Gość: WODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 08:40 Chyba z Akademią będzie podobnie jak z Uniwerstyetem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TOM WSP nie będzie Akademią IP: *.wsjoe.czest.pl 09.07.03, 08:42 Jakie miasto, taka uczelnia. Szkoda, ale... wszyscy wiemy jaki poziom prezentuje WSP i jej absolwenci - tragedia!!! Problem WSP to problem całego miasta, które od pewnego czasu "zwija żagle" i niedługo stanie się prowincjonalnym miastem z rzeszą sfrustrowanych ludzi bez perspektyw. Ale skoro Częstochowianie wybierają na fotel prezydenta takiego ignoranata i "cymbała" jak Tadeusz Wrona, to nie ma sie czemu dziwić! Jakie miasto, taki prezydent... ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XKX Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.org.pl 09.07.03, 09:58 Nie nazwa uczelni świadczy o jej poziomie i statusie. Jaki pozim reprezentuje WSP - Cz-wa niestety wszyscy wiemy (niestety nie jest on najwyzszy podobnie jak i na naszej Politechnice ale tu nikt nie zamieza bawic sie w zmiany nazwy). nie sztuka zmienic nazwe uczelni i wydac kase na zmiane wszystkich papierków pieczatek itd itp ale problem w tym ze za zmiana nei pójdzie zmiana pozomu uczelni. W zwiazku z tym niech lepiej WSP zostanie WSP a pieniadze wyda na inne daleko potrzebniejsze rzeczy niz zmiana nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.icis.pcz.pl 09.07.03, 11:26 Trzeba po prostu pracowac, miec wizje i ja realizowac. I wtedy przychodza efekty. I na Politechnice Czestochowskiej spokojnie moge podac przyklady - np. Srodowisko, Informatyka, wystarczy tez popatrzec ile nowego i w sumie dobrego stopniowo wnosi Zarzadzanie. To jesli chodzi o dydaktyke, bo jesli chodzi o dzialalnosc naukowa ugruntowana pozycje ma Inzynieria Materialowa, Fizyka, Budowa Maszyn. To wszystko kierunki, gdzie dziala wlasna Czestochowska kadra zwiazana z ta uczelnia. Na WSP tez jest sporo niezlych mimo wszystko przykladow, ale ta lekcja moze wyjsc nawet na dobre. Pozdrawiam, P.S. Gdybyscie zobaczyli jak pesymistycznie ostatnio o swoim miescie wyrazaja sie ostatnio na sieci Gdanszczanie, nie uwierzylibyscie. To chyba tak polska specjalnosc - narzekanie zamiast dzialania. Gość portalu: XKX napisał(a): > Nie nazwa uczelni świadczy o jej poziomie i statusie. Jaki pozim reprezentuje > WSP - Cz-wa niestety wszyscy wiemy (niestety nie jest on najwyzszy podobnie jak > > i na naszej Politechnice ale tu nikt nie zamieza bawic sie w zmiany nazwy). nie > > sztuka zmienic nazwe uczelni i wydac kase na zmiane wszystkich papierków > pieczatek itd itp ale problem w tym ze za zmiana nei pójdzie zmiana pozomu > uczelni. W zwiazku z tym niech lepiej WSP zostanie WSP a pieniadze wyda na inne > > daleko potrzebniejsze rzeczy niz zmiana nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bente Skari Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:00 Gość portalu: TOM napisał: Największym cymbałem to Ty jesteś. Nawet pacanie nie wymyślisz własnego nicku tylko podszywasz się pod TOM-a. A ksiądz dyrektor jak się dowie co wypisujesz, to długo na tej "uczelni" nie zabawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majron Cz-wa NAJWIĘKSZĄ DZIURĄ NA ŚLĄSKU IP: *.realestate.net.pl / 10.0.3.* 09.07.03, 12:19 Cz-wa robi się największą pipidówą na Śląsku. Z miasta wojewódzkiego robimy się prowincją i zaściankiem. Nie ma kina, Huta ledwo ledwo, o inwestyjach w stylu Aquaparku czy podobnych, które miały powstać, szkoda wspominać. Miał być Uniwerek, a zostaje nam żenujące WSP (z całym szacunkiem do tam studiujących) - ostatnie w kraju. Ciekawe co nas jeszcze czeka? Pozdr. wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalikarz Re: Cz-wa NAJWIĘKSZĄ DZIURĄ NA ŚLĄSKU IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 12:40 Proszę mi powiedzieć na jakiej podstawie szkoła p. Kryńskiego manazwę w tytule "Akademia" nie wydaje mi się ze były minister edukacji .p Wiatr{komuch}będąc natej psełdo uczelni nadałjej tytuł "Akademia" Jezeli taki chłam jak ta szkoła ma w nazwie"Akademia" to ja sie pytam dlaczego nie może miećW.S.P?.Jest starsza i więcejludzi wyszło z tej uczelni ztytułam magistra niz p.Kryński ma na głowie włosów.A wykładowcami sa ludzie ktorzy nie byli premierami nie sa w Łodzi bórmistrzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa p.Kryński jest księdzem! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 16:20 A skoro jest księdzem to powinien się modlić o lepsze czasy, o on tym czasem trzepie GIGANTYCZNĄ kasę na tej swojej Akademii! Idą na księdza - będę biznesmenem jak p.Kryński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: p.Kryński jest księdzem! IP: *.icis.pcz.pl 09.07.03, 18:19 I Ty tez zrob tyle co Ojciec Krynski. Tez bedziesz obieklem zazdrosci innych, ze cos mozna zrobic z niczego. Gość portalu: alfa napisał(a): > A skoro jest księdzem to powinien się modlić o lepsze czasy, o on > tym czasem trzepie GIGANTYCZNĄ kasę na tej swojej Akademii! > Idą na księdza - będę biznesmenem jak p.Kryński! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student UJ I bardzo dobrze, nie ma poziomu... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 14:00 ...nie ma Akademii, nie dla psa kiełbasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.wsp.czest.pl 09.07.03, 14:22 Kilka lat pracowalem w PCz i moim zdaniem wszystkie opinie dot. decyzji Komisji Akredytacyjnej i zmiany nazwy WSP sa podyktowane "politycznymi" aspiracjami "ludzi" ze slaska, ktorym ta uczelnia bardzo przeszkadza. Poziom nauczania i badan naukowych na PCZ jest zenujacy - dosc zauwazyc ze metalurdzy stali sie specjalistami od ochrony srodowiska, a ochrona srodowiska prawa habilitacyjne dziwnym trafem dostaje od kolegow z lawy senatorskiej. Czy w Polsce nauka ma opierac sie o republike kolesow? Moim zdaniem doszlismy do punku, w ktorym odpowiedni numer w telefonie komorkowym decyduje o mozliwosci istnienia uczelni. Moze czasy "komisji starcow" wszystko lepiej wiedzacej stana sie wreszcie historia w naszym kraju. Moze juz komuny nie ma, ale patrzac na postepowanie poslow (Kazimierz Marcinkiewicz (PiS)) mysle ze te same mechanizmy jeszcze dlugo beda funkcjonowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.icis.pcz.pl 09.07.03, 16:05 Prosze przy okazji WSP nie czepiac sie bezpodstawnie i nie odgrywac sie na Politechnice, bo nikt tutaj z Politechniki nie atakuje WSP. Przede wszystkim trzena miec ludzi, kadre, ktora utazsamia sie z Uczelnia, Ktora wiaze sie z ta Uczelnia i mysli o jej przyszlosci. I jednak Politechnika Czestochowska w duzym stopniu taka kadre ma. Kadra, ktora potrafi sposrod swojego grona, wylonic takze senatora. A w ogole to normalne, ze czlowiek na pewnym poziomie potrafi dostosowac sie do zmieniajacych warunkow. Gość portalu: Czytelnik napisał(a): > Kilka lat pracowalem w PCz i moim zdaniem wszystkie opinie dot. > decyzji Komisji Akredytacyjnej i zmiany nazwy WSP sa > podyktowane "politycznymi" aspiracjami "ludzi" ze slaska, > ktorym ta uczelnia bardzo przeszkadza. Poziom nauczania i badan > naukowych na PCZ jest zenujacy - dosc zauwazyc ze metalurdzy > stali sie specjalistami od ochrony srodowiska, a ochrona > srodowiska prawa habilitacyjne dziwnym trafem dostaje od > kolegow z lawy senatorskiej. > Czy w Polsce nauka ma opierac sie o republike kolesow? > Moim zdaniem doszlismy do punku, w ktorym odpowiedni numer w > telefonie komorkowym decyduje o mozliwosci istnienia uczelni. > > Moze czasy "komisji starcow" wszystko lepiej wiedzacej stana > sie wreszcie historia w naszym kraju. > > Moze juz komuny nie ma, ale patrzac na postepowanie poslow > (Kazimierz Marcinkiewicz (PiS)) mysle ze te same mechanizmy > jeszcze dlugo beda funkcjonowac. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.northnet.com.pl 09.07.03, 21:48 PCz to 6 wydzialow; 5 wydzialow ma prawa doktoryzowania!!!!! PCz to UCZELNIA na której 5 kierunków ma prawo nadawania habilitacji! PCz to 13 kierunków nauczania. Byles pracownikiem PCz i co? Moze zostales wyrotowany? Powinienes wiedziec, ze nie moze byc metalurgii bez recyklingu i ochrony srodowiska (a to jest tylko specjalnosc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent WSP Akademią? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 14:30 Ukończyłem 3 letnie studia licencjackie na WSP i gdybym miał rozpocząć studia na tej uczelni jeszcze raz, poważnie bym się zastanowił... Przyczyną mojej niechęci do WSP jest przede wszystkim chaos, bałągan i totalna dezorganizacja jaka tam panuje. Nie chcę przytaczać tu szczegółów, bo jednak coś mnie z tą uczelnią łączy, ale jedno trzeba przyznać: Akademia/Uniwersytet nie prędko tu powstanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka WSP - jedyna w Polsce Wyższa Szkoła Pedagogiczna??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 18:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka2 WSP - jedyna w Polsce Wyższa Szkoła Pedagogiczna??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 19:00 miałam nadzieję, że zmieni się coś nie tylko nazwa. myślałam o studiach magisterskich, atu same prawie licenjaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: WSP - jedyna w Polsce Wyższa Szkoła Pedagogic 09.07.03, 19:40 Może powinno się myślec inaczej. Może powinniście Państwo na WSP mówić: "My, jedyna w Polsce Wyższa Szkoła Pedagogiczna", ale mówić to z dumą? Studiowałem u Ojca Kryńskiego, na którego tak Państwo tu utyskujecie, uzupełniałem na Wyższej Szkole - obecnie Akademii - Pedagogicznej w Krakowie, robię podyplomowe i przymierzam się do doktoratu na WSP w Częstochowie. I po tych latach zwiedzania wiem jedno - u Kryńskiego było naprawdę najambitniej, najwięcej się działo i najwięcej stamtąd wyniosłem. Nie wierzyłem Ojcu Kryńskiemu i po czwartym roku zrezygnowałem, nie ufając w jego obietnice, że otrzyma uprawnienia magisterskie. Dzisiaj żałuję. Na WSP trzeba by zacząć coś robić, a nie tylko narzekać. Przykro to stwierdzić, i może nie powinienem się podpisywać, ale cóż, zawsze byłem wariatem, ale WSP to praktycznie najgorsza możliwa chała. Ze dwa lata temu udzielałem korepetycji chłopaszkowi z II roku filologii angielskiej z WSP. Nie wiem, jak on się tam dostał, gdyby był moim uczniem w liceum, nie zdałby do drugiej klasy. WSP prędzej czy później padnie zupełnie, jeśli zamiast konstruktywnej, wspólnej walki o przetrwanie uczelni ze strony jej samej, środowiska naukowego i władz miasta, będzie się myślało jedynie o głupotach jak zmiana szyldu i pieczątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasaty Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 00:18 WSP jest uczelnia coraz gorsza i coraz gorsza, niestety! Ale zamiast np. wybudowac porzadny nowy Dom Studencki buduje się centrum Sportowe. Co wazniejsze? I jesli sie dobrze przyjrzec - ilu pracownikow naukowych (zwlaszcza profesorow) jest naprawde zwiazanych z Czestochowa, nie tylko z etatem? A znam kierunki, gdzie ANI JEDEN profesor nie ma specjalizacji związanej z tym kierunkiem. Ciekawe, co jeszcze znajdzie Komisja Akredytacyjna?? Chyba to lekka przesada z tymi ambicjami... Uniwersytet... wolne zarty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentkaaa Re: WSP nie będzie Akademią IP: 217.97.140.* 11.07.03, 12:49 Studiuję na PCz ale mam znajomych na WSP. Nie mówię ,że u nas na PCz jest wszystko tak pięknie ale taki bałagan i chaos jak na WSP to przesada!!!!!! Otrząśnijcie się WSP Akademią!!!!!! Wolne żarty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuglaz Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 02:29 Akurat tak sie składa ze koncze w tym roku na WSP studia ..kierunek plastyczny..moze to nie jest najambitniejsza uczenia ale miałem okazje przez 3 lata studiowac ten kierunek w Poznaniu i powiem wam jedno..TAM DOPIERO BYŁA CHAMÓWA...człowiek sie uczył jak głupi i tak dostawał kopnia w zad..a tu jest inaczej wiecej swobody..mam wiecej czasu dla siebie i moge swobodnie podjdac prace..Studia tu moze nie dają mi tego wszystkiego co sobie wyobrazałem ale wydaje mi sie ze nie jest tak beznadziejenie...a co do powstania Uniwerku to z tego co wiem to ja na papierze kończącym tą szkołe bede miał napisane UNIWERSYTET!! oczywiscie mnie to cieszy bo WSP gozej brzmi od uniwersytetu..CZ- wa mieścina jest przyjemna ..moze dlatego tak mysle ze jestem przyjezdny ale ma swój urok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDA Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.bis.czestochowa.pl 14.07.03, 20:42 Akademią to może sobie być ale akademią śmiechu...każdy wie że organizacja tam jest na pożal się Boże poziomie, olewają studentów jak się tylko da...ot całe WSP, nikt nic nie wie...śmiechu warte bo i z czym do ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUDU Re: WSP nie będzie Akademią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 21:12 Gość portalu: DEDA napisał(a): > Akademią to może sobie być ale akademią śmiechu...każdy wie że organizacja tam > jest na pożal się Boże poziomie, olewają studentów jak się tylko da...ot całe > WSP, nikt nic nie wie...śmiechu warte Słusznie jak cały ten głupi i pieprzony świat. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: WSP nie będzie Akademią 15.07.03, 18:01 Zresztą, o czym my tu dyskutujemy. WSP - Wspomaganie Seksualne Politechniki. Akademia? Czego? Seksu? To trzeba chociaż o seksie mieć pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś