Dodaj do ulubionych

Boże, ratuj to zepsute miasto!!!

IP: 213.199.204.* 01.09.07, 09:13
Czytając wypowiedzi forumowiczów jestem głęboko wstrząśnięty. Wniosek, który
mi się nasuwa, jednoznacznie brzmi: ogrodzić miasto drutem kolczastym,
podłączyć wysokie napięcie i nikogo do niego nie wpuszczać. Dlaczego:
1. Prezydent przyjeżdża do miasta - korki - "prezydenciny" nie wpuszczać
2. Kierowcy z SKL nie potrafią jeździć - nie wpuścić
3. Pielgrzymi śpiewają, srają (przepraszam za słowo, ale tak niektórzy piszą)
- nie wpuścić
4. Ludzie z okolic jadą na zakupy na ryneczek - śmierdzą w autobusach - nie
wpuścić

Nie wiem kto pisze tak na forum, ale to mnie osobiście poraża. Czy Częstochowa
jest aż tak zakompleksiona względem Krakowa i Wrocławia??? Może dzieciom
neostrady trzeba pokazać, że świat nie kończy się za tabliczką Częstochowa, a
tak naprawdę dopiero zaczyna?
Dlaczego Częstochowianie nie potrafią wykorzystać szansy, że przyjedzie
Prezydent do reklamy własnego miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasia Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.iplus.com.pl 01.09.07, 10:47
      nie wiem czy to geny ,czy powietrze tu takie .Ale jest to miasto
      wrednych ludzi ,o mentalności dużej wioski z hasłem wypisanym na
      sztandarach "My tu obcych nie lubimy ""............
      I masz racje zamknąc i otczyć kolczastm drutem ......
    • harry1983 Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! 01.09.07, 10:56
      Bo prezydent nie przyjeżdża do miasta, tylko na jasną górę. Czy to tak trudno zrozumieć ?

Bo to miasto i jego władze myślą tylko o pielgrzymach, a nie o mieszkańcach. Bo mamy syf jakich mało, rozp... drogi, ale jak trzeba będzie postawić kolejny pomnik za miliony to pieniądze się znajdą.

A pielgrzymi srają, masz rację - bo też ludzie, ale gdzie niby mają to robić, jak wszystkie publiczne kible w tym mieście pozamykano z inicjatywy prezydenta miasta ? Na czas pielgrzymek nawet toi-toyów nie powystawiają po okolicznych bramach, żeby jakoś w miarę to wyglądało - klapki na oczy i na jasną górę, tylko to potrafią.
      • bozy_wojownik Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! 01.09.07, 12:52
        "ale jak trzeba będzie postawić kolejny pomnik za miliony to pieniądze się znajdą."
        no i chyba wykrakałeś:
        urząd miasta ponoć ogłosił szybki przetarg na przebudowę placu daszyńskiego- w
        związku z lokalizacją pomnika Jana Pawła II
        • Gość: jmk Czy to prawda, że SEKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 21:50
          ma zostać wyburzona gdyż w tym dokładnie miejscu planowana jest II
          STACJA DROGI KRZYZOWEJ?
          Czy ktoś coś wie na ten temat?
          PS. Pozdrowienia dla Harego 1983!
    • Gość: ele Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 80.54.171.* 01.09.07, 14:48
      no co wy przecież : " Częstochowa to dobre miasto "

• Gość: ele Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 80.54.171.* 01.09.07, 14:50
      autorze wątku rozumiem , że tobie to nic z wymienionych rzeczy nie przeszkadza ,
      wsumie co można sądzić po człowieku o takim nicku :)
      • Gość: Lej lewaka kijem Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 213.199.204.* 01.09.07, 15:40
        A co można sądzić o człowieku z nickiem "ele" - chyba też nic pozytywnego, ale
        to nie problem w nicku. Częstochowa się zamyka, lubi kisić się we własnym...
        smrodzie.
        • kristor1 Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! 01.09.07, 15:49
          I tu masz racje.Wszystkim przeszkadza smrod i smieci, ale nie ma
          nikogo kto odwazylby sie otworzyc okno i wyniesc smieci.Lepiej to
          wachac i pozorowac szczescie(bo przeciez jest na co ponazekac).
          Pozdrawiam
        • inna-bajka Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! 01.09.07, 15:51
          Chyba tu nigdy nie byłeś, skoro do głowy wpadło Ci porównanie do Krakowa i
          Wrocławia. Dzięki m.i.e.rnocie w.r.o.n.i.e, niedługo będziemy się porównywać do
          Pcimia (bez urazy dla Pcimia).
          Częstochowa się nie zamyka, ona się cofa a ludzie się nie kiszą tylko stąd
          uciekają.
          A forum jest takie samo jak to miasto, beznadziejne i nudne. Ciekawe jakie Ty
          wątki byś zakładał na forum miasta, gdzie jedynymi inwestycjami są kościoły i
          d.e.b.i.l w ratuszu.
        • Gość: ele Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 80.54.171.* 01.09.07, 16:09
          widze , że szanowny kolega nie widzi różnicy między znaczeniem nicka "ele" a "
          Lej lewaka kijem", powiedziałbym ci jakie ma znaczenie jedno i drugie ale myślę
          , że jak skończysz gimnazjum znajdziesz różnice i zarazem znaczenia .

a co do smrodu masz racje kisimy się ,mało tego sam największy śmierdziel
          przyjedża na świtą góre .
    • Gość: angrusz Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 16:00

Do Lej lewaka kijem :

Masz rację .
      Ale najgorzej to świadczy o forumowiczach o ich poziomie umysłowym i
      stanie moralnym .
      • Gość: egon Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.sfc.pl 01.09.07, 16:16
        Jest angrusz!!!!!!!.I teraz dopiero forum nabiera barwy.
        • Gość: moto Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 16:34
          Wogole Częstochowa to miasto dramat, ogolnie zadupie. Nic sie tu nie dzieje.
          Zadnych perspektyw na przyszlosc, zadnych wiekszych inwestycji. Galerii
          handlowych brak, zadnych fajnych dyskotek, basen jest ale tylko jeden bo drugo w
          remoncie ale on sie predko nie skonczy. Chyba stad wyemigruje w cholere.
          • Gość: angrusz Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 18:55

Do moto :

Spróbuj , pomieszkaj i potem jeszcze raz zabierz głos .
            Pamietam jak na moich studiach - późny Gierek Politechnika Śląska
            chemia - tez niektórzy mówili to samo , nic się nie dzieje , nuda
            itp ale sami nic nie zrobili - obalali kolejną połówkę i to
            wszystko .
            Ja miałem co robić , brakowało mi czasu ( nawet na naukę ) i dobrze
            wykorzystałem tamten ( owszem gierkowski za komuny czas ).

Więc lepiej coś robić koło siebie na początek .
            • Gość: babcia Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.iplus.com.pl 04.09.07, 09:46
              a co robiłęś ??.W Grosiku pracowałeś ? do Spirali i czy KRopki
              chodziłeś ??/ A moze w Gwarku balowałeś ???
      • Gość: Lej lewaka kijem Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 213.199.204.* 01.09.07, 20:07
        Sam angrusz do mnie napisał. Hę
        • Gość: toja Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 80.48.49.* 01.09.07, 20:29
          tatusiu przestań juz się bawić moim komputerem. proszę
          • Gość: janek Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.man.czest.pl 01.09.07, 21:37
            nawet cobra na BP jest stara i smierdzaca w tym buraczalym miescie !!!
    • Gość: józek Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: 80.48.49.* 01.09.07, 23:38
      chociaż qrwy zostawcie w spokoju .
    • Gość: leo Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 21:05
      podnoszę temat- by warto aby SRACZE wróciły do tego zas....go miasta.
      • Gość: angrusz Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 19:53

Korupcja jak rak zniszczy wszystko i wszystkich
        • Gość: zas-ja Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:17
          Korupcja, jak rak niszczy Pis i nie ma na nia sposobu. Kogo podejrzanego o korupcje nie aresztuja, to okazuje sie, ze to PiSowszczyk, albo protegowany do koryta przez PiS. TYLKO ANGRUSZA TO NIE RUSZA. Jemu szare komorki juz dawno rak PiSu skutecznie zaatakowal. Jemu sie wydaje, ze siedzenie przy komputerze i wyPiSywanie bzdetow jest sposobem na zycie, a za wychwalanie kaczorowego PiSuaru, bedzie mial srodki na utrzymanie rodziny. Opieka spoleczna ma srodki pomocy na przezycie dla niezaradnych zyciowo, a nie na PiSuarowych trutni. Angrusz do roboty, obiboku, a nie do mieszania myslacym w glowie. Precz z PiSuarami i angruszowymi trutniami!!!
          • Gość: jo Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! IP: *.iplus.com.pl 05.09.07, 16:09
            Oj chyba Angrusz przejzał na oczy nie ma pracy i Anglii chce
            emigrować
      • jupiter000 Re: Boże, ratuj to zepsute miasto!!! 04.09.07, 17:59
        A co ty stefo też masz sraczkę jak kaczor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka