Gość: sting IP: 212.160.86.* 18.08.07, 21:13 Co sądzicie o studiach podyplomowych z rachunkowości w częstochowskim oddziale Akademii Ekonomicznej w Katowicach?? Czy lepiej jednak wybrać się do Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grazia86 Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:35 Korzystając z własnego doświadczenia(a skończyłam 4 podyplomówki), powiem tak, daj sobie spokój z Częstochową jeżeli chcesz oprócz porównywalnego poziomu wiedzy mieć jeszcze miłe wspomnienia ze szkoły i poczucie, że jesteś coś wart(a). U nas tego nie dostaniesz nawet za sporą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.dsl.zen.co.uk 20.08.07, 02:51 ja nic nie slyszalem o takiej podyplomowce? mozesz cos wiecej napisac? rachunkowosc jest na politechnice jako podyplomowe i nic wiecej nie slyszalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 08:49 od kiedy katowicka AE ma tutaj swój oddział??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: podyplomówka: rachunkowość IP: 212.87.244.* 20.08.07, 12:50 Oddział jest co najmniej od trzech lat jak nie dłużej, zajęcia prowadzą wykładowcy z Katowic. Czyli poziom ten sam! Znajome kończyły i sobie chwaliły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:22 Nie polecam, ogrom materiału przerabiany w minimalnym czasie, bardzo wysokie czesne, każdy dodatkowy egzamin płatny. Częstochowska Politechnika jest o połowę tańsza a papier tan sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soc Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:17 Jak papier ten sam? Akademia Ekonomiczna a Polibuda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:06 Aby otrzymać licencję MF na usługowe prowadzenie biura rachunkowego trzeba skończyć podyplomowe studia z rachunkowości organizowane przez uczelnię posiadająca uprawnienia do nadawania tytułu doktora nauk ekonomicznych (Polibuda takie posiada) lub zdać egzamin państwowy w MF. Nasz oddział katowickiej Akademii Ekonomicznej mieszczący sie w Polnamie zapewnia takie samo zaświadczenie jak Polibuda z tym, że dwukrotnie droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 21:41 Papier nie jest ten sam. Po Politechnice szczerze mówiąc nie masz nic. Ja skończyłam Politechnikę i teraz chcąc otworzyć własne biuro musiałam ukończyć podyplomówkę z zakresu rachunkowości. Wybrałam Akademię Krakowską z oddziałem w Czętochowie. Zajęcia odbywają się z Stowarzyszeniu Księgowych przy ul. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:48 Akademia Krakowska ? a cóż to jest ? Dlaczego mgr rachunkowości zdobyty na Politechnice nie pozwalał Ci otworzyć biura ? brak praktyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 23:09 to na polibudzie są podyplomowki z rachunkowści? czy są do wyboru inne podyplomówki czy tylko te? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.08.07, 17:47 Praktykę mam kilkuletnią, a Politechnika nie nadaje tytułów naukowych z dziedziny rachunkowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soc Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:10 Doktor nauk ekonomicznych na Polibudzie? Na jakim wydziale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:34 na wydziale zarządzania prawo.money.pl/d/prawo/akty-prawne/zalacznik/MP2003-002-0019_pliki/MP2003-002-0019zal2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 16:28 czyli jak zrobię podyplomówkę z rachunkowości na politechnice to będę miał prawo do prowadzenia biura rachunkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.08.07, 17:49 kończąc Politechnike nie będziesz mógł/mogła otworzyć własnego biura, chyba że będziesz zdawać egzaminy w MF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajo Re: podyplomówka: rachunkowość IP: *.gre.pl 21.08.07, 20:23 w czerwcu skończyłem studia podyplomowe rachunkowość na Politechnice, po otrzymaniu zaświadczenia złożyłem dokumenty w MF wraz z wymaganym udokumentowanym stażem pracy na stanowisku księgowego i czekam na otzrymanie certyfikatu. Nie musze w tym wypadku zdawać egzaminu państwowego. Doczytaj a potem się wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: podyplomówka: rachunkowość 21.08.07, 20:18 To nie jest tak, ze zrobisz podyplomówke i bedziesz mógł mieć biuro rachunkowe. Praktyke masz (ile)? Co wczesniej konczyles ? Biuro mozna prowadzić nawet po sredniej szkole (sa dodatkowe warunki). Poczytaj na stronie MF. Tam sa szczegółowe warunki. Odpowiedz Link Zgłoś