informacji wynika bowiem, że cmentarz żydowski przy ul. Złotej, w roku 1986r został wpisany do rejestru zabytków (izrael.badacz.org/zydzi_w_polsce/katalog_slask_czestochowa.html) .
              Tu rzecz warta zaznaczenia. W kilku publikacjach zainicjowanych ujawnionym przypadkiem, autorzy wskazują samorząd Częstochowy jako organ do którego należy działka cmentarza. To mija się z prawdą, jeśli pamiętać o tym iż kirkut znajduje się na terenie Huty, że gmina żydowska w Katowicach zgłosiła wniosek o przejęcie działki na której leży. Osobiście, jako mieszkańca cieszy mnie każda inicjatywa władz samorządowych, niosących swój wkład w zachowanie tego szczególnego miejsca pamięci zbiorowej.
              I przeprowadzone w latach wcześniejszych prace porządkowe, i relacja z postawy jaką zaprezentował Prezydent mojego Miasta na wieść o profancji cmentarza.
              W tym miejscu jednak kontekst historyczny powinien ustąpić miejsca bardziej przyziemnej i pragmatycznej dyskusji o dalszy los cmentarza.
              Pozwalam sobie postawić pytanie o dalszą rolę społeczności żydowskiej w zachowanie tego zabytku, stanowiącego fragment wspólnej przeszłości częstochowian. Czy będzie to tylko odwoływanie się do pamięci Holocaustu lub tradycyjnej już argumentacji o polskim antysemizmie, czy tez może bardziej konstruktywny (rzeczowy) udział w podejmowanych przez naszych obywateli inicjatywach. Jest takie porzekadło byśmy kochali się jak bracia i rozliczali jak Żydzi. Dla mnie ma ono walor pozytywistyczny i dobrze podkreśla cechy, które warto kultywować w trosce o dobre współistnienie.
              Mamy bowiem do czynienia z fascynującym momentem, w którym dobre wybory mogą zadać kłam stereotypom przypisywanym obu nacjom. Stereotypom prokurowanym zarówno przez swastyki na częstochowskim kirkucie czy niedawne ekscesy wyznawców judaizmu na terenie KL Auschwitz.
              Warto wykorzystać tę szansę.
              • Gość: home.pl pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:51
                bardzo dobry pomysł. Polacy wyczyscili swastyki, żydzi niech wyczyszczą tablice
                sojczyńskiego i jego towarzyszy broni!
                • Gość: mieszkaniec Re: pomysł IP: *.apus-net.pl 08.08.07, 11:03
                  nie taki jest zamiar mojej wypowiedzi.
                  Chodzi raczej o równoprawny udział społeczności żydowskiej w zachowaniu cmentarza jako pomnika- a nie przypominanie sobie o miejscu martylologii swego narodu przy okazjach patetyczno-okolicznościowych czy z okazji tego godnego potępienia ekscesu.

A stan cmentarza z uwagi na opieszałość administracji rządowej i brak sławnej przecież determinacji społeczności żydowskiej w odzyskiwaniu swego - stan ten wymaga natychmiastowej zmiany.
                  Ale na Boga, nie w sposób i stylu opisywanym przez Ciebie.
            • Gość: Zdziwiony róbta swoje p. Leśnikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:30
              taki tam z Pana sędzia, ja też wiele rzeczy uważam za stosowne, ale co z tego ?
          • Gość: Zofia Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.4web.pl 08.08.07, 10:28
            ludzie jestescie smutni. zal mi was....
            ciekawe jak czulibyscie sie, gdyby na grob waszych zamordowanych przez
            psychopatow matek i ojcow przyszla banda nierobow i huliganow i zostawila na
            nich zdjecia ich mordercow. Bo to jest dokladnie ta sama sytuacja - na grobach
            ludzi ZAMORDOWANYCH przez nazistowskich zbrodniarzy ktos wymazal sprayem symbole
            tego chorego systemu, "znak firmowy" mordercow. To sie nazywa PROFANACJA. Jak
            ktos ci ukradnie krzyz, to sie nazywa KRADZIEZ.
            • Gość: ajwaj Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:40
              ja mam na mysli sprofanowanie grobow przez satanistów, ktore miało miejsce na
              cmentarzu św.rocha na grobach sprayami namalowano odwrocone krzyze i 666.
              niestety wlasciciele grobow sami musieli to sprzatnac. i nie trabiono o tym na
              cały kraj.
              przykre jest to, ze ktos sprofanował groby zydkow, ale w niczym nie rozni sie to
              od czynu profanacji grobow katolickich. niech sobie zydki pilnuja swoich
              parceli, bo wandale sa wszedzie, nawet do majdanka wleźli, a moze to nie wandale
              tylko turysci z izraela, ktorych polskie przepisy nie obowiazuja?
              • Gość: mk Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.flatpla.net 08.08.07, 11:37
                > przykre jest to, ze ktos sprofanował groby zydkow,
                > ale w niczym nie rozni sie to
                > od czynu profanacji grobow katolickich.

Oba zdarzenia są przykre. Z tym, że incydent na cmentarzu żydowskim dodatkowo
                dotyka spraw między narodami - to jest ta subtelna różnica.
                Również jak ktoś, gdzieś na jakimś cmentarzu zniszczy kłódkę, to też nie pisze o
                tym cała Polska. A o incydencie z Majdanka było w kraju głośno...

Dlaczego znów używasz obraźliwego, pogardliwego słowa dla określenia osób o
                narodowości żydowskiej?
                Też przykre.
            • Gość: MAXX Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.profiline.pl 08.08.07, 13:59
              Człowieku tam nie leżą ludzie pomordowani a tacy którzy zmarli w naturalny
              sposób. to nie jest cmentarz kaźni.
              • Gość: marcyan Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: 212.240.170.* 08.08.07, 14:11
                Mylisz się MAXX. Na cmentarzu leżą równiez ciała tych którzy zostali
                pomordowani przez hitlerowców. Byli oni wywożeni ciężarówkami na
                kirkut i tam rostrzeliwani i grzebani w zbiorowej mogile
                (vide "Wybrany aby żyć", J. Einhorn). Zanim więc jednak zabierzesz
                publicznie głos, zorientuj się lepiej w temacie, by nie obnażać
                swojej niewiedzy...
            • Gość: qwe Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.masterkom.pl 08.08.07, 16:33
              Swastyka była w Rzymie symbolem ognia a faszyzm ten symbol sobie tylko
              pożyczył.Co do bezczeszczenia miejsc spoczynku to Izrael robi to samo w
              Palestynie i nikt jakoś nie protestuje.
          • Gość: Tomasz Jaskóła Re: aj jaj jaj!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:40
            Każdy cmentarz jest dobrem wspólnym - czy leżą na nim Żydzi, Polacy, Niemcy nie
            ma to znaczenia. Leżą tam ludzie! Gratulacje dla wszystkich, którzy sprzątali.
            Swoją drogą mam nadzieję, że zmieni to wizerunek Prezydenta Wrony, po tym gdy na
            swojej liście wyborczej miał Pana Pyrkosza [NOP], który otwarcie chciałby
            bombardować Izrael i najlepiej zmieść Żydów.
            Jeszcze raz gratuluję!
            • Gość: strus prosze o wyjasnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:45
              skoro jest dobrem wspolnym, to dlaczego miedzy grobami katolikow nie ma
              zydowskich nagrobkow i na odwrot?
              dlaczego do razu wskazuje sie na winnych, zanim jeszcze ich złapano?
              • Gość: mieszkaniec Re: prosze o wyjasnienie IP: *.apus-net.pl 08.08.07, 11:11
                A dlaczego ty masz 15 lat a twoja siostra 5? przecież dla rodziców jesteście wspólnym dobrem.
                Róznimy się tak wieloma przymiotami, ale jesteśmy ludźmi. Jeden jest garbaty, drugi chudy - ale jeśli wspólnie coś robimy lub zrobiliśmy coś dobrego - stanowi to wartość wspólną.

Winni podpisali się sami malując swastyki i hakenkrojce. Wskazali na ideologię , która ich inspirowała.Pytanie , czy działali w sposób zorganizowany i czy na powrót należy bac się tej ideologii
            • floyd_the_barber Re: aj jaj jaj!!!!!!! 09.08.07, 04:03
              hehehe znowu Pan tu zawital Panie Tomaszu:) byly uczen sie klania,
              rocznik 84, ostatnio bawilismy sie razem na studniowce:) ciekaawe
              czy Pan skojarzy... P.S. Jak zwykle ma Pan jakas teorie spiskowa w
              zanadrzu hehe, kiedys Czyngis-Chan, teraz Wrona:)
    • Gość: MAXX Z żydowskich macew znikają swastyki IP: *.profiline.pl 08.08.07, 08:32
      BOGACI ŻYDZI
      Denerwuje mnie ten hałas wywołany przez Żydów o profanacje tych grobów.
      Zgadza się taki czyn nie powinien mieć miejsca, ale byłem na tym cmentarzu i
      widziałem jak on wygląda. Zapuszczony, zarośnięty że w nie które alejki nie da
      się wejść. Więc pytam. Od czego oni są czyli gmina żydowska ? Żeby robić szum
      jak coś się stanie ? Moim zdaniem sami profanują groby bliskich nie dbając o ten
      cmentarz a tylko o swoje interesy. Teraz miasto dołoży kasę i zrobi to z
      nich.CWANIAKI !!!
      • Gość: ajwaj Re: Z żydowskich macew znikają swastyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:35
        właśnie o tym napisałem kilka linijek wczesniej.popieram w 100%
      • Gość: cz-wa Re: Z żydowskich macew znikają swastyki IP: 80.48.49.* 08.08.07, 09:42
        Taki incydent nie powinien mieć miejsca. Należy ukarać tych co to zrobili.
        Kiedy na cmentarzu katolickim zniszczone zostały nagrobki, wyrwane krzyże,
        rodziny same je odbudowywały płacąc z własnej kieszeni. Z szacunkiem dla Żydów
        ale nieźle nas wyszkolili. Już widzę strach w oczach prezydenta jak się dowiedział.
    • Gość: dilmah i co na to um? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 10:11
      i nikt z um nie wyrazał ubolewania nad tym, ze wandale zniszczyli katolicki
      cmentarz!
      • Gość: zdiwiony Dziwię się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:24
        Czemy tu nie ma wątku ukraińskiego ? Wiem, że ukraińcy nie lubili Żydów i
        gnębili ich przed II Wojną Światową, jak tylko mogli. Mogli tu przyjechać do
        swoich rodziców, którzy kierują Hutą Częstochowa, również jako turyści i sobie "
        się zabawić ".

Następna sprawa. Ludzie mili, popatrzcie w jakim stanie na Kulach groby
        prawosławne, przecież też należą do zabytków częstochowskich. Może tam też
        należy się Prezydentowi pokazać w rękawicach i wziąć ze sobą fotografów ? Też
        był by tam jakiś gest w stronę innej kultury i narodu. Przecież tam leżą też
        mieszkańcy Częstochowy i zwykli ludzie.
        • Gość: q Re: Dziwię się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:28
          tym bardziej, ze podczas II.wojny swiatowej razem gnebili poakow na wołyniu!
          • Gość: mk Re: Dziwię się ! IP: *.flatpla.net 08.08.07, 14:06
            Tak. Polacy są czyści jak łza. Nie działa tu ani jedna organizacja faszyzująca.
            Zaraz na tym forum pojawią się opinie, że to może marsjanie...

Nie wiemy kto to zrobił. Akcja sprzątania była demonstracją odcięcia się od tego
            antysemickiego aktu. Nikomu beret z głowy nie spadł.
      • Gość: . Re: i co na to um? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:27
        Wróćmy do zachowania bandyckiego żydów z paszportami dyplomatycznymi Izraela w
        Krakowie,wróćmy do wypowiedzi tego rabina mieniącego się rabinem Polski(czy
        Polska ,Polacy podlegają jakiemuś rabinowi?),wróćmy do szowinistycznych
        wypowiedzi ambasadora Izraela mieszającego się w wewnętrzne sprawy Polski(za co
        powinien być już dawno wyrzucony z Polski razem z tym rabinem i swoimi rodzinami
        bez prawa wstępu na teren Polski na zawsze). Brak odpowiedzi przywódców Izraela
        na działalność tych osób tylko umacnia w przeświadczeniu o ich złowrogiej
        działaniach przeciw Polakom.Po tym dziw bierze!?,ze zdarzają się ekscesy
        nieodpowiedzialne ze strony sfrustrowanej młodzieży(?).
        • Gość: mk Re: i co na to um? IP: *.flatpla.net 08.08.07, 13:49
          Wróćmy do wypowiedzi niejakiego o. Rydzyka, ks. Jankowskiego, niektórych
          członków rządu polskiego, niektórych członków partii politycznych będących
          aktualnie przy władzy...

Żydom zostawmy problemy Żydów. My zajmijmy się swoimi - bieżące wydarzenie jest,
          wysoce prawdopodobne (ocena subiektywna), występkiem popełnionym przez polskie
          ręce. Ważne więc by zademonstrować, że odcinamy się od takich zachowań. I za to
          dziękuję wszystkim, którzy pomagali w sprzątaniu cmentarza.

> Po o tym dziw bierze!?,ze zdarzają się ekscesy
          > nieodpowiedzialne ze strony sfrustrowanej młodzieży(?).

Och biedna sfrustrowana młodzież(?)...
          Czy jeszcze nikt jej nie powiedział, że wszelkie skrajne ideologie są tylko po
          to, by przejąć nad nimi kontrolę, by realizowali interesy wąskiej grupki bandytów?
          • Gość: stary Re: i co na to um? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:43
            >Och biedna sfrustrowana młodzież(?)...
            Czy jeszcze nikt jej nie powiedział, że wszelkie skrajne ideologie są tylko po
            to, by przejąć nad nimi kontrolę, by realizowali interesy wąskiej grupki bandytów?<

-oto wypowiedź-wpis(wyżej) rzecznika Urzędu Miejskiego w Częstochowie I.L.
            plfajacego-plującego na forumowicza tym samym na wszystkich forumowiczów..>
            plwociny
            Autor: Gość: I.LEŚNIKOWSKI IP: *.um.gov.pl 08.08.07, 08:25
            Dodaj do ulubionych Skasujcie
            Odpowiedz

Pański wpis jest tego samego rodzaju, jakim jest czyn na kirkucie.
            Uważam, że admin powinien szybko reagować na tego rodzaju plwocimny<

-tak odnosi się urzędnik państwowy UM Częstochowa do forumowicza ,który potępia
            akt na kirkucie jednocześnie mający swoje obawy kto dokonał tego niewłaściwego
            czynu.<

""""plwociny""""" pluję na ciebie i na was(?)
            Tak odnosi się przedstawiciel-rzecznik prezydenta Cz-wy.do Mieszkańca
            Cz-wy(?).Za taką wypowiedź p.rzecznik powinien być co najmniej wyrzucony z
            posady państwowej ,a p.PREZYDENT T.WRONA przeprosić forumowiczów-mieszkańców
            Częstochowy ZA ZACHOWANIE się RZECZNIKA UM I.L ,i podać się do dymisji.
            To p.prezydencie T.Wrona jest niedopuszczalne zachowanie się ale wykonane przez
            pana pracownika.

Plfanie rzecznika prezydenta Częstochowy na mieszkańców Częstochowy i
            wymagania(?),.Ten wpis pójdzie pewnie w eter międzynarodowy.ech

Oburzenie moje jako starszego wiekiem od prezydenta i rzecznika jest wielkie.
            • Gość: kombinerki Re: i co na to um? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:52
              popieram w 100%, nie wiem jak to nazwać, rzecznik bez kultury, ciekawe dlaczego
              pełni funkcje w um?
            • Gość: zgadzam się Należy Leśniewskiemu i UM wytoczyć proces IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 18:21
              Ja dołoże do tego procesu teżkilka faktów.
              Jeśli coś takiego zainicjujemy, pokażemy, że nie jesteśny kimś na kogo można
              pluć czy pod innymi nickami wypowiadać obraźliwe kłamstwa.

Kto za procesem ? Ja pierwszy.
    • Gość: webber Do Prezydenta IP: 212.87.241.* 08.08.07, 17:13
      Potrzebujemy Pana pomocy na cmentarzu św.Rocha.Liczymy na Pana muskuły
      • Gość: ciekawski Re: Do Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 23:21
        czy przypadkiem pan prezydent i rabin nie załozyli odwrotnie rekawiczek ?? guma do góry ?? (zdjecie nr2)
        • kubiss Re: Do FoRumoWiczów 09.08.07, 00:44
          Osoby których interesują obyczaje i kultura Żydów zapraszam do założonego przeze
          mnie wątku o żydach .
          Ciekawa lektura ..... :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=62753980&a=63569339
          • Gość: skuwka Do pana L. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:21
            Czy panu przypadkiem sodowa nie uderzyła do głowy?Bo to, co pan wyrabia na tym
            forum (i nie tylko w tym wątku) przechodzi ludzkie pojęcie.Jak można tak odzywać
            się do ludzi? Tym samym wystawia pan świadectwo swojemu świętoszkowatemu
            przełożonemu, jaki to władza ma stosunek do obywateli!
            • Gość: śliwka słodka Ja się zastanawiam, kto porusza tymi kukiełkami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 11:31
              Przecież sami z siebie nic są nie warci, sam teatrzyk kukiełkowy.
              • Gość: . Re: Ja się zastanawiam, kto porusza tymi kukiełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 16:05
                pomyłka?
    • Gość: Jak Z żydowskich macew znikają swastyki IP: *.highway.telekom.at 11.08.07, 18:35
      zgosic post do skasowania? Przy tym nowym wygladzie forum nie wiem
      jak.A wydaje mi sie , ze nalezy od razu reagowac jak sie widzi cos
      takiego jak ponizej!
      • Gość: . Re: Z żydowskich macew znikają swastyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 19:09
        Na razie to nie używaj różnych nicków--częstochowianka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka