eugenewolfe 20.11.07, 02:29 Gdyby nie to, ze czekam na ten ...... zlobek jak zmilowania, to chyba poszedlbym poobrzucac go kamieniami. Przez tyle czasu mozna postawic taki budynek od zera!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Remont w żłobku leży IP: 82.160.78.* 20.11.07, 07:41 Proszę publicznie podać nazwę firmy, aby inni mogli się jej wystrzegać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Remont w żłobku leży IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.07, 12:00 jest ta informacja w BIPie urzędu wystarczy wejsc na www.czestochowa.pl, pozniej BIP u gory strony nestepnie w zakładkę zamówienia publiczne, wyszukać hasło "żłobka" niestety BIP UM działa katastrofalnie a czesto wcale trzeba miec duzo cierpliwosci, mnie sie ona skonczyla wiec nie wkleje niestety bezposredniego linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Remont w żłobku leży IP: *.apus-net.pl 20.11.07, 14:22 Jest to firma "TARPOL Corporation" Sp. z o.o. ul. Pułaskiego 25. Wystawili sobie sami najlepszą wizytówkę. Fuszerka Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...to było do przewidzenia... 20.11.07, 18:21 ...współczuję, choć mnie ta wiadomość poniekąd NARAZIE nie dotyczy. Szczerość wypowiedzi Pani Naczelnik jest wręcz rozbrajająca: "Mam jednak nauczkę, już nigdy nie podejmę się gruntownego remontu placówki, czując na plecach oddech dzieci i rodziców, którym żłobek jest niezbędny." Piastowanie tak ważnego urzędu jest obwarowane posiadaniem odpowiedniej wiedzy, umiejętności i kompetencji, oraz jakże poszukiwanej w dzisiejszych czasach umiejętności pracy pod presją czasu/stresu. I WIE O TYM KAŻDY KTO SZUKAŁ PRACY PRZEZ KILKA OSTATNICH LAT. Jeśli ktoś nie "daje rady" powinien pomyśleć o przekwalifikowaniu. Tyle tylko co by to miała być za praca? Wszakże nawet sprzątaczka czuje CODZIENNIE "na plecach oddech" mieszkańców bloku w którym sprząta/odśnieża... Ponadto Urzędnicy biorą pensję wypłacaną im z "NASZYCH" pieniędzy i w tym wypadku mamy PRAWO a nawet OBOWIĄZEK monitorowania poczynań od których(jakby nie było) zależy los kilkudziesięciu rodzin...., tak więc "oddech petenta" na plecach urzędniczych , a przede wszystkim KIEROWNICZYCH/NACZELNICZYCH jest rzeczą NATURALNĄ. Życzę zdrowych i obfitych świąt. Bezrobotna(m.in."dzięki" remontowi żłobka) mama. Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...co się stało z Rzecznikiem UM? 20.11.07, 20:57 Panie Lesnikowski!!! Jestem rozczarowana-żadnego ODZEWU? Czyżby przestał czytywać Pan prasę? Odpowiedz Link Zgłoś
domi5501 termin realny - od początku stycznia.... 21.11.07, 08:30 tak powiedziala Pani w żłobku wczoraj mężowi - hahahah. załamka! Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...oj Domi Domi... 21.11.07, 13:08 ...nie wierzę już w żaden termin! I Tobie też radzę-poszukaj dobrej niani(a fv za jej usługę proponuję wysłać do UM Cz-wy...). Szkoda malucha! 3majcie się-...jakoś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Firma partacz dostaje kolejne zlecenia .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 13:43 Jest .... spójrzcie .... Informacja o wyniku postępowania KP-039/50/07 Zawiadomienie o wyniku postępowania Postępowanie o udzielenie zamówienia na: remont dachu w budynku Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie przy ul. Armii Krajowej 36A. prowadzone w trybie: przetargu nieograniczonego. W wyniku powtórzenia czynności badania i oceny ofert wykonawców nie wykluczonych z postępowania dokonano wyboru oferty firmy TARPOL Corporation Sp. z. o.o., ul. Pułaskiego 25, 42-200 Częstochowa. Uzasadnienie wyboru: Oferta spełnia wymagania określone przez Zamawiającego oraz zawiera najkorzystniejszą cenę realizacji zamówienia spośród wszystkich ofert ważnych, tj. 87154,79 zł brutto. www.wsp.czest.pl/index.php?idm=1&idm2=5&idm3=33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles i niech dostaje a moze nie firma partaczy tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 19:34 pracownicy a z drugiej strony co sie dziwic za 7-8 zł na godzina nie znajdzie sie juz w tym kraju porzadnego fachowca ktory by cos potrafil i chcial za takie pieniazki pracowac no a nic dziwnego jak sie daje najnizsza oferte w przetargu a zeby nie stracic to trzeba zatrudnic ludzi bez pojecia a noż się uda i odbiorą standard polskiego prywaciaża jak najbardziej orżnąć pracowników i jak najwięcej dla siebie. A co do żłobka to skoro zamknięty to trzeba nianie zatrudnić żeby pracy nie stracić i tyle tylko fakt niania nie weżmie 400zł za caly miesiac pilnowania niemowlaka po 10h. Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 ...koleś... a Ty już "rozmnożony" jesteś czy nie? 21.11.07, 20:38 Gość portalu: koles napisał(a): "...standard polskiego prywaciaża jak najbardziej orżnąć pracowników i jak najwięcej dla siebie". Masz 100% racji..., ale z drugiej strony co to za przedsiębiorca który nie "liczy" kosztów? "A co do żłobka to skoro zamknięty to trzeba nianie zatrudnić żeby pracy nie stracić i tyle tylko fakt niania nie weżmie 400zł za caly miesiac" FAKT, ale jeśli się pracuje u wspomnianego przez Ciebie wyżej "standardowego polskiego prywaciarza" i zarabia najniższą krajową, to powiedz mi proszę jak pogodzić to z nianią która żąda za 8-godzinny dzień pracy od pn do pt 700zł??? Myślisz, że nie szukałam niani??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: ...koleś... a Ty już "rozmnożony" jesteś czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 09:53 WIDZAŁAM OGŁOSZENIE OD 3 GRUDNIA PRZYJMUJĄ DZIECI. NARESZCIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domi5501 Re: ...koleś... a Ty już "rozmnożony" jesteś czy 22.11.07, 15:00 gdzie to ogłoszenie widziałaś? jestem ciekawa, bo moja córcia też ,a przejsc na AK - a bedzie to dla nas o wiele bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamaJ Re: ...koleś... a Ty już "rozmnożony" jesteś czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 15:10 W dzisiejszej Gazecie Wyborczej czytałam że od 1 grudnia a dokładnie 3 dzieciaki są przyjmowane do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: ...koleś... a Ty już "rozmnożony" jesteś czy IP: 89.174.23.* 22.11.07, 20:13 rzeczywiście-mąż gdy odbierał dziś córcie ze żłobka widział ogłoszenie-że od 3grudnia jest czynne na AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca calembour IP: *.apus-net.pl 22.11.07, 21:40 I dobrze że dzieciaki będą korzystać z odnowionej placówki. I dowcipny kalambur zamieszczony w artykule pt."Żłobek czeka na dzieciaki") "Anna Zasępa: zastała bałagan, pochlapane farbą okna i ogólny bród" I oto mamy częstochowskiej gazecie polonistyczny cud- BRUDU było w BRÓD :)) ech figlarna redakcjo, popraw się :))) Odpowiedz Link Zgłoś