Dodaj do ulubionych

czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V?

03.09.07, 20:19
słyszałam,że do tych silników gaz się nie nadaje.rok 2000.proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • exenet Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? 03.09.07, 21:07
      Policz sobie koszt instalacji + to ze gaz drozeje, nie wiemczy warto sie w niego
      pchac. Chyba ze robisz miesiecznie pare tys, km.
      • Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 21:21
        Tak gaz drożeje, a co z benzynom, tanieje? Jesli chodzi o Focusa z tym własnie
        silnikiem, to lepiej gazu do niego nie montuj.
        Wiecej o tym przeczytasz tutaj: forum.fordclubpolska.org/viewforum.php?f=9
        • exenet Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? 03.09.07, 22:47
          Nie napisalem ze tanieje, ale czy instalacja bedzie oplacalna. Poco wydawac kase
          jak ktos bedzie malo jezdzil?
    • Gość: QQ Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.masterkom.pl 03.09.07, 22:59
      Szkoda foki na taką profanację ... jeśli planujesz dłuższe trasy po
      Polsce ... to ten sprzęt pali 5,5-6l/100km ... więc się zastanów ...
      Ogólnie polecam autko ... narawdę niezłe jest ...
      • Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 13:51
        "profanacja"- proszę, nie naduzywaj wiecej tego słowa.
    • Gość: m Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: 213.199.233.* 04.09.07, 08:21
      ja bym nie instalował instalki gazowej ponieważ Ford generalnie
      jakoś nie znosi gazu i nie nadaje się tak jak inne auta jak np fiat
      czy opel.
      • Gość: moto Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.profiline.pl 04.09.07, 09:07
        Nie pakuj sie w gaz bo to tylko klopoty a oszczednosc taka sobie.
        Zreszta 1,6 + gaz = muł :)

pozdr
        • Gość: hmm Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.tktelekom.pl 04.09.07, 13:56
          Gaz to klopoty ? Dziwne ,jezdze juz na gazie 4 rok i zadnych problemow z
          silnikiem (Ibiza 1,4) Oszczednosc taka sobie ? Przy sekwencji jest to
          oszczednosc rzedu 50% .Wiec nie pisz bzdur ...
          • Gość: Do goscia od ibizy Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 18:57
            Zgadzam sie z twoim przedmowca.Gaz to same klopoty!!!!!!!Oszczdnosc
            50 proc?To chyba jezdzisz o polowe mniej niz kiedys.Gaz jest dobry w
            kuchni a nie w aucie.Auto maze jezdic dobrze albo na benzynie albo
            (co jest znacznie tansze)na on.Gaz to jest jedna z tych rzeczy na
            zasadzie Polak potrafi
            • Gość: hmm Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.tktelekom.pl 05.09.07, 12:23
              Jezdze tyle samo :) Oszczednosc wynika z faktu ze litr gazu kosztuje 2 zl ,a
              litr benzyny ponad 4 zl. Spalanie o litr wieksze niz na benzynie. Gaz jest nie
              tylko popularny w Polsce ,ale i w wielu krajach Europy (Holandia ,Wlochy
              ,Chorwacja,Niemcy itd...) .
              • retro_80 ja mam i sobie chwalę 05.09.07, 14:19
                Mam w Mondeo Zetec 1,8 instalację od 2 lat - zero problemów.
                Chodzi troszkę słabiej niż na benzynie, ale niewiele.
                A jak ktoś mówi ze muł , to chyba ma coś z głową ;-)
                Ciekawe gdzie się tak spieszy , bo ostatnio takie korki że po mieście nie da sie
                jeździć szybciej.
                A i na trasie nie lepiej.

Oszczędność jest dość duża.
                na gazie 1 km kosztuje mnie około 20-23 gr
                na benzynie 1 km kosztował by mnie jakieś 44 grosze.
                Instalacja zwróciła mi sie w ciągu 8 miesięcy.
                Zaznaczam że jeżdżę większość po mieście , do pracy.

A gaz mam już w czwartym aucie , czyli juz od ponad 10 lat.
                • Gość: gaz+klopot Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:42
                  I nigdy nic wam sie nie psulo?Nie gasly autka cna wolnych obotach np
                  przy dojezdzaniu do skrzyzowania?Nie bylo problemu z odpalanie w
                  zimie?I 1 litr gazu wiecej niz benzyny?pomarzyc dobrze jest ale bnie
                  wciskajcie tu ludzie kitu.A to ze we Wlaszech i gdzies tam jeszcze
                  sa auta na gaz?co z tego?Dowodzi to tylko tego ze nie tylko polacy
                  robia glupoty.Moja szczera rada jerzeli chcesz zaoszczedzic na
                  paliwie kup autko z silnikiem Diesla.Jest najtansze w
                  eksplatacji,najtrwalsze i najmniej awaryjne.I nie ma dco troche
                  jakis upierdliwych regulacji
                  • Gość: Gość Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:59
                    Nie pisz gostek głupot, bo jak czytam te bzdety jakie Ty wypisujesz to mi sie
                    już niedobrze robi. Miałeś gaz w samochodzie? Pewnie nie, ale jak go miałeś to
                    robiłeś pewnie dziadowskie oszczędności i zamontowałeś gó..ana instalację i
                    stąd gasnący silnik na skrzyżowaniu.

> paliwie kup autko z silnikiem Diesla.Jest najtansze w
                    > eksplatacji,najtrwalsze i najmniej awaryjne.I nie ma dco troche
                    > jakis upierdliwych regulacji

Większej głupoty już nie przeczytałem dawno.
                    Pochwal sie jaki samochód z dieslem ty ujeżdżasz, bo ja nie moge się domyślec co
                    to za cudo.
                    • Gość: Rad Re: ja mam i sobie chwalę IP: 81.15.170.* 05.09.07, 15:15
                      Właściciele samochodów wyposażonych w instalację gazową nie mają powodów, by żałować swojej inwestycji w tańsze paliwo. Obecnie jazda na LPG jest bardziej opłacalna niż 10 lat temu, instalacja zwraca się już po przejechaniu 16 tys. km.
                      A jak ktoś chce to tu jest cały artykuł
                      www.automoc.pl/paliwa/paliwa-aktualnosci/autogaz-teraz-oplacalny.html
                      • Gość: Iva Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.21.pl 05.09.07, 16:17
                        po co kupujecie auta jak nie stac was na lanie do baku, gaz nie
                        nadaje sie do wszystkich modeli poza tym skraca to zywotnosc silnika
                        i kazdy normalnych mechanik wam to powie, a do baku lejesz to co
                        powinno tam byc i na tym jezdzisz, a jakies tam instalacje gazowe to
                        zaklada sie w domach nie w samochodach.
                        • Gość: Gość Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:16
                          Kolejny ynteligent bez krzty rozumu.
    • Gość: tom Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:32
      Rodzicom padła pompa wtryskowa w vectrze 2,0 DTI (Diesel) i musieli zapłacić
      4500zł za nową. Więc nie piszcie, że eksploatacja nowych diesli jest tania. No
      chyba, że ktoś jeździ golfem Ii i innym badziewiem. Prawda jest taka, że nowe
      diesle są dobre, ale do czasu jak nic się w nich nie zepsuje. Jak coś padnie to
      już kaplica. Koszty, koszty i jeszcze raz koszty.
      • Gość: gaz+klopoty Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:16
        Owszem mialem auto na gaz i mialo faktycznie gownia... instalacje
        ale innej miec nie moglo bo wszytkie sa gowniane.Moj przedmowca ma
        racje albo kogos stac na autio i normalne paliwo albo kogos nie stac
        na utrzymanie auta i wtedy zxostaje autobus.Nie mam pojecia co to ma
        za znaczenie ale ja jezdze oplem vecrta B 2,0 diesel.Nie wiem po co
        te nerwy?Ja chce tylko dobze doradzic.Kazdy i tak bedzie jezdzic tym
        co bardziej mu pasuje.Mnie zdecydiowanie bardziej pasuje Diesel a
        skoro wy wolicie Lpg to wasza rzecz.pozdrawiam wszystkich i zycze
        Wszystkim a takze sobie by ceny wszystkich poliw znacznie spadly.
    • Gość: tomtom Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 10:06
      Profanacja!!! Oszczedne auto, w miare rocznikowo i chcesz je skrzywdzić gazem ??

przy dzisiejszej jakosci gazu, przy spustoszeniu jakie robi w silniku absolutne
      NIE, ale wybór nalezy do kobiety
      • Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:14
        Profanacja- czy Ty wiesz co znaczy słowo profanacja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka