przemek171 28.12.07, 13:48 Dlaczego żadna instytucja nie interesuje sie "konikami" pod Urzędem Miasta? Wybierają oni duże ilości numerków i sprzedają po 30zł,przez to tworzą się kolejki, kto ma pieniądze to kupuje i ma wszystkich gdzieś.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ON Re: Koniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 21:06 Zrob to samo. Kazdy moze isc i sobie wziac numerek. A ze Oni sa szybsi od Ciebie to juz Twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Koniki IP: *.apus-net.pl 28.12.07, 23:13 A gdzie napisano, że nie wolno odpłatnie ustąpić miejsca w kolejce? Jak masz dowód, że konik zarobił więcej niż kwota wolna od podatku, wal śmiało z donosem do skarbówki ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: Koniki IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.07, 23:31 Nawet jesli zarobi mniej to musi to osiadczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik sum Re: Koniki IP: *.apus-net.pl 29.12.07, 00:03 > Nawet jesli zarobi mniej to musi to osiadczyć heu? dzisiaj stało przy wejściu 2 strażników. Podeszło któreś z Was wskazując jakiegoś konika? Nie? - a szkoda, przecież tacy przestępcy jak koniki powinni iść siedzieć za uszczuplenia podatkowe. To tacy z was obywatele? Ciekawe co robili inni kolejkowicze, gdy jakiś łoś przed nimi garnął 30 kolejnych numerków z automatu? Stali biernie, czy cichcem stukali w klawisz po kilka razy dla babci, wujka, kolegi -kiedy przyszła ich kolej? Robicie z tematu "koników" burzę w szklance wody, tylko po to by mieć wytłumaczenie dla własnej gnuśności. Gdzie byliście kilka miesięcy temu, kiedy poczekalnia była pusta? Koniki pojawiają się wtedy, gdy jest zapotrzebowanie na ich usługi. Tak było zawsze. Chcecie by ich ukarać? A jak ukarać tych, którzy gotowi są zapłacić by wykiwać resztę kolejki? Jestem za: walić po kieszeni koniki, i każdego kto od nich kupi kupon kolejkowy. konika już mamy, wiemy że swołocz i bandyta, a jak nazwać te grupe obywateli który za kase wydymaja resztę kolejki? źle wychowani? jeden konik a ile swym działaniem ujawnia zbydlęcenia w społeczeństwie. powiem więcej - konik to katalizator - konik to brzmi dumnie - konik na prezydenta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Koniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 01:08 Trzeba miec gdzies cala ta pieprzona biurokracje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek171 Re: Koniki 29.12.07, 16:06 ja dowód wymieniłem o czasie,chodziło mi tylko o to że takie osoby wybierając numerki nie dają możliwości wymienienia dowodu innym.Limit dzienny np. 100szt z tego 30 mają koniki.I ludzie się dziwią że kolejki są długie,poza tym był okres gdzie w Urzędzie była garstka interesantów,reszta spała?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Koniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 15:50 a właśnie ze nie prawda strażnik wydaje tyle numerków ile masz wniosków przy sobie i nie kłamcie tak z e wziął nie wiadomo ile numerków bo to jest naprawde żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Koniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 16:47 Masz rację sam widziałem jak gość,który wydawał numerki sprawdzał wnioski i wpłaty,no chyba,że ktoś brał jeden numerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 17:50 A co za problem wypełnić 30 wniosków, wziac numerki i opchnąć a wnioski walnąć do kosza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajerzy Re: Koniki IP: 212.76.37.* 31.12.07, 18:27 Może koniki powinny wszystkie numerki od razu brać i to codziennie wtedy każdy by musiał za taki numerek zapłacić nawet gdyby miał błachą sprawę do załatwienia. A jak niech płacą frajerzy którzy nie mogą czekać ! Odpowiedz Link Zgłoś