ona10001 03.09.07, 20:19 słyszałam,że do tych silników gaz się nie nadaje.rok 2000.proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exenet Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? 03.09.07, 21:07 Policz sobie koszt instalacji + to ze gaz drozeje, nie wiemczy warto sie w niego pchac. Chyba ze robisz miesiecznie pare tys, km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 21:21 Tak gaz drożeje, a co z benzynom, tanieje? Jesli chodzi o Focusa z tym własnie silnikiem, to lepiej gazu do niego nie montuj. Wiecej o tym przeczytasz tutaj: forum.fordclubpolska.org/viewforum.php?f=9 Odpowiedz Link Zgłoś
exenet Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? 03.09.07, 22:47 Nie napisalem ze tanieje, ale czy instalacja bedzie oplacalna. Poco wydawac kase jak ktos bedzie malo jezdzil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQ Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.masterkom.pl 03.09.07, 22:59 Szkoda foki na taką profanację ... jeśli planujesz dłuższe trasy po Polsce ... to ten sprzęt pali 5,5-6l/100km ... więc się zastanów ... Ogólnie polecam autko ... narawdę niezłe jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 13:51 "profanacja"- proszę, nie naduzywaj wiecej tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: 213.199.233.* 04.09.07, 08:21 ja bym nie instalował instalki gazowej ponieważ Ford generalnie jakoś nie znosi gazu i nie nadaje się tak jak inne auta jak np fiat czy opel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.profiline.pl 04.09.07, 09:07 Nie pakuj sie w gaz bo to tylko klopoty a oszczednosc taka sobie. Zreszta 1,6 + gaz = muł :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.tktelekom.pl 04.09.07, 13:56 Gaz to klopoty ? Dziwne ,jezdze juz na gazie 4 rok i zadnych problemow z silnikiem (Ibiza 1,4) Oszczednosc taka sobie ? Przy sekwencji jest to oszczednosc rzedu 50% .Wiec nie pisz bzdur ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do goscia od ibizy Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 18:57 Zgadzam sie z twoim przedmowca.Gaz to same klopoty!!!!!!!Oszczdnosc 50 proc?To chyba jezdzisz o polowe mniej niz kiedys.Gaz jest dobry w kuchni a nie w aucie.Auto maze jezdic dobrze albo na benzynie albo (co jest znacznie tansze)na on.Gaz to jest jedna z tych rzeczy na zasadzie Polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.tktelekom.pl 05.09.07, 12:23 Jezdze tyle samo :) Oszczednosc wynika z faktu ze litr gazu kosztuje 2 zl ,a litr benzyny ponad 4 zl. Spalanie o litr wieksze niz na benzynie. Gaz jest nie tylko popularny w Polsce ,ale i w wielu krajach Europy (Holandia ,Wlochy ,Chorwacja,Niemcy itd...) . Odpowiedz Link Zgłoś
retro_80 ja mam i sobie chwalę 05.09.07, 14:19 Mam w Mondeo Zetec 1,8 instalację od 2 lat - zero problemów. Chodzi troszkę słabiej niż na benzynie, ale niewiele. A jak ktoś mówi ze muł , to chyba ma coś z głową ;-) Ciekawe gdzie się tak spieszy , bo ostatnio takie korki że po mieście nie da sie jeździć szybciej. A i na trasie nie lepiej. Oszczędność jest dość duża. na gazie 1 km kosztuje mnie około 20-23 gr na benzynie 1 km kosztował by mnie jakieś 44 grosze. Instalacja zwróciła mi sie w ciągu 8 miesięcy. Zaznaczam że jeżdżę większość po mieście , do pracy. A gaz mam już w czwartym aucie , czyli juz od ponad 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz+klopot Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:42 I nigdy nic wam sie nie psulo?Nie gasly autka cna wolnych obotach np przy dojezdzaniu do skrzyzowania?Nie bylo problemu z odpalanie w zimie?I 1 litr gazu wiecej niz benzyny?pomarzyc dobrze jest ale bnie wciskajcie tu ludzie kitu.A to ze we Wlaszech i gdzies tam jeszcze sa auta na gaz?co z tego?Dowodzi to tylko tego ze nie tylko polacy robia glupoty.Moja szczera rada jerzeli chcesz zaoszczedzic na paliwie kup autko z silnikiem Diesla.Jest najtansze w eksplatacji,najtrwalsze i najmniej awaryjne.I nie ma dco troche jakis upierdliwych regulacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:59 Nie pisz gostek głupot, bo jak czytam te bzdety jakie Ty wypisujesz to mi sie już niedobrze robi. Miałeś gaz w samochodzie? Pewnie nie, ale jak go miałeś to robiłeś pewnie dziadowskie oszczędności i zamontowałeś gó..ana instalację i stąd gasnący silnik na skrzyżowaniu. > paliwie kup autko z silnikiem Diesla.Jest najtansze w > eksplatacji,najtrwalsze i najmniej awaryjne.I nie ma dco troche > jakis upierdliwych regulacji Większej głupoty już nie przeczytałem dawno. Pochwal sie jaki samochód z dieslem ty ujeżdżasz, bo ja nie moge się domyślec co to za cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rad Re: ja mam i sobie chwalę IP: 81.15.170.* 05.09.07, 15:15 Właściciele samochodów wyposażonych w instalację gazową nie mają powodów, by żałować swojej inwestycji w tańsze paliwo. Obecnie jazda na LPG jest bardziej opłacalna niż 10 lat temu, instalacja zwraca się już po przejechaniu 16 tys. km. A jak ktoś chce to tu jest cały artykuł www.automoc.pl/paliwa/paliwa-aktualnosci/autogaz-teraz-oplacalny.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.21.pl 05.09.07, 16:17 po co kupujecie auta jak nie stac was na lanie do baku, gaz nie nadaje sie do wszystkich modeli poza tym skraca to zywotnosc silnika i kazdy normalnych mechanik wam to powie, a do baku lejesz to co powinno tam byc i na tym jezdzisz, a jakies tam instalacje gazowe to zaklada sie w domach nie w samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ja mam i sobie chwalę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:16 Kolejny ynteligent bez krzty rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:32 Rodzicom padła pompa wtryskowa w vectrze 2,0 DTI (Diesel) i musieli zapłacić 4500zł za nową. Więc nie piszcie, że eksploatacja nowych diesli jest tania. No chyba, że ktoś jeździ golfem Ii i innym badziewiem. Prawda jest taka, że nowe diesle są dobre, ale do czasu jak nic się w nich nie zepsuje. Jak coś padnie to już kaplica. Koszty, koszty i jeszcze raz koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz+klopoty Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:16 Owszem mialem auto na gaz i mialo faktycznie gownia... instalacje ale innej miec nie moglo bo wszytkie sa gowniane.Moj przedmowca ma racje albo kogos stac na autio i normalne paliwo albo kogos nie stac na utrzymanie auta i wtedy zxostaje autobus.Nie mam pojecia co to ma za znaczenie ale ja jezdze oplem vecrta B 2,0 diesel.Nie wiem po co te nerwy?Ja chce tylko dobze doradzic.Kazdy i tak bedzie jezdzic tym co bardziej mu pasuje.Mnie zdecydiowanie bardziej pasuje Diesel a skoro wy wolicie Lpg to wasza rzecz.pozdrawiam wszystkich i zycze Wszystkim a takze sobie by ceny wszystkich poliw znacznie spadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 10:06 Profanacja!!! Oszczedne auto, w miare rocznikowo i chcesz je skrzywdzić gazem ?? przy dzisiejszej jakosci gazu, przy spustoszeniu jakie robi w silniku absolutne NIE, ale wybór nalezy do kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czy zakładac gaz do fora focusa 1.6 16V? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:14 Profanacja- czy Ty wiesz co znaczy słowo profanacja? Odpowiedz Link Zgłoś